Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

laurina
duchodkyne
| 8. 5. 2010 20:29
ahoj. zitra nastupujes do nemocnice a ja ti preju pevne nervy a hladky prubeh operace. ja na to jdu den po tobe. zatim zvladam. ale uz bych byla radsi zpatky doma.
pro všechny
Jitule223
| 8. 5. 2010 13:38
Ahoj, tak mám čtrnáct dnů od operace,zatím všechno jakž takž v pořádku. Co jsem doma, tak jsem začla trošku špinit.Buď je to tím, že se víc pohybuju,doteď jsem jen ležela, a nebo taky tím, že bych teď měla mít menzes. Ostatním přeju dobré uzdravování .Jitka
sl9
kakajda
| 8. 5. 2010 00:29
Dívala jsem se na internet, ty globule feminella hyalosoft obsahují základní látku stejnou jako cicatridina (kyselina hyaluronová), o těch se tu dost psalo. Potom tam jsou výtažky z různých bylin, tím se liší, a taky cenou, buď cca 220 nebo cca 320 Kč za 10 globulí (info je také z interneru).
hysterektomie
nikule
| 7. 5. 2010 23:29
Všechny Vás zdravím,mám už asi měsíc po zákroku,na který jsem musela ve 33 díky rychle rostoucímu myomu,můj lékař tím myslím gyn. chtěl totoální,ale v nemocnici uznali za vhodné mi vzít jen dělohu společně s myomi,na to přišli až při operaci,že to není jen jedn ,ale dva velké,operater se rozhl mi to prorvat spodem(tak to sám nazval) a pomohl si laparoskopem,no byla jsem na sále přes 3hodiny,no nic po té jsem šla domu,za týden jsem šla ke svému,za další týden na ultrazvuk,kde mi zjistili,že se mi za 14dní vytvořila cysta na vaječníku,proč operater neudělal to co chce váš gynekolog?Akorát jsem zase v .....
AlcaG
sl9
| 7. 5. 2010 20:59
Blahopřeji, že máš za sebou kolonoskopii, myslím, že nepříjemné pocity u tohoto vyšetření vyváží Tvůj klid a hlavně už budeš vědět, že nemáš se střevem nic špatného. Léky Ti pomůžou.
Pa Jája
pro kakajdu
sl9
| 7. 5. 2010 20:57
Ahoj , myslela jsem si, že máš nějakou střevní chřipku, je toho teď hodně. Padesát korun za jednorázové zrcátko platím už tři roky, pokaždé, když jdu ke svému gynekologovi na prohlídku. S těmi vag.bobulemi Ti nemůžu poradit, nikdy jsem je neměla a ani nevím jak fungují. Zaskočila jsi mě, já myslela, že jsem zkusila už všechno.Jsem teď už osmý týden po operaci, čtvrtý týden mi našel zánět, dostala jsem antibiotika na zavádění a přitom jsem nepociťovala žádné potíže. Samotnou mě to překvapio. Na kontrolu jdu v pondělí a stále mám zakázaný ***. Někdy si myslím, že to tak bude až do smrti.Ale jsem ráda, že se hojíš, ale tlak máš nízký.
Hezký víkend
Jája
po prohlídce
kakajda
| 7. 5. 2010 20:07
Ahoj kolegyně, měla jsem asi opravdu tu střevní chřipku, za den a půl diety mi bylo líp. Ve čtvrtek jsem byla na kontrole (3 týdny poo), hojím se, mám ještě všechny stehy, tlak 80/60, vzali mi krev na krevní obraz. Překvapilo mě, že musím zaplatit 50 Kč za použití jednorázového gynekologického zrcátka. Měla jsem s sebou papírek se všemi svými otázkami... Stěžovala jsem si, že nemám příjemné pocity, takové sucho, po kterém vždycky následovala nějaká mykóza. Dr. mi doporučil kupované globule FEMINELLA HYALOSOFT - nemáte s tím zkušenosti?
koloskopie
AlcaG
| 7. 5. 2010 15:40
tak to mám zdárně za sebou.Vyšetření nepříjemné ale dalo se to vydržet.Odstranili mi malý polípek ani jsem to necítila.A příčina mých bolestí a velkého nafouklého břicha je jakási klička na střevě,která nedovoluje odvádět plyny tak jak by to mělo být.

Takže mi nasadili probiotika a ještě nějaké prášky.Tak snad se to urovná.měla bych cvičit a víc se hýbat.

Taky mám za sebou slepák a dva císaře a ještě k tomu hysterektomii.Tak se mi to tam ve vnitř trochu bouří.

Děkuji všem za podporu někdy to fakt pomůže.

Přeji všem zdárné uzdravení a hladký průběh zákroků.
Trunsfúze
laurina
| 7. 5. 2010 14:56
Tak už mám za sebou všechna předoperační vyšetření, dnes jsem už v nemocnici absolvovala vyšetření gynekologická a byla moc příjemně překvapená milým přístupem lékařů i sestřiček, i krásným prostředím nového píseckého oddělení. Přestože na operaci jdu v až ponděli, do nemocnice musím už v neděli ráno kvůli transfúzi, kterou musím dostat pro špatnou krev, abych operaci zvládla. Máte holky některá podobnou zkušenost? Ke všem mým obavám se přidala ještě tahle
pro všechny
katarinapat
| 7. 5. 2010 11:36
ahoj holky-je mi dobře,do práce ještě nechodím,odpočívám,11.5.jdu na kontrolu asnad už budu moci šušu -haha-jsem na chatě u kamarádky ,až do neděle a pak se ozvu-mějte se krásně a omlouvám se,že vás nestíhám dočítat.papa kača
granulace
CLAUDIE
| 6. 5. 2010 15:51
Ahoj děvčata, hlavně pro Vincentku, granulace mě odstraňoval můj gynekolog, v ordinaci. Poprvé, když mě doktor řekl, že mám granulace, jsem myslela, že uteču , Už jsem totiž o tom tady četla, jak moc to bolí, a taky že se s tím chodí do nemocnice.
Nic mě nebolelo, je to hned,
trochu nepříjemný pocit, ale to je asi víc strach z toho co bude. Seškrábl to, pak něčím začistil, a tak tři dny malinko špinění, A to jsem absolvovala několikrát. neboj granulace mít nebudeš. Všechny zdarvím ahoj Claudie
CLAUDIE
vincentka
| 6. 5. 2010 10:42
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, nějak mi chybí nálada......

Všem, co měly nějaké komplikace přeji rychlé uzdravení .

CLAUDIE, prosím Tě, kde odstraňují granulaci, jak dlouho to trvá, jak se to dělá a bolí to?

Všechny vás moc zdravím!!!
pro katarinapat
sl9
| 5. 5. 2010 18:50
Ahoj, kde jsi, že nepíšeš? Doufám, že nejsi v nemocnici, jestli to půjde, dej o sobě vědět!
Díky
Jája
Jitule223
sl9
| 5. 5. 2010 18:46
Ahoj Jitko , dívala jsem se už na stránky, napadlo mě, že se Ti něco přidalo, protože jsi nepsala jak holky za 5-6 dní po operaci. Řekni sama sobě, že všechnu smůlu máš vybranou a bude to jen lepší..Doma je každopádně daleko líp jako v nemocnici a zdravotně to půjde jen k lepšímu...
Zdravím
Jája
Jitule223
nadka
| 5. 5. 2010 17:30
Tak koukam ze jsi na tom byla skoro stejne jako ja,akorat jine problemy.Neni to vubec nic prijemneho,kdyz se ti po operaci jeste k tem bolestem neco prida.Trombozu jsem si prodelala pred 3 roky,10 dni na interne,na heparinu,pozdeji varfarin,nic krasnyho na tom neni,ale zvladly jsme to a tet snad uz bude jenom lip.
Hysterektomie
edita
| 5. 5. 2010 16:30
Ahoj,

děkuji moc za podporu a cenné rady, taky doufám, že to vše dobře dopadne.Děkuji moc za palečky a mějte se moc hezky
5 měsíců za mnou
CLAUDIE
| 5. 5. 2010 16:19
Ahoj děvčatajsem pět měsíců po LAHV, jste některá taky tak dlouho. beru vaginální hormon Vagifen, už jsem prodělala zánět, mytí oken na velikonoce to jsem nachladila, několikrát odstranění granulací, a teď další čípky , mám nějaké prasklinky na sliznici, z toho čípku špinění, no jak jsem měla operaci v pohodě, tak teď pořád něco, sice jen maličkosti, CHodím už pomalu cvičit do posilky, orbitek, trochu posílování na nohy, když to přeženu, tak mě bolí v podbřichu, proto břicho cvičením v posilovně nezatěžuji, kolo už mám taky povolené, ale jinak je mi fajn, tak jestli jste některá operovaná okolo prosince, jako já, napište jak se cítíte, jinak všechny zdravím , už jsem tady dlouho nebyla, a jsem ráda, že to furt funguje. mějte se pěkně, a držte se ženy, den ze dne je to lepší,ahoj Claudie
Jitule223
charlote
| 5. 5. 2010 13:49
Jitulko... teda ty sis to pěkně všechno vybrala ale hlavní je, že už je po všem a jsi v pořádku. Chápu, že v tvém případě rady o kapesníčkách atp. ti k ničemu nebyly, když jsi nakonec skončila na interně. No ale doufám, že tam s tebou zacházeli dobře
Jak je možné, že jsi dostlalä plicní embolii?? Oni Ti nepíchali před operací a po ní injekce na ředění krve a nedali punčochy??

A jak se cítíš teď, když už jsi konečně po tom "maratónu" doma?
návrat po operaci
Jitule223
| 5. 5. 2010 13:17
Ahoj kolegyně!Tak jsem konečně doma po operaci! (brali mi jen dělohu)Můj pobyt se trošku protáhnul,protože se přidaly komplikace. V pátek 23.4. mě operovali, probuzení a první dvě vstávání na záchod byla v pohodě. V sobotu ráno, když jsem se sestřičkou vstávala, tak jsem na záchodě zkolabovala a odpoledne jsem skončila na JIP s plicní embolií.Všechny vaše rady,kapesníčky ,Espimisan a podobné věci(nemyslím to nijak špatně-kdyby bylo všechno jinak,byly by rady skvělé) mi byly k ničemu,čtyři dny jsem dostávala heparin, byla napojena na kyslík, chodila na mísu....Naštěstí pogynekologické stránce bylo všechno v pořádku, báječně se hojilo, nešpinila jsem.Protože jinak nevím, co bych dělala?Po čtyřech dnech na JIPce mě dali na internu. Do toho všeho se mi zvedla teplota a tak jsem ještě brala antibiotika a včera se z nich osypalaTak se z toho všeho dávám dohromady.Mějte se krásně
pro kakajdu
ladymorava
| 5. 5. 2010 12:16
Ahoj, co Tvoje bříško, ještě zlobí??
Mátá je dobrá, ale ještě zkus i šalvějový čaj, má desinfekční účinky. Máme po operaci všechny mírně oslabenou imunitu,
včera mi to říkal můj MUDr.Ale to bude dobrý, akorát
taky začni s jídlem postupně nejez zatím nic celozrnýho,¨to prý střeva hodbě namáhá.
Přeji Ti brzké uzdravení. J.
Laurince,Důchodkyni, Editce
ladymorava
| 5. 5. 2010 12:08
Děvčata zdravím Vás a přeji Vám at to všechno dobře
dopadne, ale myslím že jo. To nejhorší zaspíte a pak to bude
den ze dne lepší. Po narkoze žádné bublinky a džusy, jen čistou vodu, to byl asi můj nejhorší zážitek, když jsem se
napila džusu, měla jsem takovou žázeň a ....... nechtějte vědět
jak to dopadlo. Taky mě pomohl malý polštářek mezi kolena,
spávala jsem na boku a polštářek mírnil pnutí v břiše.
A jak jsem se již zmiňovala, tak Espumizan, to nadýmání po o
není taky 2x příjemné.
Držím všechny palečky .J.
pro AlčuG
ladymorava
| 5. 5. 2010 11:57
Ahoj, se zájmem jsem si přečetla Tvoje příspěvky, moc mě mrzí že máš takové potíže, to vyšetření absolvuj ať máš jistotu a klid.
Ale věřím,že to bude jen nějaká prkotina. Hlavně po tom vyšetření si dej pozor na jídlo, jez hodně pomalu po troškách
a kašovitě. Hodně pij a ber si po jídle Espumizan, kvůli nadýmání, to by Tě pak mohlo hodně potrápit. A ze začátku
nejez nic celozrného, to prý střeva hodně dráždí.Já měla jen dva klystýry před operací a dost mě to taky potrápilo.
A je dobrý na spaní ležet na boku a mezi kolena polštářek, v břichu není pak takový pnutí. Tak jsem spávála
i v nemocnici po operaci. Ještě i doma tak občas spím.
Držím palce, ahoj, J.
ahpj všem
ladymorava
| 5. 5. 2010 11:47
Zdravím všechny , včera jsem byla na první kontrole,
mám zítra 4 týdny po o. V ordinaci jsem strávila 3/4 hodiny,
pan doktor mě prohlídl zvenku i zevnitř, velmi šetrně, vůbec nic jsem necítila, liboval si jak se to všechno dobře hojí.
Stehny ještě zůstávají, pokud nevypadnou, tak mě jich zbaví 25.5. a do té doby ještě žádné hrátky, no ale to se už vydrží. Všechny výsledky taky OK. Akorát mě trošku zlobí pupík, trošku mokvá, ale řekl, že to patří k doléčení.
Zdůraznil žádnou zátěž, kolo taky mesmím, v tom jsou doktoři asi zajedno, a protože mám zadní plastiku tak si mám hlídat střeva a stravu, aby to šlo lehce ven, aby plastika nepovolila. Musím chodit obden do práce, do kanclíku,äle dá se to, akorát dlouhý sezení mi nedělá dobře, musím se vždy trochu narovnat a projít. Ale hned mi bylo líp, když jsem mohla do kanclíku. Ted čekám co bude v 5. týdnu, hodně z Vás tady psalo, že je přelomový,
tak uvidím. Popravdě únavu ještě cítím, to bude asi na delší dobu.
Děvčata, co Vás to čeká tak Vám přeji pevné nervy, ale nebojte, to zvládnete. Já mám punc neošetřitelného pacientaa jo, mám to za sebou. A Vám všem ostatním, co to už máte za sebou přeji hezké jarní uzdravování. Jitka
charlota
duchodkyne
| 5. 5. 2010 08:57
dekuju, aspon trochu vim co me ceka. dala jsem se na vojnu, tak tu bitvu vyhraju.
Hysterektomie
edita
| 4. 5. 2010 19:52
Ahoj holky, jsem čekatelka,3.6.2010 nastupuji na operaci.
Mám dvy myomy 6x6 a 4cm, ale lékář mi říkal, že můj myom je nemocný, doporučil mi odstanit dělohu i s ohledem na rodinou anamnézu.Dost se bojím, ale víc co by z toho mohlo být.Děkuju moc za všechny příspěvky, u lékaře se toho tolik nedozvíte, brzké uzdravení všem
střevní chřipka
kakajda
| 4. 5. 2010 19:45
Tak jsem se připotácela k počítači ohlásit změny. Po 5. návštěvě WC se mi střeva už jen kroutila a nic. Manžel mi uvařil mátu, k obědu rýži, teď jsem měla rozmixovanou vařenou mrkev s rýží, v tekuté podobě. Je mi trochu líp, i když zvuky těla dávají jasně najevo, že se uvnitř něco děje. Jo a ještě mě strašně pálí a bolí oči. Ale jak říkáte, hlavně že jsem bez teploty a nehorší se to.
kakajda
sl9
| 4. 5. 2010 14:55
Souhlas s charlotou. taky myslím, že máš střevní chřipku. Po operaci jsme oslabené, já se už týden peru se zánětem nosohltanu, taky dobrý, včera jsem byla i u obvoďáka, chtěl mi dát antibiotika, ale já po nich těměř pokaždé dostanu kvasinky. A to si teď nemůžu dovolit, tak jsem zvolila med s citronem a slivovicí, na noc zavazuju krk. Opravdu zkus jen neslazený čaj a hlavně bez tuků, v nich se bakterie ve střevech rychle množí. Brzy se uzdrav
Jája
kakajda
charlote
| 4. 5. 2010 14:02
Podle těch příznaků, které uvádíš, bych řekla, že máš střevní chřipku. Tělo je vzhledem k prodělané operaci a hojení dost oslabené a náchylné k jakékoliv infekci. Zkus pít jen bylinkové čaje (mátový, heřmánkový), popř. vybublinkovanou coca colu po lžičkách (uklidňuje žaludek). Jen kdyby se objevili horečky, tak neváhej a jdi k doktorovi, nebo pokud by ten průjem trval déle než 3 dny. Drž se!!
duchodkyne
charlote
| 4. 5. 2010 13:49
Ja se toho take moc bala, hladověni ani ne, když mám nervy, tak se mi žaludek stahne a jidlo v podstatě nepotřebuju. Ale těch předoperačních příprav jsem se děsila. Nakonec to vůbec nic nebylo, sestřičky to umí moc dobře a trvá to jen pár minut. (Já měla nástup ráno v osm před opkou, vyšetření na ambulanci + ultrazvuk, sepsání všech papírů a vyplnění dotazníků, pak ubytování, pak znova na vyšetřovnu, tentokrát gynekolog.vyšetření od doktora a rozhovor o operaci. Odpoledne 1x výplach pochvy dezinfekcí, a pak 2 x klystýr. Jídlo jsem dostala jen v poledne - jen vývar, pak už jen pít a od půlnoci nic ani k pití). Neboj, budeme tu na tebe myslet a držet pěstičky
přidružené neduhy
kakajda
| 4. 5. 2010 12:16
Dne jsem 19. den po operaci. Když mě pobolívá podbřišek, tak vím, že to patří k věci. Ale mně je od noci hrozně zle od žaludku, chce se mi zvracet, mám průjem (už jsem byla 4krát), začalo mě bolet v krku - to už večer. Nikde jsem nebyla, nepřetěžuju se, ležím, nic špatného jsem nesnědla, prostě jsem měla úplně normální denní režim. Jenom jsem ráda, že nemám teplotu, po krátkém dopoledním usnutí jsem měla pocit, že celá hořím, ale naštěstí jsem byla jen rozespalá...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
28. 5. 2025 19:29
14374
Alka...
28. 5. 2025 20:36
73401
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55