Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro Geminia
bubacek
| 18. 5. 2009 12:40
s tím špiněním to není tak hrozný. Já jen tak málo.Ale mám pocit, že když mě trošku víc bolí břicho, tak i více špiním. Hlavně když nekrvácím. Dávám si pozor .
Měj se hezky Zdena
pro Minka
mirjana
| 18. 5. 2009 12:28
Minko máš také můj obdiv a podporu. Je dobře, že s takovým omezencem jsi se rozhodla rozejít a ještě to zvládáš s humorem. Já také věřím, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Když někdo může být tak hnusnej, pak si opravdu nic dobrého nezaslouží. Mám bohužel také jeden příklad z příbuzenstva, kde pán tvorstva je schopen ničit psychicky život vlastní dcery. Já mám naštěstí doma mužského hodného, který se ujmul i některých domácích prací, které dříve nedělal, ale ne každá má to štěstí. Tak Ti přeji, abys to i nadále zvládala s takovým nadhledem a humorem, jako doposud. Ono to je někdy těžké, ale věř v ty boží mlýny. Moc držím palce. Máš můj velký obdiv.
Jarka
Pro bubacek
Geminia
| 18. 5. 2009 12:21
Jinak mě v nemocnici doktor taky prošmátl.. měla jsem z toho strach, ale nic to nebylo..
Nevím, jestli ses mě ptala ty nebo někdo jiný, jak dlouho jsem špinila.. tak po návratu z nemocnice asi 10 dní, opravdu jen malinko.. pak nic, jednou zase, ale to se prý hojí vnitřní stehy, jak by došlo ke krvácení (krev je na vložce červená), jet do nemocnice...
Ale to by musela některá z nás opravdu přehánět, ale jsme holky rozumné, neděláme to..
Ahoj Alena
pro bubacek
Geminia
| 18. 5. 2009 12:18
aha, tak to jsem nějak zapomněla.. ale vycházky ti asi napíše doktor, po hysterektomii jsou jiná pravidla než při jiné nemoci..
Tak rychlé a dobré uzdravování Alena
Pro MajdaK, kapujda..
Geminia
| 18. 5. 2009 12:10
No vidíte děvčata, já začala masírovat a vytvořil se mi u jizvy infiltrát, pak kousek jizvy praskl, infiltrát vytekl.. pak jsem omývala řepíkem, nic nemasírovala, netlakovala.. jizvu mám krásnou, žádné zatvrdliny.. jak říká kamarádka, zdravotní sestra - někdy přílišná péče může i škodit.. hlavně často mýt mýdlem, osušit, nechat větrat.. teď jen jizvu natírám mlékem jako zbytek těla.. to ale ne vždy.. řepík určitě pomáhá..
pro Geminia
bubacek
| 18. 5. 2009 12:09
Ahojky, no já už marodím od 9.3. To mi prá vě dělali nejdřív tu ,, konizaci". Pak zjistili,že je to špatný,tak jsem čekala na hysterektomii. Takže s neschopenkou problém nemám. Myslela jsem spíše jestli není třeba, aby se na mě doktor podíval. I když před odchodem z nem. mě prohližel doktor a jeho prst ve mě ,fakt nic příjemného.
I tak ti děkuji za reakci. Měj se moc krásně Zdena
Pro Emanuela
Geminia
| 18. 5. 2009 12:00
Koupání nám myslím v nemocnici říkali nejdříve po šestinedělí, to kolo nevím, ale děvčata to tu někde psala. Spíš záleží najednotlivci, co řekne lékař
pro kapujda..
Geminia
| 18. 5. 2009 11:57
Nám šili samovstřebávacími jen uvnitř, venku klasickými nitěmi (tedy chirurgickými).. tak se to většinou dělává i při ostatních operacích, takže z jizvy na břiše mi nit poslední den vytáhli, jen to šimralo
Ty samovstřebávací se asi rozloží po delší době, na kontrole po 7 týdnech doktorka ještě jednu kličku nahmátla..
Pro bubacek..
Geminia
| 18. 5. 2009 11:52
Měla bys jít co nejdřív, nahlásit, že ses vrátila po operaci, tvůj gynekolog vlastně vystavuje pokračovací neschopenku, která je teď komplikovaná těmi 3 dny neplacenými, zbytek platí zaměstnavatel, pak pojišťovna.. a dává vycházky.. teda pokud jsi zaměstnaná, jinak je to asi jedno.. mě doktorka poprvé ani neprohlížela, jen se podívala na jizvu na břiše, vyptávala se.. v nemocnici mě před odchodem prohlídli, i vnitřek a přes sono ledviny,.. nevím proč, byl tam nějaký nový doktor, tak možná, aby ho zaměstnali
Pěkný den Alena
krásný den všem
bubacek
| 18. 5. 2009 10:44
Po LAVH 11 den.
Tak dnes se cítím opravdu dobře. Včera tomu tak nebylo.Nevím,ale včera mi bylo nějak mizerně.Tak jsem se těšila, že půjdu na chvilku ven,ale nakonec jsem skončila v postely.Jinak s tím močákem to polevilo,tak snad to bude dobré.
Chtěla jsem se zeptat,, když mě propustily domů,tak mi bylo řečeno,,do 5 dnů ke svému gyn. na kontr." On si mě ale objednal, ještě před tím, až na 25.5.Jak to máte vy ostatní? Nechtěla bych něco zanedbat. Nenapadlo mě abych se zeptala. Asi tam zavolám.
Mějte se zatím všichni moc krásně, přeji všem rychlé uzdravení.
všem absolventkám
vwin
| 17. 5. 2009 19:41
Dobrý den, gratuluji vám všem, které jste v posledních dnech absolvovaly operaci a přeji vám rychlé a bezproblémové uzdravování. Já jsem po operaci 8 týdnů, týden už chodím do práce. Protože jsem úřednice, nepřipadalo mi nutné být už dále doma, i když pan doktor mě trochu přesvědčoval. Ale všechno je v pohodě, jen se i nechce po ránu vstávat, byly jsme s mojí 4letou holčičkou těch pár týdnů zvyklé spát dlouho, teď se v 5.30 opravdu nechce. V práci však žádný problém, trochu jsem se bála "pomačkaného břicha" z dlouhého sezení, ale vůbec nic necítím. A aby moje zpráva o mém uzdravování byla úplná, tak ještě přidám větičku o tom, že i první manželské radovánky po operaci byly naprosto bez problému a bez bolesti. Takže to jsou moje pozitivní zprávičky. Mějte se všechny dobře, užívejte hezkého počasí.
pro minku
kapujda
| 17. 5. 2009 18:34
Ja v tom rozcileni zapomnela napsat, ze ten vzkaz byl pro tebe.
omezenci
kapujda
| 17. 5. 2009 18:33
Neda me to a musim ti poprat, abys vse zvladla. Nemuzu pochopit,ze jeste dnes existuji idioti, kterym vadi zena bez delohy,nevim k cemu ji potrebuje on. Musime vychovavat syny, aby uz nebyli takhle omezeni i oni. Ty to urcite zvladnes v pohode a jeste si najdes chlapa, ktrej je normalni a vse si vynahradis! Moc ti to preju!
PS
minka
| 17. 5. 2009 15:56
.Vítám doma všechny úspěšné absolventky a přeju rychlé a bezbolestné hojení
keri, 2DNR
minka
| 17. 5. 2009 15:54
Díky za účast, ale teď už je mi fajn. Před dvěma lety jsem řešila také problém myomu a hysterektomie, ale kvůli manželovi jsem podstoupila poměrně bolestnou embolizaci, která nepřinesla trvalý výsledek a tak jsem si myslela, že pochopí... NIc takového se nestalo a tak dnes nemám myom, dělohu ani manžela , ale pomalu se začínám zapojovat do normálního života a nemám žádné zdravotní problémy a to je přece fajn. Vždyť ve 43 přece život nekončí, ne?
pro bubacek
kakamila8
| 17. 5. 2009 09:59
Ahojky moc děkuju.Jsem ráda,že jsem už doma.V nemocnici jsem čtyři dny nejedla měla jsem dietu zhubla jsem o čtyři kila.V uterý jdu na vyndání stehů z pupíku a za čtrnáct dní ke své gynekoložce.Ted ležíme s dětma a koukáme na televizi moc toho nedělám neboj akorát jsem zapla pračku.A ještě udělat něco k jídlu.A odpočívat.Tak zatím ahoj Petra
pro nadenu
Emanuela
| 17. 5. 2009 09:32
Ahoj Naďo,
gratuluji Ti, že to máš za sebou a takřka bez problému. Já jsem na tom podobně, jsem dnes 32 dnů po LAVH a cítím se fajn. Doma probíhá rekonvalescence lépe než v nemocnici, tělo si samo řekne, co už můžeš a co ještě ne. A počasí nám přeje. Já jdu ještě v pátek na kontolu a asi od 1.6. do práce. Ještě se budu muset zeptat doktorky, kdy mohu chodit plavat či jezdit na kole. Jinak už doma dělám takřka všechno, ale okna jsem si ještě umýt netroufla, možná půjdu trochu vyplét zahrádku, po tom včerejším slejváku snad to půjde snadněji. Tak se Naďo rychle uzdravuj, ať můžeš upalovat v tu středu domů, má být příští týden krásné letní počasí.
Ahoj Ema...
pozdrav z nemocnice
nadena
| 17. 5. 2009 08:54
Ahojky všem,
tak jsem třetí den po operaci, doktoři to zvládli na jedničku, vše mám venku a laparem.Musím říct, že kromě již zmíněného nízkého tlaku,mi je fajn.Ještě druhý den po operaci jsem měla tlak 59/38, takže jsem si ani nesedla, kolabovala jsem v leže. Dneska mi "vylítlnul" !!!! už ho mám 90/50 , strava normální, nemám problémy ani při močení a už jsem zvládla jít i 2x na velkou. Je pravda, že jsem asi pár "deka" shodila...mám velikost 36, ale myslím, že i ta mi bude velká .Jinak všem čekatelkám!!! Psát, že se nemáte ničeho bát, je sice pravda, ale nikdo Vám to nevymluví, stejně budete mít strach. A já si můžu už jen přát ,abych neměla žádné problémy a mohla jí ve středu domů. Mějte se moc fajn a těším se na písmenka.
Papa Naďa
kakamila8
bubacek
| 16. 5. 2009 19:55
Tak tě také vítám doma
Je to príma pocit,mít to za sebou,vidˇ?Tak to hlavně doma moc nepřeháněj..Zjistila jsem,že nic neuteče.Takže se šetři a odpočívej.pa pa
ahojky děvčata
bubacek
| 16. 5. 2009 19:39
Po LAVH ,9 den.
Tak jsem si taky udělala chvilku,že písnu a podívám se na příspěvky.No a nestačím se divit kolik jste toho napsali.Já teda nemám nějak výrazné bolení,ale včera jsem se taky asi předcenila a večer mi moc dobře nebylo.Bříško se ozívalo.Takže plně souhlasím,že se musíme opravdu šetřit.Dnes se cítím lépe.Ráno jsem něco málo navařila a odpoledne jsem odpočívala.

Nevím přesně jaké bolení močáku máte na mysli,ale já měla takové divné bolení už v nemoc. Ted je to lepší,ale cítím jako by se mi pořád chtělo čůrat.A vlastně chodím pořád.Tak nevím jestli bych si neměla dojít k doktorovi.
Jinak se cítím fajn a už se těším až budu moct vyrazit na procházku.Zatím se toho trošku po včerejšku bojím.To jsem právě taky chodila po venku.
Tak zatím
Pro Minku
2DNR
| 16. 5. 2009 14:29
Minko, máte můj obdiv, zvládat takové problémy najednou (operace, finance, rozchod) to musí být člověk hodně silný. Asi můžete být ráda, že jste se toho "chlapa" zbavila. Když se mohl takhle zachovat, určitě za mnoho nestál. Přeju hodně štěstí!!!
pro minku
Keri
| 16. 5. 2009 14:23
Ahojky, tak to Ti přeju hodně síly! Bohužel i takový je život, mám to za sebou, tehdy bylo dětem 7 a 15 let. Musela jsem začít úplně od začátku v novém městě , v novém bytě a hlavně se postarat o živobytí. Do té doby jsem nepracovala, dcera měla od narození veliké zdravotní problémy, operace, nemocnice... Člověk zvládně v životě i to čemu by nikdy nevěřil, že by zvládnout mohl. Je to už 7let, dcera se v létě bude vdávat a mě potkalo po šesti letech života "samostatné jednotky " štěstí v podobě kvalitního muže.
Drž se a vše dobré přeje Keri.
močové cesty
minka
| 16. 5. 2009 13:23
Nazdárek, píšete o bolesti a pápení při čúrání, to jsem měla už v nemocnici a při propouštění jsem dostala na týden tablety Furantoinu - na zánět močových cest. Prý to může být a ty prášky pomohly.
Všem co se mi diví: Nejhorší to bylo před operací, ale pak jsem si uvědomila, že než poslouchat "toho co se nazývá pán tvorstva" a přitom má IQ houpacího koně a odmítá jít do manželské poradny, protože on nebude hnusnej vykastrovanej mrzák, tak to radši nic a klid. Jen jsem nedokázal pochopit, jak se někdo takhle změní. Ale říkám si, že Boží mlýny melou pomalu a jistě - ne, že bych mu něco pzlého přála. P.S. už máme datum rozvodu, takhle rychle funguje naše soudnictví .
pro Kapujdu
MajdaK
| 16. 5. 2009 08:03
Poctivě čtu všechny příspěvky, měla jsem operaci řezem 19. 3. Jizvu jsem poctivě natírala buď měsíčkovou mastí nebo sádlem. V jednom místě mi taky dost táhla, tam jsem tlakovala obzvlášť poctivě. Úlevu jsem cítila vždy po promazání a tlakování jizvy. Protože mi šli jizvou, kterou jsem už na břichu měla, ale to bylo z chirurgie z roku 1990, klasické šití, žádný plastický steh, řekl mi doktor před touto operací, že budu mít jizvu hezčí. Moje maminka pochybovala, když tu jizvu ze začátku viděla, na jednom místě to bylo víc stáhnuté, ale opravdu, to byly ty vnitřní stehy, které to dělaly, stahovaly. Po vstřebání (určitě 6 týdnů) se ta jizva změnila, "vytáhla", ale určitě na to má vliv to tlakování, ještě teď to jednou denně dělám (říkali určitě po dobu 3 měsíců), ze začátku to docela i bolelo, ale vždy jsem to prováděla tak dlouho, aby se to jakoby "rozmasírovalo" (nejméně 5 minut). Měla jsem ještě jeden problém s jizvou, kdy se mi spodní konec rozlezl, statečně jsem se snažila sama toto vyhojit, ale nakonec jsem šla do nemocnice, aby se na to podívali a poté se to začalo hojit rychlostí blesku (správná mastička, sprcha vodou, mýdlo) a tak určitě, máš-li pochybnosti, raději se zajdi poradit, ušetříš si nervy i čas na hojení.
Držím palce Majda
pro Geminiu
kapujda
| 15. 5. 2009 23:15
Dekuju za radu, ten repik si koupim. Unas v nemocnici zasivaj tyhle jizvy samovstrebavajicimi stehy, vubec nevim jak dlouho se muzou vstrebavat. S tou praci budu muset spomalit, to vis mam doma dva chlapi a mam je rozmazleny. Jsem rada za kazdou radu.
Pro kapujda
Geminia
| 15. 5. 2009 21:46
Tak mě napadlo? Vyndali ti v nemocnici stehy? Nezůstal ti tam nějaký? Divný, že ti jizva táhne.. zkus se domluvit se svým gynekologem nebo zavolej do nemocnice.. když jsi doma krátce, tak možná tam.. ale fakt nic nedělej, kladli nám to na srdce!!
Pro kapujda
Geminia
| 15. 5. 2009 21:44
5.3. operace řezem břicha
No to jsi začala dost brzy, vždyť ses sotva vrátila, tak bys měla doopravdy odpočívat .. první týden jsem doma nedělala skoro nic, i jídlo jsem odflákla.. opravdu jsem polehávala.. rozhodně jsem neuklízela, nestála dlouho u plotny.. nezpaomeň, že máš řez břicha, to se hojí déle.. zkus jizvu omývat řepíkem.. kup si v lékárně sypaný řepík, uvař nálev, nech zchladnout, aby byl vlažný, namoč do něj čistý kapesník a přilož na jizvu.. na chvíli.. několikrát opakuj, pak do sucha utři a nech jizvu větrat.. nesmí se zapařit.. to dělaly i moje kamarádky, co měly různé operace.. pomáhá.. vždycky si uvař novou dávku..
Fakt se opatruj, 14 dní se opravdu šetři.. mě kdyby jizva bolela, tak tedy nedělám nic.. a to muž není na domácí práce a dcerce je 11 a taky jsme přežili.. Dcerka mi pomáhala s menšími nákupy, dělala mi nosiče Hodná..
Pěkný večer a krásný víkend tobě i všem.. Alena
pro všechny
kakamila8
| 15. 5. 2009 21:10
Ahojky já mám problémy trošku se stolicí jde to hůř.Sedím takovou dobu na záchodě a pak jen malinko snad se to vstřebá a půjde to.Jinak jsem první den doma odpočívala jsem a vyprala dvě pračky,šla jsem na menší procházku a pak hned odpočívat do postýlky.Akorát mrnousovi jsem musela vysvětlovat,že ho nemůžu vzít do ruky a nesmí po mě skákat .Jinak to v celku jde.Tak moc všem děkuji za rady moc mi pomohly.Tak se zatím mějte a přeji krásnou a klidnou noc.Ještě písnu.Petra

pro Geminiu
kapujda
| 15. 5. 2009 20:22
Dekuji za odpoved. Boli me porad jizva a kdyz jdu na malou tak taky. Ta jizva boli dost a neprestava ani kdyz lezim. Strasne to jakoby tahne, hlavne pri chuzi. Je fakt ze delam mimo zvedani tezkych veci uplne vsechny prace v domacnosti.
pro Keri
mirjana
| 15. 5. 2009 19:18
Ahoj, chápu Jak to máš složité a obdivuji Tě. Nicméně věřím, že i v tak složité situaci v nezbytném případě najdeš práci v příbuzném oboru. Ve zdravotnictví je dle informací v médiích stále nedostatek personálu. Nevím, kde žiješ, ale držím Ti palce. Hlavně ať se vše v dobré obrátí. Určitě to vyřešíš.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
14. 6. 2025 20:13
14505
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jizerka
14. 6. 2025 22:26