Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro mirjanu
hella
| 21. 4. 2009 21:29
mirjano, moc dekuji za informace. Už se mi ozvala jedna absolventka, která to má práve za sebou v této nemocnici a moc si to pochvalovala. Jsem ted mnohem klidnější. Trochu jsem před tím znejistěla, že se zde mluvilo o všech nemocnicích, jen né o Homolce. Ale byla top spíše náhoda. Dnes jsem měla dobrý den. Mnohem lepší než ten včera. Uvidíme jaké budou ostatní dny. Dnes jsem na operaci příliš namyslela. Přeji ti hezký večer. pa pa h.
pro Soptíka
mirjana
| 21. 4. 2009 20:28
Ahoj, moc Tebou soucítím, ale ty určitě nechceš, aby Tě někdo litoval, protože jsi ženská a ženská přece vydrží všechno. Hlavně, že budeš zdravá a máte se s manželem rádi. Určitě budete mít jednou krásné děťátko, které Vás bude mít rádo, jako byste byli jeho biologičtí rodiče. Moc držím palce.
všem čekankám
mirjana
| 21. 4. 2009 20:23
Zdravím všechny čekatelky. Jen nepropadat panice. Ono se to dobře řekne, ale sama na svou operaci také myslím kudy chodím, tak se aspoň snažím něco dělat. Teď jsem se vrátila z Pilátese. Musím do konce dubna vycvičit roční permici, takže chodím několikrát týdně (když už se pak nebudu moci nějaký čas pořádně hejbat a hupsat) . Teď před tím to alespoň trochu vyčistí hlavu. Pak musím ještě udělat řadu věcí doma - vyprat, vyžehlit atd. Mám hodného mužského, který doma i luxuje, tak přidá také věšení prádla, vytírání a další "drobnosti". Už tuhle v supermarketu zkoumal dostupné technické možnosti. Mně stačí kýbl, smeták a hadr. On to musí vyřešit technicky. To víte mužský, jde na to vědecky.

Všechny zdravím a neklesejte na mysli.
pro hellu
mirjana
| 21. 4. 2009 20:10
Ahoj, slyšela jsem také, že na Homolce jsou skvělí. Určitě to bude OK. Já jsem Vojenskou zvolila, protože mi ji doporučila moje gynekoložka, která zde byla také na operaci. Ale o Homolce jsem slašela samou chválu od svých kolegů.
gino
Majka33
| 21. 4. 2009 18:00
já to mám asi z krční páteře,dost na ní trpím a co jsem po operaci,tak se mi to zhoršilo.Spíš až po chemoterapií. Uvidím dál jak se budu cítit.V červnu jdu na gynekologií na kontrolu,tak se zeptám dochtora jestli stím to nějak souvisí.
soptík
Majka33
| 21. 4. 2009 17:55
mě lázně nikdo nenabídl.A kam pojedeš?Pěkně si odpočiń.Kdysi moje maminka byla v lázních,když jí vzali dělohu,měla taky velký myom.Ale já jsem jiný případ,tak nevím.
nazdárek
minka
| 21. 4. 2009 16:43
Myom je s trvým Y, ale já ho nazývala důvěrně FUJTAJBL . Dneska jsem se dočetla od některých z vás o nočním pocení, to mám taky.Ve čtvrtek to bude 2 týdny po operaci .LAVH, vaječníky mi zůstaly a tak jsem si myslela , že je v pokoji moc teplo, ale větrám celou noc, že i pes šel radši spát k dcerám do pokoje . Přes den jsemOK, jenom se strašně nudím, vycházky dodržuju, ale všechno, co se dá dělat je nad dvě kila . V noci mám dost horrorový sny a k tomu to pocení, není možné, že je to po narkoze? Břicho mě nebolí, jen večer mám pocit, že mi to trochu táhne. Nejradši bych šla do práce, jsem stádní typ a samota a nicnedělání mě ubíjí. Kdy jste šly do práce? Mám sedavou, kancelářskou práci, jen občas tahám šanony a složky papírů.
Jo, dneska ráno ve sprše jsem si vzpomněla, jak mi bylo před 14 dny ouvej, jak moc jsem se bála, ale uteklo to .
Holky čekatelky, držím palce a doporučuji toho doma udělat dopředu co nejvíc, protože není nic horšího, než se dívat na to co nemůžete dělat .
Lenka
markýsek
ecila
| 21. 4. 2009 16:35
Já mám taky entizol,ale na kontrolu jdu až 12.5.Tak budeš vědět dřív jak na tom jsi.A bavila jsi se s ní o tom jak se ten zákrok dělá?Co to obnáší?Prosím napiš,díky a pa ecila
myom
hella
| 21. 4. 2009 16:21
Myom se píse s tvrdym, tak se omlouvám za chybu, ale tady to asi zase tolik nevadí. h.
pro minku
hella
| 21. 4. 2009 16:15
Ahoj minko, děkujeme za povzbuzení. Moc to potrebujeme (já a ostatní určitě také). Pokud je to čekání na tom všem to nejhorší, tak to je fajn, to už se nemáme čeho obávat. Čekání už brzy skončí (snad) a už přijde jen to lepší. Navíc čekání ve společnosti ostatních čekatelek je celkem snesitelné. Jo a snad mi pak také řeknou, kolik vážil můj miom. Abych věděla, jak úspěšná jsem v "pěstování " miomů. (trochu ironie snad nikomu neuškodí) A dej, prosím tě, vědět jak ti dopadla ta histologie. A neboj se, i kdyby to mělo být něco špatného(jako že určité není), už je to stejně všechno mimo tvé tělo, takže se není čeho obávat. Díky a pa pa h.
pro soptíka
hella
| 21. 4. 2009 15:34
Přeju ti, aby ti to všechno vyšlo tak, jak si predstavuješ a dej o sobě vědet. i ostatní holky tady bude jistě zajímat jak se vše u tebe dál vyvíjí. Pa pa h.
pro Hella
soptik
| 21. 4. 2009 14:27
Díky za povzbuzení ...jojo zatrpklá babka bych nechtěla být. Snažím se tomu nepropadat a přidává mi sílu to, že jsme se s manželem domluvili na adopci, do které se dáme asi koncem roku. Vím, že zas bude jednou líp

K tomu mazání jizvy taky používám ten Contractubex gel, je sice drahý, ale dobrý
vwin i ostatním
hella
| 21. 4. 2009 14:15
Měsíčková mast je prý skvělá. Také mi poradila má kamarádka (která má za sebou mnohem horší operaci a mnohem větší jizvu) že výborný na jizvy je CONTRACTUBEX gel. Koupila jsem si ho již v lekárně, stál asi 200 kč. Také je prý dobré brát vitamín C a zinek. Ale asi by to chtělo zkonzultovat s doktorem. Mějte se krásně! h.
ecila
MARKYSEK
| 21. 4. 2009 14:05
Ahojky ecilo,napsala mi tablety entizol a příští pátek jdu na kontrolu tak uvidím.a co bereš ty?papa Markysek
pro bubaček
hella
| 21. 4. 2009 14:02
Už jsem ti dnes jednou psala, milý bubaceku, dnes je mi mnohem lépe. Mnohem líp než včera. Kdyby to mě vsechno vyšlo, tak jsme na tom opravdu skoro stejně, ale ja jsem stale nedostala menzes, tak jsem v nejistotě ohledně termínu. Ale nejak to dopadne. Ja už mám predoperační vyběhané. Jen cekám na výsledek RTG (zitra dopoledne)a krve a ve čtvrtek si jdu k obvodní se všemni výsledky pro závěrečnou zprávu. Jsem fakt rádá, že tato diskuse existuje. Jinak už bych byla totálně na nervy. Ty taky, viď? Pa pa h.
pro zz
vwin
| 21. 4. 2009 13:48
Já jsem měla včera také 4 týdny po operaci břišní cestou a musím konstatovat, že mám jizvu krásně zahojenou. Zpočátku jsem ji mazala měsíčkovou mastí asi po dobu 2 týdnů 2 x denně, teď jen když si vzpomenu. Ty dva-tři týdny jsem cítila jako bych tam měla pod tou jizvou "jelito", ale už je to pryč.
pro Keri
bubacek
| 21. 4. 2009 13:33
Na operaci jdu 30.4. Uz ted se tesim az budu moct povzbuzovat ostatni cekatelky a rikat jim jen same dobre zpravy jako jsou ty od tebe.Tobe a vsem ostatnim za to moc Diiiky
Helle
bubacek
| 21. 4. 2009 13:23
Ahojky,tak muj termin se zmenil.Nastup mam 29.4. a operace 30.4.Takze si jdu zitra taky vybehat predoperacni.Tak jsme na tom tak nejak stejne,ale to uz utece.Po cteni techto clanku uz se tolik nebojim.Uz tak trosku vim do ceho jdu,ale nervy pracuji stejne.Jak to zvladas ty?
pro soptíka
hella
| 21. 4. 2009 13:07
Soptíku, nezoufej si. Určitě se z toho dostaneš. Jsi mladá a máš před sebou ještě spoustu krásných vecí. Uvidíš. A vždycky se najde nějaké řešení, protože život každý den něco dobrého nabídne. Jen nesmíš propadat smutku a litovat se, protože až bys byla stará jako já, byla by z tebe zatrpklá baba a to by byla škoda, né? Mej se moc krásně, milý mladý soptíku. h.
pro bubacek
hella
| 21. 4. 2009 12:54
Ahoj bubacek, nemyslíš, že dneska je krásný den? Dnes mám také chuť dělat spoustu vecí. Sice jsem ráno udělala dost desný dopravní přestupek, když jsem jela od doktora, ale nastěstí se nic nestalo. Takže si ten dnešní den vychutnáme a nedáme si ho ničím zkazit. Zítra je středa - zase o jeden den blíž. Mej se krásně. Utíká nám to! h.
pro bubaček
Keri
| 21. 4. 2009 12:44
Kdypak jdeš na operaci? Uvidíš, až bude po všem budeš taky říkat, že ten strach a čekání před byly nejhorší. Pro mě bylo taky hodně povzbuzující číst příspěvky a podporu od holek tady. A taky super přístup v nemocnici jsem si nemohla vynachválit! Papa. Keri
Pro Keri
bubacek
| 21. 4. 2009 12:34
Ahojky,jak si tak ctu tvuj prispevek,tak si rikam uz abych to take mela za sebou.Je to moc fajn cist si takove pozitivni zpravy.Hlavne to ze je vse v poradku.Mej se moc hezky
pro blanche
hella
| 21. 4. 2009 12:33
Milá Blanche, moc ti děkuji za informaci. už jsem trochu znejistilila, zda jsem se dobře rozhodla. Bydlím totiž mezi 3 nemocnicemi a do všech to mám zhruba stejný kousek cesty. O Motole i o ÚNV již padlo tolik chvály... A o Homol-ce ani slovo. Můj doktor, když mě tam posílal říkal, že je to tam výborný, protože mu důvěřuji, jinou nemocnici jsem neřešila. Až nyní, plná straqchu, jsem si začala říkat, že jsem se měla o to zajímat předem o něco více. Ale díky tobě, jsem se uklidnila. MOC MOC DĚKUJI! Přeji ti, aby ses rychle zotavovala a určitě se ještě ozvi, ať víme jak jsi na tom i nadále. Až se z čekatelky stanu absolventkou, což bude doufám brzy, můžeme porovnat své zkušenosti.h.
vám všem
Keri
| 21. 4. 2009 12:21
Ahojky holky, dnes jsou to tři týdny co jsem nastoupila do nemocnice a zítra tři týdny od operace. Šíleně to uteklo. Dělohu mi brali vaginálně, mám za sebou jednu kontrolu a na druhou jdu za týden. Nemám žádné problémy, nic nebolí ani vložku nenosím. Chodím na vycházky, doma uvařím, poklidím, ale stále mám na mysli nic těžkého netahat! Všechny čekatelky bych ráda povzbudila a přeju pevné nervy, protože to čekání je fakt někdy k nevydržení. Tahle diskuse je super!!! Držte se! Zvládnete to jako všechny a pak už bude jen líp a líp!
Keri
markysek
ecila
| 21. 4. 2009 12:10
Ahojky,
a jaké ti dali globule?Můj doktor to pojmenoval nějak jinak.Ale tak to asi budu mít také srůsty.Už mě to také štve.Ale aspoň ,že mě nic nebolí.Tak se měj a prosim napiš.Pa ecila
Majka, Vladula
soptik
| 21. 4. 2009 11:09
....jinač vaječníky mě nechali....
Vladula, Majka33
soptik
| 21. 4. 2009 11:07
Jéjda, tak teda koukám, že v našem věku nás tu je víc....je to děs, co si ženská musí v životě vytrpět Jako s takovou operací jsem se už asi celkem smířila za těch 8 týdnů po operaci. Ale s čím se nikdy v životě nesmířím je to, že tato operace mi vzala možnost mít s manželem vlastní miminko.
První a jediné těhotenství skončilo v 8.měsící katastrofálně a vlastně tomu následovala ihned po pár hodináh histerektomie. Z té narkozy jsem se probudila jako v nejhorším snu

Jinač co se týká hojení, tak mi pan doktor řekl, že je to ok. No jdu na další kontrolu 27.4. tak uvidíme.
Mám jet do lázní, tak čekám na termín. Nejedete taky některá???
Fyzicky mi je každý den líp, ale psychicky to jde pomalu.......
pro MAJKu 33
vladula
| 21. 4. 2009 11:03
Ahoj . Mně brali jen dělohu, vaječníky nechali a hormony žádné neberu. Závratě mívám už několik let, ale po téhle operaci se to hodně zhoršilo. Napadlo mě, jestli to nemůže být následek narkózy, jinak si to nedokážu vysvětlit. Tentokrát mi bylo z narkózy i špatně od žaludku, tak jestli se někde něco nepo... Moc děkuji za podporu, taky doufám, že se to všechno nějak poddá, doma mi hodně pomáhají, hlavně dcera, ze dne na den přestala škemrat o sourozence a říká, že je ráda, že jsou jen dva... Ještě jednou moc děkuju a dej vědět, co ti řekl léčitel. Vlaďula
hysteroktomie
Blanche
| 21. 4. 2009 10:43
Ahoj Hello, já jsem byla na operaci 8.4.,vzali mi dělohu. pro tebe asi to nedůležitější, opraci jsem se podrobila v nemocnici Na Homolce. Byla jsem tam moc spokojená,jsou tam perfektní doktoři, skvělé sestřičky.
Dnes jsem se vrátila z gynekologie z kontroly, jsem v naprostém pořádku, paní doktorka mi doporučila hodně chodit.Na břišku mám na levé straně dvě dírky velikosti jednoho stehu, na pravé jednu, a v pupíku jizva už není skoro vidět. Mohu Tě uklidnit, že druhý den po operaci jsem bez bolesti, běhala po nemocnici a další den jsem byla s manželem i na procházce venku.Vůbec se neboj, pokud chceš vylíčit další detaily, ozvi se B.
Ahojky devcata
bubacek
| 21. 4. 2009 10:40
Musim rict,ze dnes se citim trosku lepe vidim to na pozitivni den.Dokonce mam i chut neco delat.Takze pujdu umyt okna nez me ta chut prejde.Jak uz tady nekdo napsal,,nejlepsi je neco delat at to utika a clovek pak prijde na jiny myslenky".Takze zatim preji vsem krasny den a drzte se

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 6. 2025 15:11
14514
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53