Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pozdrav vsetkym...
lisina
| 22. 3. 2010 13:03
Zdravim Ajinku76 a Vincentku, takze uz to mate za sebou, ze to nestalo za ten strach? Teraz pekne odpocivajte a uzivajte si jarneho slniecka. Mam stale problemy so spanim, takze mi doktor nieco predpisal, dufam, ze to zabere????Vybavujem si lazne, ale iba prispevkove. Zajtra idem na kontrolu na urogynekologiu, lieky moc nezaberaju, asi je to len placebo, uvidim co mi povedia, s curanim su stale problemy....ach jo....snad bude lip. Cakatelkam drzim palce, strach poslite niekam...... . S rozhodovanim neotalat Laurino, dievcata ti radia dobre, po operacii ti bude urcite v tvojom pripade lepsie, nicoho sa neboj.
Vsetkym prajem vela pohody a uzivajte si jara!!!!!! Zdravim, Lia.
Pro Ajinka a Laurina
cikinka
| 22. 3. 2010 11:49
Ajinko, ja se prochazela taky velice opatrně i když mi to pak nedalo a sem tam jsem doma něco udělala. Včera jsem byla s manželem na procházce po staré Praze, byla to nádhera, ale 2 hodinky chození mi daly zabrat...Spala jsem už v autě cestou zpět. (4 týdny po operaci)..Dnes jsem se dala do úklidu, ale už zase jdu na gauč, protože jsem unavená a pobolívá mne břicho...Únava bude asi opravdu ještě dlouho....
Laurino, na tu operaci jdi a to rovnou na hysterektomii. Já se rozhodovala zda jo nebo ne, myom byl jen 1 a to 4 cm, nakonec mne mažel podpořil a říkal, ať na nic nečekám a jdu hned, dokud nemám problémy ...Děkuji Bohu, že jsem šla, protože mi to asi zachránilo život..Nechtěla jsem o tom mluvit, ale měla jsem na děložním čípku již velké předrakovinové změny, které ale cytologie neodhalila a v čípku již malinký nádorek...Naštěstí v počátku, takže mi primář řekl, že ta operace byla dostačující. Prý jsem měla velké štěstí, že jsem na operaci šla.....Takže holky, které se rozhodujete zda jít, či ne, tak ze své zkušenosti jednoznačně ano...Přeji vám krásný den...Inka
inkontinence
hella
| 22. 3. 2010 11:09
Ahoj Evunko, zavítala jsem na tuto diskuzi po delší době a zahlédla známé jméno. Pamatuješ, občas jsme si psávaly. Já jsem byla na LAVH loni 28.4.
Mrzí mě, že máš stále takové problémy. Já mám sice také mírnou inkontinenci, ale měla jsem ji již před operací a nemyslím, že by se mi nějak výrazně zhoršila. Ale mám zase po operaci jiný problém. potíže při močení. Někdy je to celkem dobré, někdy mám strach jít malou (podvědomě se obávám nepříjemných pocitů), ale i tak jsem ráda, že to mám za sebou.
K tvému problému - maminka mé kamarádky, byla nedávno na malém zákroku (asi 2 dny v nemocnici). Vkládali jí pod moč. měch. nějakou pásku (tak jsem to pochopila). A nyní je úplně v pohodě. Dělali jí to v Praze v Podolí. Můžu ti zjistit podrobnosti. Určitě, být tebou, uvažovala bych o tom, protože mám pocit, že se kvůli tomu hodně trápíš. A při tom pomoc je možná.
Jaro už na nás dýchá, tak hodně pohody Ti přeje hella
pro Laurinu
Patriotka
| 22. 3. 2010 09:34
Ahoj zdravím....a plně Ti doporučuju hysterektomii....pokud už neplánuješ děti, dej ji pryč...pokud děti máš....jako inkubátor splnila funkci...já jsem 4 týdny po operaci...brali mi můj myom dutinou břišní a já jsem SPOKOJENÁ, KLIDNÁ a HLAVNĚ ŠŤASTNÁ. Nechali mi vaječníky, takže zrovna teď mám napnutá prsa, ale minimálně, takže bych měla mít menzes...prsa se přežijou aale už nemám to šílené krvácení, to sem myslela že umřu. Já měla myom 9,5x8,5x7,5cm a k tomu ještě tři malé...a můžu říct, že ten hlavní my narostl víceméně loni.... Ničeho se prosím neboj, zvládnout se to dá. Já dokonce nepotřebovala ani tabletky od bolesti.Jenom jsem měla po operaci 6 kapaček...a ty mi dostatečně doplnily tekutiny.Čurání bylo absolutně bez problémů a na stolici jsem šla 3 den po operaci a taky uplně v pohodě. Mám 15 cm jizvu v podbřišku a jsem opravdu v pohodě. Držím pěsti při rozhodování, ale myslím si že budeš volit dobře..ahoj Šárka
NOOOOOOOOOOO
Ajinka76
| 22. 3. 2010 08:57
Jeste jedna vec co mi kladl na srdce Mudr. v zadnem pripade nezadrzovat curani ani na minutku!!!!!!!!!!!!!!! no mam tam chybu ve slove,, skratce,, ma byt ,,z,, tak se omlouvam....
HOLKY
Ajinka76
| 22. 3. 2010 08:53
Ahojky tak zkusim ve skratce napsat jak to u me probihalo,koukam ze tady je par cekatelek. Tak v osm rano me uspali ve dvanact jsem se probrala bricho bolelo ale zadny silenosti to nebyli dali mi hned injekci na bolest a ja zase spala vzbudila jsem se ve tri a bricho bolelo snesitelne jako pri menzes,tak to pokracovalo do rano spani...probuzeni....kdyz to bolelo dali mi nned injekci....Rano prisel doktor odstranil nejaky tampon ,vyndali mi cevku a potom vstat jit se osprchovat ...to mi delalo problem bylo mi zle,ale dala jsem vlaznou sprchu, trochu si odplivla a sla na pokoj....Na pokoji jsem spala a spala a kdyz byli nejake bolesti hned sestra dala prasek.. sla jsem poprve po operaci sama curat to bylo neprijemny,ale kdyz budete hodne pit opravdu 2,5litr min tak se to behem chvilky procisti a nebudete mit zadne bolesti.Ja to dodrzela a dva dny po operaci jsem nemela problem s curanim.No potom jeste laparo plyn ten mi taky dal zabrat je to neprijenmy,ale nema to kazdy,ja zrovna ano tak me to tri dny tlacilo v brise az k rameni.Ale i to se da zvladnout.Tak potom treti den po operaci jsem sla na velkou,no bala jsem se zatlacit samo sebou ale sestra rikala klid niceho se nebojte a kdyby to neslo dam vam cipek....bala jsem se a tak jsem si rekla o cipek a potom to slo celkem dobre,neni to prochazka ruzovim sadem,ale zadna tragedie taky ne.Dnes jsem presne tyden po operaci bricho poboliva,trochu krvacim,ale da se to zvladat.Holciny klid fakt!!!! Ono se to rekne co,ale nejde to ja vim mela jsem ty same pocity......Hele cokoliv chcete vedet ptejte se.....ja jdu zase koukat na telku.....odpocivat tak snad jsem to alespon v kostce popsala...zatim pa a krasne jaro vsem!!!!
Ahoj holky,
laurina
| 21. 3. 2010 22:25
za všechny vaše vzkazy a deníčky o průběhu operace moc děkuju . Jsem ráda, že jsem našla tuhle diskusi. Ve čtvrtek se mám jít objednat na operaci, chtěla bych pouhou hysteroskopii, ale gynekolog mi doporučuje rovnou odstranit dělohu - kyretáž je prý stejně jen dočasné řešení atd... atd.... a tak mám tři dny na rozmyšlenou a vůbec nevím, jak se rozhodnout. Podle čínské medicíny už třetí měsíc piju čaje, přišla jsem ale pozdě, čaje mohou pomoci jen při myomech do 4 cm a i to je hraniční velikost. Já mám myomy dva - 4 cm a 4,5 cm a poslední rok jsem hodně krvácela, asi každý třetí měsíc opravdu moc, mences a poté špinění mám čtrnáct dní. Je mi 45 a do přechodu mám ještě kousek ... A tak si zatím pročítám tuhle diskuzi a zatím se samozřejmě šíleně klepu strachy..... mimo jiné i z hrozících pooperačních potíží s močením, inkontinencí, se stolicí - taky pro mě hrůza, protože moc trpím na hemeroidy .... Díky za všechny vaše příspěvky. Laurina
Vítejte
kakajda
| 21. 3. 2010 20:29
Vítejte všechny holky domů propuštěné.. Prosím informaci - do jakého deníčku budete psát a budu si to moct přečíst i já? Díky.
Pro vimcentku
enzilka
| 21. 3. 2010 19:10
Ahojky.Moc jsem na tebe myslela a držela pěstičky!Prosím tě napiš do deníčku vše at si to zítra můžu ještě přečíst.V úterý ráno nastupuju na kliniku k Apolináři.Začíná to na mě pěkně dolehat.Už se nemohu dočkat,až to budu mít za sebou.Pá enzilka.
pro Kakajdu
nadka
| 21. 3. 2010 19:09
Ja jsem 2 dny pred nastupem do nemocnice dostala mesicky,tak jsem tam volala jestli to vadi a bylo mi receno ze vubec ne.Me taky rikali,ze by se nemelo nic stat,ze to delaji kazdy den atd,no a potom kdyz jsem mela namale,tak zase rikali ze kazda operace ma neco.Ale urcite to dobre dopadne,budu drzet palecky.papa
:)
vincentka
| 21. 3. 2010 18:46
Ajinku76, havně, že jsme to zvládly, taky jsem na Tebe myslela ...
ahooooooooj
Ajinka76
| 21. 3. 2010 18:41
Ahooooooooooooooj vincentko tak konecne jsi se ozvala moc jsem na tebe vzpominala....taky jsem uz doma a presne jak popisujes....unavena
Jsem doma!!!
vincentka
| 21. 3. 2010 18:38
Ahoj všem, konečně jsem doma, jsem moc unavená a ještě bolavá, ale jinak dobrý. Hlavní je, že už to mám za sebou!!! Zítra napíšu víc a celý průběh hospitalizace dám do deníčku, včetně všech podrobností, ráda se podělím se svým zážitkem... Děkuji všem, které jste mi držely palečky a já přeji hodně stěstí zase všem, které to teprve čeká
cikinka
Ajinka76
| 21. 3. 2010 18:08
Takze ta moje unava je normal vid,vcera jsem porad spala no jsem 6.den po operaci tak to asi je normal....chodila jsi na prochazky takhle brzo po operaci?Doktor rikal ze tak na ctvrt hod muzu jen tady po zahrade .....Tak zatim papapapapa
Pozdrav
Ajinka76
| 21. 3. 2010 18:05
Ahojky holky,tak je zase o neco lepe i kdyz porad trochu krvacim,Mudr.rukal ze to je normal. Opravdu to neni tak silene jak jsem se obavala...no snad uz zadne kompůlikace nebudou,mam porad strach aby se neco jeste nestalo a nepridala se nejaka pooperacni komplikace..no snad ne uz bych vazne mela zklidnit co.... Holky krasne jaro preju a vsem moc zdravicka,vzdyt co je dulezitejsi preci...PA
Ahoj jaro
kakajda
| 21. 3. 2010 17:01
Zdravím při příležitosti opravdového jara - i astronomického, i tradičně kalendářního... Zážitek Nadky mi připomíná, že doktor při objednávání mě ubezpečoval, že mě určitě umřít nenechají, ať se nebojím, že by z toho měli průšvih... Smál se u toho a uklidňoval mě... Teď mám své asi poslední měsíčky v životě a dělá mi starost, že příští termín za měsíc by byl v pátek, přičemž operace je jenom den předtím. Vadí to? Mám se nějak starat? Jinak gratuluji všem, které to mají za sebou.
Pro Ajinka 76
cikinka
| 20. 3. 2010 21:56
Nazdaaar, vítej mezi námi, jsem moc ráda, že jsi v pohodě a klidu...Tak koukej užívat jarních dnů a odpočívej, žádný spěch...Únava bude ještě dlouho. já jsem po 4 týdnech po operaci a po dnešním nákupním maratonu jsem úplně grogy...Takže hodně síly a dobrou náladu. pa Inka
KONECNEEEEEEEEE
Ajinka76
| 20. 3. 2010 14:01
Ahojky vsechny holky tak jsem stastne zpatky doma ....MAM TO ZA SEBOU... docela to probehlo v poho jen bylo velmi zle po narkose,jinak potom den odedne lip a lip...Bolesti mam jen malinko ,jsem teda dost unavena lae to je normal urcite....Vincentko kdepak jsi???JAk jsi na tom ty?? Tak jdu zase odpocivat a zitra napisu zase vice .Pa
Ahoj devcata
nadka
| 19. 3. 2010 16:53
Jo a jeste jsem zapomnela,ze mi rekla,ze si mam nasilim strhat strupy,coz se mi zda divne.
pro nadku
zdoban
| 18. 3. 2010 20:30
Ahoj,já mazala sádlem a super. Eva
Ahoj devcata
nadka
| 18. 3. 2010 19:54
Tak jsem to vyndavani stehu zvladla, sice to stipalo,ale da se to vydrzet.Sestra mi rekla,ze si jizvu nemam moc mazat,spis jenom sprchovat a nechat na vzduchu,ale kdyz jsem jeste lezela v nemocnici,tak mi jine sestry rikaly,ze jizvu mam samozrejme sprchovat,ale hlavne hodne mazat,nejlepe domacim sadlem.Tak jsem se chtela zeptat,co mam vlastne tedy delat,co je nejlepsi,aby se rychle hojila a aby nebyla moc videt.
výročí
vwin
| 18. 3. 2010 17:48
Čas utíká - a zítra to bude už rok, co mě operovali. Loni touto dobou, to tedy byly nervy. Ale teď s odstupem musím přiznat, že to za ten strach nestálo. Já jsem po operaci (řezem) naprosto v pohodě, jako bych na žádné nikdy nebyla. Menstruace mi opravdu nechybí, díky tomu, že mi zůstaly vaječníky, nemám zatím ani žádné "přechodové" potíže, takže pohoda. Sice jsem po operaci nabrala nějaká kila (asi 6) a s těmi přebytečnými, která jsem měla už před tím, už to bylo na pováženou. A tak od Nového roku jím dělenou stravu a úspěšně jsem zatím shodila 12 kg, více než na váze je to ale znát v centimetrech. I proto se teď cítí lépe než před operací. Zdravím všechny, které mi pomohly v mém těžkém období před operací a těsně po ní svými radami, čerstvě operovaným přeji rychlé uzdravování a čekatelkám, ať se nebojí a ať vše dobře zvládnou. Tyto stránky mi opravdu moc pomáhaly a já na ně chodím dosud denně. Mějte se všechny fajn, hodně štěstí!
Pro Enzilku
PEGY2
| 18. 3. 2010 15:03
Já jsem si vzala z domu espumisan,ale i tak jsem byla nafouklá,myslím,že by ho měli mít i v nemocnici,ale radši jsem si vzala svůj.
Ahoj děvčata
enzilka
| 18. 3. 2010 12:59
Hlásím se po krátké odmlce.Už mě to čekání pěkně hraje na nervičky.!Dnes jsem byla na předoperačním vyšetření a tak to snad bude vše ok.V noci se budím a hned myslím na tu mršku operaci. V pondělí zabalím tašku a nervy do uzlíčku a děj se vůle boží. CHci se ještě zeptat,mám si koupit něco na plynatost? Hodně štěstí azdraví všem čekatelkám a těm děvčatům co to mají zasebou krásné JARO: enzilka.
ahoj devcata
nadka
| 16. 3. 2010 21:24
Mockrat dekuju za podporu,zitra jdu na ty stehy,tak se potom hned ozvu,snad to nebude tak strasny.
Zdravím děvčata
Patriotka
| 16. 3. 2010 19:53
dnes jsem byla pro výsledek histologie a huráááááá je negativní Jsem opravdu šťastná. Můj myom měl 9,5x8,5x7,5 cm a ještě tam byly tři další.Pro Nadku steh mi vytáhl až chirurg po 14 dnech. Ani jsem to necítila. Jedno místo se mi hojilo trochu zle...měla jsem tam otvor až 4cm do hloubky....čili až na stěnu břišní. Ale už se to lepší. Asi jsem vyjímka. Žádné bolesti pči stolici...ťuk..ťuk..ťuk... přeju všem děvčatům ať to bolí co nejméně.a vše je OK...zdraví Šárka
pro nadku
evunka
| 16. 3. 2010 19:28
Ahoj,já jsem měla velmi bolestivé křeče při nucení na stolici,a to jsem byla operovaná laparoskopicky.Objevilo se to při přechodu na normální stravu asi 14 dní po operaci.Do té doby jsem jedla kašičky a jogurty.Zmizelo to postupně samo,neboj
ahoj nadko
Valenka2
| 16. 3. 2010 15:41
Jsem sedm týdnů po operaci a ta bolest břicha je normální.I v téhle době se mi občes stane, že se ty střeva kroutí víc a hned je to znát.Tím, že máš řez na břiše,tak uvnitř je to všechno moc živý a trvá dlouho než se to tam zahojí.Taky jsem si naivně myslela, že za šest týdnů budu fit a pracovně funkční jako dřív, ale pan doktor mě vyvedl z omylu, 10 týdnů doma v klidu,nezvedat víc jak 3kg, zbytečně necestovat-otřesy by mohly způsobit uvolnění vnitřku a polikat PHLOGENZYM,aby se to uvnitř lépe hojilo, do půl roku nezvedat víc jak 5kg, no a dokonele vpořádku to bude až za dva roky.
Takže si nedělej starosti, zbytečně se nenamahej a bude dobře .Zdraví Lída
bolesti v podbrisku.....nadka
lisina
| 16. 3. 2010 11:21
Tak ja mam 4 mesiace a 2 tyzdne po operaci LAVH, bolesti v podbrisku som vyrazne nemala, ale hodne dievcat , ktore boli operovane brusne, to tu spominalo, po case to prejde, neboj, mas to tam vsetko rozbolavene a este komplikacie pri operacii. Myslim ze sa treba hlavne setrit, co ty urcite robis, vsetky bolesti nakoniec pomynu a bude fajn....vydrzat!!!!! Maj sa krasne, zdravim, Lia.
pro vwin
nadka
| 16. 3. 2010 11:00
me je taky chtel vytahnout,kdyz jsem sla domu,ale jelikoz se mi spatne hoji rany,tak si to rozmyslel,aby nebyli nejake komplikace.Nikdo mi nepise na muj dotaz,jestli je normalni ze mam bolesti pri tom kdyz jdu na zachod.Vubec to neni prijemny.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
6. 6. 2025 12:33
14453
..Magda
6. 6. 2025 09:38
73455
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55