Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Taky vám tak některé bylo...?
vincentka
| 13. 4. 2010 10:50
Moc prosím o radu, dnes mám 29 dní po LAVH, od čtvrtka mi není nějak dobře, bolí mě břicho kousek pod pupíkem, hlavně když vstanu, musím si ho chvíli držet a chodím v předklonu. A uvnitř v pochvě mám pořád pocit, jako kdybych tam něco měla. Trochu hůř se mi čurá, tak nějak mě to při čurání tlačí a bolí a nemůžu se jako kdyby dočurat a někdy to i docela pomalu teče. Nešpiním už vůbec, ale mám pořád pocit vlhka, i když slipovku mám úplně čistou. Taky mě hodně bolí v bederní páteři. Nemáte některá podobné zkušenosti? Zítra jdu na kontrolu a docela mám obavy, co mi řekne...
pro kakajdu
vincentka
| 13. 4. 2010 10:39
Holka neboj, všechny Ti moc držíme palečky a hlavně se těšíme, až se ozveš po operaci a budeš v pohodě jako my . Já jsem po narkóze myslím nic neříkala, ani jsem neměla stavy jak popisuje Jitule. Prostě nic, jen jako bych se normálně probudila, akorát jsem byla unavená.

Drž se hokla, jsme s Tebou !!!
pro kakajdu
Jitule223
| 13. 4. 2010 08:12
já mám po narkóze hroznou žízeň a taky jsem po ní brečela, jako při opičce.Když jsem to někdy přehnala s alkoholem a víc toho vypila, vždycky jsem pak brečela myslím, že před nástupem do nemocnice si můžeš nějaký lehký oběd dát. Před narkozou stačí od půlnoci nejíst a nepít.Já mám příští týden nástup hned ránoTobě přeju hodně štěstí, ať ti to dobře dopadne
tak zítra
kakajda
| 13. 4. 2010 00:56
Takže už je úterý a já zítra nastupuju... zatím dobrou
už jen 2 dny
kakajda
| 12. 4. 2010 23:59
Včera to fungovalo, padla jsem polomrtvá do postele a spala až do svítání, kdy mě probudilo pípající sluchátko. Nejdřív jsem si to pípání zařadila do snu, ale pak jsem se probudila. Teď se chystám drhnout podlahu v kuchyni, to mě pro dnešek dorazí. Zítra večer jedu do Prahy a přespím u maminky, no a ve středu hurá na Homolku. Příjem ve 13 - můžu před tím něco dietního obědvat? A to si taky říkám - ještě lidi v narkóze blábolej nesmysly nebo na sebe říkají tajnosti? JEstli máte zkušenosti, pište Zdravím.
výsledky
Jitule223
| 12. 4. 2010 15:57
dnes jsem byla u gynekoložky, výsledky z histolky mám v pořádku . Mě dělali odběry už koncem března. Budou mi brát jen dělohu a bude to laparo vaginálně.Nástup 22.4. ráno v osm hodin
čekatelky + Jiřinka
sl9
| 12. 4. 2010 13:07
Holky, nám co máme už po, se dobře píše, ať nemáte strach, ale opravdu všechno dobře dopadne, podívejte se, co je tady ohlasů a všechny kladné!!! A pro Jiřku - neboj, doba pro výsledky histologie je pro každé místo rozdílně dlouhá, hlavně klid bez paniky, opravdu záleží na laboratoři. Mám v takovém zařízení neteř, tak to vím.
Jája
Sem tam,sem tam,kam taky jinam.
enzilka
| 12. 4. 2010 13:01
Čauky holky moje. Tak jsem tu chvíli nebyla a co toho přibylo.Venku je tak hnusně,že se mi na žádnou peocházku nechce.Co vy moje čekatelky,už se vám to přibližzje a budetemít klid!!!!!Já vím ty zatracený nervičky.Ato nespání,taky jsem to prožívala.Bude jen líp.Jájsem dnes volala na kliniku a pořád nic.výsledky hyst. ještě nejsou.Už je to19 dní.Taky vám to tak trvalo .Jsem z toho docela nervozní.Hodně příjemných chvil a pohodu přeje enzilka-Jiřka.
Pro kakajdu
cikinka
| 12. 4. 2010 09:39
Ahojky,

už jsem tu asi 3 dny nebyla a koukám, co je popsaných stánek. Všechny jsem je poctivě pročetla. Kájo, neboj se, buď ráda, že už je to za 3 dny, vlasně za 2. Ten strach o to, že budu mít virozu, jsem taky měla. Stále jsem se pozorovala a hlídala, až mi stoupla teplota, a začal pálit močák, ale byla to psychika. Na ten močák mi řekli v nemocnici, že mi dají při operaci silnější antibiotika, že to nevadí. Takže hlavu vzhůzu, všechny tady na tebe budeme myslet a držet ti palce. Pa Inka
pro kakajdu
vincentka
| 12. 4. 2010 08:52
Včerejšek byl divný den, hned ráno jsme se pohádali s manželem, pak zas odjel do práce a já jsem nějak neměla náladu zapínat počítač...

Koukám, že už se ti to krátí, zbytečně se nenervuj, vím, že se mi to lehce říká, když už mám "po" ale určitě to zvládneš, uvidíš! I já jsme se před operací pozorovala, co kdybych náhodou dostala rýmu nebo nějakou virózu. V lékárně mi poradili, ať si koupím Prventan akut a užívám ráno a večer tabletku a ještě vitamin Cetebe s postupným uvolňováním. Nevím, jesti to pomohlo, ale žádné nachlazení se nekonalo.

Moc moc držím palečky!!! A kde ti to budou dělat?
jen pro zajímavost...
sl9
| 12. 4. 2010 08:50
Ahoj holky , taky jsem se divila, že sem včera nikdo nepsal,chtěla bych Vám dát zprávu k léčebným tabletám na zavádění. Po páteční kontrole jsem jednu použila hned večer,
v sobotu odpoledne jsem na slipce měla něco tak úděsného, že jsem přemýšlela, jestli nemám mazat do nemocnice, pak jsem se uklidnila a večer zavedla druhou. Od včerejška ani náznak čištění, (to jsem v pátek na kontrole říkala, že stále nepravidelně špiním - 21.den po oper.), přestalo mě píchat v podbříšku a včera a dnes se cítím, jako bych na žádné operaci ani nebyla. Dokonce mě napadlo, že bych začala "trošku" chodit do práce... Konečně mi zcela splasklo i břicho. Holky, všem vám přeji takové spokojené dny
Jája
pro kakajdu
Jitule223
| 12. 4. 2010 08:41
mě to čeká za jedenáct dní,zatím spím dobře, ale taky mám strach, abych něco někde nechytla.Chtěla bych to mít za sebou. Dnes jdu na kontrolu na gyndu, tam mi asi řeknou podrobnosti k tomu výkonu co mě čeká. Tak jsem zvědavá
Kde jste kdo?
kakajda
| 12. 4. 2010 01:05
Je to možné, že za celou neděli tu nikdo nic nepsal? Já mám 3 dny do operace a chodím spát až polomrtvá únavou, protože jinak ne a ne usnout. Ani teď se mi moc nechce... Pozoruju se, jestli nemám rýmu, po ránu jsem trochu zahleněná, ale snad to nebude vadit, stejně nevím, jak bych se toho zbavovala. Tak ahoj zítra/dnes.
katarinapat
Jitule223
| 10. 4. 2010 19:55
to je dobře, že to s manželem takhle dopadlo. Asi potřeboval nějaký čas, aby se s tím po svém popral
pro katarinapat
sl9
| 10. 4. 2010 19:54
Ahoj , jsem ráda, že Tvůj muž "zažil rozumu", jak mi doma říkáme. Přeji Ti jen takové hezké chvilky....
Jája
Po liftingu...
charlote
| 10. 4. 2010 18:48
... no to je krásný
kakajda
charlote
| 10. 4. 2010 18:47
Určitě se ptej - na cokoliv Tě napadne. Od toho tu máme fórum
pro katarinapat
vincentka
| 10. 4. 2010 17:49
No tak hurá!!! Konečně se tvůj muž umoudřil, přeji ještě mnoho liftingových nocí
Děkuju
kakajda
| 10. 4. 2010 12:17
Děkuju děkuju děkuju za odpovědi, jakmile mi zase něco přijde na mysl, tak se zeptám, číst si adresné odpovědi je děsně fajn, necítím se být se svým strachem tak sama... Ale momentálně, když srovnám polskou tragédii se svými problémy, se musím trochu stydět. Jsou horší věci na světě než moje operace...
pro vincentka
katarinapat
| 10. 4. 2010 11:24
to je dobře ,že je ti líp tak odpočívej a prádlo jsem taky vyprala a odnosila na 3 krát jednu várku k pověšení,aby to nebylo těžké.
Manžel včera dojel a dneska jsem jak po liftingu ,celou noc mě objímal a hladil
Uvidíme co bude dál.
Pěknou sobotu všem a málo bolestí a hlavně žádné tahání
pro kakajda
katarinapat
| 10. 4. 2010 11:18
Jsou opravdu kapesníčky které jakoby nabobtnají jak vložky a dovedou ucpat pěkně odpady.Tak na to bacha.Kamarádku obviňoval tchán,že háže vložky do WC a po pročištění se zjistilo,že to jsou opravdu dětské vlhčené ubrousky-lepší zabalit na WC do novin jak vložky a vyhodit do koše.
Kam s vlhčenými kapesníčky...
vincentka
| 10. 4. 2010 10:33
Já používám vlhčené kapesníčky už delší dobu i doma a hážu je normálně do mísy a nikdy mi wc neucpaly.V nemocnici byla se mnou na záchodě první den po operaci i sestřička, protože jsem stále omdlévala, tak aby se mi nic nestalo a kapesníčky jsem před ní házela do mísy a nic neřekla.

Jinak jsem včera celý den poctivě ležela a odpočívala a dnes je mi lépe, tlak v podbřišku je znatelně menší a i celkově je mi líp. Takže to vydržím a zkusím se šetřit i nadále. Akorát musím dnes vyprat, manžel je zase celý den v práci a některé kousky oděvu už prostě potřebujem.
kakajda
enzilka
| 10. 4. 2010 09:43
Ahoj,normálně je všude koš na vložky tak tam.Ale jsou doopravdy bezva! enzilka.
další otázky...
kakajda
| 10. 4. 2010 09:24
Děkuji za informace - pokusím se dosáhnout kombinované operace dělohy i močáku.
Další dotaz vyděšené čekately - kam se po použití vyhazují vlhčené kapesníčky? Koupila jsem si je, ale na obrázcích je škrtnutá záchodová mísa...
pro sl9
enzilka
| 9. 4. 2010 19:51
Jájinko to je úžasné že to máš v pořádku.Já na Tebe vzpomínala.Tak jen tak dááááál.Já jsem dnes volala do Prahy a výsledky ještě nejsou.Budu skoušet v pondělí.Krásný večer vám Všem.enzilka
Jitule223
charlote
| 9. 4. 2010 17:42
Určitě se doktora na všechno vyptej. Já ze sebe klidně udělám i blbce, jakože tomu nerozumím, aby mi to vysvětlili podrobně. Jde přece o tvé tělo a ty musíš vědět, co ti s ním budou dělat.
Já doktory zpovídám i blbostma, ale oni zatím vždycky byli ochotní mi vše vysvětlit. A klidně se ptám na stejnou věc různých doktorů
sl9
charlote
| 9. 4. 2010 17:39
Moc moc gratuluji k takovému báječnému výsledku. Dnes jsem na tebe vzpomněla a držela pěštičky
Pátrala jsem po těch čípkách a našla toto: http://www.cicatridina.cz/
Vypadá to dobře. Tak nám pak napiš, jaké máš pocity ze zavádění
sl9
Jitule223
| 9. 4. 2010 16:36
to je fajn, že jsi v pořádku
charlote
Jitule223
| 9. 4. 2010 16:34
když jsem byla v nemocnici, tak mi to takhle řekli, tak já nevím, v pondělí jdu na kontrolu, tak mi snad řeknou víc
katarinapat, charlota, enzilka, vincentka atd
sl9
| 9. 4. 2010 14:37
Tak dnes jsem jela pro histol. výsledky, všechno je v pořádku (tak se teď směju i já). Byl tam pan primář, co mě operoval a chtěl vidět, "jak jsem se mu podařila"!! Holky moje, samá chvála a k tomu dvě věci: pokračovat ve válení, nic
NETHAT, protože vevnitř to stále pracuje a je "stále velmi živé".
Hojení odpovídá mým 21. dnům po operaci. Ještě mi doporučil koupit v lékárně (pojišťovny nepřispívají, tak sama)
CICATRIDINA, 10 ks čípků na zavádění a teď cituji z letáku:
Přípravek při obnově dystrofických stavů vaginální sliznice. Napomáhá hojení po porodu, gynekologické chirurgii, po chemoterapii.. Samo, že jsem si to koupila, ale vzpomínám, že jsem to tady na těch stránkách už četla.
Tak se všechny držte, pro čekatelky žádný strach a po operaci žádné teploty, potíže a tak....
Jája

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Dana51
31. 5. 2025 08:22
14393
cudlik
30. 5. 2025 22:35
73426
rozvita.ruze