Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro vsechny
nadka
| 17. 2. 2010 18:31
Ahoj devcata,dneska jsem prisla domu z nemocnice,zatim jsem byla na kyretazi,docela dobry,nez me uspali,tak jsem myslela,ze strachy umru,ale nakonec dobry.1.brezna mi budou brat delohu,tedy jestli bude histologie v poradku,jinak i vajecniky a to se strachy asi zblanim,jsou po operaci velke bolesti?Dekuji za odpovedi,strasne se bojim.
pro cikinku
nadka
| 17. 2. 2010 18:27
mockrat dekuju za podporu,budu ti taky drzet palecky
pro lisinu
evunka
| 17. 2. 2010 16:28
Jsem po hysterektomii včetně valečníků 9 měsíců po operaci a taky nespím,navíc směnuju.Nejsem si jistá jestli nespavost souvisí s operací,mám problémy poslední 3měsíce,taky třeba vůbec neusnu.Beru si na noc vápník a hořčík a čaj s medem.Někdy to zabere.E.
spaní
VilmaFl
| 17. 2. 2010 15:19
Aha , já nevím možná že nějak zapůsobila ztráta hormonů. Bereš něco? Já jsem teprv týden a na to že mám teď úplně obrácený den - v noci čučím na olympiádu a dopoledne vyspávám tak nemůžu posoudit. Navíc vaječníky mi nechali.Já chodím spát až když i padají krovky to pak lehnu a spím. Někdy jsem schopná číst hluboko do noci a většinou mně to taky uspí. Stačí mi tak 5 -6 hodin. Jestli jseš ale moc unavená řekni si doktorovi o Stilnox. Není moc návykový a pomáhá usnout.
VilmaFi
lisina
| 17. 2. 2010 15:10
Po hysterektomii som 3 a pol mesiaca, so spanim som mala vzycky problemy, ale teraz sa to este viac zhorsilo.
Lia
VilmaFl
| 17. 2. 2010 13:53
Lio a jak dlouho jseš po? Nemělas tyhle problémy i dříve?
spanie
lisina
| 17. 2. 2010 13:50
Zdravim damy, ako ste na tom so spanim, hlavne tie, ktore mate vsetko prec/ delohu i vajecniky/? Mne sa uz druhy den nepodarilo zaspat. No to je hruza, cvicim panevne dno, snazim sa chodit kazdy den na prechadzky, no asi je to malo, vecer nie a nie zaspat.Nie ze by som bola priebornicka v spani, ale coho je moc, toho je prilis. To sa potom odraza aj v nalade, aj som dost vycerpana. Strazim vnucku/ je chora/, musim sa hooodne prepinat.Este stastie ze momentalne nepracujem. Ako fungovat, boze, poradite? Dakujem.Lia.
hysterektomie
VilmaFl
| 17. 2. 2010 01:19
I já bych se chtěla podělit se svou zkušeností s operace. prodělala jsem hysterektomii s ponecháním vaječníků. Laparoskopicko - vaginálně. Je to přesně týden. Jsem úplně v pohodě a kybych neměla ještě stehy ani nevím, že jsem na nějaké operaci byla. Opravdu se není čeho obávat. Vstala jsem už večer v den operace za asistence sestry. Druhý den po odstranění drenu a cévky jsem už vstávala sama a docela často, protože z ležení v nemocniční posteli mně bolela záda. Domů jsem šla čtvrtý den. Nemám bolesti, nekrvácím a je mi dobře. Beru preparát Wobenzym, který pomáhá v hojení a začínám cvičit pánevní dno. Pokud se budete chtít na cokoli zeptat, ráda vám odpovím jak budu moci.Je mi 48 let.
pro Kalo
bubak
| 16. 2. 2010 23:11
Ahoj Evi , moc mně Tvé řádky potěšily.Děkuji.
Moc Ti držím palce ať se to jen zlepšuje.
Také ještě dnes když mi není akorát se zaleknu , jestli mi nezačíná to co kdysi.Bývá to většinou při změnách počasí.Kupodivu většinou z blbého počasí k lepšímu....
Ale zaplaťpánbůh , že to vždy byla jen taková připomínka kdysi špatného období , a tak se snažím hned srovnat.
Srovnat si myšlenky , snažit se nepodlehnout přecitlivělosti , sebelítosti a nevděčnosti , ale chce si hned představit jak o moc může být hůř , že mám v mnoha věcech štěstí , už jen v tom , že jsem zdravá , že mám ještě na živu rodiče , že kluci ikdyž maj období ksichtů a vzdoru jsou nakonec celkem fajn a vpořádku , že mám fajn muže a práci , která mně baví.
Všechno to a jiné je potřeba si v chvílích sklíčenosti nebo smutku připomenout - a ono to v člověku nastartuje pocit vděčnosti a ukáže mi , že se vlastně vůbec nemám zle , že by mohlo být milionkrát hůř.
V neděli s holkama vyrážíme směr Mariánky .
Už se těším---lázně třeste se .
Evi měj se hezky , raduj se z nové lásky ,budoucí jaro tomu přímo nahrává . Bubák
hodně štěstí
bubak
| 16. 2. 2010 22:56
Ahoj Cikinko , jen krátce--Moc držím palce , bude to dobré.
Uvidíš , že ten strach za to nestál.Zapoj do svých sil a rychlému překonávání nějaké pozitivní představy.
Že budeš mít po starostech , že v létě už ani nebudeš vědět , že jsi na něčem takovém byla , že už ti nebude nic hrozit , že nebudeš kupovat vložky , že nebudeš počítat dny kvůli koupání , dovolené....atd.
To čekání je nejhorší .Za 2 dny se probudíš a oddychneš si , že už to máš za sebou a že sis to představovala horší , než to ve skutečnosti bylo.
A než se doma oklepeš a vylezeš z té protivné únavy - bude sníh snad už pryč a jarem začne nová etapa života..
Takže ještě jednou -Hodně štěstí a drž se.Bubák
Cikinka
Ikina
| 16. 2. 2010 21:43
Ciki drž se, zvládneš to v pohodě!!!!Moc, moc držím palce!!!! Ikina
PRO CIKINKU
chacha
| 16. 2. 2010 20:42
Tak kočičko pěkně se vyspinkej a zítra nástup.Jsi holka šikovná a zvládneš to .To je jasný .Nervy jsou na pochodu a proto máš pocit že máš teplotu a moc se prostě pozoruješ.Neboj mačkáme palečky a myslíme na Tebe a těšíme se až napíšeš tak holky za ten strach to nestálo mám to za sebou tak že pa
pro cikinku
lisina
| 16. 2. 2010 20:20
Nebooooj, vsetko dobre dopadne. Budeme ti vsetci drzat palce, ked to budes mat za sebou, tak sa budes divit, coho si sa tak bala. Hlavne "vydrzat". Potom bude heeeej. Kludnu noc! Lia.
Pro Kakajdu a ostatní
cikinka
| 16. 2. 2010 19:21
jo ještě ta mailovka cik.inka@seznam.cz
Takže 18.2. držte palce...
Pro Kakajdu
cikinka
| 16. 2. 2010 19:18
Ahojky, tak jsem byla pro výsledky a je to lepší, hodnoty jsou nižší. Byla jsem ještě u gynekologa a ten mi řekl, ať normálně nastoupím, že si v nemocnici sami rozhodnou, co dál...Takže zítra ve 13.00 nastupuji... Dala jsem si kozlíkové kapky, tak to tak neprožívám, už aby to bylo za mnou..Cítím, že mám nějakou horkost, bolí mne hlava, muž říká, že si to všechno vsugerovávám, protože teplotu nemám. Taky mne začalo pobolívat v podbříšku, ale to asi taky budou ty nervíky...Mám strach, ani nejsem schopná zabalit, ale na to budu mít čas zítra..Napíšu ti svou mailovou adresu a ty mi do pošty pošli číslo mobilu. Napíšu ti z nemocnice...
Jinak díky všem které mi pomáhaly a dávaly rady, moc si toho vážím...Moc díky a už se moc těším, až Vám budu moci napsat, že už jsem doma a že to nic nebylo...Držte mi palce
cikinka
kakajda
| 16. 2. 2010 17:15
Ahoj, blíží se večer, čekám na informace!
K.
posilování
mape
| 16. 2. 2010 15:18
Tak jsem se zkusila zeptat na to cvičení a posilování na více poradnách lékařů a všichni se shodli, tak tu dávám jednu odpověď za všechny. Začala jsem cvičit i posilovat, cítím se lépe a za měsíc mám 5 kilo dole.Sehnala jsem si k tomu cviky na posílení pánevního dna, to kvůli předcházení inkontinence, seženete je na internetu, leták Vám pošlou až domů.Nejdřív zacvičím je a pak jdu posilovat.

Vážený pane doktore, 1.července 09 jsem prodělala hysterektomii,bez komplikací.Vzhledem k tomu, že jsem silnější postavy a po operaci jsem ještě přibrala,ráda bych zhubla.Naprosto jsem dietně upravila stravu, přidala pohyb i cvičení, ale nejsem si jistá, zda to cvičení je správné.Nikdo mi nedokáže říci,jaké cviky vedoucí k zhubnutí a v jakém provedení mohu po hysterekt.provádět.Ptala jsem se již několika lékařů,a buĎto to přejdou nebo jen krčí rameny. Děkuji za odpověď nebo za tip, kam bych se mohla obrátit. Půl roku po hysterectomii můžete cvičit všechny cviky, nic není omezeno. Na hubnutí je rad mnoho, ale obecně platí, že by výdej kalorií měl převyšovat příjem. Tzn.málo a zdravě jíst a hodně cvičit. Dlouhodobě a nepolevovat.
Tak můj strach z toho, jestli můžu cvičit a posilovat docela opadl a zkusím to dál.
Pro Kakajdu a Valenku2 a Chacha
cikinka
| 16. 2. 2010 08:08
Holky, moc díky za podporu a zvednutí nálady....Dnes ráno jsem nesla kontrolní vzorek a v poledne si pro něj mám jít. Zároveň zajdu pro předoperační zprávu. Tedy, pokud to bude ok... Odpoledne vám dám vědět. Už mám nakoupené věci do nemocnice , nervy už pomalu povolují a už bych tohle čekání nechtěla znovu zažít...No, ale pokud to bude nutné....Jen si nejsem vědoma kde bych k případné infekci přišla...Tak krásný den a večer se ozvu,jak to dopadlo...Inka
cikinka
Valenka2
| 16. 2. 2010 07:34
Ahoj Cikinko.
Podle mě nebyl ten kelímek sterilní, mojí mamince se to stalo také a kdyby na to neupozornila, tak jí málem nevzali na operaci kolene.Jako bývalá zdravotní sestra se ale nedala, tak jí udělali kontrolní test a vše bylo v pořádku.
Držím Ti palečky aby Ti vše dobře dopadlo.
Zdraví Lída.
cikinko
kakajda
| 15. 2. 2010 23:31
Ahoj, už několik hodin prohlížím astrologické stránky a složitě jsem se dopracovala k tomu, že podle měsíčních znamení jednotlivých dnů je pro (gynekologické) operce v únoru vhodné období ryb a berana, tj. 15. - 19. 2. To ti přesně hraje do noty! Mě osobně by to psychicky pomohlo. "Moje" vhodné období v březnu se asi nestihne, nevím, jak brzy po první konzultaci dávají na Homolce termín. Dobrou.
pro inku cikinku
kakajda
| 15. 2. 2010 19:59
Milá holka, ty máš starostí, že by se o ně podělily nejméně dvě pacientky. Přesně takových či podobných komplikací se obávám taky, ale výš se píše, že někoho operovali i bez laboratoří, tak by to mohlo projít. Moc a moc na tebe myslím, už se to krátí a za pár dnů máš nejhorší za sebou. Drž se a zhluboka dýchej a mysli na to, že v tom nejsi sama. Kája
PRO CIKINKU
chacha
| 15. 2. 2010 19:50
Ahoj ráda bych Ti poradila.Já jsem před operací malinko špinila a tak jsem moč vyšetřenou neměla.A večer před operací když jsem šla naposled před spaním na malou tak jsem si zavedla čípek proti bakteriim a to bylo vše.No uvidíš zítra.
Dotaz pro všechny
cikinka
| 15. 2. 2010 19:24
Milá děvčata, mám problém. Ráno jsem byla na krvi a odnést moč. Protože jsem ráno na tu moč zapoměla, tak jsem donesla poloprázdnou lahvičku. V laborce mi řekli, ať ještě naplním kelímek...Za 2 hodiny mi volali, že v lahvičce byla moč v pořádku a v kelímku byly leukocyty, což znamená zánět močových cest. Vůbec nechápu, co si o tom mám myslet. Na noc si beru předoperační čípky betadine, tak nevím, zda výsledek nemůžou zkreslit. Ale jak? Jejich přítomnost ty leukocyty zvýšila, nebo je naopak zničila? Přitom jsem se před tím vysprchovala, abych ty zbytky čípku smyla...Ráno jdu na kontrolní odběr. Tak uvidím...Ale čemu teď věřit..Když to bude pozitivní tak se operace posune Na netu jsem se dočetla, že ty čípky mohou výsledky zkreslit, ale není tam psáno jak...
Fakt je to super, další brouk do hlavy...Nemáte některá s těmi čípky zkušenost? Díky a hezký večer
pro kakajdu
cikinka
| 14. 2. 2010 19:28
Kakajdo, já půjdu na krev, na EKG a ten rentgen srdce mi na Homolce odpustili, protože je mi méně než 45 let. Na to se jich zeptej, zda ho musíš bezpodmínečně mít. Moje obvoďačka žádnou velkou interní zprávu nedělá, jen napíše nemoci moje, mých rodičů, alergie a k tomu přiloží výsledky krve a ekg. To jim na Homolce stačí, sami si to tam vyhodnotí, ale raději se na to při té konzultaci zeptej, ať jsi v klidu...Měsíčky určitě dostaneš a pokud ne a budeš je mít toho 26.2., tak jim to zavolej myslím, že tě vezmou i tak. Předoperační vyšetření na Homolce nenajde nic pro odsunutí operace, ale třeby výsledky krve ho posunout můžou, vyšší sedimka, vyšší jaterní testy, bílkovina v moči....Doufám, že zítra budu mít vše OK. Už se pomalu pozoruji, zda na mě něco neleze, z té hypochondrie už mě bolí v krku a hlava....Nechci to posouvat...Taky jsem zralá na "Chocholouška"...Tak hezký večer..
pre kokajdu
lisina
| 14. 2. 2010 17:57
Ja si myslim, ze si s tym nemusis robit az take starosti, chod na vysetrenia , ktore su pre teba zvladnutelne, myslim tym tie, za ktorymi nemusis ist do mesta, mne urobil vsetky vysetrenia obvodak na dedine, patrim k nemu este z dob, kym sme sa prestahovali do Brna, isla som iba na plucne do mesta, na rtg. Dokonca bol trochu zmatok, lebo vysledky u obvodaka nemohli najst, ale mal ich v pocitaci tak mi ich vytiskol. Aj tak sa zabudlo na krvnu skupinu, tak mi to urobili tam, kde som bola operovana, ked som bola zaniest predoperacne vysledky. Dokonca so mnou lezala pani, ktora nemala ziadne vysledky, tak jej ich urobili priamo v nemocnici.Chapem ale, ze mas obavy, .Tak len tolko na ukludnenie. Zdravim, drzim palce, Lia.
ahoj cik-inko
kakajda
| 14. 2. 2010 16:20
Jsem doma sama - muž a děti jsou na horách, synovi začnou jarní prázdniny... Mám ještě několik dotazů k těm předoperačním vyšetřením: já jsem to pochopila tak, že půjdu na krev+EKG+rentgen, potom pro výsledky, a potom s výsledky na internu (protože obyčejná obvoďačka prý předoperační nedělá). Jsem z vesnice, v "lékařském" městě ordinuje internistka jen jednou týdně, jestli se jedná o rentgen plic, tak to musím ještě dalších 30 km dál. Mám docela strach, jak to budu stíhat, protože stačí sněhová kalamita a kamióny na letních gumách odříznou v kopci přístup do města, což se může stát mně i doktorce. Navíc mě opouští optimismus i proto, že jsem nedostala měsíčky - co když je budu mít v den, kdy půjdu na Homolku na konzultaci? Posune se to zase? Ach jo. A může předoperační vyšetření najít něco, co se bude muset řešit a operace se odsune? Třeba že jsem z toho úplně na hlavu, takže nejdřív blázinec a potom teprve gynda K.
Pro Kakajdu
cikinka
| 14. 2. 2010 15:23
Nazdárek , tak ta bezzbytková dieta se drží 4 dny před operací. Je to zákaz ovoce, syrové zeleniny, celozrnných výrobků, luštěnin, prostě všeho, co nechává ve střevech zbytky...Samozřejmě ti před operací dají i klystýrek YAL, ten už mám koupený spolu se stahovacíma punčochama. Na oboje jsem dostala recept při předoperační konzultaci a hned si to na Homolce vyzvedla. Taky se 4 dny před zavádějí do pochvy čípky Betadine proti různým infekcím a kvasinkám, aby bylo ve vnitř vše ok. Zítra jdu na krev a s močí, v úterý na EKG a pro přeodperační zprávu ke své obvodní a ve středu ve 13 nástup...Díky za tip na ten polštářek, vezmu si ho. Už mám nakoupené vlhčené ubrousky, vložky , nažehlené 4 noční košile...No, už aby to bylo za mnou...Přeji tobě i všem krásného Valentýna a hezké chvíle se svými protějšky...
Pro Nadku
cikinka
| 14. 2. 2010 15:16
Nadko, neboj se, to bude určitě v poho. Já nastupuji ve středu na hysterektomii. To víš, že mám strach, ale říkám si už aby to bylo za mnou... Nenervuj se, uvař si meduňku, koukni na hezký film...Uvidíš usneš a já ti budu moc držet palce...Ty mi je drž zase na oplátku 18.2....Tak už se tším, až si tady tak za 10 dní napíšeme...pa Inka
vsem
nadka
| 14. 2. 2010 14:34
Ahoj devcata,tak zitra nastupuju,nejprve na kyretaz a 28.2. znovu a to uz pujde do tuheho.Dneska v noci strachy urcite neusnu,strasne se bojim.Doufam ze me brzy pusti,potom pisnu.
hysterektomie
ivahla
| 14. 2. 2010 13:01
Ale Mário neboj se toho mě vzali dělohu v 25 a měla jsem mládí jako každá jiná . Říkej si co ušetříš za vložky můžeš mít *** bez starosti o antikoncepci . No prostě takový je život . Já mám za sebou už 4 gyn. operaci - poslední před 2 týdny kvůli srůstům je my 38 a 3 roky jsem už i bez vaječníků . Užívám Climaru a neměla jsem ještě ani jeden nával .Drž se

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
6. 6. 2025 18:23
14456
Remi - Mirka
7. 6. 2025 07:20
73456
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55