Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Ahoj děvčata.
enzilka
| 9. 4. 2010 12:27
Ahoj kamarádky mě taky občas píchá na pravo i levo.Jsou to bolístky jak se to hojí.Dnes trochu špiním.Ty kapesníčky pro mimina jsou super.Taky jsem jepoužila hlavně po projimadle.Vody neperlivé ,co nejvíce vypít.Já pila 4.litry.Pěkně to propláchne.Oholit je lepší doma.Mě výplach pochvy nedělali a kanylu dávají až na sále,ale to už je každé jedno,protože jsi už oblblá po prášku.Holčičky moje budte na sebe moc hodný ana nic nespěchejte.Na ten prach také koukám a vlasy jsou v koupelně taky.Raději se jdu projít.Čekatelky vše bude OK.Oni jsou doktoři na to dnes machři.Držím palečky.
PRO CHARLOT
JUMI
| 9. 4. 2010 12:05
NA OPERACI JDU ZA 14 DNÍ,TAK SE PŘIPRAVUJI PSYCHICKY,NEDÁVNO ASI PŮL ROKU JSEM PRODĚLALA OPERACI KOLENE A TED ZASE TOHLE,NESNÁŠÍM DOKTORSKÉ PROSTŘEDÍ HLAVNĚ KDYŽ JSEM NA SÁLE,PAK SI ŘEKNU AT SI DĚLAJÍ CO CHTĚJÍ HLAVNĚ AT MĚ USPÍ ABYCH NIC NESLYŠELA ,ZVLÁDLY TO JINÉ ŽENY ,ZVLÁDNU TO TAKY,ZATÍM SE MĚJ
Zdravim damy....
lisina
| 9. 4. 2010 11:40
Zdravim vsetky nove prispievatelky, dlho som sa neozvala, mala som tu vnucku, ale poctivo citam vsetky prispevky. Tym co su po operacii prajem hodne hojiveho zdravia, tym co cakaju prajem pevne nervy....vsetko dobre dopadne. U mna nic noveho, som doma a uzivam si jara, slniecka, zahradky a bicykla. Posielam vela dobrej nalady a a hlavne sa neprepinajte. Vincentka hlavne tebe, davaj na seba pozor!. Nic neni tak dolezite, aby to nemohlo pockat.....zdravim.
charlote
vincentka
| 9. 4. 2010 11:23
Koukala jsem na internetu na možnosti odebrání dělohy a jsou tři.

1.řezem přes bříško

2.vaginálně - všechno řežou a vytahují přes pochvu

3.LAVH - laparoskopická asistovaná vaginální hysterektomie. Znamená to, že laparoskopem oddělí dělohu od ostatních orgánů a pak ji vytáhnou pochvou ven. Prý je to nejšetrnější způsob.

Já jsem byla taky na LAVH, mám na břiše 3 asi centimetrové jizvičky a jednu v pupíku.
Díky holky!
vincentka
| 9. 4. 2010 11:12
Moc děkuji za podporu, jsem ráda, že vás tu mám!!! Dnes jsem vstávala až po deváté, jsem nějaká unavenější, normálně vstávám v sedm. Nemám umyté nádobí a od včerejška mám nachystané dvě pračky na vyprání, chtěla jsem to pověsit na balkon, když je ještě tak hezky, ale na všechno se vykašlu, mám rozečtenou knížku, tak si jdu číst. Úklid i prádlo nechám na manželovi, snad si nějak poradí. Přeji všem moc krásný den !!!
Jitule223
charlote
| 9. 4. 2010 11:09
Vincentka má pravdu s tím toaleťákem - moc moc nepříjemné - také jsem používala Baby kapesníčky

Ještě mi je divné, že píšeš, že ti budou brát dělohu laparoskopicky?? To snad ani nejde - většinou laparo se dělají zákroky na vaječníkách, nebo v kombinaci děloha-vaječníky, jako to bude mít Jumi.
Mě dělali vše jen spodem
Jumi
charlote
| 9. 4. 2010 11:05
Ahoj Jumi...
Pokud ti budou brát dělohu i vaječníky, tak to u nás v nemocnici dělají v kombinaci spodem a laparo. Neschopnost počítej minimálně 6 týdnů. Moje kadeřnice to má za sebou, byla doma 2 měsíce, protože do toho všeho ještě dostala zánět, ale ona byla oslabená po ozařování a chemoterapiích.
Kdy máš nástup?
vincentko
charlote
| 9. 4. 2010 11:02
Tak ty bolesti máš stejné jako já, občas mě to píchne na pravé nebo levé straně. A to s tím tlakem jako od tampónu, to jsem pociťovala první týden po operaci, dr. říkal, že to je otok. Hlavně, když nic nekrvácí. Tak se hoď do klidu, polehávej, na stolici netlač, vezmi si kdyžtak čípek nebo projímadlo. Na ty otoky já užívám Traumel - je to homeopatický lék na pooperační otoky a modřiny. U nás v lékárně ho mají běžně, stojí asi 140 Kč, jsou to malé tabletky na rozpuštění v ústech 1/2 hod před jídlem. Ale myslím, že ti pomůže hlavně ten klid na lůžku. Nepořádek počká, ten přestaň vnímat a nestresuj se tím. Psychika v hojení pomáhá hodně - mám to zažité, jsem už po třetí operaci
vincentka,charlote
Jitule223
| 9. 4. 2010 10:55
takže se určitě vyholím sama. Já jdu v pondělí ke své doktorce, tak mi snad upřesní kdy mám nastoupit, a nějaké další podrobnosti. V nemocnici mi řekli, že by chtěli vzít jen dělohu a dělat to laparo.
Vincentko, šetři se , víc odpočívej, ať si nepřivodíš nějaké komplikace
pro vincentka
katarinapat
| 9. 4. 2010 10:52
Holka drž se -moc na tebe myslím,snad to bude dobré a odpočívej s nohama nahoře
Pokud máš blízko nemocnici ,kde jsi byla operována a nezlepší se to-tak se tam nech odvézt na prohlídnutí-to je divné,že ti tam něco tlačí.Já jsem 18 dní po operaci a tlačí mě jen prdíky-to je jediné a pak únava.,jinak nic nepíchá-pochvu když stáhuji-posiluji,tak dobré.
Držím ti moc palečky.
Tady je metr prachu a plno vlasů v koupelně a já to neřeším.Za chvíli jdu na procházku protáhnout střeva a pak se mi buď bude chtít nebo ne,neřeším to.
Knížka je přednější.
Je třeba nakoupit a to mě taky nevadí.Napíšu lísteček a vyšlu syna.
Všem krásný páteček a klídek.
Katka
pro Jumi
vincentka
| 9. 4. 2010 10:49
Pracovní neschopnost bývá různá, podle toho, jesti ti to budou dělat laparoskopem nebo řezem. Já to mám laparo a dr. mě nepustí dřív, než za 7 týdnů. Když je to řezem, prý je nemocenská ještě delší. Nejlépe se zeptat svého doktora. Držím palečky a přeji hodně štěstí !
Jitule223
vincentka
| 9. 4. 2010 10:44
Já jsem to měla trochu jinak, než Charlotka, nastupovala jsem v neděli v 17hod, oholila jsem se taky doma, ale sestřička mi to ještě trošku sjela holítkem, že prý jim pak doktoři nadávají, když není operační pole dokonale vyholeno. Klystýr jsem dostala jednou a žádný výplach pochvy mi nedělali. Ani mě nikdo před operací nevyšetřoval. Od večera jsem nesměla jíst a od půlnoci pít. Druhý den mi dali andělíčka, stahovací punčochy, tabletku jako oblbováka a odvezli na sál. Teprve tam mi zavedi kanylu a od té doby si nic nepamatuji. Na pooperačním jsem byla do rána dalšího dne a pak sprcha a na pokoj.

S sebou jsem měla kromě toho co píše Charlotka ještě vlhčené kapesníčky, takové ty pro miminka, po wc jsem se utírala jen do nich, toaleťák mi přišel moc hrubý, i když jsem měla hedvábný 3-vrstvý.
charlote
vincentka
| 9. 4. 2010 10:31
Ahoj Charlotko, mám takové divné tlaky v podbřišku a občas mě píchne na levé i pravé straně a taky dole mi jakoby něco překáží, jako kdybych měla špatně zavedený tampon. Myslela jsem, že to do rána přejde, ale nepřešlo. Nešpiním už skoro vůbec. Volala jsem na gyndu, jenomže je tam dnes úplně cizí doktor, moje dr. je tam až ve středu. Říkala jsem to sestřičce, a ona mi řekla, že to může, ale nemusí být normální a jestli se nechci přijít ukázat. No, a já nechci. Tak mi řekla, že mám mít klid na lůžku a kdyby to bylo přes víkend horší nebo kdybych měla teplotu, mám jít hned do nemocnice. Jinak stačí, když příjdu ve středu. Tak snad to bude dobré.
VELKÁ ÚLEVA
JUMI
| 9. 4. 2010 10:25
AHOJKY,ČTU VAŠE ZPRAVIČKY A DOST SE MI ULEVILO,HLAVNĚ PŘITOM POSLEDNÍM U CHARLOTE,MŮŽE MI PROSÍM NĚKTERÁ SDĚLIT JAK DLOUHO TRVA PŘIBLIŽNĚ PN,JDU NA ODEBRANÍ DĚLOHY A VAJEČNÍKU,DĚKUJI MOC
Jitule223
charlote
| 9. 4. 2010 09:42
Vítám tě mezi námi.
Napíšu ti jak jsem to prožívala já.
Holila jsem se doma sama den před operací (v nemocnici se mě ptali, jestli jsem oholená, že by mě to udělala sestřička).
Sebou si vezmi jen noční košili, župan, pantofle, nějaké ***ší ponožky, spodní prádlo, vložky a toaletní potřeby. Přibal si také vodu bez bublinek (ty čaje se nedají moc dlouho pít - a zrovna u nás je měli tak kyselé, že mi po operaci musela sestřička vařit heřmánek, protože mi bylo neustále zle od žaludku). Hodně časopisů a knížku.
Nástup jsem měla v 8ráno, to mě vyšetřili nejdříve ultrazvukem, pak i dr.. V poledne jsem dostala jen polévku a od té doby nic nejíst a od půlnoci ani nepít. Odpoledne mi dělali dva klystýry a výplach pochvy - neměj strach nic to není, sestřičky jsou šikovné a příjemné.
Druhý den ráno mi zavedly kanylu a daly ATB, těsně před operací mě navlékly do punčoch a jejich "andílka" , píchli mi oblbovačkua šup se mnou na sál.... tam jsem naposledy viděla hodiny a po probuzení první co mě zajímalo, kolik je hodin
kakajda
charlote
| 9. 4. 2010 09:33
Kakajdo... to se dr. zeptej, proč ti to neudělá najednou, je to sice o nějakou tu bolístku nepřijemnější, ale měla bys to sfouknutý za jednu narkózu i jeden pobyt v nemocnici. Mě dělali tři operace najednou - jak už jsem tu psala. Na sále jsme strávila jen 2hodiny, pak den a noc na JIPce. Měla jsem zavedenou cévku z moč.měchýře a musela jsem si 2 dny odměřovat "vyčůranou" moč a když už jsem pak všechno pořídila vyprázdnit mimo cévku, tak mi jí vyndali. Všechno se to dalo vydržet, ale byla jsem ráda, že jsem si vzala nadstandard pokoj s koupelnou jen pro sebe, kde jsem k tomu měla všechny propriety a nemusela to někde "vystavovat" na společných Wc
vincentka
charlote
| 9. 4. 2010 09:28
Pěkný dnešní den
Vincentko - a jaké máš bolesti? Myslím jestli tě to píchá, nebo jen cítíš tlak? A nezačala jsi po tom včerejšku třeba víc špinit, nebo dokonce krvácet?
dík za přivítání
Jitule223
| 9. 4. 2010 09:16
Hezký den,
chtěla bych Vám poděkovat za krásné přijetí do Vašeho kolektivu. Včera jsem Vám už psala, ale svůj příspěvek jsem nenašla,asi něco dělánm špatně

Operace se až tak nebojím, nějaké narkozy mám už za sebou. Spíš mám starosti s toho všeho před operací a po operaci,jestli se vyholit sama,nebo to nechat na nich, co si vzít s sebou abych pak pomohla hojení a všem věcem okolo. Co všechno jste si Vy braly s sebou do nemocnice, kromě běžných věcí.

Jinak je mi 41 let, mám dva syny jednomu bude letos 22 a druhému je 19 a hodného a starostlivého manžela
kombinovaná operace
kakajda
| 9. 4. 2010 00:21
Musím moc myslet ještě na jednu nepříjemnost - doktor mi při prohlídce řekl, že asi měsíc po hysterektomii si mě pozve znovu na nějakou úpravu močáku. Proč to neudělá najednou? Čtu tady, že vám dělali víc zákroků jedním vrzem. Mám si o to nějak říct? Myslím, že stejně podruhé mě do nemocnice nikdo nedostane...
Holky moje zlaté,
vincentka
| 8. 4. 2010 22:39
moc děkuji za odpovědi a za žádný váš názor se nezlobím, Ajinko. Jsem moc ráda, že mi odpovídáte, já jsem úplně zmatená, celá ta operace, kterou jsem jen těžce snášela, měla jsem to všechno strašně rychle, ani jsem si před operací nestihla nic moc zjistit a dopředu mi žádný doktor taky nic neřekl, jen to, že se musím šetřit. Taky si myslím, že by to beze mě doma nešlo a že nikdo neumí uklidit jako já. Jsem prostě trdlo a budu muset myslet víc na sebe, prostě být tak trochu sobec. Pořád mě to tam bolí, jsem z toho dost nervózní, co když mi něco je, a doktorka tam zítra není, až ve středu, musela bych k jinému doktorovi a to nechci. Jsem moc ráda, že tu jste !!!
Pro všechny
charlote
| 8. 4. 2010 22:35
Vám všem přeji krásnou, klidnou a bezbolestnou noc
Ajinka
charlote
| 8. 4. 2010 22:34
Díky, taky mě to přijde dlouho, ale telfon na něj mám, tak budu v případě nutnosti "otravovat" aby mě zkontroloval
charlote
Ajinka76
| 8. 4. 2010 22:17
jeste jsem zapomela dodat ze mam take vse zatim v poradku a vse se hoji dobre...Myslim ze skoro mesic je dlouho,aby te nevidel mudr. ale jak rikam je to jen muj nazor
charlote
Ajinka76
| 8. 4. 2010 22:15
me brali jen delohu ....
Charlote
Ajinka76
| 8. 4. 2010 22:14
Tak to se mi zda dost dlouho ja byla po 14dnech po propusteni a ted jdu 16.4.coz je zase po 14ti dnech.Nevim teda ,ale myslim,ze by te mel videt casteji...
Ajinka
charlote
| 8. 4. 2010 22:06
Ahojky, čtu, že už jsi skoro měsíc po operaci. Gratuluji Já mám dnes 14 dní po hysterektomii, operace moč. měchýře a plastice pochvy. Zatím vše v pořádku, včera jsem byla na kontrole u dr. a pochválil mě. Další kontrolu mám až 6. května - po 6. týdnech od operace. Je to normální až takovou dobu?
souhlas
Ajinka76
| 8. 4. 2010 22:04
Souhlasim s Charlotkou....holky neni to tak hrozne jak vam to ted pripada...operace...malinko bolesti od ktere vam pomohou sestricky a potom den po dni lip a lip...Hezky se to rika ja vim....tak drzim palce
kakajda, jumi
charlote
| 8. 4. 2010 22:02
Holky nemějte strach, to nejhorší máte za pár hodin za sebou, pak už to je den ode dne o chlup lepší.
katarinapat
Ajinka76
| 8. 4. 2010 22:00
zdravim!!! Mas rada motorky jsem se docetla jo?? jezdis nekam na srazy??Jen jsem malinko zvedava.....Jinak drzim palce at se manzel vrati brzo a je vse v poho...to vis chlapi jsou divne bytosti .I kdyz ja bych si nemela stezovat mam super vztah uz 16let,ale taky ma svoje je to holt chlap marna slava
vincentka
charlote
| 8. 4. 2010 21:58
Nesmíš, ale opravdu nesmíš takhle blbnout!!! S pejskem na procházku ano, tahání nákupů v žádném případě NE!! Ještě před operací mi doktor několikrát zdůrazňoval, že nezáleží ani tak na průběhu operace, jako na tom, jak bude probíhat a jak bude dodržován pooperační klid! Sama píšeš, že žiješ jen s manželem a pejskem, takže toho jídla a prádla zase tolik nespotřebujete a myslím, jak píše už výše, že nákup můžete udělat o víkendu s manželem - zajet do nějakého supermarketu, kde ti manžel vše naloží a vyloží. Já například, táhla manžela i do DMka pro 4kg prášek na praní a do koupelny mi ho přenesla dcera - opravdu nic nezvedám a netahám. A není to z mé lenosti, ale proto, že se chci co nejdříve uzdravit.
Ono je pravda, že se můžeš cítit po tělě dobře, žádné bolesti, krvácení, ale to neznamená, že uvnitř jsi zahojená. Tam vevnitř se to opravdu hojí hodně dlouho - to mám také od mého dr.
Tak přeju, ať tě bolení přejde a zítra se celý den jen povaluj, čti příjemné knížky, nebo koukej na romantické filmy

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
1. 6. 2025 18:40
14408
Alka...
1. 6. 2025 20:51
73433
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55