Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Yana
SMUTKA
| 25. 7. 2009 12:28
Ahoj. Užij si dovči.
Naplánovala jsem malovaní, ještě jedem na jeden srázek na motorkách. A pak už bude nástup. 17.8. Si jdu pro prášky, abych to opět nedostala. No, a vlastně až se proberu budu vědět, jak jsem na tom. Co mám a nemám. Tak jo, holky zatím pa.
pro Yana
kalo
| 24. 7. 2009 21:40
Ahoj, já jsem ani neměla strach z histologie.
2 měsíce před operací dělohy jsem byla totiž na hysteroskopii a vše bylo v pořádku.
Přeji Ti klidnou dovolenou a hezké počasí.
Eva
pro smutku,kalo,evunku,hellu a ostatní
Yana
| 24. 7. 2009 20:52
Děkuju, že tady jste.
Už je to lepší, začínám se smiřovat. Teď mám čtrnáct dní dovolenou, tak doufám, že bude počasí. Jak jsem psala, že jsem měla vždy šíleně silnou menstruaci - kvůli myomům, tak teď už druhý měsíc, jako na potvoru, jsem krvácela slabě. Vlastně to byl taky jeden z důvodů operace - silné krvácení. Před dvěma lety jsem byla na hysteroskopii, taky kvůli tomu, jestli bude možné zavést Mirenu a tam zjistili, že jo.Sliznice není vysoká, že kyretáž nepotřebuju. Doktorka mi žekla, že to krvácení způsobuje myom. Fakt se už začínám smiřovat s tím, že to tam vlastně nechci, ať "to jde ven" a budu mít snad pokoj. Taky jsem se rozhodla ponechat vaječníky v případě, že budou v pořádku. Jo a ještě taky dost přemýšlím o tom, aby pak histologie dopadla dobře. Ale to asi každá. Tak se mějte moc hezky, dobře se uzdravujte a hojte a všem čekatelkám, jak nás příhodně nazvala Smutka, přeju pevné nervy. Až se vrátím z dovči, tak moje první kroky povedou sem.
Ahojky.
Eva
Pro nadka
Geminia
| 24. 7. 2009 20:05
Ahoj,
chápu tě, že nechceš marodit v létě, já to taky odsouvala na zimu.. nakonec jsem šla v březnu a koncem dubna už jsem mohla jezdit ven.. ale chodila jsem pravidelně na procházky, dopoledne i odpoledne, pokud jsem stihla..
A toho, že budeš doma tak dlouho se nemoj, já byla nemocná snad 2x za život.. tak týden s nachlazením, jjnak nic.. pak jen po porodu a zase nic.. taky jsem se děsila.. ale strašně mi to uteklo.. tělo si řekne samo, fakt je člověk unavený a musí se šetřti.. dnes kromě tahání hodně těžkých věcí dělám vše jako dřív.. A měla jsem operaci řezem.. Počkej tak na září, většinou taky nemusí mít hned v nemocnici termín.
Tak hlavu vzhůru, ty problémy za to opravdu nestojí - já jednou málem omdlela na jezdicích schodech v metru, silou vůle jsem dojela nahoru a pak si sedla u východu.. hned se ke mě nahrnuly ženské, byla jsem bílá jako stěna.. tak už byulo jasné, že se to nedá odkládat.. kamardka zdravotní sestra to na mě poznala o půl roku dříve, že mám anémii..
Hezké dny a počkej tedy na konec léta..
Ahoj Alena
Alca
nadka
| 24. 7. 2009 16:11
Ahoj,mas pravdu ze hlava se mi motala hrozne,v praci jsem si musela kolikrat sednout,tlak jsem mela taky vysoky.Operace se bojim,ale jeste vic toho ze budu tak dlouho doma.Ja vim ze zdravi je prednejsi,no uvidim jak se domluvim u lekare.Ahoj
Ahoj vsichni
nadka
| 24. 7. 2009 16:06
Tak jsem se rozhodla ze tu operaci odlozim do jara a nebo vyzkousim tu Mirenu.3.8.jdu na kontrolu,tak se domluvim s lekarkou jestli to ma jeste cenu.nechce se mi v lete trcet doma. I moje gynekolozka rikala ze je to lepsi,kdyz neni takovy vedro.Dam vedet jak jsem dopadla.Mejte se krasne.
pro ostatní
kalo
| 23. 7. 2009 19:47
Dnes jsem byla na ortopedii kvůli bolestem zad.
Paní doktorka předepsala rehabilitaci, elektroléčbu, cvičení a doporučila masáže.
Tak to jen píšu proto, že nás tady bylo hodně s touto bolestí.
Zřejmě v nemocnici s námi trochu víc manipulovali.

Pokud jde o lázně, tak to je běh na dlouhou trať.
Dám pak vědět, jak to dopadlo.

Jinak kontrola včera na gynekologii dopadla dobře.
Nosit už mám povoleno 5 kg. Samozřejmě jsem to hned vyzkoušela, nakoupila a ... málem nedošla domů.
Takže pořád opatrně!
Hezké léto, Eva.
pro nadka
kalo
| 23. 7. 2009 19:37
Ahoj.
Taky jsem zkoušela všechno možné, i tradiční čínskou medicínu.
Hledala jiné řešení, ale po 6 letech už jsem to vzdala.
Krvácení bylo vyčerpávající.
S Mirenou nemám zkušenosti, i když mi ji doktorka nabízela.
Držím palce!
Eva
pro Yana
kalo
| 23. 7. 2009 19:21
hospitalizace:
Nástup do nemocnice jsem měla v úterý ráno, operace proběhla ve středu v poledne. Domů jsem měla jít za týden ve středu, ale nebylo místo pro těhotné, tak mě propustili v úterý odpoledne. Je to podle nemocnice.
Některé holky tady psaly, že 3. den po už byly doma.

V práci jsem je připravila na delší absenci a doma to musel zvládnout můj syn (17 let) sám.

Ještě celý srpen máš před sebou, užívej si léta a na operaci nemysli. Ta bude až...
Vím, že to jde těžko, ale zkus to.
Eva
Pro nadka
Geminia
| 23. 7. 2009 15:01
Ahoj, divím se tvému gynekologovi, že tě nechal takhle trápit.. tolik let a tak dlouhé krvácení... Musela jsi mít určitě anémii, já měla tohle necelý rok a měl jsem totálně rozhozený organizmus - anémii, vysoký tlak, cukr.. všechno hrozný.. při menstruaci jsem mívala příšernou migrénu, zůstávala jsem doma, no děs.. dnes už bych to nenechala dojít tak daleko.. už je mi nádherně, jen vyšší tlak mi zůstal, ostatní se vrátilo do normálu.. mám sice prý nějakou minigranulaci (to prý seškrábnou), ale ještě jsem do nemocnice nevolala, nějak nestíhám.. stejně jsou dovolené.
Operace se neboj, jsou mnohem horší, nežnám žádnou odsud ani z mých známých a kamarádek, co to mají za sebou, která by měla nějaké větší nebo dlouhodobější problémy.. navíc u plno ženských jsem o tom ani nevěděla a dnes už je operování mnohem dál, než bývalo před lety..
Hodně se pře doperací zaměstnej, udělej si těžší práce, protože pak se budeš muset šetřit a budeš víc unavená..

Pro všechna děvčata - přeju krásné léto, krásnou dovolenou, užívejte nového života..
Zase zaskočím než půjdu na dovču.. Alena
nadka
SMUTKA
| 23. 7. 2009 14:24
Ahoj, určitě nu napiš. Já měla odpoveď snad už druhý den. Jistě, zkusit se má vše. Dodatečně gratulka k narozeninám.. Dej mi vědět. Třeba se řešení najde. Vidíš, že i mne operaci budou dělat jinak, jak ostatním..pěkný den.
smutka
nadka
| 23. 7. 2009 11:38
Deti mam dve,je mi 41,bylo 7.7.Mozna ze mi nejde ani tak o to abych mela delohu,ale muze byt i jine reseni.Skoda ze s tou mirenou nema nikdo zkusenost,zeptam se toho doktora.
hella
SMUTKA
| 22. 7. 2009 15:39
Ahoj, dík za podporu. Já jen čekám, co mi vyvedou..pa a dík. Jasně bude dobře jak jinak . Pěkný den. I.
nadka
SMUTKA
| 22. 7. 2009 15:35
Milá Nadi. Znám Tvé pocity, kyretáže jsem také měla ale tak před 17.lety. Pak to ustalo. Moje kamarádka také měla jít pro velké krvácení na hyp. Obešla moc lékařů, byla mladá 32.let. Byla tam nějaká léčba. Ale už si nepamatuji. Jen vím, že nesmí žádnou antikoncepci. Kdybych měla tak velké potíže, neváhala bych. Operaci podstoupila. Kolik let Ti je? Já vím, já takové problémy nemám. Zajdi ještě k jiným lékařům. Neboj zvládneš to. Tobě jde o zachování dělohy, viď? Jestli máš už děti, neplánuješ je. Neboj se, bude Ti líp. I. Zvládnem to.
SMUTKA
nadka
| 22. 7. 2009 15:17
Uz petkrat jsem byla na kyretazi a to proto ze dostanu menstruaci a neskonci mi.Tet naposledy jsem to treba dostala 30.5. a krvacela jsem 41 dni,az do te kyretaze.Zacalo mi to v roce 1997 a pak se to opakovalo 1998,1999.Nakonec jsem kvuli tomu krvaceni zacala brat antikoncepci a bylo to v poradku az do roku 2006,kdy jsem dostala trombozu a to se antikoncepce brat nesmi.No a v roce 2008 jsem byla opet v nemocnici na kyretazi a tet v cervenci opet.Jeste mi nabizi zavedeni Mireny,ze by to mohlo pomoct,ale to taky neni na 100 procent a neznam nikoho kdo ma stejny problem a treba mu Mirena pomohla.Tak vubec nevim co delat.
pro smutka
hella
| 22. 7. 2009 10:30
Ahoj smutko, ty se také drž. Už jsem ti psala dříve. Bolesti se neboj. Já jsem skoro žádné bolesti necítila. Nejhorší jsou ty nervy!!! Tak pa pa a vydž. Bude zase dobře. h.
pro Yana
hella
| 22. 7. 2009 10:26
Ahoj Yano. Já jsem to prožívla stejně jako ty. (LAVH 28.4. - pouze děloha). Dlouho jsem operaci odkládala, ale byla jsem v klidu, ale když pak jsem dostala termín, tak jsem probrečela skoro celý zbytek dne. Ale pak jsem se zase docela uklidnila. Až to na mě padlo znovu tesně před operací. Ale taky to zvládneš. uvidíš. S těmi velkými myomy zkušenost nemám. Já podle ultrazvuku měla myom cca 65 mm, když jsem si četla zprávu z hystologie, tak tam byly popsány myomy (množ. č.) do velikosti 45 mm. Tak nevím. Ale už to nechci rozebírat. Hlavně, že už to mám za sebou. Což ty za pár týdnů budeš mít taky. A ten podzim je, myslím, dobrý termín. Ještě si užiješ léto. Mě pak také docela mrzelo, že jsem nepočkala do podzimu. Ta rekonvalescence je dost dlouhá a když je venku ošklivo, tak to tak člověku nevadí. Drž se, ničeho se neobávej, není to nic hrozného. Nejhorší jsou ty nervy! A ozvi se. h.
pro nadku
hella
| 22. 7. 2009 10:08
Ahoj Nadko, přesně vím jak se cítíš. A myslím, že to bude mít stejný průběh jako tady u nás všech. Nevím, zda jsi si pročítala celou diskuzi, ale alespoň část bys měla, protože to by ti asi hodně pomohlo, stejně jako tady nám všem. Já jsem absolvovala LAVH (pouze děloha) 28.4. 2009. Už mám za sebou 14 denní dovolenou u moře a v podstatě mi nic není. Jen si pořád říkám, že jsem ještě mohla s operací počkat. Na kyretáži jsem byla pouze jednou. Kdybych byla pětkrát jako ty, tak bych to teĎ už vůbec neřešila. Operaci jsem odkládala více než rok, ale pak už jsem to chtěla mít za sebou. Když mi dali v nemocnici termín, tak jsem přijela domů a brečela jsem. Pak jsem se ale docela uklidnila a měsíc jsem na to skoro vůbec nemyslela až ten poslední týden před operací byl psych. dost náročný, ale pomohla mi hodně tato diskuze. Objevila se zde děvčata, která měla stejný nebo podobný termín jako já a vzájemně jsme se podržely. A pak také absolventky, které nás utěšovaly, že to není nic tak horozného. A měly pravdu. Jsou mnohem horší věci, než je tato operace. A nejhorší na tom všem je asi opravdu ta nervozita před a pak poměrně dlouhá rekonvalescence. Takže buď v klidu, dopadne to dobře a dej vědět termín.h.
pro Yana a Smutka
evunka
| 22. 7. 2009 08:29
Ahoj,já jsem největší neurotik široko daleko a posera k tomu a přežila jsem to úplně v klidu.Měsíc před operací jsem naplánovala malování bytu a různé úpravy a k tomu pravidelně sport a posilovnu a plavání.Zkrátka jsem se tak zaměstnala,abych tu operaci úplně vytěsnila z hlavy.Noc před nástupem do nemocnice jsem si musela vzít prášek na spaní.Do nemocnice jsem si vzala pletení,i když jsem už několik let nepletla,byl to dobrý nápad,k tomu jsem měla pořád puštěné radio na mobilu.Měla jsem štěstí,že jsem byla sama na pokoji a nikdo mě nestresoval,asi je lépe zaplatit nadstandard.Pořád jsem si říkala,ještě se nic neděje.Když přišla sestra premedikovat,byla jsem zvědavá a na sále jsem si vše pořádně prohlédla a snažila si vše zapamatovat.Vše jde velmi rychle,opravdu to za ten strach nestojí,věřte.Nepříjemná je potom dlouhá rekonvalescence.Evina
nadka
SMUTKA
| 22. 7. 2009 02:26
Ahoj.
Jistě jsi si přečetla, co holky píší. Neboj, lékař Ti řekne, co Tě čeká. Jak Ti operaci budou dělat. Jak jsem už psala, když já taková posera jde na to. Bojím se tolik bolesti. Nejsi jediná. Proč jdeš na operaci? Rozepiš to. Holky Ti napíši víc, já jsem také čekatelka.
Pro Yana
SMUTKA
| 22. 7. 2009 02:17
...Byla jsem také strašně vystrašená, nemyslela na nic jiného. Snaž se odresgovat, zajdi někam, bav se. Každá tady měla obavy, strach. Já se s tím už nějak vyrovnala, jsou i horší věci. Já si nyní užívám. Holky píší tak týden v nemocnici. Já tam mám být také asi týden. Neboj, zvládneš to. Když už já, taková posera jde na to. I.
operace delohy
nadka
| 22. 7. 2009 01:17
Ahojte vsichni,jsem strasne zoufala,zitra se mam jit objednat na operaci delohy a strasne se bojim,vubec nevim co me ceka.Byla jsem petkrat na kyretazi,ale to je proti tomu brnkacka.Muze me nekdo aspon trosku uklidnit. dekuju
Pro Kalo a pro Smutku
Yana
| 21. 7. 2009 23:37
Děkuju moc za podporu.
Ještě jsem se chtěla zeptat: doba hospitalizace je kolem týdne? Asi je to dost individuální. Začínám vše nějak prožívat, v nemocnici jsem byla akorát tak v porodnici. Člověk si myslí, že to doma i v práci bez něj nepůjde....... , ale co se dá dělat. Termín mám konkrétně 1.9. Už aby to bylo za mnou.
Eva
pro Elisheva
kalo
| 21. 7. 2009 22:06
Držím palečky, ať to dobře dopadne!
A dej nám pak vědět...
Eva
pro Yana
kalo
| 21. 7. 2009 22:03
Ahoj.
Jsem 10 týdnů po operaci, šlo to vaginálně. Tak velké myomy jsem sice neměla, ale krvácení silné.
Doktorka mi taky nabízela Mirenu, ale už k tomu nedošlo.
Jsem ráda, že to mám za sebou. Čekání na operaci bylo pro mě asi nejhorší, snažila jsem se najít nějaké informace. Diskuse mi hodně pomohla.
Přeji hodně sil a pevné nervy.
Eva
pro smutku
Elisheva
| 21. 7. 2009 19:11
Děkuji moc....pokud se to podaří budu šťastná,budu to brát jako znamení,že se nestane nic miminku ani mě.....ale pokud se to nepodaří....hned jak budu po operaci zažádáme s manželem o adopci a nebudu litovat...že jsem to nezkusila....takže mi držte všichni palečky...aby to dopadlo tak jak má.....a to je jenom ve hvězdách
Elisheva
SMUTKA
| 21. 7. 2009 16:02
Ahoj, máš mojí podporu. Myslím, že doktor by Ti neradil kdyby to mělo ohrozit Tebe nebo případně Vaše miminko. Za pokus to stojí. Moc Ti přeji aby to vyšlo. Držím palečky.
Pro Yana
SMUTKA
| 21. 7. 2009 15:57
Ahoj E.
Také mám termín na září a věř, že nejsi sama na koho to padlo. Sice je to ještě daleko. Ale jak víš termín, nějak to hlava nebere. Jdu také na operaci pro velikost myomu..cca jak tenisáky, ale prý jsou velké a laparem to nejde. Operace se bude dělat řezem. Dělohu chtějí zachovat a myomy vyřezat. Nikdo nic podobného tady nepsal. Hodně jsem si zde přečetla. Na operaci bych nešla, problémy žádné nemám. Bohužel mám na vaječníku nádor, který je do půl dělohy. Holky mi tady psaly , že řez břichem je lepší, přehlednější. Nevím jestli si dělají ze mne pokusného králíka. Nástup mám 16.září. Je mi 40.let. Já Ti moc neporadím, ale holky Ti napíší víc. Jsem čekatelka jako Ty. Operaci jsem už jednou zrušila. Nyní se těším, až to vše bude za mnou. Mnoho krásných dnů. I.
Mám syna 21.let..
výsledky ....
Elisheva
| 21. 7. 2009 11:37
Ahojky...zdravím všechny...tak jsem dnes byla pro výsledky a nedopadli ani špatně ani dobře ....našli mi zase nějaké zlobivé buňky,ale neohrožují mě zatím na životě...takže po konzultaci s doktorem jsme se s manželem rozhodli pro rychlé umělé oplodnění a snad se nám podaří mít alespoň jedno miminko.....řekla jsem si,že pokud se nepodaří otěhotnět ,nebudu to dále protahovat a půjdu na odebrání dělohy a vaječníků....
není mezi vámi někdo,kdo řešil podobný problém? jen se bojím,aby se to v těhotenství nebo po porodu nerozjelo víc....nebo zda to nebude mít dopad na mimčo.....
děkuji vám všem za postřehy....rady...podporu.....
hysterektomie
Yana
| 20. 7. 2009 22:21
Je mi 45, na začátek září mám naplánovoanou operaci - kvůli myomu. Doktor říkal, že by to mělo jít laparoskopicky. Přitom myom je velký 9x6 a před ním ještě jeden menší asi 4x3. Má někdo zkušenost s laparoskopickou operací takhle velkých myomů? Myomy už tam mám hodně dlouho, asi 15 let. Problémy začaly asi před dvěma lety - to ty mrchy povyrostly a způsobují mi značné krvácení. Proto jsem si na radu mojí doktorky nechala zavést Mirenu, že by prý krvácení mohlo být slabší. Ale nepomohlo to vůbec. Mimochodem, zavedení Mireny byl dost otřesný zážitek. Nevím, jestli to mohlo být kvůli tomu myomu, někoho zavedení Mireny prý vůbec nebolí.
Jsem moc ráda, že jsem objevila tyhle stránky, hodně jsem se tady dozvěděla a všem vám držím palce.
Já jsem z té operace dost vykulená, sice to vím už nějakou dobu, ale teď jsem dostala termín, tak to na mě nějak padlo. Tak děkuju předem za nějakou informaci. Jo a ještě: mám dvě děti, 24 a 17 let.
E.
E.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518