Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Pro kapujda
Geminia
| 28. 5. 2009 10:10
Děkuju moc.. hlavně to zdraví!!
psala jsem to hlavně proto, že není dobré oddalovat zdravotní problémy, které nás potkají. Kolik jsem si mohla odpustit bolestných dnů a zdravotních trablů
A to mě ještě dokopala kamarádka, zdravotní sestra.. Moc mi pomáhá, i radami, povzbuzením
Ahoj Alena
pro kapujda
Geminia
| 28. 5. 2009 10:07
nejsem tu jediná po operaci řezem, ale už si v tom množství děvčat nepamatuji, která byla taky.. zkusím najít.. Jinak já mám bříško větší, takže mám stejný jako dřív.
Mám jizvu přesně v ohybu nad podbřiškem (minulý po císaři je o centimetr výš, takže se přímo netrefili, ale ten najdu jen já, není vidět).
Ale ty jsi byla na operaci později než já, myslím jako mirjana, takže je jizva ještě čerstvá.. Máš to místo nad jizvou jakoby nateklé, teplé nebo červené? jak už jsem tu psala, já to tak měla a měsíc po operaci mi jizva malinko praskla (asi 1 cm) a vytekl infiltrát, taková vodička jako z puchýře (asi 2 dny, dala jsem si tam čistý mul a během dne měnila).. od té doby to zesvětlalo, nebylo nateklé..
Ukaž jizvu doktorovi, neboj se o tom říct, budou vědět, čím je to.. buď tomu ještě musíš dát čas nebo řeknou čím to je.. Zkoušela jsi omývání řepíkem?
A určitě bude vše v pořádku (z histologie): mám dojem, že kdyby něco bylo, ozvou se sami.
Držím pěsti na kontrole a přeji hezké dny Alena
pro Geminiu
kapujda
| 28. 5. 2009 09:57
Preju vse nejlepsi k narozkam, hlavne zdravi a stesti!
pro Geminiu
kapujda
| 28. 5. 2009 09:55
Preju ti hodne pohody do prace. Ale chci se zeptat, jsi jedina po operaci rezem. Mam nad jizvou takovej lalok a skoro nic neoblecu. Splaskne to? Je to videt i pod oblecenim. Jinak dnes jdu na kontrolu po oeraci a dozvim se vysledky z histologie. Doufam ze bude vse v poradku.
Dodatek
Geminia
| 28. 5. 2009 09:50
Jinak jsem před týdnem dosáhla padesátky a tak dobře jako teď mi pár let už nebylo .
Kdybych se byla odhodlala před rokem, udělala jsem líp
Zdravím všechna děvčata
Geminia
| 28. 5. 2009 09:48
5.3. 2009 řez břichem
Děvčata, je mi super, nic mě nebolí, milování probíhá bez problémů, ani poprvé nebyl problém, tělo funguje jako dřív..
do práce už chodím měsíc, už ani nemám ten pocit zmačkaného břicha.. Odpočinek není třeba, doma dělám všechny práce (tedy na okna jsem se vybodla, nějak teď není v týdnu čas , víkendy jsem pryč), déšť je trochu opláchl a ven je vidět a dovnitř není třeba .
Jen pořád netahám těžké věci (ale tím myslím tak kolem deseti kil), na nákup si zavolám dcerku, rozdělím do tašek, menší nákupy nosím sama.. Už dlouho jsem neměla pocit pnutí břicha, únava je asi stejná jako dřív, tedy hodně dřív - před operací byla velká kvůli anémii. Ale když se cítím unavená, tak si prostě odpočinu, už z toho nedělám vědu . A pořád mi přijde divné, že už nebudu mít měsíčky, tedy nééé že by mi chyběly.. spíš naopak
Takže přeju všem rychlé a bezproblémové uzdravování,
odpočívejte, nepospíchejte do práce, vyplatí se to..
Přeji krásné dny Alena
pro geminia
hella
| 28. 5. 2009 09:47
Ahoj Alenko, já už také vyrážím a věřím, že se příště určitě sejdeme společně i s tebou. Měj se moc krásně. h.
pro mirjana, hella
Geminia
| 28. 5. 2009 09:35
Ahoj děvčata,
přeji hezké "srážení", užijte si to.. Doufám, že někdy se setkáme společně.
Pěkný den Alena
Sarapis
Geminia
| 28. 5. 2009 09:33
reakce na MajdaK:
přesně tohle mě napadlo taky, včelí produkty nejsou vhodné pro alergiky, já alergik jsem, proto jsem Sarapis nebrala, sice jsem jednou zkusila, už před pár lety, přestala mě při menstruaci migréna.. další dávku jsem už nekoupila.
Vyrábí taky Sarapis Soya, ale poslední dobou čítám, že i soja může někomu způsobovat problémy.. takže alergici by měli asi zkoušet jiné doplňkové tablety.. mě došel Mabelle, takže pár dní se potím (teda potila, ale to byla ta vedra), zkusím teď GS Merilin. Máte s ním někdo zkušenost?
Hezký den Alena
pro hella
mirjana
| 28. 5. 2009 09:33
Ahoj, za chvilku vyrážím.
Těším se
Jarka
Pro bubacek
Geminia
| 28. 5. 2009 09:26
Ahojky, mě se něco podobného stalo u porodu císařským řezem. stalo se mi s pravou rukou něco podobného, ten pocit jsem měla skoro rok a ještě dnes (11 let po) , když dělám nějakou piplavou práci (třeba šití v tvrdém materiíálu, zašití džín apod.) mě začne ruka brnět, musím chvíli přestat, přejde to.. jinak problém nemám.
Přeju ti, aby to brzy přešlo Alena
pro mirjana
hella
| 27. 5. 2009 21:16
Ahoj Jarko, vše platí zatím i u mě. Zítra před 10 hod se sem obě mrkneme. Teším se h.
Sarapis
MajdaK
| 27. 5. 2009 17:48
Přidám svůj příspěvek, zakoupila jsem si Sarapis, začala užívat, věděla jsem, že se nemá užívat v případě, je-li osoba alergická na mateří kašičku. Já dosud nebyla alergická na mateří kašičku, ale mám problémy s různými alergiemi (chlór v bazénu, seborheu). Musím říci že 3. den jsem měla alergickou reakci, bylo jasné, že je po Sarapisu, ihned jsem jej vysadila. Lékařka mi řekla, že mateří kašička je silný alergen a je-li dispozice k alergiím, je více než jisté, že se přípravek nebude snášet. Je to silný alergen, protože už 9 dní se potíží nemůžu zbavit. Toto je jen varování pro ty z Vás, které mají podobné problémy, aby zkusily raději něco jiného.
Majda
sarapis
2DNR
| 27. 5. 2009 17:38
Nevím z vlastní zkušenosti, jestli sarapis pomůže s návaly, mně ale před lety pomohl zpravidelnit menstruační cyklus, takže pozitivní účinky určitě má. Měla jsem tenkrát ohromnou radost, že to zafungovalo. Brala jsem jeden ráno a jeden večer. Hormonální přípravky od doktora, kterými jsem zkoušela řešit svůj problém předtím, mi způsobovaly moc vedlejších účinků a jeden mi už zůstal natrvalo - hormony mi poškodily žíly a teď už na to budu dosmrti brát léky. Tím nechci úplně zrazovat od užívání hormonů. Pro někoho to může být dobré řešení.
Co se návalů týče, vybavuju si, že jsem četla, že pomáhá fyzická aktivita, zdravá strava, vynechání kávy a cigaret - zkrátka zdravý životní styl.
pro hella - setkání
mirjana
| 27. 5. 2009 16:52
Ahoj, zatím vše zůstáva při starém. Schůzka platí. Pro sichr se ale před odchodem zítra koukni na tuto stránku. Prozvonili mne totiž odpoledne z gyn. já se jim už pak zpátky nestihla dovolat. Zmenškaný hovor jsem bohužel objevila až asi za hodinu. Tak doufám, že to nebude něco špatného. To bych pak ještě před odchodem napsala.
Zdravím
Jarka
pro mmmm
bubacek
| 27. 5. 2009 14:10
Ahoj 4m ,myslim si, že mám uplně stejný pocit i já s tou rukou. Jako kdyby nebyla moje. Doktorka mi také řekla, že by to mělo odeznít. Ale že to může nějakou chvily trvat.
Tak tomu dám čas.
Přeji ti krásný den
Blanche
bubacek
| 27. 5. 2009 14:02
Ahojky ,
no můžu to také zkusit trochu masírovat. Nic za to nedám, že? Uvidím, třeba to pomůže. Když ne , tak věřím, že to také přejde.
Měj se pa pa .
pro mirjanu
mmmm
| 27. 5. 2009 14:01
Děkuji za odpověď, ten Sarapis jsem si ještě nekoupila-čekám na zítřek. Zítra jdu na gyndu, tak se mu tam s těmi návaly svěřím a pokud bych ty hormony brala jen krátkodobě, tak bych se toho snad tak nebála. Také se podívám po nějakém tom čaji. Kéž by mně něco pomohlo, je to fakt dost nepříjemné.......
rublicek
bubacek
| 27. 5. 2009 13:55
Ahojky, taky jsem si dávala na vpichy obklady z řepíku. Všechno je krásně zhojené a ten pupík jsem ukazovala doktoru a říkal, že to bude dobrý. Tak já taky věřím, že jo.
Jinak díky a měj se krásně.
Minka
MARKYSEK
| 27. 5. 2009 10:51
Minko díky moc,ale fakt mám strach,nikdy jsem se srdcem nic neměla.Ještě ,že ten zákrok není tak důležitý a můžu ho odložit,kdyby už byl aspon pátekpapa markysek
pro mmmm
mirjana
| 26. 5. 2009 19:45
Ahoj,
nejsem lékařka, takže s návaly Ti může pomoci jen doktor. Mně paní doktorka chce dít cca měsíc po operaci /to bude 6.6.) nějaké hormony, prý krátkodobě, aby se vyrovnala ztráta těch hormonů. Konzultovala jsem to telefonicky i s chirurgem, k němuž chodím jednak na léčku křečových žil a jednak do mamologické poradny. Nejprve mi hormony nedoporučil, ale když jsem mu říkala, že jsem po operaci všeho, tedy i vaječníků, řekl, že to mění situaci a krátkodobě je možné hormony podávat. Doporučil mi ale vyšetření na trombofilní mutaci (na genetice z krve). Tak uvidím. Hormony jsou někdy nutné, ne kvůli návalům, ale také na snížení rizika osteoporézy. Já sama se Sarapisem zkušenosti nemám, ale moje nejlepší kamarádka mi říkala, že je dobrý. Pak jsou také přípravky na bázi přírodního hormonu (Menofen Merilin apod.) U Menofenu se ale doporučuje kontrola u gynekologa každý půlrok.
Já sama jsem na pocení pila šalvějový čaj. Ten prý ale zase organizmus vysušuje. Měla jsem nicméně dojem, že mi trochu pomohla.
Když by Ti Tvůj doktor dával hormony, zkus se s ním domluvit na tom dalším genetickém vyšetření. Já to alespoň zkusím.
Víc asi neporadím. Sama váhám - hormony či něco jiného.
Jinak se měj moc krásně. Snad to horko trochu přejde a tím nám uleví i od návalů.
Jarka
pro bubacka a mmmm
vwin
| 26. 5. 2009 17:03
Byla jsem operovaná řezem 20.3. a asi 3 týdny po operaci u mne přetrvávala taková zvláštní bolest pravého stehna - jsem zvyklá usínat na pravém boku a to nešlo, protože jakmile jsem lehla na bok, stehno mě bolelo a jakoby pálilo. Pak to zničehonic ustalo. Vzpomínám si ale, že jsem před operací na tom papíru, který jsem podepisovala v nemocnici jako "informovaný souhlas", četla o možných následcích operace a bylo tam něco o postižení nervů dolních končetin.
MARKÝSEK
minka
| 26. 5. 2009 16:27
LAVH 6 týdnů
Ahoj, neházej flintu do žita, oni si s tím umí poradit. Já mám hodně nízký tlak a tak mi nabízeli jako alternativu narkozy, že mi udělají epidurál, prý je to běžné. Budu ti moc držet palce, aby ti to všechno dobře dopadlo a mohla ses zařadit mezi nás uzdravený holky .
pro mirjanu
mmmm
| 26. 5. 2009 13:09
Nevím, co mám dělat s těma návalama. Je to dost těžké to ustát. Včera jsem si dala s kamarádkama skleničku vína a byla jsem totálně mokrá, tekly mně čůrky potu po krku i zádech. V noci mě to i vzbudí, tak se odkopu, ale pak je mi zase zima a tak to jde dokola. Přes den je to trochu lepší.Nevím, jestli se mám o tom u gynekologa vůbec zmiňovat, protože on na jinou variantu než na hormony nepřistoupí.Chci si koupit dneska Sarapis, ale zkušenost s ním nemám žádnou. Beru ještě léky na nervy/panic.úzkost/ a mám strach, aby se to nějak netlouklo. Ale něco s tím dělat musím......
pro bubacka
mmmm
| 26. 5. 2009 13:00
Já mám zase tupé levé stehno, když si po něm přejedu rukou, je to jakoby odražené maso, je to nepříjemné. Zpočátku jsem si myslela, že to brzy přejde, ale je to asi napíchnutý nerv, při těch množství injekcí???? Měla jsem tam zpočátku i bouli, ta ale zmizela. Chce to čas........
Ahojky
MARKYSEK
| 26. 5. 2009 12:35
tak jak jsem psala na předchozí stránce,že jdu 2.6 .a zákrok tak dnes jsem byla na iterním udělat si EKG a tam mi sdělili,že mi nedovolí podstoupit narkozu.Prej sem prodělala zadní infarkt aniž bych o tom věděla a tak musím ještě podsoupit jiná vyšetření v pátek nějaký zátěžový test na kole a sono srdce.Jsem myslela,že se tam vybulím jak mi to řekli no snad to v pátek dobře dopadne a já v uterý nastoupím k zákrokutak papa adržte mi palečky markysek
bubaček
Blanche
| 26. 5. 2009 12:24
Měla jsem taky po operaci(8.4) problém s palcem i když trochu jiný než ty.mně zase sám od sebe nekontrolovatelně cukal, tiky. Normálně mě to i budilo. Na kontrole na gyn. paní doktorka volala svého známého neurologa, co s takovým problémkem a on mi poradil, abych si palec masírovala a cvičila s nim v teplé vodě,protože mi to hodně vadilo,cvičila jsem a masírovala celou dlaň minimálně 10x denně.Potíže se zlepšovaly.Nepamatuju si kdy úplně přestaly, ale tipla bych to tak 4 týden po operaci.B.
moje zkušenosti po roce
rublicek
| 25. 5. 2009 21:50
Ahoj všem děvčatům,
pro bubacka: stejné zkučenosti se vpichem v pupíku jsem měla i já, gynekoložka poradila obklady řepíkem (strkala jsem si vatu namočenou v odvaru ze řepíku do pupíku), ale stejně to trvalo nějaký čas, než se boulička rozplynula.

pro ivn12: pracuji také s dětmi, ale školními (vychovatelka) a mě dr. gyn. poslala pracovat přesně po pěti týdnech, ptala se, zda musím děti zvedat, což samozřejně ne a tak uznala, že už jsem v takovém stavu, že to zvládnu. Sice jsem z toho měla obavu, protože mě docela vyčerpávaly procházky v době marodění, ale asi je opravdu velice zkušená, protože během tří dnů mně bylo lépe, než za celé ty týdny doma.

Jinak se mohu připojit k tvrzení většiny z vás, že čím déle po operaci, tím lépe, také jsem měla problémy, které tady popisujete a dnes si to uvědomuji jen proto, že vás stále a pravidelně celý ten rok čtu. Rychlé uzdravování přeje Míla
hysterektomie
ivn12
| 25. 5. 2009 19:03
Ahoj holky,děkuji všem co mi držely palce.Tak už jsem doma 5.týden,zítra jdu na kontrolu.Je mi celkem dobře,ale pořád jsem ještě nějak slabá a nezvládám co dříve.Pracuji ve školce jako učitelka,po dětech je mi smutno,ale nechci nic uspěchat.Doufám ,že brzy bude vše jak má být a já budu moc mezi tu drobotu.Jinak milé čekatelky,ničeho se nebojte.Já byla vyplašená jak králík,ale zbytečně. Bolesti žádné, jen pocit tlaku v podbříšku,brala jsem si jen čípek na noc kvůli bolesti zad z postele a to jen dva dni. Jediné co mi vadilo bylo ,že jsem byla slabá jak moucha a třáslo se mi celé tělo.byla to moje první operace ,tak nevím jestli to bylo z narkozy .Zatím pa ničeho se nebojte.
kontrola
bubacek
| 25. 5. 2009 18:36
Tak mě doktor prohlédnul a prý je vše v pořádku.
Výsledky hystologie ale ještě neměl. Až za 14.dní při další kontr. Byla jsem také u obvodní doktorky zeptat se na jednu věc. Když jsem se vzbudila po operaci, tak ruka kde jsem měla zavedenou kanylu byla taková necitlivá a brněl mě palec. V nemocnici mi řekli, že to přejde, ale stále to přetrvává. Doktorka mi řekla, že mi tam asi napíchli nerv a že to bude na dlouho než to přejde. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Mějte se zatím krásně

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
14. 6. 2025 20:13
14505
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jizerka