Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro cikinku
kackin
| 5. 3. 2010 13:48
Ahoj Cikinko,já byla včera u lékaře a jdu v pondělí do práce těším se ,sle mám obavy jak to zvládnu .Ted je mi už dobře,ale včera jsem byla po obchodech ***la jsem s kamarádkou a pak jsem nemohla pomalu dojít domu jak jsem najednou unavená.To co píšeš ,že máš tak jsem mněla uplně to samé už jsem se bála že mám zase srůsty ,ale až tak kolem toho 5 týdne se vše zlepšilo.Uvidíš že bude každý den znát a bude lépe.Když i ted dlouho stojim nebo chodim tak mne břicho pne a píchá mně místě drenu. Ale je to už opravdu čím dál méně . Ještě musim získat trochu fyzičku a bude vše ok. Odpočívej a užij si že si doma uteče to a budeš se těšit do práce.Hodně zdraví všem.
Jak dlouho v pracovní neschpnosti?
Rose1
| 5. 3. 2010 12:47
Prosím, chtěla bych se zeptat, jak tak cca dlouhá je pak pracovní neschpnost, když v celku vše proběhlo v normě a jedná se o sedavé zaměstnání ????

Asi mne to čeká také.. vím, že zdraví je přednější, ale nemohu si z finačních důvodů dovolid dlouho marodit.. takže zdraví jsou vlastně peníze...
......to patrilo patriotke.....
lisina
| 5. 3. 2010 11:16
.....ospravedlnujem sa......
Vitaj medzi nami...
lisina
| 5. 3. 2010 11:14
Tak Ta zdravim do nasho klubu, . ja som skorobrnacka, tiez som bola operovana na "obilnaku"a som spokojna s prevedenim operacie. Prajem TI, aby sa TI darilo. Zdravim, Lia.
Pro všechny
cikinka
| 5. 3. 2010 10:36
Ahojky děvčata,

tak jsem 2 týdny po operaci. Není to špatné, ale taky to není nejlepší. Stále mne bolí břicho v místě kde byl dren. Lékař říkal, že to vše může bolet až 5 týdnů. Když ležím a odpočívám, tak to jde, ale chůze a upnutí se do kalhot opravdu není příjemné. Má některá z Vás podobnou zkušenost? Přeji Vám všem krásný víkend a dobrou náladu...
:-))
Patriotka
| 4. 3. 2010 12:52
Zdravím Vás děvčata . Chtěla bych se zařadit mezi Vás. I já prodělala tuto operaci. Zítra to bude 14 dnů co jsem ji podstoupila v Brně na Obilním trhu. Můžu napsat, že jsem šťastná. Proběhlo to naštěstí bez komplikací, tak teď se už jenom zotavuju.Které to čeká, nebojte se, které to mají za sebou ví, o čem píšu. Jizva se hojí a je to to nejmenší co mi zůstalo. Přeju všem hodně zdraví....Šárka
Spokojenost s nemocnicí
rasinka
| 4. 3. 2010 09:37
Ahoj děvčata, máte někdo zkušenosti s Krajskou nemocnicí v Karlových Varech???
Jitka
Ajinka76
lisina
| 4. 3. 2010 09:07
Drzim palce, zazen tu potvoru....odpocivaj a mysli pozitivne....krasny a pohodovy den aj Tebe.
PEGY2
lisina
| 4. 3. 2010 09:02
Zdravim Jitku, podobnymi problemami tu prechadzame snad vsetky, ked trochu zalistujes dozadu, tak tam jedna z nas popisuje, co vsetko sa moze cvicit, prepac, zabudla som jej meno. Inac ja cvicim zatial iba cviky na panevne dno, kvoli moc. mechuru. Snazim sa chodit na prechadzky. Telo ti samo povie, kedy mas dost. Ked si unavena, tak sa neprepinaj, viem v realu to je niekedy tazsie. Teraz sa este pripletie aj jarna unava. S tymi laznami sa tu tiez vela pisalo, ja osobne idem skusit svoju gynekologicku, ci by mi ich nedoporucila, obvodak mi slubil ze to vypise a posle, no neviem ci pochodim. Skusim sa ete opytat na urogynekologii, kde idem na urodynamicky test. Asi sa treba doprosovat, co mi nie je najprijemnejsie. Skus sa popytat aj ty. Ale mam dojem, ze mladsim sa daju skor, su v produktivnom veku. Tak ti prajem vela zdaru, este to kolo, si myslim, ze na jar si mozes vyslapnut, nie vsak velke trasy a do kopca, pekne po rovinke, na to sa tesim aj ja. Zdravim, LIa.
vsem
Ajinka76
| 4. 3. 2010 08:43
Tak Vas tady zase vechny zdravim.....Uz se mi to krati za par dni jdu a dnes rano jsem se vzbudila s bolestmi v krku tak doufam ze to vyzenu z tela brzo,abych mohla v pohode nastoupit a neposouvat si termin,to bych se asi zblaznila ....Tak Vam vsm preji krasny pohodovy den.....Ahojky
Dotaz- rada
PEGY2
| 3. 3. 2010 17:49
Dobrý den všem, 11.12.09 jsem byla na odstranění dělohy,od 18.1.chodím do práce. Snažím se netahat těžké věci, jak jsem se tady dočetla, ale někdy to prostě nejde, to mě pak pobolívá břicho, spíš podbřišek a asi nejvíc to míst, kde byl po operaci zavedený dren.Jinak jsem docela čiperka, ale po delším chození jsem unavená a taky snad přibírám. Máte podobné zkušenosti? Taky jsem se chtěla zeptat na nějaké cvičení po operaci, posilování pánevního dna, jízda na kole a taky jak je to s lázněmi po operaci. Je na ně nárok ? Moc děkuji za odpovědi. Jitka
PRO CIKINKU
chacha
| 3. 3. 2010 14:39
Ahoj moc Tě zdravím.To nejhorší máš za sebou tet už bude jen líp tak ,že se šetři nic nepřeháněj ono se to nezblázní když to nebude hned hotoví pěkně vše v pohodičce.Já si říkám ,že se už nechci do nemocnice vrátit a to mě vždy stopne když bych měla nějaký divoký nápad a chtěla bych dělat nějaký blbosti.Tak ,že pohodaklídek ahoj
PRO ROSMARINE
chacha
| 3. 3. 2010 14:27
Ahoj jsem moc ráda že se tu dovídám jek supr se cítíš po dvou letech.Já jsem po operaci od 1.2. 2010 už mám za sebou kontrolu vše je ok.Jsem moc ráda .Měla jsem to preventivní zákrok laparo jak dělohu tak vaječníky.Měla jsem totiž rakovinu prsu a tak aby se něco nestalo.Ale co máme společného je to Chorvatsko byli jsme tam 9x a moc se těším že letos vyrazíme zas loni to tak trochu nevišlo.Já budu doma do září tak že se mužu dát pořádně do pořádku.Tet už se čítím dobře jako kdyby žádná operace nebyla .Tak se musím hlídat abych něco nezvedla a podobně.Tak pa .
Milá cikinko
Rosmarine
| 3. 3. 2010 13:36
to mám velikou radost, že těch pár řádků pomáhá i po letech . Máš pravdu, Chorvatsko je moje veliká láska a letos pojedeme už po osmé. A fakt si to konečně naplno užívám. Ta operace není lehká - to už konečně sama víš, ale ta pohoda, zdraví a klid za to rozhodně stojí. Máš za sebou 14 dnů, tak teď by Ti už mělo být každým dnem lépe a lépe. Nežeň se do žádné práce, uzdravuj se v klidu - a pejsek je ta nejlepší meducínka - ten můj se nastěhoval v té době rekonvalescence ke mě do postele a dodával mi energii. Letos jede k moři s námi - poprvé.
Přeji Ti vše dobré - udělala jsi mi radost.
Pro Rosmarine
cikinka
| 2. 3. 2010 20:03
Milá Rosmarínko, jsem moc ráda, že jsi se ozvala. Četla jsem celou diskusi úplně od začátku a ty jsi byla taková hrozně sympatická bojovnice..Moc jsi mi pomohla a díky za to...Možná i tím, že i já mám pejska, malého černého knírače Betynku a její láska a oddanost mi teď pomáhají v rekovalescenci ...Jsem moc ráda, že vím, že jsi v pořádku a užíváš si života. Pokud si vzpomínám, tak tvojí láskou bylo Chorvatsko, doufám, že tam jezdíš i nadále...
Ještě jsem taková unavenější, ale jsem 14 dní po operaci...Ale uvařím, poklidím a pak spím...Přeji ti do jarních dní hodně energie a síly...Ještě jednou díky Inka
Pozdrav
Rosmarine
| 2. 3. 2010 10:20
všem, které jsou před i po operaci. V sobotu "oslavím" 2 roky ode dne operace. A opravdu můžu říct, že to jsou báječné dva roky bez trápení bolestí, silného krvácení a neustálé chudokrevnosti. I já jsem byla před operací vystrašená až běda, ale vše rychle pomine a ta pohoda poté. Dovolenou u moře už plánujeme podle počasí a doby, kdy se nám tam chce - nikoliv podle 10 dnů menses, abych se alespoň trošku vykoupala.
Hlavně buďte na sebe pečlivé - opravdu jsem 2 měsíce nezvedla nic těžšího jak 3 kg pejska a i pak jsem se šetřila asi půl roku. Díky tomu, vše funguje tak, jak má a nemám problémy ani s moč. měchýřem. Prostě všechno chce svůj čas, tak ho dejte a budete v pořádku.
Držím Vám palečky.
cikinka
VilmaFl
| 2. 3. 2010 01:14
Ahoj, já jsem taky cítila a ještě teď 3 týdny po operaci cítím při nadýmání bolest, ale zcela malou. To víš i když navenek jsme fit uvnitř je všechno živé.Ale to přejde.Já mám teď spíš problém s tím, že se opravdu cítím dobře a strašně mi chybí ***. Nemůžu se dočkat konce '' šestinedělí''. V pátek jdu na kontrolu a jsem zvědavá jestli i uvnitř bude vše tak OK jak to cítím navenek.
Věčná čekatelka
kakajda
| 1. 3. 2010 16:26
Zdravím všechny ženy. Mám za sebou konzultaci na Homolce. Byli tam hodní, s Táborem, ze kterého jsem utekla, se to nedá srovnat. Jenom je škoda toho promeškaného času - kdybych se uměla rychleji rozhoupat, už bych měla operaci možná za sebou, takhle mám naopak před sebou 6 neděl čekání. Kdybych nebyla už dávno prošedivělá, tak z těch nervů určitě zešedivím... Ale doktor mi řekl, že úspěch operace se z poloviny odehrává v hlavě, takže je důležité, abych šla tam, kde jim věřím. Ale vyděsil mě sdělením, že asi 4 týdny po hysterektomii si mě pozve ještě na "maličkou" operaci kvůli močáku, tím mě úplně vyděsil - nemohou to udělat najednou? Byla jsem z toho celý víkend zase špatná, dneska je mi už duševně líp...
pro cikinku
kackin
| 28. 2. 2010 23:27
Ahoj Cikinko mně bolelo břicho přesně tak jak popisuješ ještě 5 týdnů po operaci i to nadýmání mně trápilo.Dneska jsem asi7 týdnů a citim se už dobře .Bud trpělivá jde to pomalu ale určitě to řekni lékaři až pujdeš na kontrolu.Hodně zdraví a hlavně hodně odpočívej.
Pro všechny
cikinka
| 28. 2. 2010 19:44
Holky, můžete mi říci, jak dlouho Vás po operaci bolelo břicho? Já mám problémy jednak s nadýmáním, kdy mi břichem projedou šílené křeče a pak mě ještě bolí břicho vlevo dole a to i na pohmat. Jsem 10 dní po operaci...Pa a hezkou neděli...
nafoukle bricho-cikinkino
lisina
| 26. 2. 2010 19:52
Ahoj cikinka, to "nafoukle bricho"musis jednoducho rozchodit, ono ti postupne splaskne, mne tiez pomahali cviky na panevne dno, po operacii som to robila na posteli, alebo na gauci, nie na zemi. A co mi najviac pomahalo, bol nadych do brucha, uz som to tu pisala. Je to nadych do brucha, musi sa ti pri tom jakoby nafuknut brucho a potom vydych, brucho splasne. Pomahaj si rukami, poloz si ich pri tom nadychu na brucho. To nas ucili rehabilitac. sestricky v nemocnici. Dufam, ze som to laicky a este slovensky dostatocne vysvetlila. Kedy ti brusko splasne, netusim.... , aale splasne, neboj..zdravim Lia.
Pro všechny
cikinka
| 26. 2. 2010 19:24
Ahojky holky, tak jsem doma 4. den, ale zatím žádná sláva. Ale asi od toho čekám moc. Jsem unavená a po absolvování, nákupu a návštevy Spořitelny jsem jak po túře. A to jsem ten nákup nenesla...
Spím celou noc a po obědě další 2 hodiny. Krvácení je maličké, ale pobolívá mě břicho na levé straně, hlavně, když déle chodím. Taky když začnou zlobit větry, tak je to síla, ale jím Espumisan, Actimel, což pomáhá...Taky se snažím jíst dietně, jo ale teď jsem si nalila skleničku červeného vína..
Chci se zeptat, jak dlouho jste měly nafouklé, nebo oteklé břicho? Břicho mám větší než jsem šla na operaci a to jsem 2 kg zhubla, snad mi splaskne... Tak Vám přeji všem krásný páteční večer a těm co čekají, tak se nebojte...Porod byl horší...
Ajinka 76
barbi
| 26. 2. 2010 17:33
15. ledna jsem absolvovala hysterektomii stejnou na jakou jdeš ty a od pondělka jdu do práce. Vše už tady bylo řečeno a já také potvrzuji, že to není ani moc bolestivé a ani moc nepříjemné, ale chci jen doplnit, že jsem si během domácí rekonvalescence dělala výplachy pochvy Rosalginem, jak mi to doporučila doktorka v nemocnici a mohu jen doporučit. Hojilo se to krásně. Ničeho se neboj, jsi o deset let mladší než já takže se budeš zotavovat ještě líp a opravdu si užij to opečovávání. Ahoj a ať vše dobře dopadne !
Ahoj absolventky i čekatelky,
jamami
| 26. 2. 2010 11:52
dlouho jsem tu nebyla, o to poctivěji píšu do deníčku. Ovšem než se v něm dostanu ke včerejšku, tak to potrvá nejmíň celé jarní prázdniny, tak písnu radu sem. Pan doktor mne včera uschopnil, ale operace i rekonvalescence proběhla úplně pohodově, nemohu si stěžovat. Až na ty zaražené větry. A když mne teď k mému překvapení kladl pan doktor na srdce, že to nemám ještě moc přehánět s dřepy, docela jsem zírala. Opáčila jsem mu, že dřepy jsem dělala u postele už na pooperáku, jak jsem se snažila vyhnat ty prdy. Tak mne upozornil, že dřepy jsou zakázané. Že všechno po operaci sice drží stehy, ale nebezpečí, že to klesne při dřepech je objektivní. Tak holky, protože se tady píše hlavně o zvedání, varuju taky před D Ř E P Y !!!!!
Ajinka76
VilmaFl
| 26. 2. 2010 10:47
V oblastní nemocnici Příbram. A mně bylo opravdu hned docela dobře, takže jsem se musela krotit, abych nic nedělala. První dny to šlo, ale pak jsem se začala trochu nudit. Hlavně si pořád říkej nenosita nezvedat nic těžkého. Přeju moc Tobě i ostatním , které to čeká, aby to snášely tak dobře jako já.
pro VilmaFl
Ajinka76
| 26. 2. 2010 10:18
Ahojky dekuju Ti za zpravu tak doufam,že nebudu mit žadne velke komplikace muzu se zeptat kde jsi na tom byla? Jak Vam vsem zavidim co to uz mate za sebou!!!!!!!!!! Tak drzim palecky at jsi stale taky v poho....No to si pis ze se necham obskakovat!!Deti jsou uz celkem velke jeden 15let druhy 9let a manzel v pohode ten si me bude hyckat aspon doufam teda!!
Ajinka
VilmaFl
| 26. 2. 2010 10:08
a ještě, dej pozor ať tě někdo nenakazí chřipkově. protože zakašlat nebo pšíknout je první dny dost nepříjemné.
Ajinka76
VilmaFl
| 26. 2. 2010 10:06
Ajinko, jsem starší než ty, ale taky jsem měla myomy a proto silné krvácení. Je to u každého trochu jiné. Já třeba nemám s narkozou problém. Nikdy mi nic nebylo.Když budeš mít první tak to teprve zjistíš, ale i léky proti nevolnosti ti dají když bude potřeba.U nás se třeba nevozí po peraci na JIP, když není třeba, rovnou na pokoj. Já neměla ani problém s plyny po laparo.Byla jsem na sále přes dvě hodiny neb to prý nešlo vyndat snadno, ale bolesti jako silné menzes jak tu píší ostatní a jen pár hodin po operaci.Já naštěstí spím dobře takže to mi taky pomohlo. A vůbec jsem od druhého dne nekrvácela. Nakoupila jsem si balíky vložek a teď jimi podaruju dcery, protože já už je potřebovat nebudu : HURÁ!!! Vše ostatní už tu bylo napsáno. Hlavně doma se nech první dny obskakovat.Mně bylo dobře , ale líbilo se mi to.
Ahoj a napiš
pro mamkaa
Ajkina
| 25. 2. 2010 18:17
Žádná z nás Ti bohužel nemůže říci, zda Tě vezmou s rýmou či ne, neboť to opravdu záleží na anesteziologovi.On musí zhodnotit zda ano či ne,ale vzhledem k tomu,že rýma trvá týden tak snad Tě vezmou,Jde jen o to,aby si nebyla po narkoze zahleněná. Je to otázka, nechali Ti jeden vaječník a pak se něco pokazí a musíš na operaci znovu,zase kdyby Ti je vzali hned tak by si měla přechod,nevím kolik Ti je.ale co tak půjdeš kdyžtak o něco později,vždyť to není akutní.Tak držím pěsti,bude to dobré
odebrání vaječníku
mamkaa
| 25. 2. 2010 16:58
Ahoj všichni.Chtěla jsem se zeptat ve středu mám jít na odebrání vaječníku.Ted jsem měla týden rýmu a nemohu se zbavit ucpaného nosu.Chtěla bych vědět zda mně budou moc vzít na operaci a jestli některá z vás byla s rýmou odoperovaná.Je to rok co jsem byla na hysterektomii a ponechali mně jeden vaječník a hned za půl roku po operaci se mně udělala cysta.Budu ráda,když mně některá z Vás odepíše díky moc

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
6. 6. 2025 18:23
14456
..Magda
6. 6. 2025 09:38
73455
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55