Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

2 měsíce od operace
MajdaK
| 13. 5. 2009 18:44
Dnes jsem byla na kontrole po 8 týdnech od operace a vše v pořádku. Doktorka mi říkala: uvidíte, jak vám bude bez dělohy dobře, já na to, mě už je.V nemocnici nám říkali nosit 3 měsíce do 5 kg, pak normální zátěž, dnes doktorka říkala půl roku nic netahat, kvůli močovýmu měchýři, abych pak náhodou nemusela kupovat pro změnu Tena vložky . Já už také chodím tři týdny do práce, ze začátku volné kalhoty, měsíčkovou mast v šuplíku atd.
Ptala jsem se na Sarapis, GS Merilin atd., tak mi doporučila Sarapis, že je nejúčinější. Také mám pocit, že ty návaly jsou trochu větší, je mi při nich větší teplo, je možné, že v létě to prý bude horší, tak jsem na to zvědavá, zatím jsem nic nezačala baštit kromě vápníku,hořčíku, zinku v jedné pilulce. Od té doby, co chodím do práce, určitě lépe spím, nebudím se tolik v noci, tak kvůli nespavosti bych určitě nic brát nemusela. Ale nevypadalo to, že by moje doktorka hormony (Estrogen) nějak zavrhovala, vím, že co doktor, to jiný názor. Uvidím, co bude dál. Pravidelně čtu tyto stránky a stále čerpám různá ponaučení. Díky za to vám všem.
Majda
markysek
ecila
| 13. 5. 2009 17:32
Ahojky,
tak píšu jak jsem dopadla na kontrole.Po třech měsících mě zjistili,že mám granulaci z poševních jizev.Takže v pondělí mě čeká další narkoza.Nastupuji ráno,ale měli by mě hned týž den pustit domu.
Napiš co je s tebou,jestli tobě ten entizol zabral.
Ahoj ecila:)
pro mirjana
hella
| 13. 5. 2009 16:24
Ahoj Jarko, mě už je mnohem lépe. Myslí, že ten 14 den je zlomový. Začala jsem hned "smejdit" po domě a mám strach, abych to nepřehnala.
Jinak to s tou dělohou není můj problém. V mém okolí to naštěstí nikdo neřeší. A i kdyby, stejně by mě to bylo úplně fuk. Reagovala jsem jen na to, co psaly některé z děvčat. Líbilo se jak psala Geminie o některých mužských. Zasmála jsem se a musela jí dát za pravdu. A ny máš také pravdu v tom, že ženská se vždy dokáže postarat o sebe i o ty ostatní.
Jo a pochopila jsem správně, že jste s Gem. z Řep? Mohly bychom uspořádat nějaký sraz. Určitě je nás tady z okolí víc. Teď už bude venku pěkně, nějaké příjemné posezení. Co? pa h.
prp Blanche
hella
| 13. 5. 2009 15:55
Ahoj Blanche, se mnou také ležela paní z Mostu a Mělníka. Také jsem byla minulý rok na kyretáži u Apolináře. A také jsem se tam už znovu nehrnula. Největším šokem pro mě asi byl mladý sanitář, který mě na na stole v té "hodně nepříjemné poloze" připravoval na výkon. Asi víš jak to myslím. To tady na Homolce byli všichni v tomto směru velice ohleduplní a respektovali to, jak člověku je, že má učitý stud. A dokud mě neuspali, dbali stále na to, abych nebyla ani na chvilku nikde nepříjemně odhalena. Což hodnotím snad úplně nejvíce ze všeho, neboť jsem dost stydlivá. Kdybys ještě někdy jela na Homolku, dej vědět. Bydlím téměř vedle. Můžeme dát kafe. Pa h.
pro minka
Geminia
| 13. 5. 2009 15:36
Ahoj, no to já si chytře vzala tenčí, volnější kalhoty.. během dne se několikrát projdu a protáhnu, džíny nosím, ale ne do práce, když dlouho sedím.. na chození..
No ale já budu mít zítra 10 týdnů, kdy mě operovali..

A cítím se fakt skvěle, jako bych omládla.. jen poslední 3 dny mívám občas návaly, zvlášť jak bylo to dusno..
Pěkné dny všem Alena
pro hellu
mirjana
| 13. 5. 2009 12:53
Ahoj,
jsem 7. den po LAVH a také mne trápí větry. Nejhorší je to po jídle. Neměla jsem bezprostředně po operaci žádný nepříjemný pocit nafouknutí, to vše začalo až když jsme v podstatě třetí den dostaly normální jídlo (první den jsme měly jen bujón, druhý den jen kašovitou stravu). V pátek jdu k paní doktorce na kontrolu a na vnější stehy, tak se jí na to zeptám. Jinak jsem zjistila, že mi trochu pomohla malá procházka. V nemocnici mi doporučovali hodně chodit.
Pokud jde o názor, že ženská bez dělohy není ženská, myslím, že je opravdu dost omezený názor. Nejdůležitější přece je, aby byla ženská zdravá. Lidé na vozíku nejsou o nic horší než lidé chodící jen proto, že nemají např. kus nohy.
Hlavně na nic takového nemysli. Nějaký kus sliznice vevnitř z nás skutečnou osobnost ještě nedělá. Ženská je ženská proto, jak se chová, jak myslí, jak se chová k jiným a hlavně, že se vždy dokáže postarat nejen o sebe ale své nejbližší.
Drž se
Jarka
nový poznatek
minka
| 13. 5. 2009 08:54
Ahojky všem, od pondělí chodím do práce, ale dnes jsem si zbaběle musela vzít dovolenou. Včera odpoledne ještě třídní schůzka a já byla od rána ve svých pěkně obepnutých džínách a večer jsem už nemohla ani jít na malou. Břicho mě vevnitř bolelo jak na menzes a měla jsem pocit, že mi snad vypadne i pochva. Musela jsem si vzít čípek na bolest a prášek na spaní. Dneska jsem byla ráda, že jsem si uvařila kafe a už se zase válím. Takže můj poznatek -vytáhněte tynejvolnější kalhoty a žádný frajeřinky, ty počkaj
pro kakmila8
Geminia
| 13. 5. 2009 07:38
Ahoj, vidíš, už to máš za sebou a můžeš taky předávat rady.
A bude ti pořád líp a líp.
Pěkný den Alena
pro Geminii
darling11
| 12. 5. 2009 22:00
mockrát ti děkuji Alenko, dnes se trošku přidalo pálení při močení,a le snad se s tím brzy srovnám. Měj se krásně
pro Keri
kakamila8
| 12. 5. 2009 21:24
Ahoj děkuju ti domů bych měla jít ve čtvrtek tak doufám,že půjdu.Je mi fajn
Pro mirjana
Geminia
| 12. 5. 2009 21:09
Ahoj Jarko,
koukám, že už jsi doma.. vítej doma u nás v Řepákově
Návrat domů vždycky naplní euforií, dnes ti bude připadat vše nové a ohromně příjemné.. přece jen doma je doma..
Kašlání bylo problémem i pro mě..
Já chodím do práce 3 týden a jen mívám po prácei jasi pomačkané břicho, jak tu psala některá z nás, jinak je vše OK

Přeju dobré uzdravování a užívej vycházky, až se doma usadíš, domluvíme se na to kafčo

Hezký večer a ahoj Alena
Pro nadena
Geminia
| 12. 5. 2009 21:00
Ahoj Naďo, ty náš nízký tlak, mě zase poslední dny před operací děsně vylítl.. jinak mám v normálu, ale na anesteziologii mi doktorka říkala, že si tlak při operaci regulují.. Mě pak po operaci slítnul na 100/60, takže jsem se nemohla ani postavit, hned jsem se kácela.. ale během půl dne se to srovnalo.. mysli jen na pozitivní věci, zítyra na tebe budeme myslet a držet pěsti i další den..
Opatruj se a mysli pozitivně.. o mě říkají, že jsem pořád pozitivně nabitá, je fakt, že tak se člověk hojí líp a líp vše snáší..
Hodně sil a hlavu vzhůru Alena
Pro darling11
Geminia
| 12. 5. 2009 20:47
Asi jsem na tom byli všechny obdobně v prvních dnech po operaci..
Přeju Ti rychlé uzdravování Alena
Pro mmmm
Geminia
| 12. 5. 2009 20:45
Ahojky, maminka věděla, proč tě hlídá.. desátý den po operaci jsem tedy po skalce nelezla.. to jsem se starala o domácnost, ale často odpočívala..
A to pálení možná souvisí s tím šitím.. to já neměla..
Já jsem doma hodně četla, knížky, které jinak nestíhám, ani nevím jak, ale těch 6 týdnů doma mi uteklo..
Přeju rychlou rekonvalescenci.. Alena
pro nadenu
Emanuela
| 12. 5. 2009 20:44
Dobrý večer, nadeno, držím Vám palce, uvidíte, že to zvládnete. Máte pravdu nejhorší je to čekání, ale jak už do té nemocnice vstoupíte, tak Vás to úplně pohltí a nebudete mít čas se bát. Já už budu zítra 4 týdny po operaci a cítím se fajn, kromě zvedání těžkých věcí a práce na zahradě už dělám takřka všechno, dnes jsem už i žehlila, i květiny zalévám malou konvičkou, vařím, prostě všechno, na co se mé tělo cítí. Po operaci je snad nejhorší to probuzení se z narkózy, špatně mi sice nebylo, ale měla jsem děsnou žízeň a jako všechny ostatní, taky mě trápily ty větry. A kdykoli budete potřebovat, řeknete si o injekci od bolesti. Mě pak pustili 7-mý den po operaci domů a zítra jdu na druhou kontrolu ke gyněkoložce. Tak jsem zvědavá, co mi řekne. Před operací mi bylo řečeno, že na nemocenské budu 6 týdnů, tak bych měla ještě 14 dnů lenošit. Tak Vám přeju hodně štěstí a brzký návrat mezi nás "absolventky".
Zdraví Ema...
Pto hella
Geminia
| 12. 5. 2009 20:40
Ahoj Heli, souhlasím s tím, co píšeš, říkat o ženské, že když nemá dělohu, že není ženská je opravdu omezené. Chlapi mají v hodně případech všechno a stejně jsou k ničemu

Sama doktorka na anesteziologii říkala, že děloha je orgán, který už v našich letech (kolem padesátky) nepotřebujeme, dělá samé problémy, tak by měla jít ven..

Doufám, že s větrem ses už srovnala, větrací problémy má asi po operaci každý, ale po LAHV obzvlášť, právě kvůli tomu napouštění bříška vzduchem.
Hezký večer Alena
nástup 13.5. brrr
nadena
| 12. 5. 2009 20:31
Ahoj všem, tak jsem naházela pár věcí do tašky, raději bych teda balila na dovolenou a do 10 hodin dopolko,musím být v nemocnici.To čekání je děs-běs.Při mé smůle půjdu na operaci ve čtvrtek jako poslední, už to vidím.A pak mám myslet pozitivně....
Tak pa N.
Všem
Blanche
| 12. 5. 2009 16:37
Omlouvám se taky se mi podařilo, dát tam příspěvek 2x. Počítač šel nějak pomalu a nepočítal s tím, že jsem netrpělivá a pro jistotu jsem to odklikla ještě jednou.
Užívejte si hezkých dnů,brzké uzdravení všem Blanche
Hella
Blanche
| 12. 5. 2009 16:30
Ahoj Hello, dnes jsem se rozhodla, že si trochu zanakupuji a udělám si trošku radost.Ještě jsem se objednala ke kadeřnici, aby si v práci neřekli, že jsem zpustla,až se tam ve čtvrtek po pěti týdnech objevím.
K Tvému dotazu, zda jsem z Prahy odpovídám kladně.Bydlím ve Vršovicích a Homolku jsem si vybrala sama, protože tam pracuje (na úplně jiném oddělení) moje sestřenice,a taky hlavně protože jsem v listopadu byla na kyretáži u Apolináře a nebyla jsem tam vůbec spokojená.Tak jsem se začala probírat referencema a Homolka dopadala výborně.
Taky jsem byla překvapená, kolik mimopražských žen tam leželo.Na pokoji jsem první den ležela na pokoji s paní z Mostu a Ústí, potom až do konce svého pobytu s paní z Roudnice a všechny mi na mé zvědavé dotazy, jak se na Hom.dostaly, mi odpovídaly, že jejich gynekolog má s Hom.smlouvu.Měj se moc hezky B.
Hella
Blanche
| 12. 5. 2009 16:29
Ahoj Hello, dnes jsem se rozhodla, že si trochu zanakupuji a udělám si trošku radost.Ještě jsem se objednala ke kadeřnici, aby si v práci neřekli, že jsem zpustla,až se tam ve čtvrtek po pěti týdnech objevím.
K Tvému dotazu, zda jsem z Prahy odpovídám kladně.Bydlím ve Vršovicích a Homolku jsem si vybrala sama, protože tam pracuje (na úplně jiném oddělení) moje sestřenice,a taky hlavně protože jsem v listopadu byla na kyretáži u Apolináře a nebyla jsem tam vůbec spokojená.Tak jsem se začala probírat referencema a Homolka dopadala výborně.
Taky jsem byla překvapená, kolik mimopražských žen tam leželo.Na pokoji jsem první den ležela na pokoji s paní z Mostu a Ústí, potom až do konce svého pobytu s paní z Roudnice a všechny mi na mé zvědavé dotazy, jak se na Hom.dostaly, mi odpovídaly, že jejich gynekolog má s Hom.smlouvu.Měj se moc hezky B.
pozdrav všem absoloventkám i čekatelkám
mirjana
| 12. 5. 2009 14:59
Ahoj absolovenky,
tak už jsem také doma. Operovali mne LAVH 7.5. (všechno). Nejhorší bylo čekání, protože jsem šla na řadu až jako poslední odpoledne (a bez vody od půlnoci). Navíc se mi po premedikaci udělalo špatně a klesnul mi hrozně tlak. Údajně to byla alergická reakce, takže to prý málem stopli. Naštěstí ne, zvládli to na jedničku, takže nyní je mi už fajn. Zatím mne nic nebolí, jen se cítím stále trochu nafouknutá a mám větry, ale jak jsem se dočetla, trápí to nejen mne. Samozřejmě to trochu zabolí při určité pozici nebo při zakášlání, ale to je normální. Ani únava není zatím tak strašná, jak jsem čekala. Uvidíme dále. Možná dnes působila ta nádherná euforie, že už jdu domů. Cítím se nádherně pozitivně naladěná a vůbec nemám pocit, že jsem ztratila něco jako ženská.
Všem čekatelkám vzkazuji, že to opravdu není nic tak strašného a dá se to zvládnout. Operace se prostě prospí a na bolest nebo i zvracení (mne naštěstí nepostihlo) dají kdykoliv léky. Největší problémy způsobuje pouze náš stres. Doktoři to opravdu umějí a pokud máte štěstí, že jste v nemocnici, kde jsou všichni fajn a sestřičky berou svou práci jako poslání, pak každou hodinu cítíte zlepšení (byla jsem ve Vojenské nemocnici ve Střešovicích).
Moc děkuji helle, bubackovi a všem dalším, které mi držely palce. Také já jim všem držím palce v rekonvalescenci.
Jarka
omluva
gina
| 12. 5. 2009 12:58
jejda omlouvám se. Dala jsem příspěvěk 3x, já šikula
g
pozdrav po 3 mesicih
gina
| 12. 5. 2009 12:21
ahoj všem !!!
přeji všem po operaci rychle hojeni a tady jsou moje poznatky po skoro 3.měsících a po včerejší gyn.kontrole:
gynekologicky jsem uplne v poradku /jeste ale budu chodit na kontroly,nebot jeden vajecnik vykazoval nejakou patolog.zmenu a nasledovala všechna vyšetřeni, která snad existují kromě prostaty/ a mohu vsechno to zn. plavat v bazenu a jezdit na kole. Zvedat ale bremena nebo neco tahat apod to nikoliv, to se opravdu nesmi 1/2 roku !!!
Hormony taky je pry brzo resit ! Ale co ta osteoporoza ? Kdy je teda treba zacit ?? Jim teda pravidleně Sarapis. Ten vyžaduje hodně tekutin
Sem tam denne maly naval horka, ale to je normalni. Chut k jidlu jiz lepsi. Nabrala jsem asi 2 kg. *** tedy nic moc. Spis nic nez moc.
Mohu rici, ze jsem uz relativne dobrá tak 2 měsíce. Opravdu to chce pomalu začinat a tělo si řekne kdy je unavené. MOc mně pomohla chůze. Každy den přidávat kousek. Je to dobre hlavně na ta posunutá střeva. Určitě doporučuji kefíry a acidofilní mléka !!!!
Ale co hlavně ! Nějak se mi docela změnil pohled na svět !
Snažím se nestresovat v práci ani doma. Pořádek nepořádek neřeším, ošklivé věci se snažim si nepřipouštět a dělám si malé radosti denně!! To je hrozně důležité !!!!
Na zaver tedy moje zkusenost je, ze bylo velmi dobre vajecniky rovnou odebrat. Po operaci masirovat bricho smerem po hodinach a jakoby kopirovat tluste strevo, aby vysly vetry a Espumisan se nepotrebuje. Poradne pit a cpat se kefírem a žervém. /maso mi nějak fakt nedělalo dobře./
Všem děvčatum moc a moc zdraví a klidně se ptejte nacokoliv.
Zdraví Vás
g
pozdrav po 3 mesicih
gina
| 12. 5. 2009 12:21
ahoj všem !!!
přeji všem po operaci rychle hojeni a tady jsou moje poznatky po skoro 3.měsících a po včerejší gyn.kontrole:
gynekologicky jsem uplne v poradku /jeste ale budu chodit na kontroly,nebot jeden vajecnik vykazoval nejakou patolog.zmenu a nasledovala všechna vyšetřeni, která snad existují kromě prostaty/ a mohu vsechno to zn. plavat v bazenu a jezdit na kole. Zvedat ale bremena nebo neco tahat apod to nikoliv, to se opravdu nesmi 1/2 roku !!!
Hormony taky je pry brzo resit ! Ale co ta osteoporoza ? Kdy je teda treba zacit ?? Jim teda pravidleně Sarapis. Ten vyžaduje hodně tekutin
Sem tam denne maly naval horka, ale to je normalni. Chut k jidlu jiz lepsi. Nabrala jsem asi 2 kg. *** tedy nic moc. Spis nic nez moc.
Mohu rici, ze jsem uz relativne dobrá tak 2 měsíce. Opravdu to chce pomalu začinat a tělo si řekne kdy je unavené. MOc mně pomohla chůze. Každy den přidávat kousek. Je to dobre hlavně na ta posunutá střeva. Určitě doporučuji kefíry a acidofilní mléka !!!!
Snažím se nestresovat v práci ani doma. Pořádek nepořádek neřeším, ošklivé věci se snažim si nepřipouštět a dělám si malé radosti denně!! To je hrozně důležité !!!!
Na zaver tedy moje zkusenost je, ze bylo velmi dobre vajecniky rovnou odebrat. Po operaci masirovat bricho smerem po hodinach a jakoby kopirovat tluste strevo, aby vysly vetry a Espumisan se nepotrebuje. Poradne pit a cpat se kefírem a žervém. /maso mi nějak fakt nedělalo dobře./
Zdraví Vás
g
pozdrav po 3 mesicih
gina
| 12. 5. 2009 12:20
ahoj všem !!!
Zdraví Vás
g
pozdrav po 3 mesicih
gina
| 12. 5. 2009 12:20
ahoj všem !!!
Zdraví Vás
g
pro kakamilu8
Keri
| 12. 5. 2009 11:21
Ahojky, vítej mezi absolventkami a teď hezky odpočívej!
Měj se dobře. Brzký návrat domů ti přeje Keri
pro blanche
hella
| 11. 5. 2009 21:24
milá Blanche, já nevímco mě to postihlo. Já jím také docela opatrně, i proto, že se mi podařilo zhubout a chtěla bych si to udržet. Já ale nejsem nějak extrémně nadmutá, spíše to vylučování je velmi bolestivé. Tak snad se to zlepší. Jinak v na Homolce jsem byla hodně spokojená a myslím, že i všechny ostatní, které tam ležely se mnou. Připomínalo mi to více než nemocnici nějaké malé příjemné sanatorium. Upravený park, kvetoucí rhododendrony, naprostý klid a pohoda. Hodní lékaři i sestřičky, zvláště některé. Představ si já bydlím jen malý kousek od této nemocnice, pár minut autem a nikdy by mě nenapadlo tam jít, kdyby mě tam neposlal můj gynekolog. Já jsem jen věděla, že existuje, nic víc. Překvapilo mě, že tam byly ženy z různých míst republiky a myslím,. že všechny si to tam chválily. Můžu se zeptat, ty jsi z Prahy? h.
Blanche
minka
| 11. 5. 2009 21:09
Ahojky všem! Dnes jsem 32 dní po operaci a byla jsem poprvé v práci - mám sedavou kancelářskou a byla to nádhera. Úplně jsem psychicky pookřála, všichni na mě byli hodní i když mi hrnuly haldy práce. Je to fajn dostat se zpět do všedního kolotoče, ani jsem neměla čas se pozorovat jestli mě něco nebolí. Myslím, že je to ta nejlepší terapie . Jen odpoledne jsem měla pocit, že mám trochu "zmuchlané" břicho, doma jsem na hodinku usnula, pak večeře, nádobí, procházka s pejskem, prostě mám pocit, že jsem úúúúúúúúúúúplě nová holka .
Přeju všem PO příjemné a rychlé hojení a všem PŘED pevné nervy a hodně statečnosti, protože výsledek stojí zato.
Lenka
Hella
Blanche
| 11. 5. 2009 20:46
Ahoj Hello, jak paní doktorka zjistila, že stehy nevypadaly pořádně nevím, protože nejprve mě prohlížela pomocí háků a pak ultrazvukem a nakonec vše shrnula, když jsem u ní seděla.
Hello ani jsi nenapsala, zda jsi byla na Homolce spokojená.
Přeju Ti, aby jsi se statečně přenesla přes nadýmání. Já jsem takhle vůbec netrpěla, jedla jsem však velice opatrně v podstatě jsem se ze začátku krmila pouze různymi vývary s rozsekaným masem a zavařenýma nudlema nebo rýží a jogurty. Teď už se cpu normálně. Tak na mě mysli ve čvrtek a já napíšu, jak funguju v prac.procesu-papa B.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
14. 6. 2025 20:13
14505
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jizerka
14. 6. 2025 22:26