Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro mmmm - nový život
mirjana
| 5. 6. 2009 16:09
Ahoj,
také Ti přeji, aby Vaše očekávání dopadlo dobře. V říjnu už budeš čupr babička. Já se zatím neodvážím mrně zvedat, i když je to jen kolem 3 kg.
Ohledně problémů s pocením, začala jsem brát nehormonální Mabell, ale na nějaké zkušenosti je ještě moc brzy. Má to ale pomoci i s problémy se spaním i trochu s osteoporézou. Já doma po operaci také špatně spala, což mne překvapilo, neb jinak jsem problémy se spaním neměla ani před operací. Ale tento týden jsem každý den po práci a návštěvě dcery a miminka padla do postele a spala v pohodě. Zkus na to pocení nějaké nehormonální přípravky.
Pohyb jsem i na nemocenské řešila vycházkami. Poctivě jsem chodila dve hodiny dopoledne a dvě hodiny navečer - v lesoparku, po ulicích a kde se dalo. Takže doma se kila držela.
Bojím se jen, jak jsem začala chodit do práce, kde nám dobře vaří, že začnu nabírat zde. Do žádného cvičení jsem se zatím ještě neodvážila, ale říkali nám, že po šestinedělí by se mohlo opatrně začít s Pilátesem. Ale opatrně.
Tak se měj a zdravím
Jarka
pro bubacek
mirjana
| 5. 6. 2009 15:57
Ahoj a díky za gratulaci k vnučce. Je moc krásná a už začala přibírat, i když to cucání od maminky se obě musely trochu učit .

Do práce jsem šla hlavně kvůli mobilitě, jednak abych mohla za dcerou, jednak kvůli práci, kterou jsem již doma částečně dělala. Cítila jsem se opravdu dobře, i když tento týden byl opravdu perný. První tři dny jsem byla opravdu unavená a také se mi zpočátku špatně sedělo. Naštěstí jsem to řešila částečnou dovolenou a dnes je to OK. Už jsem se párkrát zapoměnla a dobíhala i tramvaj - tak to jsem pak trochu i cítila "mírné upozornění těla", že tohle ještě ne.
Přečetla jsem si, že už se Ti to bolení i dalšími problémy zlepšilo. Oo se opravdu nemá nic podceňovat. Tak Ti držím palce, aby to bylo všechno v pořádku.
Měj se krásně
Jarka
pro mmmm
ecila
| 5. 6. 2009 15:36
Ahoj,já jsem po operaci 4měsíce.Tento týden jsem se ptala doktora zrovna na kolo a řekl mi,pokud pojedu po rovince bez větší námahy tak ano.Ale kopce ne a to tak těch 6 měsíců po operaci vydržet.Snad jsem ti trochu pomohla .Ahoj ecila
pro všechny
evunka
| 5. 6. 2009 15:01
Ahoj děvčata,jsem 28 dní po laparoskopické operaci dělohy,vaječníků a vejcovodů.Je mi 55let.Operace není nic hrozného,přístup personálu vynikající,zdálo by se vše v pořádku.Měla jsem myom v děloze,bez potíží,nerostl,přesto mně byla doporučena operace.Moje potíže nastaly až po operaci.Po asi desetidenním slabém špinění jsem si všimla úniku moči při běžných denních činnostech.Ihned jsem začala s cvičením na zpevnění svalů pánevního dna.Gynekolog mně napsal Ditropan,který má řadu nepříjemných vedlejších účinků/vysušuje sliznice/.Pročetla jsem na netu vše co jsem o hysterectomii našla a s hrůzou zjistila,že inkontinence moči je po tomto výkonu častá.Často i s odstupem několika let.Zaráží mě,že mě před operací na tuto komplikaci nikdo z lékařů neupozornil,nikdy bych ji nepodstoupila.Operace zhoršila kvalitu mého života dost podstatným způsobem.Inkontinence moči je těžko léčitelná a ev.operační řešení má nejistý výsledek.Kdybych mohla vrátit čas,nikdy bych se nenechala znovu operovat.Přeji všem větší štěstí než jsem měla já.Evina
pro všechny absolventky
mmmm
| 5. 6. 2009 14:27
ještě jsem se chtěla zeptat, kdy budu moci jezdit na kole??? Příští týden začínám 6. týden po operaci. Po dvou měsících je asi brzy, ale po třech už bych snad do práce jet mohla ne? Mám to asi 5km,po rovince, 1 kopeček tam je a ten bych vyšla..........
anonym
| 8. 1. 2013 13:49
mi rekl doktor ze muzu na kole az po 12 tydnech po operaci marie
anonym
| 8. 1. 2013 14:25
TO Anonym: Kolo je můj dopravní prostředek do práce, to musím zvládnout dřív.
pro viamalku
mmmm
| 5. 6. 2009 14:24
Mám tytéž potíže. Zrovna dneska v práci se mě děvčata ptala, jestli se cítím lépe, než dříve. A já musela přemýšlet, jak vlastně na tom jsem. Výtok mám stále jako dřív, tedy zatím, břicho mě večer dost citelně bolí, záda mě bolí ukrutně, že se nemohu při vstávání dost dobře narovnat a pocení mě v noci budí a tudíž spím blbě, beru si prášky na spaní. Takže když to shrnu, tak akorát nemenstruji a k mým potížím přibyly návaly a pocení. Ale abych pořád nefňukala, pár lidí mi řeklo, že vypadám dobře. Tak jim věřím a snažím se mít trochu optimistickou náladu. Myslím si, že až půjdu do práce, budu mít méně času se pozorovat a že to bude lepší. Akorát mám obavy z těch rán, protože jak blbě spím v noci, tak ráno mi to jde a spím do půl8 až do 8 hodin. V pracovním procesu vstávám kolem 6té hodiny,tak to bude asi děs běs.......
pro Hellu
mmmm
| 5. 6. 2009 14:15
já jsem se dala do užívání vápník-hořčík-zinek, jak jsem se dočetla, měl by zlepšovat kromě stavby kostí i špatné spaní, což je můj velký problém. Chtěla jsem se tě zeptat, kdy plánuješ jít do práce. Mně se to už zdá doma dost dlouhé. Chtěla jsem vydržet těch 8 týdnů, ale nevím.................. 10.6 jdu na kontrolu, uvidím, co mi řekne doktor..................
pro bubacek a Geminia
kalo
| 5. 6. 2009 13:44
Už to řeším, děvčata. Bolesti sice ustupují, ale doktorka mě chce pro jistotu vidět. Tak zatím.
Přeji všem hezký víkend.
Eva
odnětí dělohy i vaječníků
viamalka
| 5. 6. 2009 09:00
Mám 7 týdnů po operaci dělohy a vaječníků. Stále mě pobolívá na pravé straně, nejvíc v podbříšku. Dostavily se první příznaky menopazy - nepříjemné noční pocení a špatný spánek, rovněž výkyvy nálad a přírůstek na váze. Nemůžu užívat hormony ze dvou důvodů - jednak jsem po operaci nezhoubného nádoru v prsu a druhý důvod - při operaci byla zjištěna endometriosa. Bylo mi řečeno, že se to vyléčí samo, ale nesmím užívat žádné hormony, potože by se ta "nemoc" rozšířila. Takže se s "přechodem" budu muset poprat úpně sama? Nemím tedy ani přírodní produkty? A co osteoporóza? Těšila jsem se, že po operaci odezní moje problémy, ale jak je vidět, nastávají další...
anonym
| 1. 11. 2012 17:40
TO viamalka:
Do jídelníčku zařadit hodně zeleniny,jáhly-zdroj křemíku a minerálů.Pomohou i omega-3nenasycené kyseliny,jedna tobolka denně.Bylinky vhodné proti asteroporóze jsou rdesno ptačí,přeslička,řepík lékařský,kopřiva a pýr.Lžici této směsi zalejte sklenkou vroucí vody,kolečko citronu a nechte 30 min.odstát.Pije se 2y denně.Z časopisu Recepty pro zdraví-léky z domácí lékárničky
anonym
| 1. 11. 2012 19:33
TO Anonym:

To má být jako na co? Co je to asteroporóza? Jestli je to na osteoporózu, tak tím tady nikdo netrpí.
pro všechny - osteroporoza
hella
| 4. 6. 2009 12:01
Ahoj děvčata, lovila jsem na internetu nějaké informace o osteroporoze a narazila jsem na zajímavý článek (bohužel, již nevím, kde to přesně bylo, ale určitě by se to dalo najít - až budu mít více času, tak se o to pokusím). Prý bylo zjištěno, že přímo zázračně v prevenci proti osteroporéze pomáhá prvek BOR . Bez něho se prý tělu dodaný vápník příliš nevstřebává. Dokonce se tam psalo o tom, že tento prvek může částečně nahradit i estrogen. Proto ženy po přechodu by měly tento prvek dodávat tělu v potřebném množství. Myslím, že se tam hovořilo o 3 mg/den ( pozor infce bez záruky ) . Bór je obsažen např. v jablkách, hroznu, nandlích, atd. Nevím ale, jaké množství těchto potravin by člověk musel sníst, aby se dostal na potřebné množství. Určitě ale existují i nějaké tablety. Pokusím se ten článek znovu vyhledat a nebo se pokuste i vy, koho toto téma zajímá a dejte vědět ostatním.
Mějte se krásně a zatím pa. h.
pro mmmm
hella
| 4. 6. 2009 11:40
Ahoj 4m, mely jsme stejný termín operace (28.4.). A mám stejné problémy jako ty. Stále nosím slipovku, protože mám nahředlý výtok. A co se týká hýbání, tak ti moc neporadím. Já už bych potřebovala také nějaký pořádný pohyb. Hlavně na bříšní svaly. I když jsem před operací moc necvičila, tak občas přece jen nějaké cvičení bylo a teď mi to už hodně chybí, tak se snažím alespoň rychle chodit, hlavně po schodech. Také se bojím, že přiberu. Po operaci jsem něco shodila a pravidelně jsem se pak vážila, teď už mám zase obavu se zvážit, že už jsem zase přibrala, protože jak říkáš mám pořád na všechno chuť, hlavně na sladké a hlavně večer.
Tak se měj zatím krásně. h.
pro matylldaM
hella
| 4. 6. 2009 11:27
Ahoj MatyldoM, já také občas mívám záněty moč. a před operací jsem se tudíž bála, abych to náhodou neměla. Hodně pij a kup si v lekárně brusinky (tablety) a ber je i po dobrání antibiotik před operací i po operaci preventivně. Ono se to občas rádo vrací. Já je brala před operací vždy ráno a večer na noc a brala jsem je ještě i asi měsíc po operaci. Držím palce, aby ti to uteklo a byla z tebe již absolventka. A hlavně se neboj. To čekání je nejhorší z celé operace - jak již tu někdo psal. Ale pak už to rychle utíká a než se naděješ budou tě propouštět domů. Všechny tady jsme to zažily. Mě teď momentálně přijde nejhorší rekonvalescence, protože je hrozně dlouhá. Tak se zase ozvi. Držím palce. h.
pro všechny
kakamila8
| 4. 6. 2009 07:40
Ahojky všem jsem 25 dní po operaci LAVH.Včera jsem byla u paní doktorky na gynekologii vše je v pořádku.Doma už dělám taky vše a chodím i na nákupy. Unavu necítím a spí se mi dobře.Všem přeji brzké uzdravení a taky krásný dnešní den.Tak se mějte hezky
hojení
hella
| 3. 6. 2009 21:19
Ahoj děvčata, včera jsem to bylo 5 týdnů po LAVH. Už mi není vůbec nic, nic mě nebolí, už dělám téměř vše. Unavu také již žádnou nepociťuji. Jen občas cítím jizvu u pupíku. Jen stále špinín, špiním a špiním. Už jsem z toho docela na nervy. Příští středu jdu k doktorovi na kontrolu, tak jsem zvědavá, co mi řekne. Doufám, že je to jenom tím, že mi ještě nevypadly stehy.
Absolventkám přeji bezproblémové hojení a čekatelkám
aby se nebály. V nemocnici to rychle uteče a ta bolest je snesitelná.
Mějte se všichni moc krásně. h.
anonym
| 27. 3. 2013 14:21
Ahojky holky já jsem 14dní po lavh,,,a cítím se dobře zítra jdu na kontrolu a věřím,že je vše v pořádku,ale chci se zeptat berete někdo nějaké hormony,,,,a jaké děkuji,,,
anonym
| 28. 3. 2013 15:39
TO Svatka: já jsem ti ani ohledně hormonů neodpovídala, protože nic neberu...jinak děkuji za hezká slůvka
anonym
| 28. 3. 2013 16:40
ty žádné nebereš,,,a jak to zvládáš,,,mě dneska napsala doktorka,rissele ale mám z toho strach,,,,
anonym
| 28. 3. 2013 17:11
TO Svatka: Moje maminka byla na operaci,kde ji brali vše,před několika lety,aby neměla velký pokles hormonů,tak ji doktor napsal takový hormony,který ji vpíchl do bříška,byl to takový váleček,vypadalo to prý jako kousek tuhy od tužky a ty hormony se odtamtud půl roku uvolňovaly postupně do těla...takhle si to nechala vpíchnout třikrát,pak už to prý nebylo třeba...ale bohužel už si nepamatuje,jak se to jmenovalo,ale byla s tím spokojená,žádné problémy jí to nedělalo...tak nevím,jestli jsem Ti pomohla
anonym
| 28. 3. 2013 18:39
TO růžička: Děkuji moc no to bude asi ten rissele ale ted se to zavádi prý do konečníku,a pomalu se to uvolnuje,do těla,já mám velký strach co to semnou udělá,,,ale moc ti děkuji jestli je budou mit u nás v lékarně tak si zajdu vyzvednout pa Svatka
pro Ecilu
MARKYSEK
| 3. 6. 2009 14:50
Mě taky odstranovali i granulační tkán a prý tam mám 2 stehy.tak nevím co tam šili.No ještě si počkám a uvidím,díky za rychlou odpověd zatím papa Markysek
pro kalo
bubacek
| 3. 6. 2009 13:46
Po LAHV (dělohy) 27.den
Já jsem byla dnes neplánovaně u doktora, protože jsem také měla přes víkend bolesti v podbříšku. Měla jsem k tomu ale také bílý výtok. Je to nějakej zánět. Dostala jsem tablety na zavádění ráno- večer. Včera a dnes už mě to tak nebolelo. Už jsem tam ani nechtěla jít, ale ještě že jsem šla. Je to třeba přeléčit.
Prohlížela tě doktorka?
Možná by jsi si tam měla dojít. Pokud tě to ještě bolí.
Je možné že to nic nebude. Třeba to souvisí s procesem hojení. Každopádně tím nic nepokazíš, když si tam dojdeš.
Měj se krásně
markysek
ecila
| 3. 6. 2009 12:11
Ahojky,
já byla na odstranění granulace ,tak nevím jestli je to stejné,ale špinila jsem cca 4dny,ale fakt jen malinko.Mě by to asi nedalo a raději bych si zavolala,abych měla klid.Ale myslím ,že to bude o.k..Vždyť je to také zákrok a rána tam je.
Já byla na kontrole od odstranění po 14 dnech včera a už jsem o.k. Holky já už nemám ani slipovku-operaci jsem měla 10.2.-takže po 4měsících.
Všem vám držim palce a ty markysku dej vědět jak si na tom.
Ahojky ecila
Pro Ecilu
MARKYSEK
| 3. 6. 2009 09:54
Ahojky chtěla jsem se tě zeptat,jak dlouho jsi špinila nebo krvácela poodstranění polypu?Já jsem na tom byla včera a pořád krvácím ,řekli nám tam ,žebychom krvácet neměli,tak ještě počkám a když tak cinku doktorce,díky moc za odpověd papa Markysek
Gratulace pro mirjana
Geminia
| 3. 6. 2009 09:13
Ahoj Jarko,
tak to ti moc gratuluji Hlavně ať jsou obě děvčata v pořádku, císař není nic hrozného, mě ho dělali při spinální anelgézi, takže jsem byla vzhůru a bylo mi fajn. Nějakou bolest po řezu jsem ani necítila, tenkrát jsem měla jiné starosti.. Kdepak rodila? V Motole nebo jinde?

Tobě i dceři dobré uzdravování a vnučce hlavně zdravíčko a vše nejlepší do života..

Ahoj a měj se hezky Alena
pro mirjanu
mmmm
| 3. 6. 2009 08:50
také ti moc přeji první vnučku a gratuluji.... Já jsem také v očekávání prvního vnoučete, ale až v říjnu. Měli to složité, nakonec došlo na umělé oplodnění a tak pak následovala velikánská radost, že se to povedlo. Teď se to zdárně vyvíjí bez komplikací, tak se všichni těšíme....... Do práce jsi šla opravdu brzy. Já mám dneska 35.den po operaci /začínám 6.tý týden/ a doufám, že budu těch 8týdnů doma. Žádnou nemoc nikdy pořádně nevyležím a vždy spěchám do práce, ale tentokrát to opravdu nechci uspěchat. Vím, že v konečném důsledku jsem na tom bita sama,.V práci za mě nikdo nic neudělá a tak se snažím po chvilkách to tam zlikvidovat a nakonec dostanu jen mizernou nemocenskou. Ale přesto do práce nespěchám-ráno si pospím, po obědě se natáhnu a odpočívám. Vím, že bych to už také v té práci celý den zvládla, ale tentokrát opravdu poslechnu doktory. Příští týden jdu teprve na kontrolu a pak bych chtěla být ještě týden doma. Břicho mě obvykle navečer tlačí, je to takový pocit, jako kdybych to měla dostat. Mám neustále slabý výtok, nosím pořád slipovky, žádné vnitřní stehy ze mě nevypadly, tedy zatím. A taky mě dost bolí v kříži a mám návaly horka a s tím související pocení. V noci mě to budí a tudíž špatně spím.Ale na to si budu muset zvyknout. Hormony zatím nechci, koupila jsem si vápník,hořčík,zinek , později uvidím.....Chybí mi pohyb, ale nevím, co bych mohla v této fázi mého uzdravování dělat- jak se hýbat. Na kolo je ještě brzy, tak asi jen nějaké procházky???? Mám strach, že hodně přiberu, protože chutě jsou na všechno veliké a pohyb minimální. Poraďte mi někdo, jak se hýbete???????
pro kalo
Geminia
| 3. 6. 2009 08:44
Ahoj, to je divný, že máš bolesti.. a Tramal retard se dává jen na potlačení bolestí (dávají i po operaci), je to jen oblbovák, nic neřeší.. měla bys spíš jet do nemocnice nebo tam zavolat a domluvit se... třeba došlo k nějakému zánětu, nečetla jsem, ani neslyšela, že by měl někdo bolesti..
A únava je po operaci normální..
Ahoj a hezký den Alena

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
14. 6. 2025 09:04
14498
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518