Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro SMUTKA
Geminia
| 9. 6. 2009 11:36
Ahoj, tak to se nedivím, že se operace bojíš.. když člověk narazí na mizerného lékaře, to je neštěstí.. A neboj se v nemocnici říct si o prášek na bolest, mě dala sestřička ještě druhou noc po operaci prášek proti bolesti, i když jsem žádnou neměla.. ale říkala, uvidíte, nechte si ho tu.. tak jsem ho radši zblajzla a spala jako mimino..
Asi máš nějaké špatné přijímání léků, smím se zeptat odkud jsi? Pokud můžeš, vyber si nemocnici, kde o pacienta dbají.
A s námi to zvládneš, tahle diskuze pomohla už mnoha z nás.
Hezký den Alena
hyp.- operace bricha
SMUTKA
| 9. 6. 2009 10:32
Děkuji za reakci, čekání není zas tak dlouhé, ale celoživotně mě bolelo břicho. Když jsem naposledy byla na gyndě, kdy jsem měla tak veliké bolesti...syn me doprovodil, lekař řekl, že to nic neni, jsem navic v I.D. , ze je to od te nemoci. at si beru něco na bolest. Myomy jsem už měla někdy v 34.letech. Nyní mi je 40.let. Zarážející, je jen to..proč to nechal minulý lékař dojít tak daleko. Jsem prostě hrozná, bolest snaším velice špatně. Poslední operace, byla psycho..strasne bolesti, i po podání léků. Pak mi bylo řečeno, že mám imunitu, nebo tak něco. Tak Vám moc děkuji. Snad to s Váma holky zvládnu.
Pěkný den. SMUTKA
Pro kapujda
Geminia
| 9. 6. 2009 10:08
Ahoj, jen převalování na stranu, později tahem koleno přes druhou nohu.. krčení nohou.. to bylo hned po oepraci, aby se procvičila střeva a rozhýbalo tělo.. víc nic.. nesmí být nic švihem, břicho a vnitřek je čerstvý.. Podobné cviky jsme cvičily i v porodnici po císařském řezu..
Hezký den
pro SMUTKA
Geminia
| 9. 6. 2009 10:05
ahojky, bála se z nás každá.. to překonej, nejhorší bylo čekání.. Bolest mít nebudeš, v nemocnici dávají léky na tišení nemoci.. já měla bolest jen těsně po operaci, ještě na dospávacím pokoji, tak do mě narvali uklidňující léky a byl klid.. pak už žádná bolest, spíš nepříjemné pocity.. ale to asi tak, jako když máš nadýmání..
Taky jsem byla na operaci řezem břicha, nepříjemné bylo jen vstávání z postele.. buď ráda, že se zbavíš problémů, které jsi určitě musela mít.. já měla dělohu plnou myomů.. přijali mě ve středu, ve čtvrtek mě operovali a další čtvrtek jsem jela domů
Šetřila jsem se a už je mi skvěle, tělo se ohlásí, pokud to člověk přežene..
Přeju ti hodně sil do čekání a napiš než půjdeš, budeme ti držet pěsti a čekat, až se vrátíš.
Hezký den Alena
pro Geminiu
kapujda
| 9. 6. 2009 09:44
Je chtela jsem se zeptat jake cviky vam ukazovali v nemocnici? U nas jsem byla na celym oddeleni s touto operaci sama, mame tam jen mlade doktory s perfektnim pristupem, ale moc me toho nerekli, jen netahat tezky veci a to same mi rekl i muj gynekolog.Diky.
pro Smutku
kapujda
| 9. 6. 2009 09:38
Jsem po operaci 30dnu a taky pro velikost myomu me delali rez. Opravdu se to da prezit, jsou horsi veci. Jak pisou ostatni jsou nejhorsi ty tri prvni dny, ale porad neco davaj na bolest. Da se to vydrzet! Je fakt, ze ten rez je asi horsi, ale zase to tam lip zkontroluji. Jsem rada ze me to tak delali. Tak se neboj a bude lip!
pro evunka
Geminia
| 9. 6. 2009 09:38
Ahoj, tak mě napadlo, jestli tvůj problém nesouvisí s brzkým cvičením po operaci.. nám taky říkali, že nemáme břicho zatěžovat.. do 6 týdnů cvičit cviky, co nám ukazovala rehabilitační sestra.. a ty byly lehké.. nevím jaké cvičíš, ale zatím tu nikdo nepsal, že by takové problémy měl..
Ale tyhle problémy opravdu mají i ženy aniž prodělaly operaci.
ahoj Alena
pro evunka
Geminia
| 9. 6. 2009 09:31
Operace řezem - 5.3.2009
Myslím, že únik moči je dost častý ve věku po 50.. a nemusí vůbec souviset s operací.. já bych tedy na operaci šla znovu..
Je mi jen divné, že některá děvčata píšou, že neměla zdravotní problémy. Proč jim tedy brali dělohu, příp. i vaječníky???
Já jsem problémy měla, dost velké, nejen veliké krvácení, které mě vyřadilo z běžného života na pár dní, ale tím pádem i velkou anémii, rozhozený celý organizmus, šílené migrény.. od operace samozřejmě bez menstruace, migrény už taky ustaly.. souvisely s měsíčním cyklem.. takže já bych udělala to samé.. a určitě dřív.. nenechala bych to dojít tak daleko... holt chybami se člověk učí
Krásný den přeje Alena
pro Smutka
hella
| 9. 6. 2009 08:56
Ahoj, jsem právě dnes 6 týdnů po operaci a reaguji na tvůj příspěvek a chápu, že máš velký strach. Když si přečteš všechny diskuzní příspěvky, zjistíš, že velký strach jsme měly všechny. A některá z nás zde psala, že ten strach před tím, je horší než samotná operace. V nemocnici to rychle utíká. Horší jsou jen asi ty první dva až 3 dny, ale kdykoliv si řekneš, dostaneš prášky proti bolesti. Uvidíš zvládneš to, jako všechna ostatní děvčata. Napiš nám termín, který den přesně jdeš na operaci a my budeme na tebe myslet. Všechno dobře dopadne, neboj se, Snaž se nyní něčím odreagovat, ať stále na to nemusíš myslet. A bude ti trochu lépe. Drž se h.
pro evunka
hella
| 9. 6. 2009 08:38
Ahoj evino, jsi ještě krátce po operaci, zkus ještě vydržet a cvičit. Já trpím na záněty moč. měchýře a po každém zánětu jsem také pozorovala mírnou inkont. a vždy po nějaké době se mi to samovolně srovnalo. Estrogen. léčba, která je podávána jen vaginálně nemá snad tolik vedlejších účinků,protože by měla působit jen místně. Ale nevím to určitě, zeptej se lékaře. A jinak co se týká operace moč. měchýře při inkontinenci, je to jen malý zákrok, trvající několik minut. Někde ho dělají jen v místním znecitlivění (bez narkózy). Jak již jsem psala , znám paní, která na tom byla asi před 2 měs. a je spokojená. Prý to má 95% úspěšnost. Zkus být ještě trpělivá a vyčkej, třeba až se úplně vyhojíš, tak potíže ustoupí, alespoň částečně a pak se rozhodneš co dál. Nejdříve se tělo musí zotavit po hysterktomii. Není to lehká operace. A pak uvidíš. Vím z vlastní zkušenosti, že je to otravné pořád řešit nemoce a hlavně, když jse jich sejde více najednou. Ale zas bude dobře, uvidíš. Držím ti palce!h.
operace bricha
SMUTKA
| 9. 6. 2009 02:35
Ahoj všem.
Holky, jsem ráda, že jsem našla Vaše články. Jdu na operaci, mam dva myomy, velike, nádor na vaječníku, který je do půl dělohy. Operace bude delaná řezem, laparem to prý nejde. Mám tak hrozný strach.Nelituji se. Mám panickou hrůzu z bolesti. Asi mi vše vezmou..dělohu určitě, možná i vaječník,y- prosim, napište..bolesti, něco..nejraději bych nebyla. Jak psychika pracuje, po jake době Vás pustily domů..děkuji za každé písmenko. Všem, co to mají za sebou, přeji brzké uzdravení. Operace je príští týden.
pro saskia
evunka
| 8. 6. 2009 20:06
Díky za reakci,múj gynekolog mně napsal léky Ditropan,které působé na svalovinu moč.měchýře.Jsou to určitě dobré léky ale já mám chronic.onemocnění střev a to se hned zhoršilo,už po třech tabletkách,ten den žádný únik moči.Pak jsou ještě další léky,ale všechny mají kontraindikaci onemoc.střev.Pak už mně nabízí jen další operaci-plastiku moč.měchýře.Po špatné zkušenosti s hysteraktomíí pochopitelně na to nepřistoupím.O estrogenu jsem četla,ale to asi taky nepůjde,mám v prsu dysplazii-chodím na pravidelné kontroly na mamologii,mohla bych se tam zeptat.Další možností je pesaroterapie,ale to mám z netu,můj lékař mi to nenabídl.Prý to je alternativa k operaci a pro ty co ji odmítají,tak uvidím.Evina
pro hella
evunka
| 8. 6. 2009 19:53
Žádné písemné instrukce jsem nedostala,poslala jsem si dotaz do internetové poradny on-line a zeptala jsem se svého gynekologa,dokonce mně doporučil normálně se koupat ve vaně po třech týdnech od operace,taky mně to bylo divné.Jak jsem si pročetla tuto diskuzi začala jsem se zase sprchovat,člověk nikdy neví.Cviky na posilování pánevního dna nenamáhají břicho,je to stahování jako když se zadržuje moč a stolice,provádím je vleže na zádech a na břiše.Evina
hysterektomie
Verkaml
| 8. 6. 2009 19:20
Ahoj všichni,

mám to také už za sebou. Nejdříve neustálé záněty, které trvaly několik let. Pak nález na děložním čípku a okamžitá konizace. Problémy trvaly stále a loni v říjnu jsem byla operována. Operace šla laparo, tak mám jen málé jizvičky. Po operaci to bylo v pořádku.Před měsícem jsem začala mít problémy znovu. Paní doktroka mě doporučila lázně, ještě prý nemám zahojenou jizvu uvnitř. Břicho docela často pobolívá. Nějak jsem to neřešila, až do této chvíle. Už jsem si myslela, že mám vyhráno. Tak sama nevím, co dál. Díky za radu. V.
kakamile8
minka
| 8. 6. 2009 17:58
Ahoj Petro, jsem 8 týdnů po LAVH a s povolením mého gynekologa jsem už minulý týden plavala v bazénu, jezdila na tobogánu, hrála bowling a v pátek byla na srazu třídy a skončila na diskotéce do jedné v noci. A všechno v pořádku, vůbec nic mě nebolelo a kdybych se nekrotila, tak si ani na nějakou operaci už nevzpomenu. Držím palce, zkus zavolat paní doktorce, jestli ti to dovolí, ale já trpělivě počkala 6 týdnů a pak se vrhla do života - do práce jsem šla po necelých 5 týdnech
pro evunku
saskia
| 8. 6. 2009 15:20
vypadlo mi : a při menších potížích (což je snad tvůj případ)
pro evunku
saskia
| 8. 6. 2009 15:12
Ahoj Evo, tvoje roztrpčení chápu. Být bez problémů, nechat se odoperovat a operací ty problémy získat je pro vztek.
Nedoporučil ti lékař estrogeny? Četla jsem, že při stresové inkontinenci potížích mohou vaginální poševní estrogenové tobolky pomoci.
pro Evunka
hella
| 8. 6. 2009 13:27
Ahoj Evino, ještě jednou reaguji na tvůj příspěvek. Zarazilo mě, že jsi teprve 4 týdny po operaci. Chtěla jsem se zeptat, od kdy cvičiš? My jsme po propuštění z nemocnice dostaly písemné instrukce, že min. 1 měs. nesmíme provádět žádné zátěžové cviky. Nevím jaké cviky přesně provádíš a do jaké míry namáháš břišní svaly. Možná to nevadí, nevím. Možná ti poradí ostatní děvčata.
Souhlasím s tím, že únik moči je nepříjemná záležitost, ale jak již jsem psala, jsou mnohem horší věci. Tak to musíme brát.
Měj se a ahoj h.
pro Hella a Kalo
evunka
| 8. 6. 2009 12:00
Poctivě cvičím cviky na zpevnění svalů pánevního dna 3x denně po 15 minutách a večer si to prodloužím na půl hodiny.Ještě se mně přidaly potíže se zácpou a bolesti ve střevech.Je to jak začarovaný kruh,bojím se pohybu ,protože ukapávám a asi proto mám zácpu a bolesti.Stokrát si říkám ,že si toho úniku nebudu všímat a soustředím se jen na pravidelné cvičení,ale každý další únik mě dostává na dno.Díky za podporu,myslím že únik moči v každém věku je velká nepříjemnost,která nemá jednoduché řešení.Mějte se Evina
kakamila8
MARKYSEK
| 8. 6. 2009 09:25
Ahojky mi doporučovala doktorka koupat se až po6-ti týdnech.nevím jak ostatním papa markysek
koupání
kakamila8
| 8. 6. 2009 07:21
Ahoj všem jsem 29.dní po operaci LAVH byla jsem u paní doktorky vše je v pořádku,ale zapoměla jsem se zeptat jestli se můžu koupat napište mi od kdy jste se koupaly moc děkuju.Petra
osteoporóza
viamalka
| 7. 6. 2009 15:52
Gino, ten článek je úžasný, je tam opravdu hodně podnětného. Něco jsem vzhledem k jeho délce jen tak přelítla očima, ale určitě se k němu budu vracet. Děkuji za zveřejnění.
osteoporoza
gina
| 7. 6. 2009 14:56
ahoj vsem
tedy ted jsem nasla clanek !!! je trochu delsi, ale velmi interesantni www.knivic.***/jaknaosteoporezu.htm
ahoj a krasne dny g
pro evunka
kalo
| 7. 6. 2009 12:36
Když dovolíš, napíšu Ti svůj názor. Jsme asi tak stejně po operaci (25.den), akorát že mě bude letos 43 let.
V nemocnici to byla celkem pohoda, dnes už se mi to říká , přístup personálu taky vynikající .
Strach - obrovský!
Před operací jsem byla písemně upozorněna na všechna možná rizika, spojena s operačním výkonem i s anestézií.
O komplikacích s únikem moči jsem věděla z internetu a trochu i z nemocnice. Než jsem šla na hysterektomii, byla jsem 2x na malém zákroku a tak jsem zjistila, co vlastně všechno na gynekologii operují. Hodně žen po operaci dělohy v rozmezí 10-12 let tam bylo s touto komplikací.
Myslím, že na nějaké závěry je ještě moc brzy. A jestli nám operace zhoršila kvalitu života, to ukáže až čas.
Moje zdravotní problémy s dělohou byly totiž tak šílené, že to ostatní vnímám jako maličkosti... Každá jsme jiná.
Hodně štěstí a příjemnou rekonvalescenci.
Eva
pro mmmm a viamalku
kalo
| 7. 6. 2009 12:01
25. den po operaci, vaječníky zůstaly, potíže podobné...
pocení, špinění, návaly, 3 kg nahoru, občas bolesti.
To pocení pozoruji posledních 5 nocí, vzbudím se úplně mokrá, 2-3 x za noc se převlíkám. Podobné problémy jsem měla i s dělohou, a to když jsem užívala gestageny.
Musíme být trpělivé a věřit, že to bude lepší. Tělo si s tím zásahem už nějak poradí.
Jinak pozoruji malé plus, že únava už není tak hrozná.
Hodně dělají i vycházky. Ze začátku jsem nemohla dojít ani do obchodu. Tak hlavu vzhůru a dobré zahojení.
Eva
pro evunka
hella
| 7. 6. 2009 11:57
Ahoj Evino. chápu, že jsi z celé situace rozladěná, ale musíš to brát tak, že nikdy nevíš, jaké potíže by ti v budoucnu způsoila děloha s myomem. O inkontinenci po hys. jsem také četla, ale jen v některých článcích. V některých vůbec jako rizikový faktor nebyla uváděna. Tak nevím. Inkontinence se hlavně zhoršuje s přibývajícím věkem. Ale moje kamarádka měla po hys. také mírnou inkontinenci a cca po 2 měsících ji to přešlo. Možná by stálo za to ještě chvíli vydržet, až se vše uvnitř zhojí a pak to řešit. Nevím, zda léky s vedlejšími účinky jsou to pravé řešení. Existují cviky na zpevnění pánevního dna a když nepomůže cvičení, pak existuje velice jednoduchá miniinvazivní operace, kterou právě podstoupila jedna moje známá. Pobyla v nemocnici 2 dny a již je doma a vypadá, že je spokojená. Vím, že je nepříjemné, stále se zabývat nemocemi. Člověk se ještě z jedné nevyhrabe a už aby řešil další, ale musíme si pořád říkat, že jsou mnohem horší věci. Jinak v mém nejbližším okolí jsou 3 ženy již delší dobu ( 10 - 20 let) po hys. a žádná inkontinencí netrpí, ale naopak moje maminka, která dělohu má, řešila inkonitenci již před mnoha lety. Měj se moc hezky a drž se. h.
ahoj Hello
gina
| 7. 6. 2009 09:00
ahoj Hello a devcata ,
nasla jsem neco o boru na www.vitainfo.cz.
Spravne jsi psala o pozitivnim ucinku, treba je to ten clanek.
Jdu studovat
zatim vsem ahoj g
pro mmmm
hella
| 5. 6. 2009 20:48
Ahoj 4m, já jdu na kontrolu také 10.6. a nevím co mi doktor řekne, protože stále špiním. Pro mě se teď stává problém dovolená, protože jsem zaplatila trochu neuváženě pobyt u moře již v lednu a teď nevím, zda budu moci v červenci jet. Navíc jsou na mě závislí ještě další lidi, které by beze mě nejeli.
Nečekala jsem, že ta rekonvalescence je tak dlouhá a navíc může dojít k různým nepředpokládaným komplikacím, které ji ještě prodlužují.
Jinak já již doma dělám skoro všechno, chodím na vycházky se psem, pomalu už pracuju i na zahradě, sázela jsem kytky do truhlíků, dnes jsem skoro cellý den šila. Snažím jen nic těžkého nad 2 kg nezvedat. Docela mi to utíká.
Jsou dny, kdy se citím výborně, jako bych na žádné operaci ani nebyla a jsou dny se se moc dobře necítím, táhne mi břicho a píchá mě v jizvách na straně i u pupíku a jsem unavená (jako třeba dnes).
Měj se moc krásně a zase někdy ahoj. h.
skoro 4 měsíce po LAVH
gina
| 5. 6. 2009 18:43
zdravím všechna děvčata !!
po dlouhé době pročítám příspěvky !!
a všem cyklomilovníkům: na kolo jsem sedla za3 měsíce od operace, protože jsem nevydržela. Jela jsem rovinku 10km a měla jsem dost !!!! a to jsem docela zvyklá !! takže velmi opatrně ! i jsem to neprozřetelně řekla na kontrole a to jsem moc tedy neměla říkat. Tak jsem si dala14 dni pauzu a pak jsem jeden den vyrazila na 20,pak 30 a pak 40km denně po rovince ale !! žádný kopec !!! A snad nic jsem nepotrhala! tak já mohu říci, že pomalinku po rovince začít asi tak po 3 měsících po operaci. Asi opravdu nemá cenu dělat hrdinky.
A k tomu pocení. Mne je tedy 45 a hormony učitě prý brát nebudu a musím se tím prokousáváat sama. Návaly mám během dne kratičké to se dá přežít a v noci straším cca od 02 do 03,15 haha. Tak na balkone dycham zhluboka a stracham po byte. Chvili je mi v posteli zima a pak jsem zase mokra. Takže to mame asi všechny stejné, že. Jím pořád ten sojový Sarapis a zapijím vodou s ledem !!!
Všem přeji krásné léto už konečně
ahoj G
pro geminii
mirjana
| 5. 6. 2009 16:14
Ahoj a moc díky za gratulaci.
Vypadá to, že se dcera po císaři vzpamatovala docela dobře. Měla operaci také jen s lokální anestezí, protože už při zahájení porodu měla epidural. Zeť říkal, že to byl šok, když se normálně bavila s doktorkou a dole z ní řezem vyndavali prcka. Rodila v Motole a byla moc spokojená. Dneska už jí dokonce převezli na pokoj, kde má malou u sebe. Tak dofáme, že to bude všechno dobré.
Jdu se za ní za chvilku zase podívat.
Měj se mo krásně a také přeji všechno nej.
Jarka

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
13. 6. 2025 13:40
14495
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...