Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Ahojd ěvčata, která už máte po operaci,
Emanuela
| 12. 6. 2009 13:33
chtěla jsem se zeptat, jestli taky máte tak velkou chuť k jídlu, jako mám já. Je to neskutečné. Musím pořád něco dělat, abych nemyslela na to, že mám pořád hlad !
Jinak já jsem 8 týdnů po operaci a už druhý týden zařezávám v práci. Je to celkem v pohodě. Občas mě sice pobolívá dole bříško, tak si preventivně vařím urologický čaj a polykám Urinal.
Těším se na další Vaše příspěvky.
Zdraví Ema...
pro kapujda i bubacek
kalo
| 11. 6. 2009 21:01
Ahoj. Já měla dost nepříjemné bolesti v podbříšku a k tomu zapáchajíci výtok. Myslela jsem, že je to normální.
Až tady děvčata v diskusi mi radili návštěvu lékaře. V pondělí jsem začala brát antibiotika, prý zánět močových cest. Dnes se cítím podstatně líp, sice pořád špiním, ale
to po vaginální hysterektomii je normální i několik pooperačních týdnů. Zápach není.
Na procházky chodím taky, trochu pohybu neuškodí.
Eva
pro Verkaml
bubacek
| 11. 6. 2009 19:54
Ahojky ,
tak jako Hellu, tak i mě zarazil tvůj příspěvek. Hlavně teda to, že i po takové době máš potíže a hlavně, že teda nejsi zhojená . Já jsem to měla podobné. Záněty a výtoky mě trápily už od 16 let. A to jsem začala pohlavní život až v 18. Po dětech jsem měla trošku klid, ale ne uplně. Vlastně když se nad tím zamyslím, tak dosavadní svůj život jsem neustále nosila slipovku. I v těhotenství mě trápily výtoky.
Nevím jestli to byla také příčina toho, že jsem vlastně ted po hysterektomii. Celou dobu jsem měla citologii v pořádku a během roku ten nejhorší výsledek. Nejdřív konizaci, ale to nestačilo. Tak ještě dělohu.Taky LAHV. Tak si říkám, že ted už snad aspon budu mít klid. Jsem ve stejném věku jako ty. Zajímalo by mě jakou vykonáváš práci? Jestly fizicky náročnou, nebo něco bez fizické námahy. Já totiž nemám zrovna nejlehčí práci a mám obavy až se zase vrátím, aby nenastaly potíže.
Měj se zatím moc krásně a přeji ti, aby bylo vše jen dobré a žádné větší potíže již nenastaly.
Zdraví Z.
problemy
kapujda
| 11. 6. 2009 19:53
Zdravim vsechny, tak jsem myslela jak jsem na tom po operaci skvele a znovu me poboliva na pravem boku a pridal se i mirne zapachajici vytok. Mam docela strach, nemate nekdo podobnou zkusenost? Ani nevim jestli to nemam z toho jak se snazim chodit na prochazky, mame totiz u nas Mesto v pohybu a kazdy vecer vystupuje nejaky umelec. Nemuzu chybet a neudrzim se v klidu,tak nevim...
viamalka
MARKYSEK
| 11. 6. 2009 19:18
Ahojky ,poslední dobou jsem měla výtoky, po styku jsem krvácela a bolelo mě to ,tak jsem šla k doktorce.Zítra bych měla mít výsledky z histolky tak jsem trošku nervozní,ale prý polypy nic vážného nejsou a můžou se mi tvořit nadále.Tak uvidím papa markysek
Pro Markyska
viamalka
| 11. 6. 2009 15:35
Ahojky, zajímá mě, jak ti na ten problém přišli?
hella
MARKYSEK
| 11. 6. 2009 12:52
Ahojky já jsem byla na operaci loni v září a ještě ted mám problémy,minulý týden jsem musela opět podstoupit narkozu,udělala se mi na jizvě vevnitř granulační tkán a pak polypy,to mi odstranili a ted už jen čekám na výsledky z histologie.Příští týden mám kontolu tak snad už to bude vše v pořádku papa markysek
po LAHV (dělohy) 35 den
bubacek
| 11. 6. 2009 12:26
Ahojky všichni ,
vidím, že máme nové čekatelky a hodně vystrašené. Tak bych vás také chtěla uklidnit, že opravdu není čeho se bát. Já jsem se také bála, samozdřejmě. Pak jsem objevila tyto stránky a už jsem na to nebyla sama. Moc mi všichni tady pomohli. S mím strachem a hlavně přečkat to čekání na operaci, které mi přišlo nekonečné.
Uvidíte, že to všechno zvládnete . Ptejte se co vás zajíma. Každá ráda poradí, nebo se podělí se svími zkušenostmi. Operace se dá zvládnout a bolesti po ní také.
Dávají injekce a tak třetí den už je to paráda.
Mě třeba po probuzení bylo špatně, zvracela jsem. Cítila jsem bolest a měla jsem hroznou zimnici.
Dostala jsem ihned injekci na bolest . Pak zimnice ustala, vyspala jsem se a hned bylo lépe. Nemohla jsem uvěřit, že už to mám za sebou.
Jinak zapoměla jsem zdělit, že histolka je v pořádku.
Prášky mi pomohly, břicho nebolí. Zítra jdu na kontr.

Kalo doufám, že už je ti taky lépe. Je dobře, že jsi šla k dokt.
Hello je mi líto, že máš pořád problémi, ale to určitě také přejde.
Mějte se zatím moc krásně. Přeji všem které máte nějaké potíže, aby co nejdříve odezněly a už se nevrátily.
Čekatelkám at to rychle utíká a nebojte se.
pro Verkami
hella
| 11. 6. 2009 11:23
Ahoj Verkami, reaguji na tvůj příspěvek až nyní. Všimla jsem si, že jsi byla na operaci už minulý rok v říjnu. To už je cca 8 měs. Zaráží mě, že ještě po tak dlouhé době není vše uvnitř zahojeno. Můžeš mi, prosím tě,popsat své potíže? Jak se projevuje skutečnost, že ještě nedošlo k úplnému vyhojení. Možná to bude zajímat i jiná děvčata.
Děkuji Ti předem a neztrrácej optimismus. Vše bude dobré. A pokud máš možnost jet do lázní, tak ji využij. V lázních se určitě zotavíš rychleji než doma nebo v práci a ještě si báječně odpočindeš.
h.
pro mmmm
hella
| 11. 6. 2009 11:00
Ahoj mmmm, jak jsi dopadla na kontrole? Co je u tebe nového? h.
28 dní po operaci
nadena
| 11. 6. 2009 08:30
Ahojky všem,po delší době posílám příspěvek i já.Musím říct, že se cítím celkem fajn.Nebýt nočního pocení (vzali mi vše) a spaní-nespaní, ale ze všeho nejvíc jsem si užila s hlavou.Nechci to zakřiknout, ale dneska jsem druhý den bez driáků na bolest hlavy.Včera mi bylo nádherně a doufám, že dnes budu pokračovat bez prášků.Doktoři ze mne jsou už zoufalí.Jsem pro ně opravdu oříšek, nepomáhaly ani infuze.Beru 3 týden Sarapis,snáším ho v pohodě a na závěry je zatím brzo, ale chci věřit, že mi pomůže.
Mějte se moc fajn, hodně sluníčka, které snad taky příští týden dorazí ....Naďa
pro Blanche
hella
| 11. 6. 2009 08:15
Ahoj Blanche, jsem rádá, že jsi se zase ozvala. Tvé příspěvky jsou vždy plné optimismu.
Psala jsem ti zprávu (zřejmě ti nedošla). Ptala jsem se v ní, zda již přišla z "Homolky" zpráva k tvému gyneologovi
Jinak za adresu dík, určitě ji také využuji.
A zase piš. Vždy nás potěšíš! h.
pro Smutku
viamalka
| 11. 6. 2009 07:51
Smutko, hlavu vzhůru! Zkus si dát jinou přezdívku, třeba Veselka a budeš se možná na svět dívat optimističtěji. Neboj, zvládneš to. Ten strach je opravdu ze všeho nejhorší. Je pravda, že po operaci nějaké ty menší či větší problémky mohou nastat, ani já nejsem bez problémů, ale často zapomínáme (neříkám, že všichni), jaké problémy byly před operací. Když si na to vzpomenu, tak to bylo opravdu hrozné. Neustálé silné krvácení, i několik týdnů, šílené boleti, všude, kam jsem šla jsem si brla kromě vložek i náhradní oblečení (nejen spodní prádlo, ale i rifle) a někdy ani to nestačilo. Ke konci už jsem byla úplně vysílená, nezvládala jsem fyzicky ani řídit auto, jak jsem byla vyčerpaná. Chytalo se mě jedno nachlazení za druhým, imunitu jsem měla na bOdě mrazu. No prostě, hrůza. Nyní taky není vše úplně OK, jak bych si představovala, ALE je mi líp. Opravdu, to musím uznat. Mám skoro osm týdnů po operaci, v podbříšku ještě trochu pobolívá a píchá a to téměř nic doma nedělám, trochu výtok - štípání při močení, ale zánět nemám. Noční pocení střídané se zimnicí je pro mě noční můra, ALE je mi opravdu líp, než mi bylo. A TOBĚ TAKY BUDE!!!
adresa
Blanche
| 10. 6. 2009 22:25
Ještě jsem se chtěla podělit o adresu
http://www.tenacz.cz/Zeny/, kde jsem si bezplatně nechala zaslat DVD se cvičením na posílení pánevního dna, snažím se podle něj cvičit alespoň 3x týdně, přestože žádné problémy nemám, ale snažím se jim předejít.Ještě jednou vám přeju krásné dny plné pohody a bez zdravotních komplikací.papa Blanche
Pozdravy
Blanche
| 10. 6. 2009 22:16
Zdravím všechny známé i nově příspívající , už je to docela dlouhá doba, co jsem si pročítala tyto stránky a žasnu, kolik nových přibylo.
8.6. uplynuly přesně dva měsíce od operace, připadá mi to už neskutečně dávno. V práci jedu naplno, doma jim musím připomínat, že na velké nákupy opravdu nebudu chodit sama,dokonce jsem dnes byla prvně po operaci na aqua-aerobiku a kupodivu jsem docela zvládala.Taky kilča, která jsem zhubla po operaci jsem "úspěšně" nabrala.Cítím se dobře a to samé přeju i vám.Na kontrolu jdu 2.7.
Mějte se krásně Blanche
pro SMUTKA
kalo
| 10. 6. 2009 20:28
Ahoj, tak to máš už jen 7 dní čekání.
Já jsem si poslední týden před operací užívala naplno života: sport, masáže, oslavy, taky práce, úklid...abych přišla na jiné myšlenky.
To víš, šlo to těžko, ale přečkala jsem.
Rychle to uteklo a v den nástupu se mi navíc podařilo přijít pozdě do nemocnice.
Vše dobře dopadne, vydrž!
Eva
pro SMUTKU
vwin
| 10. 6. 2009 18:35
ahoj, dovol abych Ti i já dodala trošku odvahy. Jsem po operaci řezem 20.3., puze děloha. V nemocnici jsem pobyla pouhých 6 dnů (ČT nástup, PÁ operace, ST vytažení stehů a šup domů). Měla jsem taky strašný strach, byla to moje první operace. Hrozně jsem se bála, že už se domů nevrátím a dokonce - teď už to můžu přiznat - měla jsem ve své "nemocniční" tašce ukrytý takový dopis pro mé blízké... A vidíš, zvládla jsem to taky a myslím, že v pohodě. V nemocnici opravdu dávají léky na bolest podle potřeby, doma jsem pak žádné ani nebrala, je fakt, že prv ní dny jsem jen ležela nebo spíš v polosedu-pololehu. Žádné krvácení a špinění doma už nebylo, 11.5. jsem nastoupila do práce , přesto, že by mě býval doktor ještě nechal 2 týdny doma. Pracuji v kanceláři, nedělám tedy nic těžkého a opravdu jsem v pohodě. Už dělám i na zahrádce, vyčistila jsem okna, vlastně dělám skoro vše, kromě zvedání těžších věcí. Tak se neboj, zvládneš to jako všechny ostatní. A mysli na to, že tady jsme a držíme ti palce!!
17.6. nástup.
SMUTKA
| 10. 6. 2009 16:19
Ahoj, nástup do nemocnice je 17.6. jste vsichni tady oporou. Pěkny den. SMUTKA
pro kalo
saskia
| 10. 6. 2009 15:11
Evo,to se spraví. Mně zůstal jeden vaječník a po čase začal normálně pracovat. Při operaci se přeruší krevní zásobování vaječníků z dělohy, a tak si musí zvyknout na "nový režim".
pro hella a mmmm
kalo
| 10. 6. 2009 14:34
Děkuji za vysvětlení.
Jinak vaječníky mi taky zůstaly, ale s pocením jsem měla a mám problémy pořád. Tak nevím.
Jo a ty depresivní blbé nálady mívám i já.
Zatím jsem nic lepšího na to nevymyslela, než že se podívám na příspěvky v diskusi a hned je to lepší.
100x si pak řeknu: NEJSEM SAMA!!!
Přeji všem hezký den.
Eva
pro kalo
hella
| 10. 6. 2009 13:20
MOP = mikrobiální obraz poševní (myslím si to). Ahoj h.
pro hella
kalo
| 10. 6. 2009 12:23
Ahoj. Tak vidím, že nejsem sama. Ono zřejmě to počasí je ideální na nachlazení.
Chci se zeptat, co je to za vzorek na MOP? Tu zkratku neznám.
Jinak ATB zabírají, tak snad to bude v pořádku.
Eva (4 týdny po VH)
Workio
SMUTKA
| 10. 6. 2009 10:23
Ahoj, no koukam, ze operace se opravdu zvladnout da. Bohuzel, budu v bolestech. Ale take zde ctu, ze kazda ma nejaky problem po operaci. Preji Ti brzke uzdraveni. Ja, snad na to nepujdu. Tim se nejak davam do klidu, jenze na operaci musim. Ozvu se, jak to dopadlo. Proc si myslim, ze to dopadne spatne?
Pekny den. SMUTKA
pro kalo
hella
| 10. 6. 2009 09:58
Ahoj kalo, jsem 6 týdnů po LAVH (přeně včera) , mám podobný problém jako ty. Celý víkend mě bolelo v podbřišku a měla jsem zimnici a výtok. Hned v pondělí jsem šla raději k lékaři, ten mi odebral vzorek na MOP a kultivaci. Příští týden budu mít výsledky. Krom toho mám ještě zánět moč. cest. Takže jsem dostala ATB na polykání i na závádění. Dnes je mi o trochu lépe (snad již zabrala ATB). Je to nepříjemné, myslela jsem si, že po 6 týdnech budu v pořádku.
Zatím se měj. H.
pro mmmm
hella
| 10. 6. 2009 09:37
Ahoj, mě se vše,bohužel, trochu zkomplikovalo. Na kontrole jsem byla již v pondělí, protože jsem měla celý víkend bolesti. Špinění mi sice skončilo a dostala jsem výtok a krom toho mám ještě zánět moč. cest. Takže mám antibiotika na ploykání i na zavádění. Čekám nyní na výsledky MOP a kultivace. Já do práce nedocházím, pracuji doma (jsem OSVČ). Ale nemůžu se stále dostat do rytmu na který jsem byla před tím zvyklá. Já se sice nepotím(vaječníky mi zůstaly) a stejně jak píšeš ty , bolí mě v kříži a depresní nálady mě občas také zastihnou, hlavně teď, když zase musím brát antibiotika a musím mít znovu klidový režím. Jinak mi pan doktor vynadal poslední steh, který již byla napůl vypadllý, takže jsem to ani necítila.
Jinak co se týká hormonů, mám několik známých které mají pod kůží telísko z kterého se uvolňuje estrogen a jsou spokojeny. Prý se jim hodně ulevilo. Zkus si o této možnosti promluvit s lékařem. Třeba to zkusit jen na čas. Na rok, na dva...Měj se moc hezky (jak nejlíp to půjde) a zase někdy. pa h.
pro SMUTKU
workio
| 9. 6. 2009 21:16
Ahoj, mohu ti sdělit své zkušenosti. Operace 22.5.
Také jsem měla velký myom a jinak než řez břicha to nešlo. Měla jsem také velikou hrůzu, ale vzhledem k možným komplikacím, jsem na operaci šla. Bolest se dala vydržet, dají ti utišující léky, případně epidurál, který tě také zklidňuje. Všechny ostatní pacientky šly tak osmý, devátý den domů, ale já jsem měla smůlu, že jsem chytla ještě do rány infekci. Bolest byla horší a brala jsem dvoje antibiotika. Ránu mi každý den čistili, vymačkávali hnis. Ale dalo se to vydržet, jen ten pobyt jsem si skoro o týden v nemocnici prodloužila.Stehy mi tahali až 14. den. Nyní jsem doma, ránu si dezinfikuji, začala jsem již pracovat - lehčí práce. Sedět vydržím tak hodinu, pak musím chodit a protáhnout se. Někdy mě únava zažene i do postele.
Dá se to vydržet. Neboj, vydržíš to.
DEKUJI.
SMUTKA
| 9. 6. 2009 20:45
Ahoj Kalo, dekuji..kazde pismenko, je pro mne povzbuzeni. Pekny vecer a pozdravu. SMUTKA , JSTE VSICHNI SUPER.
pro hellu
mmmm
| 9. 6. 2009 13:42
tak zítra jdeme na kontrolu viď? Já už také dělám absolutně všechno, jen opatrně. Ono si tělo opravdu řekne,kdy už pozor, je to těžké. Na to, jestli to je lepší po operaci než předtím, si ještě netroufám odpovědět. Je na to brzy, ale vkrádá se mi odpověď, že ne. ... Šíleně mě bolí v kříži, spím hůř než dříve a strašně se potím a je mi neustále teplo. Ráno jsem z toho spaní nespaní umlácená.Dneska jsem byla opět v práci a děvčata to na mě hned poznala, že jsem blbě spala, a to jsem si myslela, jak vypadám dobře. Bylo mi tam hrozné teplo. Děvčata měla svetry a já byla zpocená v tričku. To ze mě budou mít radost, když budu pořád větrat.... Zítra to vše řeknu doktorovi, ale v hormonech já řešení nevidím a myslím si, že oni ano. Mívám také depresivní blbou náladu, připadám si doma dost opuštěně, přitom na druhou stranu do práce si ještě úplně netroufám, chtěla bych být ještě do 21.6 doma, tak uvidím, jak zítra dopadnu. Kdy se ty chystáš do práce???? Na tu dovolenou si myslím můžeš vklidu jet, tam ti to jedině pomůže, moře a slunce tě uzdraví.
pro SMUTKA
kalo
| 9. 6. 2009 13:19
Tak, tak. Musím se jen přidat k názorům ostatních děvčat.
Tato diskuse mi hodně pomohla!
Četla jsem mnoho odborných článků o hysterektomii, ale to mi nahánělo jen hrůzu. A navíc není nad osobní zkušenost. Tady najdeš opravdu všechno. Od strachu před operací, který se dá přímo krájet až po nádherné články o uzdravení. Stačí jen číst a občas taky něco napsat.
Držím palce, ať tu operaci statečně zvládneš.
A nezapomeň se nám pak ozvat, až se vrátíš z nemocnice!
PS: Já jsem šla domů po týdnu.
Eva
pro bubacek a Geminia
kalo
| 9. 6. 2009 13:00
Včera jsem byla u doktorky kvůli těm bolestem v podbříšku. Prohlížela mě a pro jistotu nasadila antibiotika. Zřejmě zánět močových cest, to ostatní se hojí dobře.
Už jsem tam ani nechtěla jít, ale ještě že jsem šla.
Eva

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
13. 6. 2025 13:40
14495
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...