Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro minku
sarca
| 8. 4. 2009 19:20
Takže zítra? Neměla jsem čas se sem podívat! Mrzí mě to, snad si to ještě přečteš. Já jsem přišla do nemocnice s tím, že budou "pracovat" laparoskopicky, ale ráno při přijetí mi udělali ultrazvuk a zjistili, že už je to tak velké, že to musí jít bříškem. Byla jsem vyděšená, ale zvládla jsem to. Na pokoji se mnou byly "holky", co jim to dělali laparoskopicky, ale byly v pohodě a šly domů asi o 3 dny dřív. Neboj se, všechno zvládneš, zítra na tebe budu myslet, i když se neznáme!
pro minku
mmmm
| 8. 4. 2009 14:19
mě to teprve čeká a docela ti závidím, že už na to jdeš. Budu mít taky strach, asi to je normální. Ale když nás to už tolik přežilo???? Přeju ti, aby tě to moc nebolelo a aby ses hlavně brzy vrátila do normálu a vše aby proběhlo v pořádku. Hodně štěstí..
krvácení
homo
| 8. 4. 2009 11:01
Já ten zákrok měla cestou poševní, byla jsem dnes na kontrole, prý se to hojí dobře. U mne jsou snad nejhorší ty bolesti zad a močení, protože u operace došlo k rozhýbání mých již tak bolestivých zad. Jinak díky za podporu a měj se. homo
pro minku
Keri
| 8. 4. 2009 09:45
Ahojky, držím Ti pěsti! Uvidíš až to bude za Tebou, (mimochodem před týdnem touhle dobou mě vezli ze sálu) bude Ti dobře a budeš tu psát o tom, že strach byla jedna z nejtěžších věcí. Tak se drž a těším se až nám napíšeš, že jsi doma. Se sluníčkem Ti to bude v nemocnici nejen líp utíkat, ale i hojit se. Je mi den po dni líp, ale stále se držím a nic nedělám. Pa. Keri
pro Minku
vwin
| 7. 4. 2009 21:33
Ta noc doma před nástupem do nemocnice je asi nejhorší. V práci mi kolegyně, která má operaci za sebou už 5 let říkala, že nejhorší je do té nemocnice vstoupit, pak už vás to všechno pohltí.. A měla pravdu. Tam už jsem byla se vším smířená a "odevzdaná" a to čekání uteklo. Noc před operací jsem spala dobře, dokonce ii bez prášků na spaní (i když mije nabízeli). Držím palce, přeji hladký průběh operace a brzký návrat domů. Určitě všechny tady budeme čekat na zprávu po návratu. Věra
pro Minku
vwin
| 7. 4. 2009 21:33
Ta noc doma před nástupem do nemocnice je asi nejhorší. V práci mi kolegyně, která má operaci za sebou už 5 let říkala, že nejhorší je do té nemocnice vstoupit, pak už vás to všechno pohltí.. A měla pravdu. Tam už jsem byla se vším smířená a "odevzdaná" a to čekání uteklo. Noc před operací jsem spala dobře, dokonce ii bez prášků na spaní (i když mije nabízeli). Držím palce, přeji hladký průběh operace a brzký návrat domů. Určitě všechny tady budeme čekat na zprávu po návratu. Věra
VŠEM
minka
| 7. 4. 2009 21:20
AHOJ HOLKY, TAK UŽ MÁM SBALENO A ZÍTRA V POLEDNE NASTUPUJU . ZÍTRA MĚ ČEKÁ "PROJÍMAVÁ KŮRA" A POSLEDNÍ NOC PŘED OPERACÍ . MÁM SMÍŠENÉ POCITY, NAJEDNU STRANU JSEM RÁDA, ŽE UŽ BUDU MÍT ZA SEBOU TO DĚSNÝ ČEKÁNÍ, ALE NA DRUHOU STRANU JDU DO NEZNÁMÉHO. DĚTEM JSEM ŘEKLA, AŤ SE PŘIJDOU PODÍVAT ZA MNOU AŽ V SOBOTU, TO SNAD SE MĚ UŽ NELEKNOU. TAK MI DRŽTE PALCE, JÁ VÁM TO AŽ MĚ PUSTÍ BUDU VYPRÁVĚT .
LENKA
pro minku
Keri
| 7. 4. 2009 17:19
Ahojky, myslím že Ti bude stačit spakovat běžné věci, v nemocnici by měli dát s termínem seznam. Pokud by chtěli něco specielního také by Tě měli upozornit. Hygienické potřeby, noční košile, župan, bačkory, pití bez bublinek, nemocničního čaje budeš mít jistě dostatek také a třeba nějaké čtení.
Drž se! Keri
histerektomie
soptik
| 7. 4. 2009 15:10
Ahoj všem, jsem ráda za tyto stránky......včera byl právě měsíc, kdy mi odebrali dělohu. Bylo to u mně dost komplikované...byla jsem poprvé těhotná a v 32. týdnu jsem začala mít potíže-no skončilo to tak, že jsem měla císař, miminko bohužel nepřežilo a za několik hodin další operace a to odejmutí dělohy.
Už jsem byla na jedné kontrole a jeví se to tak, že se se vše hojí. Další mě čeká po šestinedělí. Ale vevnitř bříško občas bolí. A jak jdu na WC na malou, tak to hodně stahuje. Docela mám problém teď se zádama-ty bolí asi od toho, jak chodím ne moc narovnaná.
Chci se zeptat těch, co to mají už dýl za sebou, po jaké době jste začaly "fungovat" víceméně cítit, že už je vše ok a nic nebolí.
hysteroktomie
extraclasse
| 7. 4. 2009 14:59
ahojte, ja by som sa tu rada dozvedela o technike ***u, zoperovali mi maternicu aj vaječníky a teraz neviem, kam s ejakulátom, či môže dovnútra...
pobolívání břicha 3 týdny po
MajdaK
| 7. 4. 2009 11:29
Dotaz pro ty zkušenější:
ve čtvrtek to bude 3 týdny, co jsem po operaci (děloha + vaječníky), ráda bych se zeptala, jak vás ostatní pobolívá břicho, je jasné, že vnitřní stehy táhnou a jizva svědí či pobolívá, ale co břicho, podbřišek atd. Občas cítím pravou stranu, občas podbřišek, jdu na kontrolu příští středu, tak se tam určitě zeptám, co mohu dále čekat, ale je to přeci ještě jen týden . Doma nic nedělám, to jsem opravdu přenechala ostatním, sem tam jen něco uvařím a to tak, abych nepřenášela těžší hrnec atd. Myslím, že můj stav je normální (téměř bez výtoku) a i to břicho je normální, jen mne zajímá zkušenost ostatních.
homo
vwin
| 7. 4. 2009 10:13
Já se až divím, ale po operaci (20.3.) břišní cestou jsem krvácela jen v nemocnici první den, druhý méně, pak už jen slaboučké špinění a od 4. dne vůbec nic. Asi bych na tvém místě raději lékaři aspoň zavolala.
krvácení
homo
| 7. 4. 2009 09:17
když jsem šla z nemocnice tak jsem jen špinila a to říkali, že je o.k. Teď krvácím jak při menstruaci. při telefonátu na G řekli, že je to dobrý, zítra jdu na konrou, tak uvidím.
mmmmm
Japo
| 7. 4. 2009 08:27
Zdravím, myslím, že je zbytečné, aby ses tak moc stresovala z menzes. Měla jsem ten samý problém po konzultaci s gynekolegem mi napsal Noretisteron, to se bere normálně na oddálení - třeba dovolená. Skutečně jsem 3 dny před operací začala z nervů menstruovat, tak jsem si to nasadila, řekla v nemocnici při příjmu. Paní doktorka mi naordinovala ještě poslední prášek večer před operací..Hodně mě to uklidnilo, čekala jsem na operaci 3,5 měsíce a představa, že se bude posouvat ještě termín nebyla přijatelná. Jinak mi vzali i vaječníky a zatím půl roku po jsem v lepší pohodě než s předmenstr.syndromem a pod . Pouze mě trápí návaly, ale v mém věku už jsem to stejně měla mít za sebou, někdy to přejít musí a věčně se hormony taky nemohou brát. Rozhodnutí je na každé - já nelituji. J
Tak už to mám za pár......
Emanuela
| 6. 4. 2009 22:09
Zdravím všechny čekatelky, tak já se ještě 7x vyspím a jdu na to ! Předoperační vyšetření už mám všechna za sebou, ve středu to jdu sepsat k obvodní doktorce a pak budu držet nervy na uzdě. Snažím se zaměstnávat vším, čím se dá, jen abych co nejmíň myslela na to, co mě čeká. Trochu poklízím, sadím kytičky, zítra se jdu odreagovat ke kamarádce, večer jdeme s manželem na koncert P.Koláře, ve čtvrtek na veliknoční hody, v sobotu upeču beránka a šoldru, na neděli jsem pozvala rodiče, v pondělí mě rodinka vyšlehá kopřivama, prý je to zdravé na bolavá záda a ve 13 hod. mě manžílek veze do špitálu. Už aby to bylo za mnou ! Moc se bojím, jaké to bude po probuzení z narkózy a hlavně, kdy budu zase normálně k "použití" (myslím tím hlavně po pracovní stránce). Taky bychom chtěli někam v červenci na dovolenou. Myslíte, že 3 měsíce po operaci se to dá zvládnout, třeba krátké procházky po horách, nebo na kole či si zaplavat? A nebo jsou nejdříve vhodnější lázně, pokud mi je doporučí? Jinak všem přeji hezké Velikonoce. Ema - čekatelka
otázka pro zkušené
minka
| 6. 4. 2009 20:37
Zítra se budu balit do nemocnice. Budu potřebovat něco speciálního sebou nebo jen klasiku?
krvácení
MajdaK
| 6. 4. 2009 18:28
Homo

A hodně? Já lehce krvácela jen den. Co na to při propouštění z nemocnice?
hysterektomie
homo
| 6. 4. 2009 18:16
Zdravím všechny, kteří si zde píší a pomáhají překonat některé problémy a rady po operaci. Nevím zda mi někdo poradí. Byla jsem na zákroku 30.3. a stále krvácím. Jak dlouho jste krvácely po hysterektomii???????? Poraďte prosím.
hysterektomie
homo
| 6. 4. 2009 18:16
Zdravím všechny, kteří si zde píší a pomáhají překonat některé problémy a rady po operaci. Nevím zda mi někdo poradí. Byla jsem na zákroku 30.3. a stále krvácím. Jak dlouho jste krvácely po hysterektomii???????? Poraďte prosím.
pro 2DNR
amalka
| 6. 4. 2009 17:07
Jako u všeho na světě, i v otázce "vaječníků" , existují odlišné názory. Kéž by lidé byli schopni zapomenout na tu svoji "pýchu" , zaběhané zvyky a já nevím, co ještě a opravdu objektivně prozkoumali a doložili skutečnost v této otázce. Je smutné, co všechno je zatím na tom našem světě možné....
Ale každá žena před touto operací se musí sama rozhodnout, co chce, protože jinak by třeba v případě, že si na "něčí" radu vaječníky ponechá a nebude sama o správnosti svého rozhodnutí přesvědčená, tak si později toto může vyčítat nebo žít "ve strachu", že se nerozhodla dobře, protože třeba zase jiná paní bude potom povídat, že vaječníky "jsou nebezpečné" atd. ..........
Jinak jsem ráda, že můj názor ohledně tohoto není ojedinělý a srdečně zdravím 2DNR.
amalka
šípková Růženka
Keri
| 6. 4. 2009 14:28
Ahojky holky, pořád jen spím a spím. Okno dokořán, tak alespoń takhle vychutnávám sluníčko. Opravdu je mi teď líp, když je to za mnou a děvčatům, které to čeká přeju pevné nervy. Minko Ty už to máš za pár, neboj taky to zvládneš!!!
V pátek jdu do nemocnice, ale jen na odběr ohledně krevního obrazu. Beru od operace železo a antibiotika do středy.
No a nic nedělám... Vzhledem k mému povolání mě chce doktor nechat doma 3měsíce.Musela jsem se zeptat na kolo, tak taky až po třech měsících. Moc pozdravů všem!!! Keri
pro daninu
darling11
| 6. 4. 2009 13:54
mockrát děkuji za podporu, hysteroskopii jsem zvládla na jedničku, ted jen čekat, jak dopadnou výsledky. Ty mé vaječníky ještě nikdo neprohlížel,vůbec neví v jakém jsou stavu a oni prostě automaticky řekli, že je odstraní. To si myslím, že není dobrý postup. Tak nakonec, že je prohlídnou při hysterektomii a podle situace, tak to nechám osudu a uvidím za 23 dní. Ale do té doby se asi zblázním. Tak si užívej sluníčka a hezky se uzdrav
hysterektomie
mmmm
| 6. 4. 2009 12:15
Děkuji Vám za informace,budu vědět, co mě čeká, termín mám na 27.4. Ale nevím, jestli to dopadne při mých nepravidelných měsíčkách. Další termín je až na konec května a tak se toho hrozím, protože bych to chtěla mít už za sebou.Připadá mi, že mě bolí břicho, jako kdybych to měla dostat, ale třeba je to sugesce. Teď se modlím, abych to tak týden nedostala a pak se budu modlit, abych to do 20. dostala. Je to na zbláznění. Doktor mně doporučuje vzít i vaječníky, vzhledem k nepravidelnosti menstruace a k věku, bude mi letos v září 50. Zdá se mi to skoro škoda, ale člověk tomu nerozumí a tak si myslím, že doktor snad ví o čem, mluví........Jak čtu tuto diskuzi, tak někdo mluví pro odstranění , někdo proti. Rozhodnout se musím sama a já asi opravdu dám na doktory. Noční pocení mám už za sebou a teď mám problémy trochu z nervama a tak si myslím, že ty vaječníky už opravdu přestávají pracovat. Moje mamka byla na této operaci už v 45 a neměla vůbec žádné problémy. Já vím, že to je individuální, ale asi do toho půjdu. Hlavně, aby mi dopadl termín a já to měla za sebou........... A mohla Vám napsat své zkušenosti.
kery
mindda
| 6. 4. 2009 11:04
Tak ahoj kámoško, to jsi ráda co? Já věděla , že to zvládneš, teď když už jsi na druhé straně, to se ti to píše vesele, ale tď už budeš veselá a vysmátá po zbytek života. Já už dnes mám pátý týden po operaci, a je to pohoda, ale ještě nemůžu dělat, v pátek jdu na další kontrolu, ale do té doby mě ty ženský uštvou, musím ale vydržet, nechci špinit ještě další měsíc. Závidím ti ten luxusní pobyt a vybyvení, to u nás v nemocnici to byl středověk, 2záchody pro 5krát 3lidi a dvě sprchy . O postelích nemluvím, po 3dnech jsem měla záda jeden otlak a píchalí mi injekce od bolestí, ty postele jsou snad ječtě za první republiky. To jen tak mimo soutěž. Tak si užívej zatím za oknem sluníčka a měj se teď jen už krásně. Mindda
pro Keri
vwin
| 6. 4. 2009 10:53
Vítám doma, gratuluji ke zvládnutí operace a přeji rychlé uzdravování. Já po 16 dnech od operace taky cítím, že je to lepší a lepší, i když jizva na břiše se ozývá, hlavně když vstávám z postele apod., na dlouhé chození to taky ještě není, doma se snažím občas udělat něco takového, u čeho se nemusím ohýbat ani natahovat, takže umyju nádobí, něco snadného uvařím. Doktor sice říkal "nic nedělejte", ale takováhle práce mi snad neuškodí. Vždyť bych si připadala jako lazar, kdybych nedělala vůbec nic. Venku je krásně, manžel začal dělat na zahrádce a já lenoším..
pro Keri
minka
| 5. 4. 2009 21:48
Tak tě vítám doma, jsi hrdinka a hlavně to máš za sebou. Je mi taky 43 a od čtvrtka budu bez dělohy . Počítala jsem, že sis v nemocnici moc dlouho nepobyla. Myslela jsem, že je to tak na týden, ale ty jsi byla doma dost brzy, že? Závidím ti i všem, co už máte "zkušenosti", já se ještě musím uklidňovat a vydržet to šílený čekání .
pro amalku
2DNR
| 5. 4. 2009 21:11
Přesně stejné myšlenky mi v souvislosti s tímto tematem běží hlavou včetně preventivního odstraňování prostaty u pánů. V jednom z článků, který obhajoval ponechávání zdravých vaječníků, autor psal, že by na to lékaři koukali jinak, kdyby šlo o jejich žlázy.
Návrat domů
Keri
| 5. 4. 2009 19:05
Ahojky, jsem doma! Propustili mě dopoledne, ale celé odpolko jsem prospala jak mimi... V úterý ráno, v den mého nástupu jsem byla značně nervózní. Po přijmu a hlavně rozhovoru s lékařem, který mě operoval již podruhé v krátké době začala nervozita ustupovat. Vybavení pokoje hotový ráj, taková je u nás celá gynekologie. Naprosto nesrovnatelné, když jsem zde prvně před 22lety rodila. Polohovací postel s ovladačem, sprcha WC u pokoje paráda. Televize na pokoji se sluchátky. Sestřičky doktoři, skvělý přístup, nemám co vytknout. Odpoledne jsem dostala klasický klistýr, žádné křeče, od neděle jsem už moc nejedla. Večer prášek na spaní, ráno injekce na ředění krve, které nám dávali 4dny(každý den jednu)a v 8hod. na sál. Operace byla vaginálně plánovaná hoďka se protáhla na 2a půl a pak už jsem byla na Jipce až do rána, jako všechny ostatní ten den operované. Měla jsem trochu větší ztrátu krve, tak mi kontrolovali často krevní obraz. Vzali mi jen dělohu. Pan doktor mi řekl to co se tu opakuje hodně často, pokud budou vaječníky v pořádku není důvod je brát, apeloval na věk. Je mi 43. První den po operaci jsem ležela a chodila jen na WC. Injekce na bolest kdykoliv si kdo řekl. Já měla asi štěstí, potřebovala jsem jen dvě, žádné velebolesti jsem necítila.Jen slabost a malátnost. Druhý den líp. Třetí pohoda a dnes domů. Cítím se jen unavená a tak nic nedělám. Tolik ode mně pro Vás. Mějte se sluníčkově a čekatelky klidně se ptejte na co chcete. Papa. Keri
markysek
ecila
| 4. 4. 2009 23:01
Ahoj ,já jsem 2měsíce po a také se mě zdá ,že mě začíná výtok.Nemám sice žádné svědění atd ,ale takový nepříjemný pocit.Slipovku mám také každý den.Bez ní to nejde.Objednala jsem se na 14.4.k doktorovi,abych měla jistotu ,že je vše o.k.Už si někde u lékaře byla?A co ti řekl?
Měj se fajn a napiš.Ahoj ecila
pozdrav všem
laurin
| 4. 4. 2009 21:51
Zdravím všechny co mají operaci již za sebou a i ty ,které na ni čekají. Všem držím pěsti,a´t vše dobře dopadne.Já mám operaci za sebou již sedm měsíců,odebranou dělohu,vaječníky mi nechali,cítím se celkem dobře, někdy mne ještě občas zabolí břicho.Chtěla jsem se zeptat,která má již takovou dobu operaci za sebou,jak je to stou prací a zvedáním.Také já mám zahradu a ráda na ní pracuji, okopávám,sadím a také občas musím sekat trávu. Minulý měsíc jsem si koupila nejlehčí sekačku,která byla možná a tak se chci pokusit sekat a nosit malý košíček. Mě řekl primář,že do roka mohu zvedat pouze 2 kila ale mohu dělat vše jak vždycky,a po roce již na vždy bych neměla nosit více jak 5 kg a tašky a kýble dát do obou rukou.zajímalo by mě teda jestli mohu okopávat záhonky a sadit kvítka a pod. má někdo s tím již nějaké zkušenosti ,kdo je již po hyster déle? tak se mějte pěkně a těm co na operaci čekají přeji brzské uzdravení

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
17. 6. 2025 09:42
14516
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53