Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro bubak a všechny čkatelky
JJanina
| 28. 9. 2009 09:23
Tak Ty nastupuješ 5. a já 6.10. Venku jsou teď tak nádherné dny, pan doktor mi říkal ať si je užívám, ale ono se to nedá. Já spíš jen předstírám to užívání.
Myšlenky se mi pořád točí kolem té operace.
Všechny zdravím .
Wobenzim
hella
| 28. 9. 2009 09:16
Ahoj děvčata, chtěla bych přispět svou troškou do mlýna a napsat své zkušenosti s Wobenzimem.
Brala jsem ho v životě dvakrát. Jednou po resekci zubu (cca týden) a paní doktorka se divila, že nemám téměř žádný otok (což je po této operaci zcela běžné), ale o zub jsem stejně nakonec přišla.
Podruhé jsem ho brala delší dobu (cca 1 měsíc), bylo to z důvodů recidivujícího zánětu močových cest. O tom zda pomohl v tomto případě si nejsem zcela jistá, ale měla jsem v té době ještě i jiný zdravotní problém - velký otok hlasivek, chodila jsem na pravidelné obstřiky kortikoidy a nic nepomáhalo (potýkala jsem se tímto problémem několik let) už jsem si vyřizovala operaci a pak jako zázrakem (po wobenzimové kůře) hlasivky byly v pořádku.
Po mých zkušenostech bych řekla, že je velice dobrý na otoky. Ale po delším užívání mi dost rozhodil zažívání. To byl také důvod, proč jsem ho po této operaci nebrala, ač jsem o tom také uvažovala. h.
pro všechny čekatelky, Wobenzim
hella
| 28. 9. 2009 08:58
Ahoj děvčata, jsem po LAVH 28.4. (vaječníky zůstaly - zatím)
Chtěla jsem vás jen povzbudit. Samotná operace nic není. Nebojte se. Připadala mi jen nekonečná rekonvalescence. Ale možná to bylo i tím, že jsem byla na operaci na jaře. Venku bylo krásně, potřebovala jsem pracovat na zahradě a nemohla jsem nic jen se koukat jak to vše zarůstá plevelem. Kdybych se dnes rozhodovala, vybrala bych si termín na podzim, nebo v zimě.
pro gemina
hella
| 28. 9. 2009 08:52
Ahoj Alenko, po delší době se opět hlásím a zdravím tě. Chtěla jsem ti jen sdělit, že jsem domluvená a Mirjanou na dalším setkání. Až upřesníme datum, dám ti určitě vědět a snad nám konečně vyjde to společné rande. Měj se moc krásně. h.
pro mmmm
hella
| 28. 9. 2009 08:43
Ahoj mmmm. jsem ráda, že jsi oslavy svých padesátin zvládla a že jsi opět mezi námi.
Naše pocity i problémy se příliš neliší (na operaci jsme byly ve stejný den). I já mám stále výtok, ale už to moc neřeším. na kontrolu jdu na konci října (v létě mi našel doktor cystu na vaječníku), tak určitě zase vyfasuju nějaké zavaděcí tabletky. Už ale nedoufám, že by mi pomohly (měla jsem již čtvery). Navíc mám pocit, že s mým moč. měch. to není také úplně Ok. Ale zatím to také nechci řešit, protože se pak dostanu do děsného kolotoče, běhám po různých vyšetřeních a výsledek je nejistý. Ještě nějaký čas vyčkám.
Co se týká pocitů po padesátce, cítím to stejně. Ale nëjsem si jistá, že v tom hraje nějakou významnou roli ta operace. Mě bylo 50 ještě před operací a už tak rok předtím jsem na sobě začala pociťovat , že se mi zhoršil zrak, sluch, mám šílenou sklerozu (až si někdy říkám, zda je to normální), bolí mě klouby i záda, chuť k jídlu také někdy přímo nezvladatelná ač hormony neberu a ještě ke všemu se mi tuk ukládá na zcela jiných místech než dříve (hlavně v pase) a únavu jsem cítila stejně před operací jako i po operaci, jen nevím zda nyní více či nikoliv. Když naše praprababičky nazvaly toto životní stádium PŘECHOD, asi věděli proč. Je to opravdu přechod do jinýho života (obrazně řečeno) a co si s sebou vezmeme a co né, záleží jen na nás. Ale myslím, že bychom si hlavně měli s sebou vzít hodně a hodně optimismu, ten bude asi nejvíce potřeba.
Ještě jednou tě moc zdravím a zase někdy ahoj h.
nošení
svadlenka1
| 26. 9. 2009 14:56
Ahojky, i mně v nemocnici , když mne propouštěli, upozornili, že nemám nosit nic těžkýho.. Snažím se to dodržet, protože, jsem měla na opokoji paní na reoperaci... Na kontrolu jdu poprvé ( operovali mně spodem, vaječníky zůstali) 5.10. a mám trošku výtok, je to normální???
PS připojuji se ke gratulantkám...
Pozdrav všem
bubak
| 25. 9. 2009 13:40
Ahoj Alenko , ahoj všichni , už dva dny se pokouším připojit , tak snad teď to vyjde.Psala jsem už třikrát a pokaždé nic.
Alenko , předem děkuji za vyčerpávající informace , dost mi to pomohlo.Ikdyž dnes jsem obíhala předoperační a doktor mi vylíčil jak mi to budou dělat.No , snad ani nemusel , měl si to nechat pro sebe
Říkal o laparo , to mi je jasné , to už mám za sebou žlučník , ale pak vyprávěl o poševních stěnách , plastice , šití atd - a to mně tedy moc nenadchlo.
Co mně překvapilo - byl jeho údiv , že si po čtyřech týdnech objednávám zákaznice.Že v žádném případě , nejdřív po šesti - pokud si nechci hnout s tím vnitřkem.Tak jsem si řekla , že začnu dělat dvě hodiny denně , další týden tři a pak už najedu.
Jinak k tomu Wobenzymu, včera jsem tu měla jednu lékárnici a ta říkala , že je o jeho účinku přesvědčená , že jejímu synovi urychlil vyhojení nohy po operaci o dva měsíce.Nevím , moje mamka zas říká , že jí po operaci také nepomohl , že co jí pomohlo byl řepík, který vyhojuje záněty.Tak to nakombinujem a bude to.
Alenko ještě abych odpověděla na Tvůj dotaz.Jsem ze Říčan u Prahy a operovat mně budou u Apolináře.Nikde jsem se nedočetla zda plánuješ lázně.Myslím , že by každá pokud je to jen trochu možné měla.
Třeba tady z té diskuze se ve Frantových potkáme , akorát nikoho nenapadne , že ta blondýna při těle je bubák.Hezký den všem , J.
zkouška připojení
bubak
| 25. 9. 2009 13:23
************************************************************xx
pro evunka
kalo
| 24. 9. 2009 20:15
Ahoj, já tu informaci mám taky. Nejdřív to bylo max. 2 kg (ze začátku jsem z obchodu donesla pouze 10 rohlíků).
Po 2 měsících mi doktorka povolila nosit a zvedat max. 5 kg.
V nemocnici jsem byla s paní, která 10 let po odstranění dělohy byla na reoperaci, protože zvedala těžší břemena.
Kolegyně v práci je 30 let po operaci a pořád nic těžkého nezvedá.
Moje gynekoložka se zatím nevyjádřila, jestli to omezení platí napořád. Ale zřejmě to bude pravda.
Eva
pro mmmm
Yana
| 24. 9. 2009 15:34
Taky se přidávám ke gratulantům, ať se Ti v životě vše daří.
pro evunka
Yana
| 24. 9. 2009 15:33
Mě zatím nikdo neinformoval, na operaci jsem byla 1.9. (LAVH pro myom, vaječníky ponechány). Na kontrole jsem byla zatím jen u své gynekoložky, za 10 minut jsem byla venku. Bylo vidět, že je v časovém presu. Ale za6 neděl od operace mám jít na kontrolu do nemocnice, tak se určitě na to zeptám. Díky moc za informaci.
7.5. LAVH /vše ven pro myom
evunka
| 24. 9. 2009 14:42
ahoj všechny,po delší době jsem sem nakoukla.Byla jsem na kontrole u nové gynekoložky a byla jsem upozorněna, abych si už napořád dávala pozor na zvedání těžkých břemen,nezvedat víc jak 5kg.Tato informace mě zaskočila,mám těžkou práci a doma musím např. připravovat dřevo na zimu.Myslela jsem si,že toto omezení platí jen do půl roku po operaci.Při zvedání těžkých břemen hrozí po naší operaci,že se uvolní vazy,způsobí pokles pochvy a současně moč.trubice a následuje inkontinence.Reoperace je velmi obtížná.Jak to řešíte vy?Upozornil vás na to váš gynekolog?Prosím odpovězte.
Pro bubak
Geminia
| 24. 9. 2009 09:18
Zapomněla jsem napsat, že těch 6 tabletek Aktiferrinu jsem brala před kyretáží (to jsem byla v prosinci), vůbec nepomohla, řekli mi, že bych měla dostat měsíčky za měsíc, já je dostala tak jak jsem měla, tj. týden po kyretáži, další za tři týdny a opět silné.. bývala jsem i doma, do práce jsem vůbec nemohla.. takže v lednu hned ke gynekoložce a zpět do nemocnice, potvrdilo se to, co jsme plánovali už v prosinci, že mi pomůže už jen HST - vzali mi jen dělohu, vaječníky byly prý byly úplně v pořádku, pokud by nebyly, šly by ven.. tak jsem to i podepsala u operace.
Mezi kyretáží a operací jsem brala v době menstruace a pár dní po ní tak 3-4 pilulky, nadále jen 1 denně..
Po operaci mi nechala obvodní udělat opět krevní testy.. všechno OK, cukr v normálu, jen tlak mi zůstal vyšší (vždy jsem měla v normě, v době problémů mi vyletěl, museli prášky zmírňovat, při propouštění byl OK), ale po návratu do práce je vyšší.. no tak s tím už jsem se smířila, že musím brát pilule..Radši bych byla bez nich, do operace jsem žádné nebrala, jen vitamíny..
pro bubak
Geminia
| 24. 9. 2009 09:08
Ahojky,
brala jsem železo asi jen týden před operací, když se dělala předoperační vyšetření a viděla ten hrozný krevní obraz -měla jsem většinu údajů červeně, tj. mimo normu, hemoglobin 75, ale v nemocnici i tady jsem poznala, že na tom byly některé i hůř (měly 60 a 65), taky zvýšený cukr, prostě se mi rozsypal celý organizmus.. brala jsem Aktiferrin 6 denně, normálně se bere jedna.. takže možná proto jsem měla zácpu, na to mě upozorňovali všichni, že to tak u železa bývá.. ale vydržela jsem, krev se mi spravila, že jsem mohla podstoupit operaci bez transfůze.. sice při příchodu do nemocnice viděli můj odběr a výsledky, zděsili se a že půjdu na transfůzí, ale vzali mi krev a řekli, že i těch pár dní stačilo ke srovnání.. tak jsem na trasfůzi nemusela.. tu běhavku máš možná z nervů, to jsem měla jeden čas taky..
Kamarádka, zdravotní sestra, mi radila, že kdybych měla jít někdy na operaci, ale měla jsem krevní obraz v pořádku, je lepší nechat si odebrat vlastní krev předem, kterou by pak při operaci použili.. jenže to v našem případě nepřipadá v úvahu, většina z nás má anémii.. Zvýšené krvácení způsobují právě myomy, já měla od mládí myomatickou dělohu (stejně jako moje máma, prý to bývá dědičné).. po operaci mi doktor, který byl u operace, řekl, že děloha byla zahlcena myomy, že vypadala jako houba a že se nediví tomu, jaké jsem měla problémy..
odkudpak jsi a do jaké nemocnice půjdeš? Budeme ti držet pěsti, všechno bude OK, hodně v nemocnici pij, ať ti přivezou nějaké pití, nemocniční čaj je blééé
Dělej, co ti budou doktoři říkat, až budeš doma fakt se šetři, budeš unavená.. já tohle neznala, nikdy jsem v nemocnici (kromě porodu) nebyla, na nemocenské snad jednou.. ale tělo to žádá, je třeba vyhovět..
Pokud budeš cokoliv potřebovat vědět, ptej se.. myslím, že rády zodpovíme dotazy tobě i ostatním
Měj se fajn a opatruj se - Alena
Díky Aleně za upozornění
bubak
| 23. 9. 2009 17:32
Zdravím všechny , tak jsem dnes přišla s ortelem.Na operaci mám nástup 5.10 , a druhý den jdu na to.
Jak jsem tu psala , že já žádné myomy nemám , jen krvácím - tak myomy mám a anemii mám také pěknou.
Dnes celý den jsem tak vyčerpaná , že sotva stojím na nohou , polehávám , vůbec netuším jak budu zítra dělat.Znovu jsem si nasadila železo po kterém já opačně běhám na záchod a mám nějak nervy na pochodu.Pan docent říkal , že půjde jen děloha , která má po sobě nějaké zřejmě malé myomky.Prý ji mám zvětšenou jak ve třetím měsíci těhotenství - ještě toho trochu .
Aleno chtěla bych se zeptat jakou formou do tebe doktorka železo cpala a jak dlouho před operací?
Přeji všem hezký den a hodně sil.bubák J.
padesát
Geminia
| 23. 9. 2009 15:19
taky přeji vše nejlepší, hlavně zdraví ať máš v pohodě

Já je oslavila v květnu.. jen s rodinou, žádné velké oslavy..
Alena
Zdravím všechna děvčata..
Geminia
| 23. 9. 2009 15:16
5.3. - HST řezem, vaječníky zůstaly, prý je granulace (jsem do nemocnice ještě nevolala, jsem děsná )
Zdravím hlavně nová děvčata.. měla jsem zase co číst, tak budu psát hromadně:
Pro Smutka: jsem ráda, že jsi neměla žádný nádor, zda si necháš vzít dělohu, to záleží jen na tobě, zřejmě nemáš problémy při menstruaci.. ale může k tomu dojít, já měla taky plno myomů, objevovaly a ztrácely se, pak zase znovu.. ale moc jsem krvácela, měla hrozný krevní obraz, bylo mi zle, omdlívala jsem, byla jsem unavená.. Co není te´d, může nastat za rok, dva..
Pro tu která psala, že měla Jen zhoršený krevní obraz - pozor, při hodně špatném krevním obrazu jsi musela mít podobné příznaky jako já (tj. anémii) a taky potom může být problém s operací (málem jsem dostala transfůzi), ještě že do mě doktorka rvala železo (zase jsme měla zácpu)..

Já jsem stále víc a víc ráda, že jsem HST podstoupila..
Bolí mě občas nohy, ale to i před tím, koleno (mám v něm od 30 artrozu), občas mám návaly jako blázen (beru Mabelle, ale někdy zapomenu), pořád beru Vápník-Hořčík-Zinek.. Nejsem moc sportovní typ, ale o dovolené jsme s dcerkou dost chodily venku, v pohodě jsem vše zvládala... A být bez menstruace - větší pohodu neznám!
A *** je taky skvělý..

Tahle diskuse je moc fajn, jsem moc ráda, že jsem sem zabloudila, moc mi před operací i během rekonvalescence pomohla.. Takže se nebojte, takových jako my je víc, než si myslíte.. a převážná většina si libuje (no nikdy není nic stoprocentní )

Zdravím a přeju krásné dny Alena
Wobenzym
Geminia
| 23. 9. 2009 15:02
Ahojky,
znám enzymatické prostředky jen z letáků, (Wobenzym, Phlogenzym), v letácích je vychvalují, moje dcera je alergik - atopik, tak jsem se na ně ptala dětské lékařky. řekla mi, uškodit nemůžou, ale že by pomáhaly, to jsem ještě neviděla.. Podle ní je to tahák na peníze.. a znáte to "víra tvá tě uzdravila" dělá i homeopatickou léčbu, tak brala malá homeopatika a musím říct, že ty zabraly..
Já nebrala nic a taky jsem výtoky neměla, špinila jsem jen pár dní po operaci a jen jednou po návratu domů, když jsem se namáhala.. to spíš záleží na jednotlivci.. a taky určitě zabrala ta Cicitradina
Ahoj Alena
Oslabení organizmu
Geminia
| 23. 9. 2009 14:46
Ahojky,
já myslím, že to může být oslabený organizmus.. nevím, na čem jsi byla v nemocnici, ale já měla po obou narkozách (první při kyretáži, druhá při HST) problémy se zuby.. po každé mě buď rozbolel zub nebo vypadla plomba.. (byla tedy stará, ale do té doby držela).. to můžou být všechno následky narkózy
měj se líp, Alena
SKT -karpální tunel
Geminia
| 23. 9. 2009 14:31
Ahoj Gino,
přijde mi divné, že ti řekli, že tento problém souvisí s hormonální změnou, protože ho měl i můj otec, na obou rukou . Nebyla jsem si jistá, o co jde, tak jsem našla:
http://www.lekari-online.cz/…a-karpalni-tunel

Já mám obdobný problém a nastal po porodu císařem, mám podezření, že mi při spouště injekcí a infuzí napíchli nějaký nerv - když delší dobu dělám něco titěrného (šití, droboučké práce), začne mě ruka brnět, někdy se v noci vzbudím, ruka mě brní.. ale nikde jsem s tím nebyla, prostě ruku dám dolů, aby se dokrvila, procvičím..
Já programuju, dělám celý den na počítači, u naší profese je to taky dost častý problém, takže možná to souvisí i s tím.. (a koukám, že je to psáno i na těch stránkách.. tak to bude spíš mojí prací).. A píší tam, že to může být způsobeno i jinými nemocemi, problémy.. prostuduj to
Zkus ještě fyzioterapii a fytoterapii (píší ananas)

Jinak vím, že to běžně operují, vím o dost lidech, co to podstoupili..

Měj se hezky.. Alena
pro mmmm
kalo
| 22. 9. 2009 22:33
Tak všechno nejlepší k narozeninám!
Do padesátin mám sice ještě 7 let, ale život beru taky tak: před a po.
Hodně štěstí a radosti do života po operaci.
Eva
pro JJanina
Yana
| 22. 9. 2009 22:11
Ahoj,
Tady na této diskuzi psala (myslím) "Sportovkyně", že 3. den po operaci začala užívat Wobenzym a že neměla po operaci žádné výtoky. Tak jsem si ho zakoupila taky. A před operací jsem se radějí zeptala doktora, kdy ho můžu začít brát. On mi řekl, že klidně před operací. Já jsem mu pak řekla, že v příbalovém letáku je napsáno, že se nemá užívat při zvýšené krvácivosti. A on mi na to řekl, ať si ho teda vezmu dva dny po operaci, že mi to určitě neuškodí. Asi sám moc o tom nevěděl. Tak nevím, jestli to není jenom tahání peněž z kapsy. Užívala jsem tu nižší dávku, t.j. 3x 5 prášků denně. Ještě mi pak gynekoložka doporučila koupit si čípky Cicitradina na vkládání (pro lepší hojení uvnitř). Nemůžu posoudit, jestli to pomohlo (obojí) , ale je pravda, že žádný výtok ani špinění nemám. Operace byla 1.9. a já jsem zatím v pohodě. Tak to je moje zkušenost. Držím Ti palce!!!!!!!!!!!
je mi 50
mmmm
| 22. 9. 2009 20:05
28.4-vše pryč
je mi 50!!!!! Pro fůru práce kolem oslav jsem se sem dlouho nedostala. Padesátiny vnímám jako dost velký předěl v mém životě. Samozřejmě operace v tom hraje velkou roli. Říkám, že to byl život před operací a život po operaci. Po operaci si připadám, že už toho tolik nezvládnu, i když se snažím se tomu nepoddávat a dělat, tak, jako dřív. Bolest zad mě dost omezuje, záda nepřestávají bolet. *** neustále nic moc. Manžel je neuvěřitelně trpělivý. Snažím se sportovat a tak jezdím nadále na kole -i 50km trasy a celkem v pohodě, ale nějak cítím sama v sobě, že to není jako dřív. Výtok po přeléčení mám stále,jdu na kontrolu za týden...... Po hormonech mám neuvěřitelnou chuť k jídlu/teda namlouvám si, že je to po hormonech/ a tak s obavami lezu na váhu a sleduju, co mi tam naskočí. Dost mě to otráví....Vše mi je těsné, to mě deprimuje. Ale už se moc těším na vnučku,,která se má narodit asi tak za měsíc. Začala jsem plést svetříček, koupila nějaké hadříky na mimi a krásnou růžovou deku. Snažím se těšit se ze života, ale občas to jde ztuha....... Teď se těším z těch nádherných květin, co jsem dostala. Říkám, že jen to, je na té padesátce pěkné.A zítra se chystám na kosmetiku a taky co nejdřív k holiči. no vždyť říkám, že se snažím..........Děvčata, hodně zdraví všem..........
Keri děkuji za info
bubak
| 21. 9. 2009 23:21
Ahoj děvčata před i po...
Předem chci poděkovat Keri za vyčerpávající informace , ikdyž u mně je to dosti předčasné.V pozítří jdu pro výsledky krve po kyretáži a pro termín operace.
Docela začínám být nervní , záda mně v bederní bolí jak čert , střílí do nohy a to ještě neležím ve špitále.
Jsem zvědavá jak dlouhou dobu budu mít do dne D - nerada bych to zas dostala.Já když to totiž dostanu , tak pak mi to dobrovolně už neskončí.....
Jdu do Prahy k Apolináři , tak doufám , že tam na mně budou hodní.
Vím , že většina z vás je tu s myomy a cystami , četla jsem si hodně zpětně vaše příspěvky.Pokud máte některá zkušenost s nekonečným buď špiněním nebo krvácením - zajímalo by mně jestli jste před operací byly někdy tak strašně unavené.
Někdy jsem během dne tak ospalá , že zívám v jednom kuse furt dokola jak blázen.V pátek se mi stalo , že ve frontě na nákupu jsem měla za sebou asi 3 návaly a musela jsem se pekelně spostředit aby to se mnou nešvihlo.Doufám , že to není nic horšího , než špatný krevní obraz po ztrátě krve.
Kamarádka mi přivezla nějaké tablety železa od Amwaye , ale co jsem dvakrát ochutnala tak jsem měla takovou honičku na záchod , že jsem to raději vzdala.
Připadám si jak blázen , manžel mi říká ať mu řeknu až mi některý den nic nebude
Ale nic , to jsou lidé na tom hůř a nestěžují si.
Smutko přečetla jsem si o tobě víc - máš to ale trápení.Nejhorší jsou ty odklady.Možná teď co cysta /nádor/ zmizela , že zmizí i teploty.Oni hrají hodně roli i nervy , je to už pro tebe dlouhé , ale neboj taky to zkončí.Držím palce.
Ohledně těch karpálů - nenapadlo mně , že by to souviselo s operací.Shodou okolností mám dvě známé s tímto problémem.Jedné to operovali někde na severu , je to zubařka - takže pro ní velmi obtížné a je po operaci velmi spokojená , bez obtíží.Druhá je má známá s kterou občas chodím na tůry s hůlkami a vím , že kolikrát hole odloží a mne si zápěstí , že jí brní.Ona je po odebrání všeho , ale nezdá se mi to , že by to spolu mělo nějak souviset.
Takže všem přeji hezké slunečné dny , žádnou bolest a rychlé hojení.Dobrou , bubák
Všem
svadlenka1
| 21. 9. 2009 19:50
Ahojky, tak Vám řeknu, že na pos.anýho i ha.zl spadne..Po návratu z nemocnice jsem nespala, bolel mně zub a musela jem ráno k zubaři. No a do týdne jsem dostala strašnou rýmu.. Myslíte, že je to jen neštěstná náhoda, nebo je to po oslabení organismu?
pro Yana
JJanina
| 21. 9. 2009 18:50
Děkuji za odpověď, já budu mít operaci řezem takže ta doba na zotavenou bude pravděpodobně o neco delší.
Píšeš, že bereš Wobenzym. To jsi konzultovala s lékařem?
Zítra jdu na odběr krve a 6.10. mám nástup.
Jsem moc ráda, že jsem objevila tyto stránky, aspoň mám kde sbírat informace.
Viamalce
gina
| 21. 9. 2009 18:40
ahoj Viamalko !
Sojovy Sarapis jsem jedla 6 mesicu a byla jsem s nim spokojena !!! Sla jsem si ho zase koupit do moji oblibene lekarny, a tam mi poradili pry zkusit po 1/2 roce neco jineho, ze je dobry vymenit a kdyz nebudu spokojena, tak se klidne mulzu vratit zase k puvodnimu. Zatim jsem snedla jedno platicko tak nemuzu rici, ale po mesicni davce dam vedet
ano ano ten "karpal" jak se mu duverne rika, je ucpane zapesti a ruka brni a mrazi a mravenci. Jo jo asi ta operace Povede se pry jak u koho jo jo to stari je sakja kujva, ze....
diky za odpoved a hooooooodne zdravi na zdravi
gina
pro Ginu
viamalka
| 21. 9. 2009 17:05
Ahojky. Jen jsem tě chtěla zeptat - proč jsi přešla ze Sarapisu na Menofen? Já užívám Sarapis a cítím se docela dobře. Teď jsem začala kupovat Sarapis se sójou a mám pocit, že je možná lepší. Možná si to ale jen myslím.
Jé, teď to vypadá, že ti vnucuji Sarapis! Ale tak to není - jen jsem se kvůli sobě chtěla zeptat, v čem je Menofen jiný, jestli bych také neudělala třeba změnu - snad to dobře pochopíš.
Jinak o karpálním tunelu jsem slyšela, ale v souvislosti s rukama - se zápěstím. Máš na mysli tohle? Jednu operaci už mám taky za sebou. Není to nic náročného, provádí se v lokální anestezii, ale 6 týdnů pak nesmíš vůbec nic zvedat, ani třeba hrnek s čajem! Dá se to v pohodě zvládnout. Já měla pravou ruku, tak to trošku byl problém, ale naučila jsem se levou za tu dobu i podepisovat.
Gina po kompl. LAHV 16/02/2009
gina
| 21. 9. 2009 12:47
ahoj ahoj vsem devcatum pred i po
tak jsem se vratila po dlouhe dobe k vam vsem a prosim o radu
jinak vic jak po 1/2 roce jsem nabrala 5 kg, hormony si kupuji po Sarapisu ted Menofem citim se dobre po vsech strankach
ALE mam novy problem, pry uzce SOUVISEJICI s hormonal. zmenou !!!

SLYSELY jste o karpalním tunelu ?? Mam diagnostikovany po EEG syndrom KT. Prava pricina je pry v hormonalni zmene. BOhuzel ani 10x injekce B12 a 5x laser nepomohly a uddajne jedine reseni je operace.

Devcata, mela jste nektera take SKT ??
diky a zdravim
gina
Yana, ecila..a všem ostatním..
SMUTKA
| 21. 9. 2009 09:22
Holky, děkuji za Vaše názory. A takzvanou útěchu. Yano, z Tebe mám radost, že jsi v pohodě. Jen Vám chci napsat, že jak je cysta, pryč. Žádné problémy nemám. Myslím bolesti břicha atd. Menstruaci mám pravidelnou, 4-5 dní. Žádné velké krvácení jsem nikdy neměla. Já si osobně myslím, že jsem něco přechodila. Samozřejmě psycho...také pracuje. Ale každý den, mít teploty? Zítra jedu na vyšetření. Jak budou teploty pryč. Půjdu na operaci hned. Je to opravdu nepříjemné. Prý toto, půjde udělat laparem a zbytek vaginálně. Tak alespoň jedná dobrá zprávička. Pěkný den. I.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
8. 6. 2025 07:39