Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

3 hodiny na nohou a ....
kakajda
| 29. 4. 2010 14:07
Ahoj, dnes mám 14 dní po operaci. Doma vstávám, popocházím, jdu na dvůr, na krátkou procházku (do 20 minut), uvařím polívku nebo něco pomůžu, prokládám to ležením, čtením, televizí, skládáním puzzle... Dnes ráno jsem vyjela podívat se do práce, potom jsem zašla na poštu a do místní knihovny, všude se mě vyptávali a já jsem sdělovala novinky. Když jsem přijela po necelých třech hodinách, nemohla jsem skoro ani dojít od auta domů - bolí mě břicho, nohy, ruce, chtělo se mi zvracet (to už teď ne), jsem úplně zničená a vůbec to nechápu! Jedině že jsem u toho pořád mluvila a mluvila a nedýchalo se mi nejlíp. Jsem překvapená a musím si příště dát pozor. Jdu to vyležet
Pro všechny
cikinka
| 29. 4. 2010 10:07
Ahojky holčiny,

dnes jsem 10 týdnů pa LAVH, vaječníky ponechány. Cítím se dobře, *** už je určitě lepší a strach z něj minimální, i když na to jdeme s mužem stále dost opatrně ...
Jak popisujete svoje bolístky v podbříšku nebo na levé straně, tak ty jám mám doposud, tedy pokud třeba na zahradě pracuji více, než si tělo přeje. Ale stačí na si chvíli slevit a odpočinout a bolest je pryč. takže kdybych měla čekat, až mne nebude po operaci nic bolet, tak bych v práci asi nebyla dosud...Asi to bude ještě chvíli bolet...
Jinak vám moc přeji, ať už vás nic nebolí, vše se hojí a hlavně ať je v pohodě psychika, protože u mne trpěla asi nejvíce právě ona. Nebyla jsem zvyklá být doma a ještě ke všemu takhle omezená a s bolístkami s pozorováním se...

Kakajdo a co ty??? Dávej na sebe pozor a prohlídky se neboj, lékař bude určitě šetrný...Fakt to nebolí...pa někdy se ozvi..Inka
ambulantní hysteroskopie
Denisska
| 29. 4. 2010 09:35
Zdravím pisatelky, děkuji za odpovědi, ale ten výkon má trvat přibližně 15 minut a mají se mi do dělohy podívat kamerou co to tam vlastně mám a pak můžu hned odejít domů. Jsem vystrašená jak malý dítě, ale co vydržet to budu muset a to čekání je opravdu neskutečné.Jo a když prý tam něco uvidí co bude na odstranění tak budu muset ještě jednou, ale to prý bude už v narkóze. Jen se prostě bojím. Dám vědět jak jsem dopadla a jestli nebudu muset taky na hysterektomii. Na druhou stranu si říkám, že bych měla aspoň klid. Dvě děti mám a další neplánujeme.
srůsty
kakajda
| 29. 4. 2010 09:15
Jak čtu o srůstech, hned se pokouším dýchat do břicha (nádech nosem tak, aby se vzedmulo břicho, výdech ústy), učili nás to jen jednou v nemocnici na JIPU a pak mi to už nikdo nepřipomněl. Nevím, jestli to má ještě smysl, zatím si myslím, že moje bolesti (hlavně vlevo) jsou normální pooperační hojivé.
krasny den vsem
duchodkyne
| 29. 4. 2010 09:13
asi me to chytne az pristi tyden. zatim jsem klidna. a ucim se zachazet s pocizacem. moc me to nejde. trva me dlouho nez prijdu na to jak se kam dostanu. dekuju za podporu. ja umim odpocivat kdyz je treba. a manzel me urcite pomuze. je v duchodu om mesic drive jak ja. me nejvice zajima jak je to s vyprazdnovanim po o. normalne problem nemam, ale jak tady procitam tak asi bude.
krásné ráno všem
ladymorava
| 29. 4. 2010 08:48
Dobré ránko a krásný den všem

. Já dneska začínám 4. týden po o. Je mi docel fajn. Akorát že mi taky trošku pobolívá pupík, v místě vpichu. Musím si oblečení posunovat dolů. Snad to nebude nic vážného, trošku se bojím těch srůstů - co pak s tím???
Na první kontrolu jdu příští úterý, tak jsem zvědava.
Vincentce blahopřeji a trošičku malinko závidím. Protože,
je to k nevíře mám taky chutě . No ale ještě je to moc brzo, ach jo. Zatím jenom občasné mazleníčko
Ted nevím která to píšete, ale na hysteroskopii bez narkozy
- asi nee, ani jsem neslyšela, že by se to tak dělalo.
Já před velkou operací na ni taky byla a chtěla jsem lokální
narkozku a bylo mi řečeno, že v žádném případě. Trvala jen cca 15 min, pak to asi hodinku bolelo a pak dobrý.
Důchodkyni přeji pevné nervy a neboj se, nestojí to za to,
já si užila svoje, uzlíček nervů. Ale v nemocnici se o mě super postarali po všech stránkách. Nejdůležitější je se po operaci uhlídat a nic těžkého nedělat.A aspoň se vyhneš neschpence a nikdo Tě v práci ebude nahánět,
to je to nejhorší pořád vysvětlovat proč to ještě nejde.
Tak děvčata, všem krásný den a nic nepřehánět. Já slzím
při pohledu na zahrádku, ale co se dá dělat..Jitka
ahoj. dik za odpoved. me je 57 takze teprve se dovim jak to v duchodu vypada. zitra jdu naposled do
duchodkyne
| 29. 4. 2010 08:38
duchodkyně
vincentka
| 29. 4. 2010 07:46
Vítám Tě mezi námi a neboj, to zvládneš!!! Se mnou ležela v nemocnici paní, které bylo hodně přes 70 a byla úplně v pohodě. Nejhorší je opravdu to čekání, hodně to tu holky píšou a já mohu jen potvrdit. Přečti si třeba starší příspěvky, mě to moc pomohlo, člověk se dozví co ho čeká a ví, že na to není sám ... Klidně se ptej na co chceš, vždycky se najde někdo, kdo má zkušenost a všechny Ti rády odpovíme, ale hlavně se nám ozvi, až budeš mít po.
sl9, kakajda a všechny
vincentka
| 29. 4. 2010 07:35
Hlásím se po krásném milování, nic mě nebolelo a strach zmizel hned, jak na mě manžel sáhnul . Byla to prostě paráda, užili jsme si to oba!!! Přeji všem čekatelkám na první ***ík po operaci, aby to měly taky tak krásné jako já .
mam myomy i cysty na vajecnicich a deloze. budou mi vsechno brat. pry uz to tam stejne k nicemu nema
duchodkyne
| 29. 4. 2010 00:48
ahoj ,muzu psat holky? od kvetna jsem cerstva duchodkyne. do duchodu jsem dostala datum operace. 10.
duchodkyne
| 29. 4. 2010 00:40
kontrola
nadka
| 28. 4. 2010 22:41
Dnes jsem byla na kontrole,7 tydnu po operaci a porad jeste doma,mam prijit za 14 dni.Jelikoz me poboliva na leve strane blizko pupiku,tak by to pry mohli byt srusty,hned jsem dostala zavadeci tablety a taky na polikani.Ptala jsem se na zatez,tak pry muzu zacit pomalu do 5 kil,vic ani nahodou,ale zapomnela jsem se zeptat na to nejdulezitejsi a to ne ***. Ale uz bych to mohla zkusit,pomaloucku,co myslite?
vincentka
kakajda
| 28. 4. 2010 20:01
S úsměvem na rtu přeji hodně pohody a lásky.
vincentce
sl9
| 28. 4. 2010 18:17
Tak Ti milá holka přeji krásný, i když opatrný ***ík, byly jsme na operaci téměř spolu, já jdu na kontrolu v pátek a to bude rovných šest týdnů. Třeba mi taky už trošku dovolí nějaké trochu té radosti. Ale můj doktor je hrozně opatrný, jasně, že v pátek napíšu. A Ty se prosím ozvi, jestli jsi náhodou neumřela ze strachu, že se Ti něvo stane. Já ho teda mám a pořádný!
Tak ještě jednou hezký milovací večer
Jája
Denissce
laurina
| 28. 4. 2010 16:34
Ahoj, dřív než jsem se rozhodla pro hysteroktomii, nechal mě doktor uvažovat o hysteroskopii kvůli třema myomům, které jsem měla - 1,5cm, 3,5 a 4, s tím, že pod narkózou !!!mi vše vyškrábnou, vyčistí a druhý den půjdu domů. Než jsem se rozhodla, dva myomy srostly do jednoho a bylo rozhodnuto - odstranit celou dělohu.
kakajda
vincentka
| 28. 4. 2010 15:40
Holka neboj, mě doktor prohlížel ještě v nemocnici, taky jsem se strašně bála, ale vůbec to nebolelo. Teď mě doktorka kontroluje každých 14 dní a je to v pohodě. Vůbec nemusíš mít strach .
kopretiny
vincentka
| 28. 4. 2010 15:33
Já jsem byla na hysterektomii ve 42 letech a dělali mi to proto, že jsem měla velký myom v děložní stěně, spoustu drobných cyst a nějaké polypy. Poslední 4 měsíce před operací jsem často a velmi silně krvácela, třeba i 20 dní v měsíci. Neboj, jestli budeš muset jít na operaci, vše bude v pohodě !!! Nejhorší je to čekání, pak už to jde.
cicatridina
vincentka
| 28. 4. 2010 15:27
Koupila jsem si čípky CICATRIDINA, dnes to bude 5 dní, co je užívám a musím říct, že jsou opravdu super, můžu jen doporučit. Naordinovala jsem si je sama a dnes doktorka nebyla proti, prý urychlují hojení. Doporučila mi, ať si ještě koupím GS MERILIN, protože se od operace nějak víc potím i když mi vaječníky zůstaly, prý se můžou po operaci déle vzpamatovávat. Balení 60+30tbl. zdarma stojí 470,- ale co by člověk neudělal pro své zdraví... Užívá se jen jedna denně, výsledky se dostaví po 4týdnech užívání, tak jsem zvědavá.
sexíček
vincentka
| 28. 4. 2010 15:18
Už můžem !!! Dnes bude premiéra, koupila jsem šampaňské, jahody, udělám nějaké jednohubky a snad si to oba užijem. Trochu se bojím, ale s manželem jsme o tom už mluvili, slíbil, že bude opatrný...
6 týdnů po operaci
vincentka
| 28. 4. 2010 15:13
Dnes jsem byla na kontrole, mám 6 týdnů po operaci (LAVH, vaječníky mi nechali), doktorka mě prohlédla a mám vše pěkně zhojeno. Na stehy jsem se pochopitelně zapomněla zeptat, tak nevím, jestli už je mám vstřebané... Ptala se mě, jak se cítím a jestli už spěchám do práce. Řekla jsem, že jsem ještě někdy unavená a občas mě pobolívá břicho a jestli půjdu do práce nebo ne, že nechám na ní. Pozvala mě ještě za 14 dní na kontrolu a pak se prý už domluvíme na ukončení nemocenské. Takže si budu doma ještě dva týdny odpočívat!!!
Zdravím všechny!!!
vincentka
| 28. 4. 2010 15:07
Ahoj holky, nějakou dobu jsem tu nebyla a tak koukám, jak moc píšete!!! Všem po operaci přeji rychlé uzdravení a co nejméně problémů a čekatelkám zase pevné nervy.
Ahoj děvčata!
enzilka
| 28. 4. 2010 12:20
Tak se hlásím po krátké odmlce.Dnes sem 5.týden po operaci.Před chvíli jsem přijela od pana dr.,vše je v pořádku,stehy se vstřebají i třeba nějaký prý vypadne.Ještě se to všechno pořád hojí.Kontrolu mám za 14.dní a nemám vůbec nikam pospíchat.Ohledně té hystereskopie,Dělali mi jí pod narkozou,asi 20.min.Nastoupila jsem ráno a večer domů.Kvůli myomům a čípku.Klidně si o tu narkozu řekni,Co to měly holky bez tak naříkaly.Ale u každého je to jinak.Zítra jedu do Prahy ohledně hystologie vyzvednout si zprávu. Tak mi držte palce.Užívejte sluníčka a pááá.enzilka.
ambulantní hysteroskopie
Denisska
| 28. 4. 2010 11:07
Moc zdravím. Je mi 32 let mám dvě děti. Při posledním preventivním vyšetření na gynekologii mi byl ultrazvukem zjištěn, vlastně ani nevím co, ale má to 4,5 cm a je to v děloze, můj lékař mi neřekl ani co by to mohlo být jestli nějaká cysta nebo myom. Musím podstoupit ambulantní hysteroskopii a moc se toho bojím,provádí se bez narkozy a bez lokální anestezie pouze si mám 30 minut před vyšetřením zavést algifenový čípek. Máte prosím někdo zkušenost s tímto vyšetřením? Mám za sebou jednu operaci dělohy a dva císařské řezy a ten nález je hned u té jizvy na děloze.
kopretiny
charlote
| 28. 4. 2010 09:07
Ahoj Kopretino... s tou hysterektomií to tu máme každá z trochu jiného důvodu. U mě byla nutná, protože mi povolily svaly a děloha se mi sesunula do pochvy a začal se mi tam propadat i moč. měchýř. Takže mi ho přišili, dělohu odstranili a ještě mi udělali plastiku pochvy. Je mi 39 let, mám dvě děti (16 a 12) a žádné další potomstvo už jsem neplánovala. Psychicky jsem v úplné pohodě, zdravotně také, jen tomu musím dát čas - hojení je pomalé.
pro katarinapat
sl9
| 27. 4. 2010 19:06
Ahoj Katko , já jsem věčný Holmes, protože mi žádný steh zatím nevypadl, doktor říkal, že se vstřebají. Já jsem po operaci šestý týden, na kontrolu jdu v pátek posledního dubna a chci už do práce. Začnu polovičním úvazkem , aspoň pořád nebudu zkoumat, co mi je. A teď ta moje otázka: stehy Ti vypadly nebo vstřebaly? Díky za odpověď a drž se
Jája
hysterektomie
kopretiny
| 27. 4. 2010 18:40
Ahoj všem co tu píší ,prominte ale ráda bych se zeptala v kolika a z jakých důvodů vám tento zákrok provedly.Také mám zdravotní problémy a děti a tak uvažuji zda i mne by to mohlo čekat dík.
kontrola
katarinapat
| 27. 4. 2010 17:21
Dnes jsem 5 týdnů po operaci a po kontrole,další za 14dní.
Ještě tam mám asi 3 stehy z 10.Nějak se jim nechce ven.
Jinak v poho,jen trošku nachlazená a zatím mám pít urologický čaj.
Tak uvidíme jak to půjde dál.
Všem pěkný večer.Katka
břichobol
charlote
| 27. 4. 2010 14:03
Ahoj Kakajdo... také mám dnes bolení, jako při menzes před dvaceti lety, ale svoje dny teď mít nemám. A to píchání mám také každou chvíli mě to píchne někde jinde Dopoledne jsem se šla trochu projít do města a zpět, ale zatím nic moc, byla jsem ráda, že se můžu doma zase natáhnout. Musíme vydržet. Je to ještě čerstvé a u mě se to hojí moc pomalu, jak mi včera dr. řekl
kakajda
sl9
| 27. 4. 2010 08:04
Ahoj, třeba je to dnes s tím Tvým bříškem už lepší, já taky měla takové dny, kdy jsem to cítila vpravo, vlevo a všude. Přejde, uvidíš, je to moc brzy po operaci.
Hezký den
Jája
břichobol
kakajda
| 26. 4. 2010 23:27
Ahoj, dnešek provází břichobol, celý podbřišek, chvíli vpravo, víc vlevo, bez nějaké zvláštní příčiny, tak doufám, že to odezní a zítra bude líp.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
28. 5. 2025 19:29
14374
Alka...
28. 5. 2025 20:36
73401
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55