Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro bubacek
kapujda
| 20. 7. 2009 17:11
Zdravim te a preji hodne zdravi. Ja se jen chtela zeptat jestli mas nejake zdrav. problemy, ze mas jeste neschopenku. Byly jsme operovany v stejnou dobu, akorat ja to mam rezem a uz po 7tydnech chodim do prace. Pracuju fyzicky. Drzim palce aby bylo vse ok!
Zdravím všechny
bubacek
| 19. 7. 2009 16:43
Po LAHV děl. 7.5.09
pro evunka....to že se těch slipovek asi nezbavím, už jsem se i smířila. Momentálně je nosím stále. Někde jsem asi prochladla a dostala jsem antibiotika a to potom vždy dostanu mykozu. Tak jsem dostala rovnou tablety na mykozu, takže opět slipovky. Ale já vím, jsou horší věci.
Jinak na kolo se taky moc těším, ještě si netroufám.

Jinak se cítím skvěle. Akorát mě ted asi týden bolí hlava. Je to nesnesitelný. Mám to od páteře. Stačí abych někde ofoukla a už je to tu.To si pak nahřívám krk a masýruju a modlím se aby to brzy přešlo.
Na kontrolu jdu až 10.8. a to už se rozhodne zda půjdu do práce. Doufám, že už jo.
Tak se mějte zatím moc krásně, přeji všem jen krásné dny.
pro J
kalo
| 18. 7. 2009 21:57
Mám radost, že jsi zvládla operaci v pohodě.
Taky jsem byla spokojená v nemocnici s personálem i s lékaři.
Přeji rychlé a bezproblémové uzdravování!
Eva
pro hella a ostatní
kalo
| 18. 7. 2009 21:44
pro hella:
Vítej po dovolené opět mezi námi.

pro ostatní:
Už jsem tady psala, jak jsem nastoupila do práce a jen dodám, že dnes jsem spala až do odpoledne.

Jinak asi 6 let před operací objevila doktorka na UTZ drobné myomky, stav se postupně zhoršoval a krvácení bylo nesnesitelné. Nemohla jsem si naplánovat ani dovolenou a když už jsem to nezvládala psychicky, padlo rozhodnutí...
O operaci nepochybuji, jen mě mrzí, že jsem nestihla mít druhé dítě.
Život však běží dál a žádné další pooperační komplikace si nepřipouštím a ani je nikomu z nás nepřeji!
Eva
po operaci
J
| 18. 7. 2009 20:24
Tak milé spolutrpitelky, jsem "po". Dělohu mi brali vaginálně. Vaječníky mi zůstali. Nemocnice v K. V. vzorná, čistá personál velmi milý a vstřícný. Lékaři prostě super.
Po operaci trochu nevolnost. Jinak bolesti žádné. Zočátku mi dívali inijekce proti bolesti a potom párkrát čípek. Pak už jsem čípky odmítala, protože mě niv nebolelo. Dělali mi to v úterý a dnes jsem doma. Nic mne nebolí a jen opravdu lehoučko špiním.
Jsem ráda, že to mám za sebou a těším se, že mi už bude jen lépe.
Ať to všem dopadne tak jako mně. J.
pro hella a ostatní
evunka
| 18. 7. 2009 16:43
ahoj všechny,jsem LAVH 7.5.,55 let.Mám úplně stejné pocity jako ty Hello.Před operací mně nic nebylo a pořád nejsem ve své kůži.Taky nemám žádné tělesnépotíže,ani bolesti.Ta únava je otravná a to jsem byla velký sportovec,vždy jsem byla spokojená jen když jsem se doslova uštvala na kole nebo jiným sportem.Na kolo se bojím,snažím se to vydržet aspoň do tří měsíců po operaci,navíc se bojím že se na kole zase zhorší inkontinence.Taky se dost potím a jsem pořád podrážděná.Beru na to pocení Cavinton a zdá se to být lepší,ono to taky trvá i několik měsíců než zabere.Moje kolegyně po stejné operaci to má taky tak.Tak si říkám,už aby tohle nepovedené léto s operací ,o jejíž prospěšnosti stále pochybuju bylo za mnou.Zdravím všechny.Evina
hysterektomie
Elisheva
| 18. 7. 2009 12:52
Ahojky všem.....děkuji za podporu a názory,jste opravdu skvělé....děkuji...
výsledky zatím nemám,takže vyčkávám....v pondělí budu volat do Podolí zda už něco neví...přece jenom to budou tři týdny a já pořád nevím....
Je to zvlášní pocit...ale jakmile budu vědět určitě dám vědět....mám dvě možnosti....dvě cesty a jsem ráda za to,že jsem si je našla...ať to dopadne jakoliv,vím,že na to nejsem sama....
Moje maminka mi je silnou oporou a vzhledem k tomu,že si vzala do pěstounské péče 15 dětí,které zdárně vychovala sama vím,že i když budu muset volit Adopci,bude mi oporou.....a rozhodla jsem se nebýt troškař a přála bych si rovnou dvě děti....které budou potřebovat někoho kdo je bude mít rád.....vím jaké to je z vlastní zkušenosti....
Samo že bych si přála své vlastní.....ale pokud to nepůjde,jsem s tím smířená.....a hlavně můj manžel taky....
až budu vědět dám určitě vědět
návrat z dovolené
hella
| 18. 7. 2009 11:32
Lavh 28.4.2009
Ahoj holky, všechny vás zdravím, tak jsem zase tady. Přežila jsem 2 týdny dovolené u moře. Koupala jsem se (ikdyž jsem se první týden ještě bála), ale druhý týden už to bylo docela v pohodě. Chodilia jsem dokonce na jednu pláž několik km pěšky dost náročným terénem v obrovském vedru, takže to bylo celkem hodně vyčerpávající(moje kamarádka to podruhé odmítla jít), já jsem to celkem zvládala bez problémů. Snad jsem si nijak neublížila. Fyzické problémy snad ani žádné nemám, spíše je to v mé hlavě a pořád jsem si kladu otázku, zda jsem měla tu operaci podstoupit. Žádné velké problémy před operací jsem také neměla a nyní se pořád necitím úplně v pořádku. Stále mám pocit, že jsem na tom před operací byla lépe. A navíc se stále ještě mohou dostavovat další a další pooperační komplikace, dokonce i po několika měsících. Což moc povzbudivé pro nás absolventky není. Ještě se ozvu, nyní musím končit.
zatím papa h.
pro všechny
kalo
| 17. 7. 2009 22:39
Ahoj děvčata.
Po 9 týdnech neschopnosti jsem svůj první pracovní doslova přežila.
A to měl jen 4 dny a sedím v kanceláři...
Byl to pěkný šok pro mé tělo a největší "zásluhu" má na tom to teplé počasí a dusno v práci.
Bolesti jsem žádné nepociťovala, tak doufám, že to bude jen a jen lepší a časem budu opět v kondici.
Přeji všem hezký víkend.
Eva
pro Elisheva
kalo
| 17. 7. 2009 22:23
Ahoj.
I když se Tvůj jediný příspěvek pomalu ztrácí mezi ostatními, jsme tady a čekáme, že se ještě ozveš.
Vím, těžko se o tom mluví, ale zkus něco napsat.
Možná Ti neporadíme, ale budeš aspoň vědět, že nejsi sama.
A hlavně si musíš věřit, psychika hraje důležitou roli.
Všechny tady Ti držíme palce!
Eva
pro SMUTKA
vladula
| 17. 7. 2009 20:44
Ahoj . Reaguji na to, jak psala Geminia, že císařský řez je proti hysterektomií procházka zůžovým sadem. Já jsem to měla obráceně. Druhý císař byl pro mě opravdu hodně bolestivý a "hysterka" naprost bezbolestná. Jizva + - 20cm. Je to, jak se říká, "kus od kusu". Hodně štěstí. Vlaďula
pro ELISHEVA
vladula
| 17. 7. 2009 20:34
Ahoj. Četla jsem tvůj příspěvěk a nemáš to jednoduché. Neznám podrobnosti a ani nejsem odborník, ale dovolím si přidat svůj názor. Vzali mi dělohu ve 30 letech. Mám 2 děti, ale přáli jsme si 4 a zatím se s tím nedokážu smířit. Proto si myslím, že pokud Ti nabízejí jakoukoliv možnost mít dítě, měla bys to zkusit. I malá šance je šance a pokud to dopadne dobře, bude to stát za to, to mi věř. Pokud to nezkusíš, bude Tě to celý život "užírat". Konzultuj to s více lékaři a pokud se shodnou, že to může dobře dopadnout, ....... Já bych do toho šla. Ty se samozřejmě rozhodneš sama podle sebe, ale ještě jednu radu: nenech do toho mluvit babičky a tetičky... Dej na svůj instinkt. Měj se krásně a hlavně rozhodni se sama, abys měla dobrý pocit. Nenech se nikým do ničeho tlačit. Hodně štěstí a síli přeje Vlaďula
Pro Geminia
SMUTKA
| 16. 7. 2009 13:08
Ahojky, díky za info. Ano zuby to je svinstvo. Já si prostě připadám, jak Alenka v říši divů. Asi tak. A asi se budu také pěkně divit. . Hezký den I.
Pro SMUTKA
Geminia
| 16. 7. 2009 09:21
Ahojky a díky, tak 5 cm je opravdu málo, tak malou jizvu jsem po HST neviděla, ale třeba je pan doktor kouzelník .
A bolesti jsem měla jen těsně po operaci, na dospávacím pokoji, kdy si pamatuju, že jsem se svíjela bolestí, ale to bylo ještě v takovém polospánku, kdy mě pořád budili a já pořád usínala Ale dali mi nějaká psychofarmaka, takže v době, když mě odváželi na pokoj mě už nic nebolelo.. no tak věděla jsem, že mám piclé břicho, ale s tím se musí počítat.. Jak jsem vyčetla ze zprávy z operace, léků proti bolesti mi dali dost, ale teď už si jen pamatuju, že vedle mě byl na dospávacím pokoji za plentou pán, nějaký Řek a pořád mlel se sestřičkou.. a že necítí nohy (měl spinální anestézi), chtěla jsem mu říct, ať zklidní, že je nebude cítit ještě pár hodin, ale měla jsem svých starostí dost Takže jen tuhle příhodu si pamatuju, na bolest jsem zapomněla.. Joo a pak ještě, že pan doktor, co mě chodil pořád budit a dávat kapačkou léky proti bolesti byl blonďák a fešák.. Já si totiž i ve špatných chvílích pamatuju jen to lepší..
Ale ty píšeš, že operaci jsi už prodělala, tak asi víš, do čeho jdeš, já znala jen císaře, byla jsem při vědomí, bolesti žádné.. to bylo proti HST procházka růžovým sadem.. navíc jsem si vezla domů růžový balíček
Ahoj a na bolesti nemysli, sama můžu říct, že jsem prožila horší bolesti se zuby nebo někdy při menstruaci.
Hezké dny přeje Alena
Pro nova..
Geminia
| 16. 7. 2009 09:10
Ahoj, je to určitě nemilé, když jsou po operaci komplikace.
A jaká byla diagnóza, kvůli které tě operovali a nepotvrdila se?
Já o operaci přemýšlela skoro tři čtvrti roku, pro i proti a protože jsem teď v dobrém zdravotním stavu a před tím jsem nebyla a kamarádky, co jsou taky po HST si libovaly, šla jsem do toho.. ostatně moje gynekoložka to má taky za sebou, tak o tom ví své.
Krásné dny všem přeje Alena
Nova
SMUTKA
| 16. 7. 2009 00:40
Ahoj. Je mi líto, že jsi takto dopadla. Přeji Ti, aby jsi se dala dohromady, když už jsi podstoupila operaci. Hodně štěstí a zdraví .
operace bricha
SMUTKA
| 16. 7. 2009 00:31
Ahoj. Je mi 40.let. Myomy jsou velké jak tenisáky, mám dva. Syna mám už 21.letého. Děti samozřejmě neplánuji. No, to sis také zažila. Mám také několik operací za sebou. Tak vím, do čeho jdu. To, co chtějí dělat mě, vyřezat myomy. Dočetla jsem se, že to dělají jen špičkové nemocnice. Profesor mi vše vysvětlil. Je to náročná operace. Snažím se ptát na vše. Bolest snáším špatně. Proto se ptám, jak velký je řez. O operacích raději psát nic nebudu, není to nic příjemného. Děkuji všem za info. Zvládám to s Váma lépe. Už jen to, že mi holky narvaly do hlavy, stále něco dělat, bavit se. . Jestli ještě zhubnu po operaci, to budu už jen kostra . Měřím 170cm. Váha 52kg. Já to zvládnu, jen zvažuji ještě operaci.
operace břicha
pedikerka
| 15. 7. 2009 22:37
Ahoj všem,rada bych se podělila o zkušenosti s řezáním břicha.Císaře a mimoděložní mám příčně.Vždy mě to dost bolelo a špatně se sedělo,ale je pravda,že vidět to neni.Operaci střev jsem měla od pupíku dolů a ač to byla hodně těžká operace,nic mě moc nebolelo a krásně se to hojilo.Teď co mi brali dělohu s miomem,tak jsem si řekla,jestli mi to můžou zase tak říznout a doktor byl rád.Zatím to teda neni nic moc,ale nějak strašné bolesti nemám.Víc bolí modřiny od těch háků a ač jsem zhubla 6kg,tak nezapnu kalhoty,protože je to ještě oteklé.Zítra jdu na vyndání ještě několika stehů.Jak se mi ten jeden rozjel,tak jsem si to tu opečovávala a zhojilo se mi to,tak snad už to bude dobré.Nemůžu,ale Smutce poradit,jestli brát dělohu nebo ne,protože nevím kolik jí je,máli děti a jak to má veliké.Mě je 46,děti mám,tak jsem naopak ráda.Pokud máš dva vaječníky,tak s jedním se dá žít v pohodě.Mám známou co otěhotněla jen s kousíčkem.Každá operace je nepříjemná,ale pokud to jinak nejde,tak to chce pozitivní přístup,zahnat černý myšlenky a snažit se těšit na to,že to po operaci bude lepší.A na vše se vyptat doktora.Já osobně,jsem si na netu vyhledala veškeré odborné informace.Mám ráda,když vím do čeho jdu.Každý je,ale jiný.Dopadne to dobře a věř,že to neni strašný.Měla jsem čtyřhodinovou operaci střev,hadice ze všech stran,šest dní bez jídla a přežila jsem to celkem dobře.Taky tedy díky skvělému a pěknému doktorovi!Budu Ti držet pěsti!
pozdě
nova
| 15. 7. 2009 20:15
Dobrý večer všem ženám před i po operaci.. Píšu Vám proto,abych se
podělila se svými zkušenostmi. Operace řezem v lednu 2009. Průběh
klidný, vše se zdálo dobré. Po 5 měsících velmi nepříjemné tlaky
v pochvě,podle všeho se zřejmě jedná o prolaps, tj.pozdní komplikace
hysterektomie. A řešení? Zřejmě další operace, která samozřejmě může
a nemusí pomoci. Závažná diagnóza,pro kterou jsem byla operována se
nepotvrdila a já mám dnes pocit, že jsem se neměla nechat tak lehce
přesvědčit k tomuto zákroku, který zřejmě nebyl tak nezbytný a nebo
nemusel být tak brzy. Pozdě bycha honit, je mi z toho velmi těžko,
proto radím přistupovat k těmto věcem velmi obezřetně, zkusit více
lékařů a nenechat se hned
zlomit k tomutu řešení. Všem Vám přeji více štěstí a držím palce.
P.S. Tyto stránky mi velice pomohly, když jsem byla ne dně.
Pro Geminia
SMUTKA
| 15. 7. 2009 15:24
Milá Alenko.
Děkuji za názor. Ptám se z důvodu, né kvůli tomu jak je velká, ale kvůli bolestem po operaci. Fakt jsem tady asi jediná perla. Já se dozvěděla že jizva tak 5.cm. Si teda myslím, že pan profesor si dělá ze mě asi už srandu. Už proto jak chce operaci dělat. Alenko děkuji a pohodu v práci.
Pro pedikerka, rublicek a ostatni..
Geminia
| 15. 7. 2009 14:40
ahoj, taky jsem ráda, že jsem na operaci šla..
Problémy jsem měla obdobné jako vy, teď se cítím super, jen ještě musím zajít do nemocnice na odstranění granulace.. nějak nestíhám objednat se,.. stejně asi mají dovolené, no problém mi to nedělá, jen abych měla do budoucna klid já i paní doktorka..
Přeji krásné dny, lehké čekání čekatelkám, dobré uzdravování a jednoduchý návrat k zdravému životu odoperovaným.
Alena
Pro SMUTKA
Geminia
| 15. 7. 2009 14:35
Operace 5.3 2009, řez břichem, jen děloha..
Ahoj mě dělali řez břichem, sama jsem si o něj řekla, někdo říká, že po LAHV mají ženy problémy se sezením, protože se vyndavá pochvou.. řez břichem je určitě jednodušší í pro doktory.. už jsem měla císaře, novou jizvu mám bledou, skoro není vidět.. asi necelý cm nad první (nějak se netrefili, ta první nebyla vidět, jen já ji nahmatám ). Řekla bych, že se zahojila hodně brzy.. jen jsme omývala v řepíku, žádné mazání, masírování.. namazala jsem jednou mastí (Contractubex nebo tak nějak) a jizva otekla, praskla.. tak už jsem na vše kašlala, nemám žádné zatvrdliny, nádhera.. Jizvu mám v ohybu nad podbřiškem, vodorovnou, tak asi 15 cm dlouhou.. ale není skoro vidět..
Dnes většinou dělají řez vodorovně, i císaře.. Sama Majda psala, že k svislému řezu měli důvod..
Neboj se, zdraví je důležitější a když budeš o jizvu dobře pečovat, nebude vidět.. Ale nějaký čas si musíš počkat
Alena
Děkuji
SMUTKA
| 15. 7. 2009 13:04
MajdoK.
Děkuji za info. Musím to vydržet . Hodně zdraví
pro Smutku
MajdaK
| 15. 7. 2009 12:01
Ahoj, já jsem byla na operaci 19/3/09, vše šlo pryč a břichem. Jizvu mám od pupíku dolů, protože jsem ji tam už měla od jiné operace, tak šli tou starou jizvou. Mám ji v současné době ještě růžovou, ale až vybledne jako ta původní, určitě bude hezčí Co se týká bolestivosti jizvy při operaci břichem, nemohu posoudit, když berou dělohu pochvou a další případné problémy s tím spojené, jizva jako taková mně nebolela nijak obzvlášť, akorát při tlakování a mazání jizvy ze začáku byla dost citlivá, dnes o ní nevím. Vše se dá vydržet!
Majda
operace bricha
SMUTKA
| 15. 7. 2009 00:16
Ahoj všem.
Stále čtu Vaše názory, na operaci jsem se dokopala na 16.září.Jsou to ještě 2.měsíce. Ale stále si říkám, nikdo tady nepíše, že by operaci dělali tak jako mě? Opravdu nevím, co je vlastně nejlepší, vyřezat myomy nebo raději dát dělohu pryč? Ještě nádor na vaječníku. Holky, asi mi jebne. Holky jak máte velkou jizvu řezem? Neptám se, z důvodu že bych měla strach, že si zničím břicho. Ale kvůli bolestem? Jsem hrozná. Všem, brzy se zdravte .
Pro J.
SMUTKA
| 14. 7. 2009 23:34
Milá J.
Myslela jsem na Tebe, máš to už za sebou. Upřímně Ti závidím. Zdrav se, ozvi se.
pro bubacek
kalo
| 14. 7. 2009 22:47
Ahoj a děkuji.
Ono se tam střídají 2 doktorky, ta moje byla zrovna na dovolené.
Doktorka-necita řekla, že mírné bolesti jsou 2 měsíce po operaci normální. A navíc na vag. hysterektomii jsou 4 týdny, obecně 6-8 a já už jsem doma dost dlouho...
Že by se to muselo zdůvodňovat pro pojišťovnu.
Lázně si mám vyřídit cestou praktického lékaře a na bolesti zad domluvit rehabilitaci. Mám povolenou chůzi a kolo, břicho nenamáhat. Tak jsem byla poučena a uschopněna.
Přeji všem hodně optimizmu.
Eva
pro Geminii a pro všechny
kalo
| 14. 7. 2009 21:31
Alenko děkuji.
Včera jsem měla dovolenou a první den v práci po 9 týdnech byl až ten dnešní.
Celkem milé přivítání, až na jednu kolegyni, která mi záviděla ty 2 měsíce "prázdnin"...
Co dodat?
Únava velká, nejvíc vadilo to teplo a dusno, v kanceláři se nedalo pomalu dýchat. V poledne už jsem měla dost, naštěstí máme v práci sprchu.
Odpoledne jsem doma lehla.
Holky, držte se!
Eva
pedikerka
rublicek
| 14. 7. 2009 20:02
Zdravím další absolventku,
po přečtení tvého příspěvku jsem si vzpomněla na své problémy, které mi trápily (neměla jsem myom, ale velmi silnou menstruaci, také celý život, ale ty dva poslední roky ukrutně silnou, nosila jsem tři vložky najednou, žádné tenké, ale ty na noc a stejně jsem měla nohavice u kalhot mokré až do bot během půl hodiny. Dvakrát jsem byla na hysteroskopii, bez účinku. Anémii se všemi příznaky - motání hlavy, únava, prasklé koutky, doktor při kontrole krve pokaždé prohlašoval, že je to na špitál. Bolesti břicha, hlavy, nechuť na ***, prostě hodně vše podobné jako ty). A protože mé dvě kolegyně v práci a jedna velmi dobrá známá operaci také absolvovaly, byla jsem na ní velice dobře psychicky připravena a stejně jako ty jsem se na ní moc těšila. A moc mi pomohla, zbavila jsem se spousty problémů, vaječníky mi zůstaly, takže ani zatím neřeším hormonální léčbu. Po ***uální stránce je to super. Mně brali dělohu LAVH, bolesti byly, ale v nemocnici dávali medikamety na bolest. Dnes po více jak roce od zákroku dělám naprosto vše bez omezení, zvedám i těžké věci, vnučka má 13 kg a vůbec mi nepřijde, že je těžká.Fajt je, že do půl roku od operace jsem se šetřila. Přeji ti stále vysokou hladinu optimismu a hlavně rychlé a bezproblémové uzdravování. Přání patří všem, které se uzdravují po operaci a nebo se připravují na operaci a budou se uzdravovat. Milena
pro všechny
pedikerka
| 14. 7. 2009 15:40
Zdravím všechny ženy Přečetla jsem si vaše příspěvky a rozhodla jsem se zaregistrovat,protože dnes jsem přišla z nemocnice a už jsem také chudší o dělohu.Musím napsat,že já se vysloveně na operaci těšila!Dokonce mi to vyšlo na 7.7.a ležela jsem na pokoji č.7.Pojala jsem to jako něco magického.Myomy jsem měla asi 17 let,ale vždy to bylo únosné,i když silnou menstruaci jsem měla pomalu celý život.Od loňského podzimu jsem začala kynout,trpět anemií,otékal mi obličej,břicho,nohy a v noci mi hrozně svědilo tělo.Prolezla jsem vše možná vyšetření.V květnu mi gynekolog řekl,že miom vyrostl a chce to ven.Tak jsem si rychle došla do Podolí,objednala se na začátek července a makala jsem jak o život,abych si mohla udělat volno a jít si na zdravotní dovolenou.Mě to museli dělat řezem,protože mám nemocná střeva, jsem po více operacích a miom byl veliky na 5měs.těhotenství.Dostala jsem dvě transfuze"od mladého kluka"tak jsem jak znovu zrozená.Měla jsem již jeden vaječník a ten mi nechali.Jasně,že bez bolesti to nebylo a ještě neni.Dost mi trápil kašel a čtvrtý den teplota.Včera,mi studentka tahala ob steh a jeden se rozjel a tekl,tak mi radši všechny vyndají až ve čtvrtek.Jinak péče úplně super!Všichni usměvaví:sestry na oddělení,ošetřující lékaři představující se vždy i s podáním ruky,vtipkující lapiduch,anesteziolog hladící mě po tvářích,Kmitající sestry na JIPce i pani vytírající podlahu.JIPka-tak nádherné prostředí jsem neviděla ani v americkém filmu-myslela jsem,že jsem snad už v ráji!Jídlo taky velice chutné.Byla jsem na dvoulůžáku sama(mladší žena si hned co mě přivezli z JIPky druhý den odpoledne stěžovala,že chrápu)s výhledem na Vltavu,klídek-moc jsem si odpočinula!Nejsem oteklá,nic mi nesvědí,nemotá se mi hlava z anemie.Poslední rok jsem neměla vůbec chuť na *** a teď se mi zdaji erotický sny,tak to asi bude dobrý.Všechny moje zákaznice,co jim vzali dělohu si to vychvalujou.Někdo mi dokonce říkal,že v cizině si to ženy platí,aby jim dělohu vzali,když už mají děti,že si pak užívají a mají klid od menstruace.Tak doufám,že jsem vám tu dostatečně popsala,jak jsem se měla skvěle Daniela

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
25. 8. 2025 09:41
14937
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18