Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

hysterektomie
Opi
| 19. 4. 2010 22:42
Ahoj holky, dneska mi můj pan doktor vyřkl ortel:15.5. operace - hysterektomie i s vaječníky. Důvod: 8cm velký myom, který od Vánoc vyrostl o 2cm.Brala jsem to v pohodě, ale když čtu vaše diskuze, je mi nějak "ouzko", hlavně ty pooperační stavy .Docela se toho začínám bát.Je mi 49 let, již několk let beru Trisequens, protože menstruace si u mě dělala taky co chtěla, takže jsem zvědavá, co to se mnou udělá, až ty hormony přestanu brát.Ach jo!!!
Ajinka76
vincentka
| 19. 4. 2010 17:37
S těmi otázkami u doktora jsme na tom úplně stejně, vždycky si naplánuji, na co všechno se zeptám a pak zapomenu... A na to PMS už se tedy ptát nebudu, když Ti doktor říkal, že se toho nezbavíme. Škoda, ale aspoň už odpadá to krvácení...
vincentka
Ajinka76
| 19. 4. 2010 17:08
Ahojky me mudr.rikal ze predmestruacni syndrom mit urcite budu pokud byl i pred operaci.Taky mam pryc jen delohu,a rikal boleni prsou,bolest bricha,nervotita,...vsechno muze byt jen nebudeme krvacet.....fakt parada taky jsem byla minuly tyden pekne nervozni a takova na nic.........Jinak vsechny holky zdravim .Me vypadl zatim jen jeden steh to jsem zvedava,jestli budeou jeste vypadavat nebo jestli se vstrebaji...to nevim nevim jdu na ko.az 30.4. tak se zeptam.Pokud nezapomenu vzdycky si naplanuju kolik otazek a potom polovinu zapomenu...
enzilce
kaspajka
| 19. 4. 2010 14:05
Ahoj enzilko, tady na Moravě už krásně není, leje jak z konve.Já jsem po operaci 7. týden. Před 14 dny jsem byla na kontrole v nemocnici. Doktor mi řekl, že to ještě zdaleka není zahojené, ale vzhledem k době od operace v pořádku. Cítím se dobře, nic mě nebolí, ani už jsem nešpinila, až dnes opět trochu. A stehy ze mě ještě žádné nevyšly. Ale v nemocnici nám říkali, že můžem špinit i 2 měsíce. Tak si z toho hlavu nedělám.
enzilce
sl9
| 19. 4. 2010 13:47
Ahoj, neboj, asi i delší špinění normální, četla jsem tady všechny příspěvky a hodně holek to tady psalo. Já vím, že Tě to nebaví, ale vydržet. Enzilko, já opravdu přestala špinit až po těch léčebných tabletách, co mi dal doktor. Taky to bylo ve 4 týdnu.
Jája
Jitule
sl9
| 19. 4. 2010 13:44
Ahoj Jitule , to bude dobrý, budeme tady na Tebe myslet těšit se na zprávičky od Tebe. Budou už bez nervů, uvidíš...
Jája
Jitule223
vincentka
| 19. 4. 2010 12:17
Jitule, neboj, vše bude v pořádku!!! Nejhorší je opravdu to čekání, strach a obavy ze všeho, co Tě čeká. Až budeš v nemocnici a hlavně až budeš mít po, nervičky nebudou tak pracovat, bude to jen lepší a lepší. Nejdůležitější je po návratu domů opravdu nic nedělat, jen krátké vycházky kvůli střevům. Já jsem to po návratu z nemocnice s úklidem trochu přehnala a pak mi bylo zle. Všechny Ti budeme držet palečky!!!
Všem
enzilka
| 19. 4. 2010 11:43
Ahoj holky!To je dnes krásně.Vsobotu a neděli manžel griloval.já odpočívala. .Ve středu to je 4.týdny a pořád trochu špinim.Je to normal?Jinak je mi dnes docela fajn. Koupila sem si halenku a udělala si radost,jo a taky okurky do skleníku.At jsou vitamínky.Myslím na Vás .Pááááá Enzilka
vincentka
Jitule223
| 19. 4. 2010 10:33
krásný sluníčkový den
já mám mizernou náladu už od včera. Ale myslím, že je to tím, že se blíží termín nástupu. Pořád přemýšlím , jaké to bude, až se vrátím ze špitálu. Jak se to bude hojit ,jestli nebudou nějaké problémy?
pro sl9
vincentka
| 19. 4. 2010 10:11
Ahoj, moc zdravím, já mám kontrolu až příští středu, tak až budeš vědět, jak je to s těmi stehy, písni nám to sem, prosím... Ráda bych věděla, kdy to všechno vypade a jesti se můžeme milovat i když tam ještě nějaké stehy budou. Mě tak chybí tělesný kontakt !!! Manžel má rýmečku, takže je úplně nepoužitelný, ale i bez rýmečky nemá o nějaké něžnosti zájem , prý si počká, až to půjde "všechno".

Zaváděcí tablety po gyn. operacích jsem si objednala a hned jak dozavádím tableby na zánět močáku je začnu brát. Taky jsem zvědavá, jaký bude výsledek.

Pa pa
Konečně sluníčko!
vincentka
| 19. 4. 2010 10:00
Koukám, že jste taky o víkendu neměly čas nic napsat... My jsme byli na zahrádce dobít trošku energii, nic jsem nedělala, jen uvařila kafíčko a bylo mi moc dobře, ale dnes jsem bez nálady, nezvózní, naštvaná, vzteklá a vůbec nemám důvod. Cítím se stejně jako bych "to" měla dostat... Budu se muset zeptat doktorky, jestli můžu mít předmenstuační syndrom, když mi nechali vaječníky. Ale je to teda děs, nejraději bych někam zalezla a jen tak křičela a vztekala se .
stehy
sl9
| 16. 4. 2010 19:15
Ahoj holky, tak já jdu na kontrolu v úterý 20. dubna, zeptám se na ty stehy jsem, zvědavá a taky jsem zvědavá, jaký bude výsledek hojení po dobrání zaváděcích tablet na lečbu po gyn operacích. Přeji Vám hezký víkend, držím palce těm, které to čeká a zdravím charlotu, Katku, enzilku a vincentku a samo všechny ostatní
Jája
Ahoj !!!!!
enzilka
| 16. 4. 2010 14:06
Ahojky holky: .Tak už je ta nálada lepší? Já se trochu slunila a nabrala jsem trochu tak potřebnou energii.Steh mi nevypadl ještě žádný.Jdu na kontrolu též 28.4.Tak uvidím co dr řekne.Zítra má být pěkně,tak si ty bolavý dušičky trochu srovnáme..Užívejte,užívejte a nic nepřehánějte. .Páááá Jiřka.
pro vincentku
cikinka
| 16. 4. 2010 09:41
Ahojky, po těch 5 týdnech do práce jsem šla po kontrole na Homolce, kdy mi lékař řekl, že pokud chci ,mohu jít pracovat. První 3 dny jsem chodila jen na 4 hodiny a pak po velikonocích jsem začala chodit už na celý pracovní den. Jak jsem již psala, pracuji "hlavou", takže žádná velká fyzická námaha, do práce jedu autem. Cítila jsem se fakt docela dobře.
Teď občas po návratu domů sice padnu a musím na chvíli odpočívat, ale je to mnohem lepší. Já už doma byla na nervy. Den co den stejný, stále mne něco pobolívalo, měla jsem depky, přemýšlela o blbostech, takže jsem šla zpět mezi lidi i kvůli psychice, což mi opravdu pomohlo. Přestala jsem se pozorovat a nervovat a je mi líp. Zhojené opravdu to bude prý až tak ta 3 měsíce po operaci, tak dlouho doma bych se zbláznila...
Ale šeřím se. Při únavě si jdu lehnout, netahám nic těžšího než 3 kg, Doma mi pomáhá manžel a dcera...
Kamarádka, co byla se mnou na pokoji a byla na té samé opraci (18.2.2010), tak bude doma až do května. Ono je to asi rozdílné. Tak přeji rychlé zotavení všem, zahnání všech bolístek jak tělesných, tak na dušičce. A krááásný den
pro lisina
katarinapat
| 16. 4. 2010 08:54
No nevím jestli končí zlá nálada...
Mě nikdy nebolela hlava a dnes nad ránem ,tak šíleně ,že jsem myslela ,že omdlím.To jsem fakt nezažila.
Vzala jsem si jakýsi šumivý Panadol a čekám.Ani nevstávám k snídani.
Ale je pravda,že venku je ***i a sluníčko vyčuhuje.

Vincentka-já myslím,že stehu tam bude nejmíň 6-8.
Ale jak jsem přečetla,že po odstranění vaječníků i dělohy,jich tam je uvnitř až 150,tak to je nářez.
To se tam má opravdu co hojit a vevnitř se to hojí pomaleji,jak venku.
Katka
Zoja
lisina
| 16. 4. 2010 08:12
Vobec sa neomlouvej, proste "chybicka se vloudila", ja len pre upresnenie...... Aspon je trosku sranda. Dnes rano svietilo slniecko, tak som si to vychutnavala, damy konci zla nalada!. Zdraviiiim.Lia
vypadávání stehů
vincentka
| 16. 4. 2010 08:07
Teprve včera (5 týdnů po operaci) mi vypadl první steh. Chtěla bych vědět, kolik těch stehů uvnitř máme a jak dlouho to trvá, než vypadnou všechny... Jestli nezapomenu, zeptám se dr, ale kontrolu mám až 28.4. Pak napíšu, co jsem vyzvěděla.
Hysterektomie
zoja
| 15. 4. 2010 21:11
Lio, omlouvám se, bylo to 26.2.2010
Dakujem katarinapat za informaciu.
lisina
| 15. 4. 2010 20:11
Katarinapat, tak tou inf. o clanku si ma celkom potesila. Pise to ten doktor co ku nemu chodim na urogynekologiu, Mudr. Belkov. Ten ked ma prezeral, ked som zacala ku nemu chodit, tak to zhodnotil, ze to mam "slusne" odoperovane. Inac ja sa moc neviem pytat u doktora, neviem preco, asi ostych.....tak este raz dik.....Zdravim.Lia
pro všechny
katarinapat
| 15. 4. 2010 19:41
http://www.sav.sk/…/full/pg497g.pdf
Docela zajímavý článek a co tam je toho šití aby ten poševní pahýl držel.
Katka
pro sl9
katarinapat
| 15. 4. 2010 19:07
Jájo mě mudr. říkal že když vypadne něco modrého,tak je to steh.
No doma..... tak nějak ta operace přišla asi v nevhodnou dobu.
Manžel už je tak druhým rokem v přechodu.Moc nechce komunikovat,přestože byl vždy výřečný.
Často jsme si vykládaly hodně o všem možném a nyní je utrum.
Jedině *** fungoval dobře,snad i lépe než kdysi.Jsem zvědavá jak bude fungovat po zahojení.
Je doma nikam nechodí,pomůže ale už to není co to bývalo.
Dost mě to nyní bere,když tady ležím,sedím a na pohled vypadám zdravě.
katka
sl9
| 15. 4. 2010 18:48
Ahoj, moc zdravím, dlouho jsi sem nepsala. Taky máš depku, přispívá k tomu to počasí. Jak jsem tady zavřená, připadám si jak ve vězení. Jsem taky 4. týden po operace, v sobotu začnu pátý. Manželovi dej čas, jsou z toho takový "nijací". Zrovna dnes jsem doma říkala, že pořádnou pusu jsem nedostala ani nepamatuju, připadám si jako vzdálená tetička na návštěvě. Sice se o mě stará, ale kontakt se mnou je velmi opatrný.. Uvidíme, jak to bude dál, ale fakt je, že milování schází už i mě.. Já se chtěla zeptat na ty stehy, musí opravdu vypadnou nebo je tělo samo vstřebá? V téhle diskuzi reagovaly na tuto otázku holky rozdílně a já se doktora nezeptala..Zapomněla jsemJája
ahoj holky
katarinapat
| 15. 4. 2010 18:02
Mně běží čtvrtý týden od operace a taky mám tak šílené výkyvy nálad až hrůza.Všichni mi vadí.Ještě,že manžel jel zase pryč.Byl celý víkend sice hodný,pomáhal mi a nechal mě odpočívat.ALE......
Měla jsem narozeniny a poprvé jsem nic nedostala,jen kytku a bonbonieru.
Byla jsem v úterý na kontrole a mudr. říkal,že stehy ještě nevypadávají,že stále nemám nic dělat a na zahrádku se nemám ani dívat,aby mě nenapadlo tam ještě něco dělat.
Nic mě nebaví a nejradší bych odjela někam pryč.Tak to tady na mně doléhá.
A ještě to hnusné počasí.
Tak jsem se tady vyplakala a jdu pomaličku pověsit po troškách prádlo.
papá Katka
pro všechny
evunka
| 15. 4. 2010 17:58
Ahoj děvčata.Jsem po LAVH včetně vaječníků květen 2009.Měla jse už tři roky po přechodu a přesto se mnou odnětí vaječníků dost zacloumalo.Noční návaly jsem do té doby neznala.Začala jsem užívat Gynex kapky od Energy a vše se srovnalo,chce to čas.Teď už jsem dávno bez potíží.Když žena přestane menstruovat a nastane přechod,stejně vaječníky uvolňují malé množství hormonů / takzvané zbytkové hormony / a to už nestačí na to,aby narostla a odlučovala se děložní sliznice.Časem se tělo s absencí hormonů vyrovná.*** po operaci nestál za nic hodně dlouho a bolelo to .Teď dobrý,tak hlavně klid a dejte tomu čas.Zdravím
....upresnit datum......
lisina
| 15. 4. 2010 16:45
Zoja, kedy vlastne si operovana? 26.6.2010 este nebolo. Zdravim. Lia.
hysterekomie
zoja
| 15. 4. 2010 16:19
Ahoj všechny děvčata.Dlouho jsem si vaši diskuzi jen pročítala, než jsem si dodala odvahu napsat taky své skušenosti.Jsem po operaci od 26.6.2010, vzali mi dělohu a protože jsem na sále začala krvácet s prav.vaječníku, přišla jsem i o něj.Operace byla klasicky, protože mi myom během 3. měsíců vyrostl ze 3 cm na 14 x 15 x 4 cm a vážil spolu s dělohou úctyhodných 1460g.Doktoři mě po operaci varovali, že to byla rozsáhla operace a že musím být po ní na sebe velmi opatrná ( vždyť jen vnitřních stehů mám údajně 150).Prvních čtrnáct dnů bylo velmi těžkých, nepodala jsem si ani hrnek s čajem a na to mi ještě umřel tatínek a já myslela, že se z toho zblázním.Díky manželovi a dětem jsem to přežila a teď si užívám nemocenské.Jěště se cítím hodně slabá, ale břicho mě bolí už jen minimálně.Ani jsem nešpinila při hojení vnitř.stehů, jak mě upozorňovali lékaři. Doma budu asi 3. měsíce.Do práce se těším, ale nikde nespěchám.
*** jsme měli včera poprvé.Taky jsem měla strach, ale vůbec mě nic nebolelo.Nesmí se asi nic na poprvé přehánět a musí to být hodně jemné a doufám, že příště si to bez strachu užiju líp.
Všecny vás děvčata zdravím, a věřte, že čím déle po opraci, tím líp.Ahoj Zoja
vincentka
sl9
| 15. 4. 2010 14:07
Ahoj , hlásí se zkušební vzorek na zaváděcí tablety CICATRIDINA. Mám k tomu jen kladné poznámky:
přestalo mě píchat v podbríšku a přestala jsem špinit. Ale je taky pravda, že kromě lehkých prací, což je vaření nenáročných jídel nedělám nic!! Tablety jsou po rozpuštění průhledné, nic nevytéká, A nedivím se Ti že máš strach. Kdyby mi to nedoporučil můj doktor, asi bych se na vlastní pěst do toho nepustila. Ale zkus si to najít na internetu, sice 350,- Kč, ale mně to za to stálo. Ještě mám 4 ks.

Holky všechny, o tom ***u piště, bojím se čím dál víc. Taky pak přispěju do mlýna svojí troškou
Jája
sex
nadka
| 15. 4. 2010 13:23
Deuji vsem za rady,ja se prave taky moc bojim,ze to bude bolet,nebo ze si neco ve vnitr udelam.Moje doktorka rikala ze nejake pacientce,padaly vnitrni stehy jeste po dvou letech.Tak vubec nevim kdy zacit,je mi lito manzela,od unora nic.Jeste tet citim bolest v leve casti bricha a tak mam strach,az to u nas probehne dam vedet. Zatim se mejte.papa
sexem pro zdraví
enzilka
| 15. 4. 2010 11:41
No děvčata Já už nevím jak *** vypadá.Od prosince mám vlastně potíže.Manžel už se nemůže dočkat,je chápavý,no ono se to dá dělat zatím jinak COOO?!Chaaaaaaa.Jestli se potom otřese země,to uvidím.Bojim,bojim.Jdu si upéct koláč z margotky a natucnu se. .pááááááááá Jiřka.
pro cikinku
vincentka
| 15. 4. 2010 10:37
Pět týdnů po operaci a už jsi v práci ? Tak to je teda fofr!!! Já budu mít v pondělí přesně 5 týdnů po a vůbec si neumím představit, že bych šla do práce. To jsi chtěla sama nebo tě doktor poslal?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
29. 5. 2025 18:32
14379
tepu
29. 5. 2025 19:55
73421
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55