Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

PRO SMUTKA
J
| 7. 7. 2009 19:01
Milá Smutko,
děkuji zapodporu. Při předoperačním vyšetření mi zjistili něco na srdci. Tak teď běhám po vyšerřeních. Nevím, zda se to celé neposune. Uvidíme, ozvu se jak to půjde dál. J.
Pro J.
SMUTKA
| 7. 7. 2009 18:08
Milá J. tak už to máš za pár dní. Načerpala jsi dost informací? Budu na Tebe myslet. A ozvi se. Pak se budu ptát já. Co a jak. Hodně štěstí
Elisheva
SMUTKA
| 7. 7. 2009 18:01
Jsi opravdu mlaďoučká. Víš, lékař mi s úsměvem také řekl, a tady nevíme jak dopadnem. Koukala jsem jako blazen, oč jde. Tak jsem se zeptala. Odpoveď, jestli bude nádor zhoubný nebo ne. Já sebou málem praštila. Jiný lékař, příjemný pán. Vše mi vysvětlil, tak trochu uklidnil. Takže vím o čem píšeš, pocity, smutek. Nyní jsem se ze všeho dostala po tom psychu. a jsem konečně schopna jít na operaci. 9.7. jdu na kontrolu. A domluvit termín operace, který jsem musela zrušit. Stále si říkám, dobře to dopadne. Nevím, co mi vezmou, ponechají. Také mi tato diskuze pomáhá. Vím, že nejsem sama. Hodně štěstí
lázně
Keri
| 7. 7. 2009 08:56
Ahojky, taky mi vyšly lázně. Pojedu za měsíc do Františkových. Mám komplexní s doplatkem 2240Kč + oněch 60Kč regulační poplatek jako v nemocnici a 15Kč lázeňský poplatek na den.
Také jsem v lázních nikdy nebyla a moc se těším. Mějte se moc hezky! Keri
hysterektomie
Elisheva
| 7. 7. 2009 00:35
zdravím všechny...v březnu jsem byla na laparoskopii a zjistili mi zhoubný nádor v děloze....proto jsem hrozně ráda za tuto diskuzi,neb jsem z toho dost špatná.
Není mi ani třicet a chtějí mi vzít dělohu i s vaječníkama.... S manželem jsme se snažili o miminko,ale nezdařilo se...tak jsem se z toho mírně zhroutila...Doktor mi dal nějaké hormony...zda mi nezabere zatím hormonální léčba,chce mě poslat na nějaké rychlé umělé oplodnění...ale já z toho mám strach...aby se to nerozjelo víc během těhotenství. nehledě na to,že jsem tak mimo,že nevěřím,že by se to zdařilo.
Teď čekám na histologii,byla jsem na kiretáži po třech měsích braní hormonů.....a pak se rozhodne!!!!!
i když mám pocit...že doktor který mě má na starosti...rozhoduje aniž by to se mnou pořádně rozebral...
Diagnozu mi zdělil předáním zprávy a otázkou zda jsem to pochopila....
takže vám chci poděkovat...že se "nebojíte" bavit se a radit ostatním ženám...dívkám...moc mi to pomáhá... elisheva
pro zz
kalo
| 6. 7. 2009 20:38
Ahoj Zuzano!
Děkuji za informace a moc Ti to přeji.
Taky jsem v lázních nikdy nebyla, ale myslím, že si hezky odpočineš a zregeneruješ tělo i duši.
Práce není všechno, mě bude letos 43 a důchod v nedohlednu. Žít musíme tady a teď...
Až se vrátíš, napiš. Budu ráda.
Eva
lázně
zz
| 6. 7. 2009 18:20
do lázní jedu v nědeli, mám to na 28 dní. Doplatek je za nadstandart (10.500,- ). Je to komplexní péče, ale s doplatkem. Moc jsem přemýšlela a nakonec to vzala - zasloužím si to, nikdy jsem v lázních nebyla a asi ani nebudu, no a od září chci zase pracovat. Jsem zavřená doma od 23.3.,to je dlouhá doba, ale nelituji, protože jsem se fakt šetřila a zahojila jsem se o.k. (bez špinění a výtoku), myslím, že se to nemá uchvátat a peníze nejsou všechno, zdraví je mi přednější a práce neuteče - do důchodu času dost, je mi 44. Mějte se fajn, Zuzana
Ahoj všem
kamila
| 6. 7. 2009 13:48
Už jsem tady strašně dlouho nebyla. Byla jsem na operaci loni v září. Teď jsem zcela v pohodě a totéž přeji všem, které to mají teprve před sebou. Hezké prázdniny !!
pro bubacek
kalo
| 5. 7. 2009 19:36
VH 13.5.
Nových moc není, je léto a čas dovolených.
Taky jsem ještě doma. Dobrala jsem 2. antibiotika, vaginální čípky zavádím pořád a na mykózu mám krém Canesten. Jako by to nebralo konce.
A když si tady potom přečtu, že holky špinily 4 dny, tak pak opravdu nevím, který způsob operace je lepší.
Víc jak 2 kg netahám, ale to víš. Jsem sama s klukem a co si nekoupím-nemám. Syn jednou týdně dotáhne velký nákup a já pomalu po 2 kg to ostatní.
Jednou se mi podařilo vzít víc, mělo to 4 kg a hned bolesti a špinění. Takže tady zatím opatrně...
Hezký sváteční víkend a dobrou náladu přeje všem
Eva.
Pro loja.
SMUTKA
| 5. 7. 2009 19:17
Ahoj, reaguji na Tvůj příspěvek pro J.
Pro jeden myom, jsi přišla o vše? Závidím Ti, že jsi neměla žádné návaly ani pocení. Já mám před operací, návaly, noční pocení, že se můžu ždímat. Prý po operaci, je to ještě horší. Ale jsem ráda, že jsem si přečetla že někdo návaly a pocení nemá.
Všem supr dny.
pro zz
kalo
| 5. 7. 2009 19:08
Reaguji na Tvůj příspěvek "lázně" z 25.6.2009.
Vysvětlilo se to nějak s tím doplatkem 10500,-Kč?
Nebyla to nakonec příspěvková lázeňská péče?
Taky jsem u VZP a mám zájem o lázně. Budu ráda za každou informaci.
Děkuji, Eva.
pro J
loja
| 5. 7. 2009 13:22
Byla jsem operována loni v září, řez břichem pro velký myom, děloha i s vaječníky pryč, špinila jsem úplně maličko jen 2 dny v nemocnici a pak už nic, žádné návaly a pocení jsem neměla a nemám. Přeji Tobě a ostatním holkám, aby to měly taky tak. A držím palce. Já před operací tuhle diskuzi neznala a taky jsem se trápila, co a jak. Jako všechny.
pro J
viamalka
| 3. 7. 2009 21:21
Ahojky. S tím špiněním je to fakt individuální. První dva týdny to bylo jako slabší menzes a pak ještě asi 3 týdny jen špinění, to mi už stačily jen slipovky. Tampóny jsem nepoužívala.
Teď už jsem úplně v pohodě - mám 10 týdnů po operaci a cítím se docela dobře.
pro J
kalo
| 3. 7. 2009 20:32
Ahoj.
Já nejsem zrovna nejlepší příklad, protože špiním pořád (8.týden)..., používám pouze vložky, někdy mi slipovky nestačily.
V nemocnici 22.6.mi doktor řekl, že ještě tak 2-3 týdny mám vydržet. Ale není to nic hrozného, s mou menstruací se to nedá srovnávat. Takže v klidu.
Určitě se Ti ozvou holky, co špinily 4-5 dní a konec.
To taky záleží, jak Ti to budou dělat.
Eva
pro kalo a SMUTKU a i ostatní
J
| 3. 7. 2009 19:47
Děkuji vám za podporu.
Zajímalo by mne jak je to po operaci s krvácením či špiněním. Jak dlouho to trvá a zda se mohou používat tampony nebo jen vložky? Prosím o vaše zkušenosti.
Díky J.
Kalo..
SMUTKA
| 3. 7. 2009 17:05
Já, jak jsem psala, jdu na kontrolu 9.7. budu vědět víc. Navíc nevím jak vlastně operaci udělají. Bude řezem, ale chtějí myomy vyřezat. Že se děloha dává pryč, jen když je to nutné. Takže až se probudím, budu vědět, co mám a nemám. Noční pocení je hrozný, trvá to tak už půl roku. Mám za sebou dost operací, tak zjištištění, že musím jít opět pod kudlu mně dostala. Nyní jsem už v pořádku, užívám si prázdnin. Dnes je u nás sraz motorek. Jezdím také. Holky psaly nemyslet na to, stále něco dělat. Pomáhá to. Sice, až budu před operací..asi bude opět depka. Ale nyní už půjdu. Chtěla bych jít v září, pokud se na kontrole nic nezmění. Krásný víkend.
pro mmmm
darling11
| 3. 7. 2009 15:04
ahojky,
dnes snad už taky zabral,ale zjistila jsem že to bez hormonů opravdu nejde, no škoda Já bych zase potřebovala pár kil nabrat a hlavně v oblasti prsou, mám je nějaké vytahané a žádný tuk tak ty nepotřebná kila pošli, měj se krásně a pěkný víkend bez povodní a ozvi se
Activel
mmmm
| 3. 7. 2009 14:26
milá , mám úplně stejné problémy. Také jsem kvůli pocení v noci nespala, bylo to strašně stresující, také jsem dostala Activel, ale mně zabral snad okamžitě.Přestala jsem se tolik potit a návaůly mám jen vyjímečně!! Cítím se teď úplně skvěle, beru ho asi 3 týdny, mám za sebou týden v pracovním procesu a i to zvládám dobře. Také bolest zad trochu ustupuje, akorát mě děsí moje váha. S Activelem jsem ihned nabrala 2 kg a tak se teď dost krotím, po 18té hodině se snažím už nejíst, ale je to těžké......
pro J i pro SMUTKA
kalo
| 3. 7. 2009 13:41
Holky, jsme tady!
Ne všechny jsou na dovolené, některé se ještě hojíme doma. Sice se už tolik neoperuje, resp. vůbec, ale diskusi sledují podle mě všechny operované...
I když už nepřispívají, protože nemají tolik času a v pohodě se zařadily do běžného života.
Já jsem byla na operaci 13.5. (vaginálně a jen děloha). Některé z nás šly do práce už po 4 týdnech, u mě to vypadá na těch 9.
Tak se ptejte, ať překonáte strach hlavně z toho neznáma.
Pro všechny: hezký sváteční víkend a povzbuďte naše nové!
Eva
Pro J.
SMUTKA
| 3. 7. 2009 10:43
Milá J.
našla jsem Ti tady nějaký článek, proč se dělohy odstraňují. Máš myomatozní dělohu. J. určitě jednání stihneš, na operaci jdeš 17.7., tak toho 26.6. tam budeš..Vím, že jsi se upsala. Ale s prací to bude horší. Budeš se muset opravdu moc šetřit. Jsem tady každý den, čtu si, co mně čeká, jaký může být problém. Každá to zvládá jinak. Tady jsem Ti našla odkaz, proč se bere děloha.
http://www.onhb.cz/article.asp?…
Koukni, je to zajímavé. Holky jsou asi na dovči, v létě se moc neoperuje. Užívám si života, raduji se z každé maličkosti. Víš já na operaci nebyla vůbec připravená. Byla jsem vyděšená k smrti, hrůza z bolesti. Nyní jsem v pohodě. Ať to máme za sebou. Hlavně si zjisti, co po operaci nesmíš. kDYŽ TI OPĚT NIC NEŘEKNOU, jsou tu holky, napíší. Pěkný den.
PRO SMUTKU
J
| 3. 7. 2009 08:10
Milá Smutko, budou mi to dělat v Karlových Varech. Mám v děloze nějaké myomy. Já si to zatím moc nepřipouštím. Ještě mám týden "volna". Doufám, že po operaci, tak kolem 29. 6. , už budu schopná nějaké akce - čeká mne náročné pracovní jednání. Jinak budu pořád doma v klidu. Jsem moc ráda za každou informaci a podporu. Člověk na to není tak sám.
hyp.- operace bricha
SMUTKA
| 3. 7. 2009 04:52
Milá J. Kam jdeš na operaci? Víš alespoň, proč Ti berou dělohu? Já budu mít operaci řezem. Mám dva velké myomy, na vaječníku nádor, který je do půl dělohy. Profesor, mi říkal, že se dá vše vyřezat, pokud nádor nebude zhoubný. Je to náročná operace, ale dá se zvládnout. Ale vše ukáže až operace, jak půjde nádor oddělit, vzít dělohu..afd. Když jsem přišla na tyto stránky, strašně se mi ulevilo. Holky jsou tu prima. Ptej se, zajdi opět k lékaři. Ať Ti vše vysvětlí. Neboj se ptát. Já jdu na operaci do Jihlavy. Tolik jsem se bála, nyní jsem připravená. Také na Tebe budu myslet, ale určitě se tady ještě potkáme. Pokud ne, napiš jak se Ti vede po operaci. Uvidíš, dopadnem . Sice to budou ještě nějaké nervy, ale jsme jen lidi.
od J
J
| 2. 7. 2009 21:58
Děkuji za podporu. Jak mi to budou operovat nevím. Nevím vůbec nic. Jen to co jsem si tady a i jinde na internetu přečetla. Budu na tebe myslet, aby už to bylo za námi. J.
Viamalko.
SMUTKA
| 2. 7. 2009 21:45
Děkuji. Já si říkala, že to není normální, takto se potit. At už to mám za sebou. Mám Vás, jste super. , pěkný večer.
hyp.- operace bricha
SMUTKA
| 2. 7. 2009 21:41
Milá, mně to čeká také. Lékař mi vše vysvětlil. Jak Ti to budou dělat? Řezem, laparem nebo vaginálně? Holky Ti napíší určitě víc, mně to budou dělat řezem od pupku. Měla jsem nástup 17.6. bohužel den před operací jsem to dostala. Další datum jsem neurčila. 9.7. jdu na kontrolu, budu vědět víc. A hlavně nástup. Chci mít vše za sebou. Hodně štěstí. Je mi 40.let.
hyp.- operace bricha
SMUTKA
| 2. 7. 2009 21:41
Milá, mně to čeká také. Lékař mi vše vysvětlil. Jak Ti to budou dělat? Řezem, laparem nebo vaginálně? Holky Ti napíší určitě víc, mně to budou dělat řezem od pupku. Měla jsem nástup 17.6. bohužel den před operací jsem to dostala. Další datum jsem neurčila. 9.7. jdu na kontrolu, budu vědět víc. A hlavně nástup. Chci mít vše za sebou. Hodně štěstí. Je mi 40.let.
dotaz
J
| 2. 7. 2009 21:24
Prosím o podrobné informace o odstranění dělohy. Na operaci jdu 13. 7. Nikdo mi nic bližšího neřekl. Jen, že mám jít na operaci. Je mi 50 let.
po dvou měsících
darling11
| 2. 7. 2009 21:18
ahoj holky,
dost dlouho jsem tu nebyla, ale přečetla jsem všechny příspěvky a vidím že jsme na tom skoro všechny stejně.Já myslela, že do přechodu mám ještě daleko, ale měsíc po operaci mě začaly trápit asi každé půl hodiny návaly a v noci se začala potit a tím pádem jsem nespala a to jsem se ještě nechala uschopnit a vstávat do práce po probdělé noci bylo fakt otřesné. Doktor mi napsal Activelle, ale ještě teda moc nezabral. Jinak jsem zkoušela i nehormonální přípravky a čaj, ale moc velkou změnu nepocituji. Tak snad ty hormony brzy zaberou. Jinak jsem celkem v pohodě jen mě pobolívají záda,,snad se to upraví až začnu víc sportovat Tak se mějte krásně a uzdravujte se
pro Smutku
viamalka
| 2. 7. 2009 20:46
Ano, jde o tohle pocení a já to měla už i před operací. Jen se to teď zhoršilo - je to častější - i přes den.
operace břicha
DanaP
| 2. 7. 2009 16:26
Jsem čtvrtý týden po abdominální hysterektomii. Odstraněny byly i
vyječníky. Zatím břich pobolívá a jizva hodně táhne. Chtěla bych se
zeptat, jak dlouho nesmím zvedat těžké věci. Doktor říkal že se nesmím
předklánět, jaký je k tomu důvod a jak dlouho? Když se nesmím
předklánět, je možné sedět v potřepu. Kdy je možné zpevňovat břišní
svaly a cvičit? Děkuji za odpověď. Dana

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce