Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Pro ajkinu
cikinka
| 24. 1. 2010 12:08
Tak vítej doma, moc ti přeji, že už jsi v pohodě. Nevím, zda jsi to už nepsala, ale byla jsi laparo? Nebo řezem? Připravovala si se nějak na operaci? Promiň mi moje dotazy, ale člověk by chtěl vědět co nejvíce, strach je strach...Tak hodně zdraví...
pro zdoban
Ajkina
| 24. 1. 2010 11:28
Ahoj, měla jsi pravdu, když si mě utěšovala , že UVN je dobrá nemocnice. Opravdu, ten přístup je tam výtečný a to dělá hooooodně moc. Skvělé, ochotné sestřičky, které nikdy na sobě nedaly vidět, že bychom je nějakým přáním otravovaly. Operoval mě doktor Folauf, byl velice milý a příjemný. Že jsem už včera byla doma je jen jeho zásluha, neboť lékařka která tento víkend slouží, prý nerada pouští, ale já jí řekla, že to mám slíbené tak ani moc neprotestovala, ale ty které to psané neměly tak mohly pouze na revers a do toho se samozřejmě nikomu nechce, tak tam raději zůstaly. Ale já jsem ráda, doma je doma. Snažím se nic nedělat, ale jak mi nic není tak je to docela těžké.
Jinak všem čekatelkám přeji skvělý personál a ať vám to tam uteče jako mě.
pro kakajdu
Ajkina
| 24. 1. 2010 11:07
Děkuji, přežijete nebojte a určitě budete fungovat, vše chce jen čas a hlavně být psychicky v poho.
pro kackin
iviviv
| 24. 1. 2010 10:17
Ahoj a dík za odpověď. Já hormony brát nebudu, protože mi brali jen dělohu. Zatím jsem na tom stejně,pořád mi to připadá víc než jen výtok.No hlavně,že se to nezhoršilo.Mám obavy, jestli to nesouvisí i se zažíváním.Teď je to tam všechno bolavé a pozašívané a když člověk musí na velkou a nedaří se,musí na to vynaložit určitou sílu,tak kdoví co se tam stane.Doufám, že mi tam nepraskly nějaké stehy.Jestli mě to celkem silné krvácení do dvou dnu nepřejde, tak asi navštívím pana doktora.Přeji hezký den.
pro ajkinu
zdoban
| 23. 1. 2010 21:26
Vítám tě po operaci,jsem ráda,že jsi se přesvědčila ,že v ÚVN je to super. Můžu se tě zeptat kdo tě operoval?Pěkné hojení přeje Eva
kakajda
mmaki
| 23. 1. 2010 20:55
Ted určitě nebrat fakt stačí až týden před operací. Je super, že se snažíš něco schodit. Každý kilo navíc je znát . Hlavně rozumně at zas nejseš slabá. Nejdůležitější jak píše Dzara je vnitřní klid uvnitř, ten se ti přičte k dobru. Já na tu přípravu měla ani ne měsíc, tak jsem sáhla po homeopatii a moje doktorka tomu dost fandí Já jí dost věřím. Musím ji pochválit ! Bolesti minimální, krvácení pomalu žádné,jizvičky krásný a to jsem 16 dní po operaci.Osobně jsem dost hlavně přes bylinky. Na tu vnitřní pohodu jsou dobrý kozlíkový kapky nebo na noc chmelový čaj krásně se po něm hajá a tělo i mysl se sklidní. Drž se
Pro evunku
cikinka
| 23. 1. 2010 20:33
Evunko, děkuji za tvůj názor. Nevím, co ti operace přinesla zlého, ale asi se po ní necítíš nic moc. Já to promýšlím stále dokola, jít, nejít... Vím, že zatím nemám problém. Myom mi vyrostl za rok o 1,5 cm a poroste prý dál. Stejně prý na operaci skončím a je prý lépe jít v dobré kondici, než mít nějakou anemii a pak podstupovat operaci s rizikem. Navíc chodím na stěry s čípkem každého půl roku, protože výsledky nejsou 100%. Tak prý bych se zbavila i další možné hrozby. No a pak se rozhodni...Kde jsi byla na operaci? Taky jsi byla bez problémů a poslali tě na hysterektomii?? Omlouvám se, že se ptám, třeba o tom ani nechceš mluvit..Každopádně ti přeji hodně zdraví a dobou náladu..Opatruj se a díky za názor..
ajkina
kakajda
| 23. 1. 2010 17:10
Vítejte doma! To je povzbuzující zpráva - nejen že jste přežila, ale asi i v pohodě a navíc ještě v den propuštění sedíte u PC. Doufám, že budu fungovat taky tak.
pro iviviv
kackin
| 23. 1. 2010 17:01
Ahoj, já jsem na tom uplně stejně jako ty.Jsem desátý den po operaci a přišlo mi jak víc chodim že jsem začla i víc krvácet ze začátku jsem mněla jenom narůžovělý výtok a v patek jsem krvácela dneska zase jenom výtok. V noci taky nemužu spát potim se a mám noční můry. Od zítřka už budu brát hormony tak jsem zvědavá jestli se to zlepší.Zdravím přeji hodně štěstí při rekonvalescenci a napiš jak se ti daří. pa
pro čekatelky
Ajkina
| 23. 1. 2010 15:43
Ahoj, zdravím všechny. Minulý týden jsem psala celá vynervovaná a teď již píšu v pohodě. V pondělí jsem byla na operaci v UVN a dnes mě pustili domů.Operace byla laparoskopicky, ((děloha i vaječníky)) i když na sál jsem jela s tím, že to možná nepůjde,ale vyšlo to. A dnes je sobota a jsem doma. Všechny které zde psaly, že ten strach za to nestojí měly pravdu. Cítím se dobře, ještě mám stehy na ty jdu v týdnu. Personál jak sestřičky tak doktoři si tam zaslouží 1. Tak opravdu se nebojte, teď mě čeká rekonvalescence a bez ***u 2 měsíce(jsem dostala příkazem) . Ráda zodpovím když bude některá chtít vědět něco víc. Tak všem držím palce a ať to zvládnou tak v poho jak my v UVN ( a že nás tam bylo!!)
všem
vcela
| 23. 1. 2010 15:11
Ahojky, tak zase pročítám příspěvky a řekla bych, že mi je přece jenom trochu lépe a to díky Vám. Chtěla bych se zeptat, jetli někdo nemá nějaké zkušenosti z gynekologie ze Slaného.
pro cikinku
evunka
| 23. 1. 2010 15:08
ahojky,pokud nemusíš,na operai nechoď,pokud bude nezbytná,je to něco jiného.Ale když jsi bez potíží,nemysli na to a žij jako bys žádný myom neměla.Nezapomeň,že operací si můžeš potíže přivodit.byla jsem ve stejné situaci a na operaci jsem šla,neměla jsem to dělat.Mluví ze mě špatná zkušenost.Já jsem se rozhodla špatně,neudělej stejnou chybu.Operace je až poslední řešení,myom může sám zmizet.Souhlasím s Ronny.Zdravím
hysterektomie
iviviv
| 23. 1. 2010 12:16
Dobrý den, ctěla bych poprosit o radu. Jsem 10 dnů po operaci, brali mi jen dělohu laparoskopicky. V nemocnici jsem měla takový špinavější výtok,doma jsem 5 den a zpočátku jsem si myslela,že už to přejde,ale teď od čtvrtku krvácím nějak víc,mám strach jestli se tam uvnitř něco nestalo. V noci se ještě k tomu strašně potím, břicho mě bolí míň, ale z toho krvácení mám strach. Máte někdo podobné zkušenosti. Děkuji za odpověď. Iveta.
climara 50
kackin
| 23. 1. 2010 09:45
Dobrý den všem.Jsem desátý den po operaci a dostala jsem od gynekologa hormony climara 50, nemáte někdo zkušenosti ? Je mi teprve 34 leta mám strach brát tak dlouho hormony. Před operaci jsem brala už 3 roky triseqvens. Tet jelikož mi už vzali uplně všechno tak mi nasadily jiné.
Děkuji Kačkin
zdrava poradna
kakajda
| 22. 1. 2010 20:40
Zdravím zdravou poradnu a ptám se, proč není konkrétní? Co znamená srovnat pH organismu a posílit imunitní a kardiovaskulární sysrém?
mmaki
kakajda
| 22. 1. 2010 20:35
Zdravím, o homeopatikách jsem se dozvěděla právě z vašeho rozpisu tady na diskusi a chystám se je užívat podle něj. Mám do operace měsíc, ale skoro dva měsíce duševních traumat už mám za sebou - možná jsem to měla využít k lepší přípravě, jenže na "ženy" jsem narazila až nedávno. Stejně ale se od prosince nepřejídám (žádné cukroví, bramborový salát...), shodila jsem tři kila, že prý každé kilo dolů je u oplácaných lidí dobré pro srdce... Nekouřím, nepiju, teď jím i trochu zeleniny... Jestli mám začít s homeo už teď (až se k nim od nás ze vsi dostanu, tak prosím další radu. Děkuju.
hysterektomie
vcela
| 22. 1. 2010 18:56
Zdravím všechny čtenáčky této rubriky. Jsem ve stejné sitaci, jako vy. Čeká mě hysterektomie, vaječníky by měly zůstat. Jsem objednaná na 3.3.10 a hrozně se bojím. Nikdy jsem na žádné operaci nebyla a tak vůbec nevím co mě čeká. Jsem ráda, že jsem našla tyto stránky, přece jen jsem tady našla nějaké informace. Mám hrozný strach z bolestí po operaci a taky především z pobytu na JIP, kde se člověk nemůže pohybovat a to je pro mne kámen úrazu. Chtěla bych se zeptat, jestli se musí ležet na zádech nebo můžeme ležet i na boku. Je to divné, ale já když ležím delší dobu na zádech, tak mám hrozný pocit, ne že by mě něco bolelo, nevím jak to popsat, přirovnám to k nějaké fobii. Proto prosím někoho o informaci.
zdravim
kristyna015
| 22. 1. 2010 14:58
svůj největší problém vyřešíš lehce.Zajdi za svým gyn.a ten ti předepíše
tablety,které zabrání menstruačnímu krvácení.
Jestli ti můžu poradit,tak si
zavolej do té poradny všechno ti vysvětlí.Já jejich poradenství využila a můžu
to všem vřele doporučit.Nejsou to žádný podvodníci ale fakt
machři.
Dodržovala jsem všechno co mě poradili a i lékaři se divili jak se mi
jizvy i vnitřek krásně hojí a jak jsem se brzy dala dohromady.
pro cicinku
saskia
| 22. 1. 2010 13:18
Když ti Mára jednoznačně operaci nedoporučil, tak bych usuzovala, že ji za nezbytnou nepovažuje. Tak proč se nervuješ? Odložením operace až při případných problémech přece nic neriskuješ (ber to jako můj osobní názor)
mára
ronny
| 22. 1. 2010 11:00
pro cikinku zda půjdeš na operaci nebo ne se opravdu musíš rozmyslet sama - já mám myom o velikosti 4 cm již 25 let a dokud mi nedělal problémy na operaci jse m se hehrnula - proč taky- musím jít až ted kdy jsem začala více krvácet a mám z toho anémii - jinak bych se operaci bránila dál. řezat tě mužou vždy ahoj
ronny
mmaki
| 22. 1. 2010 10:37
Ahoj ! Souhlasím s Dzarou Wobenzym je dost drahý!!! Homeopatika stojí okolo 70-80 Kč za jedno balení, takže fakt rozdíl Já jsem wobenzym brala na opakující se záněty, pomohlo mi to, ale zas takový zázrak to nebyl. Zdar a sílu!!!
Stepka
mmaki
| 22. 1. 2010 10:31
Ahoj Štěpko! Doktorovi to říct můžeš, že užíváš homeopatika záleží na jeho inteligenci co ti na to řekne. Já jsem to měla přímo od doktorky rozepsaný kdy, kolik a jak dlouho tak jsem to v nemocnici neříkala. Ty homeopatika se cucají, takže do střev ani do žaludku se ti nic nedostane jde to do sliznice. Rozestup mezi jednotlivými druhy homeopatik by měl být těch 20 min. aby se to netlouklo učinkama. Určitě ti to pomůže v hojení a zmírní krvácení já neměla pomalu vůbec žádnou ztrátu krve při operaci a ani po operaci, jsem jen špinila, narozdíl od jiných. Chce to klid, drž se !!!
kakajda
mmaki
| 22. 1. 2010 10:16
Ahoj Kakajdo !
Určitě je lepší se vyholit sama než v nemocnici. Není od věci se posílit před vitamíny , ale určitě bych to tak nedramatizovala. To by jsi musela udělat přípravu tak 3 měsíce předem a s odborníkem. Já jsem se připravila homeopatikama a ted užívám k nim yzopový čaj je antibakterialní, ale nesmí se dlouho louhovat jinak nedělá dobře na žaludek a šalvějový čaj ten je na posílení organismu, desinfikuje a dodává estrogen, ale to je dobré až po operaci. Cucání homeopatik v den operace nevadí, nesmí být plný žaludek a střeva tím nic nezkazíš a menses se neboj mě operovali při menses. Drž se a ničeho se neboj
pro čekatelky
cikinka
| 22. 1. 2010 10:10
Ahojky,
tak jsem navštívila doktora Máru a ten mi po vyšetření řekl, že je to na mě, zda se rozhodnu pro operaci. Myom má 4 cm a já zatím problémy nemám, Nespěchá to, ale stejně jednou určitě na té operaci skončím. Takže teď fakt nevím. Jít hned, když je nález malý, nebo počkat . POMOC..Už druhou noc nemůžu spát, jak stále zvažuji pro a proti a nevím, co mám dělat. Mám z operace fakt hrůzu, ne z bolesti, ale z komplikací, následků...Jsem fakt posera a navíc si nedokážu vybrat jednu alternativu a té se držet. Nemám v tom prostě jasno. Moje okolí zásadně nic neradí, protože je to prý na mě, což chápu. Termín už mám 29.1.2010, což je za týden. Ach jo, to bude víkend..

Jinak všem čekatelkám přeji hodně zdraví a moooooc držím palečky ať jste zase co nejdříve mezi námi...
všem čekatelkám...
Stepka
| 22. 1. 2010 09:25
Ahojky,díky za radu s homeopatiky,zkusím je honem dneska sehnat a začnu je hned užívat . Jen se chci zeptat - večer před operací ty dvoje homeopatika mám vzít hned po sobě nebo je třeba dodržet nějaký odstup? Asi by se o jejich užívání měl dozvědět doktor,viď. A ráno před operací,když ti vyčistí střeva to nevadí,že je vezmeš?
hysterektomie
ronny
| 22. 1. 2010 08:26
dík za povzbuzení snažím se být v klidu moc mi pomáha tato diskuse a to , že musím chodit do práce. NIKDY jsem nabyla v nemocnici a tak mám pocit , že dřív dostanu infarkt - z toho jak se bojím - než mě odoperují dík míla
kakajda
dzara
| 22. 1. 2010 08:01
Ahoooj,hlavní je duševní pohoda,klid a vyrovnanost.Vždycky se to nějak zvládne,prošly jsme tím všechny.Buď se před operací vyholíš sama,nebo to za tebe udělají sestry (vůbec to není žádný trapas ani hanba).Před operací nekuř,nepij alkohol a jez něco lehčího.Homeopatika nic nezkazí a pokud nechceš kupovat Wobenzym(který je drahý),tak bych se k nim přikláněla.Jsou to malé kuličky,které cucáš a tělu moc pomáhají,i když si to spousta lidí nemyslí.Doktoři si poradí se vším,i když budeš zrovna menstruovat.Tak si uvař čaj nebo kávičku,dej si nohy na stůl,odpočívej a nestresuj.Držím palečky D.
hysterektomie
ronny
| 22. 1. 2010 07:20
milé kolegině má některá z Vás zkušenosti s užíváním Wobenzimu před operací byl mi doporučen - dík za odpovědi Míla
nové informace
kakajda
| 21. 1. 2010 21:52
Tak jsem si přečetla podle výše uvedeného odkazu další informace na "zdravé poradně" a dozvěděla se, že mě sestra vyholí - další nepříjemnost Nebo taky, že mám před operací srovnat Ph organismu a posílit imunitu a kardiovaskulární systém, po operaci ještě posílit žilní a cévní stěny a nějak se zasloužit o detoxikaci organismu. Nevím, co so pod tím mám představit.
Ještě by mě zajímalo, jestli cumlání homeopatik v den operace nevadí - soudím, že nebudu-li pít, tak asi ne, ale mám se ptát v nemocnici?
A největší problém teď mám, že kvůli přerušené hormonální antikoncepci se mi mírně zpozdily měsíčky (o 3 dny), ale po týdnu opět trochu krvácím/špiním. Bojím se, abych nemenstruovala v době operace - o tom mě nikdo neinformoval, co s tím? Myslím, že absolutně nebudu schopná určit nějaký den, kdy je budu nbo nebudu mít, moje tělo bez léků nikdy nefungovalo pravidelně.
pro ronny
mmaki
| 21. 1. 2010 21:23
Ahoj Ronny!! Měla by jsi se zeptat svého operatéra pokud ho znáš. Mému operatérovi to nevadilo 5 den jsem menstruovala a operoval mě bez problémů. Také jsem si to předem u něj ověřila, zda to nebude problém.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
♥Jarka*Alice♥
7. 6. 2025 17:08
14461
..Magda
7. 6. 2025 16:34