Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro smutku
kakamila8
| 2. 9. 2009 20:49
Ahojky to čekání je hrozný.Ale tady mi hodně pomohly.Uvidíš uteče to jako voda.Držím všechny palečky
..........
kakamila8
| 2. 9. 2009 20:44
Ahojky všem už jsem tu dlouho nebyla bude to čtyři měsíce co budu po operaci LAVH jenom děloha vaječníky zůstaly je mi fajn,ale občas mám takový divný stavy potím se a motá se mi hlava.Jinak to jde.*** je opravdu lepší víc si to užívám.Tak doufám,že se máte dobře.Přeji pěkný večer všem
Viamalko a hella
SMUTKA
| 2. 9. 2009 13:19
Moc děkuji. 17.9. hned písnu jak se věci mají. Holky zatím pa..a žádné problémy. I.
Hella a ostatní
Japo
| 2. 9. 2009 11:34
Zdravím, jsem skoro rok po operaci, měla jsem období, kdy jsem byla nevyrovnaná a v nepohodě, žádné deprese, přestože mě z plného "provozu" ustřihli oba vaječníky. Souhlasím s tím, že daleko hůř jsem se cítila psychicky, když jsem měla rozhozenou štítnou žlázu, je to nesrovnatelné a měla jsem chvíle, kdy jsem myslela na nejhorší. Toto co se děje v přechodu si myslím, je prostě přirozený proces a musí tím projít všechny. Myslete spíše na ty pozitiva. Já jsem měla řezem vše ven, a jsem úplně v pohodě, myslím, že jako nikdy. Samozřejmě občas bolí jizva apod. ale beru to tak, že jsou určitě horší věci. Všechny moc zdravím. J
pro smutka
hella
| 2. 9. 2009 09:35
Ahoj Smutko, to je mi líto. To čekání je opravdu nepříjemné, ale ono to uteče. Důležité teď je, aby zjistili od čeho máš ty teploty. Může se ale stát, že už 17.9. budeš bez teplot. Držím ti palce. h.
pro Saskia i ostaní
hella
| 2. 9. 2009 09:30
Ahoj Saskio, určitě máš pravdu, hormony hrají svou velkou roli v celém našem životě, nejen v přechodu, ale všimla jsem si, že větší problémy kolem přechodu mívají ženy, které byly vždy citlivější a senzitivnější.
Ještě jsem chtěla dodat, že deprese může způsobovat i nedostatek hormonu štítné žlázy ( sama jsem tím prošla).
Aniž bych o tom věděla, prodělala jsem zánět štítné žlázy. který přešel do chronického stádia. Byla jsem stále unavená a měla jsem i deprese. Moc jsem to neřešila, myslela jsem že to patří k věku. Pak jsem si nechala udělat v laboratoři test (na radu kolegyně, která tyto problémy měla také) a ten ukázal, že mi nedostatečně funguje štítná žláza. V současné době beru hormony štítné žlázy a je mi lépe. Nevím, co bude v budoucnu, ale deprese zatím zmizely.
V každé laboratoři udělají tento test za pár desítek korun.
Mějte se krásně a pa pa H.
pro Smutku
viamalka
| 1. 9. 2009 17:15
Tak to je mi líto, protože to čekání je na tom všem to nejhorší. Když už se člověk jednou odhodlá, tak by to měl mít za sebou co nejrychleji. Držím palečky, ať už fakt dlouho nečekáš a ať máš výsledky co nejlepší.
Operace odložena.
SMUTKA
| 1. 9. 2009 12:02
Ahoj holky. Operace opět odložena. Kvůli teplotám. Mám je už delší dobu. Takže celkové vyšetření. 17.9. budu vědět víc. Mnoho krásných dnů.
hysterektomie
Ajli
| 1. 9. 2009 09:05
Jsem šest neděl po hysterektomii po císařském řezu a mám doma dvouletou dceru a miminko, které kojím...Pochopitelně odpočinek žádný .Ctěla byc vědět, zda je na tom někdo také tak, abych si s ním mohla předávat zkušenosti.Díky.
deprese
saskia
| 1. 9. 2009 07:05
Hello, myslím, že se mýlíš. Deprese u žen v přechodu souvisí s hormony, s nedostatkem estrogenu, někdy i testosteronu.
pro mmmm
hella
| 31. 8. 2009 15:24
LAVH 28.4. (vaječníky ponechány)
Ahoj 4m, moc tě zdravím. Já jsem se vrátila z Chorvatska. O operaci už ani nevím, nic mě nebolí a nemít menzes je opravdu moc fajn. Nepamatuji se, že bych to někdy o dovolené neměla. Tohle byla snad moje první dovolená, kdy jsem nesháněla vložky. Jinak výtok mám stále. Již sice několikrát přeléčeny, ale vžy se mi po několika dnech vrátí. Už se mi to nechce ani řešit. Počkám, zda si tělo pomůže samo. Jinak v říjnu mám jít na kontrolu, protože mi v červenci našel doktor na vajeníku cystu.
Jinak co se týká depresí, má tyto problémy spostu žen v tomto věku a nesouvisí to nijak s operací. Souvisí to spíše s povahou. Ale neztrácej naději, zase určitě bude časem lépe. Měj se moc krásně. pa pa h.
pro verusu
pedikerka
| 30. 8. 2009 21:13
Zdravím všechny ženy,dlouho jsem tu nebyla díky zavirovanému PC.
Pro Věrušu:břicho oteklé jsem měla taky dlouho,tak jsem našla doma doktorské kalhoty se zapínáním na straně.Minulý týden jsem si zkusila džíny a už je to dobré.Měla jsem už více operací a musím zhodnotit,že řez do bikin mne dlouho bolel a nejrychleji se mi hojil řez od pupíku dolu.Taky asi dost záleží na tom jak řez roztahují hákama.Tentokrát jsem měla hodně modřin a ty bolely více než řez.Držím palce,ať tě břicho bolí míň a míň,až nebude bolet vůbec.
Daniela
Elisheva
SMUTKA
| 30. 8. 2009 20:42
Pro Tebe. Nenapsala jsem pro koho.
Moc štěstí.
SMUTKA
| 30. 8. 2009 20:41
I já se přidávám, ať to vše zvládneš v pohodě. A začít žít normální život, po jakém toužíš. Moc Ti to přeji.
Elisheva
vwin
| 30. 8. 2009 14:03
Moc ti přeji, aby umělé oplodnění dobře dopadlo. Naprosto chápu tvoji touhu po vlastním miminku. Kdybys to teď nezkusila, možná bys měla později výčitky. Určitě ti tady všechny budeme držet palce a čekat na tvoji zprávu. Drž se, hodně štěstí!!!
umělé a pak operace
Elisheva
| 29. 8. 2009 12:20
zdravím všechny...
po domluvě s lékařem,jsme se s manželem rozhodli zkusit umělé oplodnění....začátkem září bych měla brát hormony....IVF je naplánované tak kolem 21. září....tak mi držte palečky....pokud se to nepodaří,půjdu na hysterektomii hned...pokud bych otěhotněla posouvá se to o devět měsíců....
neustále má v sobě vnitřní boje....bojuji s tím,zda to toho mám jít....zda neohrožuji sebe nebo dítě......chci to toho jít.....jsem žena,která by alespoň jednou chtěla cítit jaké to je mít mimi v bříšku,ale neustále jsou tu ty otázky na které mi tři doktoři odpovídají jinak....
tak prosím držte palce.....chci to nechat na vyšši moci....pokud se to vůbec podaří.....mělo a má to tak být.....
té zavěrečné operace se už nebojím......ale už chci normálně žít....sportovat......tančit......v podstětě jsem nemocná od dubna a nedělám nic.....jen tak přežívám.....
Pro Yana a všechny.
SMUTKA
| 28. 8. 2009 11:35
Také na Tebe myslím, v pondělí si jdu pro prášky. V pátek nemocnice. Uvidím, co se změnilo za 4.měsíce. Budu na Tebe myslet. Ať to máme za sebou. Všem přeji hodně zdraví. Ty to budeš mít za sebou. Já mám nástup 16.9. . KRÁSNÝ VÍKEND VŠEM HOLKY.
rekonvalescence
sportovkyne
| 27. 8. 2009 14:52
Ahojky všichni,
po delší době jsem opět zavítala na tyto stránky.Chci se s Vámi také podělit o léčbě. Jsem od 14.4.09 po LAHV komplet. Já jsem začala brát 3 den po operaci Wobenzim a žádný zánět a výtok jsem neměla a nemám dodnes.
Beru jen Sarapis 2 krát denně a 1 přírodní izoflavon, žádné hormony ne. Opravdu netrpím žádnými potížemi jako jsou návaly, deprese atd. Cvičit jsem začala 3 měsíce po operaci a dnes již chodám 3 krát za týden na aerobik a ujedu i 30km na kole a plavu. Poslouchám, ale své tělo.
Asi je to individuální, ale čekatelky nebojte, není vše jen černé.
pro Yana
SMUTKA
| 27. 8. 2009 12:30

bojím se
kkaalliimmeerroo
| 26. 8. 2009 19:23
ahojda všichnije mi 40 a už mám taky termín operace,strašně se bojím,poradíte mi někdo,mají mi odstranit dělohu. děkuji
hysterectomie
yaya
| 26. 8. 2009 04:29
Ahojky,
je mi 34 let a v lednu jsem prodelala operacni zakrok nazivany Novasure,ziji v USA,a nejsem si jista,jestli to same je mozne v Cechach.Nemohli mi zastavit krvaceni po dobu nekolika mesicu s prestavkami nekolik let a tak me nakonec letos navrhli podvazani vajecniku,ktere mi takto zachovali a tuto proceduru,neodebiraji delohu celou,jen vyrezou 90 %sliznice a vypali vnitrek delohy,ktera je tim padem nefunkcni,ale zachovana.Nejsem odbornik,tak ne neberte prosim za slovo,ale takto jsem to pochopila a videla i instruktazni video.Vim,ze jsou ruzne duvody,proc k hysterectomii musi pristoupit,ale v mem pripade to byl stastny tah,nemam zadne problemy, bolesti,procedura trva 2 minuty a v praci jsem byla 3.den.Tak vam vsem drzim palecky a jestli toto v Cechach jeste neni,urcite to dorazi.
pro Smutka
Yana
| 25. 8. 2009 21:02
Chtěla jsem napsat "často na Tebe myslím" né "často si na Tebe myslím" , přišlo mi to legrační, když jsem si to pak po sobě přečetla. To jen tak pro odlehčení. Držím Ti palce.
pro Smutka
Yana
| 25. 8. 2009 20:55
Ahoj, tak už se mi to blíží. Často si na Tebe myslím, jestli se Ti vše nezkomplikovalo.(aby se ti operace zase neodložila). Já jsem si dnes byla pro předoperační výsledky. Je vše O.K. - tak za týden jdu do toho. Doufám, že to nedostanu. Nervy pracujou. Tobě taky dík za podporu. Zvládneme to obě. Ozvi se.
pro J, hella, Amalka, Rublicek i ostatní
Yana
| 25. 8. 2009 20:50
Ahojky,
děkuju za povzbuzující zprávy. Operace se mi přiblížila, jdu začátkem příštího týdne. Mějte se všechy moc hezky. Pak se ozvu.
antidepresiva
mmmm
| 25. 8. 2009 14:33
tak jsem si myslela, že antidepresiva beru jen já jako bonus za svůj přístup k životu. A koukám, že tomu tak není.......i s hemoroidy jsem si užila své. Je to asi daň za slabé nervy. a záda mě budí každou noc....Antidepresiva beru od letošního ledna, vždy jeden večer. Ráno zase slupnu hormony a hurá do života.... Za 3 neděle mi bude padesát..........tak si říkám, holka, jak bude za 10let? Kolik to bude prášků denně??Můžu se tě zeptat, jak to zvládáš s těmi antidepresivy? A co užíváš? Mě kolikrát připadá, že nervy mi dávají víc zabrat, než celá operace...... Jinak výtok jsem ještě neřešila, mají dovolenou, tak až v září. Takže o žádném konfortu bez vložek u mě nemůže být zatím řeč. Ale jinak musím uznat, že bez měsíčků je to bezva...Pořád si říkám, že ten lepší život po operaci, který mi doktoři slibovali, teprve nastane, že musím být trpělivá. A snažím se o to....
lázně
zz
| 24. 8. 2009 13:28
Zdravím všechny, byla jsem 4 týdny ve Františkových Lázních (hysterekt. řezem, vaječníky ponechány), doplácela jsem necelých 11.000 Kč - včetně 60 Kč regulač.popl.a 15 Kč lázeňsk. popl. Bydlela jsem v Pawliku , pokoj dobrý, jídlo super - procedur jsem měla celkem cca 90, ale každou někde jinde, takže časově dosti náročné (začátek v 7,00 konec v 15,00 hodin).Perfektní bylo Aquaforum zdarma - hodně jsem plavala. Jestli mám jmenovat procedury nevím, já měla irigace, gynek,plyn, slatinu, různé koupele, vířivky, masáže - prostě to bylo super pro moje tělo.Horší ta doba 4 týdnů, to se mi zdálo dlouhé, ale přežila jsem . Takže, koho to čeká, přeji moc příjemný pobyt a procedury.

Mějte se fajn, Zuzana
pro kalo
verusa
| 24. 8. 2009 09:20
Naprosto Tě chápu, musí to být strašný, ale uvidíš, ono se to časem upraví. Hormony jsou dobrý sluha, ale špatný pán.Chlapi skutečně nechápou, jak málo stačí, aby žena byla rozhozená zdánlivě bezdůvodně.
Brala jsem 4 dny před operací hormony a naopak mě bylo TAK krásně, jak nikdy, snad jen někdy v dětství. Přiu operaci mě vaječníky byly zachovány, tak se zatím nic neděje. Jako kdyby nic.
Vydrž, bude líp.
Lázně
workio
| 23. 8. 2009 16:57
Také se přidávám a prosím, jestli můžete, podělte se o zkušenosti z lázní. Jedu do Františkových lázní od 26.9. na 28 dní. Předem za všechny informace děkuji. Nikde jsem takto nebyla.
pro pedikerka
kalo
| 22. 8. 2009 22:19
Jak píšeš o těch depresích, tak to můžu jen potvrdit. Velká nechuť k životu, únava, okolí vůbec nic nechápe. V úterý v noci panický záchvat a tlak 220/120, přijela rychlá...
Druhý den mi napsala moje doktorka antidepresiva a řekla, že jsem naštěstí přišla ještě včas.
Taky bych se pro každého rozdala a každému vyhověla. Ne, s tím je už konec!

Pro ostatní: po 14 dnech léčby hemoroidů je to dobré a po měsíci rehabilitací a cvičení jsou záda celkem v pohodě.
Hezký zbytek prázdnin, Eva.
pro zz
kalo
| 22. 8. 2009 22:06
V půlce října jedu do lázní a vůbec nevím, co mě čeká.
Vím jen, že to mám na 4 týdny, platím poplatky 60 a 15 Kč na den a připlácím si za nadstandard. Ale jak probíhají a jaké procedury, tak to nemám tušení. A vůbec, jaký je tam režim, zda je možné na víkend zajet domů...
Co můžeš, napiš. Budu vděčná.
Děkuji, Eva.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
25. 8. 2025 15:40
14940
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47