Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

enzilko
Ajinka76
| 8. 4. 2010 21:57
Tobe gratuluji ze jsi spokojena s novym doktorem!!To je moc dulezite,a hlavne at se ti brzo spravi ten malinky zanet.........|Jo nekdo se ptal na spineni,ja byla operovana15.3. a stale spinim,uz bez krve,ale spinim,Mudr,mi rikal ze to je v poradku,je dobre ze se to cisti a nezustava to vevnitr v brisku!!!....Krasne jaro vsem holky!!!!
Ahojky holky
Ajinka76
| 8. 4. 2010 21:53
ahojky vsechny holčiny moje!! Tak koukam mame tady nove clenky tak drzim palce moc moc vsem co je to ceka a drzim strasne moc palecky........Tedy Vincentko to koukam jak ty makas doma!!!!!Ja bych se tedy bala mam taky hroznej pocit,ze nikdo neuklidi tak jako ja,ale musim se krotit a byt opatrna na sebe a ty bud take!! Opravdu hrozi dost komplikaci ktere se ukazou treba za mesic to ze nic neboli neznamena ze ze uz to je zcela zahojene tak se holka moje setri a vzpomen jak strasne jsme se bali operace....to uz nikdy preci nechceme zazit tak V klidu prochazky a hlavne netahej ty vody!!!!!To je strasne nebezpecne,ja vim je to tva vec jen pisi svuj nazor tak snad se nezlobis. .......
STRACH Z OPERACE
JUMI
| 8. 4. 2010 21:42
AHOJ VŠEM,JE MI 46 LET A ZA 14 DNÍ BYCH MĚLA PODSTOUPIT OPERACI MYOMU NA DĚLOZE A CYSTY NA VAJEČNÍKU,TAKŽE ODSTRANĚNÍ DĚLOHY A JEDNOHO VAJEČNÍKU,MAM Z TOHO HROZNY STRACH
pro kakajda
katarinapat
| 8. 4. 2010 21:07
Tak to se ti to už krátí.
Já měla taky hrozný strach ,než jsem šla do nemocnice.
Ale dnes už se na to dívám jinak.
Nebylo to vůbec hrozné,na bolesti jsem dostávala injekce.Jednu asi ještě na sále a do večera dvě.Večer mě sestra umyla na lůžku a na noc už jsem si řekla jen o čípek.
Na druhý den už se mnou šla sestra do sprchy a pak po vytáhnutí cévky na WC a odpoledne už jsem chodila sama.Vytahování cévky i drénu vůbec nebolelo.
A jak píšeš,že jsi si všechno přečetla,tak to je super.

Vincentko-doufám,že už nedošlo na nejhorší a ten tlak něco neavizuje.Nákup může udělat o víkendu manžel.
Držím ti palce a buď na sebe přísná a raději si zajdi k doktoru.
Už se to blíží:-(
kakajda
| 8. 4. 2010 20:05
Zdravím hlavně čekatelky. Nastupuju příští týden ve středu, ve čtvrtek 15.4. mám operaci. Na dnešek jsem nemohla usnout do 3 hodin, i když jsem si vzala kozlíkové kapky - koupila jsem si je podle zdejších rad, ale nepomohly. Od soboty budu držet tu bezezbytkovou dietu a potom frrr do nemocnice. Zase mě svírá u srdce a mám strach, že zrovna já budu mít smůlu a kdoví, jestli to vůbec přežiju. Ach jo
fyzická námaha
kakajda
| 8. 4. 2010 20:00
Když jsem objevila tuhle diskusi, tak jsem ji přečetla celou od začátku. Jedna operovaná si pochvalovala, jak je jí fajn, že už doma vyprala, žehlí, vaří, gruntuje, potom umyla okna atd. A za tři měsíce byl od stejné autorky příspěvek, že se její stav hodně zhoršil a lituje, že neposlechla rady o klidu. Tak si radši dám bacha!
Ach jo!
vincentka
| 8. 4. 2010 19:54
Asi jsem to s tou aktivitou trochu přehnala. Dopoledne jsem zase uklízela, byla nakoupit, prala a věšela prádlo a odpoledne mě začalo bolet v podbřišku a tam dole mám takový divný tlak, jako kdybych měla špatně zavedený tampon. Nevíte, co by to mohlo být? Já jsem doma celý den sama, děti už bydlí samy, jedna dcera je v Brně a druhá v Irsku, takže mi pomáhat nemůžou a manžel je celý den v práci... a ještě máme pejska a ten si taky žádá své. Asi budu muset trošku zvolnit, docela mě vyděsily vaše příspěvky o intenkontinenci a poklesnutí (nebo tak nějak to bylo) močového měchýře. Myslela jsem, že když je mi dobře, nic mě nebolí, nemůže se nic stát. Díky všem za odezvu, vezmu si to k srdci a budu se víc šetřit. Krásnou dobrou noc!!!
Charlote
enzilka
| 8. 4. 2010 19:41
ATB mám po12.hod.na týden.To uteče.Jinak na to nadýmání beru Pangrol 3krát deně po jídle.Docela to funguje. .Na procházky chodim v naši čtvrti okolo domu a přidávám ulice.Pomalu.Neboj však mi to překonáme.Pá a hezky se děvčata vyspěte.Do růžova. enzilka.
enzilka
charlote
| 8. 4. 2010 19:02
To nevadí, já ty jména také moc nepamatuji, chybí mi v této diskuzi možnost při odpovědích nahlížet do již napsaných příspěvků... proto pak píšu třeba dva tři za sebou, abych odpovídala těm správným holčinám

S těmě ATB bys na sluníčko neměla chodit, dávej pozor, ať se neosypeš Na jak dlouho je ještě máš?

Ještě mám dotaz k tomu nadýmání, myslím, že už se tu o tom diskutovalo a některá jste psala, že pomáhá Espumisan - kolikrát denně si můžu vzít - jsem nafouklá jak balón - AAAch jo jak mě chybí pohyb. Až nebudu mít to bolení v podbřišku, zkusím také nějaké procházky, zatím se bojím vyjít mimo naší zahradu.
Charlotko
enzilka
| 8. 4. 2010 18:12
Promin,to sem to popletla stím cvičením.Tos byla ty Charlotko.enzilka
Jitule
enzilka
| 8. 4. 2010 18:09
Tak tě taky vítam v "naší velké rodině". Moc mě tady holky pomohly.Moc užitečné rady..Já jsem měla nervy také v uzlíčku,ale Ty to zvládneš.Jak se říká dětem:Ještě párkrát se vyspíš a budeš tu zpátky s námi!!!!!Držím moc pěstičky,vše dobře dopadne.Ten dotaz na to cvičení,myslim že to chtěla Katka tak se též přidávám.Byla jsem chvíli na sluníčku a nebylo mě dobře asi ty antibiotyka.Utahaná jsem jak kotě.Kde jte holky Andyno a Ajinko,dlouho ste se neozvaly.?Pááá enzilka
Dotaz pro dříve operarované
charlote
| 8. 4. 2010 16:54
Chtěla bych se ještě zeptat Vás, které už máte nějaký ten měsíc od operace, zda vám byly doporučeny nějaké cviky na posílení svalů kolem pánve?
Jitule
charlote
| 8. 4. 2010 16:52
Vítám Tě tu a ničeho se neboj, já byla před operací vyděšená tak, že jsem hledala pomoc i u léčitelky. Ta mi nakonec pomohla nejvíce psychicky, neboť si touto operací sama prošla také Jakýkoliv dotaz máš, napiš, rádi ti poradíme, odpovíme, co máme za zkušenosti my
Pro holky
charlote
| 8. 4. 2010 16:50
Já se také hodně šetřím. I když už se cítím dobře (jen ta bolest v podbřišku při změně polohy), ale všichni doktoři mi kladli na srdce - DODRŽOVAT FYZICKÝ KLID - takže doma dělám po částech. Úklid zvládá vysavač sám (mám robota), stírá dcera, nákupy nosí manžel a syn, prádlo jen vyndám z pračky a koš už si nechám odnést. Vaření mi problém nedělá, v mezičasech polehávám...Ptala jsem se roidny, jestli jim nevadí, že je pořád otravuju, ale oni jsou za prvé rádi, že mě mají celý den doma a za druhé chtějí, abych už měla od všech operací pokoj.

Dnes jsem si vytáhla ven na sluníčko pletení a to byla pohodička, už si ani nepamatuju, kdy jsem si mohla takhle užívat jarního slunce, vždycky trávím v práci a kanceláři dost času a na sluníčko bývá čas sotva o víkndech, jenže toho už je pak pomálu.
pro enzilku
katarinapat
| 8. 4. 2010 12:56
Taky bych si dala nákyp.Mám šišky s mákem a boršč.
Procházka byla fajn a ještě půjdu k mamce.Mám to přes dvě ulice.Tam si s ní dám ten biskupský chlebíček a půjdu pomalu zpět.Mamka už nechodí ven,jenom na zahradu.

Je dobře ,že tě doktor vyšetřil a přišel na ten zánět.Jsi šikulka a vyplavíš to velkým pitím.
A dobře ,že jsi to tady taky napsla s tím zvedáním.A nám co zůstaly vaječníky,tak taky riziko,ty se musely taky někde uchytit.Prostě je tam toho šití hodně a vše je někam přichyceno.A všechno tam má možnost se zanítit.
Tak se holky držte a užijte si dnešního sluníčka,zítra už má být škaredě.
Pro holky
enzilka
| 8. 4. 2010 12:22
Charlotko,k tomu močáku.Trošku mě bolí na levé straně břicha.Doktor to trochu zmáčkl a zjistil ten zánětek.Mám hodně pít.Na procházky mám čas od 10-12 a 15-18.Mě to tak nějak stačí,ikdyž je to docela omezení.Jájomoc tě také zdravím a bud na sebe opatrná.Další holky také.Doopravdy nic NEZVEDAT.Včera Dr.říkal,že když se totam utrhne jsou stím veliké komplikace.Poševní pahýl drži jakesi úpony,ktere při operaci přišili a podpínají i močák.Tak bacha!!!!!!!!!!Jsme chytré holky a tak si nebudeme ničit tělo co?!Pá jdu dělat rýžový nákyp.enzilka
pro sl9
katarinapat
| 8. 4. 2010 11:33
Zatím nedorazil ze šlužební cesty.Měl tam nějaký problém.
A trochu trucuje a nepíše a nebo neví co napsat-asi si to vyčítá.
Myslela jsem že budu na nervy,ale jsem nějak v pohodě.Mladej mi pomáhá a uvidím co bude až přijede.
Někdo se z operace hroutí a já nějak cítím jak nabírám sílu a plánuji jak si budu dělat radosti sama sobě.
Jdu na procházku před obědem.Biskupský chlebíček mám upečený a natřený čokoládou.
papa a odpočívej
Katka
pro katarinapat
sl9
| 8. 4. 2010 11:21
Ahoj, jsem dnes jako spisovatelka, chtěla jsem Ti napsat, že taky mám strach, stejný jako Ty... Jestli můžeš napsat, holka s motorkou, co manžel? Už mu v hlavě seplo, že jsi bezva ženská, co pár dnů musí odpočívat?
Jája
pro vincentka
katarinapat
| 8. 4. 2010 10:54
Po přečtení této diskuze a po tom co mi řekli ženy osobně ,které už byly operovány,a na poslední kontrole lékař,tak opravdu nezvedat nic jak více 2-3kg ,vařit jen lehká jídla,utřít prach a jestli prý mám lehký lux-tak můžu,to je všechno.
A to opravdu celých 6 týdnů.
Hrozit může že se ti vše co bylo sešito,povolit.
Primář v nemocnici řekl,že je to těžká operace akorát byla provedena šetrným způsobem laparo.
Jsem velký dříč ať doma ,na zahrádce,nebo stále něco podnikám.Ale jsem si vědoma následku a nechtěla bych pak na plastiku.
Ležela vedle mě paní co to nevydržela jako ty a poklesl ji močák.Byla si jistá,že tu práci za ní doma nikdo líp neudělá.
Nechci tě strašit.Raději to vydržím a do 6 týdnů určitě budu šetrná.
Taky znám paní co dělá v kuchyni a byla doma 10 týdnů.
To se musíš už rozhodnout sama.Taky se psychicky cítím dobře-ale....
pro vincentku
sl9
| 8. 4. 2010 10:28
Ahoj , Ty na rozdíl ode mě už pracuješ, já se stále bojím..
Můj velký strašák je inkontinence, to by byla bomba na moji psychiku..I když jsou horší věci, vím to. Já jen vařím a večer uklízí chlapi, to už nedělám. Když jdu nakoupit, tak jen pečivo pro nás tři a chleba beru jen malý, méně váží a navíc jen sýr a salám. Připadám si podle Tebe jako skleníková panenka, ale mám strach..Tobě přeju všechno dobré,ať zůstaneš OK
Jája
Jitule
sl9
| 8. 4. 2010 10:19
Ahojky, vítám Tě na stránkách, doufám a přeji Ti, abych tady našla odpovědi na všechni své otázky a obavy..Zatím co jsme tady aktivní pisatelky, tak máme už "po". Ale uteče Ti to co nevidět, mně psaní sem a kontakty, které jsem tady získala moc pomohly. Na všechno se můžeš zeptat, bude Ti líp
Jája
pro Jitule223
vincentka
| 8. 4. 2010 09:35
Ahoj, taky mi brali dělohu kvůli silnému a častému krvácení a taky jsem měla velký myom, který prorůstal do děložní stěny. Před operací jsem měla šílený strach, ale dalo se to zvládnout a teď už se jen těším do práce. Držím palečky a přeji hodně štěstí!!!
odpověď pro katarinapat
vincentka
| 8. 4. 2010 09:28
No, kromě zvedání těžkých věcí dělám opravdu všechno... V pátek mě pustili z nemocnice a v pondělí jsem vygruntovala celý byt, sice jsem byla jak vymačkaný citron, ale šlo to. Zvedala jsem věci do 2 kg, teď zvedám do 3 kg. Jen když jedu nakupovat, zvedám celé balení minerálek do vozíku a pak do auta a manžel to až příjde z práce donese z auta domů. Minulý týden, to jsem měla 18 dní po operaci, jsem s manželem na zahrádce řezala dřevo, stavěli jsme verandu, tak jsem pomáhala. Myslíš, že by mi to mohlo nějak uškodit??? Už se cítím docela dobře...
nová čekatelka
Jitule223
| 8. 4. 2010 09:04
Ahoj holky, chtěla bych se k Vám přidat.
22.dubna nastupuju do nemocnice,budou mi brát dělohu, kvůli sinému krvácení a s tím související chudokrevností. V děloze mám i dost velký myom.
tady od Vás jsem získala dost informací, co mě všechno čeká.
Díky
pro vincentku
katarinapat
| 8. 4. 2010 08:58
Jako jak všechno? I zvedání těžších věcí jak 3kg?
Včera mi psala kamarádka ,co je po operaci 2roky,že ať opravdu nic nezvedám a ať to vydržím a nechám se obskakovat,však jsem je obskakovala dost roků.
Ona hned všechno dělala a po 6 týdnech vozila v kolečka s kameny na skalku a nyní trpí inkontinenci.
pro enzilku
katarinapat
| 8. 4. 2010 08:55
taky všechno dobrý-super.
Tak to je fajn,že máš skvělého pana doktora a všechno vysvětlil.
A díky za to vypadnutí stehu-aspoň se neleknu co to je.
Jsem zvědavá jaký bude mít názor na zatěžování po 6 týdnech.
Já skoro nešpiním,tak snad se to vevnitř dobře hojí.
Chodím na procházku každý den a je to poznat i na činnosti střev-je to o hodně lepší a hodně piju čistou vodu nebo ovocný čaj.
Jdu si upéct Biskupský chlebíček,mám na něj moc chuť.
Ahoj všem!
vincentka
| 8. 4. 2010 08:53
Já jsem po LAVH 24 dní, občas špiním, břicho sem tam bolí, ale doma dělám všechno už od třetího dne, co jsem přišla z nemocnice. Dřív jsem byla hodně unavená, teď už je to mnohem lepší, docela si myslím, že už bych mohla do práce, ale doktorka mě pustí nejdříve 3.května. Ty dlouhé vycházky vám závidím, já je mám od 11-12 a pak od 15:30-18:30.

Všechny vás moc zdravím !
enzilce
sl9
| 8. 4. 2010 08:43
Ahoj, kde jsi byla tak dlouho? Nepsalas, měla jsem obavy, že se Ti něco stalo. Taky blahopřeju, jsou tady samé dobré zprávy.
Jája
enzilka
charlote
| 8. 4. 2010 08:36
Jéé to je dobrá zpráva. Gratuluji, tak to jsme dopadly stejně, já budu uschopněná nejdříve 10. května.
S tím zánětem močáku - měla jsi nějaké subjektivní potíže, nebo to objevil až doktor?
Chodíš na procházky? Jak dlouhé?
sl9
charlote
| 8. 4. 2010 08:33
Chodím sem také nakukovat.
S tím špiněním to mám stejné, někdy ani kapka a někdy takový nahnědlý výtok. Říkala jsem to dr. - prý je to tak v pořádku a že to bude trvat až do těch 6ti týdnů od operace, tak se nemám děsit. Takže ty jeslti jsi 3. týden po operaci, tak vydrž ještě další tři týdny.
Jinak k té neschopence - doktor mi dával na výběr ze tří možností: 1. být doma co nejdéle - protahovat neschopnost, 2. Jít do práce až se na to budu cítit a za 3. spěchám do práce. Takže já volila třetí možnost a to je přesně těch 6 týdnů - dřív mě nepustí. Dobrá zpráva je, že mám vycházky od 8 do 18 hodin, ale někam cajdat se mi stejně nechce, doma polehávám a domácí práce vykonávám jen zlehka

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
1. 6. 2025 18:40
14408
Alka...
1. 6. 2025 20:51
73433
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55