Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Pro Rad
RU
| 4. 4. 2009 21:24
Ahoj já jsem byla na operaci 13.2 před tebou a taky břišní cestou.Když jsem byla 27.3.na kontrole tak mě dr.říkal že je vše naprosto v pořádku,taky jsem se ptala na jízdu na kole a on říkal že tak 3 měsíce po operaci můžu začít jezdit.Taky jsem velkej kutil a mám okrasnou zahradu ve které je hodně práce.Dnes jsem zkoušela co vydržím ,a byla jsem překvapená co jsem nadělala práce a nic mě nebolí.Dokonce jsem hrabala,okopávala skalky,sázela 10truhlíku muškátů.Snad už to takhle zůstane.Do práce bych chtěla jít po velikonocích.Přeju ti též aby ti bylo tak dobře jako je mě Radka
pro 2DNR
amalka
| 4. 4. 2009 20:56
Jo, změnit zaběhané zvyklosti není jednoduché nikdy. Tak si říkám, co se vaječníků týče, když jsou tak "nebezpečné", co takhle je preventivně od určitého věku odstraňovat všem ženám...?!! A co naše ňadra, rakovina prsu je také dosti rozšířená?! A co u "pánů" třeba od určitého věku odstranit preventivě prostatu...?! Ne, rozhodně si nechci dělat z tak vážných věcí legraci nebo se kohokoliv nějak dotknout, ale někdy se mi to "nemyšlení" zdá až moc absurdní. Sama mám hysterektomii za sebou, vím co jsem si prožila za starosti předtím, než se zjistilo, kde nádor je, zprvu to vypadalo právě na vaječník, přesto jsem se rozhodla, po zvážení všech okolností si vaječníky ponechat.
vaječníky
2DNR
| 4. 4. 2009 20:35
Zdá se, že se začíná mezi odborníky objevovat názor, že vaječníky jsou pro ženu důležité i po přechodu. I potom se v nich vytváří menší množství estrogenu (chrání před nemocemi srdce, osteoporózou a alzheimerovou chorobou) a až do vysokého věku produguje testosteron (důležitý pro ***uální cítění). Bude určitě trvat mnoho let než se tyto nové poznatky přenesou ve větší míře do praxe. Současné zaběhané postupy se hned tak rychle nezmění. Dost mne to deprimuje, protože si dovedu představit s jakou reakcí se pravděpodobně setkám v případě, že bych musela z nějakého závažného důvodu jít na hysterektomii a sdělila lékaři, že rozhodně odmítám odstranění zdravých vaječníků -je mi 52 let. Myslím, že lékaři by měli ženám vysvětlit všechna pro a proti a rozhodnutí nechat na nich. Děvčata všem vám přeju co nejmíň bolesti po operaci a bezproblémovou rekonvalescenci.
Hojení jizvy
MajdaK
| 4. 4. 2009 14:54
Ráda bych se zeptala, zda jste některá měla problém s jizvou, již z nemocnice jsem odcházela se strupem na dolním konci jizvy, to bylo celkem v pořádku, ale teď se mi ten strup nelíbí a nedaří se mi to pořádně vyhojit, máte nějaké zkušenosti? Zda hojit mastičkou, bylinnými obklady atd.??Díky
pro Rad
danina
| 4. 4. 2009 08:59
Krásný den, taky jsem byla po operaci unavená a zjistila jsem,že přejít pár metrů je problém. V nemocnici mě varovali,že tahle operace je závažná,že unavená budu mimo to jsem chudokrevná,z toho věčného krvácení před operací. Takže osmý den po operaci přecházím od postele ke křeslu,komanduju občas něco přenesu ( tím myslím zátěž typu hrneček od čaje ) břicho pobolívá, ale nekrvácím,nešpiním,nemám výtok,takže hurá jsem bez vložky - učiněný zázrak. Asi si na sebe budeme muset dávat větší pozor,ale kutit budeme,bez toho bych nevydržela. Přenášení kamenů necháme na jinýchKrásný sluníčkový den dana
prví kontrola po operaci
vwin
| 3. 4. 2009 20:23
Dnes jsem byla na první kontrole po operaci (ta byla 20.3.). Prý se všechno hojí dobře, ale důrazně mě pan doktor varoval, že nemám nic dělat. Tak nevím jak to vydržím, kam se podívám, všude na mě kouká práce. Sice břicho ještě bolí (tedy jizva, připadám si jako bych tam měla "jelito" hlavně když vstanu). Dnes jsem poprvé vlastně víc chodila, protože po návštěvě doktora jsme byli ještě v hypermarketu a pak jsem se stavila v práci s lístkem na peníze. A docela mě to všechno zmohlo a s radostí jsem se doma svalila na gauč. Napsali mi vycházky, tak budu zkoušet krátké procházky, když je venku tak hezky. Další kontrolu mám za měsíc, takže celý duben budu ještě doma.
pro Daninu
Rad
| 3. 4. 2009 10:36
přeji krásný den,konečně snad bude pěkné počasí a bude se nám veseleji na vše koukat. . Operaci mi dělali 18.2.břišní stěnou a ačkoli jsem to nečekala,dost mne to fyzicky zmohlo a to nejsem žádná citlivka.Po návratu z nemocnice jsem byla značně unavená až moc ,bolelo mě břicho ale časem se vše lepšilo.Měla jsem totiž také nějaké srůsty po císařovi.Doma jsem polehávala,chodila,ale fyzicky nic nedělala.Nuda,ale co s tím naděláme.Problémy rázu výtoku,nebo nějakého ikdyž slabšího krvácení,jak jsem se zde dočetla jsem neměla a nemám. V současné době jsem ještě na neschopence, ale na kontroly jezdím autem a vše v pohodě,žádné bolesti při sezení atd. Pocity negativní jako pocení nebo návaly nemám ,doufám že tak bude navždy.Pátrala jsem jak jsou na tom fyzicky jiné ženy po 2 měsících,hlavně ,co se týče toho,jaká zátěž-kg jim byla v budoucnu povolena,neboť já jsem kutil a vytvářím kolem chaty plno prácičky,ale po operaci mně řekl lékař nic těžkého, tak rok dva a co to je nic těžkého ,že? Údajně jestliže byla pochva ponechána na původních vazech, vše je po 2 měsících lepší co se týče zátěže,jestliže se přišívala nebo fixovala na takzvané kšandy, je situace jiná a skoro navždy by jsme se měly hlídat,poněvadž může hrozit utržení a nová hospitalizace. Pěkný den, Radka
vaječníky
saskia
| 3. 4. 2009 10:33
Děvčata a není ta striktní hranice opravdu hloupost?
Někdo má přechod v 45 někdo o 10 let později.
Kromě toho vaječníky jsou činný orgán i v menopauze.
pro darling
danina
| 3. 4. 2009 10:02
Ahoj, držím ti palce a jinak,s těmi vaječníky, pokud důvěřuješ svému lékaři,řiď se tím,co ti řekne,pokud by byly v nepořádku,je lepší se jich zbavit,než za čas znova podstupovat novou operaci. Uvidíš. A co se týče ***u,tak já jsem přesně sedm dní po operaci a včera večer jsem dostala tak nehoráznou chuť na ***,že to bylo k nevydržení, můj přítel měl víc rozumu než já ( asi naštěstí ) ale aspoň nějaké ty neškodné něžnosti jsem na něm vymámila. Moje švagrová má dělohu pryč od 35 let a říká,že *** je v pohodě a dokonce lepší,totiž beze strachu z otěhotnění ,tak neboj a držím palce
pro Rad
danina
| 3. 4. 2009 09:56
Tak vidíš, mě odebrali dělohu před týdnem a při vyšetření mi promář řekl,že ve 47 letech je ještě brzy na odebrání vaječníků,pokud to není nutné. Prý kdybych byla o dva roky starší,tak by mě přemlouvali,abych si je nechala vzít. prohlídl je,že jim nic není a tak prý kvli hormonům lepší n to nechat na přírodě když to jde. Takže v podstatě to samé,jen ten věk,kdy brát a kdy nechat . Jinak,zeptám se,po šesti týdnech jak je ti, už úplně dobře nebo ještě to není ono? Dana
pro Emanuelu
MajdaK
| 3. 4. 2009 08:10
Ahoj Emanuelo,
dnes je to 15 dní, co jsem po zákroku, určitě víš, jak je při anémii, neustále unavená, já jsem mohla prospat den, asi bych měla ještě polehávat a pospávat, ale přes den zavřu oči tak na 1/4 hodiny a stačí mi to, rozhodně toto je již teď změna k lepšímu. Ta únava a spánek mne ničilo, říkala jsem si, že snad prospím půlku života.
Držím moc palce, vůbec se neboj, vše dobře dopadne, já jsem se dostala k těmto stránkám až po návratu domů z nemocnice, mrzí mne to, byla bych na určité věci připravená. Také jsem našla článek http://www.strankyomenopauze.info/hysterektomie.php, který přesně popisuje celý průběh a je to opravdu dobře popsané. Možná, že jsi na něj už narazila, ale přesto jej uvádím.
Žádné strachy, jsme silný ženský a tohle nás nepřeválcuje
MAJDA
pro Darling11
Emanuela
| 2. 4. 2009 22:54
Ahojky,
mě už to čeká 14.4.., či-li za pár dnů.... je mi skoro 48 a budou mi brát všechno, jak jsem se tady dočetla na diskuzi, je to nejvhodnější rozhodnutí, (v tomhle věku) ale dál to nemíním komentovat, nebo zdůvodňovat, proč souhlasím s totální histeroktomií. Trpím již mnoho let anémií a strašně silným menzes, které trvá 6 až 7 dní. Mám myom na děloze ne sice velký, ale krvácení mě značně vysiluje, tudiž si myslím, že mi potom snad bude mnohem líp. A budu si všeho potom více užívat.....Musím myslet na pozitivní věci, prostě co bude pro
mě lepší a co mě obohatí a ne se každý měsíc stresovat a kazit náladu svým blízkým, kteří mě mají rádi.....Zítra mě ještě čeká EKG a na velikonoční pondělí šupky dupky do špitálu, ať už to mám za sebou.....Zdraví Vás všechny čekatelky Ema....
hysterektomie
darling11
| 2. 4. 2009 20:45
ahojte holky,
tak jako většinu z vás mě čeká obávaná hysterektomie. Už zítra jdu na kyretáž, kdy vezmou histologické vzorky a budu čekat jak to dopadne a co všechno mi vlastně vezmou za 3 týdny Nechci přijít o vaječníky, budu je chránit zuby nehty..Je mi 43 let a strašně se bojím,co mě všechno čeká a jaký bude ***, který hodně miluji Přečetla jsem to tu od A až do Z, ale zdá se mi, že mám pořád velké obavy. Tak mi držte pěsti a já se zase ozvu
pro KuK
amalka
| 2. 4. 2009 11:43
Milá KuK, tak Tě také srdečně vítám na tom druhém břehu No vida, jak to utíká a další čekatelka už to má za sebou. Ty komplikace jsou jistě nepříjemné, ale věřím, že už se budeš hojit jen a jen dobře. Takže jsem ráda, že jsi to úspěšně vše přečkala, ozvala jsi se nám a teď už Ti přeji krásné jarní dny plné sluníčka jak na obloze, tak i v dušičce. Opatruj se, hýčkej se a za chvíli bude ještě lépe....
amalka
Hysterektomie
Rad
| 2. 4. 2009 11:08
Přeji dobrý den, před 6 týdny mi byla odebrána děloha-myom i vaječníky-oba byly zdravé. Co lékař,to názor,mně řekli 2 primáři -každý z jiného města,ve věku 47 let doporučujeme odebrání i vaječníků po čase by se mohly vyskytnout problémy rázu cysty,nádoru a vaječníky jsou pak špatně monitorovatelné a problém se ukáže až pozdě.Stejně tak oba i další lékař byli prozatím proti používání hormon.léčby. Přesně řečeno z jejich úst- hormonální léčba jako náhrada funkce vaječníků je možná,ale je závislá na věku,stavu a anaméze pacientky.Po období,kdy se vůbec nedávala bylo období,kdy se dávala paušálně.Následně po studii,která prokázala výskyt karcinomu prsu,mozkové mrtvice,infarktu myokardu a jiných komplikací snaha podávat hormony ochladla a firmy je přestaly propagovat. Nyní se podávají indikovaně u žen s potížemi-extrémě mladých žen po kastraci a podobně. Toliko přesná slova jednoho p. primáře. Jinak pokud bych měla problémy- pocení,návaly atd.- začít pouze s přírodními !!!. Radka
pro minka
danina
| 1. 4. 2009 17:27
Ahojky,ono to uteče,ani se nenaděješ a budeš to mít taky za sebou Děloha byla samotná,protože mi dva lékaři a jeden primář nezávisle na sobě řekli,že když je mi 47 let a vaječníky jsou v naprostém pořádku,je pro mě lepší je tam nechat, prý tak ještě pět let budou fungovat a bylo by zbytečné cpát mě hormonama,když to zvládnou vaječníky samy. kdyby s nimi cokoliv bylo v nepořádku,měli( lékaři) mé svolení je při operaci odstranit taky,ale nemuselo to být. Řekli mi,že kdyby mi bylo tak o dva tři roky víc,tak by mě přemluvili i na odebrání vaječníků,ale prý jsem ještě mladá čímž mi samozdřejmě i pozvedli sebevědomí a já dala názor odborníků. Tak budu držet palce,ať ti to co nejrychleji uteče a jsi už v nemocnici a máš to taky za sebou
danino-závidím...
minka
| 1. 4. 2009 17:20
Vítám tě doma a blahopřeji k úspěšnému zvládnutí. Já teprve "stříhám metr" ještě se 7x vyspím a pak už budu mít vše ne z doslechu, ale na vlastní kůži. Mám dotázek-byla to děloha samotná a proč?
pro mmmm
MajdaK
| 1. 4. 2009 17:04
Zítra to bude 14 dní, co jsem po operaci (vše pryč břišní stěnou), reaguji na tvůj dotaz ohledně práce na počítači.
Od pondělí doma pracuji (mám to štěstí, že můžu pracovat doma u počítače), to se zvládá, nemám problém, horší by to bylo s tou cestou do práce, ordinuji si pravidelné procházky pěšky a ačkoli doma si připadám zcela normálně, venku se šinu jako slimák. Po každém návratu z vycházky si vážím to, co jsem přinesla, bylo nám řečeno maximálně 2 kg po dobu 6 týdnů. Musím říci, že na tom určitě něco bude, cítím každé deko navíc od 1kg do 2kg a nebo se mi to zdá , že to tak vnímám. Ale určitě to budu dodržovat! Tak hodně štěstí.
pro mmmm
vwin
| 1. 4. 2009 16:25
Jako čestvá "absolventka" této operace v Sanusu v HK vám mohu poskytnout tyto informace: nastupovala jsem ve čtvrtek (měla jsem tam být do 14 hodin, pak sepíšou papíry a řeknou, že do 16 hod. můžete ještě pobýt s rodinou třeba dole v restauraci. Už se od té doby nejí, pít se může do půlnoci. Večer vám dají klystýr - ale na takový jako známe z dřívějška před porodem - vodu, ale gel, na který si připlatíte 90 Kč. Jeden mi dávali večer a druhý pak hned ráno, takže 180 Kč celkem, platí se při ochodu se všemi dalšími poplatky dohromady. Ale stojí to za to, je to opravdu šetrné vyprázdnění bez těch křečí které provázely normální klystýr. Druhý den ráno samozřejmě už nejíst, nepít, dostala jsem dvě tabletky (diazepam a ještě něco dalšího) na zklidnění a pak asi hodinu před operací injekci. Mě vezli na sál v 13.15 , na JIP jsem se dostala v 15 hodin a pobyla tam přes noc, ráno v 7 po vizitě anesteziloga mě převezli na můj pokoj na gynekologii. Moc chválím doktory i sestřičky, péče byla vzorná. Kdybyste chtěla ještě něco dalšího vědět, napište.
hysterektomie
mmmm
| 1. 4. 2009 14:47
tak se mi blíží pátek -den, kdy půjdu k doktorovi a ten nade mnou vyřkne ortel, jestli příjdu o vše nebo jen o dělohu. Jsem z toho nervní, zatím dobře spím, ale moje myšlenky jsou pořád u tohoto problému. Každý den zabrouzdám na tyto stránky a čtu nové příspěvky. Operaci mi budou dělat v Sanusu v HK, počítám tak někdy po velikonocích, to v případě, že se čeká 14dnů. Ale to se dozvím v pátek. Čtu tady jaké máte pocity a bolístky po operaci, ale docela by mě zajímalo, jak to vypadá před operací. To se celý den nejí? Dávají klistýr nebo nějaké projímadlo? Jak brzy se nastupuje do nemocnice, den předem? Nic z toho nevím. Ne snad, že by mě tohle trápilo, /mám strach spíš ze samotné operace a z psychiky po operaci/ ale byla bych přesto ráda, kdybych byla trochu v obraze. Vaše příspěvky mě uklidňují, vypadá to, že se to dá přežít, ale strach ve mně stejně hlodá. Budu muset chodit o vycházkách do práce a po těchto chvilkách pracovat na počítači, doufám, že po čtrnácti dnech po operaci už budu toho schopná , nebo ne? Do práce pojedu autem, takže jen se soustředit na tu práci, to snad půjde ne? Napište mi prosím, Vaše zkušenosti. Děkuji a všechny Vás zdravím......
Druhý břeh.
KuK
| 1. 4. 2009 13:11
Ahoj holky. Tak již jsem také zpátky. Chvíli to trvalo, protože byla drobná komplikace, ale je to za mnou. Třetí den po operaci nastoupila horečka a s ní i silná antibiotika. Trošku hůře se to hojí, je tam velký hematom, ale je mi už celkem obstojně. Moc vám všem děkuji za podporu, díky téhle diskusi jsem přežila hlavně to před operací.
Nejhorší pro mne byla neděle 22. 3. před zákrokem, nástup jsem měla již v 9 ráno a celý den jsem se vyprazdňovala. Na doporučení lékaře jsem měla být v klidu ( t zn. i bez televize a pod. ) a za ten den jsem byla tak vycukaná, že operace se mi pak zdála jako prkotina. Lék na uklidnění jsem dostala 15 min. před odjezdem na sál. Jinak jsem operovaná vginálně a na nemocnici v Havlíčkově Brodě nedám dopustit. Sestřičky se o mne staraly jako o mimino ( a ještě vlastní ). Zatím pa pa a držím paleček všem čekankám. KuK
koupání...
ecila
| 1. 4. 2009 12:36
Ahoj,
Danino moc gratuluji.Teď už fakt bude dobře.
Já bych se chtěla zeptat, jaké máte zkušenosti s koupáním.Já jsem 2měsíce po a stále se jen sprchuji.Myslíte ,že už můžu skočit do koupele?díky za odpověď a krásný den
Ahojky všem
MARKYSEK
| 1. 4. 2009 10:17
mám k vám dotaz.Před půl rokem mi byla také provedena hysterektomie,ale v poslední době mě trápí výtok.Je to dost nepříjemné,takže musím nosit slipovku.Holky měli jste to taky?Zeptám se první vás at zbytečně neletím k doktorce.Jinač přeju všem nadherný sluníčkový den a všem čekatelkám držím moc palečky papa Markysek
danino,
amalka
| 1. 4. 2009 09:40
gratuluji moc a moc k úspěšnému zvládnutí operace a vítám Tě mezi "absolventky". A teď hlavně přeji , ať se vše dobře a bez problémů zahojí . A za chvíli už budeš natohle jenom vzpomínat. ...
srdečdečně zdraví amalka
Dobré ráno
danina
| 1. 4. 2009 07:02
Dobrý den všem hlásím návrat z nemocnice a tak všem musím říct,že strachu jsem měla hodně, i přes tuhle diskuzi,ale myslím,že to šlo dobře,bolesti břicha po operaci téměř žádné,dostávala jsem injekce ,zvládla jsem pár vycévkování,nejvíc ze všeho mě bolela záda..v pátek mě operovali,to jsem ležela celý den až na jedno projití se setrou( WC dva metry a zpět) a jelikož mi bylo špatně po narkoze -zvracela jsem a měla teplotu,tak jsem dost ležela i v sobotu,takže chudinky záda,ale sestřičky byly milé a pomáhaly mi jak se dalo V neděli už to bylo lepší, v pondělí zase lepší,to jsem už dostala i trochu chuť k jídlu,večer jsem poseděla na WC a i když jsem musela trochu zatlačit,břicho mě nebolelo,jak jsem se bála předtím. Brali mi dělohu laparoskopicky,mám na břiše tři direčky,v pátek mi vytahnou stehy. Některá jste se tady ptala jak to mohou těma dirkama vytáhnout,ale oni to jen uvolní a vytáhnou spodem,tak žádný strach,že by tam něco nechali..Zhubla jsem dvě kila,což je mo ku prospěchu( mám nadváhu),a cítím se jak znovuzrozená,s novým elánem do života a s pocitem,že život znova začíná.DOkonce se mi zdál na dnešek i nádherný erotický sen .Takže teď se nechávám doma rozmazlovat,břicho cítím,ale to jsem při menstruaci cítila taky.Krásné sluníčkové dny
pro Emanuelu
MajdaK
| 31. 3. 2009 08:56
Dobrý den Emanuelo,
ještě jeden poznatek k našemu společnému problému, a to anémii či nedostatku železa. Já jsem se nemohla již několik let dospat, mohla jsem v kuse spát 10 hodin, probudila jsem se unavená, po příchodu z práce a provedení nejnutnějších prací jsem se posadila a ....usnula.
Tak to již teď musím říct, že nemám. Jako následek odebrání vaječníků může být i částečná nespavost. Jestli tomu tak bude, jen mi to zpříjemní život, protože jako dosud, vyspalá, ale stále unavená, to nestálo za nic. A ještě jedna rada, také jse si říkala, jak musím uklidit před tím, než nastoupím, obzvláště, Velikonoce za dveřmi, kamarádka mi říkala, že určitě se s tím moje tělo lépe popere, když nebude zhuntované gruntovacím maratonem. Stejně jsem to nestihla a asi měla pravdu. Tak hodně štěstí Vám všem, které se teprve chystáte, určitě to zvládnete. A poslední rada: doslova jsem poslouchala a naslouchala všemu, co mi říkaly sestry či rehabilitační sestra, každou hodinu po operaci kroužit chodidly, aby se zabránilo embolii /z té jsem měla největší strach/ a pak dechová cvičení, která napomáhají plicím a průduškám, aby zvládly to ležení. Takže poslouchat , aby bylo vše rychleji zase lepší. Majda
Milá děvčátka
Rosmarine
| 30. 3. 2009 17:54
Hlásím výsledky po roce od operace - jsem naprosto v pořádku. Všechno funguje, jak má a mnohem mnohem lépe než před operací - konečně si užívám manželského života, dovolené atd. bez omezení a hlavně bez trápení a starostí. Jsem ráda, že jsem se dlouho nerozhodovala a je to za mnou.
A velice jsem vděčná všem dušičkám zde na diskuzi, které mě v době před operací podržely a dodávaly odvahy. A věřte, že pocit, že na vás někdo myslí a drží vám palce a konečně i zkušenosti všech, které to už mají za sebou, jsou k nezaplacení a úžasné. Je dobře být na operaci alespoň trošku připravena a nemít strach z neznámého. Což tato diskuze zcela naplňuje.
Tak tedy všem vám, které máte hysterku za sebou, ale i před sebou, přeji hodně zdraví, odvahy a optimismu.
pro Keri
minka
| 30. 3. 2009 17:51
Držím palce-bez malíčků (tak to alespoň říkají mé holky-prý to pomáhá víc ). Já mám termín nástupu 8.4., takže hltám všechny informace i pocity všech "spolubojovnic". Brzy nashledanou, zde na stránkách plných naděje a porozumění.
hysterektomie
MajdaK
| 30. 3. 2009 17:07
Zdravím Emanuelo,
zapomněla jsem napsat, že mě operovali přes břicho, měla jsem tam již jizvu od zauzlení střev (1990), tak šli jizvou od pupíku dolů, plastický steh, tak je to asi trochu víc bolestivé než LAHV. O lázně zatím žádat nebudu, ale slyšela jsem , že odpomohly od různých následných zánětů atd. Jen pro představu,po operaci jsem slabě krvácela, ale již 2. den bylo pouze slabé špinění a nyní 11. den po operaci pouze ráno slabý růžový výtok. Nevím tedy, co je normální, jak dlouho se může event. krvácet, zapomněla jsem se zeptat. Koupila jsem si na radu Wobenzym (800 tablet), lékař souhlasil, po příchodu domů jsem jedla podle příbal.letáku 3 x 10 tablet -ale jen 4 dny místo 7,určitě je to dobré na stolici , ale protože jsem chodila víc než bylo nutné, tak jsem nyní na 3 x 5, jak je dále dávkování. Wobenzym je drahý (2500,-) a nevím, jak by mi bylo, kdybych ho nejedla, ale cítím se fakt dobře. Je to fůra peněz, ale od určitého věku se mám ráda a do svého zdraví zainvestovala. Ale fakt nevím, jestli by mi nebylo takhle i bez Wobenzymu. Tak to bylo trochu reklamy, držím všem palce, ať se cítíme lépe a lépe.
pro Keri
vwin
| 30. 3. 2009 14:59
Přeji úspěšné zvládnutí operace a brzký návrat domů. Vhledem k tomu, že to mám za sebou teprve 10 dnů, dokáži si živě představit vaše pocity. Držím palce!!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
17. 6. 2025 09:42
14516
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53