Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Pro hella
Geminia
| 5. 8. 2009 12:50
Ahoj Heli, granulace tam prý je, já nic nepoznala, necítila, nic nebolí, ani při ***u a už řádím zdatně . Jsem lempl, ještě jsem do nemocnice nevolala, ale paní doktorka říkala, že je to ambulantní zákrok, v srpnu mají hodně volna, stejně by mě objednali bůhví kdy, tak to nechám na září..nechci si kazit dovolenou (i když v ČR) nějakým lítáním po doktorech..
Já jsem ani nešpinila, to asi s tou granulací spojené není, jen říkala doktorka, že by to mohlo dělat problémy, ona je dost pečlivka..
Heli, nenervuj se, mysli na něco jiného, věřím, že nervozita působí na lidské tělo a to se pak projeví zdravotními problémy.. počkej, třeba ti dají nějaké čípky a bude pokoj..
Nezkoušela jsi někdy Femigel?
http://www.lekynainternetu.cz/…emigel-3-x-5-ml/
Já občas v létě ano, když jsem cítila pálení - horka, koupání.. je tam Tea Tree olejíček.. nebo je taky Rosalgin :
http://www.lekynainternetu.cz/…salgin-10-sacku/
Já ho tedy používala jen na mytí, ten se dá použít na výplachy, k tomu je třeba koupit irigátor.. Kamarádka měla problémy, tak jsem jí dala 2 sáčky a zlepšilo se to..

Ta cysta je nepříjemná, snad ti od ní pomohou, tohle se asi nedá předpovídat..
Nevíš, jak se má Jarmilka? Vůbec sem nechodí, já mám na ni sice mail, ale spíš nestíhám..
Budeme se muset domluvit na září a někdy se sejít.
Tak se opatruj a pěkné léto.
Ahoj Alena
Anemie
Geminia
| 5. 8. 2009 12:35
Požádej doktora, gynekologa nebo obvodního, aby tě na odběr poslal, divím se, že už to dávno gynekolog neudělal.. já mám doktorku, taky po hysterektomii, je vidět, že ví své.. Musí přece poznat od pohledu, že je ti zle, klidně si i něco přidej, že omdlíváš apod. Lepší je doktora vyplašit, ať se stará..
Alena
pro mape
Geminia
| 5. 8. 2009 12:32
Ahoj Marcelo,
operace 5.3.2009, řez břichem, vaječníky v pořádku - ponechány.
Tak moje hlášení :
že tě bolí celý člověk - to asi každou bolel, první měsíc hodně, pak se to zlepšuje, jen se nesmí člověk namáhat.. myslíš si, že jsi v pohodě a ejhle, večer bolí břicho, žádná sláva.. nezapomeň, že platí šestinedělí.. tak co bys chtěla dělat za vylomeniny
boule po injekcích - může být, zkus masírovat, já měla nad půlkou jizvy modřinu, otok pod jizvou, po měsíci mi v noci jizva praskla (malý otvůrek se udělala) a vytekl infiltrát, jizva se čistila.. pak už vše v pohodě.. dnes mám jizvu krásně čistou, vidět je, ale světlá a v ohybu..
hemoroidy - s těmi jsem měla problém před operací, časté nošení vložek i přes stálé mytí mi nedělalo dobře.. navíc mi kamarádka doporučila na mazání konečníku mastičku, když jsem brala ten Aktiferrin - Faktu, fakt pomáhá.. dnes problém nemám, přestože mám sedavé zaměstnání..
výlet - z bytu jsem po dobu nemocenské chodila jen na vycházky, nikam dál.. po skončení nemocenské na chatu, kam jsem se moc těšila a samozřejmě jsem chtěla strhnout vše první víkend.. kytičky to potřebovaly, ale tělo se ozvalo, tak jsem musela zmírnit..
nákupy - myslím, že jsem začala dost brzy nosit nákupy, sice jsem si občas zavolala dcerku, protože muž chodí na směny.. i dnes jdu radši 2x, ale velkou tašku s nákupem odnesu.. šetřit se prý máme tak půlrok (já předtím na chatě tahala i kbelík s kamením, i když mi muž vynadal, že to dělám ) , tak to si odpustím.. a kvůli poklesu moč. měchýře se prý ve věku kolem 50 může klesat
inkontinence - měla jsem tak před měsícem, teď se to upravilo..
stěhování - tak určitě nic netahej, budeš utahaná i po balení, často odpočívej, když cítíš tlak v břiše, odpočiň si.. zaměstnej rodinu a příbuzné... půl roku minimálně
Tak jsem tu napsala celý román, snad tam nejsou bláboly, píšu mezi prací.
Krásný den tobě i ostatním Alena
anemie
mati
| 5. 8. 2009 12:14
Díky za odpověď , krev mi vůbec nebrali, to jn podle toho jak se cítím a jsem unavená a bledá, než se trochu opravím, tak už dostanu vždycky znovu měsíčky.
pro darling 11
evunka
| 5. 8. 2009 11:30
Ahoj,stačí mně adresa kde DVD objednat.Cvičím denně 2x 20 min stahování svalů pánevního dna.Na to jsem si zvykla a nijak mně to nevadí,jen aby to opravdu pomohlo.Zatím to je někdy míň a někdy víc,úplně bez úniku nikdy.Měj se a dík. Evina
pro mati - oprava
Geminia
| 5. 8. 2009 10:50
Měla 65 ne 75.. to by nebyl tak velký rozdíl..
Pro rublicek... všechny..
Geminia
| 5. 8. 2009 10:49
Ahojky,
hlásím, že u mě taktéž zlepšení všeho.. výtok jsem měla taky, ale už skončil, vše OK (granulace je, ale te´d to neřeším, stejně mají dovolenou, mě v ničem nevadí, nebolí, *** výborný, tak budu řešit po prázdninách )
Hysteroskopie si myslím, že je jen vylepšený název pro kyretáž čili výškrab, jenže dřív u toho neměli přístroj, dnes vnitřek prohlédnou, berou vzorky sliznice.. todle její síly a struktury taky doporučí operaci nebo ne.. mě tedy hysteroskopie vlbec nepomohla, řekli že budu mít měsíčky za dlouho, měla jsem je za 14 dní, děsně silné a za 3 týdny zase.. už jsem byla jako chodící bílá paní.. tak šmitec a znova za doktory.. Abych řekla pravdu, pokud není ženská přímo na umření, většinou dělají nejdřív hysteroskopii, ale v mnoha případech následuje hysterektomie (částečná nebo úplná) - odpozorováno a vytaženy informace od sester
Ahoj Alena
pro mati
Geminia
| 5. 8. 2009 10:41
Ahojky, řekla bych, že jsi adeptka na anémii, nechala ti doktorka udělat krevní obraz? Stejné příznaky jsem měla totiž já,. vždycky plná síly, tváře červené.. a hodnoty hemoglobinu jsem měla 76, setkala jsem se s více pacientkami, které měly kvůli přílišnému krvácení příšerný krevní obraz.. podobný jako já, jedna měla i 75 - u žen jsou hodnoty od 120 výš..
pro info http://wiki.medik.cz/…iki/Krevní_obraz
Měla jsem většinu hodnot v červeným písmem, tudíž mimo normy, vylítl mi i cukr.. musela jsem před operací brát Actiferrin, velké množství a měla jsem problémy se zácpou, dobře mě nebylo.. ale jinak by mě nemohli ani operovat.
Přeju Ti konečné vyřešení tvých problémů.. já mám po operaci, je mi nádherně, zbytečně jsem se skoro 2 roky stresovala.
Ahoj a hezké dny Alena
pro kalo
darling11
| 4. 8. 2009 20:00
ono tak nejde o to, že je mladší, ale musí být prostě super a to ten můj je za nic na světě ho nevyměním a snad i on mě nee,tak se opatruj
pro mati a darling11
kalo
| 4. 8. 2009 17:44
Ahoj holky.
Normálně jste mě inspirovaly, asi to chce opravdu nového přítele.
A zřejmě taky mladšího.
Jsem přibližně věkem k Vám, takže asi není ještě všechno ztraceno..
Díky!
Eva
pro darling11
kalo
| 4. 8. 2009 17:37
Díky!
Věřím, že se psychika časem spraví. Chce to jen trpělivost.
Jinak záda bolí míň, chodím poctivě na rehabilitace.
O ***u raději pomlčím...
Hezké léto.
Eva
pro viamalka
kalo
| 4. 8. 2009 17:29
Děkuji za povzbuzení, asi to chce opravdu růžovější pohled na svět.
Jinak lázně Ti moc přeji, zřejmě tam pojedu taky.
Čekám už jen na volný termín. To je teď takový můj světlý bod a potom snad i ta psychika bude lepší.
Hezký pobyt v lázních.
Eva
evunce
darling11
| 4. 8. 2009 14:40
myslím, že normálně můžeš po třech měsících začít pomalu cvičit,inkontinence se tím určitě nezhorší, neustále se snaž posilovat svaly pánevního dna,i když s tím nemám problémy, tak jsem si nechala zaslat speciální dvd na tyto svaly. Jestli chceš, podívám se ti na web adresu nebo ti ho zkopíruju a zašlu.Začínám se sportem opravdu pomalu,bazén jsem si taky už užila a jde to tak at se ti daří a ozvi se
pro geminia
hella
| 4. 8. 2009 14:37
Ahoj Alenko. zdravím tě. Pročítala jsem diskusi, ale nikde jsem nenašla tvůj přispěvek co ce týká té tvé granulace. Jak to dopadlo? Ztratila se nebo musíš na ten zákrok? Než ti zjistil doktor granulaci, mela si nejaké potíže? Já nyní čekám na výsledky kultivace a jsem už toho docela na nervy. Začala jsem znovu špinit po 3 měs. od operace. myslela jsem, že mám také granulaci, ale doktor nic neříkal, snad by to poznal. Možná to bude nějaký zánět. Čekám na výsledky kultivace. Krom toho mi objevil na vaječníku 3cm velkou cystu. Tak doufám, že na operaci nebudu muset znovu. Zatím ahoj a měj se krásně a ozvi se. h.
pro darling 11
evunka
| 4. 8. 2009 14:03
ahoj.ty už chodíš na spining? Já jsem byla operovaná 7.5. a bojím se i na rotoped,žádné potíže nemám,jen ta inkontinence je pořád.Bez pohyhu kila naskakují jedno za druhém.Mám strach ,abych si to ješrě nezhoršila,moje dr.má dovolenou.Nemůžu se dočkat až vyrazím na kolo a brusle a do bazénu,ale bojím se že si to budu vyčítat až se ta inkontinence zase zhorší.Evina
pro kalo
viamalka
| 4. 8. 2009 12:59
Jo, jo, depky. Taky to znám. Je to těžké, ale dá se o zvládnout. K psychologovi určitě zajdi. Možná by ti pomohla nějaká antidepresiva, které může předepsat i praktický lékař. Já jsem svého času užívala prosulpin a pomohl mi.
Přeji hodně štěstí a růžovější pohled na svět!
pro kalo a ostatní s psychikou
darling11
| 4. 8. 2009 11:30
ahojky, určitě se psychika spraví, pozitivně myslete a bude to fajn držím Vám pěstičky
U mě psychika ok, ale bolí mě záda, chce to asi víc cvičit, tak jsem včera vyrazila na spinningO bolestivém ***u jsem už psala, ale lepší se to,
tak se všechny opatrujte
pro mati
darling11
| 4. 8. 2009 11:23
ahojky, tak tohle jsem přesně řešila než jsem na operaci šla před 4.5.09,rozhodla se pro operaci, mladší přítel má pochopení a je hodně trpělivý, tak jestli tě má ten tvůj rád,určitě operace nic nezmění. *** sice není co předtím, ale zlepšuje se to, úplné zhojení trvá prý i půl roku jak mi řekl doktor, tak věřím že to bude jako předtím,měj se sluníčkově a rozhodni se správně
hysteroktomie
mati
| 4. 8. 2009 09:07
Díky za povzbuzení, s tím ***em je fakt problém? Byla jsem
9 let po rozvodu sama a teď mám od ledna nového přítele jsem zamilovaná a chceme spolu začít bydlet, navíc je mladší o pět let , tak nevím co pak s tímhle problémem udělám . díky
pro nadena a pedikerka
kalo
| 3. 8. 2009 22:58
Ahoj.
Mám za sebou 3 týdny v práci a zvládám to.
Co je horší, je psychika. A jak obě píšete, nic mě nebaví, netěší, nevidím budoucnost. Jsem nejraději sama.
Něco uvařím pro kluka a zalezu. Zakládám staré fotky, papíry a ... Neplánuji, nevím, co bude. A minulost už byla.
S odebráním dělohy něco skončilo, ale nejsem mrtvá.
Vaječníky pracují dál a pořád jakoby připomínají, že jsem mohla mít ještě dítě.
Před operací jsem byla u psychologa a myslím, že se tam budu muset ukázat znova.
A jestli se stydím? Ne, nemám proč!
Každá to neseme jinak.
Hlavu vzhůru.
Eva
pro mati
viamalka
| 3. 8. 2009 20:54
Neváhej a nechej si dělohu odstranit. Uvidíš, že se ti uleví. Já jsem neměla ani polypy ani myom, ale stále silné a dlouhé krvácení, někdy i víckrát do měsíce, už to bylo docela neúnosné, celé tělo ochabovalo, ztráta krve byla obrovská, imunita klesala, stále se mě chytaly nemoci a teď - 3 měsíce pk operaci jsem v pohodě. Taky mi doktor říkal, že by bylo dobré dělohu odstranit, ale není to ještě nevyhnutelně nutné. Dnes jsem ráda, že už to mám za sebou a kdyby byl doktor rozhodnější a řekl hned, ať to dám pryč, ušetřila bych si spoustu trápení, protože jsem trpěla jak pes! Teď je mi docela OK. Co je horší - je ***, jak už tady pár holek psalo. V brzské době jedu do lázní, tak doufám, že po tom vykůrýrování se to všechno zlepší.
Měj se hezky a neboj se toho!
pro kapujda
bubacek
| 3. 8. 2009 12:20
ahojky, odpovídam až ted. Už sem moc nechodím.
Mám také fyzicky náročnou práci a tak mě doktor nechtěl ještě do práce poslat. Doma jsem brzy dělala skoro všechno, ale když jsem to přehnala, tak mě bolelo břicho. A když už jsem si myslela, že bych mohla, tak mě začal bolet močák. Tak jsem dostala antibiotika. Asi jsem někde prochladla. Nejsem si vědoma. A protože dělám ve skladu, kde je 6-7 C° , tak mě ještě nechal doma. Do toho mají dovču, takže jdu na kontr. až 10.8. No ale to už určitě půjdu do práce. Je mi fajn.
Měj se taky fajn a hlavně žádné zdravotní potíže.
To přěji vám všem
pro nadenu
pedikerka
| 3. 8. 2009 00:57
Ahoj,nevím proč ti brali vše,mě je 46 a nechali mi vaječník.Gynekolog obvodní i v nemocnici říkali,že vše se bere od 50 let,pokud k tomu nejsou dříve vážné důvody.Psychické problémy jsem začala mít 2 roky po operaci střev,kde mi vzali jeden vaječník a snížili se mi hormony.Taky jsem měla rozhozenou štítnou žlázu.Myslela jsem,že to zvládnu,ale bylo to horší a horší.Nic mě nebavilo,netěšilo,neviděla jsem budoucnost měla úzkosti a ani jsem to neuměla rozumně zdůvodnit.Nakonec jsem začala chodit na skupinovou terapii,brát léky na deprese, úzkosti a štítnou žlázu-dnes je to dobré.Psychická bolest je to nejhorší,co jsem poznala a těžko se to druhým vysvětluje.Pochopí to jen ten,kdo to zažil.Co mám známé a berou hormony,tak se i ta psychika časem srovnala.Tak se drž!

Daniela
hysterektomie
nadena
| 2. 8. 2009 18:58
Ahojky všem,jsem tu po delší době a jak pročítám příspěvky, v každá má jiné problémy.Operace laparo 14.5. a vše.Dotoři se shodují na tom,že pokud je ženě víc jak 45 (já 47), tak je lepší vše odstranit. Já ze své zkušenosti můžu říct, že největší utpení pro mě,bylo šestinedělí.Hlava mi mohla prasknout,jak bolela a bylo mi na nic.Nervy v háji,pekelné návaly,pocení,nespala jsem.....děs,běs!!! Bránila jsem se hormonům zuby nehty,ale bez Estrofemu by se to přežít nedalo.Vaječníky mi fungovaly ještě na 100% a pro tělo to prý byla velká rána.Jsem 14 dní v práci, zvládám vše v pohodě,spím a pocení,návaly a bolesti hlavy jsou pryč. Špinila jsem asi 8 dnů a od té doby jsem neviděla ani slipovku. Takže by se dalo říct, že jsem v pohodě.Ano,po gynekologické stránce ano,ale po psychické jsem v háji. A tak nějak nevím, jak z toho ven.Jsem nejraději sama a nic mě nebaví a hlavně netěší.Nevím, jestli to má nějakou souvislost s operací, ale vše si strašně beru a je ze mně taková plačka.A to mě pekelně žere.
Všem přeji hejno zdraví,hodně sluníčka a čekatelkám nezávidím rozhodování.....Já se rozhodla,ale nevím, jestli správně.
Naďa
pro mati
rublicek
| 1. 8. 2009 23:36
Ahoj mati,
ano v mém případě nebylo třeba litovat mého rozhodnutí, už jsem dříve psala, že jsem měla před operací informace od několika kamarádek, které jsou po operaci dělohy a nemají žádné následné problémy a to jedna z nich byla na operaci už před deseti (tehdy 35 letá) lety a když sledovala můj postup uzdravování (nebyla jsem na JIPce, ale jeden den na pooperačním pokoji) a délku pobytu v nemocnici (v pondělí operace a ve čtvrtek domů), tak říkala, jak to zdravotnictví pokročilo, ale fakt je jak kde. Tuto diskuzi jsem objevila po návratu z nemocnice a od té doby (rok a čtvrt) ji poctivě sleduji a při čtení některých zkušeností bych se asi těžko rozhodovala, zda do toho jít. Ještě jsem zapomněla napsat, že mé bolesti zad byly hlavně proto, že jsem měla obrácenou dělohu, ale jinak ta únava a taky bledost byla z té silné menstruace. Čeká mě po roce kontrola na gynekologii, tak jsem docela zvědavá, jak dopadne. Držím pěsti ke správnému rozhodnutí. Milena
pro mati
pedikerka
| 1. 8. 2009 18:56
Takto jsem trpěla spoustu let.Při menstruaci housera a vysátá jak od upíra.Občas se mi stalo(tak 1-2x do roka),že jsem to nedostala a úplně jsem se v tom měsíci ozdravila.Operace jsem se nemohla dočkat!Koncem května mi doktor oznámil,že je miom obrovský a operaci nemám odkládat.Hned jsem se šla objednat a začala makat,abych vydělala na poplatky a všichni zákazníci měli nožky hotové.Do toho jsem po nocích malovala byt.Léto mi vyhovovalo,protože mám 90%seniorů a ti odjíždějí na chaty nebo k příbuzným,tak mou absenci nepocítí.Vše vyšlo dle plánu.7.7.mě operovali.Sranda to nebyla,šité břicho bolelo,ale dalo se to vydržet.Chce to těch 14 dní opravdu se opečovávat a pak pomalu přidávat.Kdybych byla dva měsíce doma,nic neděla,tak se určitě zblázním a první den práce zhroutím.Udržuji se v kondici cca 3 hod. práce.Dělám si na sebe,tak si to můžu přizpůsobit.Ve ztrátě dělohy nevidím žádnou tragédii.Je mi 46,mám dva syny 24a skoro18.
Psala jsi,že ti dali injekci na záda.Jednou mi opíchali lokty a pak jsem měla krvácení ješte silnější než jsem byla zvyklá.Držím pěsti,nějak to přečkej!
Daniela
hysteroskopie
mati
| 1. 8. 2009 11:47
Ahoj Mileno, tak jak to zde popisuješ, tak bych do toho šla. Marodím právě s ústřelem v zádech, ale nedala jsem si to do souvislosti s dělohou.První dva dny jsem vůbec nevstala z postele a doktorka mi jezdila píchat injekce proti bolesti, ještě jsem k tomu dostala menstruaci a přímo to ze mně leje. Jsem bledá tak jakom zeď , tak trochu mrtvolně a děsné kruhy pod očima, celkem by se dalo říct, že je mi hrozně. díky všem za odpovědi Mati
pro všechny
pedikerka
| 31. 7. 2009 23:31
Omlouvám se za překlep-pracovat jsem začala 26.7.
Je pravda,že každá žena to prožívá jinak a záleží i na psych.rozpoložení.Já před operací nemohla spát a pouštěla jsem si na Primě ty věštkyně.Ta jedna(Martina)tam stále říkala-když jdete na operaci myslete pozitivně a budete se dobře hojit.Tak jsem si to vzala k srdci
Daniela
pro všechny
rublicek
| 31. 7. 2009 22:27
Ahoj děvčata,
je mi moc líto Vás, které jste neměly potíže a po operaci se neustále potýkáte s nějakými problémy. Opravdu se asi nedá odstranění dělohy někomu doporučit, ale na základě zkušeností ostatních se rozhodnout sama. Zde na této diskuzi jsou zastoupeny nejspíš všechny možné problémy, které nás po operaci mohou potkat. Já jsem rok a čtvrt po odstranění dělohy laparoskopicky a bohudík operace mi zatím po všech stránkách pomohla (*** úžasný, dlouho předtím nutnost, hemeroidy se zmenšily, protože se zlepšila pravidelnost stolice, dříve časté výtoky, teď sice zrovna lečím candivacem, ale u mě je to asi tím, že miluji sladké, které můžu ráno, vpoledne, večer a každý den) a samozřejmě odstranila příčiny, pro které jsem na operaci šla (silná menstruace, anémie, migréna, bolesti břicha, křížové bolesti).
Pro mati: hysteroskopie je vyšetření děložní dutiny endoskopem s případným odebráním vzorků děložní sliznice - před operací jsem byla na tomto zákroku dvakrát, dělali mi i kyretáž, ale nepomohlo. Provádí se v celkové anestézii, ráno se jde do nemocnice a odpoledne domů.
Všem moc držím palce, ať je líp a vy které se rozhodujete, ať se rozhodnetete dobře, vím, je to těžké. Milena
pro všechny
pedikerka
| 31. 7. 2009 19:09
Zdravím všechny ženyDlouho jsem tu nebyla-nějak nebyl časJá jsem byla na operaci 7.7.řezem od pupíku dolů.Od 20.7.již mírně pracuji a řekla bych,že se dostávám do kondice.Doufám,že to nebude číst můj doktorten mi říkal,že mám být doma 2-3měsíce.Nic nenosím,nezvedám-to dělá syn-já jen pracuji na nožkách.Jsem ráda,že jsem se té hrůzy z břicha zbavila.Spím teď skvěle,tělo mi nesvědí,ve dne nejsem unavená a ještě mám o 5kg míň.Měla jsem od toho miomu strašný břicho.Snad nikoho nepohorším,že to napíšu,ale již jsem okusila autoerotiku,jestli je vše ok a je to super Daniela

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
9. 6. 2025 20:45