Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro viamalka - lázně
Geminia
| 26. 6. 2009 13:36
Lázně si nedávají každé, co vím, tak v ojedinělých případech - třeba při onkologických případech nebo po komplikacích.. z ženských co znám a jsou po HST, nebyla žádná.. možná před 20 lety.. dnes se šetří.. leda platit si všechno sama.. jestli jsi dědila
Ahoj Alena
pro zz - Lázně
Geminia
| 26. 6. 2009 13:33
Ahoj, já nikdy v lázních nebyla, ale moje kamarádka byla nedávno, na měsíc v Mariánkách a stálo ji to asi taky kolem 10 tisíc, platila poplatky a samostatný pokoj. Jinak měla na pojišťovnu.. ale byl to měsíc..
Zkus najít na netu webové stránky lázní, ceny by tam měly být (si tedy myslím)
Měj se hezky,ahoj Alena
lázně
viamalka
| 25. 6. 2009 20:28
Prosím tě, jak dlouho jsi čekala, než ti přiznali lázně?
všem
kalo
| 25. 6. 2009 19:19
Ahoj děvčata, děkuji za Vaše příspěvky.
Odpoledne jsem byla u své doktorky a všechno je jinak.
Tělíčko je po 2 operacích po sobě totálně vyčerpané.
Další 2 antibiotika a minimálně 14 dní pokud možno ležet!
Dva doktoři před ní tvrdili, že se to hojí dobře, ona si myslí, že to hnisá...Vzala pro jistotu krev a navíc mám nějak zablokovanou levou stranu, proto mě bolí záda.
Takový obrat jsem ale vůbec nečekala.
Jsem z toho trochu vedle.
Takže nikam nespěchejte, pokud to nebude úplně OK.
Eva
lázně
zz
| 25. 6. 2009 16:51
ahoj, chtěla jsem se zeptat- dnes mi přišly potvrzené lázně (Františkovy), jsem 3 měsíce po břišní operaci, VZP mi dala komplexní péči, ale doplatek je 10.500 Kč. Máte někdo zkušenost, nikdy jsem vlázních nebyla a doktor mi řekl, že budu platit pouze lázeňský poplatek, tak na to koukám...mějte se a díky.
Pro Kalo, MajdaK
Geminia
| 25. 6. 2009 15:11
Pro Kalo: přišla jsem pozdě.. už jsi asi u gynekoložky byla..
Já jsem byla po HST (jen děloha), řez břichem a šla jsem do práce 7 týdnů po operaci.. však v nemocnici dodržet šestinedělí, tak to bych se do práce určitě nehnala.. Jinak jsme se cítila fajn, ale doktorka mě dřív pustit nechtěla, říkala, že si mě nevezme na vědomí... věděla o tom své, taky je po HST, totální.. takže si myslím, že není kam spěchat.. navíc 4 týdny po operaci mi praskla jizva a začal vytékat ten infiltrát (to jsem tu psala, že bylo dobře, vyčistilo se to), tak si neumím představit, jak bych jezdila do práce.. i když celý den jen sedím u PC-- ale právě to dlouhé sezení doktorka tak brzy nedoporučovala..
Mějte se hezky děvčata, opatrujte se.. Všechny
Ahoj Alena
pro kalo i kapujda
Keri
| 25. 6. 2009 13:22
Ahojky, jsem po operaci od 1.4. a stále doma - fyzicky náročná práce je hlavní důvod. V srpnu pojedu do lázní. Ráda bych sehnala méně namáhavou práci a tím pádem neriskovala další operaci. Lékařem mi bylo řečeno, že pravděpodobnost by byla veliká. Ono asi zvednout sem tam něco je jiné, než tahat celou pracovní dobu. Mějte se moc hezky! Pa. Keri
pro Kalo
MajdaK
| 25. 6. 2009 07:21
Jsem po totální HST, navíc břichem, mám kancelářskou práci. Šla jsem po měsíci do práce (v nemocnici mi řekli 4 týdny klid a gynekoložka také nic proti neměla). Normálně jsem to zvládla, ba co víc, dostala jsem se zase do jakéhosi tempa a bylo mi lépe. Není to návod, abyste utíkaly do práce, v žádném případě, jen chci těm, které do práce musejí (finanční problémy, nezastupitelnost), aby se toho nebály. Samozřejmě, jen je-li Vám dobře! Ne, že se pohrnete do práce, když máte jakékoli problémy!
Majda
pro kalo
viamalka
| 24. 6. 2009 22:01
S tou práci bych zase až tak nespěchala. Sice záleží na tom, jakou práci děláš a jak se cítíš, ale něco jiného je být doma v klidu a pak v práci makat na plné obrátky. Ale rozhodni se podle sebe.
pro hella a mmmm
kalo
| 24. 6. 2009 13:32
Milá děvčata, přidávám se k Vám.
Bolesti v zádech a příšerné. Předtím jsem si toho ani tak nevšímala, ale včerejšek dal zabrat.

Pro ostatní: jsem 6 týdnů po operaci dělohy a zítra jdu na kontrolu ke své doktorce. Myslíte, že mám spěchat do práce? Cítím se celkem dobře, až na tu únavu a záda občas zlobí..
Tak hezký den a pište.
Eva
prace
kapujda
| 23. 6. 2009 17:41
Ahoj, jsem sedmy tyden po operaci brichem a naskytla se mi moznost prace(neni to 100%) v hospode jako pomocna sila. Nemate prosim nektera zkusenost, jestli by to bylo pro me ted vhodne, myslim zdravotne. Diky a je videt , ze se v lete neoperuje, nikdo novy se nepridal.
pro mmmm
hella
| 22. 6. 2009 18:24
Ahoj mmmm. obdivuji tě, že jsi ušla 12 km. Já se snažím pohybovat, ale zadýchávám se mnohem více než před operací. Také mám pocit, že se mi to ještě zhoršílo po těch antibiotikách. Úplně mi " těžkly " nohy a břicho to mám nyní úplně příšerně povolené. Už se nemůžu dočkat, až budu moci alespoň trochu posilovat břišní svaly. Jo a kilo jsem také přibrala behem tohoto týdně. Začala jsem jíst více než před tím. Prostě jsem se neudržela. Zavídím ti tvůj poměr váhy a výšky, já jsem na tom mnohem hůře. Ale chtěla jsem si alespoň udržet ten váhový úbytek z nemocnice, ale je to tak těžké! Tak se zase musím začít víc snažit. Měj se moc krásně. pa h.
estrogen
mmmm
| 22. 6. 2009 13:12
milá workio, prosím tě ,zajímalo by mě, jaké hormony přesně bereš? A jakou operaci jsi měla. Závidím ti, že nemáš problémy s váhou, já naopak mám neustále chuť na sladké, musím se dost krotit, přesto mi to moc nejde. ....
pro Hellu a ostatní
mmmm
| 22. 6. 2009 13:06
8 týdnů po HST/vaječníky i děloha pryč/
Tak s těma zádama to máme úplně přesně stejné. Ale mám nový poznatek. Manžel mě v sobotu vytáhl na výlet, když nemohu na kole, tak jsme chodili. Ne moc asi 12 km. Trošičku jsem cítila, že mě táhlo břicho, nohy mě teda bolely dost, ale zvládala jsem to úplně v pohodě, nebyla jsem do kopce ani zadýchaná, prostě skvěle to šlo a co div!, zdálo se mi, že mě na druhý den ty záda tolik nebolely!! Takže si myslím, že až se začneme trochu víc hýbat, že to poleví......Jinak se opravdu cítím dobře, deprese se zmírnily, spím jakžtakž a do práce se chystám za týden v pondělí. Na kontrolu jdu ve čtvrtek,tak snad mi to od pondělí už napíše. Už se těším, že mi nastane "normální" život a zároveň mám trochu obavy, jak to budu zvládat.
Musím se silně omezit v jídle, za těch asi 10 dní braní hormonů jsem asi kilo přibrala, dělá se mi "pěkná" pneumatika kolem pasu. Tak si to musím pohlídat, protože 3 kila se dají zhubnout ale 10 už je problém. Zatím tlustá nejsem, 164cm - 64 kg, ale je to už na hranici. Včera jsem si vzala rifle a tričko a zhrozila se toho břicha, co se mi vyvalilo!!!!!........zdravím Vás všechny.......
jo a ještě jsem se dozvěděla, že to moje budoucí vnouče bude holčička!!!!!! takže se už moc těšíme..........
kontrola v nemocnici
kalo
| 22. 6. 2009 12:22
Hojí se to dobře.
ALE:
Chce to samozřejmě ještě čas. Stehy jsou tam pořád, jizva uvnitř není zahojená. Se špiněním ať počítám tak aspoň 3 týdny...
*** a sport musí počkat. Ne, ne, ne!

Tak hlavně vydržet a nikam nespěchat.
Eva
Pro hella
Geminia
| 22. 6. 2009 10:53
Ahoj Heli, zdravím, ale ve středu se mi to vůbec nehodí, už něco mám. Do 18 hod. napiš mi prosím do zprávičky, kde se sejdete, třeba bych mohla na chvilenku zajet, kdybych stačila.
Měj se krásně.
Ahoj Alena
pro mmmm
hella
| 19. 6. 2009 20:37
Milá mmmm, jsem ráda, že se ti po hormonech ulevilo. Jinak bolesti v zádech mám také. Nevím z čeho. Trápilo mě to už v nemocnici. myslela jsem, že je to z té nemocniční postele, ale nepřešlo to. Měla jsem i před operací občas mírné bolesti, ale teď se mi to dost zhoršilo a navíc mě bolí záda i v místech, kde mě před tím nebolely. Tak uvidíme, až budeme moci začít cvičit.
Jinak k tomu výtoku: Nebyl cítit, možná bych se toho ani nevšimla, nebýt po operaci. Ale přesto mi tam na kultivaci našli nějakou bakterii. Tak až doberu léky, začnu brát tablety s laktobacilem, které jsem si koupila v lekárně. Prý jsou dobré, udržují v pochvě správnou kyselost, tak je vyzkouším a dám vědět.
Měj se krásně. h.
pro geminia
hella
| 19. 6. 2009 20:26
Ahoj Alenko, Jarka nestíhá (chodí do práce a má "babičkovské" povinnosti). Jsem s ní ve spojení. Ve středu (kolem 18 h) máme opět domluvené setkání. Kdyby jsi se chtěla s námi sejít, pošli mi zprávičku, sdělím ti podrobnosti. Měj se krásně h.
3 měsíce po totální HST
MajdaK
| 19. 6. 2009 18:46
Reaguji na příspěvek ohledně bolesti podbřišku. Nechci to zakřiknout, jsem dnes přesně 3 měsíce od operace břichem. Nyní žádný výtok, ze začátku byl také takový divný, který jsem cítila, skutečně skončil cca po 10 dnech. Ale je to asi týden, kdy jsem podbřišek cítila, jen chvíli, ale docela to bylo znát a musím říct, že mně také napadlo to počasí, protože docela reaguji na změnu počasí (tenisový loket, jizva uvnitř po slepáku). Tak se nebojme, buď to bude počasím nebo větší zátěží Co ale musím říct, fakt jsem si rychle zvykla, že nemenstruuji, to je tedy paráda....
Hezký víkend
Majda
kontrola
kapujda
| 19. 6. 2009 18:29
Zdravim vsechny, vcera jsem byla na kontrole po 6 tydnechpo operaci rezem. Taky mam vytok. ale dostala jsem globule. Jinak je vse v poradku i kolo mam povolene. *** a koupani az po vyleceni. Ale rikal pan doktor, co se tyce tahani tezkych veci je to individualni. Nekomu to neuskodi a nekdo se muze hlidat a stejne ho dalsi operace nemine. Ted me uz prosim drzte palce at si najdu praci. Hezky vikend a brzke uzdraveni!
Pokračování
Geminia
| 19. 6. 2009 16:42
Jinak jsem taky nějaký centimetr na objemu ztratila, ale začíná mě občas přepadat žravá
Tak se musím krotit..
Jinak jsem vás ráda četla, přeju dobré uzdravování a čekatelkám, aby čas rychle ubíhal..
Děvčata, mějte se krásně, ukážu se nejpozději po kontrole na gyndě..
Pro hella: koukám, že mirjana se tu neobjevila, zřejmě je tak zdravá, že sem nejde, vlastně ona nestíhá, babča novopečená.. Budu jí muset napsat, abychom zašly nakafčo, dám ti pak vědět

Ahoj a pěkný den i víkend Alena
Zdravím všechna děvčata
Geminia
| 19. 6. 2009 16:35
HST řezem 5.3.2009, děloha, vaj. zůstaly

Ahoj holčiny, dlouho jsem tu nebyla, ale co chodím do práce, jsme v jednom kalupu, tak ani nestíhám sem chodit.. No asi taky proto, že nemám žádné problémy.. jen mám jít v červenci na kontrolu, zda se ztratila ta granulace u jizvy.. tu by museli seškrábnout.. uvidíme, dám vědět..
Pro kalo: je dobře, že jsi šla k doktorovi, myslím, že neléčený zánět močáku není žádná legrace.
Pro bubacek: myslím, že by ti doktor měl napsat nějaký posudek do práce, že bys neměla tahat tak těžké věci.. promluv s ním.. zřejmě bys musela přejít na jinou práci.. a kdyby ne, domluv se s v práci.. zdraví je určitě přednější!
Pro Viamalka, Emanuela, ecila: děvčata mám taky pocit vlhkosti, nosím zase slipovku, ale je to různý den různě.. a občas mám návaly pocení, no děs.. ale co taky čekat, vaječníky zůstaly a věk na to mám
Pro mmmm, nadena: pokud vám vzali vše, tak se hormony dávají, třeba jen na určitou dobu.. vaječníky už neprodukují hormony a byla by to pro tělo moc velká změna,.. tak mio to tedy odůvodnila kamarádka, zdravotní sestra, také po HST všeho. Brala je rok, teď je přestala brát, i když návaly mívá, bere nějaký přírodní prostředek.
pro SMUTKA: psala jsem ti vzkaz, ale teď čtu, že na operaci půjdeš později. Myomy jsou potvory, pokud má žena myomatickou dělohu (bývá dědičná - měla moje mamka, měla jsem i já), myomy se tvoří stále, někdy nevadí jindy ano.. U mě například myom způsobil, že dcerka musela být porozena císařem, protože se o něj chytila pupeční šňůrou, pak se zase ztratil no a nyní se po deseti letech zase projevi, a nejeden, problémy co jsem měla.. na předběžné kontrole v prosinci, kdy jsem byla na výškrabu, jsme měla myom 8cm v průměru, za měsíc při akci se ztratil, do března narostly další 3, různě velké.. prý se často zvrtávají ve zhoubné nádory, proto doktoři doporučují buď myom odoperovat, nebo v mém případě, když je i vyšší věk HST. Co se týká vaječníků, názory se různí, já si je nechala, protože byly úplně v pořádku, být tam cysta, šly ven..A že ti dělají operaci břichem, je na místě.. mě bylo řečeno, že je to pro doktory nejvíc přehledné, prohlídnou vše, co je potřeba.. To bude dobré, zkus být víc pozitivně naladěná, i když vím, že v tvém případě to bude těžší. Co se týká léků, tak předpokládám, že znají tvůj chorobopis a dají ti léky, které můžeš brát
Pro viamalka: že se musí člověk ptát - s tím souhlasím, ne moc doktorů je sdílných, i když pak odpoví vyčerpávajícím způsobem.
stav po
workio
| 19. 6. 2009 15:23
Ahoj, jak to tady čtu, musím také přidat svou zkušenost z uzdravování. Nyní 4. týden po operaci břichem. Rána se mi konečně zacelila. Stále ji něčím mažu a už je to dobré. Od operace nemám žádné krvácení, žádný výtok. Po operaci mi doktor nasadil estrogen. Nepoznala jsem žádné návaly, žádné pocení. Spím velice dobře. Tento týden jsem se již zapojila do pracovního procesu. Dělám kancelářskou práci, nic těžkého nenosím. Chodím s kabelkou a lahví neperlivé vody. Piju hodně, jak mi bylo doporučeno. Zhubla jsem 7 kg a cítím se dobře. Od návratu z nemocnice nemám chuť na sladké, začala jsem jíst pravidelně a je to znát. Pokud to stíhám, chodím pěšky, jinak jezdím autem. Někdy se břicho ozve, a tak si chvíli odpočinu. Každé uzdravování je tedy jiné. Přeji všem, aby rychle překonaly problémy a bylo jim dobře.
pro hella a mmmm
kalo
| 19. 6. 2009 14:14
Ahoj děvčata.
Dobrala jsem antibiotika, zlikvidovala zánět a ... objevila se mykóza. V pondělí jdu na kontrolu po 6 týdnech do nemocnice, tak jsem zvědavá, co tam ještě pan doktor najde. Pořád špiním a slipovka nestačí. S tím zapáchajícím výtokem a spaním to bylo podobné i u mě.
Jinak se snažím pomalu dělat všechno, ale velice opatrně. Trochu jsem z toho všeho na nervy, možná je to taky tím počasím.
Holky zahojené, už v pracovním procesu, poraďte něco proti depresi.
Všem v rekonvalescenci přeji hezký víkend a vydržet!
Eva
PS: Čekatelky se nám nějak vytrácejí z diskuse, asi je už v nemocnicích stopstav operacím?
hella
mmmm
| 19. 6. 2009 13:19
Tak máš pořád nějaké problémy, viď? Snad už to bude to poslední a pak budeš fit.....Ty jsi silná holka, ty to zvládneš.!!.......Já mám také výtok, ale jen občas, bez slipovky tedy ani ránu a jak jsem se dočetla v některých příspěvcích i já jsem najednou jakoby mokrá, ale moč to není. Celý život jsem trpěla výtokem a tak to teď vůbec neřeším. Vždy mi pomohl Femigel, po něm mi výtok úplně vymizel. Ale je fakt, že se mi to vracelo. Manžel i já jsme byli několikrát přeléčeni, ale prostě se to občas vždycky objevilo. A tak jsem už pak na gyndu ani nechodila a vždy si nasadila ten Femigel a bylo dobře. Asi jsem na to náchylná, stačí se mi vykoupat v bazénu nebo v rybníku a mám ho. Po operaci si mi objevil výtok silně zapáchající, sprchovala jsem se několikrát denně, protože jsem to ze sebe cítila, trvalo to asi 10 dní a pak to samo odeznělo.Nyní se po této stránce cítím dobře, beru to tak, že to patří k uzdravování a že to bude chvíli trvat. Doufám, že ti tabletky pomůžou a budeš mít od toho pokoj. Mě je po hormonech opravdu líp, cítím, že jsem taková aktivnější, mám chuť do práce, ale jakmile to přeženu, břicho se hned ozve, snažím se být opatrná.V noci se skoro nepotím, i když jsem každé 2 hodiny vzhůru, je to takové spaní na prd, ale kéž by bylo aspoň takovéto........Nejhorší je, když nespím vůbec..........I ty deprese odezněly, je mi opravdu líp.......Co mě ještě trochu trápí -je bolest v zádech. Snad to také patří k uzdravování a časem to přejde.
Včera jsem si užívala hezkého počasí, dnes se to sice zkazilo, ale ještě je teplo ...........přeji hezký víkend
Emanuela
viamalka
| 18. 6. 2009 19:34
Mám stejné problémy. Na kontrolu jdu za necelý týden, tak uvidím, co mi řekne.
Ahoj holky,
Emanuela
| 18. 6. 2009 15:41
jsem 2 měsíce po operaci všeho a poslední týden mě pobolívá občas v podbřišku. Byla jsem za gynekoložkou a ta mi po vyšetření sdělila, že jsem absolutně v pořádku. Ani nemám žáden zánět. Předepsala mi Algifen. Nevíte,čím by to mohlo být? Vykonávám kancelářskou práci a doma běžné povinnosti jako v každé jiné domácnosti. Máte někdo podobné problémy? Doktorka podotkla, že to může být těmi neustálými změnami počasí, případně stresem. Ten snad mám z našeho štěněte, kterého jsme si před 10 dny pořídili.
Poraďte, zdraví Vás Ema...
rekonvalescence
hella
| 18. 6. 2009 12:20
Ahoj děvčata, jsem 8 týdnů po lavh, když jsem konečně přestala špinit, téměř po 6 týdnech, zjistila jsem, že mám výtok. Minulý týden mi dělali kultivaci a včera jsem se dozvěděla, že tam mám nějakou bakterii..Kde se mi tam ta bakterie vzala, vůbec nevím. Tak jsem z toho všeho už dost unavená. Sotva se mi podařilo zlikvidovat zánět moč. měch., dostala jsem další léky na polykání i na závadění. Snad už potom budu mít klid.
Mějte se všichni moc krásně. Užijte si sluníčka a zase někdy papa h.
Saskia
viamalka
| 17. 6. 2009 11:00
Ano, řed operací jsem taky podepisovala spoustu papírů. Endometriozu mi zjistili až později, asi během operace nebo možná z výsledků. To přesně nevím. Ale ani bych o tom nevěděla, kdybych se neptala po prevenci osteoporozy ve formě hormónů. Tam jsem se dozvěděla, že hormony nemůžu z důvodu zjis´štěné endometriozy. Ale k tomu mammologovi zajdu, to máš pravdu.
Měj se hezky a osttaní taky.
Ahoj holky
Majka33
| 17. 6. 2009 09:54
už dlouho jsem tu nebyla,kdysi jsem tu chodila.Tento rok budou v prosinci tři roky co jsem po operaci rakoviny vaječníků a dva roky co jsem po chemě.Čtu vás pravidelně.Mám vše vyoperované,děloha včetně vaječníků.Tento měsíc mi bude 34 let a mám dvě děti.Taky jsem tpěla rok na návaly,deprese.Žádné hormony jsem nesměla brát dokud´nebudu po chemoterapií.Po roce mi můj gynekolog nasadil,já je musím brát,nebo jsem mladá.Od té doby co je užívám se citím fajn,jak před tou operaci,jako bych měla vše.Nemám návaly,žádné problémy.Ze začátku dva roky po operaci jsem chodila co 3 měsíce na kontrolu a ted´už chodím co 6 měsíců napořád.Přitom mi gynekolog vždy vezme krev na onkomarkery,při každé kontrole,měří tlak a jednou za rok chodím na CT,rentgen plíc a sono celého břicha a prsů.Samozřejmě mi dělá i při každé kontrole ultrazvuk,ten je nezbytný.Já si lepím dvakrát týdně náplastě DERMESTRIL.Má jenom estrogen.Takže komu je to doporučeno,nebojte se hormonů,vše to proberte ze svým gynekologem,jak se citíte a budete spolu hledat co je pro vás to nejlepší a jak už tady někdo napsal,lepší je jenom brát estrogen,to je pro ženy bez dělohy.Přejí všem pevné zdraví a hlavně odvahu,však něco vydržíme ne? ahoj Majka.

PS: když se mě budete chtít na něco zeptat,klidně se ptejte

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
12. 6. 2025 15:38
14489
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik