Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro nadku
vincentka
| 15. 4. 2010 10:31
Já mám necelých 5 týdnů po operaci a na *** se strašně těším! Ale taky se hodně bojím, co když to bude bolet nebo co když mi tam něco udělá? My jsme se nemilovali už víc než 2 měsíce, v únoru jsem strašně krvácela, když to na týden přestalo, poslali mě na operaci a to jsem na *** neměla ani pomyšlení a teď zas nemůžem. Holky tu píšou, že z toho poprvé nic neměly, asi to bude stejné jako po porodu... Ale to si jen myslím. Tak až to u vás "proběhne", napiš, jaké to bylo, teda jestli ti to nevadí... A držím palečky!!!
pro sl9 a nadku
cikinka
| 15. 4. 2010 10:03
Ahojky holky, já mám po operaci 8 týdnů a jak jsem se na *** těšila, tak když se blížil konec šestinedělí, tak jsem se čím dál více začínala bát...Strach z toho byl tak silný a stále je, že doteď to milování nestojí za nic. Místo, abych si to užívala, tak jsem strachy celá stažená, pozoruju se, zda se mi tam něco netrhá. Muž už je ze mne na nervy, naštěstí mám super chlapa, takže dělá, že to chápe a dává mi čas. Ale nevím, kolik času budu potřebovat. nevíte někdo, za jak dlouho je v bříšku vše zhojeno? Fakt mám starch abych si ještě nějak neublížila a neměla do budoucna problémy...Asi jsem posera, ale nemůžu si pomoci... Inka
pro Enzilku
cikinka
| 15. 4. 2010 09:57
Ahojky, co to tady čtu? Už je ti lépe? 3 týdny po operaci to ještě není žádná sláva. Břicho mne taky střídavě bolelo a nebolelo, ale je pravda, že jse od 2. týdne už nešpinila. pokud ti bude takhle zle, tak si raději zajdi k lékaři. Může to být třeba i začínající viroza. Nebo pokud na tebe útočí depka, tak ten pocit na zvracení a motání hlavy může být k tomu. Nervíky dokáží potrápit, a tím si myslím, že tu máme zkušenost každá. Po operaci jsem měla taky velkou depku, že se to nehojí, že mne stále něco bolí, že nemůžu nic dělat, že se snad nikdy nedám dohromady, že mě nikdo nechápe, jak mi je....Taky jsem si pobrečela. Ale to vše přejde, neboj. Je pravda, že jsem 8 týdnů po operaci a když to fyzicky jen trošku přeženu, tak mne to břicho zase bolí. Takže opatrně. Pusť si nějaký film, natáhni se na gauči, uvař meduňkový čaj a odpočívej...mysli na hezké věci...Pa jdu pracovat...
Koukám, že nejsem sama, kdo má z počasí špatnu náladu...
vincentka
| 15. 4. 2010 09:52
Včera jsem si poprvé zavedla tabletu, kterou mi dr. napsala na zánět močáku. Zavádění žádná příjemná zkušenost nebyla a tableta mě strašně pálela. V noci jsem kvůli tomu nemohla spát a ráno po wc mě to začalo pálet znovu. Ani nevím, jestli si večer vezmu další, mám jich celkem 10. Tablety se jmenují KLION-D 100, máte s nimi prosím někdo zkušenoti? Na polykání mi napsala NOLICIN 400.

Napadlo mě, že bych ty zaváděcí tablety nebrala vůbec a místo nich bych si koupila CICATRIDINA, holky tu psaly, že jsou super. Myslíte, že bych si tím mohla nějak uškodit? Na ten zánět mám ty polykací tablety, třeba by to stačilo. Zeptat se na to své doktorky nemůžu, ona tam bude zas až ve středu, otvírá si svou soukromou ambulanci, takže tady už je jenom 1x týdně. Ach jo!
Zdravim damy....
lisina
| 15. 4. 2010 09:23
To "koukam" kolko je tu novyh poo. To pocasie je hrozne, prispieva k spatnej nalade, uz aby bolo slniecko, tesim sa na vikend.Nadka, co ti ja mozem napisat je, ze ja som mala prvy styk az po 8 tyzdnoch a nic moc, bolelo to, tak som sa bala ze to mam tam nejako zle upravene / plastika prednej a zadnej pos.steny/. ale chvilu sme pockali a potom to bolo ok. Ovsem je to urcite individualne, kazda sa hojime inac. Samo ta frekvencia u nas ja menej casta, vzhladom k veku , takze to zahojenie malo svoj priestor. Ladymorava zdravim ta, bohuzial je to tak ako pise saskia, hormony naraz vymiznu, takze ten prechod ta prepadne raz naraz, poznam to na sebe, nocne budenie, potenie atd. To ja este nemozem brat hormony. Takze sa s tym perem, uzivam fytohormony, ktere mi doporucila moja gynekologicka. Damy, majte sa krasne, zdravim vas vsetky....bude lip .Lia
pro všechny
Jitule223
| 15. 4. 2010 09:04
Ahoj holky. V úterý večer taky na mě dolehla nějaká depka. Syn mě trochu rozčílil, v jiné dny bych to asi přešla,ale teď v těch nervech z čekání, mě to nějak semlelo.Šla jsem si brzo lehnout a snad hodinu jsem bulila.To se nedá ani říct bulila,přímo jsem řvala.Ráno vstala z oteklejma očima.No děs.
Ale když nad tím přemýšlím, tak ani nevím čeho se bojím. Děti mám velké a jiné nechci,spíš už čekám na vnoučata. Že by se změnil ***uální život ,to ne. Narkózy a operace taky ne, z těma mám už zkušenosti z mladších let. Ale pořád na to musím myslet. Ani na pletení se nemužu soustředit,i když je to můj velký koníček.
No, už jsem toho napsala dost,už Vás nebudu unavovat splínama.
Hezky se uzdravujte a šetřete!!!
Pa Jitka
Pro všechny
enzilka
| 15. 4. 2010 08:20
Ahoj holky. .Tak sem dnes 3týdny po operaci a žádná sláva. Včera mi bylo tak mizerně ,že se mi chtělo ze všeho brečet.V břiše mě bolelo snad všude,chtělo se mi zvracet a motala se mi hlava.Špinila jsem něco tmavě hnědýho a měla jsem strach že se mi tam něco utrhlo.Ani sem se na vás nepřišla podívat.Ktomu asi nějaká depka. No hrůza. Dost ale fnukání.Zdravím nové členky do našich řad.Děvčata hodně zdravíčka a šetřte se.S tím přechodem mám také návaly,hlavně v noci.To mě zlobí už od 50ti.SARAPIS je na to též dobrý.Musí se užívat aspon 3.měs.Holky moje zlatý mám Vás ráda .ezilka.
nadka
sl9
| 15. 4. 2010 07:30
Ahoj, zatím nikdo na Tvůj příspěvek o ***u po šesti týdnech nereagoval, chtělo by to někoho, kdo má po. Já v pátek budu už 4 týdny , 14 dní celibátua pak...Ale abych se přiznala, mám víc strach než se těším a taky nevím, co s tím...
Jája
pro kaspajdu
saskia
| 15. 4. 2010 06:25
Přirozená menopauza, při které hormony postupně ubývají, je
mnohem šetrnější než ovarektomie, kdy naráz není nic.
ladymorava
kaspajka
| 14. 4. 2010 22:26
Ahoj lady, ještě jsem do této bezva diskuze nepřispívala ale četla jsem ji a moc mi pomohla. Jsem po operaci 6 týdnů a vzali mi vše. Je mi už 49 s přechod by stejně brzy přišel. Měla jsem nějaké příznaky už před tím, ale teď je to lahůdka. Návaly i přes den ale hlavně v noci. Budím se zpocená, převlíkám mokré pyžamo, pak je mi zase zima, tak nevím jestli se mám přikrýt nebo odkrýt..no ještě jsem se, co jsem na neschopence pořádně nevyspala.Tak jsem si koupila přírodní prášky Minapent, beru je asi 14 dnů, zatím výsledek nevidím ale myslím, že je ještě brzo. Nevím, jak to snáší jiné děvčata, kterým vzali taky všechno ale já nic moc.
Pro ladymorava
cikinka
| 14. 4. 2010 20:25
Ahojky,
vítej mezi námi jsem Inka a na operaci jsem byla 18.2.2010. Takže budu po operaci 8 týdnů. Měla jsem LAVH děloha bez vaječníků. Operace byla kvůli myomu, který byl 4cm a tudíž jsem se měla rozhodnout, zda operaci podstoupit, či počkat až bude myom větší. Já naštěstí na operaci šla a díky tomu se včas přišlo na to, že mám na děložním čípku již počínající nádorek. Operace naštěstí byla dostačující a já už další léčbu nemusím podstupovat. Hurá...
Musím ti říci, že to hojení fakt na dlouhou dobu. Doteď cítím levou stranu, když se trochu více nemáhám. Jak píšou holky, odpočívej, buď v pohodě, nic nezvedej, nestojí to za to...Tělo nás samo upozorní, jak se šetřit...U mě se vše zlonilo k lepšímu až po 5. týdnu po operaci....
Do práce jsem šla po tom 5. týdnu, ale pracuji hlavou, takže se v práci nenamáhám fyzicky. Ale stejně chodím z práce unavená...
Letos mi bude 40. ATakže ti přeji hoooodně zdraví, protože to je to nejdůležitější v životě. Pa Inka
prosim o radu
nadka
| 14. 4. 2010 20:08
Ahoj devcata,prosim o radu.Dnes jsem 6 nedel po operaci,tak jsem se chtela zeptat jak jste na to vy s intimnim zivotem po teto dobe,mam docela strach. Preji krasnou dobrou noc.
sl9
ladymorava
| 14. 4. 2010 17:37
Ahoj Jájinko.
Děkuji za písmenka, ani jsem nečekala, že až tak rychle bude nějaká odezva. Máš pravdu s tím měsícem čekání, v těch diskuzích to podle mě bylo taky rychlejší. Ale v nemocnci mi řekli, že na první kontrolu mám jít až za tři týdny, a dřív leda, že bych se necítila v pohodě. Tak uvidím. Stejně můj pan doktor ordinuje až v úterý. Fakt je, že jsem bývala vcelku zimomřivá,
ale od operace je mi stále příjemně teplo??? Možná je to už první známka změn. Tak počkám o co si tělíčko řekne.
Ale jak jsem již psala, duše je na tom hůř a jak se znám bude to dlouho trvat.
Mělo to být totiž úplně jinak. V 11/09 jsem měla z ničeho nic žlučníkový záchvat a hned mě chtěli operovat, Ale bylo to v období výplat a já měla na krku 400 lidí co čekali na peníze a za sebe žádnou náhradu. Tak jen kapačka - a paní dojděte na operaci 28.3.10!!!!
No a mezitím přišla tahle dámská pohroma a ta neměla odklad. Byl diagnostikován nádor na vaječník - naštěstí vše po histol. stránce OK, ale muselo vše ven.
Ted se jenom děsím, aby mě ten žlučník nechytl.
Dodnes si to neumím vysvětlit. Nemám kameny ani písek, prý jen zánět.
Tehdy v listopadu jsem tvrdě změnila životosprávu,
k dnešnímu dni jsem zhubla přesně 10kg, ale to připočítávám i těm nervům, byly chvíle, kdy jsem vůbec nemohla jíst. Až se trochu vzpamatuji, určitě si znovu nechám žlučník vyšetřit a pak uvidím. Ale že bych chtěl další operaci, to ne. Raději budu na rohlíkách a jogurtech.
Jdu se natáhnout, už cítím slabost.
Papa Tobě i všem dal訚ím.
J.
vincentka
sl9
| 14. 4. 2010 17:24
čauky, myslela jsem, že to bude zánět, ale poléčíš to hravě. Horší by byl třeba zánět v operační ráně a nebo poklesnutý močový měchýř..
Hodně zdaru při ničení bakterií
Jája
Jitka od Brna
sl9
| 14. 4. 2010 17:21
Ahoj , vítám Tě mezi námi, jsem taky od Brna a je mi 47 let a 1 měsíc. Proto tím srdečněji. Nejdřív bezproblémovou rekonvalescenci pro Tebe, hlavně ať vščechno jde a léčí se, jak má. Mezi námi je rozdíl, že mi odebrali dělohu a zůstaly mi vaječníky. Pro mě méně násilné, budeš to mít určitě složitější. Já tuto diskuzi přečetla úplně od začátky, ale zdá se mi dlouho měsíc bez hormonální podpory organismu. Co tady holky psaly, bylo to těžké. Ke kapkám GYNEX, jsou na přírodní bázi a asi spíš působí pro detoxikaci ženských orgánů (pomoc při cystách, zánětech a tak). Nejsem si jistá, že Ti nahradí potřebu hormonů.
Jinak jsem ráda, že jsi se k nám připojila, našla jsem tady
odpovědi, když jsem si nevěděla rady. Hned to bylo lepší, když už někdo prošel tím, co mě tížilo na duši
Zdravím
Jája
Pro všechny
ladymorava
| 14. 4. 2010 17:03
Ahoj všem.
Dnes jsem se vrátila z nemocnice, přišla jsem o všechno,
dělohu i vaječníky. Operace byla 8.4. Ještě před tím, jsem narazila na tuto diskuzi, ale neměla jsem odvahu se připojit.
Nervy těžce na pochodu. Před operací jsem přečetla všechny příspvěvky, dost mi to pomohlo. Dneska to už mám zdárně za sebou. Tak teprve teď jsem se odhodlala podělit se s Vámi o zážitky. Operace dopadla velmi dobře, Nemocnice, lékaři, sestřičky i servis byl naprosto perfektní - pro zvědavé - bylo to to v Břeclavi a mohu doporučit. Po fyzické stránce je mi zatím OK, zato dušička, ta bude potřebovat delší rekonvalescenci. Trochu mě poučili,a ale
i tak nevím moc co a jak dál. Jsem osvč a naštestí mohu pracovat přes PC z domu, takže tohle mě netrápí.
Cítím se dost unaveně, ale spojuji to s dnešním dnem a transportem z nemocnice domů. Mám trochu problémy
jít na velkou, tak používám minerálku Zaječickou hořkou,
bez potíží zabírá, ale nevím, jestli je to OK.
Taky nemám zatím nasazenou žádnou hormo. léčbu kvůli přechodu, prý asi až za měsíc?? A milé dámy, má z Vás nekterá
zkušenost s přípravkem, "GYNEX", někde jsem tady v diskuzi na toto narazila. Nebo je něco jiného, co se dá brát bez doporučení lékaře, myslím tím něco na přírodní bází.
Omlouvám se, možná píši trochu chaoticky, před chvílí jsem vylezla z postýlky, ještě nemám pořádně srovnané myšlenky. Všem děkui za případné odpovědi a názory.
Jo a je mi právě 47 a 2 měsíce.
Zatím ahoj a těším se na písmenka.
Jitka od Brna
čekatelky
charlote
| 14. 4. 2010 15:05
Myslím na kakajdu, ať jí to dobře dopadne, dnes nastupovala Vzpomínám na sebe, jak jsem byla vybobkovaná, ale ono to opravdu není tak strašné, jak to vypadá, hlavně ať se doktorům vše zdaří !!
vincentka,charlote
Jitule223
| 14. 4. 2010 13:40
Ahoj holky, buďte na sebe opatrné, ať se pěkně uzdravíte, ať je brzo všechno v pořádku
vincentka
charlote
| 14. 4. 2010 13:26
Tak ať to dobře vyléčíš Zkus k tomu ještě pít urologický čaj, není sice chuťově nic moc, ale já piju preventivně 1 hrnek denně a navečer si udělám heřmánkový,oba jsou léčivé,třeba ti to také pomůže od potíží
sl9
charlote
| 14. 4. 2010 13:23
Ahoj Jájo!
Nepsala jsem, protože mi přivezli papíry z práce, tak jsem po chvilkách dělala účetnictví a jinak se pořád válím. Jen včera jsem musela jet klukovi na rodičák - je už na střední a potřebovala jsem vědět jak si vede, neboť od něho se nic nedozvím. Jenže když jsem se vrátila, začalo mě bolet břicho a večer ze mě vytekl nějaký sajrajt s krví, tak jsem šla rovnou do postele a nechtěla jsem se ani hýbat. Naštěstí do rána už byla vložka zase čistá, takže ponaučení pro mě - opravdu nic kromě jídla, pití a ležení nedělat
Ahoj!
vincentka
| 14. 4. 2010 13:11
Tak jste měly holky pravdu, mám zánět močáku jak vyšitý, dostala jsem antibiotika a tablety na zavádění do pochvy. Za 12 dní jdu čurat do zkumavky a s výsledky na gyndu a pak se uvidí, co bude dál. Kdyby tam ještě něco bylo nebo kdybych měla pořád bolesti, musela bych na urologii, mám totiž v močáku nějaký nález, zatím se s tím neléčím, jen chodím preventivně na kontroly. Díky za slova povzbuzení
charlota
sl9
| 14. 4. 2010 09:23
Ahoj holka , kdes byla tak dlouho? Nějak jsi nepsala, říkala jsem si, jestli se Ti něco nepřihodilo... Jen znovu k těm tabletám na zavádění, opravdu je to něco, ale u Tebe po plastice, nevím zda je to vhodné. Já bych taky měla strach si něco zavádět bez pokynů doktora. Opravdu mě přestalo píchat v podbříšku, před tím jako by mě v místě bývalé dělohy něco táhlo, všechno nepříjemné pocity jsou pryč.. Na kontrolu půjdu zase koncem dubna a chci do práce. Ale nezačnu s tím sama, počkám, jestli sám neschopenku ukončí..Přeji hezký den i v tomhle hnusném počasí
Jája
sl9 -cicatridina
charlote
| 13. 4. 2010 22:45
Jájo - tak to opravdu budou mít pozitivní účinek. Kdy jdeš na kontrolu, aby ti to dr. potvrdil?
Přemýšlím, zda si je mám také koupit. Ale zatím se bojím cokoli zavádět, měla jsem hysterektomii spojenou s plastikou pochvy a to na těch stránkách vůbec neuvádějí, jestli i v tomto případě je možné je použít. Mám 18 dní od operace a k dr. jdu až 6. května
vincentka
charlote
| 13. 4. 2010 22:38
Podle toho, jak to popisuješ a hlavně ta bolest v zádech, to opravdu vypadá na zánět moč. měchýře. Já to sice neměla, ale vyptávala jsem se sestřiček v nemocnici, jak to poznám. Tak ti dr. nasadí ATB a bude ti zase fajn. Nezapoměň po těch atb. nasadit nějaká probiotika, kvůli střevům.
kakajda
charlote
| 13. 4. 2010 22:35
Kakajdo... na zítřek i další dny držím pěstičky ať už máš po všem. Trochu bolesti přežiješ, prášky proti ní neodmítej a klidně si řekni i o prášek na spaní.
Při ani po narkóze jsem neblouznila, jen můj žaludek ji nějak špatně přijal, takže jsem ještě celou noc zvracela - ale jen šťávy, takže nic hrozného.
Každá hodina je znát, jak se to zlepšuje. Já se také hrozně těšila až bude po operaci a pustí mě domů, manžel i kamarádky si to ode mě vyslechli snad 100krát Uteče to a budeš si tu s námi zase psát.
pro všechny
kalo
| 13. 4. 2010 19:45
Ahoj děvčata.
Dnes, 11 měsíců po operaci Vás tady všechny zdravím a přeji čekatelkám pevné nervy a nám-absolventkám hodně jarního sluníčka nejen na obloze, ale i v duši.
Minulost už byla a život běží dál. Věřte tomu.
Eva
vincentka
nadka
| 13. 4. 2010 17:09
Byla jsem na operaci 1.brezna,vyndani delohy,z naslednou komplikaci(psala jsem jiz drive),boleni bricha pri curani mam do dneska,pichani na prave i leve strane,treba pri chuzi take,jeste porad jsem doma na neschopence.Na to curani mi doktorka ve ctvrtek napsala antibiotika,je to pry maly zanet,tak doufam ze to bude dobry.
Pro Kakajdu.
enzilka
| 13. 4. 2010 13:30
Ahojky bolavá dušičko. Já už mám za sebou 9krát narkozu a ještě sem neměla žádné blouznění nebo pod.Spíše je člověk hrozně unavený a chce se mu pořád spát.Takže též držím moc pěstičky a at už si spátky.Tfuj,tfuj tfuj. Pá Enzilka.
Vincentka
enzilka
| 13. 4. 2010 13:20
Ahojky kočko.Já jsem včera dobrala ANTI. Tu bolest jsem měla také v tom místě.Ono je to tam všechno takové citlivé a odevřené.Tak mi to řekl dr.Už je mi ted líp.To je dobře že zítra jdeš na kontrolu. Hned pak dej prosím vědět..Ten pocit mokra mám taky.Je to takové divné!Co břicho,máš ho ještě nafouklé?Mě trochu ubylo,ale pořád to není ono.Páááá Enzilka. At Ti to dobře zítra dopadne.
vincentka
sl9
| 13. 4. 2010 11:56
Ahoj,dnes od Tebe smuté psaní, mám obavy, že to vypadá na zánět močového měchýře, vede mě k tomu to nedočurání..
Já s tím mívám potíže v létě, nemůžu mít vlhké plavky a pokud lajdačím, pokaždé jsem potrestaná tím pocitem vlhka a nedostatečného vyčurání... Ale zítra mazej k doktorovi a pak napiš, jak jsi dopadla. Myslím, že to bude zánět, dostaneš určitě antibiotika. Držím palečky..
Jája

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Dana51
31. 5. 2025 08:22
14393
cudlik
30. 5. 2025 22:35
73426
rozvita.ruze