Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

lázně
verusa
| 22. 8. 2009 20:02
Taky by mě zajímalo jak to probíhá v lázních. Vím, že jsou předepsané nějaké procedury, které se mudí dodržovat, ale jinak si to představuji jako pobyt v nemocnici.
pro Kalo
zz
| 20. 8. 2009 16:52
a co by Tě zajímalo ohledně lázní?

Zdravím, Zuzana
pro pedikerka
verusa
| 18. 8. 2009 21:09
Taky jsem byla ve stejný den na operaci. Ale jak to tu všechno čtu, každá máme úplně jiné prožitky a jinak vše snášíme. Ale o tom to je, že každý člověk je jiný. Já po operaci měla velké bolesti a asi 3 týdny trvaly. Lékařka mě říkala, že to je tím, že jsem moc slabá, měla jsem jen 49 kg. No , teď už mám po 6 nedělích o 2 kg víc.Nejvíc mě trápí spaní. Ležet jen na zádech je pro mě utrpení, Jak se ve spánku otočím na bok, tak jsem hned vzhůru. Ale doufám, že se to vystříbří. Taky mám dost takové jelito kolem jizvy. Ale to prý zmizí do 3 masíců. Nedostanu se do žádných kalhot, ještě, že je teplo a řeším to volnými šaty. Taky máte břicho veliký?
Všem přeju rychlé uzdravování.
pro mati
pedikerka
| 14. 8. 2009 22:27
Zdravim,já byla na operaci řezem 7.7.09.Chodím na gynekologii každých 14 dní.Také mi zajímalo,co tam teď mám místo dělohy,tak prý je pochva zaslepená a vajíčko se rozplyne v břišní dutině.*** jsem zatím neměla.Jinak mi zaujalo,že tu někdo psal o vyndavání stehů.Mě doktor říkal,že stehy budou vypadávat samovolně(může u toho být špinění nebo slabé krvácení,tak se nemám lekat) a může to trvat i pět let .Vždy mě jemně prohlédne.Mám tam nějaký infiltrát(prý je to normální)a ten se zmenšuje.Začala jsem lehce pracovat po třech týdnech od operace a citím se dobře.Krevní obraz se mi hodně zlepšil Hb 110-to jsem neměla snad 20 let.Po letech také dobře spím.Jak tady některá děvčata psala,že mají deprese,tak to mě postihlo před lety,dva roky jsem s tím bojovala,myslela,že to přejde a nakonec vyhledala odborníky.Nejhorší to bylo ráno,velká nechuť k životu,smrtelná únava,hrozné stavy.Je lepší to za včas řešit.Okolí vás většinou těžko chápe.Dnes není žádná ostuda jít za psychiatrem.Chce to také sama sebe hýčkat.Já to dříve nikdy nedělala,pro každého bych se rozdala,každému vyhověla,pomohla(pokud to nešlo,měla výčitky).Když jsem s tím přestala,tak si okolí myslelo,že jsem se zbláznila.Začalo mi být jedno,co si kdo myslí.Už si zvykli.Dnes se mi žije rozhodně lépe. Ženy,co jdete v září na operaci:nebojte se!
Berte to jako zdravotní dovolenou.Já jsem si v nemocnici krásně odpočinula! Daniela
pro mati
kalo
| 14. 8. 2009 22:17
Ahoj Mati.
O plastice a náhradě dělohy nic nevím, ale to prázdno pociťuji spíš v hlavě.
Taky jsem si myslela, že to tam někde bude chybět, ale neboj.
O milování toho tady holky už popsaly hodně, já bohužel partnera momentálně nemám, tak nevím.

Jinak se 3 měsíce po operaci cítím celkem v pohodě.
Občas zlobí psychika a nějaká bolest, ale dá se to vydržet.
Hlavu vzhůru.
Eva
pro zz
kalo
| 14. 8. 2009 22:06
Ahoj Zuzano, vítej zpátky.
Jsem trochu víc zvědavá, protože se tam chystám taky. Sice až koncem října, ale to nevadí.
Tak zkus něco konkrétního napsat.
Díky, Eva.
hysterektomie
mati
| 14. 8. 2009 20:55
Všechny Vás zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli se při odstranění dělohy dělá nějaká plastika nebo něco takového jako náhrada dělohy. Myslím, že po odstranění by tam bylo prázdno a jak by to bylo s milováním. Díky Mati
hysterektomie
mati
| 14. 8. 2009 20:55
Všechny Vás zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli se při odstranění dělohy dělá nějaká plastika nebo něco takového jako náhrada dělohy. Myslím, že po odstranění by tam bylo prázdno a jak by to bylo s milováním. Díky Mati
lázně
zz
| 14. 8. 2009 17:53
Zdravím všechny, právě jsem se vrátila z lázní .

4 týdny ve Františkových Lázních - super, všem doporučuji. Snad mě ty moje bolesti přešly a bude jen lépe.

Mějte se hezky, Zuzana
rekonvalescence
hella
| 13. 8. 2009 23:38
Ahoj děvčata, všechny vás zdravím. Jsem po LAVH 28.4. Špinila jsem 5 týdnů. Pan doktor říkal, že to způsobují stehy. Bylo pravdou, že když mi vyndal ten poslední, špinění přestalo. Zůstal mi ale nažloutlý výtok. Měla jsem postupně troje tablety na závadění, teré mi předepsal lékař a krom toho jsem si sama zakoupila v lekárně VITAGYN C a nějaké tablety s mléčnou bakterií. Nic mi nepomohlo a nakonec jsem začala znovu špinit po 3 měsících od operace. Lékař mi provedl stěry a dle výsledku jsem dostala další tablety MACMIROR. Ty mi snad pomohly a ještě jsem si koupila, jak mi zde někdo radil, FEMIGEL, který občas používám.
Když to všechno dnes shrnu, tak hodně náročné pro mě bylo čekání před operací, hlavně poslední týden. Jinak samotná operace nebyla nijak strašná a ani si nevzpomínám, že bych měla nějaké bolesti. Druhý den jsem již odmítla prášky proti bolesti. Ale mě osobně hodně dlouho trvalo, než jsem se po operaci zotavila. Byla jsem dost unavená, bolely mě hodně záda, kyčle, prsa a k tomu mě ještě trápil více jak 3 měs. výtok. Vaječníky mi zůstaly, takže jsem neměla problémy, které zde zmi'novala některá děvčata. Ale při posledním ultrazvuku mi našel doktor na vaječníku 3 cm velkou cystu. Za 3 měs. mám přijít na kontrolu. Tak uvidíme.
Koncem srpna uplynou od mé operace 4 měs. a teprve nyní cítím, že problémy pomalu ustoupily a že zase nabírám tempo, na které jsem byla zvykla před operací. Dělám už uplně všechno, jen se snažím netahat těžké věci a stále mám strach cvičit. Vydržím ještě 2 měs.
Jsem ale nyní ráda, že to mám už za sebou a že jsem se rozhodla operaci podstoupit.
Milé čekatelky přeji vám,aby vám to čekání rychle uběhlo, zdrárný průběh operace a hlavně rychlé zotavení. Pokud budete chtít, můžete se na cokoliv zeptat. Ještě jednou vás všechny zdravím. h.
pro všechny
J
| 13. 8. 2009 21:25
Tak bych ráda přidala trochu optimismu do diskuze. Jsem po odstranění dělohy 14. 6. 09. Vše bez potíží. Špinění teď už žádné. Předoperační problémy pryč. Jen jsem ještě unavená, ale snažím se odpočívat.
Cítím se podstatně lépe než předtím. Tak neztrácejte naději a nepřepínejte síly.
Pan doktor v nemocnici mi říkal při odchodu. Doma dělejte jen to co chcete a to pomalinku a opatrně - ne to co musíte!!!
Tak přeji hodně sil a trpělivost.
J.
pro mmm
Emanuela
| 11. 8. 2009 17:57
ahojky,
tak kromě těch výtoků jsme na tom úplně stejně (já taky vše 15.4.09). Břicho už mě pomalu přestává pobolívat, ale je fakt, že už taky dělám všechno. Zatím žádné hormony neberu, na třetí kontrolu jdu koncem srpna, tak uvidíme, zda mi něco předepíše. Taky jsem přibrala skoro 6 kg a to mě děsí nejvíce, protože si připadám strašně neohrabaná ! A ty deprese mě přepadávají hlavně ráno, prostě tělo se s tou změnou nedokáže srovnat ! A pocení mě taky občas obtěžuje. Ještě, že ten *** funguje, tak jak má. A snad i po dovolené bude zase o něco líp. A že jsem bez vložek, tak to je úplná paráda.
Prostě musíme vzít na vědomí, že ta rekonvalescence trvá poněkud déle. A pak už bude fajn. Jsou na světě horší věci! Musíme se přece radovat i z maličkostí a hlavně mít doma skvělé rodinné zázemí, které nás dokáže pochopit, když jsme občas protivné. Tak hlavu vzhůru
pro Yanu
rublicek
| 11. 8. 2009 15:25
Ahoj,
budu se snažit odpovědět na tvou otázku ohledně řezu při LAVH. Pokud si pamatuji, tak jsem nikde žádný řez neměla, pouze tři malé dírky, tu v pupíku větší , tam mám vidět jizvičku, zbylé dvě nemůžu na břichu najít. Dírky sloužily k zavedení přístroje, kterým se celá operace provedla.Tady na té adrese se mi zdá, že je to docela srozumitelně popsané: http://www.onhb.cz/article.asp?… Snad jsem ti pomohla. Jinak jsem docela dost překvapená, jak se poslední dobou na této diskuzi objevují po prodělané operaci různé problémy a je mi to moc líto, všem bych přála jen a jen kladné zkušenosti a žádné problémy, protože v době, kdy se mě operace přímo týkala, jsem z těchto stránek čerpala právě hodně pozitivního (v dubnu 2008). Držím pěsti. Milena
LAVH včetně vaječníků 7.5.09
evunka
| 11. 8. 2009 09:19
milá mmmm,taky mám potíže,ale pooomalinku se to lepší.Taky jsem přibrala,těším se až zase budu jezdit na kole a na bruslích a plavat ,všechny ty faldy zase poběží odkud přišly,už se nemůžu dočkat.To je to jediné čím si jsem jistá,že se špeku zbavím,jen co to půjde,dodržím půlroční rekonvalescenci,teprve pak se do toho dám.Zatím to s pohybem nepřeháněj,chce to čas,Evina
pro mmmm
darling11
| 11. 8. 2009 07:22
ahojky mmmm,
nebud z toho všeho smutná, deprese a přibírání na váze k nám ženám asi patří a určitě bude líp. Mě taky není nejlépe, kdybych neměla tak hodného přítele tak nevím nevím jak bych to zvládla. Na gyndě bylo vše v pořádku, jen to úplné zahojení bude trochu dýl trvat,prej než sval pořádně sroste, ale po Cicatridině se to zlepšuje. Únava mě taky zlobí, potřebovala bych trochu zregenerovat, v práci to asi nepůjde, tak jedu příští týden na dovču, tak snad tam se mi trochu uleví. Milá mmmm přeji pěkné zhojení a žádné negativní myšlenky, jinak se asi depresí nezbavíš. Měj se moc hezky
pro mmmm
kalo
| 10. 8. 2009 23:01
Milá mmmm.
Vaječníky mi sice zůstaly, ale deprese taky.
Jak mě chvilku nic nebolí, tak se mi před spaním vrací zážitky z nemocnice...
Z práce se vracím unavená a váhu musím hlídat.
Tak vidíš, nejsi sama!
Musíme věřit, že zítra to bude lepší.
Eva
rekonvalescence
mmmm
| 10. 8. 2009 21:46
28.4.09 vše
tak od operace neustále nosím slipovky,protože mám neustále žlutavý výtok. Už ztrácím trpělivost, protože žádné léky volně prodejné mi nepomáhají, spíš naopak, a tak mě určitě čeká návštěva u gynekologa pro nějaké čípky na zavádění. Břicho mě pobolívá, pociťuji tlak v podbřišku, ale je fakt, že se nijak nešetřím a dělám naprosto všechno. Jízda na kole mi ještě nedělá úplně dobře, ale přesto jezdím. Beru hormony a vše je mi malé, přibrala jsem už asi 3 možná i 4 kg a to mě dost děsí. Neustále si říkám, že s tím něco musím dělat, ale hladovět se mi nechce, protože si myslím, že co shodím tak brzy naberu a ještě více. Největší hlad mám samozřejmě večer a tak aspoň to večerní jídlo odbourat....... Jsem unavená, mám i deprese.Potřebovala bych trochu povzbudit...........
Smutka a Yana
amalka
| 10. 8. 2009 20:22
Děvčata, nebojte!!! Já jsem už skoro rok po operaci řezem (jizva byla asi 15cm). Moc dobře vím, co je to za obavy i strach před operací. Také jsem si kladla tenkrát všemožné otázky i jsem zvažovala možnost nejít na operaci vůbec. Ale potíže byly nepříjemné - krvácení a tlak zvětšené dělohy (myomy) na močový měchýř, takže jsem se nakonec odhodlala. A opravdu nelituji!!! Sice dodnes občas pociťuji mírné pobolívání sem tam v břiše, ale fakt to není nic strašného a jsem moc a moc ráda, že jsem sebrala odvahu a tu operaci absolvovala!!! Stálo to za to a dnes je mi rozhodně o mnoho lépe. Vaječníky mi zůstaly, takže neberu nic a to nemluvím o té "kráse" života bez vložek každy měsíc. Jak rychle si člověk zvykne na ten komfort!!! Paráda. Jak už jsem v této diskuzi dříve psala, ten strach před byl horší než to, co pak bylo ve skutečnosti. Nebyla to sice žádná velká legrace, ale zdaleka ani ne tak strašné, jak jsem se bála. Opravdu!!! Takže hlavu vzhůru a přeji Vám oběma hladký průběh operace a co nejlepší uzdravování. Držím pěsti , aby to do operace rychle uteklo a už jste to měly za sebou. Zdravím amalka
Pro Yana
SMUTKA
| 10. 8. 2009 19:30
Ahoj.
Je dobře, že jsi si užila dovolené. Také si čtu stále zprávičky. Na Tvojí otázku Ti nic neřeknu. Jsem čekatelka. Příští týden si jdu pro prášky, abych to nedostala před operací. Bude se dělat i ultrazvuk. Tak uvidím, co se na vaječníku změnilo. 3.den mám teploty, nevím od čeho to může být. Nic mi není. Tak raději ještě obvoďák. Ale pravdou je, že mi začalo bolet břicho. Tak zatím. My se tady potkáme asi až budeme mít po operaci. Ty máš myslím nástup. 1.9. já až 16.9. Budu na Tebe myslet. . Dobře to dopadne.
pro mape
kalo
| 9. 8. 2009 22:22
Ahoj a vydrž.
Jak jsem už tady psala, výtok a špinění 8 týdnů.
2x antibiotika a 2x Betadine na zavádění.
Teď ještě řeším záda, po epidurálu jsem 6 h. necítila nohy a zřejmě bederní páteř dostala zabrat.
Obden se mnou cvičí na rehabilitaci.

Pro ostatní:mám lázně!
V práci se na to moc netváří, jakoby všichni záviděli. Ale ty bolesti, tak ty už ne.
Mějte se hezky, Eva.
pro všechny
mape
| 9. 8. 2009 21:44
Tak jsem byla na kontrole 5 dní před uplynutím šestinedělí. Prohlídka klasická i sono, prý jsem výborně zahojená. Jak do mě citlivě šmátl, krvácela jsem pak celé odpoledne. Vzal totiž stěrku a setřel mi všechny zbývající stehy, které tam byly. Dva dny jsem málem nechodila. Dostala jsem vkládací tablety Clotrimazol, prý preventivně, protože jede na dovolenou. Jinak mám neustále žlutavý výtok a nervy tam, kde by za normálních okolností být neměly. Včera jsem zkusila grilovačku s přáteli, ale už po hodině jsem toho měla plné zuby.Za 14 dní máme jet na výlet přes noc jen po Šumavě, doktor to schválil, ale taška narvaná knížkama to asi jistí, protože výstupy na rozhledny asi pro mě nebudou to pravé. Naštěstí se ukázalo, že těch známých lidiček jsou opravdoví přátelé, protože už mají naše stěhování naplánované i s úklidem a se mnou prakticky nepočítají, jedině na přísun živin.Takže to chce asi vydržet. Měla jste taky některá ten výtok déle jak 6 týdnů?
pro Smutku Kalo a ostatní
Yana
| 9. 8. 2009 18:26
Ahoj všem,
skončila dovolená, zítra nastupuji do práce. Dovolenou jsem si docela užila, ani moc jsem na operaci nemyslela. (začátkem září LAVH). Žádné problémy jsem neměla, akorát dost často cítím tlak v podbřišku - myom (9 cm) mrcha tlačí. Přečetla jsem si všechny příspěvky od té doby, co jsem tu nebyla a jsem rozčarovaná, co se týče rekonvalescence. Některá píšete, že je to lepší a některá zase, že kdyby si mohla vybrat, tak operaci kvůli pooperačním problémům raději nepodstoupí. Potěšila mě Pedikérka a Rublicek, ty myslím jsou na tom lépe než před operací. Chtěla jsem se ještě zeptat, při LAHV se rozřízne pochva na dvou místech? Jako při porodu a pak ještě uvnitř? Děkuju, že tady jste, taky mi nikdo z doktorů pořádně nic nevysvětlil.
pro mape
bubacek
| 6. 8. 2009 12:16
Ahoj mape, je mi 38, jsem po LAHV dělohy 7.5.09
Všechny obtíže o kterých píšeš jsou, řekla bych " normální ". Já jsem stále ještě doma, ale myslím,že už půjdu do práce. Šla bych už dávno, ale dělám fyzicky, tak to nebylo možné. Mezi tím problémy s močákem.
Po operaci jsem byla strašně vyčerpaná. Doma jsem pořád polehávala. Po každé sebemenší činnosti jsem si musela lehnout. Na procházky jsem se vůbec nějakou dobu necítila. Co se tyče špinění, tak to jediné mě moc dlouho netrápilo, ale co se zde píše, tak to k tomu patří. Někdo špiní déle a víc, někdo zase krátce a mín. Spíše jsem potom měla mykozu, takže jsem brala prášky na zavádění. Tím jsem ale trpěla již před tím, několik let. S hemoroidama teda problémi nemám, ale byla jsem s nimi již na operaci, před několika lety. Někde v 19 letech, od té doby klid. Modřiny a nateklá místa kolem injekcí jsem měla také.
Takže nezoufej. Brzy bude všechno lepší, uvidíš.
Co se tyče toho stěhování, dala bych vážně na rady, co již zde byli a požádala někoho o pomoc. Neměla by jsi tahat nic těžkého. Já sama se ještě bojím. Ale v práci mě to nemine. Měla by jsi se šetřit a hlavně bud optimističtější a bude dobře. Taky jsem si jednu chvíly myslela, že se snad nikdy nebudu cítit jako dřív, ale ted je mi skvěle. Občasná únava ještě malinko, ale dobrý.

ostatním..*** dobrý, ale také ještě opatrně, trochu bolí.
Tak se měj zatím moc hezky a hlavu vzhůru
pokles váhy
mati
| 6. 8. 2009 09:51
Ahoj, všechny Vás zdravím, od ledna jsem zhubla o 8 kg, nedala jsem si to do souvislosti se silným krvácením a moje praktická lékařka i gynekolog se ptali jak je možné, že tak hubnu, ale kromě ultrazvuku na gyn. jiné vyšetření neudělali.
dvd
darling11
| 6. 8. 2009 08:12
ahojky,
dvd se dá objednat na www. programprozeny.cz ,chvíli trvá než po pošlou,ale určitě se dočkáš, tak hezké uzdravování
pro Geminii, mati a ostatní
rublicek
| 5. 8. 2009 21:40
Ahojky děvčata,
jojo, je to tak, jak Geminie popisuje anémii. Já jsem měla nejnižší hodnotu 60. Krom obvyklých potíží jsem hubla, to bylo jediné pozitivum, které bych brala, teď se musím hlídat, abych nebyla koule. Pravda je, že to chce pohyb a jíst nejdéle do 17 hodin, ale někdy chybí vůle. Jsem po operaci laparoskopicky pouze děloha, vaječníky zůstaly a po hormonální stránce problémy zatím vůbec nemám. Fakt je ten, že se mě ani při konzultaci před operací v nemocnici neptali, zda souhlasím s ponecháním vaječníků, přestože mně bylo 51 let, rozhodli tak sami na základě vyšetření. Stejně jako Geminie operaci považuji za záchranu kvalitního života a přeji všem to štěstí. Milena
pro všechny
pedikerka
| 5. 8. 2009 21:21
Zdravím všechny ženy
Včera 4 týdny od operace řezem a už ani o jizvě nevím.Jen,když večer sedím,tak mám pocit jak kdybych jezdila na kole a měla tvrdé sedlo.Od minulého pondělí chodím každý den vč.víkendu na tak 3hodiny odpoledne popracovat.Je to relax,pokecam si a ještě je z toho nějaká korunka.Jsem sama a mám dva studenty,tak peněz není nikdy dost.Starší syn mi pomáhá,mladší odjel do přírody si od nás odpočinout a utratit peníze z brigády.Chtěla jsem se zeptat jakou máte zkušenost se sportem.Jasně,že po 6nedělí,ale jestli třeba do bazénu to není brzo.Jinak -jsem také ráda,že jsem na operaci šla.Moc mě pomohla jak zdravotně,tak vzhledově.V posledních měsících jsem byla oteklá i v obličeji a měla veliké břicho.Lidi mi říkají,že vypadám zdravě a odpočinutě.Taky jsem dostala dvě transfúze.Sestra říkala,že z mladého kluka-tak ta mladá krev v žilách je znát
Mějte se! Daniela
pro geminia
hella
| 5. 8. 2009 20:44
Ahoj Alenko, děkuji za povzbuzení. Snažím se tím příliš nezabývat. Nějak to dopadne. Jsou horší věci.
Jinak s Jarkou jsem byla ve spojení. Domlouvaly jsme se na nějaký kafe, ale nakonec jsme to neuskutečnily. Tak ji zase pošlu SMS a domluvím to na září s tím, že by jsi šla s námi. Obě vás ráda uvidím.
Já mám za týden odjet do Chorvatska s dcerou (je alergik), tak doufám, že to zdravotně zvládnu a pak se ozvu. Měj se moc krásně. h.
pro hellu
darling11
| 5. 8. 2009 14:28
ahojky
ještě je moc dobrá Cicatridina,vaginální tablety,krásně to hojí vnitřní rány,ale musí se to zavádět aspon 20 dní po sobě a pak ještě 3xtýdně další balení.Je to dost drahé,ale jestli to pomůže tak mi líto peněz nebude.Hezky se hoj i vy ostatní
Pro kalo, viamalka..
Geminia
| 5. 8. 2009 13:03
Ahojky,
děvčata, jak vás čtu, tak mě moc mrzí, že máte problém s psychikou.. To já jsem na tom naopak, netrápí mě zdravotní problémy, tak jako by vlil do žil novou krev..
Možná je to tím, že jsem až protivně pozitivně smýšlející člověk, je mi sice už 50, ale mám doma 11letou puberťačku, která mě začíná skoro denně vytáčet, tak řeším jiné věci..
Navíc máme na chatě plno práce, týden uteče, že ani nevím..
Možná mi taky pomáhá, že kromě této odborné debaty chodím na jednu drbací diskuzi o životě po padesátce na Seznamu.. Potkala jsem tam plno super lidiček, řešíme tam společně věci od vaření, zavařování, přes rodinné problémy, zdravotní problémy až po srandičky a jiné blbůstky.. Jsme tam taková zlobivá parta a když jsem byla v nemocnici, držela mi fůra lidí palce a pěsti, tak jsem je nemohla zklamat a musela se dát brzy do kupy
V nemocnici mi říkali, že se budu smát a kecat snad i na sále..
No je asi dobré se neuzavírat, já mám kamarádek na živo pár, ale nemáme čas se často sejít, tak mám plno "virtuálních" přátel, ty, co bydlí blízko nebo mi přirostli k srdci, znám i osobně..
Zrovna příští týden jedu s dcerkou k jedné netové kamarádce na návštěvu do Vlašimi..
Mějte se fajn, myslete pozitivně, i to na tělo působí..
Alena

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...