Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro Blanche
kalo
| 25. 5. 2009 11:14
Jsem 12.den po operaci a zatím rekonvalescence probíhá v pohodě. Občas něco bolí, ale to patří k tomu. Netahám těžké věci, snažím se šetřit. Po krátké procházce jsem hodně unavená, okamžitě lehnu a usnu. No a samozřejmě v noci je pak problém se spaním.
Pokud jde o tu chřipku, těžko říct. To jsem ležela týden v horečkách, ale nebyly bolesti.
Hezký den, Eva.
krásný den všem
bubacek
| 25. 5. 2009 09:30
Po LAVH (dělohy) 18.den
Jsem na tom podobně jako Mirjana. Cítím se docela fajn. Zádné větší obtíže nemám. Ani nějak nešpiním. Občas, když dlouho stojím jako včera při vaření, tak pak cítím , že břicho táhne. Tak si chvilku sednu a pak je dobře. Občas mě píchne a cítím to kolem vpichů, ale jinak to jde. Také chodím na procházky. Sice menší než jsem zvyklá, ale asponˇněco.
Dnes jedu na první kontrolu, tak doufám, že bude vše v pořádku. Mám také u vpichu v pupíku menší bulku a trčí mi tam kousek stehu. Tak nevím.
Až se vrátím písnu jak jsem dopadla.
Mějte se zatím moc krásně, užívejte si sluníčka a hlavně se pěkně uzdravujte.
večerní pozdrav
Blanche
| 24. 5. 2009 22:30
Hezký večer, vám všem

Vrátili jsme se s manželem před chvílí z chalupy,manžel se kouká na
nějaký pro mne nezajímavý program a tak jsem se koukla ,co se zde
nového děje. Minulý týden ve středu uplynulo 6 týdnů od operace (8.4.)a
ve čtvrtek uplynul týden, co jsem nastoupila do práce. Myslím si,že se
vše vrátilo do kolejí jako před operací. Doma už dělám absolutně
všechno, jen nevěším prádlo a netahám těžké věci a v práci se snažím
dodržet, že každý den v poledne se jdu na půl hoďky projít a cestou
domů vystoupím o dvě zastávky dřív a dojdu domů pěšky, protože jak už
některá z vás napsala, po dni stráveném pří kanc.práci mám pocit
zmuchlaného břicha.Taky jsem na radu gynekoložky začala cvičit cviky na
posilování pánev.dna.Mějte se krásně a držte se,vše bude v pohodě jsem
toho důkazem.

Kallo,měla jsem pravdu s chřipkou? Blanche
bricho
kapujda
| 24. 5. 2009 19:59
Zdravim vsechny! Ch tela jsem se zeptat, mam rez, ktery asi nebude skoro videt, ale vzdycky jsem mela ploche bricho a ted tam mam takovy lalok a do niceho se nevejdu. Splaskne to nekdy? Mam necely tri tydny po operaci. Ne ze bych byla nejaky drobek, ale kila navic mam v bokach a na stehnech. Diky za odpoved, nebo za radu co s tim.
pro hellu -setkání
mirjana
| 24. 5. 2009 12:06
Ahoj, budu se moc těšit.
Dopoledne tam nebude moc lidí, ale já si vezmu na sebe něco červeného, takže bychom se měly poznat. Doufám, že to vyjde . Dcera jde dopoledne opět do Motola do poradny, snad bude v tu dobu ještě celá . Pokud by se něco přihodilo (např, bych musela s dcerou do porodnice ), dám vědět.
Budu se těšit.
Jarka
pro mirjana - setkání
hella
| 24. 5. 2009 11:43
Ahoj Jarko, tak tento čtvrtek v cca 10.15 h Frutissimo café (před vchodem do CaA). Pro jistotu, abychom se poznaly, budu mít v ruce růžovou kytku - gerberu.
Ještě před odjezdem do Metropole jukneme na tuto diskuzi, zda se něco nezměnilo. pokud ano, dáme si vědět touto cestou.
Počítám s tím a těším se. h.
ecila
MARKYSEK
| 24. 5. 2009 11:12
Určitě se ozvu,příští týden si musím vyřídit vyšetření před narkozou.Ale jsem ráda,že to nic není jak jsi psala zatím papa
markysek
ecila
| 24. 5. 2009 10:51
Ahoj,tak ti budu držet palce,já jdu 2.6.na kontrolu.Ozvi se pak.Pa ecila
ecila a zz
MARKYSEK
| 24. 5. 2009 10:15
Ahojky tak já jsem byla na operaci loni v září ,udělala se mi taky granulace a polyp,jdu to odstranit 2.6,snad už pak budu mít klid.Přeji všem krásný i když zatažený den papa Markysek
pro hellu - setkání - návrh
mirjana
| 23. 5. 2009 20:41
Ahoj navazuji na naši diskusi ohledně setkání. Prolezla jsem u nás v rámci vycházek kdeco a nakonec se mi nejvíc líbily možnosti na Zličíne v Metropoli. Od nás z Řep (i z Bílé hory) tam jede autobus 164 a mohla bych tam dorazit dopoledne kolem 10:15. Je zde hodně možností, např. Fruitisimo Café před vchodem do CA, kavárna Praha před Intersparem (ale zde se kouří), nebo nahoře v prvním patře kavárna Lavazzo. Pokud by se Ti to hodilo, vyber si místo a dej mi vědět. Mohla bych pondělí nebo ve čvrtek dopoledne. Můžeš mi napsat mail, který jsem přidala do profilu. Měj se moc krásně a zdravím
Jarka
pro mmmm
mirjana
| 23. 5. 2009 20:33
Po LAVH (vše) 16. den
Ahoj, určitě ta únava včera byla určitě z toho, jak jsi se v práci snažila udělat svou běžnou práci. Jsi ale na nemocenské (bídné) a takže Tě nikdo nemůže nutit, abys ve své nemoci běhala do práce. Já sama sice také s kolegy v práci koumunikuji, ale jen mailem na vzdálený přístup. Myslím, že stejně zvládáš dost - šít, pečovat o zahrádku a vařit.
Tvoji lékaři Ti nenabídli hormony. Mně je moje paní doktorka nabídla. Říkala, že bych je ohla začít brát cca měsíc po operaci. Moc se mi nechce, neb mám křečové žíly, které mohou být kontraindikací, takže se musím ještě poradit s panem doktorem, ke kterému chodím na sklerotizaci žil. Vím ale, že hormony jsou dobré nejen proti návalům (ty se dají ustát i náhradními prostředky), ale zejména proti osteoporéze. Pokles hormonů může mít negativní vliv na osteoporézu. Tak stále váhám.
Takže Ti držím palce v rekonvalescenci a věř, že to chce jen čas.

Krásný víkend přeje Jarka
pro mmmm a hellu
mirjana
| 23. 5. 2009 20:21
LAVH 16. den
Ahoj,
asi jsme na tom všechny hodně podobně, i když já sama žádné velké problémy nemám. Snažím se opravdu chodit o vycházkách ven a to mi pomáhá, i když také někdy cítím tah v okolí vpichů, Na jedné straně mám také ještě trochu bouličku, která se dofám musí vstřebat. Břicho také ještě nemohu zatáhnout, jak bych chtěla. Břicho také cítím, když popadnu v obchodě těžší kousek, než bych měla. Snažím se hídat, abych nenosila víc než dvě kila, ale už jsem domů z krámu přinesla i víc. Včera jsem také odpoledne usnula a cítíla se také nějak víc unavená, než jindy. Pokud ale již zvládáte trhání plevele a velký úklid v domě, pak jste na tom úplně skvěle. To byste určitě před dvěma nebo třemi týdny nezvládly. Musíme to brát pozitivně a radovat se z každého maličkého zlepšeníčka. Já sama si na všechno v domácnosti ještě netroufnu - zejména ne na luxování - máme dost těžký vysavač. Jen vařím, mohu i žehlit, šiji trochu na stroji a uklízím nejnutnější povrchy. Koš s mokrým prádlem také netahám. Občas také vypomáhám dělat něco do práce, ale jen z domova - na vzdálený přístup. Do práce bych totiž během vycházky ani nestihla dojet. To sezení u PC ale stále není ono. Váha také začala jít pomaloučku nahoru, musím se hlídat. Když ale domácímu medovníku, který mi dnes přinesla sestra dodatečně k narozeninám (ty jsem strávila v nemocnici) prostě odolat nejde. Prostě zdá se mi, že svět je po operaci krásný a nějaké drobné maličkosti, jako mírný tah v břiše nebo nějaké píchání či větší únava, mě rozházet nemohou. Hlavně že už je to za námi.
Tak to musíme brát.
Tak se také mějte moc krásně
Jarka
pro mmmm
hella
| 23. 5. 2009 13:25
LAVH , 25. den
Ahoj mmmm, měly jseme stejný termín a myslím, že jsme na tom i stejně co se uzdravování týká. Já jdu na kontrolu 15.6., stále špiním, ikdyž možná už trochu méně. Včera jsem byla na nákupu v hypermarketu, cítíla jsem se dobře ale když jsem se snažila manipulovat s košíkem na kolečkách, tahlo mi, přesně jak říkáš, kolem pupku . Večer jsem byla dost unavená a dneska se cítím podstatně hůř než včera. Každá jen trochu větší námaha mě opravdu hodně vyčerpá, ikdyž mi před tím přijde, že už jsem v pořádku a můžeu dělat cokoliv. Potřebovala bych dělat na zahradě, ale ne jen občas někde vytrhnout plevel a udělat velký úklid v domě. Ta rekonvalescence opravdu hrozně dlouhá. A co se týče váhy, jsem na tom stejně jako ty. Zhubla jsem cca 3 kg a teď se snažim slespoň nevečeřet, abych si to udržela. Je to těžké. Minimální pohyb, časté povalování a obrovská chuť na cokoliv. Řeším to tak, že v 5 hodin jím naposledy buď kousek samotného vařeného masa s rajčaty a salátem nebo vejce. Piju hodně vody s citronem, ale občas teké nevydržím a hned druhý den mám o půl kila více. A přesně jak říkáš, připadá mi, že mám také stále nafouklé břicho. Ale musíme si říkat, hlavně, že to už máme za sebou. Vzpomínáš, jak jsme se před 5 týdny bály? To byl ten poslední víkend před operací. Teď už je mnohem lépe, né? Měj se krásně a zase někdy. h.
pomalé uzdravování
mmmm
| 23. 5. 2009 10:51
25.den po operaci./děloha i vaječníky/
Tak mě tato diskuze opět trochu uklidnila. Delší dobu jsem tady nebyla,ale včera mě začalo dost táhnout břicho, tak jsem sem přišla na radu.Dočetla jsem se , že vás to trápí taky. V bodě vpichu pod pupíkem mě to dost táhne.Dostala jsem strach, že mě to nějak klesá, včera jsem celé odpoledne ležela a 4 hodiny spala!! A to poté, co jsem přišla z práce, kde jsem jako robot 2hodiny pořizovala data. Přišla jsem i dost rozladěná, protože to v práci považují jako samozřejmost, že si svou práci udělám,ať jsem nemocná sebe víc.
Doufám, že to břicho, to táhnutí je normální, žádný vnitřní steh ze mě ještě nevypadl, špiním pořád, jedenkráte i krev, ale do rána to přestalo. Jinak únava je děsná, nedovedu si představit, že bych už chodila do práce, doufám, že budu ještě měsíc doma. Na kontrolu jsem objednaná až 10.6 a to do HK, kde mě operovali. Můj gynekolog se tomu divil, proč ještě si mě tam zvou, přitom on se na mě ještě ani nepodíval - říkal, že až příští týden. Doufám, že mně řekne, jak jsem na tom s těmi stehy. Je to už starší pán a já mu nějak přestávám důvěřovat.
Hormony zatím neřeším, v noci se občas zpotím, ale připadá mi, že to je trochu lepší než po návratu z nemocnice, to jsem každý třetí den měnila povlečení.Asi bych zkusila ten Sarapis-je to na bázi včelího produktu a i na této diskuzi ho dost chválíte. S váhou taky nic moc, mám příšerné chutě na sladké, přibrala jsem po operaci asi 1,5 kg, což je ještě dobré, ale to se fakt hlídám.Mám pořád příšerné břicho, nafouklé. Pohyb mi chybí hrozně, byla jsem zvyklá jezdit dost na kole, do práce i o víkendech na různé výlety. Teď si jen vozím zadek v autě a když to kolem baráku přeženu s pohybem na zahrádce, jsem na umření a musím si jít lehnout. Vím, že jsem netrpělivá, chce to svůj čas....... Doma se ale nenudím, čtu, koukám na televizi, šiju si po chvilkách letní kostým, něco málo uvařím, vyběhnu na zahrádku, kde pečuji o kytičky a dost odpočívám, polehávám. Užívám si to. Za chvíli budou jahody, tak se na ně těším............ zdravím všechny...........a děkuji vám za příspěvky, vím, že v tom nejsem sama............
pro nadenu
darling11
| 22. 5. 2009 21:22
ahojky, 17. po LAVH
mě hlava taky dost dlouho bolela, týden po návratu se to zlepšilo a ted už jen vyjímečně a to na bolení hlavy trpím, tak snaž se vydržet, přeji krásné uzdravování
písmenka
nadena
| 22. 5. 2009 16:46
Tak poslední pokus. Pokouším se napsat ještě jednu zprávičku, ale nedaří se mi.... Jsem už tak zblblá, že zaměňuji písmenka
Pa Naďa
bolesti hlavy
nadena
| 22. 5. 2009 16:31
Ahojky všem, jsem 8 den po LAHV, vše by bylo super, pokud by mě pekelně 5 dní nebolela hlava.Jsem z toho pěkně otrávená, stále nadopovaná a mám ještě problémy se spaním.Má s tímto stavem některá zkušenosti.Děkuji za odpovědi.
Krásný večer a sluníčkové dny Naďa
Ahoj děvčata,
Emanuela
| 22. 5. 2009 15:05
LAVH: 15.4.2009
tak jsem dnes přišla z kontoly od své gynekoložky. Jelikož mi vnitřní stehy nevypadaly, tak mi je pinzetou vytáhla, ani to nebolelo. Jinak jsem už bez potíží, občas mě táhne břicho, ale to je asi běžné, píše to tady více z Vás. Od 1. června nastupuji do práce. A taky po těch 6-ti týdnech můžem zkusit milování, mohu se koupat i prý jezdit na kole, ale nepřehánět to. Tak Vám všem absolventkám přeji taky brzké uzdravení a slunečný víkend. Zdraví Ema...
granulace
zz
| 21. 5. 2009 10:57
k té granulaci, doktor mi řekl, že je z rychlého hojení v pochvě, no nevím. Říkal, že by mi ji mohl seškrábnout, ale mohla bych krvácet, pak to nechal být. Po pravdě by se nechtělo znova pod kudlu a jestli se dělá ambulatně,to nevím. Potíže jsem žádné neměla, špinila jsem asi týden v nemocnici, doma už vůbec ne. Vůbec by mi nevadila nějaká jizva vzadu v pochvě, jsem ráda, že to mám za sebou a znovu do sebe nechat řezat, to se mi moc nechce. Mějte se, Zuzana
zz
ecila
| 20. 5. 2009 22:55
Ahoj,operace 10.2.09 a teď v pondělí jsem byla na odstranění granulace z poševní jizvy.Můžu tě uklidnit,vůbec nic to není,bolesti také žádné,jen je nepříjemné opět to čekání než půjdeš na sál.Nástup byl v 8h,na sál jsem šla cca v 10.15,výkon nevím jak dlouho trval(nebyly tam nikde hodiny),ale myslím že kolem 10minut a domu mě propouštěli v 13.30h.To pondělí jsem doma pak prospala(asi únava z narkozy) a druhý den už byl v poho ,jen jsem trochu špinila a dnes t.j. třetí den jsem úplně o.k.Tak se neboj a čím dřív to budeš mít za sebou tím to bude lepší.Měj se a ahoj ecila
opět špinění
leni
| 20. 5. 2009 20:09
Děvčátka ahoj dlouho jsem se neozvala ,protože jsem si myslela že už jsem v pořádku dělohu mi vzali 13.1. a do minulého týdne jsem měla celkem klid teď asi týden mám neustálé bolesti v podbříšku něco jako když jsem měla dostat menstruaci a trošku špiním. Máte s tím někdo zkušenosti co s tím. Díky
pro mirjana
hella
| 20. 5. 2009 17:28
ahoj Jarko, klidně i pizerie, jen mi pak musíš dat přesnou adresu. Já si to najdu na mapě. Příští týden bude fajn, alespoň na tom budeme zase o trochu lépe. Doufám. Těším se h.
pro geminii
mirjana
| 20. 5. 2009 16:50
Ahoj, mám vycházky i navečer po 18:00 hodině, ale můžeme se domluvit, až nebudeme omezeny časem. Vypadá to, že bych mohla do práce už někdy začátkem června. Já se totiž kromě občasného tlaku nebo tahu v břiše cítím jinak docela dobře.
Moc ráda se s Tebou uvidím. Jinak já jsem také docela pěkná kulička . To, že jsem cvičila mi jen pomáhalo, abych nebyla ještě větší.
Tak se také měj moc dobře doma i v pracovním procesu.
Zdravím
Jarka
pro minka
mirjana
| 20. 5. 2009 16:43
Zkusila jsi jíst častěji a méně? To funguje, alespoň u mé dcery to tak bylo, ale ta je mladá a hubne rychle.
Mně se to povídá, ale já jídlo přímo zbožňuji, ale chtěla bych si váhovou ztrátu uhlídat. Bohužel je to hodně o vůli a to je i můj problém. No snad až budeme moci cvičit, to bude lepší.
Také držím palce, abys toho svémo mimoně usadila a odkázala do patřičných mezí. Máš pravdu, nejdůležitější je koukat na svět pozitivně a vědět, že jsme zdravé. .
Moc držím palce a s váhou se netrap.
Jarka
pro hella - pozvání
mirjana
| 20. 5. 2009 16:37
Ahoj,
zkusím něco vymyslet. Napadá mne zatím jen pizzerie u nás v Ovusu, ale sama jsem tam nikdy nebyla. Já sama autem nejezdím, i když řidičák mám déle než manžel. Kdysi jsem i jezdívala, ale mimo Prahu. . Nyní si ale vůbec netroufám a už vůbec ne po Praze. Tak zkusím najít něco v Ř nebo na trase hromadné dopravy. Ale vidím to spíše na příští týden, protože zítra budu mít doma dceru, která mi zde nechá svého psa a vyrazí po kontrolách u doktora. Já bych totiž měla být asi za dva týdny poprvé babičkou. Tak se docela těším, i když si zpočátku miminko asi nebudu moci pořádně zvednout a pochovat. V každém případě se budu těšit na setkání. To už nám bude doufám úplně fajn.
Měj se moc dobře
Jarka
pro Mirjana a spol.
minka
| 20. 5. 2009 15:44
LAVH 6. týdnů
Nazdárek všichni , už druhý týden chodím do práce (ten první teda nic moc) a cítím se OK. Jen odpoledne si někdy chvilku zdřímnu. Poraďte mi, jsem tak hrozně rozežraná nebo je normální, že jsem za 5 týdnů přibrala 4 kila? Před operací 63kg (800 g myom), po návratu z nemocnice 61kg a nyní už 65kg-hrůza !!! Dost mě štve, že nemůžu cvičit, jediná aktivita procházky se psem, ale hezky zvolna a tělo měkne a kyne .
Jsem dost v pohodě, v úterý 26.5. máme první stání rozvodu s mojím mimozemšťanem . Docela jsem zvědavá, jak to bude u soudu zdůvodňovat, že nechce ženu bez dělohy - asi to bude soudní rarita .
Přeji všem sluníčkové uzdravování, když vás čtu, přesně si vzpomínám na ty vyděšené pocity pálení, bolení břicha, tahání stehů uvnitř, nafouknuté břicho, ale všechno chce svůj čas pozitivní myšlenky (i když ta granulace mě trochu vyděsila, mám kontrolu 28.5. po 7 týdnech) nejdůležitější je si neustále uvědomovat, že teď už jsme uzdravený nebo zdravý? holky.
Lenka
Zdravím všechna děvčata..
Geminia
| 20. 5. 2009 15:37
bezděložky bych neříkala.. jsme prostě bez problémů..
holky k světu, ne?
Všechny se opatrujte, já už teď moc nestíhám, tak jen občas nakouknu..
Alena
pro mirjana, hella
Geminia
| 20. 5. 2009 15:35
Ahoj děvčata...
Tak já už jsem zajetá v pracovním procesu, problémy žádné nemám, ale radši se hlídám.. jak už psala mirjana, s tím kolem opatrně, stejně s těžkými věcmi.. kvůli poklesu močového měchýře..
Co se týká setkání tak dopoledne samozřejmě nemůžu, jednak jsem v práci a ještě na opačné straně Prahy..
Ale sejdu se s vámi ráda, až budete zdravé a vycházky kdykoliv
Bříško mě taky pobolívalo, no spíš to byl tlak, ale na opačné straně, než jsem měla drén.. ještě teď občas, když jsme hodně fyzicky unavená, bříško cítím (píšu bříško, ale já jsem pěkná kulička )
Tak se opatrujte a ráda vás uvidím Alena
pro zz - granulace jizvy..
Geminia
| 20. 5. 2009 15:25
řez břichem 4.3. 2009 (už dny ani týdny nepočítám)
mě paní doktorka 7 týdnů po operaci řekla, že mám náběh na granulaci jizvy, že se to v nemocnici sešrabuje, ale prý to může zmizet, dala mi čas do konce června, kdy se mám objednat na kontrolu v čedrvenci.. takže asi máš ještě čas..
Přeji dobré uzdravování Alena
pro zz
hella
| 20. 5. 2009 14:55
Ahoj zz, chápu, že se ti do nemocnice vůbec nechce, ale jak psala ecila, je to jen mini zákrok na půldenní hospitalizaci. Je to otrava, viď, člověk si myslí, že už to má za sebou a přád něco... Jinak zřejmě to není nic vyjímečného, protože jsem tady na to narazila již několikrát. Možná by bylo lepší ten zákrok podstoupit a mít to definitivně za sebou. A mít klid.
Chtěla jsem se ještě zeptat (určitě i za ostatní děvčata) měla jsi nějaké potíže? Jak jsi se hojila po opeaci? A nevíš, z čeho to může vzniknout?
Držím palce (musíme si pořád říkat, že to jen prkotina, že jsou mnohem horší věci)..
Pa pa h.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
14. 6. 2025 20:13
14505
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jizerka