Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

po operaci
katarinapat
| 5. 4. 2010 18:30
Na jizvy jsem dostala Framykoin-zásyp a pomohlo to.Nezvedám nic těžkého,kýbl na vytření mi nachystal syn.A mopem to není trěžké.Když já si připadám jak simulant.
Katarinapat
enzilka
| 5. 4. 2010 17:36
Ahoj Katko.Já jsem 12.den po hysteroktomii a dělám skoro nic!Žádné vytírání a pod.Zvedat se má do tří kg.Opravdu na to pozor.Mě řekli v nemocnici že budu doma určitě 6-8 neděl.Ale to je samozřejmně u každého jinak.Jseš v šestinedělí,tak se doopravdy opatruj!!!!!!!!! Jinak ahoj ostatníděvčata. Jak je po svátcích.Mě trochu pořád pobolívaj jizvy a dvě se mi nemůžou nějak vyloupnout.Mám je docela dost začervenalý(to je slovo).Ty stehy nechtějí nějak pryč.Pořád je ta únava.Zlatíčka opatrujte se a čauky enzilka-Jiřka.
prosím o radu
katarinapat
| 5. 4. 2010 16:25
Zdravím všechny.Jsem po laparo hysterektomii 14dní.
Čtu tady co smím a nesmím-neměla bych nic těžkého zvedat a dělat těžkou práci a samozřejmě *** až po zahojení a souhlasu lékaře.
Pátrala jsem na netu a dozvěděla jsem se jen informace ,že do půl roku nesmím zvedat více jak 15kg a vy tady píšete ze začátku 2kg a potom tak 5kg.
Tak nevím a taky že po laparo je možno jít 5-14 den od operace do práce.A tady píšete,že určitě až za 6 týdnů.
Dostal někdo z nemocnice pokyny na papíře,jak to vlastně je.
Jinak výtok je slabounký a bolesti normální,jen reakce střev ,než si zvyknou na jiné uložení.
Dnes jsem i vytřela a akorát jsem nezvedala kýbl a jen si ho nohou posunovala.Vařím a dělám lehké domácí práce i když bych nejraději začala gruntovat.Vydržím ,ale vůbec nevím jak dlouho se mám šetřit.
Katka
charlote
sl9
| 4. 4. 2010 19:07
Ahoj, mě taky pobolívalo břicho, takový tlak, asi dva dny a bylo to kolem 10.dne, jeden den to bylo víc a druhý to bylo lepší, ale občas ještě i dnes.. Ale není to tak intenzivní. Myslím, že je to tím, jak se to hojí a srůstá, pochopitelně názor laika. Jen si změř teplotu, pokud nemáš, zánět by to být neměl. Gynekolog mi řekl, že teplota je příznak k zánětu. Kdyby Ti nějak stoupala, utíkej k doktorovi. Ale tlak v podbřišku jsem měla taky.
Jája
sl9
charlote
| 4. 4. 2010 18:13
Operaci jsem měla 26.3. t.j. dnes devátý den. Zatím ani nekrvácím, ani nešpiním, jen takový drobný výtok - vystačím tak s dvěma slipovkama za den. Ale tak nějak mě začíná při chůzi pobolívat v podbřišku, když ležím tak nic, jen když vstanu, cítím takový tlak. Máte to někdo také? není to známka zánětu?
ajince
sl9
| 4. 4. 2010 12:36
Ahoj, já jsem po operaci dne 17 den, takže jsme skoro "spolu"..Děkuji žes mi napsala, nikdy jsem s ničím nebyla nemocná, kromě nachlazení a jenom porodnice.. Ještě dnes špiním, na kontrolu jdu 9. dubna a taky na výsledky histologie.
Tobě ze srdce blahopřeju, že je vše O.k.
Jája
sl9
Ajinka76
| 3. 4. 2010 20:35
Ahojky ja byla v patek na kontrole a mudr rikal ze stehy se vstrebaji,takze nic by vypadavat nemelo,ale pokud neco vypadne tak to snad neni na skodu,si myslim ja tedy.....
charlote
sl9
| 3. 4. 2010 19:37
Děkuju, jsi zatím jediná, která reagovala na můj dotaz. Jak dlouho jsi po operaci?
Děkuji
Jája
sl9
charlote
| 3. 4. 2010 14:10
Ahoj, podle toho, co mi řekli doktoři na plastice i na gynekologii, jsou stehy vstřebatelné, tudíž si myslím, že vypadávat by neměly. Možná jen ty zbytečky, které kůže nevstřebá... Ze mě také zatím nic nevychází a dr. byl spokojen
poraďte prosím
sl9
| 2. 4. 2010 20:13
ahoj holky, zase prosím o radu, musí při hojení vypádávat stehy nebo je tělo samo vstřebá? Pokud nevypadnou, je to příznak špatného hojení? Mám na mysli dobu šesti týdnů.
Děkuji
Jája
Ahoj j j j j j j !
enzilka
| 2. 4. 2010 19:43
Ahoj děvčata. Ajince tleskám že je vše OK.Přeji Vám Všem KRÁSNÉ VELIKONOCE ,žádné bolístky,hodně sluníčka a hodně zdravíčka.Užijte si to Páááááá enzilka.
Vsem
Ajinka76
| 2. 4. 2010 18:24
tak vas vsechny zdravim holky byla jsem dnes na kontrole po 14dnech co me pustili domu,histolog.je uplne v poradku coz jsem neskutecne rada ,vse se mi hoji moc dobre,to moje spineni s krvi je normalni a pry je to dobre ze se to stale cisti.Tak jsem moc rada.......Tak vsem preji krasne Velikonoce a hlavne hodne zdravickaaaaaaaaaa
pro enzilku
nadka
| 2. 4. 2010 17:14
Ahoj,ja mam od zacatku co jsem prisla z nemocnice vychazky na cely den,od 8.00 do 18.00.Takze to jde.
Ahojky
charlote
| 2. 4. 2010 10:36
Ahoj, zdravím vás tu všechny. Jsem po zákroku přesně 7.den. Dělali mi hysterektomii zároveň s plastikou pochvy a šitím močového měchýře. Bolesti v podbřišku nemám, s močením ani se stolicí také ne, jen mě ten "spodek" dost bolí takovou tlakovou bolestí - jakoby to tam bylo oteklé. Nemáte s tím nekterá podobné zkušenosti?
Andynka 6
Ajinka76
| 1. 4. 2010 21:10
Tak holka nase jak je???Je ti uz lepe? Dlouho jsem nic necetla od teba tak se ozvi.
ENZILKA
Ajinka76
| 1. 4. 2010 21:04
BOZEEEEEEEEEEEEEE JA TI ZKAZILA PREZDIVKU MOOOC SE OMLOUVAM TO JSEM ALE... PARDON
enzinko
Ajinka76
| 1. 4. 2010 21:03
jeste jsem chtela poprat ti at se brzo uzdravis a jsi v poradku a vsem ostatnim vlastne taky. Holky drzme seeeeeeeeee
enzinko
Ajinka76
| 1. 4. 2010 21:02
Taky jsem mela dost bolesti v podbrisku hlavne v noci uz dvakrat me to vzbudilo,to vis hoji se to tam tak to boli.Jinak ja jdu zitra na kontrolu po 14dnech tak jsem zvadava co mi povi..ja uz nekrvacim spis spinim to jeste jo je to jako krev s necim takova tmava...no snad to bude dobry uvidim zitra.jinak mi nic neni.
Všem
vincentka
| 1. 4. 2010 19:59
Ahoj holky, odpoledne jsem měla dost depresivní náladu a potřebovala jsem se někomu vykecat a neměla jsem komu, tak jste to odnesly vy. Moc se za svůj odpolední příspěvek omlouvám, nechtěla jsem navodit špatnou náladu i ostatním, ale tak nějak jsem to musela ze sebe dostat ven.

Všem, které jste mě na těchto stránkách podporovaly a dodávaly mi odvahu, moc děkuji Hodně to pro mě znamená, když vím, že jste na tom některé podobně jako já, prostě, že v tom nejedu sama. Ještě jednou moc moc děkuji a přeji každé čekatelce pevné nervy a absolventkám zase rychlé uzdravení
Nadýmání pro sl9 a ostatní
vincentka
| 1. 4. 2010 19:50
Já jsem byla taky nafouklá jak balon, ale koupila jsem si v lékárně Espumisan, 100 tablet za nějakých 150 Kč, beru 3x denně 2 tobolky vždycky po jídle a pomáhá to. Je pravda, že jsem ho brala už v nemocnici a ještě jsem nepřestala, ale 16 dní po operaci už zapnu všechny svoje rifle a nadýmání mě netrápí. Je to třeba vyzkoušet... tak držím palečky!
pro enzilku a všechny unavené
sl9
| 1. 4. 2010 19:07
Ahoj, jsem po operaci druhý týden a taky jsem unavaná..Opravdu doma nic nedělám, jen vlastně chodím po bytě, maximálně uvařím čaj a namažu chleba na svačinu..Mám štěstí, že mám muže, co mě obskakuje a maminku, která nám vaří..Velikonoce budou i bez uklízení,to dávno vím. A jsem taky večer k smrti unavená, žádný pořad v televizi nevidím déle jak do půl deváté, někdy nestihnu při vědomí ani tel.noviny. Asi to po operaci tak je,jsem ráda, že jsi to napsala. Ale co mě trápí, ke nadýmání, snažím se jíst dietně, malé dávky a často, ale včera a dnes je to hrůza.
Ale jsme holky, vydržíme!!!!
předoperační vyšetření
kakajda
| 1. 4. 2010 14:25
Ahoj holky, v pondělí jsem byla na krvi, ve středu na interně: EKG, rentgen, sono, prohlídka doktorem. Dohromady asi půl hodiny čistého času. A asi neuhodnete, kolik času to bylo celkem: pět a půl hodiny!!! Byla jsem na mrtvici, hladová, žíznící, otrávená, v čekárně buď bylo dusno, nebo zase táhlo z otevřených dveří, z vedlejší ordinace dokonce smrděl cigaretový dým... Za tu dobu venku pršelo, lilo, padal sníh a nakonec vysvitlo sluníčko... Jak jsem šťastná, že jsem se nerozhodla pro místní lékaře, ale pojedu na operaci do Prahy... Rozčilení mi na chvíli pomohlo zapomenout na strach
Ahoj všem!!!
vincentka
| 1. 4. 2010 13:49
Nějakou dobu jsem tu nebyla a koukám, kolik nových příspěvků a událostí! Trochu mě ta operace (LAVH-15.3.2010) zmohla víc, než jsem si myslela. Mám ještě i jiné zdravotní potíže, od operace lítám od doktora k doktorovi, jsem z toho moc unavená a vyčerpaná. Taky jsem citově vyprahlá, manžel se snaží pomáhat, ale o nějakých něžnostech nechce ani slyšet, prý až za těch proklamovaných 6 týdnů... Ach jo, jsem z toho smutná, aspoň, že se k němu můžu přitulit, jinak bych si musela myslet, že už mě nechce. Takže jsem ani neměla chuť koukat na internet nebo dokonce něco psát. A aby toho nebylo málo, dnes v noci mi umřel švagr, je to už druhý chlap, kterého sestra pochová po těžké nemoci, ona sama je po komplikované operaci, 5.ledna jí vzali vaječník a vytáhli jí z břicha nádor velikosti lidské hlavy, naštěstí nezhoubný. Takže si pak říkám, že na tom nejsem tak špatně, teď chci hlavně pomoct sestře a pak se uvidí.

Holky, buďte rády, že o vás vaši chlapi stojí, co nejvíce se šetřte a nechte se opečovávat, člověk nikdy neví, co příjde zítra.
pro Cikinku
Patriotka
| 1. 4. 2010 12:34
ahojky..proč by měl pohoršit?...vždyť návrat do normálního života je nutný..a to, že nám sebrali náš tělesný "inkubátor" na tom nic nemění...už jsme ve věku kdy máme děti velké..a měly bychom se naučit žít s partnerem...a pokud On významně pomrkává po kalendáři..je to jenom dobře...vždyť je to signál, že nás chce..že nás přijímá i potom, co jsme prodělaly...buď šťastná cikinko a hlavně..ničeho se NEBOJ..přeju krásné milování....prý je to teď o něčem jiném..beze strachu, z otěhotnění...prý uplné uvolnění..tak ať se daří...nejenom Tobě ale nám všem....Šárka
Ahoj děvčata!
enzilka
| 1. 4. 2010 11:48
Tak jsem dnes týden poLAVH.V noci mě dost bolelo v podbříšku a vůbec jsem nemohla usnout.Ani nezabral čípek.Jestli se to tam hojí nebo co nevím?!Jak u Vás děvčata?Jak je Ti Andyno a Ajinko,ještě krvácíte?Doufám že už je to lepší.Jsem pořád tak unavená.Jak u Vás děvčata?Krásný den všem bolavým dušičkám. enzilka.
Ahojky děvčata
cikinka
| 1. 4. 2010 08:13
Ahojky, tak jsem dnes 6 týdnů po operaci. To to letí...Můj manžel už 3 dny významně sleduje kalendář, sice beze slov, ale okatě mi dává najevo, že se blíží den D, kdy se zase budeme moci pomilovat. Já z toho mám takovou hrůzu, že jsem dnes i blbě spala. Bojím se, aby se něco ještě neutrhlo, neporanilo....Asi nebudu normální, spousta děvčat tady psalo, jak se těší, jak jim to chybí, jak to bude super a já si připadám jak frigidka. Přitom mám milování ráda, ale teď mám nějaký blok...
Máte s tím některá podobnou zkušenost? Doufám, že Vás můj příspěvek moc nepohoršil, ale řešíme tu spoustu osobních věcí a tahle je také součástí našich životů...Tak pa a krásný den. Inka
ahoj děvčata..:-))
Patriotka
| 31. 3. 2010 15:29
zdravím Vás...když to tady tak čtu, tak Vás lituju...já mám v pátek 6 týdnů po hysterektomii..brali mi ji dutinou břišní...ale já jsem to prožila vše bez vbolestí..bez krvácení, bez zánětů....takže nemůžu posuzovat...přeju ať Vás všechny bolístky brzo přejdou a máte lepší náladu....já mám vycházky od 8:00 - 20:00 takže to opravdu jde. Břicho jsem měla nafouklé a citlivé zvenčí ještě minulý týden....do kalhot se neodvážím ještě teď...aleuž je to o poznání lepší...a kdybych neměla sádru na noze...jsem uplně zdravá...v pondělí mi pan přednosta pověděl, že jsem zahojená...čili moje ***uální prázdniny skončily..o))...Tak se holky opatrujte...šetřete se..to hlavně...ignorujte velikonoce...svět se nezboří, když letos nebude vygruntováno..až vyleze sluníčko..bude líp....krásný den přeje Šárka
vzakz všem po hys.,také pro Evunku i mmm
hella
| 31. 3. 2010 14:03
Ahoj děvčata, dloiuho jsem tu nebyla. 28.4. to bude už rok co jsem absolvovala LAVH.
Všem, které stále špiníte: já jsem špinila 5 týdnů a koktor mi říkal, že to nic není, že to způsobují stehy, které dosud nevypadly. Pak mi asi dva zbylé odstrranil a špinění zmizelo.
Co se týká nafouknutého břicha, trvalo mi také dost dlouho, žez splasklo. Vše uvnitř je nateklé tím velkým zásahem. Možná mi to trvalo i několik měsíců, ale pak mi splasklo a měla jsem ho mnohem menší, než před operací, Dokonce, když nyní ležím, mám ho propadlé. Což jje docela příjemný pocit. Musíte vydržet, chce to opravdu vydržet, chce to čas.
Jinak zdravím Evunku - máš pravdu, loni touto dobou nám bylo mnohem hůř. když jsme to měly ještě před sebou. A co se týká tech něpříjemností v rodině a kolem, tak jsme na tom stejně.
Zdravím také mmmm. Prožívaly jsme to spolu, vzpomínáš.
Jinak ohledně toho problému s hormony, který si zde zmínila, by bylo lepší najít si nějakou diskusi kolem klimakteria. Tam jsou děvčata, která s tímto druhem horm. léčby mají určitě zkušenosti.
A pro ANDYNU 6: pokud krvácíš, měla bys zajít za doktorem.
Chápu, že se ti nechce znovu do nemocnice, třeba to nic nebude, ale rozhodně to nenechávej!!!!!!!!!
Držím ti palce. Jinak co se týká zánětu moč. cest po operaci, měla to spousta děvčat i já. To bude určitě v pořádku. A pokud možno lež a odpočívej. I léky, které bereš ti lépe zaberou, když budeš v klidu.
Mějte se všechny moc pěkně. Těm, které čekají na zákrok přeji, aby jim to uteklo a aby vše dobře dopadlo.hella
Andyna6
Ajinka76
| 31. 3. 2010 11:54
Neboj holka hlavne klidek ono nervy delaji taky dost....ani nevis jak te chapu taky mi deti strasne chybeli...no tak tam zavolej a uvidis co ti povi......neboj to se spravi budes zase v poradku a teplotu nemas? NEBOJ NEBOJ....drzim palce
Pro Ajinku 76
Andyna6
| 31. 3. 2010 11:43
No,dnes ještě krvácím,mám znovu červenou krev ale nekrvácím moc,jen jako lehká menstruace,ale nevim nodnes budu volat své gynekoložce a optám se a uvidim,jen doufám,že tam nebudu muset znovu nastoupit,hrozně mi chyběli děti a jsem šťastná,že jsem zase konečně domajá měla jeden den červenou hodně a právě to bylo tak náhle,jen jsem špinila,už to vypadalo skoro jako konec špinění a náhle druhý den mi to začalo krvácet dost

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
3. 6. 2025 11:15
14429
..Magda
3. 6. 2025 10:44
73445
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55