Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro Keri
kalo
| 20. 9. 2009 20:43
Ahoj Keri.
Děkuji a věřím, že to bude fajn.
Jen nevím, kolik věcí sebou brát. Ty poplatky jsou přesně, jak píšeš. Já doplácím ještě za jednolůžkový pokoj.
Eva
lázně - všem co se ptají
Keri
| 20. 9. 2009 14:24
Ahojky,doporučení na lázně mi psal gynekolog, ale musela jsem pro vyjádření ohledně celkového zdravotního stavu. Mám i jiná onemocnění, ale do lázní jsem jela jako.pacientka po hysterektomii. Lázně byly na křížek, poplatek 60 Kč jako v nemocnici a 15 Kč tzv.lázenský poplatek je v součastné době běžná věc+ 80 Kč na den ubytování a strava, které byly ve všech směrech luxusní. Měsíc vyšel na 4340Kč. Byla jsem opečovávaná ze všech stran a taky si to náležitě vychutnala. Kalo tobě přeji, ať si to užiješ minimálně jako já. Ve Frantovejch je fakt krásně, mám dlouho na co vzpomínat. Keri
PRO SMUTKU
ecila
| 19. 9. 2009 22:14
Ahoj Smutko,já byla na operaci 10.2.09.Chci jen reagovat na ty teploty.Já je měla před operací asi měsíc.Absolutně jsem nevěděla z čeho.Stále kolem 37,5.Ale můj názor je ten ,že tělo bylo z toho věčného krvácení atd...vyčerpané.A samozřejmě v tom hraje roli také psychika.Od operace jsem bez teplot.A teď po půl roce je mi opravdu fajn.Ahojky ecila
pro Smutku
Yana
| 19. 9. 2009 11:15
Ahojky,
na operaci jsem byla 1.9., vždyť víš. A jsem šťastná! Rozhodovala jsem se 4 roky, ale myom neustále rostl. Pak už stejně nebylo vyhnutí. Co se týče psychické stránky, řekla bych, že jsem na tom daleko lépe než před operací. Vlastně jsem úplně v pohodě. Naopak to neustálé čekání, ty kontroly u doktorky , velke krvácení, sledování myomu, to bylo daleko horší. Pořád jsem na to myslela. Nic mě nebolí, akorát , když něco začnu dělat, tak jsem brzo unavená. Už teď můžu říct, že se cítím fyzicky i psychicky daleko líp, než před operací. Takže moje rada - určitě na operaci a celou dělohu. Pak už se ti tam nemůže nic udělat, ani na čípku. Já vím, že se mi to teď radí. Sama jsem byla nerozhodná a měla strach. Švagrová byla na operaci s cystou na vaječníku ve čtvrtek (17.9.) a dnes v sobotu 19.9. jde domů! Dělali jí to laparoskopicky, a to i když je docela silná. Odstranili jenom cystu, vaječník nechali.
Na kontrolu do nemocnice jdu za šest neděl od operace, tak doufám, že se nic nezmění a budu stále v pohodě.
Přeju ti, ať se správně rozhodneš! A z mojí zkušenosti (zatím) - opravdu ten strach a obavy z operace za to nestojí. Tak Ti držím palce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahoj..všem
SMUTKA
| 18. 9. 2009 23:26
Holky, já nevím. Pro bubáka. Je mi 40.let. Dnes jsem volala do nemocnice, říkala co se změnilo. Sestra, takže myomy budem vyřezávat. Když myomy rostou, za 4.měsíce dalších 8. a dalších do 1mm. je tam spousty. Řekla jsem jí, ať mi operaci neobj. že se domluvím až s lékařem. V pondělí jdu opět na ultrazvuk do nemocnice, ve středu za profesorem na vyšetření i s ultrazvukem. Tam se domluvím. Dělohu dám pryč. Kdyby se nic nezměnilo, stále tam byly jen ty dva, co tam jsou celé roky. Nechám si je vyřezat. Ale toto. Jsem celkem ráda, že se operace odložila. Nyní další zjištění už po operaci, že mám další myomy by bylo moc. Žádné problémy nemám. Takže ve středu budu vědět nástup. Jen ty teploty, mám už 37,6 a s tím mě na operaci nevezmou. V úterý jdu opět na vyšetření, co teploty zbůsobují. Já mám už rozhodnuto. Jen se bojím, psychiky po operaci. Pěkný víkend všem. I.
pro bubak
kalo
| 18. 9. 2009 23:10
Moóóc děkuji za Tvůj příspěvek.
Nespavost a pocity panického strachu, to je přesně to, s čím bojuji už měsíc. Léky, léky a léky a přesně opačný efekt. Rozhodla jsem se pro intenzivní psychoterapii bez nich. Hned po prvním sezení jsem v noci spala.
Přeji Tobě i všem ostatním hezký víkend.
A sobě - dobrou noc!
Eva
Ahoj Evi
bubak
| 18. 9. 2009 22:44
Děkuji za odpověď , já jsem u OZP , tak se podívám tam.
Budu držet palce ať lázně pomohou.
Až budu mít po všem tak si to určitě oběhám.Manžel mi to vyloženě vnucuje ať toho využiju , že ikdyby se mělo doplácet , že by bylo škoda to pustit.Kamarádka byla ve Frantových před 6ti lety a tak si je zamilovala , že tam celé roky jezdí s manželem tak třikrát do roka na prodloužené víkendy.
Jelikož dělám sama na sebe - tak sama sebe do lázní uvolním - ikdyž mi bohužel peníze nepůjdou.
Ale říkám si - co je měsíc v životě.Mám dva dospívající kluky a dávaj mi teď zabrat a já jim , že by bylo dobré si vzájemně odpočinout.
S psychikou jsem měla problémy asi 3 roky , intenzivně - tzn. k zbláznění asi 7 měsíců.Byla jsem na všech možných vyšetřeních a na čím víc jsem jich byla tím víc jsem do toho propadala.Měla jsem pocit , že mi doktoři nevěří , že si vymýšlím , vše negativní at.Byla jsem z toho na provaz.Trpěla jsem nespavostí , pocity panického strachu ,měla jsem spoustu i fzických projevů - klasická psychosomatická onemocnění.....Zkusila jsem asi třikrát léky , ale dělaly mi opačný efekt -zhoršovaly mi to co jsem chtěla potlačit.
Až jednoho dne jsem se dostala k jedné fajn psychosomaterapeutce - bohužel teď nepracuje-a začalo to.Už po první sezení se mi udělalo lépe.Vydrželo to týden , pak jsem byla zase zpět.Prostě zkrátím to , po nějaké době a i mém intenzivnějším snažení - vyřešit i zpětně určité nevyřešené věci - i z dětství s rodiči-a i jiné - z mého nynějšího osobního života jsem zřejmě získávala sebedůvěru , že to zvládnu , že některé věci vypadají horší než nakonec jsou.No prostě postupně jsem se z toho dostala bez léků /o to mně moje léč. prosila ať se snažím jim nepropadat/.Jsem za to opravdu moc ráda , vím jaké to je , jak se to ostatním špatně vysvětluje.....
Proto Ti Evi i ostatním , které mají podobné potíže moc držím palce.
Uvidíte , že jednou bude líp.Já už mám pokoj pár let.On život pořád připravuje nějaké radovánky-jako teď - děloha , ale to tak bývá , překonáme tohle a zas se možná přihlásí něco jiného ---třeba lázně---
Hezký víkend.Bubak
pro kkaalliimmeerroo
kalo
| 18. 9. 2009 21:16
Ahojky, vítej zpátky.
Taky jsem si myslela, že jsem na dně, ale až jsem se zahojila po fyzické stránce, odnesla to psychika...
Já jsem byla na sále 2 h. a nejhorší vzpomínky mám z JIP.
Ležela jsem tam pomalu 24 hodin, řvala bolestí i přesto, že mi tekla jedna infuze za druhou. Záda nestíhala. A 6 hodin jsem vůbec necítila nohy po epidurálu.
Na všechny ty hadičky a pytlíky raději zapomenout. Je to za náma!!
Taky jsem rozvedená, se synem na všechno sama.
Ale dá se to zvládnout a pak Ti bude hej.
Buď trpělivá, já osobně jsem byla na neschopence 9 týdnů. Až na ty peníze, pohoda. Hodně odpočívej a drž se!
Eva
bubak - lázně
kalo
| 18. 9. 2009 21:01
Jestli můžu k těm lázním, jsem jednou z čekatelek. Nástup do Františkových mám v půlce října a už se nemůžu dočkat. Po operaci byly nějaké problémy s hojením, psala jsem tady o tom už hodně. Teď momentálně řeším vysoký tlak a psychiku, věřím, že se to v lázních nějak srovná.
Informace jsem sehnala na netu: http://www.vzp.cz/…z/Klienti/Lazne/
S doporučením od mého gynekologa jsem zašla za obvoďákem, ale s nadšením jsem se nesetkala. A ani v práci se jim to moc nelíbí, jednak závidí a měsíc je dlouhá doba.
Přeji pevné nervy.
Eva
já chci taky lázně :-)
bubak
| 18. 9. 2009 19:54
Ahoj Keri , spadla jsi mi rovnou do klína.
Byla bys tak hodná a napsala mi pár informací ohledně lázní.?
Jestli je možné kdybys mi naznačila u která jsi pojišťovny , jestli jsi měla křížek , nebo příspěvkové a zda se 28 dní dalo vydržet...
Jakým způsobem se o ně žádá - zda u obvoďáka , nebo v nemocnici a jestli je k tomu podmínka všeho ven-děloha i vaječníky , nebo třeba jen ta děloha....?
Nesehnala jsem si žádné info - na netu a kamarádky co v lázních byly - byly už před pár lety.
Dokonce jedna známá se prý doktorky po odebrání všeho ptala zda lázně či ne a ona jí odvětila ať prý jede k moři , že je to lepší - což mi připadá prapodivné.
Jinak k hezkým zážitkům gratuluji , je dobře si udělat něco také jenom a jenom pro sebe.
Díky za případnou odpověď , bubák
Pro smutnou Smutku
bubak
| 18. 9. 2009 19:39
Ahoj Smutko i ostatní.
Já osobně neznám dopodrobna celé Tvé trápení , ani neznám kolik je Ti roků , ale co jsem zběžně zpětně pročetla tak pokud neplánuješ děti tak s tím trápením sekni a dej to pryč.
Vždyť tohle jsou tak ubíjející nekonečné starosti , život utíká , venku nádherně a člověk se jen trápí.
Já takhle kyretážuji 3 roky , neustále něco nemůžu , neustále něco nemůže i můj manžel a stále se to opakuje.
Také jsem poseroutka , ze špitálů mám děs , ale už kolikrát když jsem tam odtud odcházela jsem si řekla , že to vlastně ani tak strašné nebylo.
Ještě Vám musím něco říct.Když jsem byla před týdnem na poslední kyretáži - potkala jsem tam známou , kterou akorát propouštěli pátý den po děloze i vaječnících.
Ohromně mně nadchlo jak skvěle vypadá a když říkala , že vše vpohodě..
Včera jsem potkala její maminku a ptala se jí jak je dceři.A víte co mi odpověděla????Že už chodí do P r á c e!!!!!
Nepíši to obdivně , ale dost mně to překvapilo , mylím , že hazaruje se zdravím , ale možná je jedna z mála takto odolná....
Takže Smutko , držím palce k tomu správnému rozhodnutí , ale už si trápení neprodlužuj.Za 3 měsíce máme vánoce.....
Bubák
Pro smutnou Smutku
bubak
| 18. 9. 2009 19:39
Ahoj Smutko i ostatní.
Já osobně neznám dopodrobna celé Tvé trápení , ani neznám kolik je Ti roků , ale co jsem zběžně zpětně pročetla tak pokud neplánuješ děti tak s tím trápením sekni a dej to pryč.
Vždyť tohle jsou tak ubíjející nekonečné starosti , život utíká , venku nádherně a člověk se jen trápí.
Já takhle kyretážuji 3 roky , neustále něco nemůžu , neustále něco nemůže i můj manžel a stále se to opakuje.
Také jsem poseroutka , ze špitálů mám děs , ale už kolikrát když jsem tam odtud odcházela jsem si řekla , že to vlastně ani tak strašné nebylo.
Ještě Vám musím něco říct.Když jsem byla před týdnem na poslední kyretáži - potkala jsem tam známou , kterou akorát propouštěli pátý den po děloze i vaječnících.
Ohromně mně nadchlo jak skvěle vypadá a když říkala , že vše vpohodě..
Včera jsem potkala její maminku a ptala se jí jak je dceři.A víte co mi odpověděla????Že už chodí do P r á c e!!!!!
Nepíši to obdivně , ale dost mně to překvapilo , mylím , že hazaruje se zdravím , ale možná je jedna z mála takto odolná....
Takže Smutko , držím palce k tomu správnému rozhodnutí , ale už si trápení neprodlužuj.Za 3 měsíce máme vánoce.....
Bubák
všem prima ženským
kkaalliimmeerroo
| 18. 9. 2009 18:00
Ahojda,tak se hlásím.Operaci LAHV jsem měla 8.9.A narovinu napíšu,žejsem to vůbec nezvládla jako tady skoro všechny ženy.Sáhla jsem si až na samé své dno.Operace měla trvat asi hodinu,nakonec trvala víc jak 3. Měla jsem zavedený drén do břicha a pytlík na moč.Lahvičku na drén mi museli dávat 3krát jinou,byla plná krve.Odsranili mi ji 3den po operaci a není to vůbec příjemné.Všichni šli domů 5 a nebo 7 den a já byla v nemocnici 11dnů a to jsem poslední 2 dny zatajila teploty,protože by mě jinak nepustili,jenže.........jsem rozvedená se 2 dětmi,achjo.Teploty mám stále,jsem doma,je mi lépe,zítra doberu antibiotika a snad to bude lepší. Holky držte se
Pro Keri
svadlenka1
| 18. 9. 2009 17:42
Ahojky chtěla jsem se zeptat, jak je to s těma lázněma? Byl problém je dostat?
pro smutku
nadka
| 18. 9. 2009 15:47
Ahojky,ja myslim,ze by jsi mela jit hned,kdyz uz jsi se rozhodla,ze tu operaci podstoupis.Potom to bude cely opet od zacatku,strach atd.Ale rozhodnuti je stejne jenom na tobe.Ja pujdu v lednu a ty by jsi to mela uz za sebou.
pro všechny
SMUTKA
| 17. 9. 2009 19:55
Ahoj holky.
Tak jak jsem psala, dnes bylo vyšetření. Po 4.měsících. Teploty mám stále. Na vaječníku, co lékař říkal nádor, který byl do půl dělohy, je pryč. Byla to cysta. Co se týká myomů, měla jsem dva. Jsou menší, ale dalších osm narostlo. Od 3,8mm po 1.8mm. Zítra volám do nemocnice, co s tím. Žádné problémy nemám. Ale stejně jednou bych musela na operaci jít. Ale tady bych dala celou dělohu už pryč a žádné vyřezávání. Co myslíte holky, jít na operaci hned, nebo počkat...
lázně
Keri
| 17. 9. 2009 13:58
Ahojky všem,jsem po operaci od 1.4., po dlouhé době jsem nahlédla a musím se podělit o nádherný zážitek z lázní. Byla jsem ve Františkových Lázních na 28dní, začátkem září jsem se vrátila.Procedury jsem měla přímo ve lázeňském domě, jen na ty gynekologické jsem musela docházet. Ubytování luxusní s bazénem uvnitř lázeńského domu, kam jsem chodila každý večer plavat. Jídlo skvělé a k tomu všemu super počasí. Cítím se jako nový člověk. Všem čekatelkám držím pěsti a těm, které čekají lázně ať si je krásně užijí! Keri
pro JJanina
Yana
| 16. 9. 2009 08:30
Ahoj, jsem po LAVH (jen děloha) 1.9., domů jsem byla propuštěna 5.9. V nemocnici se mnou byla paní, byla operovaná ve stejný den , brali jí i vaječníky a šla domů taky ve stejný den jako já.Zatím žádné komplikace nemám, jsem jen víc unavená. Do práce se chystám začátkem října(v kanceláři).
Dva dny po operaci jsem začala brát Wobenzym. A teď , po kontrole a doporučení mé gynekoložky začnu brát čípky Cicatridina pro lepší hojení.
Tak ať ti to čekání rychle utíká
pro amalku
JJanina
| 15. 9. 2009 17:48
děkuji za povzbuzení,určitě se budu šetřit, ale chtěla bych se brzo vrátit do práce, pracuji v kanceláři, no ale nebudu předbíhat a uvidím co mě přinesou příští dny
Zdravím všechny čekatelky na operaci.
svadlence1
ecila
| 15. 9. 2009 17:43
Ahoj,já jsem půl roku po.Je mi 38let,také děloha.Unavená jsem byla určitě 3 měsíce a úplně ok až teď po půl roce.Teprve teď se chystám si jít zacvičit-fyzička už ale žádná není,musím začít už něco dělat.Těžké věci netahám dodnes.Snažím se tomu vyhýbat max.5kg.Pro tašky s nákupem do auta posílám děti.Tak hezky odpočívej a nesnaž se to uspěchat.Měj se a ahoj ecila
už jsem doma
svadlenka1
| 15. 9. 2009 17:10
Ahojky, já mám 37 roků a od 9.9. odebranou dělohu. Už jsem doma a odpočívám.....Jak dlouho budu takto unavená a jak dlouho nemohu nosit těžké věci??
Děkuji za radu
ještě pro bubaka
vwin
| 15. 9. 2009 16:09
Běžně se asi lázně po této operaci nedávají, alespoň u mne o nich vůbec nebyla řeč. A co vidím tady na diskuzi, těch co byly v lázních je jen pár. Já jsem po operaci od 20.3., řezem a jsem naprosto v pohodě, bez problémů. ale kdyby mi lázně někdo nabídl, brala bych.
pro bubaka
vwin
| 15. 9. 2009 16:05
Ahoj, pracovní neschopnost je různě dlohá pdole typu operace. Mně lékař řekl původně že půjdu na LAVH a že budu doma 6-8 týdn-. V nemocnici pak způsob operace změnili na operaci řezem a při té je pracovní neschopnost běžně 8-10 týdnů. Dělám v kanceláři, neměla jsem žádné problémy, šla jsem do práce ke koci 8. týdny ale doktor mě uschopnil na moji žádost, chtěl mě ještě nechat doma. Záleží dost na tom, jakou děláš práci,uvidíš sama, jak se pak budeš cítit. Je fakt, že v prvních týdnech je opravdu velká únava, je potřeba odpočívat.
oprava chyb....
bubak
| 15. 9. 2009 13:36
Po odeslání dopisu koukám , že chybí některá písmena ve slovech - tak to vypadá jak příspěvek od hlupačky ,za to se omlouvám.Půjčila jsem si počítač od syna a má klávesnici v hrozném stavu.Díky za pochopení , bubák
ahoj čekatelky
bubak
| 15. 9. 2009 13:29
Zdravím vás , také mezi vás patřím.Je mi 43 a jdu na vynání dělohy.Příští týden ve tředu se dozvím termín.
Už aby to bylo za námi.Chtěla bych se zeptat už zkušenějších , co to mají za sebou - s jak dlouhou dobou bez práce mám asi tak počítat.
Je o pro mně dost důležité , neboť pracuji ve službách jako OSVČ , takže přemýšlím jak s objednáváním zákaznic
Myslela jsem i , že bych nedělala 3 týdny,co vy na to , stačí?
Ještě mám dotaz zda někdo máte informace o náslených lázních.Jsem u OZP. Jsou lázně plně hrazené po operaci , nebo příspěvkové?Myslím , že by nebylo od věci vyrazit do Frantových a věnovat se po těch letech honění kolem famílie také sobě.
Děvčata , všem, které to mají za se bebou přeji zdárnou rekonvalescenci a nás co to čeká- ať už to je zdárně za námi bez velkých nervů.Přeji všem hezký zbytek dne , bubák
čekání na operaci
heppy
| 14. 9. 2009 13:49
Zdravím všechny. Náhodou jsem narazila na tyto stránky a chci všem poděkovat. 14.9. nastupuji na operaci technikou LAVH /odstran.dělohy i vaječníků- je mi 59let/. Po přečtění vašich příspěvků je mě o mnoho lépe . Určitě se ještě ozvu.
JJanina
amalka
| 13. 9. 2009 19:12
JJanino, dobře vím, jak těžké je to čekání před operací. Já ji mám už víc jak rok za sebou - řez břichem, odebraná děloha, vaječníky zůstaly. Zpětně mohu říct, že ten strach byl pro mne mnohem horší než samotná operace. Zdaleka to nebylo tak hrozné, jak jsem si představovala. Já vím, že se mi to lehko dnes už radí, ale zkus se moc nebát. Držím palce, aby to uteklo co nejrychleji, operace proběhla bez komplikací a vše se krásně hojilo. Hlavně se po návratu domů opravdu šetři a dopřej tělu čas, aby se mohlo v klidu dát do pořádku. Není dobré to chtít nějak uspěchat. Měj se moc hezky . ahoj amalka
čekatelka na operaci
JJanina
| 13. 9. 2009 13:35
Tak jako mnohé z vás i já jsem náhodou našla tyto stránky.
7.10. mě budou operovat - odstranění dělohy i vaječníků.
Takže sháním informace kde se dá.Přečetla jsem si snad skoro všechny příspěvky a jak se mě termín krátí tak se k tomu čtení stále vracím.Děkuji všem ženám co sem napsaly.
Ahojky
MARKYSEK
| 13. 9. 2009 12:34
všechny vás moc zdravím.15.9 to už bude rok co jsem i já byla na hysterektomii.Až na menší problémy se už cítím dobře.Geminia granulaci jsem měla taky,byla jsem jí odstranit v myslím že v červnu.Ráno jsem měla nástup v 6h a v 11h mě pustili domů.Všem čekatelkám držím moc a moc palečky ,nebojte se nic to fakt není.Já jsem si myslela po probuzení z narkozy,že mi nic nedělali,nic mě nebolelo.Ale asi hodně záleží jak vás tlumí lékama.No a ti co to mají zdárně za sebou přejí brzké uzdravení,papa zase juknu Markysek
Dlouho jsem tu nebyla
Geminia
| 12. 9. 2009 21:26
hysterektomie - řez břichem 5.3.2009, jen děloha, vaječníky zůstaly

Hezký večer, děvčata.. nějak po dovolené nestíhám sem zajít.. ale možná je to tím, že mě nic netrápí, nic nebolí, cítím se skvěle.. s tou granulací jsem ještě nikde nebyla, musím do nemocnice zavolat, jsem děsná
Jdu si přečíst aspoň měsíc dozadu, co se tu dělo..
Všem čekankám přeji rychlé čekání, po operaci všem dobré hojení a skvělý život bez problémů
Alena

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...