Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

takuž taky můžu
nikule
| 14. 5. 2010 00:15
Zdravím vás všechny už jsem tiše záviděla,že už fakt můžete no jo tak jsem dneska byla u mého drahého gyn. a skro jsem klečela jestli už můžem(chlap jezdí na kamionu,tak jsem nahlásila dřív aby nejezdi až budu mít po 6ned)no tak to mám opatrně dovolené,urááááá,vždyt je mi 33 tak se holky nedivte,ale jelikož mi to operate rval spodem tak se mi mimo jiných komplikacích ,začal zánět na koncích toho sešitého, tak si zatím vkládám do vnitř 2prášky ,mám na to 4dny než se drahouš vrátí.žijme spolu 10let a poté hrůze ,mě požádal o ruku ,takže 14.srpna se vdávám po prvé i on já mám jen 15letou dcrerušku,a můj zlatý gyn.mi jde na svatbu
Po osmi týdnech...
vincentka
| 13. 5. 2010 20:04
Ahoj holky, moc už sem nepíšu, ale čtu všechno... Včera jsem byla na kontrole po 8-mi týdnech (LAVH), vše v pořádku, jen mě občas pobolívá v podbřišku a pořád jsem dost unavená, tak mi doktorka protáhla nemocenskou o další dva týdny. Ale co mě trápí je pocení. Nechali mi vaječníky a dr. říkala, že bych měla být v pohodě, ale já se strašně potím a často mě bolí hlava. Nevíte, co s tím? Koupila jsem si GS Merilin a Šalvějové tobolky a výsledek zatím žádný...

Přeji všem krásný večer!!!
cikinka
kakajda
| 13. 5. 2010 18:29
Ahoj Cikinko, zdravím tě touto cestou, dnes mám měsíc poo a musela jsem si naordinovat víc klidu, zapomenout na zahrádku a uklízení. Jinak to docela jde, jen občas se vrací motání hlavy. Měj se dobře a zdravě. Kája
Kačka
sl9
| 13. 5. 2010 18:12
Kačko, ahoj, slíbily jsme si, že si napíšeme.Tak ***ík včera taky dobrý, jen jsem byla unavená, tak jsem to tak nějak nevychutnala. Až dnes, když pan syn odešel na odpolední hodinu angličtiny, až dnes to bylo pravé ořechové. Nemám pocit, že by se něco změnilo, jen můj hodný muž měl větší strach, než já. Slovy: "doufám, že zítra budeš muset letět k doktorovi",,, Nikam jsem pochopitelně dnes nešla a taky dnes už zase lepší..Mrzí mě, že máš takové potíže, určitě jsi věřila, že operací se to vyřeší, ta stála hodně bolesti a odříkání. Ale myslím, že hematolog Ti pomůže. Aby Tě to potěšilo, mně se zase udělala pooperační pupeční kýla, mám nesouměrné bříško, jedna půlka u pupíku větší než druhá, trošku to tam pobolívá, ale na operaci nejdu, ani vidět, teda zatím... Ale jinak je mi o hodně líp jak před operací a i kdybych jednou tu kýlu musela řešit, zase vydržím.... A Ty to taky dáš, utlučeš ty nevolnosti a já Ti budu držet palce. Moc bych o Tobě chtěla vědět i dál, mám v profilu e-mailovou adresu, kdyby sis chtěla postěžovat nebo mě potěšit, že je Ti líp, napiš prosím. A kromě toho se mi líbí motorky...
Jája
ahoj holky
katarinapat
| 13. 5. 2010 16:05
Tak včerejší šušu dopadlo nad míru skvěle-ještě mi chybělo si u toho trochu zakřičet,bylo to opravdu tak krásné,že jsem to ani nečekala a možná to červené vínko tomu pomohlo.
Křičet jsem nemohla páč byl puboš doma.
No a dnes je 13 a já si šla pro výsledek krve a je to na ,s odpuštěním prd.
Já myslela ,že už operací je vše vyřešené a není.
Zase mám málo železa a ještě něco tam mám úplně nízko,že jsem musela jít se objednat na hematologii a je volno až 31.5.
Tím pádem do práce ještě nejdu,protože můžu omdlévat a někdy jsem v kanceláři sama.
A zase začínám od bodu nula.Bylo mi tak celý loňský rok a je to zase zpět.
A nyní se mi chce taky křičet ale vzteky.Kdyby mi nebylo aspoň tak zle.Ani nemůžu nikam jet v autě.
No nic musím myslet pozitivně a aspoň se těšit z toho fungujícího ***u.
papá Kačka
Pro blanicku a všechny holky
cikinka
| 13. 5. 2010 14:53
Blani, moc hezky jsi to napsala. Já nechápu, že někdo může říci, že po té operaci již není žena ženou. Žena bude ženou vždy a že už nemůžeme mít děti, to je přece jedno. Stejně by většina z nás už děti mít nechtěla, protože náš věk a nervíky již nejsou na malé mimčo připravené. O to více si do budoucna užijeme role babiček. A mnstruace mi opravdu nechybí...Jen mi to přijde zvláštní, že nemusím plánovat dovolenou podle "svých dnů". Vložky a tampony kupuji stále, protože mám 20 letou dceru...
18.5. oslavím 3 měsíce od operace. Cítím se dobře, když přeženu aktivity, tak mne břicho zabolí, ale hned si slevím a zase je dobře.. jo, věci tahám jen do 5 kg. Na kole jsem ještě nejela, to mám strach, ale milování už je zase jako dříve. I když ze začátku jsem měla šílený strach, že mi to ublíží...Tato diskuse mi moc pomohla, přečetla jsem ji opravdu od začátku a díky ní jsem se rozhodla na operaci jít, což mne zachránilo před velkými komplikacemi. Takže tímto všem přispěvatelkám děkuji a všem Vám holky moje přeji krásné jarní dny a hooodně zdravíčka a úsměvů na líčku. Pa Inka
kalo
sl9
| 13. 5. 2010 11:44
Ahoj , chtěla jsem Ti poděkovat a nejen Tobě, že jste psaly naše "předchůdkyně" o svých problémech, potížích i těšeních po operaci. Přečetla jsem na tomto serveru všechny příspěvky a opravdu byly pro mě velmi poučné. Alespoň jsem věděla, s čím můžu počítat a co se může zkomplikovat. Žádný doktor, žádné letáky nemohly nahradit Vaše zkušenosti. A tak ještě jednou díky.... ,hodně zdraví a pohody
Jája
kalo
blanicka
| 12. 5. 2010 21:42
To mě překvapilo, nebyla jsem tady před rokem, já byla na operaci 19.4. , ale souhlasím s Tebou, rozhodování před operací, léčení čínskou medicínou, po roce zjištění, že to vyrostlo z 5 cm na 17 cm a následovalo hodně rychlé rozhodnutí k operaci. Měla jsem obavy, že již nebudu ženou... ale nyní vím, že jsem, sice kousíček mého "ženství" chybí, ale ženou jsem stále. A po dnešní kontrole u gynekologa jsem moc ráda, že to mám za sebou. Říkal, jak to bylo veliké, k čemu všemu přirostlé a s čím srostlé a v děložním hrdle něco hodně špatného. Nedopadlo by to do budoucna dobře, řekl mi dnes lékař. A já jsem mu děkovala, za operaci, neboť si mě sám odoperoval, a také za to, že mě k té operaci tak trošku dotlačil. Věřila jsem přírodě....marně.
Takže se moc těším, až za rok budu moci říct, že slavím roční výročí. A již dnes vím, že mám partnera, kterému moje operace nevadila a nevadí, že si mě váží i takové, jaká jsem. A to je príma pocit.
Přeji všem, ať mají sílu a energii pokračovat žít v krásném ženském těle, váží si sebe sama a děkují za to, že tady na tom světě můžeme být zdravé a obklopené bezva rodinou a príma lidmi.....
Děvčata, hlavu vzhůru, všechny rány se jednou vyhojí a bude zase svítit sluníčko nejen v našich duších
po roce...
kalo
| 12. 5. 2010 20:32
Zdravím všechna děvčata, nové i staré známé.
Občas sice nakouknu, ale není už co psát. Nebo si to možná už nechci připomínat?
Bylo to těžké období - před operací dlouhé rozhodování, po ní pak komplikované hojení. A nebylo se o koho opřít, jen ten strach byl pořád po ruce.
Potom následovaly lázně a já se postavila opět na nohy.
A hlavně našla skvělého kamaráda, který mi pořád tvrdí, že jsem normální ženská.
Proč o tom teď píšu?
Protože "slavím" 1. výročí od operace.
Dělám všechno jako dřív, miluji se i hraji košíkovou. Samozřejmě je to jiné. Snažím se netahat těžké věci.
Vnímám svět kolem sebe trochu jinak, vážím si víc každé minuty.
A na to zlé se snažím zapomenout. Hodně mě to posílilo..
Holky vydržte, všechno se časem srovná a hlavně se musí žít dál.
Jediné, co mi snad vadí, jsou nějaká kila navíc.
Ale i to se časem nějak vyřeší.

Držím všem palce a přeji, ať jste po roce aspoň tak v pohodě, jako jsem dnes já.
Eva
Pro všechny.
enzilka
| 12. 5. 2010 14:43
Ahoj děvčata! Dlouho jsem nepsala,ale četla vše.Koukám co je tu nových děvčat.Dobré hojení a uzdravování všem.Já dnes jsem po 7.týdnech od operace. Byla jsem u dr. dnes ,vše je v pořádku a můžu ***ík.To bude doma radosti.Na kole mam pomaloučku skoušet,jestli mě nebude tlačit močák.Skusím vše dovolené.Na kontrolu jdu za 14.dní.Užívejte a opatrujte se . Ahojky Enzilka.
pro všechny
libuche
| 12. 5. 2010 14:28
Zdravím po týdení pauze.Včera jsem byla na kontrole po 5ti týdnech,doktorka mě ani neprohlídla,že prý mě prohlížel doktor před týdnem a vše bylo v pořádku,tak to není nutné.Do práce může od června,***ík za týden .Tak nevím,jak to tady čtu tak všechny chodíte na kontroly po 14ti dnech a já mám přijít až za 3měsíce.Nevím jestli je to tak dobře.Potíže nemám žádné,tak snad to bude vše O.K. Všem přeji dobrou náladu a žádné stresy.
pro všechny
blanicka
| 12. 5. 2010 13:41
Takže děvčata, hlásím první kontrolu u gynekologa, operace byla 19.4., prý se to hojí pěkně, dal mi antibiotika Sumamed, pak nějaké vaginální čípky Polygynax a na mazání jizvy navíc Contractubex gel, nechala jsem v lékárně 340,-Kč. Říkala jsem, že mám pořád pocit nafouknutého břicha, říkal, že to je normální, ale že to přejde.
Další pátek mi vezme krev a moč, jestli je to opravdu v pořádku. Do práce nejdříve 14.6., ale já to zkusím ukecat na dřív. Vycházky mi prodloužil od 10 do 18, zlatej doktůrek, že? Prý ať jsem co nejvíce na čerstvém vzduchu a nemusím se přes poledne vracet domů.
Takže jen budu čekat, až to bude lepší a lepší. Nic těžkého samozřejmě netahat, šetřit se a mít optimismus nejen ve tváři, říkal.
Přeji všem, ať se jizvy a rány hojí skvěle, těm, co už mohou šušu můžu jen tiše závidět, ale my, které ještě ne, se máme aspoň na co těšit.
Díky této diskusní stránce jsem se dostala trošku do obrazu, co je možné a není po takové operaci.
Díky vám všem a hlavně: pevné zdraví !!!
pro sl9
katarinapat
| 12. 5. 2010 12:56
Tak to dnes roztočíme a zítra se tu sejdeme
pro krev si dojdu zítra a vypadá to na málo magnezia,to mi říkala jedna sestřička.
papá Kačka
Katarinapap
sl9
| 12. 5. 2010 11:48
Ahoj Kačko , tak Tobě speciálně píšu z práce, když dnes máš ten slavný den... Tak hezký večer a výsledky vyšetření ať máš v pořádku. Dnes v práci je to už lepší než včera, nemotá se mi hlava a taky nemám strach, že tady hodím tyčku. Včera jsem se soustředila na to, abych tu fakt nezkolabovala. Ale zase jdu už domů..A ***ík ještě nebyl, bo v pondělí manžel přijel až v noci a včera, no to byl den, na milování mi nezbylo sil...
Pa Jája
ahoj holky
blanicka
| 12. 5. 2010 08:24
Kačko, tak to je super, že už můžeš šušu, to Ti teda tiše závidím. Já mám teprve tři týdny po operaci, dneska jdu na kontrolu, tak uvidíme, co mi řekne. Do práce jsem si plánovala po 6 týdnech, poněvadž začínají dovolené a musíme se na kanceláři prostřídat.

Držím pěsti, aby krev i moč dopadly dobře, a jsi v pořádku.
ahojky, Blanka
ahoj holky
katarinapat
| 11. 5. 2010 23:19
Tak je to sedm týdnů po operaci a už můžu šušu
zítra na to vlítnu,samozřejmě pomaloučku.
Ale taky tam dnes nebyl můj lékař,ale jiný a dozvěděla jsem se,že nezvedat žádné těžké věci už do konce života,že se to všechno v malé pánvi změnilo a už to nikdy nebude jako dřív.
Žádné tahání těžkých nákupů a na zahrádce ani plnou konev.
Na kolo až tak v po 3 měsících i cvičení.
Můžu procházky,ale nepřetěžovat.
Prostě se šetřit a nechat se hýčkat.A to si nedovedu představit.
A hlavně posilovat pánevní dno.
Jsem ještě doma,protože mi není dobře.
Je mi stále na omdlení a byla jsem dnes na krev a moč.
Tak se uvidí co to způsobuje.
Mějte se všichni krásně a hlavně se šetřete.
ahojky Kača
nespěchejte a neplejte záhonky! :-)
kakajda
| 11. 5. 2010 23:02
Ahoj, protože jsem včera zjistila, že mi rozkvetl skleník, ale bohužel samým plevelem, tak jsem se rozhodla vyplít jeden záhonek (ze tří). Vzala jsem si stoličku, sedla na ni a sklonila se k zemi. Trochu mě tlačilo břicho, tak jsem si klekla rovnou na zem. Byla jsem tam asi hodinu, cestou domů mě lehce bolelo v zádech. Ale do hodiny mi bylo tak zle, že jsem se nemohla narovnat, bolelo mě břicho vestoje, vsedě, vleže, bylo to horší i než kdykoliv v nemocnici. Fuj! Dnes se hojím a nedělám nic. Ale zajímavé je, že ani po takových ukrutných bolestech ze mě nic neteče, nešpiním... Tak jsem si snad neublížila.
všem, které spěchají do práce
sl9
| 11. 5. 2010 12:13
Holky moje, dnes jsem byla první den v práci na to na čtyři hodiny, sotva jsem se doplazila, nožičky se mi třepou..
Nespěchejte, nespěchejte, jsem osmý týden po operaci, kromě malinkého zánětu téměř bez komplikací, ale dnes je tedy den...
Všechny zdravím, Zlatíčka
Jája
rekonvalescence
Jitule223
| 11. 5. 2010 11:22
Ahojky, já se cítím vcelku dobře, nic mě nebolí,ale jen co víc chodím,tak i víc špiním.Dokud jsem jen ležela v nemocnici, tak vůbec nic a co jsem doma a trochu chodím, tak špiním.Snad to bude dobré
holkyyy to vám přeji
nikule
| 10. 5. 2010 22:51
Zdravím vás všechny co vám to dopadlo dobře já začínám 6týden po oo a teda nic moc doktor je naštvanej,že mi to blbě sešili,já cítím docela dobře,ale nesmím furt dlouho sedět dlouho stát a hlavně dlouho chodit,to mě pak začíná ve vnitř pěkně bolet,už se těšíme po 4měsících na ***,ale pokud to doktor nedovolí,tak mi můj drahý vyhrožuje,že si ho oběsí na tkaničkách
sl9
charlote
| 10. 5. 2010 22:08
Ahojky .... tak to moc gratuluji a doufám, že si dnešní večer náležitě užiješ
Už se také těším, na kontrolu jdu 20.5. - to bude 8. týdnů po hysterektomii. Stehy ze mě zatím žádné nevyšly, slabý výtok mám stále, ale po využívání Cicatridiny se cítím o moc lépe, dokonce jsem v neděli zvládla i nenáročný turistický výlet do skal. Ale je pravda, že při stoupání do kopce se mi břicho ozývalo slabou bolestí.

Chci se zeptat, kdy můžu začít posilovat svaly pánve? Dr. mi zatím nic neřekl.
kontrola
nadka
| 10. 5. 2010 16:41
Dnes jsem byla na kontrole,dostala jsem opet antibiotika,*** povolen a vnitrni stehy nejsou zadne.Do prace me jeste nepustila a to jsem 9 tydnu po operaci,citim se docela dobre,akorat na leve strane u pupiku,me to porad poboliva.Budu muset doma jeste vydrzet.papa vsem
poděkování Jitule a taky všem ostatním
sl9
| 10. 5. 2010 16:40
Tak hlásím příchod od lékaře , jizva uvnitř břicha krásně zahojená, chodil kolem mě a pořád: dobrý, dobrý, moc dobrý, vaječníky po ultrazvuku, zatím žádný nález (doufám, že to tak zůstane)!!, povolené milování!!!. .Jen Vám všem chci napsat, že v neděli tj. včera mi vypadly stehy, takové modré žížalky. Pro upřesnění operace 18.3. A zítra, zítra jdu na 4 hodiny poprvé do práce, budu tak chodit do konce týdne, nenastoupím hned na celý úvazek. Bylo mi povoleno, jsou rádi, že se vracím alespoň na ty čtyři hodiny. Jinak můj lékař pan opatrný mi opět dnes dal následující příkazy: nosit zátěž jen do 3 kg a to do konce 3 měsíce po operaci, ale lépe až půl roku, kolo, tenis a posilovna (lehké cvičení) od července. Opět se doma můžu koupat a poslouchat, co mi říká břicho, v případě bolesti HNED odpočívat. Jitulko, taky si poslechni všechni zákazy a rady a hlavně je dodržuj. Vy ostatní taky. Už asi nebudu mít tolik času sem psát, ale občas nakouknu. Ještě Vám napíšu, jaký byl ***ík, můj první od konce ledna. Ještě jednou bych vám všem chtěla poděkovat za to, že jsem si mohla přečíst, jak a co prožíváte vy a věřte, že jste mi moc pomohly. Čekatelkám pevné nervy, ostatním po operaci dny bez komplikací a každý další jen lepší....
Jája
blanicce
nadka
| 10. 5. 2010 16:38
Tak je mi lito,ze nastyly komplikace a jeste dneska se necitis v poradku,ja teda mela taky velky komplikace,skoncila jsem na aru,ale dneska uz je to v pohode.Ty za par dni budes taky,neboj.Den ode dne to bude lepsi.Drzim palecky.pa
hysterektomie
blanicka
| 10. 5. 2010 13:07
Dobrý den, dnes je to přesně tři týdny, kdy jsem byla na operaci. Původně LAVH, ovšem bylo to moc veliké, takže normální řez, jizva 23 cm podélně. Vaječníky zůstaly naštěstí ponechány. Pooperační stavy hrozné, ochrnula mi levá noha, rána hnisala. Nyní jsem již doma, rána se jeví vyléčená, chodím, ale přední stranu stehna a koleno ještě vůbec necítím.
Určitě budu moc ráda, když se zde dozvím více informací. Sice mám vycházky, ale při tomto nehezkém počasí je net můj kamarád.
Všem držím pěsti, ať se rány hojí a případným adeptkám na operaci vzkazuji, ať mají hodně optimismu, budou jej potřebovat.
sl9
Jitule223
| 10. 5. 2010 09:53
Ahojky, držím palečky, ale určitě to dobře dopadne .Já jdu na kontrolu příští týden,ale protože jsem to měla s pooperačníma komplikacema a dostala se na jiné oddělení, tak mi vlastně nikdo ani pořádně neřekl, co mám a nemám dělat. Tak se více méně řídím rad tady od Vás.Nezvedám nic těžkého, nic moc nedělám,tak uvidíme.Myslím na Tebe
prosbička pro všechny
sl9
| 9. 5. 2010 19:35
Holky, zítra mi prosím držte pěstičky, taky to budu potřebovat
(tento týden již 8. po LAHV), jdu na kontrolu, stále kromě práce nic povolené, žádné radosti, ani cvičení, kromě pánevního dna. Už jsem celá taková měkoučká a ***ík taky chybí..Vzpomeňte si prosím zítra na mě, ale nevěřím, že dostanu na něco zelenou, já věčná potížistka, zase tady budu zítra odpoledne slzet u počítače.
Jája
pro cekatelky
nadka
| 9. 5. 2010 18:24
Holky preju vam hodne stesti a nebojte se,bude to dobre.Az se vratite,napiste.Zdravim a drzim palecky.
laurina, duchodkyne
sl9
| 9. 5. 2010 12:06
Holky, hodně štěstí , bezproblémovou operaci a pokud možno klidné dny. Nebojte, každý den po operaci vám bude líp.. , Až se vrátíte, napište
Zdravím Jája
pro všechny
CLAUDIE
| 9. 5. 2010 06:52
Ahoj děvčata, ty co nastupujete na operaci, nebojte, ani se nenadějete a už půjdete domů. Pro mě bylo nejhorší čekání než jsem dostala oblbováka,pak už mi bylo všechno jedno, pak spíte, a den za dnem se lepšíte, a pak už domů frčíte. byla jsem 2.12.09. a jak to rychle utekto. Tak vám budu držet mooooooooc palečky. Claudie

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
28. 5. 2025 19:29
14374
Alka...
28. 5. 2025 20:36
73401
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55