Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro seminko
Geminia
| 6. 5. 2009 08:27
ahojky, mě bude 50 za 14 dní a něco a měla jsem menzes moc silné, byla jsem anemická.. plno myomů na děloze, tu jsem měla myomatickou od mládí (měla i mamka)..
Ničeho se neboj, ženské co byly se mnou a dělali jim operaci laparoskopicky byly v pohodě, měly prý jen nafouklé břicho (to se nafukuje při této operaci plynem), tak to musí ven
Poslouchej pokyny lékařů, jez jen to co vám dají, hodně po operaci pij (vezmi si s sebou nějakou vodu, příp. míchej s džusem), nemocniční čaj je po pár dnech nesnesitelný
Před operací se hodně zaměstnej, ať není čas myslet na blbosti.. a doktorů se ptej.. já to taky dělám.. prostě co potřebuju vědět, zeptám se.. oni by někteří nic neřekli, tak to musí člověk z nich tahat.. ať se učí, že s pacientem je třeba komunikovat a poučit ho.. Ale řekla bych, že se to už lepší
Měj se hezky a budeme držet pěsti Alena
pro kakamila8
hella
| 6. 5. 2009 08:25
ahoj kamilo8, chci tě trochu povzbudit,měla jsem stejný problém jako ty. Dnes jsem 8. den po operaci. Nedostala jsem menzes v termínu a pak jsem se bála, že to dostanu před operací. Měla jsem z toho dost nervy! 3 dny před operací jsem ještě dostala nějakou virozu (nevím, co to přesně bylo, pálilo mě trochu v krku, bolelo mě tělo a potila jsem se), brala jsem všechny možné vitamíny a klepala se, že to buď propukne a nebo dostanu menzes.V jednu chvíli jsem už neměla daleko do zhroucení a pak jsem si čekla: "No a co, tak dosatnu jiný termín, tak se nepo.... co se vlastně stane? Nic." V životě jsem se musela dostat přes tolik těžkých situací a taky jsem to přežila, tak se mi trochu ten termín posune. To není nic tak hrozného! Tady v diskusi jsou děvčata, ktrerým se též termín posunul, třeba z provozních důvodů nemocnice. Nech to osudu, on to nějak zařídí. Buď co nejvíc v klidu, ikdyž vím, že to je skoro to nejtěžší. Všechno dopadne dobře a klidně se ptej na cokoliv, ráda ti odpovím a povzbudím tě, stejně jako mě povzbuzovlaly ostatní absolventky. Moc mi to pomáhalo. Drž se! hella
Minka,workio
Geminia
| 6. 5. 2009 08:17
ahoj děvčata, já myslím, že záleží na tom, jak se cítí žena sama.. ale 4 týdny je málo.. já byla sice na operaci řezem přes břicho, to se hojí trošku déle (právě po 4 týdnech mi v jednom místě maličko praskla jizva a vytékal infiltrát, jizva se čistila, ale to už jsem tu psala).. takže v té době chodit do práce, to určitě ne.. navíc jsem byla ještě dost unavená.. taky jsem dělala většinu věcí, jak píše Minka...
Před operací jsem doktorce říkala, že 7-8 týdnů je moc a kdesi cosi.. říkala uvidíte.. no a měla pravdu.. přestože jsem se cítila od začátku dobře, hojila se dobře jizva i vnitřek
Po 7 týdnech viděla, že už mám roupy, ještě se ptala, zda se cítím na to jít do práce.. podle ní jsem OK, ale dá i na pocit pacientky..
Mějte se krásně a odpočívejte.. až zapadnete do běžného života, už to bude těžší.. ale pokud máte kolem sebe rozumné lidi (v práci, doma), šetřete se i potom Alena
operace
seminko
| 6. 5. 2009 08:03
Tak mě tenhle zákrok teprve čeká...24.6. Mám na děloze 3 myomy, menstruace mi "vynechává" už delší dobu, ale v mém věku (letos50) to není neobvyklé ... nemám snad ani strach , spíš obavu z neznámého...operace by měla být laaproskopicky a vaječníky by měly zůstat.
pro Geminia
kakamila8
| 6. 5. 2009 08:00
Asi to bude nejlepší chci to mít už za sebou dneska jdu na předoperační tak se zkusím zeptat svýho doktora je hodnej.Moc děkuju.Petra
Kakamila8
Geminia
| 6. 5. 2009 07:57
To mi nepřijde od doktorky rozumné.. přece si ženské nechávají napsat prášek, i když jedou na dovolenou k moři.. a nikde jsem nečetla, že by prášky něčemu vadily..
Zkus se spojit s doktorem, co ti dělal vyšetření v nemocnici a domluvit se s ním..
Pro verunice..
Geminia
| 6. 5. 2009 07:53
nikam nespěchej, nic ti neuteče.. já jsem šla po 7 týdnech do práce.. podle mě i paní doktorky jsem byla OK a bylo povoleno i "zlobení pod peřinou" Ale prý poprvé po operaci to stejně bývá takový nijaký, oba se bojí, aby se nic nestalo..
Nevím, jakou máš práci, mě paní doktorka pustila s tím, že jsem jí řekla, že kdybych byla unavená, mám si kam sednout,. zvednout nohy a chvilku odpočívat.. no a to můžu.. mám skvělého šéfa i kolegy a jsou rádi, že jsem se vrátila.. jsem tu 2. týden a nebylo potřeba.. však jen sedím u PC a pracuju hlavou.. občas se projdu, protáhnu.. ale to jsem dělávala i dřív..
Přeju dobré uzdravování Alena
pro Geminia
kakamila8
| 6. 5. 2009 07:50
Ahoj no gynekoložce jsem to říkala a ta mi řekla,že mi žádný prášek dávat nebude nevím co mám dělat asi doufat,že to nedostanu.
Pro kakamila8
Geminia
| 6. 5. 2009 07:46
Ahoj, myslím, že by bylo lepší domluvit se s gynekoložkou, aby ti dala prášky proti menstruaci.. bylo by fakt nepříjemné kvůli menzes odsouvat operaci.. navíc by mohla být za dost dlouho dobu, záleží, jak mají v nemocnici plno.. Mě dali prášek v nemocnici v den nástupu.. sice jsem je neměla mít, ale poslední dobou jsem mívala strašně nepravidelně a měla jsem pocit, že přicházejí.. tak mi dali prášek.. a já byla tím pádem v klidu
Pěkný den Alena
Dobré ránko..
Geminia
| 6. 5. 2009 07:41
Vidím, že jsem děvčata nezastihla, ale přesto na mirjana i bubacek (i další, které jsem nepostřehla) myslím a držím pěsti.. bude to dobré děvčata.. potvrzuju já i další, co už to mají za sebou..
Vidím, že hella už to má za sebou, šetři se, neudělej si zbytečné zdravotní problémy, práce fakt neuteče
Já už chodím druhý týden do práce, celý den sedím u počítače, tak se musím občas protáhnout, ale všechno je v pořádku.. o 2 víkendech už jsem na chatě řádila jako černá ruka.. vyplela celou skalku, posekala trávu (máme sekačku s pohonem aa jen kousek trávy), jen hrabání jsem nechala na rodince.. dělám prakticky všechno, jen netahám těžké - podle paní doktorky se radši šetřit tak do konce roku.. no tak toho využívám a dělám doma slabotu s okna jsem taky nemyla.. však je déšť opláchne a ven je ještě vidět

Přeji všem krásný den, zotavujte se, ať můžete zase vletět do běžného života..
operace
kakamila8
| 6. 5. 2009 07:33
Ahojky všem čekámě to už za pět dní nástup do nemocnice jen se bojím abych nedostala měsíčky a nemusela to posunout to bych nechtěla.Všem moc děkuju.Petra
nastup do nemocnice
bubacek
| 5. 5. 2009 21:47
Ahojky,tak vam teda reknu,ze jsem pekne nervozni.Veci mam nachystane jenom je dat do tasky.Snad mam vsechno .
Dnesek mi utekl,mela jsem dost prace.Neco navarit,vyprat jeste posledni pradlo,i jsem vyzehlila.No dal uz to museji zvladnout sami.
Takze se jdu vykoupat a hajdy do postele.Mam tam byt uz rano na 7.00.Mam pocit,ze ani neusnu.
Tak se tu mejte zatim vsichni moc hezky,vsem dekuji za podporu.Az se vratim,tak hned pisnu.Tak pa pa .
pro bubacek
mirjana
| 5. 5. 2009 17:15
Moc díky za povzbuzení. Budu Ti také držet palce.
pro hellu
mirjana
| 5. 5. 2009 17:13
Ahoj, moc díky za povzbuzení.
Opravdu dnešek je strašný. Naštěstí mám v práci ještě rychle co dodělávat, tak to aspoň rychle uteče.
Doma mužským ještě upeču kuře.
Ale začínám se pozorovat a včera i dnes jsem měla také pocit, že na mne něco leze. Cpu se také vitamíny a možná je to prostě jen sugesce. Oddálení bych také nechtěla.
Moc díky za posilu a zdravím.
pro bubacek
hella
| 5. 5. 2009 14:41
ahoj milý bubaceku, mej se taky krásně a neboj se. Platí vše co jsem psala pro mirjanu. Hrozně to utíká. Ja jsem se nejvíc bála ty poslední dny. Nastupovala jsem v pondělí ve 13 h a asi nejhorší den jsem prožila v neděli. V pondělí už to bylo lepší, Člověk už je s tím tak nějak vyrovnaný a navíc se stále něco dělo, takže to uteklo. No v úterý to také hodně uteklo, pochopitelně. Pod narkézou ten čas neuvěřitelně letí! No a pak kdytž se probereš, tak je to o dost horší, ale také to pořád hrozně utíká. Párkrát si zdřímneš a další den je pryč. A ikdyž tě všechno bolí, jsi štastná, že to máš za sebou. Držím palce a neboj se, já jsem si v neděli říkala, že je to nejhorší den v mém životě a teď se tomu směju, jak jsem přeháněla. Pa pa h
pro Soptíka
Emanuela
| 5. 5. 2009 13:28
Ahojky Soptíku,
zítra to budou tři týdny, co jsem po operaci, brali mi dělohu i vaječníky laparoskopicky, měla jsem myomy na děloze, cysty na vaječnících a srůsty na vejcovodech, menzes velice silné a tím pádem jsem byla velmi chudokrevná. Nyní už mám vše za sebou, dá se říct, že se cítím v pohodě, nekrvácím, nešpiním, ale občas mě to bříško pobolívá, na druhou kontrolu ke gynekoložce jdu příští středu a proto jsem se Tě chtěla zeptat, zda jsi si o ty lázně řekla sama nebo Ti to navrhla gynekoložka. Já je taky zvažuji, ale nemám odvahu se sama zeptat. A taky nevím nebo nemám představu do jaké míry mi ty lázně pomohou. Tak budu pak ráda, až se z těch Klimkovic vrátíš, že napíšeš své poznatky. Zatím pa
Ema....
pro vwin a MajdaK
soptik
| 5. 5. 2009 13:14
Tak my jsme měli s manželem 9 týdnů ***uální půst. Pak mi řekl Dr., že je vše ok a můžem na to s manžou hupsnout
pro zz
soptik
| 5. 5. 2009 13:11
Ahojky, tak já nastupuju do lázní zítra dopoledne. Jedu do Klimkovic, až se vrátím napíšu jaké to tam bylo a co se mnou dělali. Já sice žádné srůsty prý nemám, ale je to právě prevence proti jejich vytvoření.
pro kapujda
bubacek
| 5. 5. 2009 12:32
Ahojky ,ty uz si to neprectec,ale to nevadi.Jsem s tebou a budu na tebe myslet a drzet ti palecky .A nejsem sama.Bude nas vic.Takzese drz a brzsky navrat domu.
novým absolventkám
Keri
| 5. 5. 2009 12:24
Ahojky, Vám všem co to máte za sebou blahopřeji k úspěšnému zvládnutí operace a přeji dobré uzdravovaní!!!
Zítra to bude 5 týdnů od mé operace a cítím se dobře. Kromě mytí oken už dělám doma v poklidu skoro všechno. Mějte se fajn! Keri
Pro Mirjana
bubacek
| 5. 5. 2009 11:31
Ahojky ,urcite to zvladnem.Jsme prece zensky.A kdyz budem vedet,ze spousta jinych zenskych nam drzi palecky,tak to musi dopadnout jedine dobre.A co se doktoru tyce? Nezbyva nam nic jineho,nez verit,ze svou praci odvedou dobre,tak jak to ma byt.
Takze ti take moc drzim palecky a budu na tebe myslet.Mej se zatim moc krasne.
pro Hella
bubacek
| 5. 5. 2009 11:17
Ahojky vitam te zpet domu a mezi nas.
Moc jsem na tebe myslela a jsem rada,ze vse probehlo bez nejakych komplikaci .Ted ti preji ,aby jsi se co nejrychleji zotavovala a bylo vse uz jen dobre .
Ja jsem si vcera byla vyzvednout vysledky krve atd. a vse je v poradku.Uz ani nevim na co bych se mela jeste ptat.Zacinam byt pekne nervozni.Tak jsem si prala,aby ten den,kdy pujdu ja,uz konecne nastal.A ted kdyz uz je to tady,tak se mi tam ani nechce.Ted se teprve zacinam bat.Takze moc dekuji za podporu od vsech.Je to fajn pocit vedet,ze mi drzi palecky i lidi,ktere vlastne ani neznam.Zatim pa pa,jeste se ozvu.
A Helli vis ze se mas setrit.Prace ti neutece,neni zajc.Mej se krasne.
pro rad
workio
| 5. 5. 2009 11:15
Ahoj, moc mi tvůj názor pomohl. Kontaktovala jsem několik známých, které prodělaly stejnou operaci a zjistila, že ty, které si nechaly vaječníky asi v mém věku (48) měly později problémy. Nerada bych ještě někdy absolvovala nějakou operaci. V nemocnici jsem byla naposledy s porodem. Možná, když jsem se už rozhodla, bude to čekání snesitelnější. Děkuji všem za jejich názory. Při zotavování asi hodně záleží na fyzické kondici, ale také na psychické pohodě. Bohužel, až se vrátím z nemocnice, nemám nikoho, kdo by se staral, ale snad se to dá také zvládnout.
hysterektomie
zz
| 5. 5. 2009 11:10
Zítra to bude 6 týdnů od mé operace přes břicho .Mám ale stále bolesti - prý srůsty. Na kontrole jsem se dozvěděla, že si mám rozmyslet, jestli bych nechtěla jet do lázní - máte někdo zkušenost s lázeňskou péčí? K té diskuzi o vaječnících, mě bude letos 45, vaječníky jsem si ponechala po poradě s mým
gynekologem a primářem v nemocnici. Pravdou je, že jsem tady potom narazila na velice dobré odkazy k článkům na toto téma. Přeji všem hezký den.
pro mirjana
hella
| 5. 5. 2009 09:50
ahoj jarko, vím, že jsi na mě myslela. Všechno dopodne dobře, ničeho se neobávej, budeš v rukou odborníků. Rozhodně nic příjemného to není, ale rychle to utíká a rychle se budeš zotavovat. Ja jsem se necítila dobře před operací. Měla jsem pocit, že mam lehčí virozu, cpala jsem se vitamíniny, celý víkend jsem ležela, ale operaci jsem oddálit nechtěla, to by moje nervová soustava asi nevrdržela. A myslím, že o to bylo moje zotavování po operaci o něho pomalejší než u ostatních děvčat na pokoji. Měla jsem dokonce ještě dva dny teplotu a necíctila jsem se moc dobře, ale kolegyně z pokoje šla druhý den na cigaretu až před nemocnici. Myslím, že u tebe to také proběhne bez problémů, jsi určitě fit, chodíš cvičit, rodinné zázemí máš také dobré, takže budeš v pohodě, což je důležité. Budu na tebe také myslet a pak se určitě ozvi. Držím palce h.
Pro workio i ostatní-vaječníky
Rad
| 5. 5. 2009 09:04
zdravím vás, také já vcelku bez zdravotních problémů jsem musela podstoupit v únoru operaci řezem a rozhodnout se,zda souhlasím s odstraněním vaječníků-byly v pořádku.Bylo to pro mne nepříjemné,že musím na operaci a ještě se takto rozhodovat,když nevím co je nejlepší jak se mám rozhodnout,když se v tom neshodnou ani lékaři,tak jak já coby laik. Pátrala jsem u pana primáře jedné nemocnice,ptala se lékařky na endokrinologii -schválně jsem si tam poprvé zašla,ptala jsem se na názor své gynekoložky a hlavně na názor pana primáře,který mne operoval. Všichni třeba bohužel,ale řekli-odstranit i vaječníky.Časem by se mohly vyskytnout cysty atd. navíc jsou až údajně zarostou špatně monitorovatelné a pokud by byly problémy,ukážou se většinou pozdě.
Pan primář,který mne operoval pracuje v nemocnici,která se soustředí především na onkologické pacienty,takže to vše viděl i z jiného úhlu.(netýkal se mé osoby- nejsem onkologický pacient)
Co se týče hormonů,opět jsem pátrala a shodně mi bylo řečeno-žádné hormony,když tak pouze přírodní,to mi řekl primář a má gynekoložka řekla,pokud bych měla mít případně nějaké návaly horka,ať to skusím z počátku překonat. Je mi 47,návaly jsem měla asi 10x od operace a psychika dělá hodně - jde to,takže se ničím neláduji a "nepodporuji" farmaceut. firmy. Tím neříkám,že případně nevěřím přírodním lékům,ale pokud není třeba nemám důvod je začít brát. Normální hormony NEBRAT -podporují kardiovaskulární problémy,nádorové bujení atd.dříve se plošně podávaly pak se od nich postupně upouštělo dle výzkumů škodlivosti. Také farmaceut. firmy je přestaly propagovat.
Přeji všem hodně zdraví Radka
vajecniky
kapujda
| 4. 5. 2009 21:51
Jeste k tem vajecnikum, ja jsem se rozhodla si je pokud budou v poradku ponechat. Je mi 46 a nechci tak brzy brat hormony. Konzultovala jsem to s mamolozkou a ta mi to schvalila. Radim vsem, kdo nemaj jasno jit i za jinym odbornikem. Gynekologove maj jine nazory nez mamologove. Vsem preju spravne rozhodnuti!
pro bubacek a mirjan
kapujda
| 4. 5. 2009 21:46
Diky za podporu a taky myslim, ze to zvladnem. Hlavne at jsme uz doma. Jsem zvedava ktera driv.Jdu na rez, tak tam budu asi nejdyl. Pak si vymnenime zazitky.
vwin
ecila
| 4. 5. 2009 18:02
Ahoj,my to zkusili hned po 6týdnech a naprosto bez problémů.Tak si dodej odvahu a neboj se.Páčko ecila
pro bubacek a kapujda
mirjana
| 4. 5. 2009 17:40
Ahoj,
tak doufám holky, že to tento týden zvládnem. Jsme přece ženské do nepohody. Musíme těm doktorům věřit. Určitě to s námi myslí dobře.
Zdravím

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
15. 6. 2025 18:10
14508
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Elsa