Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

operace
kapujda
| 30. 4. 2009 07:36
Tak nas zase par pribylo,ted me jeste zacina bolet v krku, mam strach aby se operace neodlozila. Jinak ale diky vam vsem mam strach z operace mensi.Taky jsem rozhodnuta si vajecniky ponechat,pokud budou v poradku. Drzim nam cekatelkam palce!
workio
rublicek
| 29. 4. 2009 20:33
určitě se po operaci šetři, žádné zvedání těžkých věcí, i takový hrnec s polévkou je ze začátku těžké břemeno. Já jsem šla po operaci (LAVH) po pěti týdnech do práce a citila jsem se dost unavená. Udělala jsem tu chybu, že jsem se šetřila až příliš, bála jsem se, abych si neublížila, ale chce to začít s procházkami co nejdřív a to jsem třeba nevěděla. Tak to je moje zkušenost a rada. Ahoj Míla
pro sportovkyni
zdoban
| 29. 4. 2009 19:15
Naprostý souhlas Eva
operace
kakamila8
| 29. 4. 2009 18:20
Ahoj všem tak za jedenáct dní jdu na operaci.Čím víc se to blíží tím na to víc myslím.A vubec se mi nechce mám strach.A hlavně,když vidím v televizi,že po operacích plastických umíraj.Ale doufám,že to zvládnu.Díky těmto stránkám to zvládám docela dobře.Všem moc děkuju.Petra
pro WORKIO
vladula
| 29. 4. 2009 18:14
Ahoj. Neboj se, operace "přez břicho" není nic hrozného. Nejhorší je to, co ti budou dělat vevnitř a to je vždycky stejné, ten řez není tak zásadní věc. Mě před operací ani nenapadlo, že se to dá operovat i laparo... A kdyby mi dali vybrat, volila bych řez. Byla bych klidnější, že budou mít lepší přehled a dobře na to uvidí. Myslím, že budou souhlasit všechny holky tady, že být brzy fit = prvních pár dní nic nedělat, jen popocházet. Jestli nechat nebo nenechat vaječníky ti neporadím, (mně je automaticky nechali) ale řezu se neboj. Hodně štěstí. Vlaďula
nový adept
workio
| 29. 4. 2009 15:29
Ahoj všem,
stalo se mi to, co vám všem. Oznámili mi nepříjemnou skutečnost, že musím jít na klasickou operaci. Jiná možnost pro velký myom už není. Narazila jsem na tuto diskusi při pročítání všech možných informací. Jsem ráda, že si tu vyměňujete zkušenosti a aspoň vím, že nejsem sama. Mám se jen ještě rozhodnout, zda si nechat vaječníky nebo ne. Na operaci mám termín až 22.5., tak se ještě budu trápit s váháním a strachem. Taky potřebuji být brzy fit, tak mi prosím prosím poraďte, jak se dát po operaci rychle do pořádku. Asi psychika hraje velkou roli, ale když už nemám moc na rozmýšlení a jiná varianta není. Předem díky.
operace
darling11
| 29. 4. 2009 14:33
ahoj holky!!!
Dnes jsem měla termín operace a představte si, že jsem jako na potvoru dostala menses, které se mými nervy trochu posunuly dopředu.,tak mě poslali domů. Měla jsem za sebou dva klystýry, pár injekcí, dvoudenní hladovku a nic
Tak mi to přesunuli na pondělí, tak si to zopáknu...bohužel. A co můj stres..ten kdyby mluvil. Všem holkám přeji brzké uzdravení a držte mi palečky, at to dobře dopadne. Moje histolka co mi brali před 3 týdny je v pořádku. Ufff aspon jedna dobrá zpráva. Tak papa všechny
oprava
bubacek
| 29. 4. 2009 13:58
Tak Kapujda jde asi o den driv,ale to nevadi.Budu myslet na vsechny,pa pa.
pro Mirjana
bubacek
| 29. 4. 2009 13:46
Ahojky,to vis ze ti budu drzet palce ,jako vsem ostatnim.Mam pocit, ze stejny termin ma i Kapujda.Ted uz jsem takova klidnejsi,ale mam takove obavy,ze to teprve prijde,,ty nervicky! Ale zvladnem to,urcite.
Doufa,ze nas jeste devcata(Hella atd.) jeste zastihnou a povzbudi nas jen samymi dobrymi spravami.
Takze zatim ahoj vsem,mejte se krasne,zase pisnu.
Hysterokomie
sportovkyne
| 29. 4. 2009 10:56
Ahoj všichni.
Tyto stránky jsem poznala až po zákroku. 14.4. jsem byla také na operaci i kompletně s vaječníky. Myom byl 7cm a šlo to laparoskop. Operace se dá velmi dobře zvádnou, dnes je to 2 týdny a já se cítím velmi dobře. Má z vás někdo zkušenost co se týká hormonální substituční léčby?Já si zatím zakoupilan Sarapis a žádné potíže nepozuruji.Vím, že rizika spojená s operativní odstranění vaječníků jsou, ale podstupovat další operaci bych asi následně nechtěla. Hodně se dá předejít následným komplikacím životním stylem. Chce zdravě se stravovat a hlavně sportovat. To jsou velmi dobří pomocníci proti srdečním problémům i osteoporoze. Všem držím palce a nebojte se.
pro Kapujda
soptik
| 29. 4. 2009 10:55
Ahoj, no u mně bylo odebrání dělohy v návaznasti po císařském řezu, že jsem krválcela do ní.....tak nevím....Ale co jsem doma, tak žádné komplikace nejsou (ťuk,ťuk,ťuk)
Můj gynekolog mi je navrhnul sám. Tak se zkus zeptat. Myslím, že by na tento druh operace měla mít každá žena nárok na lázně. Tak držím palce, aby ti to taky vyšlo
pro Soptika
kapujda
| 29. 4. 2009 10:32
Jen se chci zeptat,mela jsi nejake problemy,nebo jsou lazne bezna praxe.Moc ti preju aby bylo vse v poradku, ja jdu na operaci rezem 6.5.
pro hella
mirjana
| 28. 4. 2009 20:04
Už jsem nestihla reagovat, než nastoupíš do špitálu, takže Tě můj příspěvek přivítá po návratu. Určitě to bude dobré a budeš se cítit o hodně lépe. Moc držím palce

Měj se po svém návratu moc krásně
pro minka
mirjana
| 28. 4. 2009 20:01
Tak to Ti gratuluji a přeji co nejlepší rekonvalescenci.
Drž se
pro bubacek
mirjana
| 28. 4. 2009 19:55
Tak to si budeme navzájem držet palce.
Budu na Tebe moc vzpomínat. Současně mne utěšuje, že nebudu na ten strach sama.
Dnes jsem vzpomínala na Hellu a další děvčata, co jsou na to tento týden.
Hella to už určitě zvládla.
Doufám, že my také. Jsme přece nějaké ženské a ženská zvládne, co nikdo jiný, ne ?
Zdravím
Nazdárek
soptik
| 28. 4. 2009 12:35
Ahojky všem ,
tak včera jsem byla na kontrole po 8. týdnech od operace a vše ok. Jizva se hojí taky pěkně. Tak jsem ráda no a příští středu nastupuji do lázní, tak si asi budu užívat. Sice bude mi hroozně smutno bez manži, ale nějak to vydržím

Dneska tu je u nás krásně, ale vítr. Už mi to nedalo a musela jsem trošku poklidit a umyla jsem si nové skříně ať tam můžu konečně uskladnit naše oblečení. Ručičky už potřebovaly práci , tak snad jsem nic nepokazila....
Nazdarek devcata
bubacek
| 28. 4. 2009 11:07

Dnesek teda nic moc
Venku sice sviti slunicko,ale je tam vitr jako blazen.Dnesek stravim asi doma.Mam nejakou praci,tak se do toho pustim.
Myslim na holky,jestly uz to maji za sebou.No vsak se taky dockame.
Mince je to urcite uleva,vedet,ze je vse v poradku.Preji ti jen same dobre zpravy a rychle hojeni .
Mejte se zatim vsichni fajn,jdu neco delat.
poslední čekání
minka
| 27. 4. 2009 17:12
Nazdárek, dnes jsem zastavila šílený kolotoč, který se rozjel před 8 týdny. Jsem 17 dní po operaci a dnes jsem dostala výsledky histologie a JSEM V POŘÁDKU!!!!!!!!!!!!
Už jsem si myslela, jak jsem silná a zdravá, ale cesta MHD a pěšky do nemocnice a zpět mě zcela vyčerpala a já rpospala celé odpoledne.
Holky držím palce všem na které TO čeká, vám, ktreré jste právě v TOM a i všem mým spolubojovnicím, které se z TOHO už jen hojí.
Dneska je fakt krásnej den -.
Lenka
pro bubacek
hella
| 27. 4. 2009 11:36
Ahojky, je možné, že se neozvu do tvého termínu ale budu na tebe určitě také myslet. A teď už musím, abych to stihla.
Pa pa h.
pro mirjana
hella
| 27. 4. 2009 11:30
Milá mirjano, děkuji i tobě za povzbuzení. Jé to bych si přála, aby mi někdo záviděl! No už se raději nebudu snažit být vtipná, dneska mi to opravdu nejde, což jistě chápeš. Tak ještě jednou díky, ty se také drž a já jdu na to. Až to bude možné, ozvu se. Pokud to nestihnu do tvého termínu, budu na tebe určitě myslet, stejně jako ty na mě.
Pa pa h.
pro bubacek
hella
| 27. 4. 2009 11:20
Ahoj milý bubaceku, jsestě jsem sem mrkla, ale za chvíli vyjíždím. Moc ti děkuju:.Klepu se jak ratlík, ale zklidňovací léky od paní doktorky jsem zatím nepoužila. Zatím... Snad už hůř nebude. JDU NA TO!
Ještě jednou díky všem za všechno a pa pa h.
pro Mirjana
bubacek
| 27. 4. 2009 10:25
Ahojky,mam to take tak nastup 6.5. a 7.5. operace.
Ja mela taky fajn vikend.Byli jsme na kolech a opekali burty.Akorat vcera tady byl uz docela vitr.Dnes to taky fouka,ale nenecham si kazit naladu.Jdu za chvilku jeste k doktorovi na zensky,tak si jdu dat sprchu.Tak zatim
pro Keri
bubacek
| 27. 4. 2009 10:16
Ahojky,ted uz je to dobry.To byla jenom ta prvni reakce,kdyz mi rekli ze to musi posunout.Vsak ono to taky utece.Aspon mam cas jeste neco doma podelat.To ze si tady s vami pisu mi fakt moc pomaha.Mej se zatim moc hezky pa
Kapujda
MajdaK
| 27. 4. 2009 10:15
Já jsem měla operaci břichem ve čtvrtek a ve středu násl.týden jsem šla domů. A uteklo to! Všechno vydržíme, všechno přežijeme!
pro mmmm
bubacek
| 27. 4. 2009 10:04
Ahojky,uz jsi asi nekde pryc,ale tady na tebe budeme moc myslet a drzet ti palecky.Neboj vse bude vporadku.Chlapi si doma taky urcite poradi,na to bych vubec nemyslela
Hlavne nemysli na nejhorsi.Takze pa pa budu cekat az se ozves.
kapujda
bubacek
| 27. 4. 2009 09:53
Ahojky
Ja ti asi moc neporadim.Take mam obavy z navratu do prace.Take taham tezke veci a modlim se abych tu praci mohla potom vubec delat.Nemam predstavu,kde bych si mela shanet neco jineho.Vzdyd vis jak to ted s praci je.Ale zdravi je mi prednejsi,takze uvidim co mi pak pan doktor rekne.Tak zazim,mej se hezky a ted si stim hlavu moc nelam.
pro Hella
bubacek
| 27. 4. 2009 09:43
Ahojky
Mozna uz si to neprectes,ale chci ti take jako vsichni tady poprat at vse dopadne dobre a ze ti drzim vsechny palce co mam(mam ctyri neboj).Take budu cekat a tesit se az nas budes referovat o vsem.Takze ,,tfuj tfuj tfuj " brzky navrat z emocnice,zitra na tebe budu moc myslet.Tak pa pa
pro blanche
hella
| 27. 4. 2009 09:39
Milá blanche, moc ti děkuji za tvůj zájem a povzbuzení. Nemám zrovna dobré ráno, to si asi dovedeš představit. Těď se půjdu pobalit a kolem poledne vyrážím .Mám to jen kousek, pár minut autem. Ještě jednou ti děkuju a taky se teším, až to budu mít za sebou a hlavně, aby nebyly žádné komplikace. Měj se moc a moc hezky a pa pa h.
kapujda
kapujda
| 27. 4. 2009 08:45
Jak to tak procitam, dost casto pisete, nic tezkeho nenosit.Je mi jasne, ze tech 8tydnu po operaci to jde, ale jak to pak provest v zamestnani. Jsem sice nezamestnana, ale tezko tady pak sezenu lehkou praci.Vsude kde jsem pracovala bylo bezne tahat veci nad 15kg. Bez prace taky byt nemuzu,poradite? Dik
strach
kapujda
| 27. 4. 2009 08:29
Ahoj, kdyz ctu jak jsou holky, co je to ted ceka nervozni,dostavam taky strach. Akorat je muze utesit, ze az tam pujdu ja za tyden, tak budou z nejhorsiho venku. Taky mam hruzu z toho ,ze tam budu dlouho, kdyz jdu na rez brichem, Ah jo!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
15. 6. 2025 20:05
14509
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
milica
15. 6. 2025 22:26