Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Majce33
gina
| 20. 4. 2009 17:33
mastopatie snad to tak je nebo jsem to zkomolila urcite !
no tak to je jakoby zbytneni mlecnych zlaz . Projevilo se to pred asi 15lety jako bulky. Tak me to vydesilo k smrti. Vzdycky k menzes. Ale nic to neni, jen se to musi hlidat v prsni poradne.
To je muj laicky vyklad
gina
tak
Majka33
| 20. 4. 2009 17:30
mastopatie.....
ginuško
Majka33
| 20. 4. 2009 17:29
to teda je nás hodně co to tu čtu.Samé problémy,jen at´ jsme po těch operacích potom pořád zdravé a už žádné potíže.

A co to je přesně ta mas....no už nevím jak si to napsala
Mince
gina
| 20. 4. 2009 17:26
ahoj !
tak bezva !!!! Ano presne mne mluvis z duse !! Moc nas " pokec" tady pomaha !!!! Ja jsem za to moc vdecna, protoze jsem se tady opravdu dozvedela vse a nepropadala panice !!
Ja jsem taky mela hec hec presne ten samy myom i vahove !!!
Neboj se nic !!!!!! Malokdy se jim neco libi !!
Nic nezvedat, netahat a kazdy den neco popojít !!
Drzim palce a pa
gina
Majce33
gina
| 20. 4. 2009 17:19
jejdananku, taky mlada, ach jo !!! takze jsi si taky teda prozila nervy !!!! Ja taky chodim kazdy 1/2rok na sono, protoze mam jakousi mastopatii a na CT a na krev atd atd. To je nas, teda, co?!?!?!
pro bubacka, hellu a ostatní čekatelky
minka
| 20. 4. 2009 17:14
Nazdárek holky, jsem po operaci 11. den a už se cítím skvěle. Měla jsem myom velikosti 3. měsící těhotenství a nakonec měl váhu 800g-takže macek. . Dnes jsem byla poprvé sama jen s pejskem venku a je se trošku motám, jinak mě NIC nebolí. To čekání mám ještě v živé paměti - je to na všem to nejhorší. Mě čeká ještě jedno čekání do čtvrtka, jak dopadne histologie (myom se jim vůbec nelíbil). Opravdu tyhle stránky by měli doktoři ordinovat rovnou s doporučením do nemocnice, já si nedovedu představit, jak bych to bez nich zvládla a to nejen čekání před operací, ale téměř jsem věděla do čeho jdu a teď po operaci se tu vždycky najde dobrá dušička, která mi poradí, když se něco objeví při hojení. Držím vám všem palce ať to všechno dobře dopadne.
Lenka
gino
Majka33
| 20. 4. 2009 17:01
já taky tak trpěla návalama.Ted´si lepím náplastě,můj gynekolog mi řek,že to musím brát,že jsem mladá a hlavně to je i kvůli kostem,aby mi nezačali řídnout a jednou ročně chodím i na CT,rentgen plíc a ultrazvuk celého břicha a prsů,to kvůli té nemoci co jsem prodělala.
soptík
Majka33
| 20. 4. 2009 16:58
ahoj mě bylo 31 let když mi museli vzít vše.Nemám dělohu ani vaječníky.Musím brát hormonální léčbu,prodělala jsem rakovinu vaječníků.Ted´v červnu mi bude 34 let.mám dvě děti.Jinač se cítím dobře,ještě se mi zdá že líp,než jsem měla menstruaci.Hojilo se mi vše dobře,žádné po operační komplikace až do ted´.Chodím co 6 měsíců na kontroly,zrovna mě čeká další kontrola v červnu,tak doufám že budu mít vše dobré
pro Soptika
gina
| 20. 4. 2009 16:48
ahoj Soptiku ,
jejda tak to jsi mladousek jeste. To je teda slamastyka !!! Ale neboj, nas nedostanou !!!!Ja jsem taky cumela, kdyz mi rekli, ze v mem veku 45 let nema cenu brat jen delohu, ale rovnou i vajecniky. Ze je to lepsi, protoze obvykle se pak stejne vajecniky museji brat a ze to teda sfoukneme jednim rezem ! Ja jsem se toho nebala, ale ted to se mnou cvici poradne !
Momentalne mam navala venku je tak hezky !!!!!
Zdravim Te a vsechna devcata tady
Gina
pro kakamilu8
hella
| 20. 4. 2009 15:55
ahoj Petro, prášky na oddálení mentruace určitě existují. Např. Norethisteron, ale prý se už musí začít brát 15. den cyklu. Ja mam týden před operací a prý je pozdě, tak nevím, protože některé holky zde psaly, že ho těsně před operací použily. Ja ted cekám, zda to dostanu a bude se muset operace odložit, nebo to klapne a nedostanu to (mám to již nepravidelně). Určitě dej vědět, jak jsi dopadla. Zravím tě. h.
histerektomie
soptik
| 20. 4. 2009 15:18
No jak tak to tu vše čtu, je všem kolem 50 let po histerektomii. Je tu i někdo v mém věku? Je mi 28 a bohužel to mám za sebou a jsem bezdětná...Jen by mě zajímalo, zda hojení atd je v každém věku stejný.
Jinač jsem moc ráda za tyto stránky, a že tu spolu můžem sdílet své pocity
pro zdoban
hella
| 20. 4. 2009 14:10
Milá Evo, trochu jsem doufala, že se ozveš, četla jsem celou diskuzi : je mi také 50 let ,budou mi brát vse a stejně jako tobě břišní stěnou.a také bydlím kousek od vojenské nemocnice. Možná jsme se už někdy potkaly a nevíme o tom.Bohužel, mě můj gynekolog do UVN neposlal, skoda, ze jsem se na tuto diskuzi nedostala dříve. Určite bych po tvém doporučtení tuto variantu zvažovala, nebot s touto nemocnicí mám dobré zkušenosti. Moc a moc ti děkuju za tvé povzbuzení. h.
pro bubacek
hella
| 20. 4. 2009 13:57
Nedam si hlavu s norethisteronem (hormonální tablety) ani s kyretáží(lidově řečeno výškrab dělohy). máš ted svých problémů dost. Me uz nic nebaví, prestoze mám spoustu práce.dneska obzvláště nervní den. Uz jen sedím u pocítace a cekám, zda někdo přispěje do diskuze. Ale asi budu muset neco dělat, to je jediný způsob jak trochu zapomenout na tu nepřijemnou skutečnost. Dej vedet, kdy budes mít ten nový termín. A drz se! h.
pro hellu
zdoban
| 20. 4. 2009 13:48
Ahoj,jsem rok po hysterktomii,vzali mě po dohodě taky vše řezem,je mě 50.Byla jsem v UVN Střešovice a péče byla perfektní.Taky jsem se dost bála ale věř,že představy jsou horší než to ve skutečnosti je a neměla jsem jednoduchou operaci.Hormony po operaci brát za každou cenu nemusíš,já si kupuju po doporučení mé gynekoložky přírodní preparát Merilin.Cítím se naprosto v pohodě zhubla jsem,cvičím jezdím na kole a v ***u je to také dobré.Mám dva vnuky a třetí je na cestě tak si s nima užívám.Všichni mě říkají,že vypadám po operaci moc dobře.Přeji ti aby ti to dopadlo OK / což dopadne /a nestresuj se,těš se,že budeš mít od všeho pokoj.Ahoj Eva
pro Hella
bubacek
| 20. 4. 2009 13:26
No vidim,ze toho mas uz docela dost za sebou.Musis me poucit,nevim co je,,noretisteron" asi nejake prasky a co je,,kyretaz",nevim presne.Uplne s tebou soucitim,protoze mam take ten pocit,ze delsi cekani uz nezvladnu.Ale jsme zensky ne?Jsme silne,takze to zvladnem
hysterektomie
hella
| 20. 4. 2009 13:20
Milé holky, jsem opravdu moc ráda, ze jsem tuto diskuzi objevila. Tolik mi to pomáhá. Táké se nebojím bolesti, ale komplikací. človek si pořád musí říkat, že jsou horší věci. Máte někdo zkušenosti s oddálením mensesu. Nevím jestli to mám řešit. Nechce se mi cpát se hormonoma uz předem. Protože je budu muset brát nejspíš i potom. Vezmou mi i vaječníky. Nechám to asi opravdu na osudu. Treba to nedostanu. Mela jsem to totiž už několikrát po více jak 2 mes. To by se mi ted dost hodilo. Chtela bych to mít už za sebou. Všem vám moc díky za tuhle diskuzi!
pro bubacek
hella
| 20. 4. 2009 12:58
Ahoj, nezvládám to úplně nejlépe, myslela jsem si, že jsem statečnější. Mám za sebou 2 císaře. Ale presně jako ty, nemyslím na nic jného a mám ted na sebe vztek, protože jsem to mohla mít už za sebou v pulce brezna a oddálila jsem to, protože jsem chtela odcestovat. Ted jsem na nervy a ani nevím, zda 28.4. mě vezmnou, protože jsem jestě nemenstruovala. Dnes jsem volala do nemocnice a rekli mi, ze noretisteron není úplně optimální rešení, neboť behem operace zvysuje krvácení. Navíc jsem ho brala loni v létě po kyretáži , necítila jsem se nejlíp a jestě jsem hrozně jsem se nafoukla. Tak ted budu cekat. Mám to prý nechat osudu. Operace se prý o neco odloží. Mám ale pocit, ze týden cekání je maximum, co jestě zvládnu. Ale jestě to není ztracený.
Pro Ginu
bubacek
| 20. 4. 2009 11:24
Ahojky dekuji ti za podporu,vazne mi to moc pomaha a jsem moc rada,ze jsem tuto diskusi obevila.Nebojim se ani tak bolesti jako toho,aby vse dopadlo dobre a hlavne aby to dobre udelali.Musim rict,ze me vazne prekvapilo kolik nas ma tento problem.Je pravda co se rika ze clovek to zjisti az kdyz to postihne jeho samotneho.A ja vsem ostatnim take moc drzim palecky.
Pro Hellu
bubacek
| 20. 4. 2009 11:11
Ahoj Helli,ja mam termin az 4.5. ale jsem domluvena s doktorem co me bude operovat ze kdyz dostanu menzes driv, tak se mam ozvat a kdyz bude misto,tak se domluvime na blizsim terminu.Dostala jsem to uz pred dvema dny takze mu budu zitra volat a uvidim.CHci to mit uz vazne za sebou,nebo se scvoknu.Na nic jineho nemyslim.Jsem doma uz 6 nedel po konizaci a to uz je na me moc.Aco ty jak to zvladas?
bubacek
gina
| 20. 4. 2009 11:04
ahoj !!!
jsem 2 měsíce po operaci, ale jestě si čtu pořád tuto diskuzi. Jdu Tě trošku uklidnit, neboť jsem taky pořádná strašilka pokakaná. Ale zvládla jsem to !!! Neboj se bolesti, dávají injekce a opravdu se všichni starají. Maš myom ?
Klidně se ptej na všechno všech, tady Ti rády poradíme a podpoříme.

ahoj Gina
pro bubacka
hella
| 19. 4. 2009 22:06
ahoj, také jsem se nově zaregistrovala. Také jsem čekatelkou. Máš už termín operace?
hysterektomie
bubacek
| 19. 4. 2009 17:43
Ahoj vsichni,prave jsem se zaregistrovala.Ceka me totiz take hysterektomie a jsem z toho cekani uz dost vystresovana.Uz jsem byla na konizaci,ale vysledky nedopadly dobre,tak mi vemou delohu.Je mi 38 a mam uz dve holky takze mi to nevadi,ale strasne se bojim.Nektere vase clanky me ale trosku uklidnily.
pro mmmm
hella
| 19. 4. 2009 12:53
ahoj mmmm, mame stejný termín operace, také mne budou brát dělohu a vaječníky (to si mohu ještě promyslet, neboŤ je mám zřejmě v porádku). Bylo mi právě 50 let, tak mi to doporučili, stejně jako tobě. A také mě budou pravděpodobně rezat. Jen narozdíl od tebe jsem menzes jestě nedostala, takze to budu muset zitra nějak rešit, což je pri těch nervech, které momentálně mám, dost nepříjemné. Snad ten týden pred operací budeme ve spojení a snad i potom. Jinak zdravím všechny holky, které jsou na tom stějně jako my a zároveň i ty, které to mají již za sebou. A H O O O J !
pro ivn12
hella
| 19. 4. 2009 11:25
Předešlý příspěvek byl také pro tebe. Zřejmě zítra ve 13 h nastupuješ do nemocnice, stejně jako já za týden. Trochu ti závidím, že už to budeš mít za sebou a že ti to budou, narozdíl ode mě dělat laparoskopicky. Drž se a pak se ozvi.
hysterektomie
hella
| 19. 4. 2009 11:06
Ahoj, jsem také čekatelka a také dost vynervovaná. Naštěstí jsem objevila tuto diskuzi a dost mi to pomohlo. Operace mě čeká 28.4., takže týden po tobě, také v nemocnici na Homolce, ale zřejmě se tam nesetkáme, ptotože ty už budeš doma. Zkušenosti s touto nemocnicí nemám, ale uvítala bych každou informaci. Zdravím všechny absolventky i čekatelky. H.
hysterktomie
ivn12
| 19. 4. 2009 08:31
Moc vám všem děkuji za podporu. Tak snad to zvládnu, určitě se ozvu až to budu mít za sebou.Dak dík holky.
dík všem
minka
| 18. 4. 2009 21:44
Děkuji vám všem za rady. Byla jsem z toho dost vyděšená, protože jsem hroznej pacient a pořád musím něco dělat. Snažím se sice netahat nic nad dvě kila, ale nevydržím sedět, natož ležet, když je potřeba dát vyprat prádlo, umýt nádobí.... Dneska chtěla uvařit dcera 17 let oběd a samozřejmě jsem jí musela alespoň asistovat . Odpoledne poprvé na procházce, ale pěkně se to se mnou houpalo a pak jsem prospala celý podvečer. Na břicho se zkouším taky už otáčet, ale zatím volm takovou tu "protišokovou" polohu napůl na boku a napůl na břiše a nic mi nevadí.
Jinak začínám mít pocit, že život je krásný a padá ze mě všechna ta tíha a stres, co jsem měla před operací.
Pro ivn12 - nejhorší pro mě po operaci byl pocit, že jsem jak špatně nafouklej míč, tlačilo mě to až do klíčních kostí, ale bolest po samotném zákroku byla víc než snesitelná, dneska mají fakt účinný léky proti bolesti a nám u Aploináře je dávali automaticky a přídavek jak si kdo řekl. Navíc to bylo den ode dne lepší a mě propouštěli v neděli, tzn. 3.den po operaci. Tak neboj.
Lenka
pro ivn12
vladula
| 18. 4. 2009 21:40
Ahoj čekatelko. Nejhorší ze všeho je to čekání. Bolí to každýho jinak. Každý je jinak citlivej a každýho doktoři "zmordujou" jinak. Já jsem dost velká "posera" a hrozně mi vadí bolest, ale po týhle operaci jsem měla pocit, že mě jen rozřízli a zašili. Neměla jsem žádné bolesti a nebylo to lékama na bolest, nebolelo to ani bez nich. Jizva samozřejmě trochu bolela, je to přece jen řez do "živého", ale ve srovnání s migrénou nebo bolavým zubem to byla paráda. Tak hodně štěstí a ať ti to čekání dlouho uteče. Vlaďula
pro MINKU
vladula
| 18. 4. 2009 21:26
ahoj. Já jsem taky začala 10. den po operaci krvácet a primář řekl, že během šestinedělí to je normální, že se rozpouští vnitřní stehy. Operovali mě břišní cestou a na břiše jsem ležela už v nemocnici , asi 4 dny po operaci. Samozřejmě jsem se nejdřív zeptala doktora, abych si něco nepotrhala. Jak se ti daří? Rychlé hojení: Vlaďula
ivn12
MARKYSEK
| 18. 4. 2009 19:13
Ahojky ,já když jsem se probrala na jipce tak jsem si myslela,že mi nic nedělali,nic mě nebolelo,říkali nám,že nás tlumili léky.Taky jsem měla strach,ale je fakt,že záleží co dávají od bolesti.Mě to dělali v Ostravě.Papa a držím ti palečky,taky jsem si myslela,že to bude hrozné a nic tak se drž a pak se ozvi markysek

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 6. 2025 15:11
14514
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53