Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Pro mirjanu
Geminia
| 23. 4. 2009 12:54
Ahoj, asi jsme se nepotkali, protože mě operovali 5.3. (čtvrtek), byla jsem jako první v půl deváté, pak jsem jen byla na dospávacím pokoji, v půl třetí odpoledne jsem byla na pokoji.. Bolestí se nikdo bát nemusí, dávají preventivně, večer mi dali ještě opiát, další den večer jsem prášek nechtěla, nic jsem necítila, ale sestra mi dala, že po narkóze to bolívá..

Druhý den mě postavili na nohy, ale měla jsem tlak 100/60, tak jsem se kácela, odpoledne mě sestřičky vedly do sprchy, šla jsem sama, ale cítíla jsem, že sebou prásknu.. i ve sprše jsem seděla.. Večer už to bylo lepší.. první jídlo jsem dostala v sobotu v poledne, vývar.. do pokoje.. teprve odpoledne jsem se pořádně prošla po chodbě, šla jsem si pro večeři.. to už jsi asi byla pryč.. měla jsem župan barvy meruňky, mám brýle.. tak nevím..
Já chodím k paní doktorce Kvašové, jsem z Řep..
Držím palce, aby jsi neměla žádné problémy.. to ostaně přeji všem děvčatům..
Pěkné dny, jdu něco dělat.. Alena
P.S. Můžeš mi napsat mail, mám ho v profilu. A.
bobule a dieta
Geminia
| 23. 4. 2009 12:34
Ahoj, mě taky nic nedávali, jen den před přijetím jsem měla jíst v poledne jen polévku, pak už nic nejíst(jenže já nastoupila ráno, tak to zajistili). Večer mi dali klystýr a dál už nic.. normální očista, večer i ráno
Zdravím všechna milá děvčata..
Geminia
| 23. 4. 2009 12:31
Pár dní jsem tu nebyla, někdy jsem nakoukla, ale bez přihlášení.. nějak mi čas utíká, ani nestíhám.. Dcerka dělá zkoušky na osmileté gymnázium, tak jsme spolu probíraly nějakou přípravu, domácnost a den je fuč..
Pro MajdaK: divím se, že jsi šla po operaci břichem tak brzy do práce, v nemocnici říkali šest neděl klid adoktorka mluvila o 6-8 týdnech nemocenské. Já mám dnes přesně 7 týdnů od operace, odpoledne jdu na kontrolu a když bude vše OK, mám slíbeno, že můžu už v SO jet na chatu a v PO do práce

Pročítám vás a musím napsat, že já žádné hororové sny, depresivní stavy ani návaly a pocení nemám (vaječníky mi zůstaly). Já jsem totiž hodně pozitivně naladěný člověk, i když bouchnout umím taky. Jen mám nádherný pocit, že všechny zdravotní trable mám za sebou (doufám ). Železo beru občas, když si vzpomenu, měla jsem před operací anémii, ale obrovským kvantem železa jsem to vylepšila..
Jinak já jsme si jizvu jen několikrát denně myla, teď už jen při denním sprchování, mazání Contractubexem jsem po jedné aplikaci zavrhla (píšu jinde), poctivě jsem denně omývala jizvu řepíkem.. nemažu, nějak na to zapomínám, přesto nemám žádnou zatvrdlinu, jizva je krásně zahojená (už před 2 týdny doktorka chválila)
Doma dělám skoro všechno.. vařím, myju nádobí, utírám prach, v sobotu jsem už luxovala, okna jsem tedy nemyla, podlahu stírám novým udělátkem.. ale po každé práci hodím kopyta hore..

Delší sezení už trénuju, protože sedím celý den u PC, mám se prý občas projít.. tak půjdu zalívat kytky apod..
Uklidila jsem šuplata, šatník, doklady.. takový pořádek jsem doma ještě neměla
Ale nic těžkého, to za mě udělá rodinka ..
Tak zdravím, jdu za 2 hodinky k doktorce, ozvu se, jak jsme dopadla Přeju všem krásný den
P.S. Jsem toho zase napsala, tak si to proberte.
pro bubacka
mmmm
| 23. 4. 2009 12:12
Nastupuji do Sanusu do Hradce Králové. Hella se zmiňuje o předoperační dietě a o nějakých práškách. Mně nikdo nic neříkal, nastupuji ve 14 hod v pondělí. Tak jsem si myslela, že se ještě normálně naobědvám a pak už nic jíst nebudu. Z diskuse jsem se dozvěděla, že dostanu večer klystýr a ráno ještě jeden, tak snad mě to vyčistí a bude to tak stačit. Snad by mi něco kolem stravování řekli??? Předoperační vyšetření mám už hotové, tak teď abych ještě nechytla nějakou chřipku, nebo zánět močáku, já na něj trpím. Už aby to bylo za mnou. Jsem nesoustředěná, ještě lítám kolem uzávěrek, protože mi to nemyslí a dělám chyby. Včera jsem objevila v kabelce troje brýle a dvoje klíče od auta. To mluví samo o sobě..........zdravím všechny.....
Contractubex - pozor!
Geminia
| 23. 4. 2009 12:09
Ahoj Heli, já jsme si Contractubex taky koupila a po jednom použití jsem ho dala dozadu do skříňky a asi ho zahodím.. po jednom namazání mi jizva a okolí děsně oteklo, za dva dny mi jizva praskla.. no možná jsem tím urychlila to vyčištění, odtok infiltrátu.. kamarádka říkala, že můžu být na něco v masti alergická (jsem alergik).. Tak pozor, už v lékárně se mě ptali, jeslti nemám problém se srážlivostí krve, to nemám, ale asi něco jiného.. Já beru Zinek, vápník, hořčík - je to i proti osteoporóze.. a na hojení jsme si koupila Yuccu (bobulky), už mi došly, ale jizva je zahojená

Ahoj A.
pro hellu
Emanuela
| 23. 4. 2009 12:04
Ahojky,
údaje o sobě mám v profilu, brzy mi bude 48 let a poslední menzes už jsem neměla, p. doktorka mi nasadila Noretisteron, vzhledem k tomu, že vlivem stresu se mi menzes v březnu zpozdilo a dubnové by se krylo s operací, tak to vyřešila takto. A poslední tabletu jsem užila večer před operací. Máš-li ještě nějaké dotazy, klidně se ptej, ráda zodpovím, já taky před operaci byla vděčna za každou informaci, které jsem na těchto stránkách našla. Zatím pa Ema...
Otok kolem jizvy
Geminia
| 23. 4. 2009 12:02
Ahoj, už jsem tu psala. že otok jsem taky měla, okolí bylo horké, pak se mi udělala v jizvě dírka a vytekl mi infiltrát.. taková nažloutlá vodička.. asi 2 dny, od té doby klid, vše zbledlo a jizva je moc pěkná
Opatruj se, zkus omývat vlažným řepíkem.. To jsme taky dělala, ale až když byla jizva zavřená, ne čerstvá
Pěkný den - Alena
pro emanuelu
hella
| 23. 4. 2009 11:23
ahoj emanuelo, děkuji za povzbuzení, už mě brzy čeká totéž, jen né, bohužel, laparoskopicky, ale řezem. Chtěla jsem se tě ještě zeptat, kolik je ti let a zda jsi ještě před operací mentruovala. děkuji za odpověď. h.
ještě pro Minku
vwin
| 23. 4. 2009 10:35
Jsem po operaci od 20.3. - tedy v ponděí to bylo měsíc. Na kontrolu jdu 29.4. a myslím si, že mě asi od pondělí 4.5. pošlou do práce (to bude 6 týdnů po operaci). Dělám na úřadě, takže sedavé zaměstnání. Sice nevím jak vydržím celý den sedět, břicho trochu tlačí. Doma jsem se pořád snažila šetřit se, až dnes jsem zkusila čistit okno, ale musím říci, že to ještě není ono. Dělala jsem pomaloučku a přesto jsem cítila, že bych to ještě dělat neměla, tak jsem skončila. Asi to chce ještě čas. Rozhodně se nechci dostat zpátky do nemocnice s nějakými komplikacemi, proto se ještě na pár dní vrátím k lenošení.
Absolventka
Emanuela
| 23. 4. 2009 10:08
Dobré ráno všechny čekatelky,
tak včera, 7 den po operaci mě pustili z nemocnice. Brali mi dělohu i vaječníky. Operace byla provedena laparoskopicky. Už se cítím fajn, nešpiním ani nekrvácím, ale byla jsem v nemocnici upozorněna, že toto během 6-ti týdnů může nastat, ale nemám se lekat, prý je to součást hojení a čistění se. Na kontolu na gynekologii jdu za týden, kde mi prý budou sděleny dalšá podrobnosti o tom co mohu a nemohu dělat. Pochopitelně se musí dodržet ten "***uální půst" u mě po dobu dvou měsíců. Jinak před operací jsem taky měla nervy na špagátku, i ta depka se trochu ohlásila, ale v nemocnici už jsem se pak trochu zklidnila, protože tam už člověk nemá čas nad ničím přemýšlet, protože ten kolotoč, který se kolem Vás před tou operací točí Vám zabrání myslet na to, zda a jak to dopadne. Prostě musíte být nad věcí a věřit, že to dopadne dobře. Pochopitelně po probuzení z narkózy jsou cítit bolesti, ale ty jsou tišeny injekcemi Já dostala celkem tři. Spíše mě více trápily větry, ale to taky do tří dnů odeznělo. Prostě všechno chce svůj čas. Den o de dne jsem se cítila lépe. Důležité je chodit, nejen pořád ležet nebo sedět. No a od čtvrtého dne po operaci jsem se už cítila dobře, sice slabá, ale v pohodě. No a ten sedmý den po operaci (vlastně v den, kdy mě pouštěli domů, mě přecvikli 3 stehy po té laparoskopii, p. doktorka mě prohlédla, řekla, že vše je v pořádku a pak jsem šla ještě na ultrazvuk a sono vyšetření. A pak mě pustili domů. Jsem šťastná, že to mám za sebou a zatím se vše zdárně vyvíjí, nepociťuji zatím žádné "návaly" či pocení ani špatné sny. Tak všem Vám čekatelkám také přeji, ať tu operaci zvládnete bez problémů a hlavně pak, jak Vás pustí domů, opravdu se šetřit. Já se toho budu taky snažit držet. Všichni mi zatím doma pomáhají. Tak ahojte a držte se. My ženy přece vydržíme hodně ! Zdraví Vás Ema...
pro majdu k
hella
| 23. 4. 2009 09:57
ahoj Majdok, díky za pozitivní zprávy. Také mi budou brát vše a teké řezem. To co píšeš, je povzdbudivé nejen pro mě, ale také pro všechny "stejně postižené" čekatelky. Díky za sebe i za ostatní. Měj se i nadále dobře a zase se něky ozvi. pa pa h.
pro bubacek i ostatní cekatelky (dieta)
hella
| 23. 4. 2009 09:02
Ahoj, hezké ráno, ikdyž dnes mi to ráno tak pěkné nepřipadá... Co se týče diety, určitě by ti neuškodilo, kdybys ji předem dodržovala, pokud budeš chtít. Byl by to pro tebe plus po operaci, jak píše Blanche. Můžu ti ji podrobně rozepsat, kdybys mela zájem. To se týká i ostatních čekatelek. Zatím se loučím, jdu si k obvodní pro všechny výsledky, snad budou v pořádku. Pa pa h.
pro Hella
bubacek
| 22. 4. 2009 22:26
No uvidim.Kdyztak se na to zeptam doktora v pondeli.Uvidim co mi rekne.Co se tyce puncoch,ty mi minule navlikli v nemocnici(erar) a vecer jsem dostala dva cipky na vyprazdneni.
Tak jsem zvedava jak to bude ted.JInak preji vsem krasne spinkani a klidne sny. Uz jdu take do hajan.Dobrou
pro Blanche
hella
| 22. 4. 2009 22:03
Milá Blanche, děkuji ti za optimismus, který do nás naléváš! Měj se krásně. A zase se ozvi. Pa pa h.
pro bubacek
hella
| 22. 4. 2009 22:00
Ahoj, ty globule mi dali v nemocnici (resp. recept). Je to zřejmě běžná praxe v některých nemocnicích. Mám je začít brát 4 dny předem. Ta dieta je nějaká bezezbytková, takže nesmím ovoce, zeleniniu, celozrnné pečivo, atd. A mám ji zahájit také 4 dny předem. Všude to asi dělají jinak. Už jsem na operaci byla, ale žádná taková přípra\va tam taky nebyla. Ještě jsem dostala recept na stahovací punčochy a nějaké projímadlo. To si musÍm vyzvednout v lekárně a donést s sebou do nemojcnice na příjem.Utíká to opravdu rychle, to čekání není momentálně až tak hrozné, přes den na to tolik nemyslím a večer jsem dost unavená, ale ráno se vždy probouzím se zimnicí. Zřejmě nervy! Bojím se, že to na mě padne až o víkendu. Menzes zatím nemám. Zítra je poslední den, kdy to můžžu ještě dostat, pak už by to byl pro mě průšvih. Spoléhám na osud.
Tak pa pa. Pěkné sny. Zase jeden den za námi. h.
bubacek, Hella
Blanche
| 22. 4. 2009 21:33
Ahoj milé čekatelky, já jsem dnes přesně 14 dní po operaci a musím Vám napsat, že je mi naprosto skvěle, spím jak zabitá, chodím každý den na dlouhé procházky, dnes jsem seděla s kamarádkou na zahrádce a popíjela se šampáňo . Zvládám i většinu domácích prací.I vám bude takhle dobře!
Ještě k bezezbytkové dietě, kamarádka byla před rokem na operaci v Táboře a taky nic takového neslyšela. Já jsem dietu poctivě dodržovala a opravdu, klystýrek proběhl v pohodě,a hlavně v průběhu operace je dobré mít střeva, co nevolnější. Na Homolce jsem dostala najíst až v pátek k obědu vývar a k večeři brambor.kaši a v sobotu jsem šla bez problému na velkou, doktor tvrdil, že je to i díky bezezbyt. dietě.Tak Vám všem přeji klidné předop.dny a rychlé zotavování. B.
pro mmmm
bubacek
| 22. 4. 2009 20:52
Ahojky
Muzu se zeptat kam jdes do nemocnice?Nevim jestli uz jsi se zminovala.Pises neco o Hradci,myslis Jindrichuv Hradec?
Zatim
pro Hella
bubacek
| 22. 4. 2009 20:31
Ahojky,v poslednim prispevku jsi se zminila o predoper.diete a globule na desinf.Ma to nejaky duvod nebo by to tak melo byt? Me doktor nic nerikal ani nic nepredepsal.
Jeste k nemu jdu sice v pondeli,ale ani minule se nezminil.
Jinak docela to utika vid?Uvidis,ze to bude dobry a v utery uz si budes rikat,,mam to za sebou".
pro Minku
MajdaK
| 22. 4. 2009 18:08
Ahoj Minko
reaguji na to, kdy do práce. Zítra to bude 5 týdnů, co jsem po hysterekt.břichem, vše pryč. Od pondělí chodím do práce, v nemocnici mi říkali 4 týdny klid a doktorka na kontrole s tím souhlasila, také sedím u pc a max. vytáhnu šanon a musím říct, že mi nic nebolí, pohoda. Jen ještě neutíkám za autobusem a ještě do konce příštího týdne nenosím víc jak 2 kg (taky už jsem si zvážila tašku po příchodu domů a měla 2,25, vůbec nevím, jak se to mohlo stát, když si váhu věcí sčítám ? ). Měla jsem menší problém s jizvou, i když to byla ta jizva šitá jedním stehem, tak kousek dole povolil (nekontrolovatelně jsem škytla po narkoze). Hojila jsem doma sama, ale nějak se to nevedlo, nakonec jsem s tím jela do nemocnice to ukázat, měla jsem tam jet dříve, protože od té doby se to hojí rychlostí "blesku", rada-vymývat vodou a mýdlem a mazat "předepsanou" mastičkou na obnovu tkáně. Když se Vám stane něco podobného, nečekejte a jeďte se poradit. Já se bála, že mi to budou chtít šít (bylo to 1,5 cm x 1,5 cm a do hloubky cca 0,3-0,5 cm), ale ne, krásně se to hojí bez šití. Jinak, to pocení není tak hrozné,je pravda, že se v noci občas vzbudím a chvíli mi trvá, než usnu, ale deprese, blbé nálady-zatím nic. Možná je ještě nějaká hladina hormonů v krvi, ale doktorka mi říkala, že drastické změny by se dostavily do měsíce-6 týdnů. Tak mám na to ještě týden.
Pro Soptíka: je mi to líto, jak to dopadlo, ale věřím na osud, asi to tak mělo být a tím pádem nějaké miminko či miminka dostanou šanci na skvělou mámu!!!! Držím palce. A co je úžasné, že jste se s manželem dohodli, mám kamarádku, je jí 37 let, nemůže přijít do jiného stavu a její přítel adopci nechce. Máš doma toho správného muže!
Majda
pro mmmm
hella
| 22. 4. 2009 15:49
milé 4m, mám stále termín 28.4., do nemocnice bych mela nastoupit v pondělí ve 13 h za předpokladu, že to nedostanu. Stále nic, nechávam to osudu,. Ať rozhodne, stejně jako spoustu jicných věcí v mém životě. Ale chtěla bych to mít za sebou. Předoperační budu mít zítra komplet a od patku bych měla držet předoperační dietu a zavádět si globule na desinfekci. Ja jsem muškáty právě vysázela. Ale nehoň se, co stihneš, to stihneš. Ono to nějak dopadne, ať nejsi příliš vystresovaná a uhoněná a unavená. Pak by si, myslím, i hůře snášela operaci. Je lépe být v dobré kondici. Není to lehká operace. Také se bojím. Hlavně komplikací. Ale musím se uklidňovat, že to bude dobré. To víš, laparo by bylo lepší. No nic, musíme to nějak zvládnout. I to čekání i to potom. Měj se krásně a určitě se ještě spojíme. pa pa h.
ecila
MARKYSEK
| 22. 4. 2009 15:05
Ahojky,mi doktorka říkala,že se to odstranuje laserem nebo upálením.Já bych spíš volila laserem.Ráno by byl nástup do nemocnice a odpoledne bych měla jít domů,ale prý záleží na tom jak mi bude.takže opět narkoza.no uvidím co mi řekne příští týden.Myslela jsem si ,že už budu mít klid po operaci a zase toto.No sand to už bude poslední zákrok.zatím se měj papa Markysek
helle
mmmm
| 22. 4. 2009 14:52
tak Hello, vlastně nevím, jestli máme stejný termín. Já nastupuji v pondělí a operace je v úterý 28.4. Tys měla jít taky 28, ale v té diskusi mně to nějak uteklo, dostalas menzes, nebo ti termín změnili na 30.4? Ono to je vážně jedno, stejně nás to nemine. S těma měsíčkama jsem to měla podobné, ale naštěstí jsem je dostala. Také jsem se kvůli tomu nervovala. No snad bude brzy líp a my se už nebudeme strachovat, co nás čeká.......
helle
mmmm
| 22. 4. 2009 13:58
tak to máme stejný termín. Jak se připravuješ psychicky? Já jsem v jednom kole, lítám po 2 obec.úřadech, kde dělám jako vedlejšák účetní a dodělávám uzávěrky a aby toho nebylo málo, nesla jsem ještě dnes doklady na VZP ke kontrole. Nervy mně začínají pracovat, beru si na noc prášek na spaní, spím normálně blbě, tak to teď vůbec nehrotím a na nic nečekám a beru si hned něco na spaní. Dneska jsem si chtěla jet pro výsledky krve a jako na potvoru jsem nenastartovala auto, baterka v pr...... Tak budu muset jet zítra, až manžel auto zprovozní. Najednou vidím, co mám ještě udělat a nějak to začínám nezvládat. Chtěla bych ještě povléct peřiny, zasadit muškáty, vyžehlit prádlo. No mám na to ještě 4 dny. Začínám přemýšlet, co si s sebou vzít do nemocnice, včera jsem byla ještě na kosmetice a taky se chci oholit doma, to ale až v neděli. No, to čekání je příšerné, už abychom to měli za sebou. Nastupuji v pondělí ve 2 hodiny odpoledne. Dopoledne přijedu do Hradce a budu u mámy, ještě, že to takhle jde.
V sobotu jsme ještě byli na kolách, protože to pak dlouho nepůjde. Mám strach z toho, že pak nic nebudu moct dělat. Koupili jsme nový velký slunečník, tak budu sedět venku , doufám, že bude teplý a slunečný květen. Jen, aby to dobře dopadlo. Napadají mě černé myšlenky, které od sebe odháním, co to jde. Dnes jsem se dostala na internet a koukám, co tu přibylo příspěvků. Všechny Vás děvčata také zdravím. ahoj
nazdárek
minka
| 22. 4. 2009 13:41
Ahoj holky, tak už si připadám skutečně nemocná . Dneska ráno jsem "vystupovala" z postele a pořádně jsem si podvrtla kotník, až jsem sebou práskla o zem. Teď mám nohu jak balon a jen tak se pajdám . K radosti celé rodinky se ze mě stal skutečně pacient, který se válí po posteli. Můžu říct, že to bolí jak ďas, kam se hrabe probuzení po operaci .
Jinak se na pěkný počasí koukám z okna a opět po propocené noci větrám peřinu.
ahojky vsichni
bubacek
| 22. 4. 2009 13:16
To mame dnes zase krasny den,co? Nevim jak vam ostatnim,ale me to pocasicko strasne pomaha.Ikdyz to pondeli jsem mela fakt strasny,ale to uz je snad pryc.Prave jsem se vratila od doktorky,takze predoper.vys.mam hotove.V pondeli vysledky(doufam dobre) a pak uz to utece.Take jsem myslela na ivn12,myslim ze uz to ma urcite za sebou.Snad se brzy ozve.Tak se mejte zatim krasne,mile cekatelky,vy ostatni se krasne zotavujte a uzivejte si slunicka.
čekatelkám i ostatním
hella
| 22. 4. 2009 12:17
Holky dnes myslím měla termín ivn12, možná je právě nyní na sále, nebo už to má za sebou. Držme ji palce. Snad se nám ještě po návratu z nemocnice ozve, aby nám sdělila, jak je na tom. Dnes je také docela prima den. Tu hroznou "depku", terou jsem měla v pondělí jsem naštěstí ze sebe dokázala schodit, ale bojím se, že s blížícím se termínem zase na mě potvora vleze. Ale dnešní den si užiju, jdu vysazovat do truhlíků muškáty. Sice je prý ještě brzy (ještě prý mohou přijít mrazíky), ale co, když přijdou, příjdou, já si s tím hlavu lámat nebudu, prostě si udělám hezký den a jdu sázet. Zase jsme milé čekatelky o jeden den blíž. Tak pa pa h.
soptík
Majka33
| 22. 4. 2009 11:19
ahoj moje maminka byla taky v Klimkovicích,tam je pěkně.Byli jsme za ní na návštěvě.Já se zkusím zeptat,uvidím co mi na to řekne
Majka33, Mirjana
soptik
| 22. 4. 2009 10:52
Majko, měla bych jet do Klimkovic...zkus se svého gynekologa zeptat na lázně pokud bys chtěla jet na relax, protože to nezáleží jestli jsi měla myom nebo ne. Já ho taky neměla a jedu. Prostě to je na gyn.operace a to hysteroktomie je. Tak si myslím, že kdybys o ně požádala u doktora, tak je dostaneš.

Mirjana, to víš že litování nepomůže a taky o to nikomu neříkám. Jak píšeš, jsme ženské a ty vydrží i nevydržitelné
pro kakamilu8 a ostatní
rublicek
| 21. 4. 2009 23:25
Ahojky kakamilo8,
z Chomutova sice nejsem, ale mohu potvrdit, že jsem po operaci (odstranění dělohy LAVH) skutečně neležela na JIP, ale na pooperačním pokoji, kde byla celý den přítomna sestříčka,ale je to nejspíš individuální, protože v nedaleké ústecké nemocnici jsou pacientky po operaci na jipce.
Jinak já jsem 12.4. rok po operaci a asi mi nebudete věřit, ale na vše kolem operace a po operaci vzpomínám ráda, byla jsem dobře připravena - pomohly kolegyně a kamarádky, které zákrok absolvovaly a hlavně jsem se těšila, že zmizí problémy, které jsem rok měla (velmi silné krvácení, chudokrevnost, bolesti břicha, hlavy atd.) a p. doktorka celý ten rok zkoušela rúzné metody k odstranění těchto problémú (užívání hormonů, 2x hysteroskopie, snaha přsvědčit mě o vhodnosti zavedení hormonálního tělíska - nepřesvědčila a nakonec to byla hysterektomie).Proto moje rada všem, které se rozhodují a nebo již na zákrok čekají je, není to vůbec tak hrozné a hlavně bude líp, věřte tomu. Míla
ahojky
bubacek
| 21. 4. 2009 22:12
Tak mame dalsi den za sebou co?Nejlepsi je opravdu neustale neco delat.Ja jsem dnes domyla okna ,uvarila,trochu poklidila a odpoledne jsem stravila venku s pejskem.Bylo fakt krasne!
Ne ze bych zapomela, to nejde,ale bylo mi lip.
Jak vas tak ctu,tak s tim pocenim,to jsem fakt zvedava.Uz ted mam pocit,ze je mi v noci dost teplo.
Tak vam vsem preji krasnou dobrou noc a zadne hororove sny.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 6. 2025 15:11
14514
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53