Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro bubak
JJanina
| 15. 10. 2009 16:55
Ahoj, ano oeraci mě dělali řezem. Domů jsem šla sedmí den po operaci až mě vyndali stehy. Přd operací jsem měla vytok, kdž jsem si byla vyjednávat zákrok, tak lékař, který mě prohlížel, mě předepsal léky/čípky/ než jsem šla do nemocnice tak jsem měla pokoj a teď je zatím vše v pořádku. Dnes mě manžel dovezl na chvilku do práce a musím říct, že ta půlhodinka mě hrozně unavila. Potvrzuje se jenm to, co tady už ženy popisovaly, že po tomto zákroku
je dost velká únava. A teď ještě ten sníh. Možná kdyby bylo sluníčko, ale zas bude dobře.
Všechny zdravím a přeji hodně sil.
pro kalo
darling11
| 15. 10. 2009 07:38
ahojky ,neboj to bude dobré, myslím si, že je potřeba brát je delší dobu, říkají tak půl roku, já rozhodně nebudu pospíchat s vysazením, chci být úplně v pořádku a lázně ti určitě udělají dobře, taky bych je potřebovala, ale nějak se mi nedostává peněz snad si to vynahradím později
měj se moc krásně a napiš
pro darling11
kalo
| 14. 10. 2009 22:28
22 týdnů po operaci (13.5.2009)
3. týden antidepresiva, spaní nic moc, ale spím...
Zítra jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá, jak dlouho to budu muset brát. Lepší se to, ale pomalu. Stres v práci mě zabíjí. Těším se do lázní, že z toho kolotoče aspoň na chvilku vypadnu.
Eva
pro bubak
kalo
| 14. 10. 2009 22:20

Děkuji a
Eva
Ahoj Jjanino
bubak
| 14. 10. 2009 18:24
Tak Tě také vítám , to víš , že si vzpomínám , den po narkoze jsem vzpoměla , že tam někde... jedeš na sál právě Ty.
Také mi to nepřipadá tak strašné , až na mé problémy se spaním na zádech , ale teď už je to pryč , tak dobrý.
Já také doufám , že po třech letech konečně to správné řešení , že už snad bude pokoj.Ty jsi byla řezem , žes tam byla déle , viď.
Mně akorát štve u vpichu v pupíku to mám rudé - podle mně díky špekům zapařené - ale zítra jdu na gyndu , na stehy tak se to nějek snad pořeší.
Ještě mám nepatrný , nevoňavý výtok , tak jsem se děvčata chtěla zeptat jaké s tím máte zkušenosti?Měla jsem ho i před operací , nikdo nic neříkal , tak jsem si myslela , že se to operací vyřeší , bohužel , tak uvidím co doktor zítra.
Dnes jsem vyšla čtyřikrát schody ze sklepa do patra a opět jsem se přesvědčila jak jsem stále nemožná.Byla jsem zralá zalehnout ke knížce.
Jinak pro inspiraci jestli některá tápete co si přečíst - je od řecké autorky Maira Papathanasopoulou ,,Jidáš líbal skvěle".Je velmi lehce a vtipně napsaná o manželství , puberťákovi , nevěře a přátelství a čte se opravdu dobře.
Takže Jjanino , vítám zpět , šetři se a dej vědět jak je.
Ahoj všem , bubák

PS : Evi děkuji za přivítání a hezké lázně , tam vše hodíš za hlavu , teplota sleze , dobrá nálada vyleze a prášky poletěj do koše .Ahoj bubák
pro bubak a ostatní
JJanina
| 14. 10. 2009 13:28
Ahoj bubak, šla jsi na operaci o den dřív, vzpomínáš?
I já jsem už doma, přijela jsem dnes dopoledne. No a jaké to bylo?Čekala jsem to horší, takže jsem ráda, že se moje očekávání nesplnilo.Akorát co bylo pro mě nepříjemné, že jsem po probuzení po narkoze dost zvracela. Byla tam se mnou na operaci paní, které bylo 83 let.Byla to úžasná babča. Všechno snášela velice dobře.
To píšu pro čekatelky mladších ročníků.
A taky musím pro všechny čekatelky napsat, že jsem byla hloupá, protože jsem tu operaci
odkládala hodně dluho.
Nestojí to za to trápení a hloupé myšlenky před operací.
Já jsem měla už jednou na operaci nastoupit a to loni v lednu a zrušila jsem to. Stejně mě to neminulo, akorát jsem si prodloužila trápení. Věřte všechny čekatelky, že takovéto rozhodnutí bylo hloupé. Všechny srdečně zdravím.
pro kalo
darling11
| 14. 10. 2009 08:01
ahojky,
taky jsem v noci nemohla spát a při probuzení jsem cítila takovou úzkost a třes těla, brnění končetin a tak jsem navštívila jednu hodnou paní doktorku a ta určila jako hlavní příčinu psychické úzkosti ( prý se ani nediví když jsem ji říkala, co mě za posledních 7 let potkalo) a tak mi napsala trittico. Beru ho už 5 týdnů, lepší se to,ale v pořádku to ještě úplně není, jen spím jako miminko tak se opatruj a ozvi se
pro darling11
kalo
| 13. 10. 2009 23:55
Ahoj po dlouhé době.
Mám dotaz. Nějak mi uniklo, proč bereš antidepresiva?
Já jsem tady psala, že mě v srpnu chytla v noci panická hrůza a od té doby jsem 5 týdnů nemohla spát. Skončila jsem u psychologů a psychiatrička nasadila AD. Ze začátku to se mnou pěkně cvičilo, teď je to trošičku lepší.
V pondělí mám nastoupit do lázní, chytla jsem rýmu a zlobí teplota. Nervičky pracují, nevím, co bude.
Měj se hezky.
Eva
pro Valenka
kalo
| 13. 10. 2009 23:48
Držím pěstičky a posílám pozdrav do nemocnice.
Po návratu se nám pak ozvi.
Eva
pro kkaalliimmeerroo
kalo
| 13. 10. 2009 23:45
Ahoj kalimero.
Já jsem dnes 5 měsíců po operaci a zkusila jsem snad všechno. Chce to opravdu trpělivost, než se tělo srovná.
Problémy se stolicí jsem měla už v nemocnici. Bez glycerínových čípků to nešlo pěkně dlouhou dobu. Od 29.7. bojuji pro změnu s hemoroidy. A zase čípky.
Vydrž, musí to být dobré.
Eva
pro bubak
kalo
| 13. 10. 2009 23:36
Vítám Tě zpět a přeji bezproblémové uzdravování.
Jen prosím nikam nespěchej, chce to čas. Já jsem ze začátku byla dost unavená a to mě poušteli z nemocnice po 8 dnech. Taky jsem chtěla pořád něco dělat, ale tělo řeklo ne a vyplo. Jako vypínačem. Ze začátku jsem se nemohla vrátit ani z obchodu s chlebem.
Dávej na sebe pozor a šetři se!
Jsem ráda, že to máš zdárně za sebou.
Eva
ahoj ženy
bubak
| 13. 10. 2009 20:46
ahoj švadlenko a kalimero , švadlenko ty jsi krátce poo , jsi o 3 dny méně než já , to se spraví.Já ráno vstanu celkem svěží , třeba dnes- v 8 jsem začla péct bábovku , v půl 10 jsem sklízela kuchyň - to už mi šlo pomaleji a v půl 11 jsem byla unavená , uzívaná , prostě konec.Je fakt , že třeba i to počasí dnes s prvním sněhem zapůsobilo , ale docela mně to otrávilo.Vím , že jsem poo dnes týden , ale nějak nemocná si když se povaluji u filmů nepřipadám.Jen co mně potrápilo a musela jsem zavolat sousedku sestřičku- zapálil se mi pupík , tak ho desinfikuji a vysušuji.
Holky to bude dobrý , krůček po krůčku bude líp...
Kalimero tys tam zřejmě napsala špatně datum , já mám trošku se střevy potíže , ale přikládám to železu , které barví a staví
Ráda bych do práce po čtyřech týdnech , že bych začala 2 nebo 3 hod denně , tak uvidíme.
Tělo mně svědilo když mi před operací dávali hormony , ale můžou to třeba dělat i bylinné čaje.....
Tak pěkný snížkový večer , bubak
všem milejm ženám tady
kkaalliimmeerroo
| 13. 10. 2009 17:08
ahoj všichni.Jsem po LAHV 8.9.a přiznám se není mi nic moc dobře.Už je to 5 týdnů,tak nevím.Asi 3 týdny mám problémy se stolicí.Strašné křeče,na wc jdu tak třetí den a pak třeba 20krát a je mi zle,křeče i se objevila krev,pak mi bolí 2 dny břicho.Nemůžete mi někdo poradit?Jinak jsem chtěla už jít 1.11. do práce,tak nevím,prý se ve vnitř vše hojí. Hezký den
pro bubaka
svadlenka1
| 12. 10. 2009 13:37
Ahojky i já Tě vítám zpět..
Děvčata jsem překvapená jak píšete o projímadlech, já byla 9.9.(děloha spodem) ve Svitavech, ale ýžádný projímadla se nekonaly, tam se to dělá jak za Švejka, klystýr!!! a pro velkou oblibu dokonce 2x...Jinak jsem pořád unavená, dnes jsem se vzbudila v 9 a zůstala v posteli znovu jsem usnula a vstala až po 13 hod...
Jo a pořád mě taky svědí tělo, ale žádný hormony neberu???
5 měsíců po LAVH
darling11
| 12. 10. 2009 07:48
ahojky holky
koukám co tu přibylo příspěvků za tu dobu co jsem tady nebyla a doufám že se máte všechny dobře a hezky se hojíte a všechny čekatelky se moc nebojí.
U mě to celkem jde, gynekolog mi zjistil granulaci v jizvě, proto ty bolesti při milování a mám se objednat na seškrábnutí. No moc se mi nechce, ale co nadělám, aspon budu mít po bolestech. Jinak nervičky se taky lepší, AD zabrala. Jen co mě trochu trápí je občasné svědění po těle, doktor říkal že možná po hormonech a mám si nechat zkontrolovat játra, tak uvidím.Nemáte s tím některá zkušenosti? Všem přeji krásný den a mmmm dodatečně vše nejlepší k narozeninám
pro bubak
Valenka
| 11. 10. 2009 17:56
Zdravím a přeju brzké uzdravení.Já nastupuju zítra.Ty dětské vlhčené ubrousky je dobrá rada,už jsem si je koupila.Díky.
Až budu zpátky hned se ozvu, jak jsem dopadla.
Zatím se tu mějta, čauky .
bubak
dzara
| 10. 10. 2009 20:53
Taky se připojuji a přeji brzké uzdravení,rychlé hojení a parádní nicnedělání. Mě hodně pomohly na to zažívání jogurty a kefíry,taky lehčí strava,hlavně nic co by nadýmalo.Stehy mě tahaly taky pěkně dlouho,ale pak mi je vyndali a krásně se do týdne zhojily díky bepantenu masti,je fakt výborná...
pro bubaka
amalka
| 10. 10. 2009 19:57
S tou prací to opravdu nepřeháněj i když to znám moc dobře, že to člověku nedá a chce se normálně zapojit do chodu domácnosti tak jako dřív. Já jsem měla operaci řezem přes břicho, takže jsem byla ve špitále sedm dní. Z postele se mi nějaký čas po návratu domů také moc slavně nevstávalo. Ty se teď opravdu jenom hýčkej, rozmazluj a šetři, chce to prostě čas, než se tělo srovná . Měj se hezky, ahoj.
děkuji za přivítání
bubak
| 10. 10. 2009 15:46
Ahoj Amálko a Yani , děkuji za přivítání a povzbuzení.
Je pravda , že budu asi muset přibrzdit , protože jen včera přišly po sobě dvě kamarádky a trochu jsem něco /malinko/ porovnala a překvápko-hned mi bylo divně.
Dnes ráno to samé , člověku to nedá a začne zlehka doma něco zachraňovat a po chvíli jsem byla splavená , pak mi zas byla zima , že jsem se šla natáhnout.Vím , že je to čtvrtý den po operaci , ale akorát jsem přijela do víkendu kdy je šrumec tak to člověku nedá....
V pondělí až všichni vypadnou - to bude jiné váleníčko.
Ještě mně táhnou ty vpichy a jelikož jsem dostala užívat železo , tak i to mi nějak kroutí žaludkem , že se pozoruji a děsím , jestli něco není špatně.
Je fakt , že první noc doma nebyla nic moc , dlouho jsem nemohla usnout a pak se mi zdály nějaké nemilé slátaniny.Probudila jsem se celá propocená , unavená.Doufám , že je to jen zpočátku , než se tělo srovná.
Takže ještě jednou děkuji a hezký víkend , bubák
Pro Bubáka
Yana
| 10. 10. 2009 09:57
Máš to za sebou! Připojuji se k Amálce a také přeju rychlé a bezproblémové hojení..Já byla 1.9. (děloha). Codím už týden do práce, jsem celkem v poho, až na větší únavu. 15. jdu na kontrolu do nemocnice, tak uvidím. Opravdu nic doma nepřeháněj, ze začátku opravdu nic nedělej. Tak ahojky.
bubak
amalka
| 9. 10. 2009 20:08
Milý Bubáčku, či spíše bubáčková vítám Tě mezi "absolventky" a přeji hlavně rychlé, bezproblémové uzdravování. Šetři tělíčko, ať má dost síly dát se do pořádku. Měj se krásně, ahoj
Bubak zpět
bubak
| 9. 10. 2009 11:08

Ahoj děvčata , tak jsem zpět.Teď jsem se vrátila.
No , že by to byla procházka růžovou zahradou to se tedy říct nedá , zažila jsem i příjemnější věci.....
Ale nechci děsit čekatelky.Vždyť jsem nastoupila tohle pondělí , hned jsem vyfasovala k pití po dvou hodinách projímadla , takže do večera jsem byla asi 17krát na záchodě.Je dobré si ssebou vzít ty miminkovský olejový ubrousky , jedna paní je měla a myslím , že byly fajn.
Na noc prášek na spaní a injekci do břicha na ředění krve , ráno vykoupat , punčochy a náladovku.Po náladovce jsem pomalu ani nevěděla , že mně převážejí na sál , tam mi dali dýchnout a bylo to.
Probudila jsem se okolo oběda na JIP , a záviděla všem co spí , protože mně se to nedařilo , až kolem 11večer do dvou.Pak jsem jen počítala minutu po minutě do půl osmá aby mi vyndali tamponádu a pomohli vstát.
Myslím , že jsem si to takhle užila proto , že jsem jim blbec nahlásila dost léků které mi vživotě třeba nedělali dobře od žaludku , jenže tady ty řady léků zrovna dost používají a měli velmi malé možnosti pro mně něco zkombinovat.
Když už vyndaj tamponády adreny - což je druhý den tak už je to pohoda.Ještě ke všemu mi uteklo při mé anemii půl litru krve , neboť jsem tam všude prý měla varixy , tak se teď ještě vznáším v oblacích.
Akorát jsem se zapoměla zeptat co se stehy po laparo , to mi snad poví obvoďák.
Jsem unavené , jelikož mám špeky na břiše /i jinde , tak mně ty vpichy táhnou , ale při propouštěcí kontrole jsem vůbec nepocítila jakou koliv sebemenší bolístku , nic , jakoby mi tam nic nedělali .Ani nešpiním , jen mám lehce zvýšenou teplotu.
Personál u Apolináře je příjemný , ale jsem ráda , že právě teď se jdu zavrtat do své postýlky.
Všem co to čeká moc držím palce - uteče to , dnes vyhazují domů rychle.Joooo a komu na obvodě neřekli , že máte být komplet do hladka vyholené - tak to udělejte.A´t vás tam nedrbe personál.
No a ženám , které mi drželi palec moc a moc díky.
Takže hezký den , přeje po obšírném popisu bubák.Ahoj všem.
pro Dzara
hella
| 9. 10. 2009 10:04
Ahoj Dzaro, mě je o dost více než tobě. Brali mi v dubnu pouze dělohu, vaječníky mi zatím zůstaly, ale v létě mi na jednom z nich našli cystu, tak nevím jak se to bude dále vyvíjet. Ale v mém případě už by to nic moc nezměnilo, protože už jsem stejně jednou nohou v přechodu (možná oběma).
Ale nyní k tvému dotazu. Nejsem odborník, ale myslím si, že jsi ještě příliš mladá na to, abys zůstala úplně bez hormonů. Vzhledem k tomu, že nemáš dělohu, můžeš brát jen estrogen, kde je zmíněné riziko menší, než u kombinované HSL (kterou musí brát ženy, které dělohu mají). Jinak jsem se o tuto problematiku zajímala před časem a všude jsem se dočetla, že to riziko je jen opravdu malé (na internetu najdeš o tom spoustu článků a různých studií). Navíc jsem také četla, že toto riziko se hlavně týká starších žen, které ještě po přirozené menopauze uživají delší dobu (déle než 5 let)HSL. Prsní žláza je tím pádem zatěžována hormony neúměrně dlouho. Ale všechno jsou to jen mírná rizika. Onemocnět může i žena, která nikdy žádné hormony nebrala, stejně jako ta která užívá hormonální antikoncepci.
Určitě si prostuduj dostupné informace a také myslím existují různé poradny (možná i po telefonu), kde si o tomto problému s tebou promluví. A ty se pak můžeš rozhodnout na základě získaných informací.
Ale vžy budou nějaká pro i proti. Přeji ti tedy, aby ti tvé rozhodnutí zajistilo hlavně klid v duši.
Měj se krásně. h.
kackin
dzara
| 5. 10. 2009 22:03
Jo, endometrioza,to je běssssss
kackin
dzara
| 5. 10. 2009 21:58
Ahoj,jsem moc ráda za odpověd Mě to brali před rokem.Praskla mi cysta,začalo krvácení a než jsem se nadála,ležela jsem na tom děsivém stolku. Po operaci jsem začala brát Livial,potom mi to gyndař změnil na LadyBone(nevím,že prej jsou lepší),taky jsem po nich fest stloustla.Doplácím za balení asi 320 kč.Je to celkem šílené,ta brutální představa,že to budem muset brát tak dlouho,to se asi těch pilulek ujíme no nedá se nic dělat....
dzara
kackin
| 5. 10. 2009 19:42
Ahojky tak od ledna budu mít ten samý problém , od 30 nemám vaječníky a beru triseqvens a v lednu mne čeká děloha . A mám taky strach z hormonu tak ted už je beru 3 roky a dalších deset nás asi čeká. Mám endomertiozu. Jaké bereš hormony? Paaa
ahoj ženy
bubak
| 4. 10. 2009 22:45
Ahoj děvčata , děkuji za povzbuzující reakce.Teď koukám na Superstár tak jsem docela díky bezva výkonům slečen zapoměla na ráno
Před chvilkou jsem si chtěla udělat pedikůru takovým strojkem se žiletkou a neopatrností jsem si fikla přes půl nehtu u palce u ruky a bolí to jak čert.Víte jak se to dělá - aby jeden zapoměl na určitou bolest tak mu druhý dá pěstí do břicha aby tu původní nevnímal.Tak to mám teď.V palci mi pulsuje , že nějaká projímadla zítra jsou proti tomu sranda.
Takže já se s vámi všemi loučím a až mně pustí tak se zahlásím.Hezký podzimní týden , bubák Jana
pro bubak
kalo
| 4. 10. 2009 20:02
Každá operace je jiná, záleží na narkóze. Ptej se v nemocnici na všechno, co Tě zajímá. Doktoři i sestry jsou tam od toho. A neboj, zvládla jsi deprese, zvládneš i tohle!
Po návratu z nemocnice se určitě ozvi, budu se těšit.
Držím palce, Eva.
pro bubak
evunka
| 4. 10. 2009 19:08
Já mám po LAVH včetně vaječníků už pět měsíců.Na sál jsem šla kolem půl desáté,v poledne na pooperační pokoj,probudila jsem se v půl sedmé večer a už jsem poprosila sestru ,aby mně podala ze stolku telefon a volala jsem domů.Potom jsem různě pospávala a podřimovala,na noc jsem dostala do kapačky léky na bolest a spala jsem asi do pěti hodin do rána.Před šestou přišla sestra a velmi šetrně mně pomohla vstát a udělat dva kroky k umyvadlu a vše potřebné mně podala.Umyla jsem si obličej,vyčistila zuby a zase zpět do postele,byla jsem hodně unavená.Potom jsem se sama pokoušela sedat,postavit vedle postele,obejít postel a držet se jí,vše opatrně a pomalu.Během dopoledne mě dovezli na WC a zpět na původní pokoj a už jsem chodila,ale únava tam je velká a chce to jak se budeš cítit.Hned jak jsem se poprvé probudila tak jsem si procvičovala prsty u nohou,kotníky,pokrčit nohy,pootočit na bok.Bude to dobré,neboj,ten strach je zbytečný,myslím na Tebe a dej vědět.
hysterektomie
dzara
| 4. 10. 2009 10:29
Zdarvím všechny statečné po hysterektomii.. Mě je 30 a asi před rokem mi brali dělohu i s vaječníkama.Takže mi v těle vyvolali přechod a následně na to jsem začala užívat hormony,abych to všechno zvládla .Chtěla bych prosím poradit,co by následovalo,kdybych ty hormony vysadila a začala užívat pouze něco na zklidnění všech těch příznaků přechodu.Dočetla jsem se,že HSL velkou mírou ovlivňuje tvorbu rakoviny prsu ,a to mě celkem dost děsí.Moc děkuji všem za radu a pochopení J

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
8. 6. 2025 21:16
14473
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
8. 6. 2025 07:39