Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

hysterektomie
DanaP
| 2. 7. 2009 16:21
Jsem čtvrtý týden po abdominální hysterektomii. Odstraněny byly i vyječníky. Zatím břich pobolívá a jizva hodně táhne. Chtěla bych se zeptat, jak dlouho nesmím zvedat těžké věci. Doktor říkal že se nesmím předklánět, jaký je k tomu důvod a jak dlouho? Když se nesmím předklánět, je možné sedět v potřepu. Kdy je možné zpevňovat břišní svaly a cvičit? Děkuji za odpověď. Dana
operace bricha
SMUTKA
| 2. 7. 2009 11:15
Holky, ještě bych se chtěla zeptat, píšete že se potíte po operaci. Nevím jestli to sem patří, ale to pocení, kdy se probudím celá mokrá, musím se převléci. Měla jste to někdo před operací? Děkuji za případný ohlas. Myslíte, že to může patřit k tomu, že je něco špatně?
operace bricha
SMUTKA
| 2. 7. 2009 09:46
Ahoj děvčata. Stále si čtu Vaše příspěvky. Jsem ráda, že se zdravě hojíte. Pomáhá mi to, to co mně čeká. Moje nervy jsou už v pořádku těším se, až budu mít vše za sebou. Přeji Vám krásné počasí. Hlavně zdraví
zdravi
kapujda
| 1. 7. 2009 21:36
Operace rezem 6.5. Uz taky chodim do prace, sice nic moc tezkyho nezvedam, ale vecer me uz bricho docela poboliva. Na kole jezdim uz od 6 tydnu po operaci, vanu a *** jsem jeste nezkusila. Porad mam takovy pocit svedeni. Dostala jsem prasky a asi nepom§ ohli. Mykoza to neni, muzete mi nektera neco poradit? Diky
zdravím
vwin
| 1. 7. 2009 17:16
ahoj, zdravím všechny po delší době. Pro připomenutí - operovaná jsem byla 20.3. - jen děloha, řezem. Od 11.5 jsem v práci, doma dělám skoro všechno, jen ty těžké věci raději nechám zvedat někoho jiného, když je potřeba. V pondělí jsem byla na kontrole po 3 měsících od operace. Vše zahojené, UTZ vaječníků v pořádku, žádná infekce ani mykóza, musím to zaťukat!!! Říkala jsem panu doktorovi, že si vůbec nejsem vědoma toho, že by ze mě odcházely nějaké vnitřní stehy. Ale žádné tam pak nenašel, prý se vstřebaly. Tak mu budu věřit. Jinak říkal, že už mohu dělat vše jako dřív, i to kolo už mi dovolil. Tak teď ještě lepší počasí k tomu, abych mohla vyrazit. Přeji vám, které máte ještě p operaci nějaké problémy, brzké uzdravení a hezkou dovolenou. Diskuzi stále sleduji, moc mi to pomohlo hlavně na začátku - před operací, abych se tolik nebála. ahoj v.
Zdravím děvčata..
Geminia
| 1. 7. 2009 14:24
HST, jen děloha, řez břichem 5.3.2009
Fyzické problémy nemám žádné, jako bych ani na operaci nebyla, jen mě začíná zlobit nějaká mykóza, ale tu jsem občas mívala v létě.. koupím si ten VITAGYN C, vyzkouším.. díky za nápad.. zítra jdu na kontrolu na gyndu kvůli té granulaci jizvy.. Tak mi děvčata držte pěsti, ať tam nic není.. ne, že by se mi ve Vojenské nelíbilo, ale chodit tam nemusím..
Jinak jsem v pohodě, potím se sice jako "dveře od chlíva", jak říkávala moje babička, ale to beru jako že k věku patří. Mabelle sice beru, ale jestli to má na pocení až takový vliv, to nevím..
Začaly prázdniny, dcerka už je venku s taťkou, já mám dovolenou až poslední týden v červenci a pak 3 týdny v srpnu, tak se tu ještě do té doby ukážu.. Rozhodně po zítřejší kontrole.

Přeji dobré uzdravování a konečně už krásné letní dny.
Alena
LAHV včetně vaječníků,55let
evunka
| 1. 7. 2009 11:33
Ahoj děvčata,dlouho jsem tu nebyla,tak jsem dnes nakoukla.Po gyn.stránce jsem v pořádku,inkontinence se úplně vytratila,myslím že po intenzívním cvičení svalů pánevního dna,ve kterém budu stále pokračovat,je to současně prevence.Objevily se mi návaly a pocení.Už když jsem ve svých 50 letech přestala menstruovat,trpěla jsem tím pár měsíců.Tenkrát mně doporučila kolegyně Cavinton,je to proti pocení a nejsou to hormony.Tak to zase beru a uvidím,zatím je to mírnější,třeba to chce čas.Přeju všem pěkné léto a příjemné uzdravování.Evina
pro Emanuela a Kalo
nadena
| 1. 7. 2009 10:28
Ahojky, mám stejný problém,7 týdnů po LAHV - všeho a 6 týdnů pekelné bolesti hlavy.Do toho všeho pocení.....a to jsem pekelný zmrzlík.Je mi zima i u moře .Po 6 týdnech jsem byla na kontrole, vše je v pořádku, teda po gynekologické stránce,ale lékař mi hned nasadil Estrofem. 5-tý den jsem konečně bez bolesti hlavy, spím a potím se pouze k ránu, ale už se to dá vydržet. Myslela jsem si, že se bez hormonů obejdu, ale trpět dál odmítám.
Přeji krásný sluníčkový den
Naďa
ještě dotaz
bubacek
| 30. 6. 2009 22:57
Dříve, před menzes, jsem se osypala jak puberták.Nikdy dříve jsem na akné netrpěla. Tak jsem si myslela, že ted už to bude dobré, ale mám pocit, že je to ještě horší. Jsem jak v pubertě. Co s tím? Máte někdo stejnou pubertu?
ahojky všichni
bubacek
| 30. 6. 2009 22:46
LAHV 7.5.
Dlouho jsem tu nebyla, ale koukám, že noví moc nepřibyli. Taky dobře, i tak je nás dost.
Včera jsem byla na kontrole, tak je vše v pořádku. Jen mě stále trápí nějaké mykozy nebo co. Takže mám zase nejaké tablety na zavádění. Už po druhé od operace. Né že bych tím dost netrpěla už před tím.
Najivně jsem si myslela, že by to mohlo být lepší.
Jinak jsem ještě stále doma. Ale už se cítím dobře. Nesmím nic přehnat. Ale už delší dobu dělám vše.
Jen se bojím tahat těžší věci.I když nákup jsem už domů taky donesla a měl víc jak 2kg. Původně jsem šla jen pro něco, ale známe to, že?
Tak se mějte všichni moc krásně, přeji brzské uzdravení všem.
pro kacenka 1135
kalo
| 30. 6. 2009 22:13
Ahoj, moc pěkný příspěvek.
Určitě jsi mamince velkou oporou.
Hodně štěstí.
Eva
pro Emanuelu
kalo
| 30. 6. 2009 22:06
Ahoj (7 týdnů po).
Mám podobný problém, ale neporadím.
Asi 3. týden po operaci se objevilo noční pocení.
Už jsem o tom psala, 2-3 x za noc jsem se převlíkala...
Pak to bylo dobré a tento týden se potím opět.
Beru sice antibiotika, ale s tím to souvislost podle mě nemá.
9.7. jdu na kontrolu a znovu se zeptám doktorky.
Vydrž, třeba se to časem spraví.
Eva
Ahoj holky,
Emanuela
| 30. 6. 2009 15:09
LAHV: 15.4.2009
strašně se pořád potím,trvá to asi už 10 dnů. Není to vůbec příjemné.I v noci se kvůli toho budím. Berete na to něco? Mi zatím doktorka nic nepředepsala. Na kontrolu jdu až koncem srpna.
Těm co jste po operaci, přeji rychlou rekonvalescenci a prosím ty, které mají podobné problémy jako já, ať poradí, jak je řešily.
Budu Vám vděčna. Zdraví Ema
pro ecila
viamalka
| 30. 6. 2009 14:14
Děkuji za info.Už jsem si čípky koupila, tak taky uvidím, zda to zabere. Dám vědět. Ahojky
Co pomáhá
kacenka1135
| 30. 6. 2009 09:41
Ahoj, mojí mamince asi před rokem také vzali dělohu, vaječníky,prostě všechny ženské orgány v břiše. Zjistili jí nádor těla dělohy, naštěstí jenom v ranním stádiu, takže po operaci nemusela absolvovat ani chemoterapii Operace je ale náročná, zotavování dlouhé.. Chce to hlavně mít u sebe všechny blízké, radovat se s drobností.

Všem doporučuji proto pravidelné prohlídky, v tomto případě zachránili život..

Jinak na celkovou regeneraci tela a rány je výborný tohle (ale je to hodně drahé)

http://www.lekarna.cz/…obenzym-drg-200/

Po operaci se berou nejdřív dle závažnosti 7-10 tablet 3krát denně, pak se dávky můžou snížit.
viamalka
ecila
| 30. 6. 2009 07:33
ahoj,operace lahv 10.2.09,poševní čípky C,ICATRIDINA mě dal pan doktor před 12 dny a pak po dobrání mám brát VITAGYN C.Čípků je tam 10 a já jich měla jen 5.Hned po prvním čípku se mi problémy upravili.Po pátém jsem ale cítila,že mi začíná vaginoza ,tak jsem si pro jistotu nasadila VITAGYN hned po pátém číku.Zbytek mám schovaný.Jak dopadnu to teprve uvidím.Ještě beru VITAGYN.AHOJKY ECILA
pro viamalka
kalo
| 29. 6. 2009 20:49
Ahoj.
Na stránky se určitě podívám, děkuji.
Bohužel zkušenosti s těmito léky nemám.
Eva
pro hella
kalo
| 29. 6. 2009 20:41
Zdravím a děkuji za milé povzbuzení.
Z vitamínů beru Supradyn a je v tom i zinek.
Chci se zeptat, jestli už chodíš do práce?
Jinak přeji hezkou dovolenou a žádné problémy!
Až se vrátiš, ozvi se. Budeme se tady na Tebe těšit.
Eva
pro kalo
viamalka
| 29. 6. 2009 17:06
Na hojení po naší operaci jsou prý také vhodné poševní čípky zvané CICATRIDINA. Nemám s tím žádné zkušenosti, ale našla jsem letáček v čekárně u gynekologa a vypadá to dobře. Už jsem si to chtěla koupit, ale v lékárně to neměli, tak mi to objednali. Zkus se podívat na www.cicatridina.cz
a také na www.vitagyn.cz (to je na infekce močových cest a prevence bakteriálních vaginóz).
Ostatní bych chtěla poprosit, zda máte zkušenosti s těmito léky, dejte vědět. Děkuji.
pro kalo
hella
| 29. 6. 2009 09:16
Milá kalo, na hojení je dobrý zinek a vitamín C, už jsem to zde zmiňovala. Existují tabletky "ce té bé" se zinkem, brala jsem je již od druhého dne po operaci. Také jsem se dlouho hojila.
Já bych chtěla odjet ve čtvrtek na dovolenou. Doufám, že nebudu mít žádné další problémy. Zítra (úterý ) to bude 9 týdnů po LAVH. Brala jsem na zánět moč. Biseptol a zaváděla Polygynax a potom Klion. Snad už budu v pořádku.
Měla bych se vrátit 16.července. Pak se ozvu, doufám, že už budeš také v pořádku. Antibiotika ti určitě rychle pomůžou.
Měj se moc krásně. Budu na tebe myslet. h.
pro viamalka
kalo
| 27. 6. 2009 20:44
Lázně Ti moc přeji a doufám spolu s Tebou, že se nám někdo zkušený ozve.
Letos dovolenou vynechávám, místo toho bych jela do lázní. Mám možnost příspěvku z práce, tak toho chci využít.
Z Frant. lázní mi poslali nějaké nabídky, ceny jsou přijatelné.

Přeji všem hezkou neděli.
Eva
pro Gemina
viamalka
| 27. 6. 2009 06:00
Jen na vysvětlenou: Vím, že se lázně dávají v ojedinělých případech, ale já k nim, bohužel, patřím. (Tím bohužel nemyslím, že musím do lázní, ale ty okolnosti, které mě tam přivedly). Jen jsem se chtěla zeptat, jak dlouho to trvá, než se to všechno vyřídí. Lékařské doporučení už na pojišťovně mám podané.
pro Geminia
kalo
| 26. 6. 2009 17:52
Ahoj,
16.3. jsem byla na hysteroskopii v CA a 13.5. mi vzali dělohu-vaginálně. Vaječníky mi ponechali.
Nemocná jsem byla někdy v roce 2005, ale letos se to nějak sype.
Několik úrazů včetně zlomeniny nosu, chřipka a tady ty zákroky...Kdysi jsem dělala sport a sportovního ducha mám pořád. Nějakou bolest vydržím.
Horší je psychika a finanční tíseň.
Ale jak už jsem psala, mám Vás a je to moc fajn.
Eva
pro hella
kalo
| 26. 6. 2009 17:41
Ahoj.
6 týdnů po vag. hysterektomii stále ještě špiním a doktorka si myslí, že to uvnitř hnisá. Pořád jsou tam stehy.
Bolesti mám v podbříšku, ale snesitelné. Výsledky krve se dovím až 9.7., kdy půjdu na další kontrolu.
Od 8.6. jsem brala Augmentin kvůli zánětu močových cest. Teď jsem dostala Doxycyclin a další čípky Betadine.
Dělala mi taky ultrazvuk a samozřejmě doporučila vitamíny a klid.
Vydržím, vždyť mám Vás....
Eva
pro kalo
hella
| 26. 6. 2009 17:19
Já jsem po LAVH 28.4.
Ahoj kalo, to je mi líto. A ty antibiotika máš na zánět? Ty máš stále výtok? Nebo jak poznala paní doktorka, že máš zánět. Brala ti nějak¨é stěry z pochvy? Kdy budeš míst výsledky krve? Bolí těš něco?Já jsem také dlouho špinila, téměř 6 týdnů a doktor mi říkaL, že mi ještě nevypadly stehy. A když jsem byla na kontrole v šestinedělí, tak tam našel ještě poslední, který byl již vypadlý a je pravda, že jsem několik dní před tím přestala špinit. Pak jsem ale dostala výtok a doktor mi dělal stěry a podle výsledku mě přeléčil. Jaké antiviotika jsi dostala? Zkus brát nějaké vitamíny. Třeba Cé té Bé se zinkem a něco na posílení imunity (v lékarně ti poradí).
Vydrž, bude líp. hela
Lázně.. ještě dodatek..
Geminia
| 26. 6. 2009 14:13
Vyčteno z: http://www.franzensbad.cz/…cs/caste-dotazy/
úplně dole:

Jak mám postupovat v případě, že bych chtěl získat návrh na
komplexní či příspěvkovou lázeňskou léčbu a kdy si mohu domluvit termín
pobytu a typ ubytování?

Návrh na komplexní lázeňskou léčbu
Vám vystavuje Váš obvodní lékař a postupuje ho dál Vaší zdravotní
pojišťovně. Poté, co pojišťovna návrh na léčbu schválí, zašle Vám
vyrozumění a my obdržíme návrh na Vaši lázeňskou péči. Na jeho základě
je Vám přidělen dům a smluvená kategorie ubytování (II. kategorie). Co
se týče ubytování, je možné si za doplatek vybrat i 4* lázeňský dům či
pokoj vyšší kategorie. Poté Vás kontaktujeme předvoláním k nástupu již
přímo z ubytovací kanceláře konkrétního lázeňského domu.
U příspěvkové léčby
pojišťovna hradí léčení, Vy si doplácíte stravu a ubytování. Návrh na
lázeňskou péči zasíláte k nám do lázní osobně. Lázeňský dům i kategorii
ubytování si vybíráte dle ceníku a slev platných pro příspěvkové
klienty. Vypočítané ceny ubytování a ostatní podrobnější informace
naleznete v této sekci určené pro příspěvkové a komplexní pacienty.

Takže v druhém případě to na těch deset tisíc to fakt může vyjít..
pro viamalka - lázně
Geminia
| 26. 6. 2009 14:06
Našla jsem lepší odkaz, přímo pro léčebné pobyty..
http://www.franzensbad.cz/…s/lecebny-pobyt/
Dole mna stránce si vybereš dům, kde bys chtěla bydlet a jeho výběrem vidíš i ceny.. A.
pro viamalka - lázně
Geminia
| 26. 6. 2009 14:00
Tedy já nevím, jaký lázeňský pobyt pan doktor myslel, v takové ceně.. lázeňský poplatek je 15 Kč/osoba/den
Spíš si pan doktor myslel, že si zaplatíš nějaký pobyt sama..
http://www.lazenskepobyty.cz/…azne-a-okoli.php

Našla jsem jeden pobyt 7-denní asi kolem 10 tisíc
tak si s ním promluv, co myslel - připlácení na samostaný pokoj a na 4 či víc týdnů by možná tolik stály + platba procedur pojišťovnou
Alena
Děvčátka..
Geminia
| 26. 6. 2009 13:45
přeji všem krásný víkend, hlavně už bez vody.. chudáci lidi na Moravě
Jedeme zase ven do přírody.. ta mi dodává sílu
Mějte se fajn a opatrujte se Alena
Pro Kalo
Geminia
| 26. 6. 2009 13:41
Ahoj,
to mě tedy moc mrzí A na jaké další operaci jsi byla, nějak ztrácím přehled.. NO tak se prostě musíš léčit, možná ti dřívější doktoři podcenili tvůj stav.. nebo nemáš prostě tak odolný organismus. Bývala jsi hodně nemocná?

Opatruj se a vyléčíš se Alena

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
10. 6. 2025 12:24
14483
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda