Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

*oprava*
charlote
| 26. 4. 2010 20:25
* řídím to z domu * - malinko mi ujely slovíčka
sl9
charlote
| 26. 4. 2010 20:24
Jájo já vím, že to tam nějak zvládnou, řídím to z práce a papíry mi vozí domů. Pak jim všechno napíšu na ceduličky, co a jak musí udělat a telefonem to dolaďujeme. Horší to bude s výplatama, už se mě ptali, jeslti jim udělám výplaty (máme 20 zaměstnanců), tak jsem slíbila, že to musíme dát nějak do kupy. Sice to bude trvat dýl, nemůžu sedět u pC 8 hodin v kuse, ale v termínu to snad dokážeme.
Taky jsme koulela očima, když mi před operací dr. řekl, že budu nejméně 6 týdnů doma, ale teď vidím, jak to strašně letí. Nakonec jsem ráda, že mi to prodloužil. V klidu si to domarodím a nebudu riskovat nějaké pozdější komplikace.

Kdopak se nám to tu ještě neohlásil po operaci z minulého týdne? Musím zalistovat o několik stránek dopředu....
charlote
sl9
| 26. 4. 2010 17:51
Ahoj, bezva, že jsi v pořádku, pořád jsem nakukovala, zda už píšeš.. A s tou prací.. Neklepne je , neboj, každý může potřebovat dlouhou dobu na nemoc. Já nikdy v životě taky nemarodila 6 týdnů a to jsem zaměstnaná od r. 1982. Hlavně, že budeš v pořádku, uvědomila jsem si to, když mě napadlo, že půjdu za měsíc do práce a jak jsem teď ráda, že jsem ještě doma. Kolegové si poradí
Ještě jednou
Jája
sl9
nadka
| 26. 4. 2010 17:42
Ahojky,tri tydny neni brzy,me prohlizel pri prorousteni z nemocnice,strasne jsem se bala ze to bude bolet,ale zvladla jsem to.
sl9
charlote
| 26. 4. 2010 16:27
Tak jsem zpět od dr. Zánět ani mykózu tam nemám, jen se mi to pomaleji hojí. Budu doma až do 8. týdne. Mám tam stále plno stehů (od toho prý ten výtok), zkontroloval mi i vaječníky ultrazvukem a říkal, že je to velmi dobré. Napsal mi výplachy Rosalginem a nadále klidový režim.
V práci je asi klepne, až jim oznámím, že do 20. května nepřijdu ale mě klepne, až se tam vrátím
charlota
sl9
| 26. 4. 2010 12:38
Ahoj, držím Ti palečky, bude to dobrý, uvidíš a napiš, co s Tebou je
Jája
sl9
charlote
| 26. 4. 2010 11:40
Ahoj Jájo, dnes ráno jsem volala sestřičce do ordinace a mám tam v jednu hodinu přijet, i když má dr. naobejdnáno a plno. Tak podám zprávu, jak jsem dopadla.

S tím chozením na WC - já měla problémy do 2 týdnů od operace. Musela jsem si dávat čípky, protože jakékoliv tlačení bylo nemyslitelné. Užívám od dr. železo a sama jsem si naordinovala probiotika. Také mi dost pomáhá bílý a zelený čaj a občas káva - turek. Tak držím palečky, kdo s tím máte problémy, ať se to zlepší.
stejně tak u mě, Cikinko
rublicek
| 26. 4. 2010 09:39
Hezký den všechny, jojojo, potvrzuju každé slovo Cikinky o zapojení se do pracovního procesu , je to tak, mám stejné zkušenosti, když jsem jen pět týdnů odpočívala a fakt vůbec nic nedělala, nebyla jsem schopná ani 20 minutový procházky a byla jsem hrozně unavená, přesto mě dr. poslala po pěti týdnech do práce a opravdu během tří dnů jsem se cítila zcela ok. Ať se vám všem daří krásně. Milena
Pro všchny kočky
cikinka
| 26. 4. 2010 07:51
Ahojky holky,
píšu po krásném víkendu plném sluníčka a práce na zahradě. Jsem 10. týden po operaci. Dosud nenosím věci těžší 4 kg, zalévám tak, že 20x jdu s malou konvičkou 2,5 litru. Ale jinak už dělám úplně vše. Je pravda, že včera večer už mne zase začalo břicho pobolívat, ale hodila jsem se na gauč a bylo to zase ok. V práci jsem od 5. týdne po operaci. Mně sám gynekolog i lékaři na Homolce říkali, že mám co nejdříve tělo začít zvykat na normální život, že tím, že budu stále odpočívat , tak ještě 8. týden po operaci budu jak mátoha. Že je potřeba trochu zapojit svaly, aby úplně neochably, aby vnitřek držely , taky aby se to uvnitř trochu hýbalo a nedošlo ke srůstům, tak fakt nevím, co je dobře...Do práce jsem šla se strachem, že to nezvládnu, že je to brzo, ale po 3 dnech jsem zjistila, že je to celkem dobré. Hlavně mi to moc pomohlo psychicky, protože doma jsem přemýšlela o blbostech, pozorovala se...Doteď jsou dny, kdy jsem ještě unavená, tak si prostě doma sednu s knížkou a relaxuji...
Holky moje, tak Vám moc držím palce, ať jste co nejdříve ok a cítíte se dobře, jak fyzicky, tak psychicky...
Kakajdo, moc tě zdravím , jsem ráda, že je ti lépe. Mně na ten záchod pomáhal ten espumisan, který potlačil bolestivé "větry", vločky v jogurtu a probiotika. Tak se drž, užívej krásného počasí ať jsi zase fit...Pa Inka
nitky
ladymorava
| 25. 4. 2010 19:16
Ach jo nitky, už jsem je zkoušla tahat několikrát a drží to fest.
Budu to muset vyřešit u doktora,brrrr..
rady
kakajda
| 25. 4. 2010 18:26
Díky za rady a za účast. Zvýším jogurty, zkusím vlákninu, ale s minerálkou moc nepočítám, myslím, že se tluče s tím užívaným železem. Dneska mi to šlo líp a zdá se mi, že je to i proto, že jsem v sobotu víc jedla, jelikož mi podstrojovala dcera i sestra Moji čouhající nitku ze stehu dcera postříkala septonexem, chytila pinzetou a vytáhla, bylo to stejné jako od doktora. Ahoj a ať nám svítí!
pro ladymorava a další
katarinapat
| 25. 4. 2010 18:11
Jestli to je opravdu nitka,tak zajdi dřív než toho 4.5.
Aby to nehnisalo,prý to často hnisá.Já dostala framykoin zásyp po vytáhnutí stehů a krásně se to zhojilo.
Jinak s tím WC,dala jsem si dopoledne kafíčko hořké maličké a šla jsem.
Já byla na operaci 22.3. a na kontrole jsem už byla 3x a vždy se do mně díval a nic .Je lepší když vidí jestli se tam něco netvoří a jak vypadá to hojení.
Jdu zase v úterý.
Byla jsem na procházce a pro dnešek stačilo pohybu i všeho.
Cítím to na sobě.
Pěkný večer holky.Kača
pro kakajdu i všem ostatním
ladymorava
| 25. 4. 2010 17:43
Ahojky, já mám dnes 18. den po o. Cítím se až moc dobře a to je mi moc divné, mám po LAHV, úplně všechno pryč.
Největší problém mě dělá se uhlídat a nic těžkého nedělat.Práci neřeším, protože můžu dělat z domu přes PC.
Pořád musím mít ruce za zády, nejhorši se dívat na zahradu
jak to tam všechno bují.Ach jo. Dneska jsem strávila
celé odpoledne na dvoře v houpačce.
Mám stejný problém s WC, mám hodně velký psych.blok, že když budu tlačit, že se něco stane. Hlavně proto že mám zadní plastiku a nikdo mi k tomu nic neřek.
Každý den ráno jogurt, kam si dám lžičku vlákniny Psylium,
hodně zapít, bylinkový čaj /na žlučník - bohužel jsem musela kvůli gyndě odložit operaci, snad si ho uhlídám/
Ale co mi opravdu na 100% bez problémů zabírá je:
v lékarně koupit minerálku "zaječická hořká", ráno na lačno
2 deci /mě to stačí/ trošku pochoit a asi do půl hodky
je všechno venku- bez křečí bez bolesti. Jdu 2X za sebou
a mám klid. Žádná bolavá projímadla z lékarny.
A navíc má minerálka blahodárny vliv na žaliudek a játra.
Je sice hořká a fernet je víc, dá se to na jeden zatajený dech vypít. Dělám to tak každý třetí den a jsem v poho.
Já sama jdu na kotrolu 4.5. - tj. 4 týdny po o.
Z pupíku mi leze nitka a z jedno vpichu taky a potvory
ani jedna nechce povolit a vytáhnout. Co s tím?
Víte některá? Díky za info.
A všem dnes krásný večer a zítra sluníčkový a pohodový den.Páááá Jitka
charlota
sl9
| 25. 4. 2010 13:46
Všem jsem napsala , tak rychle než půjdu na sluníčko i Tobě. Nechci Tě strašit, ale určitě nechoď na kontrolu až 6.5. zdá se mi to dlouho a myslím si, že máš malý zánět. Utíkej hned příští týden a bohužel jak už Ti holky psaly, bude to tak.
Ale to se za dva dny léčením upraví a bude to pryč. Jen to nenech dlouho.
Jája
kakajda
sl9
| 25. 4. 2010 13:41
je tam chybka, chtěla jsem napsat 3 týdny a ne šest, vidíš, to je teď moje číslo a s radostí na něj myslím..
pro kakajdu
sl9
| 25. 4. 2010 13:40
ahoj, vidím, že Ti nikdo neoodpověděl na dotaz, jestli není 6 týdny po operaci na prohlídku brzy. Není, je dobře se mrkne,jak se to hojí a hlavně, jestli nemáš nějaký malinký zánět, o kterém ještě ani sama nevíš. Mně ho opravdu tak našel a protože to ještě nebylo moc, stačily mi tablety na zavádění. A neboj, doktor Tě prohlídne hodně opatrně, mně se tam taky nechtělo, protože jsem měla strach, že mě dorýpe a zase budu špinit a bude mě to zase bolet.. Nic takového se nestalo a tak přeji hodně štěstíčka
Jája
katka
sl9
| 25. 4. 2010 13:30
Ahoj, je mi líto, že se Ti ještě neupravilo chození na WC. Já měla hrozné problémy tři týdny po operaci a taky mi bylo stydno chodit mezi lidi, protože jak se mi střeva "usazovala", byly to hrozně šbluňkavé zvuky. A taky běda nejít na záchod, když jsem dostala pokyn (často jsem byla třeba venku, kam běžet). To jsem pak nešla i 3 dny a byla to hrůza. Já opravdu vystačím s aktivií, je fakt že každý den mám drink + jogurt. Nevím, co bych Ti poradila, zkus starší stránky, tam bylo takových problémů až hrůza.
Jája
kakajde
laurina
| 25. 4. 2010 13:27
Ahoj, já jsem tedy ještě stále čekatelka, ale mám s WC věčný problém. Už tu o tom psala Vincentka, skvělé na chození na WC je Psyllium. Na lačno ráno rozmíchat 2 - 3 lžičky rozmíchané ve vodě s citronem, vypít a zapít ještě jednou sklenicí vody. Fakt to pomáhá.
WC
kakajda
| 25. 4. 2010 11:41
Moje myšlenky se hodně točí kolem chození na záchod. Denně jím jogurt, hodně piju, někdy i bílé kysané nápoje. Dnes jsem posnídala domácí švestkový kompot (moje podzimní práce - půlené švestky bez cukru, bez vody, jen ve vlastní šťávě). V příbalovém letáku u aktiferrinu jsem četla, že může způsobit buď průjem, nebo zácpu. Mě bohužel neprojímá, i když v těhotenství po železu to tak bylo. Tak čekám, co dál...
pro katarinapat
mumule
| 25. 4. 2010 11:38
Ahojky, jsem zatím čekatelka- možná si vzpomínáš, jak jsem se tu asi před měsícem ptala, zda jít nebo nejít- a od té doby to tu pravidelně sleduju. Na kontrolu jdu v červnu - uvidíme.Nezlob se, že ti radím, ale pozor na ty termály, spoustu žen si odtamtud přivezly mykozu, sama bych do teplé vody nelezla ani teď natož po operaci.... Moře by bylo daleko vhodnější a taky letadlem pohodlnější.Přeju krásný sluníčkový den.
Ahojky
charlote
| 25. 4. 2010 11:36
Ahoj Jájo, Káčo, Kakajdo, Vincentko... i všechny ostatní
Jsem ráda, že tu jste se svýma radama i zkušenostma. V pondělí zavolám sestře, aby mě objednala na kontrolu, bude to asi opravdu zánět, vytéká mi "to" z pochvy, jednu stranu u pochvy mám dost citlivou a bolavou, a také jsem zjistila, že nemám ještě všechny vnější stehy vstřebané (ty vnitřní musí zkontrolovat dr. ). Také mě začala bolet záda. Únavu moc necítím, proto jsme začala odpočinek odbývat a o spaní přes den se u mě nadá ani hovořit - to se mi usnout nedaří.
Trochu závidím těm, co píší, že zhubly. Já mám opačný problém, bez pohybu a aktivit mi váha leze nahoru
Katka má pravdu
sl9
| 25. 4. 2010 10:17
Ahoj holky, včera jsem začala šestý týden, operace-18.3. (LAVH vaginálně,jen děloha) Už se cítím zase líp, ale já opravdu celé týdny kromě vaření a ukazování v obchodě, co se má nakoupit, prolenošila. Mám pocit, že nejvíc mě bolí prst od toho ukazování co koupit a udělat, já ještě nevěšela ani prádlo a to jsem koupila rozkládací věšák na balkon, abych to měla nízko. Prostě nic. Zato jsem byla na kosmetice a u holiče, mám úplně jiné vlasy a taky jsem zhubla. Když jsem se minulý týden zastavila v práci, tak byli mile překvapení, jak mi to doma svědčí. V pátek 30.4. jdu na kontrolu po 6. týdnech, jsem zvědavá, co mi řekne. Ale jak píše Katka, kolo mi už minule dovolil až po 3. měsících.
Občas mě dloubne v bříšku, ale nic dramatického. Doktor mi slíbil, že bych mohla od května do práce, dělám u PC a řekl, že se jizva i lépe dohojí, když se člověk tak nesleduje. Uvidím, co mi ještě dovolí , všechno vám napíšu. Jsem moc ráda, že jsem na tenhle zákrok šla, už teď přes dřívější pooperační problémy, si myslím, že budu mít lepší život. Ještě uvidíme, jaké bude milování!! Na to jsem fakt zvědavá. Krásný víkend moje milé pisatelky
Jája
pro kakajda
katarinapat
| 25. 4. 2010 09:53
jen odpočívej a opravdu nic nedělej.Já jsem zítra 5 týdnů od operace a včera se mi ozvalo břicho bolestí-jsem šla na delší procházku dva dny po sobě a to je moc.Už vím,že co říkal doktor v nemocnici i můj lékař,že po 6 týdnech můžu všechno,že to tak zcela není pravda.Hodně slyším názory starších žen co potkávám,že opravdu nemám nic těžkého dělat do 3 měsíců a kolo taky až potom-většina jich do dnes má problémy,protože začaly všechno dělat a v práci tahat těžké věci.
Výtok nemám od druhého týdne a nic nezvednu sama,vždy počkám na syna.
Našla jsem příspěvek ,že zahojené je to ve vnitřku od 6 měsíců až do 2 let.Tak opravdu jen zlehka.Mozek sice velí,že je dobře,ale není.
Chápu to tak a z okolí žen co už to mají za sebou s negativním následkem,že po 3 měsících sednu na kolo a začnu zvedat postupně do váhy 10-15kg a více už raději nikdy ne.Na co jsou chlapi a hrdinu už jsem ze sebe dělala dost dlouho a teď mám záda v pr...
Všechno jsem musela stíhat,nikdo to neudělal líp jak já,však to znáte.
Neříkám,že jsem se zanedbávala,ale začnu se více cítit ženou se vším všudy ,ať tu těžkou práci dělají chlapi.
A tak jsem si koupila nové botky,kalhoty a halenky.Prostě jsem si udělala radost,nikdo mi ji stejně neudělá a mám skvělý pocit.
Sedět doma a bečet je to poslední.Nyní upeču koláč a pak půjdu po obědě ke kamarádce,která měla v pátek odchod do důchodu a chce se pochlubit co dostala.
Jediné co mě trápí je chození na záchod i přes každodenní jogurty a kefír,to nejde.Ještě ty střeva nejsou ve své formě.
Letos asi raději ani nepojedu k moři,snad bych brala jen dojezd někam aute do nějakých termálů.
Jsem ráda za tuto diskusi,že si tady můžeme vylít svoje bolístky .
Krásnou neděli všem,namalovat se a nechat se hýčkat. Kača.
nové pocity
kakajda
| 24. 4. 2010 21:12
Ahoj kolegyně. V pondělí 19.4. jsem přišla z nemocnice, ve čtvrtek 22.4. jsem šla ke gynekologovi odevzdat neschopenku. Zprávu z nemocnice ještě neměl, ukázala jsem mu tu svoji, hledal tam údaje o mém krevním obrazu, ale nic nenašel. Na motání hlavy mi dal aktiferrin - na červené krvinky, krev odebere při příští kontrole, už za 14 dní mě bude prohlížet. Není to brzo - 3 týdny po operaci?Taky jsem si koupila v lékárně něco brusinkového na močák. Stehy vyndal celkem bezbolestně, jenom to štípalo, po návratu domů jsem měla v pupíku krev, ale jen trošku. Poslední kousek stehu mi pak doma vyndala dcera, asi ho přehlédl přilepený ve stroupcích. Doma hodně ležím, jakákoliv aktivita se odráží na únavě a dloubání v podbřišku, to se potom nesmím prozradit heknutím, jinak se na mě doma zlobí Tak se mějte hezky, odoperovaným přeju klidnou rekonvalescenci a čekatelkám pevné nervy, i já teď vím, že jsem se zbytečně tak moc bála. Ale tahle zkušenost je těžko přenositelná...
dva roky po LAVH
rublicek
| 24. 4. 2010 12:24
Ahoj děvčata, tak jsem "oslavila" dvouleté výročí od operace a můžu potvrdit, že je mnohem mnohem líp než před operací. Pokud šla některá na operaci a neměla před ní problémy a nyní s nějakými bojuje, je jasné, že lituje. Také jsem měla ve 4. týdnu po operaci zánět, a proto se mi neschopenka protáhla o těch deset dní léčby. Do práce jsem nastoupila po pěti týdnech a to jsem se v době léčby hooodně šetřila. Jezdit na kole jsem měla dovoleno po třech měsících, ale žádné maratony a horské tůry. No a *** vzhledem k zánětu až od sedmého týdne po operaci a vše ok, je to lepší než dřív. Určitě neexistuje přesný návod pro každou, každé tělo se s operací vyrovnává jinak a taky každý doktor a nemoc. zařízení má své postupy a zkušenosti. Držím palečky všem, ať je líp.
pro vincentku: jsme vlastně kolegyně, dělám tu samou práci jako Ty, stejně tak i vedoucí zařízení a mně tedy moooc pomohlo, že jsem nastoupila po těch pěti týdnech do práce, protože mi dáš určitě za pravdu, že mezi dětmi zapomeneš absolutně na každý problém. Hodně štěstíčka !
Ahojky všem, dnes nás sluníčko povzbudí!!
charlote
vincentka
| 23. 4. 2010 15:50
Tak teď jsem se pobavila . Jestli odpočívám vleže??? To si piš, že vleže !!!

Vstávám kolem osmé-deváte, něco uklidím nebo uvařím, sedám k PC a tak hodinku pracuji, pak jdu na procházku s pejskem, tak na 30-40minut, po té následuje onen odpočinek v leže - pochopitelně spím, většinou 2 hodinky, pak se naobědvám a čekání na manžela si krátím čtením knížky vleže. Pokud je hezky, jdeme spolu na krátkou procházku zase s pejskem, když je škaredě, vyvenčí ho manžel sám. Odpoledne si povídáme, nakoupíme (autem), pak koukám na Kriminálku v televizi, potom si obyčejně volám s dětmi na SKYPE, (jedna dcera je v Brně, druhá v Irsku), pak večeře, sprcha, televize nebo kniha a kolem desáté chodím spát.

Nebýt každodenního odpočinku vleže, byla bych jak vyždímaný citron. Dnes přijede na víkend dcera z Brna , dopoledne jsem vařila a uklízela, byla jsme i nakoupit a po tom maratonu jsem usla jak špalek a spala jsem víc než 2 hodiny. Dnes jsem ale i dříve vstávala, už v 6hod.

Takový ten pocit, že v pochvě "něco" mám jsem měla taky, přibližně 3-4 týden po operaci, byla jsem u doktorky a měla jsem zánět - dostala jsem antibiotika a ten pocit zmizel. Do 6.května je daleko, raději si zajdi hned příští týden, ať něco nezanedbáš. Nemusí to být nic, já plastiku nemám, ale co kdyby... Zánět je po operaci nejběžnější komplikací, říkala doktorka. Však uvidíš, třeba Ti někdo, kdo měl plastiku napíše, že je to normální.

Tak se drž a dávej na sebe pozor !!!
Ahoj holky
charlote
| 23. 4. 2010 13:19
Já tu dlouho nebyla a pospaných přes 10 stránek od mé poslední návštěvy. Zdravím všechny nové čekatelky i ty, co to mají čerstvě za sebou. Já mám dnešek přesně 4. týden od hysterektomie s plastikou pochvy a šitím moč. měchýře. Zatím mám stále takový světle hnědý výtok a občas mě píchá v podbřišku. Premenstruační syndrom už jsem si také prožila, vše jako za mlada bez hormonů kromě toho krvácení.
Ale mám jiný problém, přijde mi v té mé "nové" pochvě jako by se mi vracela ta sesunutá děloha - jako bych tam "něco" měla. A také tam cítím svědění. Myslíte, že by to mohl být zánět, nebo mykóza (na tu já před operací často trpěla). Doktor mi řekl, že na kontrolu mám přijít až 6. května....
Jinak co se týká práce, účetnictví mi vozí domů, takže pracuju jen u PC. Vařím, prádlo věším i žehlím, ale netahám koše s prádlem, minulý týden jsem s dcerou sázeli kytičky do truhlíků - teda spíš dcera pracovala, já radila. Dále obstarávám nákupy pouze v doprovodu manžela.
Chci se zeptat, jestli během dne odpočíváte vleže, nebo dokonce chodíte spát?
Děkuju za odpovědi. Pa
ahoj!
vincentka
| 23. 4. 2010 10:40
Kde to vázne, koukám, že toho tu moc nepřibylo, co jsem tu byla naposled ...

Pomalu jsem si začínala myslet, že se mi to taky "láme" a že už bude jenom dobře, ale stačí, když jen trošku podcením opočinek a už zase jsem děsně unavená a opět mě začalo píchat na pravé straně podbřišku. Navíc se mi ozvaly hemeroidy, takže žádná sláva . Od pondělí budu chodit na rehabilitace, mám napsaný solux, elektroléčbu a individuální cvičení, snad mě tam dají dohromady. Do práce se nijak nepoženu, i když už mi začíná chybět.

sl9, tuším, že Ty ses mě ptala, kde pracuji, tak já jsem ve školní družině, mám na starosti děti z 1. a 2. tříd, člověk co si sám neudělá, to nemá. Na kolegyně se spoléhat nemůžu, každá máme svých 30 dětí. Navíc dělám vedoucí, takže veškeré papírování je na mě, a že toho není zrovna málo. Teď to "řídím" z domu, administrativu zvládám, ale na plný výkon se ještě necítím.

enzilko, i já jsem celé dny sama doma, někdy včetně sobot a nedělí, ale tak nějak jsem si uzpůsobila den, že se nikdy nenudím a nikdy mi není dlouhá chvíle. Občas mi ještě chybí čas na knížku. Neboj, však práce nám neuteče, já si to doslova užívám .

Všem přeji rychlé uzdravení a holky, pište !!!
ahoj holky
katarinapat
| 21. 4. 2010 23:06
Zdravím všechny po i před operací.Jedu pátý týden.Je mi docela fajn,výtok od druhého týdne žádný kontroly každý týden a nyní po 14dnech.Co druhý den zavádím čípek Betadine.Žádné bolesti,na WC chodím super díky večernímu pití kefíru a jablkům.
Nic těžkého nezvedám a moc toho taky nedělám a přesto jsem večer unavená.Ale to je asi normální.
Tak jsem tu četla ,že kolo až za tři měsíce.Tak nevím čeho se držet.Můj lékař říkal,že po 6 týdnech budu dělat všechno jako dřív.
A jinak tady čtu,že to s těma chlapama a kytkama máme nějak stejné
Tak si radosti musíme dělat sami
Katka
Jitule223
vincentka
| 21. 4. 2010 20:59
Vidím, že jsi na tom úplně stejně jako já před operací... Měla jsem napsaný seznam věcí do nemocnice, abych na nic nezapomněla, v práci jsem celý týden předem chystala vše, co bylo potřebné a doma uklízela, nakupovala a vařila. Asi je to náš úděl, že musíme mít všechno na 100%.

Tak moc moc moc držím palečky a hned jak to půjde, ozvi se nám

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
28. 5. 2025 19:29
14374
Alka...
28. 5. 2025 20:36
73401
rozvita.ruze