Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Jituli, Vincentce a ostatním
laurina
| 21. 4. 2010 20:53
Jitule buď ráda, že už jdeš, budeš to mít za sebou, taky ti držím palce a brzy se ozvi, bude to dobré . Vincentce a všem ostatním díkas za podporu a všemožné info, mě to prostě pomáhá. Čauky
ahoj
kakajda
| 21. 4. 2010 20:13
Milé ženy, většinu rad čerpám tady od vás, v nemocnici možná odcvedli doktoři dobrou práci, ale moc se nevybavovali. Byly jsme na pokoji 4, já jsem při vizitě přišla na řadu jako poslední a z hlasu už bylo cítit, že dr. nemá na další naléhavé dotazy náladu. Po operaci NIKDO neviděl mé břicho, jizvy, NIKDO se mě neptal na bolest, nikdo nepřišel zkontrolovat kapačku, která kapala 8,5 hodiny.... Až když přišla na pokoj na návštěvu moje dcera, tak popadla mě i kapačku a došla na sesternu, abych si řekla o něco proti bolesti. Nijak se sestra nezlobila, ale sama se nezajímala. Takže rada čekatelkám: nedejte se!
ladymorava
sl9
| 21. 4. 2010 20:03
Ahoj, myslím, že se zaváděcíma tabletama na léčení nic nepokazíš, ale už jsem tady psala, taky bych měla strach něco si naordinovat sama. Víš četla jsem tady, že některé holky
(staré stránky, bohužel nevím už číslo), dělaly výplachy Rosalginem, ale do něčeho takového bych nešla. Protože když nás propouštěli z nemocnice, tak instrukce zněly: žádné koupání a žádné výplachy. Myslím si ale, že Ti to schválí, dnes mi volala spolutrpitelka z nemocnice, má gynekoložku v Blansku, (já v Brně) a taky jí to doporučila. Tak pa, odpočívej a kytička, kterou jsi přidala, byla přímo mňam...
Jája
Jitule
sl9
| 21. 4. 2010 17:27
Hodně štěstí a těšíme se, až se za pár dní ozveš. Neboj, opravdu se to dá vydržet...
Jája
Pro Jituli a Kakajdu
cikinka
| 21. 4. 2010 17:25
Jitule, moc držím palce a neboj, vše bude ok . Budu na tebe myslet. Drž se..
kakajdo, tak vítej na diskusi...Mně se taky zpočátku motala hlava, ale časem to přešlo..
Jsem 9 týdnů po operaci a včera jsem se rozhodla uklidit skříňky v kuchyni...Nějak jsem to přehnala a dnes mne bolí břicho a jsem šííííleně unavená...Ach jo...Tak všem přeji krásný den...
Pro Jituli
enzilka
| 21. 4. 2010 16:20
Taky držím pěstičky.Zvládneš to. Ahoj enzilka.
pro Jituli223
nadka
| 21. 4. 2010 16:14
Budu ti drzet palecky,to zvladnes,jako my vsichni.Bude to dobry,neboj.
pro Kakajdu
nadka
| 21. 4. 2010 16:02
Ahojky,tak jsi to zvladla,jako my vsichni .To toceni hlavy jsem mela taky a u pocitace to bylo jeste horsi,ale den po dni to bylo lepsi a lepsi.Tak drzim palecky.
pro všechny
Jitule223
| 21. 4. 2010 15:25
tak se to krátí, zítra ráno mám nástup, v pátek jdu na to. Balím si věci, ale je to, jak když se člověk balí na dovolenou.Ještě tohle, a ještě támhle to,div si nedělám seznam, abych na něco nezapomněla.V práci jsem musela taky všechno přichystat, dodělat, abych mohla jít v klidu marodit.Doma zas úklid, vyprat, vyžehlit, nakoupit, navařit. Zůstanou doma dva chlapi, no snad to zvládnou.Mějte se fajn a za týden
všem
enzilka
| 21. 4. 2010 13:22
Tak sem se děvčata měřila ,teplota není,ale jsem taková bolavá.Já jsem dnes Vincentko 4.týdny po a přesně jak píšeš mám stejné problémy.Před tím to bylo úplně OK.Doufám že se břicho o něco nepokouší.Na kontrolu jdu za týden.Ladymoravo tu kytici krásnou sis zasloužila.Je nádherná.Můj chlap na ty kytky taky nějak není.On mě pořád hladí,ale květinu si musím koupit sama. Mám Vás ráda. Dost mě to pisáni pomahá.Jsem tu doma celý den sama.Je to dlouhý.Opatrujte se.enzilka
vincentka
sl9
| 21. 4. 2010 13:09
Ahoj holka, díky za psaní, dnes jsi určitě pofoukala spoustu bolístek, mně teda určitě. Nevím, co děláš v práci, já jsem u PC, mám bezvadné kolegy, určitě nebudu muset nic nosit, šanony rozdělají na jednotlivé složky. Já bych fakt už chtěla do práce, budu na tom psychicky líp. Tím, jak nic doma nedělám, k tomu žádné oblíbené sporty, připadám si k ničemu. Ten první týden v květnu jsem chtěla jít na 4. hodiny, tak od 8-12, není problém se tak dohodnout.Já nevěděla, že zánět je běžný po téhle operaci, mezi slzičkama jsem si včera říkala, kdepak jsem k němu přišla...Díky za info
Jája
ladymorava
vincentka
| 21. 4. 2010 12:29
A ta kytička je moc hezká , tu jsi určitě dostala od manžela po návratu z nemocnice, že jo...? Já mohu jen tiše závidět, můj manžel kytky neuznává......
ladymorava
vincentka
| 21. 4. 2010 12:27
Jsem ráda, že je Ti dobře, takové zprávičky se vždycky dobře čtou !!! Na tu práci na zahrádce, zvedání těžkých věcí a tak si ale dávej pozor . Taky mi bylo dobře, kromě toho zvedání jsem dělala úplně všechno už tři dny po návratu z nemocnice, do práce jsem se nemohla dočkat. Nic mě nebolelo, tak proč ne? Doktorka mě ale nepustila, dobře věděla, co dělá! Někdy mezi třetím a čtvrtým týdem po operaci mi začalo být zle, bolesti břicha, pochvy, zad, nevolnost a šílená únava . Tak jsem si říkala: dobře mi tak, měla jsem se šetřit!!! Na kontrole mi dr. řekla, že se hojím pomalu, ať na sebe dávám větší pozor. Takže teď, pátý týden poo se šetřím, občas uvařím nebo vyperu, to jo, ale vše pomaloučku, polehoučku, abych se náhodou neunavila. A každý den mám jednu aktivitu, nic mi neuteče a počká to na mě do zítřka.

Pro čípky CICATRIDINA si jdu dnes, u nás je nikde neměli a musela jsem si je objednat. V pátek mám poslední tabletu na zavádění kvůli zánětu a hned v sobotu si vezmu CICATRIDINU. Doktorka mi o ní neříkala, četla jsem to tady na diskuzi a příjde mi i podle letáku, že mi to může jenom pomoct.

Pa a dávej a sebe pozor !!!
všem
ladymorava
| 21. 4. 2010 11:44
Ahoj všem, zdravím a přeji pěkné poledne.
Poprvé jsem se Vám ozvala na str. 516,517.
Dneska mám 13. den po LAHV. Děloha, vaječníky, všechno je fuč. Je mi to hodně podezřelé, ale cítím s moc dobře. Mám úplně malinké pobolívání, když se natáhnu tak to přejde. Ani nešpiním, spíš výtok, doktor mě včera nechtěl vidět, poprvé jdu na kontrolu až 4.5.
Jizvičky po laparo už mám taky vyhojené, zůstaly mi takové
růžové čárky. Všechno mi funguje až moc dobře.
Žádné zažívací potíže, pro jistotu jím denně v jogurtu vlákninu LEPICOL, a hodně piju, střídám bilinkové čaje.
Na radu z Vašich diskuzí jsem si koupila čípky CICATRIDINA, ale asi se zaváděním počkám na doktora.
Nebo to některá používáte i bez porady lékaře?
Největší problém mi dělá se uhlídat, abych nic nezvedela,
nenosila. A taky zahrada, když vidím, jak tam všechno bují. Hned bych vzala motykuZaměstnání neřeším, nemám ani neschopenku, jako OSVČ pracuji doma přes PC, zatím jenom dopoledne, ale to mi možná pomáhá v rekonvalescenci.
Vám děvčata, které to teprve čeká, přeji pevné nervy.
Já si prošla docela slušným peklíčekm, protože
se fakt šíleně bojím všech nemocí. Ale už je dobře.
A těm co to majíá za sebou, tak přeji hezké jarní dny.
A těším se na další písmenka.Jitka
kakajda
vincentka
| 21. 4. 2010 11:26
Jestli se Ti opary dělaly i před operací, asi se jim teď nevyhneš, tělo je oslabeno a může se to projevit i takhle , říkala mi to jedna zámá, která má po stejné operaci a opary se jí taky dělaly. Vytažení stehů není tak hrozné, taky jsem měla strach (a to jsem měla jen 4!), ale dá se to v pohodě vydržet, bolel mě jen jeden a to jenom trošku, ty ostatní jen táhly. pa pa a neboj!!!
enzilka
vincentka
| 21. 4. 2010 11:20
Ahoj holka, copak se Ti děje s bříškem...??? Pokud mě paměť nekalme, šly jsme na operaci přibližně stejně, nebo ne? (já 15.3.) Tak mě napadá, jestli nejsi náhodou taky adeptka na zánět. Pokud budeš mít teplotu nebo Tě to bude pořád bolet, raději si zajdi na kontrolu. Držím palečky, ať je Ti co nejdříve zase dobře!!!
sl9
vincentka
| 21. 4. 2010 11:15
Ten zánět mě mrzí, ale doktorka mi říkala, že je to v podstatě po té operaci normální...

Ty už se těšíš do práce??? Já jsem byla na LAVH 15.3. a vůbec se zatím necítím, že bych mohla pracovat. Na kontrolu jdu 28.4. to mi říkala dr. že se domluvíme, co bude dál. Nejdříve říkala, že mě pustí do práce 3.května, ale teď s tím zánětem nevím, nevím. (taky mám zánět, tablety polykám i zavádím od 15.4.)

Podle Tvých informací už stehy hledat a počítat nebudu, zatím mi vypadl jen jeden.

S tím ***em se taky obávám, že mi to po 6-ti týdnech ještě nedovolí, ale nezbývá nám nic než vydržet.

A to cvičení, ježdění na kolečkových bruslích a jiné sportovní aktivity teda taky odložím, když Ti říkali, že až po 3 měsících. Raději vydržet o nějaký ten týden déle než si pak ublížit.

Díky za všechny informace
opi a laurina
vincentka
| 21. 4. 2010 11:00
Hokly nebojte, vše dobře dopadne !!! Nejčastější komplikací po operaci je zánět, ale to jen zavedete pár tabletek a spraví se to. Žádné strachy, vše jde zvládnout, taky mám zánět a po druhé tabletce ani nevím, že ho mám. Tak hlavu vzhůru, nejhorší je to čekání, ale to už jste taky určitě četly mnohokrát...
aHOJ
kakajda
| 21. 4. 2010 10:45
Ahoj holky, je to trochu jako na houpačce, ale díky příspěvkům tady vím, že je to normální. Takže dnešní zážitky z WC bych zařadila k lehkému hororu... Navíc mi přes noc naskočily dva opary! To mi vadí, nikdo tu o nich nepsal, jeden jsem těsně před usnutím tušila, tak jsem si nechala podat mast Herpesin (mám stonání s obsluhou, ale ráno tam stejně je, bolí, pálí... Co to? Zítra jdu na stehy, ty povrchové, zdají se mi všechny úplně zarostlé a trochu se strachuju. Ale to už vydržím
Kakajdě a všem
enzilka
| 21. 4. 2010 08:27
No toje super že už jsi doma.Polehávej,projdi se lehce,nějaký salátek si dej.Hlavně nic NEDĚLEJ.Hlava se mi taky motala.Jinak děvčata dík za další rady,jsou k nezaplacení.Já bych na kole jela už jak steklá.Jenže.......Čekatelky,dobře to dopadne!!!!!!Moje holčičky všechny Vás zdravím.Dnes je mi mizerně.Vnoci mě bolelo hodně břicho.Čípek moc nezabral,nedalo se vůbec spát.Jdu si změřit teplotu.Čauky enzilka.
všem po operaci
sl9
| 21. 4. 2010 07:48
Moje zpráva pro všechny:

18.3. jsem podstoupila LAHV, takže tento týden točím v pořadí pátý. 9.4. jsem do Brna jela pro výsledky histologie, byly v pořádku a prohlížel mě primář, který mě operoval. Byl spokojený, jen mi dal čípky na rychlejší hojení pooperační jizvy. Neměla jsem žádné potíže, tak jsem se zeptala, jestli můžu přijít až po šesti týdnech. Zdálo se mu to dlouho, objednal mě znovu včerejšek. V pondělí jsem měla takové maličké píchání v místech, kde jsem měla dělohu, (vaječníky mi zůstaly), a podle kalendáře jsem zjistila, že mám mít měsíčky. Přečetla jsem si tady příspěvky holek s předmenstruačním syndromem, řekla jsem si, že to patří k tomu a hodila za hlavu. Ovšem včera po prohlídce mi pan doktor sdělil, že mám zánět a napsal vaginální antibiotika.
Za celou dobu jsem neměla žádné potíže, válím se tady, chodím na procházky a jediné, co jsem dělala, je vaření.
Můj příspěvek je tak dlouhý proto, abych vám všem řekla, choďte během hojení na prohlídky a nic neuspěchejte. Léčení je opravdu induviduální,záleží na organismu a to jsem "holka ze železa" myslela jsem, že už příští týden půjdu do práce a budu ráda, nastoupím začátkem května.
Ale přiznám se, že i slzička ukápla, už jsem se těšila...
Stehy:
zatím mám všechny, vstřebají se, není podmínka, že musí vypadnout
***:
opravdu vydržet minimálně šest týdnů (doktorská rada ze včerejška). Prý opět individuální, někdo ještě později (nějak tuším, že to budu já)
Kolo a tenis:
za 3 měsíce, slíbil mi to
To je všechno, co jsem vám chtěla napsat a mimo to ještě zdravím
Jája
opi a laurina
sl9
| 21. 4. 2010 07:33
Holky, bude to dobrý, ale vím, že nervy před operací pracují pěkně. Taky já vám a všem čekatelkám přeju, ať rychle uteče čas do operace, určitě všechno dopadne dobře.
Jája
kakajda
sl9
| 21. 4. 2010 07:29
Ahoj , vítej mezi námi "po". Odpočívej, hodně odpočívej, i když se Ti bude zdát, že už Ti nic není, vím o čem píšu, najdeš to v následujícím příspěvku. A můžu Ti slíbit, že motání hlavy přejde a taky, že Ti bude každý den líp. Slibuju!!!
Jája
Opi
laurina
| 20. 4. 2010 22:11
Opi ahoj, já mám termín 10.5. Jsem ráda za tuhle diskusi, i když se při čtení příspěvků někdy trochu strachy opotím A tak, už před Velikonoci jsem si řekla, že si nebudu kazit duben a juknu sem až tři čtyři dny před nástupem do nemocnice . Samo jsem tu skoro obden a zvědavě pročítám, jak to která včerejší čekatelka má dneska zdárně za sebou, docela mě to dodává optimismus a jsem v pohodě.... Ale někdy zase ... To čekání je fakt děsný
pro enzilku od opi
Opi
| 20. 4. 2010 21:48
Díky enzilce za duševní podporu, zatím na to nebudu myslet, je to až za měsíc, ozvu se, až budu po zákroku, všechny zdravím
kakajda
vincentka
| 20. 4. 2010 21:45
Vítám Tě zpátky, tak vidíš, žes to zvládla !!! To motání hlavy jsem měla taky, neboj, to se srovná. Hlavně, že už jsi doma, no ne? Hodně odpočívej, ať jsi brzy fit!
Už jsem doma!
kakajda
| 20. 4. 2010 20:46
Ahoj holky, už jsem doma! Živá, zdravá, čůrám, kakám a v noci na dnešek jsem spala! Teď jsem si musela přečíst všechny příspěvky od str. 514, kdy jsem tu byla naposledy, a vždycky jsem si představovala, co jsem v tu dobu dělala já - spala, zvracela, hekala, měla návštěvu.... Protože jsem u toho čtení seděla dost dlouho, nemůžu se už rozepisovat, tlačí mě břicho, navíc mě trápí nevídaná věc: motá se mi stále hlava, ale při psaní na PC je mi z toho až na zvracení. Tak zase zítra!
Čekatelkám: když jsem to přežila já, tak to musí zvládnout každá.
Ahoj a děkuju za duševní podporu
Jízda na kole
vincentka
| 20. 4. 2010 11:31
My na kole moc nejezdíme, ale myslím, že koncem června už by to šlo, (15.června budu mít 12 týdnů po LAVH). Na kolečkovké brusle chceme vyrazit už v polovině května (9.týdnů poo) a na elypticalu se chystám jezdit už přespříští týden (7.týdnů poo). Na klasické posilování břicha se zatím nechystám, spíš jen takové ty cviky na posílení pánevního dna, s těmi začnu taky za dva týdny. Jen nevím, jestli na to budu mít dostatek energie, zatím jsem pořád dost unavená. Před chvílí jsem se vrátila z půlhodinové procházky s pejskem a musím si jít aspoň na chvíli lehnout. Tak uvidím, jestli to budu zvládat.
Premenstruační syndrom
cikinka
| 20. 4. 2010 10:35
Ahojky Holky, jsem po operaci 9 tádnů, vaječníky ponechány. Můžu říci, že jsem přesně poznala, že nadešel termín menstruace. Normálně mne bolelo v podbříšku a záda, jako při menstruaci. jen tedy nekrvácím. Problémy jsem měla i polovině cyklu, kdy mne obvykle bolívala prsa. Což mne taky pěkně bolela. Takže moje tělo si jede podle kalendáře dál, jen člověk nekrvácí...Ale gynekolog mi to říkal, že to tak bude.
Stále však pociťuji mírnou únavu, ale je to už mnohem lepší než před 3 týdny. při námaze mne stále pobolívá v podbříššku, ale to se snad taky brzy srovná. Už bych potřebovala začít na to břicho cvičit, ale mám strach, neví někdo od kdy můžu jezdit na kole a posilovat břicho???
Jinak všem čekatelkám přeji co nejméně strachu a perfektně provedenou operaci..tak krásný den..
Pro Opi
enzilka
| 20. 4. 2010 08:39
Vítej v naší rodině.Já měla taky velký myom 6cm,měl půl kg.Je pochopitelné že máš strach.My jsme tím prošli všechny a pak je to lepší alepší.Neboj Ty to zvládneš! Budeme Ti všichni držet palečky.Ty stavy po operaci jsou různé.Já mám ted návaly v noci a špatně spím.Je ale spousta preparátů tak snad něco zabere.Hlavně se snaž být v klidu před operací.Ahojky Enzilka

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
29. 5. 2025 18:32
14379
tepu
29. 5. 2025 19:55
73421
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55