Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Ahojky!
enzilka
| 31. 3. 2010 11:23
Tak jsem ted došla od gynekologa dost vyřízená.Šla jsem přes celé město (docela daleko) ,pak schody k němu.Byla jsem unavená,zadýchaná a ještě se mi motala hlava.První bylo od něho "Co tak dejcháte a to se vám motá hlava?"No a když jsem mu řekla ještě že mi má u vycházek napsat dle potřeby jakýs neomezeně že mi to řekli na klinice tak se začal smát a říká"To se u nás nepraktikuje."Pak hned volal na posudkovou a že nic takového není.Pak mi řekl ,kdo vám to povídal asi ten dotyčný neměl ani na sobě cedulku.Koukala jsem na něj jak úplnej d...l.No děvčata fuj!Pá enzilka
Andynka 6
Ajinka76
| 31. 3. 2010 10:53
Ahojky tak jsem koukala na tvuj vek...holka taky te to potkalo moc brzo vid....ja jsem tedy starsi je mi 34 cerstvych,ale je to taky strasne brzo...no co se da delat....
sl9
Ajinka76
| 31. 3. 2010 10:49
Ahojky,,,no presne jak rikas...pres den uz si myslim ze je to ok vlozka cista a k veceru zase sup a neco se vyriti....a dneska rano taky celou noc nic a rano zase trochu krve....no proste to nase telo se nejak dlouho cisti,mozna to je tim ze nam vzali jen delohu ...no nevim uz me napada ledasco....hlavne at jsme uz brzo v poradku vid...tak drzim palecky a jsem moc rada ze jsi mi to napsala vis je dobre vedet ze nejsem jedina...diky papapa
Pro Ajinku76
sl9
| 31. 3. 2010 07:40
Ahojky Aji, já byla na operaci 18.3 a taky pořád špiním, třeba dopoledne to vypadá, že všechno je už v pohodě a po obědě bác... Taky mě to nebaví, některé holky už v nemocnici byly OK.
Ale asi je to fakt individuální, každé tělo se s tím vypořádá jinak a mě to taky nebaví..Už konečně chci být v pořádku a tobě přeji to samé...
vsem
Ajinka76
| 30. 3. 2010 19:36
V patek jdu na kontrolu tak mi drzte palce at je vse v pohode hlavne hystolog,ale to snad bude dobry...tak vsem preji zdravicko holky moje....
jeste
Ajinka76
| 30. 3. 2010 19:35
jeste jsem se chtela zeptat jak ti to brali?Laparo? a jen delohu vid.Ja to mela taky tak a taky jen delohu.
pro Andynku6
Ajinka76
| 30. 3. 2010 19:33
Ahojky,prosimte me operovali15.3. a jeste dnes spinim,neni to svetla krev je spis do hneda ,a doktor rikal ze to je zatim v poho nekdo se holt cisti dele ale hlavne to nesmi byt cerstva svetla krev na to bacha...Taky uz jako doufam,ze to prestane uz me to nebavi!!!!!! Jinak jsem docela dobra,no bricho poboliva to je ale normal asi....Vsechny holky moc moc zdravim!!!!!!!!!!!!
Pro Andynu 6
cikinka
| 30. 3. 2010 17:48
Ahojky, přesně jak píšou holky, pokud bude krvácení silnější, nebo krev červená, tak alou k lékaři. Může to být spojené s tím zánětem, ale raději se zeptaej...Já špinila jen velmi krátce...Hlavně hodně odpočívej a na nic nespěchej..Pa Inka
Pro Enzilku
cikinka
| 30. 3. 2010 17:45
Ahojky, o práci mi ani nemluv. Jsem tak šíleně unavená, že se to ani nedá popsat...Navíc mi nebylo dobře ani po psychické stránce..Motala se mi hlava, bylo mi zle od žaludku...Přece jen z gauče do pracovního procesu to není žádná legrace...Pokud můžeš, tak nespěchej do práce...Hezky odpočívej a relaxuj...Inka
pro Cikinku
enzilka
| 30. 3. 2010 17:11
ahoj děvče.Tak jak si to dnes zvládla v práci?Byla si unavená?Já jsem trochu chodila po zahradě a sem tam se mi pěkně točí hlava.Zítra jdu na gyndu pro vycházky.Tak zatím se měj moc hezky a pááá.enzilka
pro enzilku
Andyna6
| 30. 3. 2010 11:01
no,mě brali dělohu a ještě ten den po operaci mi začalo dost bolet v bedrech,celý dny v nemocnici jsem brala kvůli tomu čípky na bolest a sestry nade mnou kroutily hlavou,že jsem slaboch,že jiný to nebolí,jenže nikdo,ani já netušil,že mi začíná zánět močových cestpřijela jsem domů a tady to začalo na 100%Já měla včera a ještě dnes ráno normálně červenou krev...jako kdybych menstruovala,ale už jí mám zase takovou do hněda,jako špinění,tak uvidím,zkusím víc odpočívat a ne pořád běhat po bytě Děkuju za tvou reakci na můj příspěvek,jsem vděčná všem,kdo mi napíše co a jak mají oniuž jsem trochu klidnější...kdybych ale znovu krvácela,asi už zavolám radši na gyn.a optám se.Díky moc
Pro Andynu6
enzilka
| 30. 3. 2010 10:43
Ahoj kočičko.Já jsem byla operována 24.3. a v sobotu mě propustili.Jenom jsem trochu špinila a dnes už vůbec nic.Na klinice mi řekli,že když to bude taková světlá krev tak hned přijet!Určitě ti to rozhodily ty ostatní nemoci.Já jsem zánět močáku měla před operací a tak to znám jak skoušíš. Tobě dělali operaci dělohy?Bud na sebe opatrná a HEZKÝ DEN!!!!!!!enzilka
pro rublicka
Andyna6
| 30. 3. 2010 10:33
no na ten zánět beru Nolicin a do toho piju urolog,ale je to o dost lepší než bylo teda...Jinak ohledně toho krvácení,najednou je to zase jakoby špinění,já nevim no jsem ráda,že jsem konečně přijela z nemocnice za dětma a ted abych šla zase si lehnout,to snad bože neNemůže to být třeba jen tím,že jsem se včera dost pohybovala? já totiž neumím pořád jen odpočívat Jinak ti moc děkuju,že jsi odpověděla,jsem ti vděčná
pro Andynu6
rublicek
| 30. 3. 2010 10:25
Ahoj Andyno, tak silné krvácení, jak popisuješ, není normální. Okamžitě si zavolej na gynekologii a domluv se s nima. Na ty záněty něco bereš? Pokud ne, tak by to chtělo navštívit gynekologa. Přeju, aby bylo vše vpořádku. Milena
Pooperační krvácení
Andyna6
| 30. 3. 2010 08:49
Ahoj všem...už jsem sem jednou psala a teď už mám hysterektomii za sebou :( Měla jsem jí 23.3.Jen se chci vás všech,co jste po,zeptat,zda jste taky krváceli nejdříve méně a pak více?Já v nemocnici už jen ke konci špinila a přijela jsem domů a od včera jsem najednou krvácela tak jako kdybych měla menzes :( Nevíte ženksý,jestli je to normální,že ze špinění se přejde na krvácení silnější a jestli je to normální nebo ne?Do toho mám zánět močových cest,bolesti v bedrech,ledviny,vaječníky nastydlý,močák jako střep,no hrůza :( děkuju všem za odpovědi,budu moc vděčná když mi napíšete.Andyna
cikince, enzilce, lisince :
laurina
| 29. 3. 2010 21:54
Díky za podporu, ať se vám už jen daří Máte pravdu, jdu si užívat jara a blížících se velikonoc, nakouknu sem maximálně tak těsně před operací ...., tak zatím .....
....vitaj enzilka.....laurinke....
lisina
| 29. 3. 2010 13:07
Zdravim enzilku, tak to mas konecne za sebou, ja pisem az teraz, cez vikend som sa sem nemohla nejak dostat, furt mi tam skakala nejaka reklama. Tak uz patris medzi nas"mazakov". Pekne sa opatruj, ziadne vylomeniny . Vsak urcite ta opecovavaju. Chvilku to potrva a budes ako rybicka. Este nieco pre laurinku: strach nesmies zivit, ono sa to asi lachko povie, kazda sme vetsi, ci mensi strach mali, ale urcite najdes nejaky sposob ako zamestnat hlavu inymi myslinkami. Nedovol aby ta strach ovladol, uvidis ze po operacii sa budes divit, coho si sa tak bala. Drzim palce, hlavu vzhuru.....vyddrz! Maj sa kraaaasne a uzivaj si zatial jarneho slniecka. Zdravim vsetky. Lia
Laurině
enzilka
| 29. 3. 2010 10:36
Ahoj laurino a děvčata.Já když jsem seděla ve vlaku směr nemocnice byla jsem hrdinka.Čím blíže jsem však kráčela strach narůstal. To je ale přece normální.Já vím,že se to hezky říka,ale bud silná.Užívej si právě třeba toho kina,výstavy nebo jen tak se projít.Dnes jsem nakonec nikam nešla,vše jsem zařídila po telefonu.Ono se to nezblázní.Docela se mi motá hlava a to jsem dala venku jenom kočičkám papaní!Snad bude líp. čauky enzilka .
Pro Laurinu
cikinka
| 29. 3. 2010 09:06
Ahojky, až na pár silných vyjímek jsme tady před operací fňukaly všechny. Stačí se vrátit o pár stránek dozadu...
Já byla strachem tak stažená, že jsem byla zralá na psychiatra...Taky jsem měla střídavé nálady plné síly a odhodlání a pak najednou jsem propadla panickému strachu a ten mne úplně paralyzoval...Strach jsem měla až do poslední chviličky, před operací. Ještě na sále jsem jim říkala, že se bojím. Strach je prý naprosto normální, každá jsme se bála něčeho jiného, ale ten strach tam byl...Co ti můžu říci bilesti se neboj, není to nic, při čem by člověk trpěl...Bolí to, to jo, ale dá se to snést a ten pocit, že už jsi vpořádku ze sálu, tak tu bolest zmenšuje...Neboj, oni ti vždy něco na bolest dají, nebudeš trpět..Teď na to opravdu nemysli, je to daleko, něčím se zaměstnej, zajdi do kina, a hlavně si říkaj, že na to nebudeš myslet, protože je to datum opravdu mooooc daleko...Pa Inka
sl9 a enzilce
laurina
| 28. 3. 2010 19:29
Holky já vám tak závidím Jj, jako silná, to já vypadám, ale uvnitř je to úplně jinak, jsem táááákhle malinká... obávám se svého těsně pooperačního fňukání a hekání, až mě probudí ...Myslím si, že právě ty ženský, co do toho jdou beze strachu, tak to zvládaj daleko lépe, nejsou stažený, vše se hojí = všechno je to o psychice. Ale já si nemohu poručit, no.... Chvíli jsem hrdinka, a pak je to tu zase... No, jo no - Ale vy. vy se krásně uzdravujte !!
Laurině
enzilka
| 28. 3. 2010 18:48
Ahoj,to to šlo rychle co? Sama tomu ani nevěřím že už jsem doma.Ůterý nástup,středa operace.V úterý po dvouch hod. projimadlo,celkem 3krát a k tomu 4l. vody.V životě jsem nevypila tolik vody najednou. Běhala jsem o závod a byla u toho docela legrace. Sestřičky byly bezva a dost byla s nima psina!Tak jsem tu operaci nějak vypouštěla z hlavy.Neboj ničeho,vše dopadne dobře!!!!!!!Užívej si jaro a přemýšlej o něčem krásném.Ahojky enzilka
laurině
sl9
| 28. 3. 2010 17:44
Ahoj, píšu Ti, jsem tady nová a trošku nejistá, i když jsem na tyto stránky chodila pár dní před operací, psát jsem začala až dnes. Mám osmý den po operaci, já vím, že teď se mi to píše, ale opravdu nemusíš mít žádný strach. Nebudu Ti lhát, první den po operaci je náročnější, od bolesti Ti dají do kapačky a nebo injekci, opravdu se to dá vydržet. Hlavně neposlouchej žádné negativa, jak hrozné to bylo. Samo, sto holek, sto pocitů. Ale podle toho jak píšeš, nejsi žádné fňukna, jsi určitě správná ženská, tak do toho!!!!Budu Tobě a všem trošku vystrašeným držet pěstičky a zas písnu.
Enzilce
laurina
| 28. 3. 2010 17:27
Enzilko ahoj, ty už jsi doma ? Zírám a jestli dobře počítám, tak tohle úterý ses ráno s námi loučíla? No to je fajn, že to máš za sebou a už jsi doma, kolikátý dne po operaci vlastně ? Hmm, na mě nějak doléhá strach z pooperační bolesti a ne a ne se ho sakra zbavit. Poraďte mi někdo, jak na to, jak jít do špitálu tak, aby mi to bylo jedno? A to jdu na sál až 10.května. A díkas, dodals mi odvahu!
Pro Enzilka a sl9
cikinka
| 28. 3. 2010 16:13
Ahojky, Enzilko, břicho jsem měla nafouklé určitě 3 týdny, možná déle, zlomový byl opravdu až ten 5. týden, kdy mne pomalu přešly bolesti a cítila jsem se lépe. Nevím jak dlouhou plánuješ tu procházku, ale bylo by lepší buď se tam nechat dovézt nebo mít doprovod. Může se točit hlava. Dnes jsem odpoledne dělala lehce na zahradě a jsem ještě zralá jít si lehnout. Zvedám věci jen do 3 kg , ale jinak už dělám skoro vše, hlavně doma, protože ta domácnost po těch 5 týdnech uklízení dcery a muže potřebuje trošku zvelebit...
To špinění je normální tak 14 dní po operaci, říkal gynekolog..Pokud to není větší množství čerstvé krve, tak je to v pořádku, tělo se čistí...
Jen nevím, kdy můžu začít třeba jezdit na kole, nebo posilovat břicho...Mám pěkně povolené svaly, nepěknou pneumatiku, obr zadek. a jsem celá taková klepavá, jak aspik.....Odpočívání, papinkování, nicnedělání se mi pěkně podepsaly na figurce... Tak krásnou neděli...
prosím o rady
sl9
| 28. 3. 2010 14:15
Holky, ani nevíte jak jste mi pomohly tím, že jsem si mohla před operací přečíst všechno, co jste tady napsaly. Ani strach jsem neměla. Ale dnes jsem devátý den po hysterektomii, stále špiním se stejnou intenzitou jako v nemocnici. A to některé spolutrpící kolegyně už nešpinily ani tam. Nemá s tím moc prosím některá z vás zkušenosti? Za jak dlouho to přestane, nedělám nic a snažím se odpočívat. Moc Vám děkuji, jestli mi některá napíšete
Pro Lisinku,Vincentku,Laurinku,Cikinku a další statečná děvčata.
enzilka
| 28. 3. 2010 13:17
Krásný jarní den ! Jsem po báječném obědě,který mi uvařil můj milovaný mužíček.Jinak mám pořád břicho jak králík po jeteli.Jen vzlétnout.Za jak dlouho to děvčata splaskne?Zítra jdu s lístkem na peníze a docela mám z té procházky hrůzu. .Do Prahy jedu pro výsledky za 14.dní tak snad to bude OK!!!!.Operace trvala 2.hodky a trochu jsem jim prý zlobila na stole.Na jedné straně břicha jsem začala hodně krvácet a velmi obtížně to zastavovali.Jsou ale machři vše zvládli výborně Děvčata co už jdete do práce,opravdu vše opatrně.Říkali mi v nemocnici že taková malá slabost přetrvává ještě dost dlouho.No a co si budem nalhávat ,ženská když začne tak je jak lavina a chce hned vše dohnat. Pá enzilka
Pro Enzilku
cikinka
| 27. 3. 2010 21:16
Ahoooooooooooooj Jiřinko, vítej mezi námi absolventkami... Kočko, hezky odpočívej a nabírej síly...Jsem ráda, že jsi tak super naladěná a je ti dobře. Já už jdu v úterý do práce...Teď už to bude jen lepší a lepší. Hlavně nic nedělěj, lenoš a užívej si pohody. Pa Inka
hysterktomie
emmilly
| 27. 3. 2010 19:44
Ahoj holky-díky za rady,ale pořád se mi do toho nechce.Byla jsem na vyšetření a cytologii jetě u jiného lékaře.Chtěla jsem slyšet další názor.Takže uvidím co mi řekne za 10dní. Je to fakt prima číst si vaše zkušenosti,pomáhá to.Díky a dobrou... pa pa. E.
zase Já
enzilka
| 27. 3. 2010 18:48
Zapoměla jsem jedno písmenko u sebe, to ta moje hlava.
Už jsem domaaaaaa
enzilka
| 27. 3. 2010 18:45
Ahoj děvčata!Tak mě dnes propustili od Apolináře Jsem moc štastná že to mám za sebou.Dělali mi LAVH -dělohu,vaječníky a vejcovody. Vše je v pořádku.Mám už udělaný ultrazvuk a dnes mě prohlížel docent při propuštění.Močák a ledviny jsou prý také OK.Jsem sice jako moucha ale nekrvácím a bolest je minimální.Veškerý personál je na jedničku s hvězdičkou.Moje kočičky jdu si zase trochu odpočinout.díky za velkou podporu. ahoj ezilka-Jiřka

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
4. 6. 2025 19:26
14448
jirinaova
4. 6. 2025 17:32
73454
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55