Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

hysterektomie
zz
| 21. 4. 2009 10:39
zdravím všechny, dnes jsem přesně 4 týdny po břišní operaci,chci se zeptat - jak dlouho jste měly oteklou jizvou?Já mám stále okolo jizvy otok - je to normální? V noci se taky potím(vaječníky mi zůstaly).
Ahojky
MARKYSEK
| 21. 4. 2009 09:37
tak jsem dneska byla u doktorky kvůli těm výtokům.Doktorka mě moc nepotěšila.Udělaly se mi na jizvě srůsty,napsala mi tabletky do pochvy.jestli se to nezlepší tak to budu muset jít odstranit laseremPo vyšetření jsem začala krvácet,takže zase chodím s vložkou. Tak si říkám,kdy už budu mít klid.Mějte se všichni krásně papa markysek
pro ginu
hella
| 21. 4. 2009 08:49
Ginuško, děkuji. Dnešní den vypadá, že bude krásný! Běžím vyřizovat předoperační vyšetření. Přeji pozitivní mysl tobě i všem ostatním. Pa pa h.
pro mirjanu
hella
| 21. 4. 2009 08:45
Ahoij Mirjano, díky za zprávu. Bude to s největší pravděpodobností řezem. Mám už na břiše několik jizev a jsou tam srůsty. Laparo bych brala! Řez snad také nějak přežiju, vím už, do čeho jdu (mám za sebou 2 císaře). Jo a s tím koupáním to nebude tak zlé, jak mi píše Eva.Přeji hezký den. A díky! h.
pro mirjanu
hella
| 21. 4. 2009 08:45
Ahoij Mirjano, díky za zprávu. Bude to s největší pravděpodobností řezem. Mám už na břiše několik jizev a jsou tam srůsty. Laparo bych brala! Řez snad také nějak přežiju, vím už, do čeho jdu (mám za sebou 2 císaře). Jo a s tím koupáním to nebude tak zlé, jak mi píše Eva.Přeji hezký den. A díky! h.
pro Zdoban
hella
| 21. 4. 2009 08:36
Ahoj Evi, diky za zprávu. Radimovu dobre znám, často tudy projíždím. Já bydlím v Malém Břevnově, přímo u obory. Mě do nemocnice na Homolce poslal můj doktor. Snad to tam bude taky dobré. Ale nikdo se zde zatím nezmínil. S tím koupánín je to dobrá zpráva. Moc ti děkuju a pa pa. P.S. Letím na kulaťák na EKG.
Danine
gina
| 21. 4. 2009 08:06
Dobre ranko !
ano, presne. Silene sny, buzeni a poceni me jeste donedavna provazelo !! Znam a asi to k tomu patri, protoze kdyz jsem to rikala doktorce, tak se usmala, ze to je holt zensky udel. TO prejde, ver.!!!!! Je to vsechno dohromady. Pooperacni stav, ztrata organu a nervy a dlouho doma /ja byla 6 nedel/ a skoro zhroucena jsem radsi rychle sla do prace, abych neprudila doma a neznicila se praskama na spani. Na chudokrevnost mne na predpis napsali zelezo !! rano a vecer, ne vitaminy, ale primo nejake prasky na predpis. Ty asi zabraly, ale delaly mne zle se zaludkem.
zatim ahoj
gina
Dobre rano, devcata !!!
gina
| 21. 4. 2009 07:58
ahoj ahoj vsem a dobre a jeste lepsi rano !
tak jsem ledva prisla hned sedam ke cteni Vasich prispevku.
Hello , tim se nenervuj a nemysli na to ! Mam zkusenost, ze co vypustim z mysli, samo nakonec dopadne dobre a je to tak ! Takze to nedostanes
Majka a Vladula - devcata,kde berete ty zavrate ??? Tak to ja s tim nemam zkusenost. Od ceho by to mohlo byt ? Jedine nejaky zablokovany nervik a co masaze ???
Mirjano, klidne pis at Ti to utika !
zatim jdu neco delat
Gina
ahoj všechny
danina
| 21. 4. 2009 07:51
Byla jsem na operaci 27.3. vzali mi dělohu laparo,takže příští pondělí to bude měsíc. Den ode dne se cítím líp,jen to nesmím přehnat s prací, to pak citím břicho a taky delší trasy na procházku nezvládám,jsem dost unavená,asi proto že jsem chudokrevná z těch ztrát krve před operací. Taky mívám dny,že jsem nešťastná v noci se budím a všechno vidím černě,ale nevím,jestli je to v souvislosti s operací nebo proto,že už jsem skoro dva měsíce doma..Musím se zeptat u doktora.. Pro všechny čekatelky,já vím,že se to dobře říká,když to mám za sebou,ale zaplať bůh za tyhle stránky,nevím jak bych čekání bez nich přečklala a když jedna ví,co ji může v nemocnici a potom potkat a na co si dát pozor,hned je to lepší Takže čtěte a ptejte se,vždycky se tady najde někdo,kdo poradí a povzbudí Krásný den přeju Dana
pro zdoban
mirjana
| 20. 4. 2009 23:22
Sorry, trochu jsem to popletla.
Dík za pozitivní zprávu je pro Evu - Zdoban.

Jinak Helle držím oba palečky.
pro hellu
mirjana
| 20. 4. 2009 23:02
Díky za pozitivní zprávu.
Asi je to vše hodně individuální.
Už aby to bylo za námi.
Všechny čekanky zdravím
pro hellu
mirjana
| 20. 4. 2009 23:00
Ahoj, už to máš za pár - jen týden a den a bude to dobrý. Myslím, že většina nemocnic je dobrých.

Už víš, zda to bude laparo nebo řezem ?
Držím palce
pro hellu
zdoban
| 20. 4. 2009 21:30
Ještě jednou ahoj,byla jsem operovaná loni 17.4. a o prázdninách jsem se v pohodě koupala na chatě v bazénu,dokonce jsem občas jela i na kole. Eva
pro Hellu
zdoban
| 20. 4. 2009 21:19
Ahojky,tu UVN jsem si vybrala sama,moje doktorka mě nikam nedoporučovala.Řekla mě ,že si mám nemocnici vybrat sama ,kterou chci. Brouzdala jsem po netu a četla různá doporučení až jsem si vybrala UVN. Bydlím v Radimově.Ahojky Eva
pro mirjanu
hella
| 20. 4. 2009 20:29
Ahoj také čekám, jak si se jistě zde dočetla. Mrzí mě, že jsem nešla do UVN. Bydlím blízko a slyším zde jen chválu.
No nic. Měj se pekně. jo a s tím koupáním mě to také dost šokuje. Hlavně jsem si myslela, že už bychom se mohly v létě koupat v moři. Přeji ti také krásný večer a určitě se ještě "písemně" sejdeme. h.
všem
hella
| 20. 4. 2009 20:20
Milé holky, hezkou dobrou noc a díky za vše.
pro bubacek
hella
| 20. 4. 2009 20:18
ahoj dnes jestě jednou, dnes byl opravdu dost hrozný den i pro mě, také jsem se musela do všeho nutit, ale snad zítra bude líp. Musíme vydržet. A ja nesmím dostat menzes!!! Snad to vyjde! Hezkou dobrou noc. h.
hysterektomie
mirjana
| 20. 4. 2009 20:17
Ahoj,
jsem také nová čekatelka a už pár dní čtu tyhle stránky, tj. prakticky od okamžiku, kdy jsme se dověděla doporučení na operační řešení. Také mi moc pomáhají. Nastupuji 6.5. do ÚVN ve Střešovicích a myslím, že už trochu vím, do čeho jdu, protože jsem zde byla 6.3. na hystereskopii, o níž jsem si myslela, že bude posledním trápením. Já totiž prakticky žádné problémy nikdy neměla, jen jsem najednou dva roky po bezproblémové menopauze začala krvácet jako při menzes (na Štědrý den) . Všichni (i v nemocnici) mi říkali, že to asi nic není, možná polyp, protože všechna vyšetření (sono, cytologie) byla OK A ejhle podle výsledků hysteroskopie, je to prý dysplasie a doporučení - vše pryč. . Nicméně vím, že v ÚVN ve Střešovicích jsou hrozně fajn.
Já nikdy nestonala, takže se opravdu bojím. Miluji plavání, chodím na aqua aerobic, pilates, kalanetiku atd. Také se mi má počátkem června narodit první vnoučátko a štve mne, že si ho ani nebudu moci pochovat (když bude vážit více než 3 kg). Nicméně, když čtu všechny tyhle příspěvky, tak žasnu, kolik nás je. Všechny zkušenosti jsou opravdu zajímavé a pomáhají. Trochu mne ale deprimuje doba rekonvalescence. Kdy bude moci člověk potom začít zase cvičit a chodit plavat? Gina se ještě ani po dvou měsících nemůže koupat- uf, já miluji vodu. No hlavně, aby to dobře dopadlo.
Všem novým čekatelkám držím palce a držte je prosím i mně.

Pro Geminii
Asi jsme se potkaly v březnu ve Střešovicích a možná se potkáme někdy na kontrole u paní doktorky na gynekologii(podle všeho chodíme ke stejné), která mne také povzbudila na základě vlastní zkušenosti. Je hrozně fajn a věřím jí.
Všechny se moc mějte
operace
kakamila8
| 20. 4. 2009 20:16
Ahojky chtěla bych se zeptat,jestli je tady někdo z Chomutova kdo byl na odstranění dělohy.Na vetší operaci jsem ještě nebyla.A chtěla bych se zeptat měla jsem tu tchýni a ta mi tvrdila,že po operaci na JIP neležela což se mi moc nezdá.Všem děkuji.Petra
pro Vladulu
Majka33
| 20. 4. 2009 20:11
ahojky ty máš taky vše vyoperované?Já závratě taky mívám dost často.Už jsem stím byla i u neurologa ale nijak moc mi nepomohlo.Tak nachvilku.Už jsem uvažovala že si najdu léčitele.Ale taky mám problém z krční a z hrudní páteři,tak asi to mám z toho.Uvidím co mi na to řekne léčitel.A ty bereš nějaké hormony?Mě zas bylo 31 jak mi vše vzali,neboj to se vše srovná,si ještě krátkou dobu po operaci
pro GINu
vladula
| 20. 4. 2009 19:59
Ahoj. pamatuješ si to dobře, šly jsme skoro zároveň, já jsem byla 26.2. Já mám 2 děti, ale přáli jsme si 4, v nejhorším případě 3. Dlouho mě ani nenapadlo, že dopadnu takhle. Ale pak jsm jednoho dne doma nadhodila, jen aby mě doktor nechtěl "vykuchat" a za 3 dny na kontrole mi sdělil, že když hormony selhaly, je to jediné řešení. Kromě toho, že jsem se s tím ještě nevyrovnala, mě trápí dost nepříjemné závratě. Nemáš s tím zkušenosti? Měj se krásně a bojuj. Vlaďula
vsem
bubacek
| 20. 4. 2009 18:54
Dnes mam teda fakt den blbec.Od rana chodim sem tam a do niceho se mi nechce.Pritom bych mela tolik veci na praci.Doufam ze zitra bude lip.Tesim se na dalsi nove prispevky.Moc mi pomahaji.Tak zase zitra,at nam to utika.
Vladule
gina
| 20. 4. 2009 18:49
jeste mne to neda a znova jdu psat..
Vladulo, taky jsi po operaci 2 mesice, zejo ?? to jsme nejak psaly soucasne pred kdyz jsme sly ja byla 17/2 ! Taky jsem nejak nestihla deti !!!!!! Tak jsem nejak porad meal dost casu,haha, az to takhle dopadlo !! A mas pravdu, ze vsechno zle je pro neco dobre !! Urcite, ja tomu verim !!!
tak ted uz opravdu jdu
mej se prima a napis
Gina
Helle jeste a vsem cekatelkam
gina
| 20. 4. 2009 18:39
Hello a cekankam !
Je je tak vidis ! Tyjsi dokonce po prsni operaci ! Tak to jsi uz ostrilena bojovnice . To je docela mozny, ze tem, co maji problemy s cystama, nedoporucuji hormony. Nedavno jsem mluvila jen nahodne s jednou znamou. Ta ma jakesi cipy-teliska /asi jako pejsci??/ jednou za 1/2 roku nastrelene a je nesmirne spokojena. Ale zase nevim detaily. Drzim Vam vsem vsechny 4 palce a uvidite, ze to zvladnete ! Nebot to fakt nic neni - ja dokonce byla misto na nadstandartu na JIPCE a to prosim pekne 3dny to jsem vubec neverila, ze to muzu vydrzet a vydrzela a to jsem fakt sralbotka !!!!!
Jeste jednou vsem drzim palce a uz koncim, pac jsem toho dneska nazvanila dost a dost !!
vsem ahoj
gina
pro SOPTIKa
vladula
| 20. 4. 2009 18:37
Ahoj . Ptala ses, jestli je tu někdo ve tvém věku. Mně je 31 a před dvěma měsíci, když mě operovali, mi bylo 30. Život mě naučil, že všechno zlé je pro něco dobré, ale tohle je poprvé, kdy o tom pochybuju. Snad mi čas dokáže opak. Přeju hodně štěstí a síly. Vlaďula
pro ginu
hella
| 20. 4. 2009 18:17
Děkuji ginuško, ceká me to brzy, tak abych vedela na co se pripravit. Jinak mastopatii jsem měla v mladším veku, dokonce jsem byla na operaci, tehy za totality mi ani nerekli co to bylo, ale snad neco jako cysta. Na hormony jsem se ptala proto, protože jsem slyšela, ze pri této diagnoze není hormonální léba vhodná. Ale asi záleží na konkrétním případě. Mej se krásně a diky. h.
jeste Helle
gina
| 20. 4. 2009 18:02
ja zapomnela na potize.
Tak počkej..
budim se v noci nekolikrat... sny jsou nekdy jeste dost dramaticky....
moc mi nechutna...
slipovku nosim...nekdy mensi spineni /nekrvave/ to kdyz jsem vlezla do vany, tak se radsi sprchuju
kdy muzu jit do bazenu ??? jsem totiz plavec.......
v praci se mi chce porad spat....
no tak to je asi vsechno

ale pozor !! MIN ME BOLI HLAVA !!!!! BRICHO vubec ani zada !!!
snad jsem na nic nezapomnela !!
Helle
gina
| 20. 4. 2009 17:54
ahoj !
beru prirodni Sarapis, ktery jsem si sama naordinovala. Ze pry se nejdriv telo musi vzpamatovat a uvedomit si, ze zadny hormony nedostane ! Vlastne otazku hormonalni jsme s doktorem neprobirali. Tak snad mne neco rekne ted 11,kvetna na kontrole. Zjistili mne neco v krvi tak ted zase "putuju" po hematologii.
Ale se sojovym Sarapisem jsem moc spokojena !!!!!!! Na me teda si myslim, ucinkuje !!! A taky se priznam, ze jsem trosku jedla Grandaxin na uklidneni a noc pred ruznym vysetrenim Neurol ! Ale ted jsem zase dobra a vynechala jsem tyhle chemikalie......
pro ginu
hella
| 20. 4. 2009 17:45
Ahoj Gino, bereš nejaké hormony? Nebo ti je nedoporučili, vzhledem k tvé diagnoze(myslím mastopatii). Máš jestě jiné potíže, kromě návalů. Zdraví tě čekatelka h.
aha
Majka33
| 20. 4. 2009 17:41
tak to jo,lepší to hlídat než něco zanedbat.Mě řekla dochtorka minulý rok na soně prsů,že mám tam jen malý uzlík,ale že to není nic vážného.Jen si to mám hlídat.Tak jsem zvědavá jak mi to vše dopadne.Jdu na to vše vyšetření taky v červnu i na tu gyndu.Nějak z toho všeho mám strach,jako každý rok.Na gynekologií mi berou při každé půl roční kontrole krev na ty onkomarkery a to jsem chodila dva roky po chemoterapií co tři měsíce na gyndu plus odběry.Tak mám žily úplně dodělané.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 6. 2025 15:11
14514
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53