Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro mirjana
bubacek
| 2. 6. 2009 22:48
Ahojky ,
především ti moc gratuluji k vnučce a přeji oběma brzký návrat domů, aby mohly těšit babičku.
Jinak mě teda opravdu udivilo, že jsi začala tak brzo chodit do práce. Já vím, doma je to dlouhý, ale neměla jsi ještě pár dní odpočívat?
Já se teda taky cítím docela dobře, ale když to přeženu, tak to potom cítím.Ted mě asi tři dny bolelo v podbříšku a měla jsem bílý výtok. Nevím proč, tak jdu zítra k doktoru.
I když už je to asi lepší, ale at´se na mě podívá.
Tak se měj zatím moc hezky a užívej si vnoučete.
pro geminii a všechny ostatní
mirjana
| 2. 6. 2009 19:04
Ahoj,
jsem dneska 26. den po LAVH. Chodím už od včerejška do práce. Včera to nebylo nic moc, cítila jsem po sezení podbřišek, takže občasná pochůzka mi pomohla. Dnes to bylo o hodně lepší, ale jsem celkově unavená. Ne z práce, ale z dalších nervů o dceru, kterou už včera zeť odvezl do porodnice. Měla to chudinka také trochu problematické, takže nakonec zvolili císaře.
Odpoledne jsem se tedy stala babičkou své první vnučky, 47 cm, 3 kg. Obě holky jsou v pořádku. Dcera zatím ještě dnes leží na JIPce a vypadá chuděra asi jako my všechny po operaci. Všechno se opakuje, ale zítra už určitě bude lépe.

Moc díky za povzbuzení a zdravím
Jarka
pro matyldaM
bubacek
| 2. 6. 2009 11:14
Ahojky ,
po LAHV (dělohy) 26.den
Přesně vím jak ti je,ale nezoufej. Mě taky posunuli termín.
Když mi to řekli, tak mi bylo do pláče. Ale rychle to přešlo. Potom si řekneš, že to docela uteklo.
A té operace se vůbec neboj. Dávají injekce na bolest a potom je to den ode dne lepší. Hlavně se potom šetři, nic nepřehánět.
Tak se měj zatím moc hezky, at´ ti to rychle utíká. Tady ti budem všichni držet palečky.
matyldaM
matyldaM
| 2. 6. 2009 08:16
Ahoj holky, tak Vám musím napsat, jak jsem dopadla. Včera jsem šla ke své praktické doktorce pro výsledky na tu dnešní operaci - bohužel mi řekla, že mám zánět močáku, takže operace se musela odložit. Já to ani nevěděla, žádné příznaky nemám. Dostala jsem léky na 10 dnů a pak opět budu nervačit. Gynekolog mi řekl, ať mu dnes zavolám, že mi domluví jiný termín. Doufám, že brzo. Takže si musím počkat. Je to hrozné. Už jsem byla na to tak připravená, vše domluvené v práci apod. A pak nic. Je to hrozný.
Všechny zdravím, a ať se máte dobře a nic Vás nebolí.
pro matylduM
minka
| 1. 6. 2009 17:04
Ahoj čekatelko, po přečtení tvé zprávy se mi vrátil pocit "před". Je to hrůza to čekání, já vím. Ale počkej za týden budeš ostřílená jako my co to máme za sebou. Já jsem 7 týdnů po operaci LAVH - děloha s myomem a už 3. týden chodím do práce. A kdybych věděla, že to buse takhle rychlé a pak skončí problémy, tak už jsem se rozhodla to podstoupit před 2 lety. Budu ti moc držet palce a čekat až se ozveš po návratu. Přeji málo bolesti, rychlé zotavení a hlavu vzhůru .
pro matyldaM
kalo
| 1. 6. 2009 13:32
Ahoj, neboj.
Čekání už máš pomalu za sebou, v nemocnici to uteče rychle. Taky mě přijímali ráno a operace byla druhý den. Měla jsem hrůzu, co tam těch 24 h. před budu dělat. Ale pořád se něco dělo, sestřičky byly fajn a spolupacientky taky. Samá sranda a trochu černý humor k tomu.
I já jsem šílela, abych to do té doby ještě nedostala. A povedlo se.
Držím palce, bude líp!!!
Eva
pro matylduM
kapujda
| 1. 6. 2009 09:56
Neboj se, taky jsem mela strach. Jak ti to budou delat? Ja to mam rezem a jsem 25dnu po operaci. Bylo to neprijemny prvni tri dny,ale na bolest porad neco davaj a me bylo spis blbe po narkoze, to kazdej snasi jinak. To bude urcite dobry a drzim palce!
Dotaz
matyldaM
| 1. 6. 2009 05:43
Ahoj všichni ,

zítra se chystám do nemocnice a ve středu na operaci dělohy. Je mi 37 a mám šílený strach. Taky šílím, abych to ještě do té doby nedostala, protože jsem z toho celá nervní. Vím, že mi pak snad bude líp, ale to čekání je děsné.
bolesti
kalo
| 30. 5. 2009 20:44
Jsem 17 dní po vaginální hysterektomii a poslední 3 dny mám velké bolesti. Doktorka mi předepsala Tramal retard. Mám dojem, že po operaci to tak nebolelo. Může za to změna počasí? Máte s tím některá zkušenost? Jinak nemám řez ani vpichy a vydržím hodně. Nic těžkého nezvedám, ale po krátké chůzi jsem vyřízena.
Děkuji a přeji všem příjemnou rekonvalescenci.
Eva
pro mmmm - Sarapis alergie
MajdaK
| 30. 5. 2009 16:21
Já mám alergicfké projevy na kůži a abych to měla super, tak přímo na obličeji. Mám pak horní ret, jak kdybych si ho depilovala opilcou a to hned dvakrát za sebou. Už to ustupuje, ale když si vezmu, že je to 14 dní, tak to byla dost silná reakce. Dostala jsem na to lehké kortikoidy, s tím mám už zkušenost. Čím jsem starší, tím mám pocit, že toho méně snáším, teď už čekám jen to astma, což se může objevit u lidí trpících na alergii. Maminka ho má asi 3 roky, je jí 70 let, tak si myslím, že jednou to přijde. Jestli jsi jen trochu citlivá na nějaké podněty, asi bych to nebrala a zkusila jiné tabletky, na těchto stránkách zmiňované.
Držím palce
Majda
Sarapis - alergie
mmmm
| 30. 5. 2009 10:03
reaguji na tvůj příspěvek, že jsi měla alergii po 4 prášku. Prosím tě jak ta alergie vypadala? Nějaká vyrážka? Já si vzala jen jeden odpoledne a večer jsem cítila, že se mi jakoby špatně dýchá. Trvalo to do druhého dne. Tak nevím, zda to byla moje sugesce nebo reakce na včelí produkt. Raději jsem s tím prozatím přestala. Také jsem se dočetla o zinku, vápníku a hořčíku - kvůli kostem. To si myslím, že mi nemůže uškodit.....
pro mirjana
Geminia
| 29. 5. 2009 20:54
Ahoj Jarko,
jsem ráda, že se cítíš dobře.. a že půjdeš do práce.. to sezení bylo zpočátku nepříjemné, tak se chvilkami projdi, po nějaké době to přejde..
Jinak děkuji za přání k narozkám, já jsme hlavně ráda, že je mi dobře.. U nás v rodině bývalo v květnu veselo, můj děda byl ještě Býk 20.5., já 21.5. (mamka mě nestihla jako dárek) a bráška je 26.5. (o 5 let mladší).
Jinak já sice chodím do práce dřív, ale domů někdy chodívám taky později. Určitě se někdy sejdeme, i s Helou.
Ty věci na netu jsem hledala pro sebe, tak jsem se s vámi o ty poznatky podělila.. každá může mít svůj názor, je dobré se poradit s více lidmi.

Hezký večer a víkend přeje Alena

P.S. Přeju dceři, aby byla ona i miminko v pořádku, ty se těš na funkci babičky
Pro kapujda..
Geminia
| 29. 5. 2009 20:41
ahojky,
no mě říkala doktorka šetřit se půl roku a kamarádka prý kvůli močovému měchýři radši moc těžké netahat (myslí asi nad 10 kg nebo míň na větší vzdálenost). Ženám v našem věku se to prý stává, no tak už se budeme šetřit..
hezký večer a víkend (ale bude asi ošklivě)
pro geminii
mirjana
| 29. 5. 2009 17:05
Ahoj,
jednak dodatečně gratuluji k narozkám.
Já sama jsem své narozeniny strávila na kapačkách den po operaci, ale zvolila jsem si ten termín sama. Pak jsme to dodatečně oslavili s celou rodinou všechno najednou. Já mám totiž obě děti také květnové (25.a 26. - rozdíl 4 roky), sestra je také 26.5 a zeť to má jen o týden dříve. Prostě jsme rodina býků a blíženců (manžel je sice už červnový, ale ještě blíženec) .
S Hellou jsme se sešly a bylo to moc pěkné. Doufám, že se k nám někdy připojíš. Dej někdy vědět, nebo mi napiš. Už začnu chodit také do práce, ale chvilku bychom si měly najít.

Díky za rady ohledně osteoporézy a nehormonálních přípravků. Já teď zkouším Mabellu.

Měj se krásně
Jarka
rekonvalescence
mirjana
| 29. 5. 2009 16:54
Po LAVH (vše) 22.den
Ahoj, cítím se fajn a dělám všechny práce s výjimkou luxování a tahání košů s prádlem. Chodím o vycházkách na dlouhé procházky (pokud zrovna neprší). Ještě také při velkém nakupování funguji jako ukazovačka a snažím se nosit věci jen do 2. kilo, i když někdy to neodhadnu. Na vzdálený přístup v PC komunikuji s kolegy v práci a občas i něco do práce udělám. V úterý jsem to dokonce trochu přehnala, když jsem do noci připravovala nějakou prezentaci pro seminář, který máme za týden. To jsem pak bříško cítila. Dnes jsem absolvovala prohlídku u paní doktorky a ta mi gratulovala, že i histologie je v pořádku, resp. všechno bylo zachyceno v tzv. "prekarcenom" stavu. Měla jsem totiž dysplazii, která se projevila jen jediným krvácením po menopauze a jinak jsemměla všechno v pořádku. Po dohodě s paní doktorkou půjdu už v pondělí do práce, ale ten první týden budu řešit částečně i čerpáním dovolené. Zatím se necítím vůbec unavená, ani po procházkách. Maximálně bčas mírný tah v podbřišku nebo po dlohodobém sezení u PC jakoby tlak dole. Rozhodla jsem se nicméně neprodlužovat nemocenskou, havně kvůli rodině. Potřebuji být totiž kvůli očekávanému porodu dcery již mobilní. Pokud jde o hormony, nebudu je brát. Paní doktorka nakonec řekla, že hormony v případě křečových žil nejsou vhodné a doporučila mi nehormonální přípravky jako např. Mabellu, popř. i Menofen, který skutečně již částečně nahrazuje estrogen. Jsem totiž již dva roky po menopauze, takže hormony nejsou tak nutné. Doporučila mi také poradit se s praktickým lékařem ohledně prevence osteoporézy a případného braní vápníku. Nejvíce mi kladla na srdce - nenosit nic těžkého minimálně půl roku. Prý by to mohlo mít vliv na celkový pokles pochvy a močového měchýře a důsledkem by mohla být močová inkontinence.
Tak se všechny opatrujte a zdravím
Jarka

PS
Pro Geminii - díky za rady ohledně nehormonální subtituce a osteoporézy.
J.
jizva
kapujda
| 29. 5. 2009 15:42
Diky za hledani rezu. Ja mam vodorovnou krasnou jizvu a nad ni spek kterej jsem tam nemela. Vcera na kontrole po 21dnech po operaci vse ok, akorat me pan doktor rikal, ze me mozna ten spek zustane, nemuzu kvuli tomu nic dopnout. A taky to je videt i na obleceni. Tak nevim, taky prej aby nepadal moc.mechyr je dobre uz cely zivot nic tezkeho nezvedat. To nevim jak zvladnu, v kazde praci co jsem mela to bez neseni tezkych veci neslo. Jinak krasny vikend pro vsechny!
pro všechny
kakamila8
| 29. 5. 2009 15:40
Ahojky všem jsem po operaci 19.dní je mi fajn včera jsem si umyla dvě okna a utřela prach.Občas mě pobolívá v podbříšku tak ležím.Jinak chodím na procházky až na to počasí ted.Jinak všechny zdravím a at jsme všechny fit.Zatím ahoj a učitě ještě písnu
Pro bubacek
Geminia
| 29. 5. 2009 15:34
Mě vaječníky taky zůstaly.. Vápník je potřeba pro pevné kosti, v popisu je psáno po gynekologických operacích, při rekonvalescenci.. Hořčík zase bývá dobrý proti bolestem hlavy, ty jsem mívala.. předpokládám, že mi to uškodit nemůže..
Tak doberu, mezitím se někde podívám na netu, zda může uškodit.. ale myslím, že ne..
Kdybych něco zjistila, napíšu.
Krásný víkend tobě i ostatním Alena
pro MajdaK
Geminia
| 29. 5. 2009 15:30
5.3. řez břicha - vodorovný
Ahojky, já jsem měla před operací taky anémii, pomocí tabletek se mi zlepšila, po operaci už neberu, tak jsem zvědavá, jakou budu mít krev.. taky tlak mi vylítnul, po operaci v pohodě, musím zajít k obvodní.. aby to zkontrolovala..
Měj se hezky Alena
rekonvalescence
bubacek
| 29. 5. 2009 14:23
Ahojky děvčata ,
po LAHV (dělohy) 22.den.
Musim říct, že se cítím úplně skvěle. Doma zvládám už spoustu věcí. Akorát teda nevysávám a nevytírám. Ta únava teda ještě občas je, ale ta taky doufám přejde.
Snažím se chodit ven ,ale ted mi to trochu kazí počasí.

pro Geminia : četla jsem, že bereš jako prevenci po operaci Zinek-Vápník-Hořčík. Tak se chci zeptat jestly bych ho měla také brát. Ptala jsem se doktora a ten mi řekl, něco v tom smyslu, že když mi zůstaly vaječníky, tak to není ani třeba. Sice že můžu,ale abych to zase nepřehnala. Tak nevím. Myslela jsem, že tím nemůžu nic pokazit.
Mějte se zatím moc krásně. Přeji pěkný i když upršený den. Aspon u nás teda jo. Také přeji rychlé a bezproblémové hojení.
pro Kapujda, pro mmmm
MajdaK
| 29. 5. 2009 08:03
Operace břichem-já mám jizvu od pupíku dolů, protože jsem již měla jizvu po operaci břicha, tak se "vydali" původní jizvou, teď jí mám opravdu hezčí, jak slibovali. Ale je pravda, že ačkoli jsem zhubla 4,5 kg po operaci, břicho bylo oteklé docela dlouho, protože džíny na mně sice visely, ale přes břicho jsem je těžko zapínala. Ze začátku to vždy vypadá jako malá "***ka", je to prostě přepůlený směrem dolů, ale ono se to vyrovná.

Sarapis - alergie - po jedné tobolce se to asi nepozná, u mně se to projevilo až po 4., ale to taky není moc, co?

Teď tedy beru zatím jen vápník-hořčík-zinek, operace proběhla 18/3, návaly jdou přežít, nejsou tak hrozné, hlava mně od té doby nebolela, což je úžasný, teď se mi akorát zhoršila pleť (červené větší pupínky na obličeji, jakoby trochu podlité, 3. den mizí), doktorka mi říkala, že to je z tepla (když jsem tam musela kvůli tomu alerg. projevu po Sarapisu), ale myslím si, jestli to není tím, že už mi klesla za tu dobu ta hladina hormonů a teď jsem prostě jak puberťák . Ale co je důležitý, už nikdy žádná strašná menstruace, tohle zaplácnu make-upem. Za měsíc jdu na hematologii, kam jsem musela docházet právě kvůli anémii z krvácení, tak jsem zvědavá, jestli budu mít konečně už i dost železa, protože brát železo mně asi zabije, už jsem jich vyzkoušela spoustu, konečně mám takové, při které mně nebolí žaludek, ale zácpa mně drtí. Každé ráno jím Psylium, ale je to stejně síla.
Tak holky, držte se, jdu pracovat, zase se sem juknu!
Majda
HRT, HST, prostě hormony
Geminia
| 28. 5. 2009 16:13
Tak jsem se teď dočetla, že ty hormony nebudou po operaci až tak akutní, dokonce neřeší ani osteoporozu jako jediná možná volba, podívejte se sem:
http://www.osteoporoza.cz/…ni-menopauzy-469
Pro Emanuela
Geminia
| 28. 5. 2009 16:03
Ahoj, to je moc fajn, že se cítíš dobře..
S těmi hormony je to různé, mě nechali vaječníky, tak mě ani nezajímaví, kamarádce vzali vše, bylo jí 49, tak brala asi rok, rok a půl.. pak sama vysadila.. sice má občas návaly, tak začala brát přírodní prostředek, trochu se zlepšilo..
Určitě záleží na věku ženy, pak jestli má nějaké klimakterické příznaky, jsou ženy, které ani nepoznají, že mají přechod..
Asi je dobré brát něco kvůli osteoporóze, http://www.osteoporoza.cz
Já beru spíš jako prevenci od operace Zinek-Vápník-Hořčík, neměla jsem už od té doby klasickou migrénu, na kterou jsem trpívala..
http://www.osteoporoza.cz/prevence
Hezký den přeje Alena
LAHV pro nadena
Geminia
| 28. 5. 2009 15:53
Ahoj, ale ono se to píše správně LAHV
Laparoskopicky asistovaná hysterektomie vaginální (LAHV)

http://www.gyncentrum.cz/…ba/hysterektomie

Měj se hezky Alena
6 týdnů po LAVH
Emanuela
| 28. 5. 2009 15:38
15.4.- LAVH (děloha i vaječníky)
tak včera to bylo 6 týdnů co jsem podstoupila LAVH a můžu říct, že jsem už bez problémů, dokonce zatím neberu žádné hormony ani přírodní produkty. Taky jsme už vyzkoušeli první milování, všechno funguje, jak má. Manžel se vyjádřil, že ani nepoznal, že by ve mě něco chybělo, po tom 6-ti týdenním půstu byl spokojený a já uspokojena . Gynekoložka mi už taky dovolila se koupat i jízdu na kole a přiměřenou zátěž. Na okna jsem si ještě netroufla, ale prádlo v pohodě věším i nákup do těch 4 kg zvládnu. Únava, která přetrvávala asi 4 týdny už ustoupila, uvidím co se mnou udělá nástup do práce (v pondělí) . Ale těším se už mezi lidi, ten kontakt mi scházel snad nejvíce. No a na kontrolu jdu zase za tři měsíce. Tak se mějte hezky děvčata a uzdravujte se, jako já, která si taky jaksi ještě nemůže zvyknout, že už nebude mít menzes.
Zdraví Ema...
Sarapis
mmmm
| 28. 5. 2009 14:47
tak to u lékaře probíhalo přesně, jak jsem předpokládala. Doktor byl jednoznačně pro hormony, přírodní doplňky stravy- nejsou nikde prý žádné studie, které by dokazovaly, že to pomáhá, je to prý jen byznis pro obchodníky, ale že to můžu vyzkoušet a pak se rozhodnout. Hormony podle něj v množství l tabletky denně-naprosto neškodné. Tak nevím. Šla jsem do lékárny a koupila si Sarapis Soju. Vyplázla jsem 250 korun a je to jen na 14dní.Ale teď po přečtení vašich příspěvků se ho bojím si vzít. Nevím totiž, jestli jsem alergická, to musím jen vyzkoušet. Bere se to jeden ráno a jeden večer, tak jsem si myslela, že zkusím jen jednu tobolku a uvidím. Jinak uvnitř jsem v pořádku, to táhnutí břicha je prý normální, tak snad mu můžu věřit................
LAVH - LAHV
nadena
| 28. 5. 2009 14:40
může mi někdo vysvětlit, proč stále přehazuji písmenka?
N.
14 dní po LAHV
nadena
| 28. 5. 2009 14:37
Ahojky všem,
dneska je to přesně 14 dní od operce a musím říct, že bříško je naprosto v pohodě.Nebolí,jizvičky zahojené, prostě pohoda.Teda pohoda by to byla, kdybych neskončila denně na infuzích díky hlavě.Mám pocit, že operovali ji.Od operace mě pekelně bolela a bez přestávky.Tak lítám denně na neurolu a vypadá to, že kapačky zabraly.A ještě zmínka o Sarapisu.Beru ho týden, alergická nejsem,tak uvidím,jaký na mě bude mít vliv Nesnáším totiž hormony.
Krásný den a bezproblémové uzdravování,Naďa
Přírodní hormonální prostředky
Geminia
| 28. 5. 2009 10:52
Tak už jsem si vzpomněla, proč jsem nezačala kupovat GS Merilin.
http://www.grswan.cz/?…
Obsahuje ploštičník (Cimicifuga racemosa) a toto jsem o něm četla:
http://www.pharmanews.cz/…ite/clanek4.html
A Menofem ho obsahuje taky, proto jsem si vybrala prostředky ze lnu setého a jetele lučního (jako je Mabelle)
Tak radši budu hledat dál..
Našla jsem zajímavou stránku, podívejte se:
http://www.vegallpharma.cz/vase-potize/
pro kapujda
Geminia
| 28. 5. 2009 10:30
Hledala jsem, hledala a našla že MajdaK byla taky na operaci řezem břicha, třeba napíše její poznatky.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
14. 6. 2025 09:04
14498
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
14. 6. 2025 07:51