Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

laurince
duchodkyne
| 4. 5. 2010 09:49
ahoj. ja jdu az 11. nastup mam10. ty uýz to aspon budes mit za sebou. mentes uz nemam 6 roku, takze zadne takove problemy. jenom cysty na vajecnikach a myomy na deloze a tak se rozhodlo ze vsechno ven. vsechna vysetreni jinak v poradku. stery, markry atd. rozhodla jsem se uz v listopadu, ze pujdu, ale pockala jsem az do duchodu. aspon nebudu chybet v praci. drz se a moc se nestresuj. urcite nam to dopadne dobre.
charlotce a Sl9
duchodkyne
| 4. 5. 2010 09:40
ahoj holky. dekuju za podporu. pomaha. kazdy den si rikam kolik jeste do operace. me je nejvice protivne to hladoveni pred operaci a ta priprava.
Pro Alcu G
evunka
| 4. 5. 2010 08:02
Ahoj všichni,za pár dnů mám rok od LAVH včetně vaječníků .Cítím se dobře,ťuky ťuk abych to nepřechválila.Kolonoskopie se dá velmi dobře přežít s analgosedací.Alco požádej o ni předem, /nenechala bych to až na den vyšetření to už se spěchá a mohli by tě odbýt /případně nabídni že si na ni připlatíš.Hodně informací najdeš na adrese www.doktorka.cz v rubrice diskuze a název diskuze kolonoskopie,je tam i konkrétně jak to v které nemocnici je.Zdravím
charlote
sl9
| 4. 5. 2010 07:16
Charlotko ahoj, díky za psaní, je vidět, že jsi už v lepší, pěkně jsi každému napsala. A mě jsi potěšila (promiň!), je mi líp, když vím, že v tom dlohém celibátu nejsem sama...
pa Jája
laurina, duchodkyne a čekatelky na operaci
sl9
| 4. 5. 2010 07:14
Holky, blíží se vám operace, chci vám popřát hodně štěstí a málo strachu, nebojte se, všechno bude O.K.
Jája
Váhový přírustek
charlote
| 3. 5. 2010 23:30
Mám stejný problém s přibýváním na váze a obdivuji vás všechny, které hubnete. Já už bych potřebovala jít do práce, neboť tento lenivý způsob života doma je pro mě "katastrofa". Denně nejen že vařím obědy, ale také teplé večeře, což se rodince ohromně zamlouvá, ale mě "škodí" Zkusím se zaměřit na zdravou stravu bez bílé mouky, cukrů a konzervovaných potravin. Před operací jsem nic takového nejedla vzhledem k mým předchozím zdravotním problémům s kvasinkami a plísněmi v těle..... ale jak je člověk doma, na dosah lednici a špajzu a při nedostatku a Zákazu pohybu, škoda mluvit i psát Ani nevíte, jak já už se těším na kolo a pochody po přírodě.
Chystám překvapení pro manžela. V červenci máme 18let manželství, tak mám rezervovaný dvoulůžkový pokoj v hotelu v Krkonoších, kde si doufám užijeme nejen jeden druhého, ale i pohybu po čerstvém vzduchu
milování
charlote
| 3. 5. 2010 23:17
Jájo jsme na tom stejně, také máme prodloužený "půst" zatím až do 8.týdne - pak mám kontrolu, tak se uvidí. Takže manželovi zatím vyhovuji jen "ručně" ale už se na pořádné a kvalitní milování oba moc těšíme
Zlom v 5tém týdnu
charlote
| 3. 5. 2010 23:11
Ja "oslavila" v pátek 5. týdnů po operaci. Do toho den včetně jsem měla bolení v podbřišku a oteklou pochvu (nepříjemný pocit). Od minulého pondělí jsem si na doporučení dr. dělala výplachy Rosalginem a na doporučení této diskuze jsem si sama naordinovala zavádění čípků Cicatridina. Měla jsem strach, aby se tyto dvě látky nějak nebouřily, ale zabraly a v sobotu jsem dokonce absolvovala výlet do Prahy na muzikál bez jakýchkoliv "příznaků" a potíží na sešitou hráz si stříkám sprey Cicatridina a řekla bych, že se to báječně hojí.
laurinka a důchodkyně
charlote
| 3. 5. 2010 23:04
Holčinky, už se vám to blíží, ale nebojte se, těšte se, že už to bude za vámi a pak i ty pooperační bolístky budou snazší Držím pěstičky a ozvěte se, až to půjde
Ještě AlčeG a důchodkyni :-)
laurina
| 3. 5. 2010 17:12
Alči, moje mamka kolonoskopii moc nemusí, ač na ní musí chodit často. Řeší to tím, že požádá o narkózu a má pokoj.
Důchodkyně ahoj, 10.května máme stejný termín operace, předoperační vyšetření mám dnes za sebou, v pátek jdu do nemocnice se jen tak podívat, v neděli odpoledne nástup. Bojím se, bojím, ale také se těším, že už to budu mít za sebou, mám s menzes problémy čím dál horší, kromě velkého krvácení se teď už druhý měsíc přidaly silné bolesti, že dva dny stejně trávím v posteli a běhám na WC každou hodinu . Tak ať nám to dobře dopadne, ať to v pohodě zvládnem
Kolonoskopie
AlcaG
| 3. 5. 2010 17:05
Děkuji všem za povzbuzující a uklidnující slova.Ještě si to párkrát přečtu a budu snad klidnější.Nějak to musím přežít ,jsem už velká holka,tak něco vydržím.Ženský vlastně musí spoustu věcí zvládnout,od porodů,přes domácnost,manžela,který chlastá první ligu až po takovýhle hrozně vyhlížející vyšetření.A ještě se po ní chce,aby se stále usmívala,nebyla vzteklá a vždy připravená na manželovy touhy.

To už ale mám naštěstí za sebou,protože jsem štastně rozvedená a můj přítel je asi z jiné planety,protože to je hodný a pozorný partner.

Když mi neni zrovna dobře,tak uvaří,upeče i věci co já bych ani nedovedla.Tak s takovýmhle partnerem jsou ty nemoci o mnoho lehčí.

Tak ještě jednou děkuji za podporu a v pátek se ozvu až budu po.
pro AlcaG
hella
| 3. 5. 2010 15:37
Ahoj Alco, já jsem tu po delší době. 28.4. jsem oslavila rok po hys. Já jsem také nebyla úplně v pořádku jako ostatní děvčata. Měla jsem stále nějaké drobné prblémy (dlouho jsem špinila, výtoky všho druhu, zánět moč. měch., různé bolesti a na konec granulace), takže vím jak se asi cítíš. Ale určitě to nenechávej a na tu kolonoskopii běž. Já sama jsem ji absolvovala před několika lety. Tyto přístroje jsou dnes již velice dokonalé, takže to není nic hrozného. Rozhodně toto vyšetření neooddaluj. Tvé rpoblémy je třeba řešit. Jedna má vzdálená příbuzná měla po hys. také na několika mistech slepená střeva. Může se to prý stát po jakékoliv operaci (při úplném vyprázdnění, když má člověk k tomu dispozice). Ale nedávno jsem s ní mluvila a říkala, že je úplně v pohodě. Takže se neboj, i když chození po dokotorech je nepříjemé, tak až přijdou na to, co ti je, určitě ti pomůžou a budeš mít klid. Držím ti palce a ozvi se. hella
cekani na operaci
duchodkyne
| 3. 5. 2010 10:58
krasne rano a hezky den vsem. nedavno jsem psala ze pujdu na operaci. tak uz jenom tyden. obehnu predoperacni a v pondeli nastup do nemocnice. tem ktere mate po preju brzke uzdraveni.
AlcaG
libuche
| 3. 5. 2010 10:53
Ahoj Na to vyšetření urcitě běž,není to příjemné,ale dá se to vydržet,hodně záleží na tom jak je citlivý doktor,který to dělá.Myslím,že ty potíže s věkem nesouvisí.Mám o rok víc jako ty a cítím se po operaci velmi dobře,nechali mě teda vaječníky.Kdybych neměla ty dírky v břichu,tak už ani nevím,že mi něco dělali,tak doufam,že to nezakřiknu.Je teda fakt,že se šetřím a nic moc nedělám.Tak ať ti to dobře dopadne .
Alca G
sl9
| 3. 5. 2010 07:44
Ahoj, přečetla jsem včera Tvoje neveselé psaní, je mi líto, že máš takové nepříjemné potíže. Co se týká kolonoskopie, já na ní byla před gynekologickou operací, protože myom, který vyrůstal z dělohy, mi dráždil střeva. Spíš to vypadalo, že mám něco na střevech. Každá z nás má nastavený práh bolesti, ujistila jsem se tady na těchto stránkách, i když se to týká gynekologie. Já byla na vyšetření u Svaté Anny a nemůžu si stěžovat. Opravdu se to dalo vydržet, před tím jsem dostala injekci od bolesti tzv. oblbovák. Než jsem šla na vyšetření, brouzdala jsem tady na internetu, reakce jsou ve velké většině pozitivní. Když Ti to pomůže, tak do toho! budu držet pěsti a jestli můžeš, napiš, ať víme, co je s Tebou
Jája, hodně štěstí
nadka
sl9
| 3. 5. 2010 07:37
Ahojky, blahopřeji k milování, trošku závidím, běží mi již 7.týden po operaci, stále nesmíme... Aspoň ten osmý, kdyby se mi zdařil. Já ještě vydržím, ale chudák můj muž, jen furt pracuje a pracuje...
Hezký den pro Tebe
Jája
nekonečné problémy
AlcaG
| 2. 5. 2010 17:54
Dobrý den,už jsem tu dlouho nebyla,ale moje neustálé problémy po hysterektomii potřebuji nějak vyventylovat.Jsem po hysterektomii už 4 měsíce-řez bříškem - vzali mi všechno.Do práce už chodím skoro měsíc.

Po operaci,jak už jsem tu jednou psala,mi z jizvy asi ještě měsíc vytékala tekutina.To se zahojilo.Nemohla jsem spát jen s práškama,ale co chodím do práce,tak to jde i bez nich.Návaly mám taky hrozné,beru jen přírodní hormony-MABELLE-.

Tlačí mě na prsou,ale to je prý ke krční páteři a taky jsem trochu přibrala.Co je ale nejhorší,stále mě bolí břicho i na dotek.Nemohu se zapnout do kalhot jak to bolí,v úrovni pupku na obou stranách.Vystřeluje mi to do kyčlý a do zad.

Byla jsem v Krči,kde mě operovali,tak po gyn.stránce je to v pořádku,rentgen břicha taky nic tak mě čeká v pátek kolonoskopie-vyš.střev konečníkem.

Můžou to být srůsty,nebo něco se střevama,protože vyprazdnování mi nejde tak dobře jako dřív.

Takže já po těch všech pooperačních problémech musím na takovýhle protivný vyšetření.Strašně se bojím.

Prosím vás,byl na tom někdo?Dá se to vydržet?Pořád se rozmýšlým,ale něco je tam špatně,tak bych už ráda byla fit aspon do dovolené.Břicho mám nafouklé jako balon,taky mám problém se stravou,když si dám něco tučnějšího,tak mám pocit,že mi břicho praskne.

Takže já stále lituji,že jsem na tu operaci šla.Jsem nemotorná,nemohu se pořádně ohnout,na bobek už vůbec ne,to mě táhne na stehnech a ***?Jenom na kousíček,dál už to bolí.Tak nevim,jestli mi tam něco zkazili doktoři,nebo vzhledem k mému věku-45-už prostě po operaci ty komplikace k tomu patří.

Čtyři měsíce si jenom stěžuju na bolesti a už mě to fakt nebaví.Nikdo vám pořádně nepomůže,když už si nevědí rady,tak vám strčí hadici do prd......

K vyšetření jsem dostala leták,kde píšou i možná rizika,perforace střev,krvácení....tak fakt nevím

Děkuji moc za případný názor a přeji všem hodně stěstí.
sexik
nadka
| 2. 5. 2010 16:58
Holky,mam to za sebou po 8 tydnech.Bala jsem se jak kdyby to mela byt poprve v zivote,ale parada,vubec nic nebolelo,ani trosicku. Tak se nebojte a ta co uz smi,tak hura do toho.papa
kolo
kaspajka
| 1. 5. 2010 12:45
Ahoj holky. Mě po návratu z nemocnice také nic neřekli, jen, že se mám šetřit. Ani obvoďák mě nijak neinformoval, ale měla jsem informace z této diskuze, tak jsem se ani nevyptávala. Fakt je ten, že jsem na kolo sedla asi měsíc od operace. Ale cítila jsem se dobře, břicho mě nebolelo, tak jsem to zkusila pomaloučku po rovince, na nejnižší převod, ať se břicho nenamáhá a dobrý. Nejezdím nikam daleko, jen na zahrádku a problémy žádné nemám.
sl9
libuche
| 1. 5. 2010 11:05
Ahoj.Bik za odpověď.Dám na tvoje rady s tim kolem počkám.Mě operovali v Brně v Bohunicích žádnou příručku co můžu mi nedali.Tak to zjišťuji tady na stránkách.Našla jsem jsem je až tento týden.Je to dobře si zdělovat rady a zkušenosti.Dnes jsem tak trochu chtěla něco dělat,tak jsem vysávala,ale moc jsem toho neudělala,nějak mě to unavilo.
libuche
sl9
| 30. 4. 2010 17:10
Ahoj, kolo všem doporučuje až po 3 měsících, zátěžové šlapání není prý dobrý na přišitý močový měchýř (mohla bych mít problém s inkontinencí). A 3 měsíce nezávisle na sobě mi řekl primář, který mě operoval v Brně, dokonce jsme dostaly při propouštění letáček, co můžeme a co ne a nezávisle 3 měsíce od ošetřujícího gynekologa. K lékaři chodím do Slavkova u Brna.
Jája
sl9
libuche
| 30. 4. 2010 17:04
Ahoj Chci se zeptat proč ti doktor zakázal to kolo?Já jsem tři týdny po operaci a už jsem si myslela,že si zajedu jen tak kousek po rovince třeba nakoupit a tak.No a s tím ***em si mě taky překvapila.Jsem taky z jižní moravy,tak jestli se můžu zeptat kam chodíš k doktorovi?Je dost zajímavé si tady přečíst ty rady a zkušenosti.Dík za mě,všem.Přeji hezký den všem.
nadka
sl9
| 30. 4. 2010 15:36
Ahoj, já jsem taky zhubla 6 kilo , myslím, že to bylo stravou, měla jsem hrozné potíže s nadýmáním a pak mě bolely střeva a to tak, že mi bylo téměř na zvracení. Espumisan to je maličko utlumil, ale pokud jsem udělala chybu (hodně masné, nebo jsem hodně najedla a šla si lehnout- střeva zůstala bez pohybu), to byl začátek šílených bolestí. Tak jsem jedla minimum živočišných tuků, pečivo tmavé, hodně ovoce a zeleniny, a pila jsem bylinkový čaj, normálně koupený v obchodě. a hlavně jsem přestala jíst večer, jen do pěti, protože v osm jsem už únavou usínala a nechtěla jsem se zase trápit. To je tak všechno, zdravím
Jája
pro kakajdu
sl9
| 30. 4. 2010 15:28
Holka jedna, nemůžeš se tak přetahovat, telíčko je hodně oslabené a 14 dnů po operaci je to na něj hodně. Zatím si nedávej tak dlouhé vycházky, moc se unavíš..Myslím, že už to víš sama
Jája
všem po operaci
sl9
| 30. 4. 2010 13:31
Ahoj holky moje, které jste mi pomohly i poradily a byly moje psychická opora.. Dnes jsem přesně 6 týdnů po LAHV, jela jsem na kontrolu. Tak od pondělka jsem práce schopná s tím, že mám ještě 10 dní dovolené z loňského roku a vyberu si minimálně ten jeden týden (dobrá každá korunka, protože ta žebračenka za marodění je hrozná). Možná od středy začnu chodit na 4 hodiny, abych se dostala mezi lidi a hlavně nesledovala pořád, kde mě píchá. Doktor říkal, že se to v práci i lépe hojí. Dělám u PC, tak dobrý . A *** mi nepovolil, kontrola 10.května. Já s tím tak trochu počítala, protože on je "pan opatrný". Ale stejně mi to už připadá hrozně dlouho...A to nejsem žádná postelová dračice, tak jsem trochu osmutnila. Hlavně mi opět připomenul, že žádný tenis a žádné kolo.. To je taky na nic. Ale když jsem tu bolest všechnu vydržela, tak nebudu zoufat a věřím, že ví co dělá, bo mi drží ještě všechny stehy, což je k nevíře...
Vám všem přeji hezký víkend, bacha na dnešní čarodějnice, já už jednu potkala. Trošku smutně zdraví
Jája
pro ladymoravu
nadka
| 30. 4. 2010 12:38
Ahojky,muzes mi prosim prozradit,jak se ti povedlo zhubnout?Ja to mam presne obracene.Byla jsem na operaci 1.3. a mam 6 kilo nahore,jsem z toho nestastna,protoze mi je vsechno obleceni tak tip top. Mozna mi poradi i nekdo jiny.dekuji a mejte se fajn
bolavý pupík
ladymorava
| 29. 4. 2010 17:04
Ahojky, o pupíku jsem psala já,
bolí mě nadotek a cítím, že to místečko je hodně tvrdé.
Když chodím tak nic, když sedím taky nic, jen když vstanu,
nebo když se toho dotknu tak to bolí, taková tupá bolest,
dá se vydržet, ale je to nepříjmné. A přesně na pupíku nesmím nic mít, ani kalhotky ani kalhoty, bud pod nebo hodně nad. Na nějaký schovaný abces to nevidím, nemám to ani horké, ani zarudlé ani opuchlé. I když břicho mám ještě trochu nafouklé, ale spíš je to ta moje mila "mišelinka" Ta mi zůstala, i když jsem docela slušně zhubla. Na kontrolu jdu v úterý, to už budu skoro 4. týdny po o, doufám, že mě s tím nikam nepožene a že to rozchodím sama.
Všem hezký večer , ahojky, Jitka
zdraví a nemoci
libuche
| 29. 4. 2010 16:54
Ahoj všem.Jsem 3 týdny po hysterektomii,vaječníky ponechány.Cítím se velmi dobře,ale jak tady čtu,tak se mám ještě pořád šetřit a odpočívat.Venku je tak krásně a na zahrádce práce.Včera jsem byla na kontrole doktor mě prohlížel a všechno se krásmě hojí,vůbec to nebolelo.Tak se toho nebojte,pišete tu ,že s toho máte strach.Já se před operací hrozně bála,měla jsem problém při narkoze při jiné operaci,měla jsem obavy abych se probudila.Všechno bylo o.k.Někdo tady psal,že kolo až za tři měsíce,to mě překvapilo.Vůbec by mě nenapadlo,že to může dělat problém.Jezdíme s kamarády na výlety na kolách.Těm co mají před přeji pevné nervy,a těm po brzké uzdravení.
stehy
katarinapat
| 29. 4. 2010 15:33
Ahoj holky.Tak stehy mi doktor tamponem ,při prohlídce,vytřel dva a ukázal,a bych věděla jak vypadá.
Mám tmavě modré a kousek jsem dnes v noci vytřela já.
Včera jsem trochu byla na zahradě a jen tak trochu pomáhala a v noci mě bolelo břicho.
Jinak jsem pořád nějaká na nic.Ještě určitě 14 dní budu doma.Dělám v sedě.Ale pokud nemám zahojené stehy ,tak ještě nepůjdu.
Někdo tu psal o srůstech.Taky mě někdy pichá za pupkem.
Ale snad to nic není.
Mějte se krásně slunečně.
Začala jsem pít kafíčko,ale jen jedno denně a malinké a chodím líp na velkou.
papa Katka
kakajda
charlote
| 29. 4. 2010 14:21
Já jsem už měsíc po opce a bolesti mám také, zvlášť večer se to zhoršuje. U dr. mám vše dobré, prý se to hojí, tak se šetři a procházky zkoušej jen po chvilkách. Já spíš hodně sedím, protože dělám u PC (doma) a jen procházky na zahrádku a kolem plotny také hned pociťuju. Zítra jsme pozvaný na čarodějnice, jenže se tam nedá dojet autem, takže zvažuju, jestli ten 1km kopec mám riskovat

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
27. 5. 2025 18:05
14368
cudlik
27. 5. 2025 18:07
73394
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55