Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro minddu
Keri
| 23. 3. 2009 15:59
Moc děkuju za povzbuzení. Je to tady takový balzám na nervy. Mějte se všechny hezky a pište, ať mi to do té mé operace pěkně uteče.
pro Bessy
danina
| 23. 3. 2009 15:40
Ahoj,denně se tady na těhle stránkách uklidňuju před nástupem do nemocnice,nastupuju ve čtvrtek,v pátek mě odoperují a pak už to bude jen k lepšímu. Strach nemám,díky těmhle stránkám,poctivě řečeno A plánuju si jak se nechán dlouho a moc rozmazklovat od svého miláčka a když ty máš vedle sebe podle všeho prima manžela,tak to je polovina úspěchu. Tak držím palce
bessz a kery
mindda
| 23. 3. 2009 15:03
To víš , že si to čtou všechny přitomné, to poznáš podle těch příspěvků co tam přibývají. Prosímtě jakej stres po operaci nezvládáš? To jsi měla mít před operací, teď jsi doma, u svých milovaných, srdíčko ti blahem plesá, jak si tastně zvládla, odpočívej , za pár týdnu už tě obskakovat nikdo nebude, zevšedníto a bude to zase ve starých kolejích, tak se těš na všechno nové, na jaro , sluníčko, teplo, vždyť i ty si nová , a nemusíš už na nic brát ohled, Nebo ti to ještě nedošlo.?Teprve teď ti začíná ráj na zemi.A ty kery se vůbec neboj, před14 dny jsem tam ležela jako placka, ale nic moc si nepamatuju,Vůbec nevím , proč jsem se bála, hned druhý den jsem začala chodit, a to bolení břicha jako na menzes, to přece znáš každý měsíc, tak s tím počítáš. Třetí den jsem chodila po schodech asi 100 metrú byl automat a moje spolubydlíci to absolvovala každý den se mnou několikrát, kdyby nás nepropuštěl primář až 7den , tak jsem mohla jít domů už 5tý nic mi nebylo, ale tady maj na to 7dni, tak jsem odpočívala. Tak buď v klidu, vždyť všechny píšou, že to zvládly, a já sem taky poserkyn a nevím, proč jsem se bála.Bylo to lepší jak porod, protože vůbec nic necítíš a nevíš, tak snad tě to uklidnilo. Za chvili už budeš taky na druhé straně, ten cháron , tě převeze ani nevíš jak. Mějte se holky. Mindda
gine
mindda
| 23. 3. 2009 14:48
Tak dík, je to asi opravdou to 6tinedělí , jak říkaj, tak teď už jsem úplně klidná. Já se potila jen týden a to jen v noci, úplně mokrá na hrudníku , krku a za krkem, ale teď vůbec, nějak to ustalo. Mě kamarádke naordinovala na 7-10dni wobenzin, bere se 3krát po 5 ti a nevím jestli je to tím, ale mě až teda na to malé špiněmí vůbec nic není, nic neboli, nejsem unavená, jen bedramě boli.To jsem si ale přivezla z nemocnice, nevím jestli mi pohli někde zády, nebo ztěch jejich toalet, kdy bylo neustále za zády otevřeno velké okno a zima jak v rusku. Asi jsem se taky nachladila, ale to léčím prášky co mám na záda, snad to za chvili přejde. Sluníčko to ze mě určitě vytáhne. Tak podej další zprávy ohledně kola, a cvičení a všeobecně o pohybu, co se dá už dělat.Měj se fajn.Mindda
pro Bessy
gina
| 23. 3. 2009 12:56
ahoj Bessy
no to je jasny, ze to cteme !!!! Mne to moc pomohlo pred operaci. To jsem tady psala. ja se vratim ted musim bezet neco uklohnit
zatim papapa
gina
pro bessy
Keri
| 23. 3. 2009 12:31
Ahojky, to víš že to tady čteme a hlavně my čekatelky jsme rádi za každou informaci od vás co už to máte za sebou. Neumím si představit tak dlouhou dobu být doma.Ale nic jiného nezbývá než to zvládnout, jako všechny ostatní holky, které tady píšou.
pro Ginu
bessy
| 23. 3. 2009 12:10
Ahojky,
dnes pisu 3. zprávu, já nováček, která jsem složitou operaci hysterektomie zvládla na 1 a špatně zvládám rekonvalescenci.
Ale musím říct, že se začínám cítit líp, že jsem vám to všecno napsala, i když nevím, jestli to někdo čte.
Začínám hledat usměvavější smajlíky.
Slunko vyšlo na 5 minut!

Manžel mi totiž řekl, že já nasednu na kolo a on mě bude po rovině tlačit na pivo. Je to miláček.
Mindde
gina
| 23. 3. 2009 11:46
ahoj devcata !
dnes jdu na kontrolu po 5ti tydnech od operace ! Budu hlasit, co noveho.
K tomu krvaceni. Doted mam na toalet.papiru stopy krve. To je pry normalni. Pri delsi chuzi a veti namaze- zkousela jsem luxovat- trosku vic kapicek ! Tak pozor na to. Je to tam asi jeste nezhojene uplne. Vzdyt je to taky sliznice, ke ktere nejde vzduch, tak se hoji pomaleji.
Jim Sarapis a nevim jestli je to muj pocit nebo opravduje ucinkuje. Skoro se nepotim.
Potrebujeme opravdu uz slunickoa ono ne a ne. Jo a taky na kolo jak tady nekdo pise. Uz nemohu ani cist, v Tv to znam nazpamet jak nikdy predtim. Ale vydrzat !
Zdravim vsechna mila devcata
gina
přeležená pacientka
bessy
| 23. 3. 2009 11:11
Špinění je individuální, já jsem sice skoro nešpinila, ale myslím, že si nemusíš dělat starosti. Bylo mně v nemocnici řečeno, že kdyby bylo krve najednou víc, tak to mám urychleně navštívit lékaře. Ale pro klid duše si přece můžeš doktorovi zavolat.
Jsem taky hyperaktivní a 8 týdnů poctivě odpočívám. Ale už nechci být sama. V hlavě mám úplně prázdno.
Potřebuji sluníčko a kolo!
dadunce
mindda
| 23. 3. 2009 10:51
Dík za uklidnění, já si to myslím, že to bude nějaky týden ještě trvat, ale chtěla jsem se uklidnit, že to tak maj i ty ostatní po operaci. moje kamoška byla před rokem, ale laparo a pak spodem , ale ta nešpinila ani nekrvacela ani den , ale ji to 2 měsice před operací zastavovali injekcema, tak si myslím, že měla úplně jiný průběh. Dík , teď to budu brát jako samozřejmost, a v pátek budu u doktora, takže myslím, že je to v pořádku. Měj se hezky .Mindda
pro corinu
bessy
| 23. 3. 2009 10:50
Ahojky, jsem v diskusi úplně poprvé. Od noci si pročítám příspěvky a vidím, že je nás víc.
Já mám ale problémy celkem jiného rázu.
Měla jsem myomy na děloze, a co nejdřív jsem se objednala na operaci. Vůbec jsem se nebála , četla jsem na netu o co jde a při 1. konzultaci v nemocnici mi primář vysvětlil všechno podrobně a srozumitelně.
Operace proběhla Mám jizvu na břiše a jsem 8 týdnů doma. Doktorka mě chtěla ještě nechat, ale já musím do práce-mám psychickou krizi, že jsem pořád sama. Dnes jdu poprvé, ale i tak se netěším, za 2 měsíce jsem ztratila kontakt, mám pocit, že nic nevím a že jsem zestárla o 10let. Nic se kolem mě neudálo, průběh oprace už každý zná a na nářky nikdo není zvědavý.
Posledních 20let lítám od jedné práce ke druhé a pak ještě zábava a teď: KLID.A na kolo prý nemůžu tak měsíc. Na to jsem si musela vzít lexaurin.
Měla jsem totiž po laparoskopii komplikace, tak mám strach, abych si neublížila.
mindda
Dadunka
| 23. 3. 2009 10:41
Ahoj,já jsem špinila asi do 3 neděl po operaci.Spíš ale po větší námaze.Stačila i chůze do kopce,kde bydlíme.Doktor mi vysvětlil,že je to normální,že vše vevnitř sešité srůstá a čistí se to tam.Snad jsem tě uklidnila. Opravdu je důležité nic nezvedat a netahat těžší věci.Ani koš s prádlem a nevěšet prádlo.Natahovat se do výšky se také nesmí.Vnitřní stehy by ti mohly popraskat.Psala jsem to tu již dříve.Měj se hezky a odpočívej dle potřeby.paD
gina a všem
mindda
| 23. 3. 2009 08:35
Holky , mám malý dotaz , dnes je to 14dni co jsem po operaci a pořád trochu špíním a krvácím, většinou po ránu. Mám dělohu pryč poševní cestou, žádná jizva ani laparo. Můžete mi napsat , jak dlouho to ještě poteče, a jestli je to normální? Nebo je to opravdu 6týdnů, tak jak říkali, je to jako šestinedělí? V pátek jdu k doktorovi, ale ráda bych si byla jistá , že je to normální, a nebyla pak vyděšená, že se něco děje. Jinak mě nic nebolí, jsem v pohodě, už jsem docela přeležená a přečtená a přepočítačovaná a nevím co nudou už dělat. Jo to je ta hyperaktivita. Dík a mějte se tady všechny moc hezky.Mindda
díky
Keri
| 22. 3. 2009 20:13
Ahojky, díky za odpovědi. Budu se šetřit a do práce nespěchat. Pracuji v přímé péči u starých nemohoucích lidí, mnohdy jen ležících. Musím se připojit k názoru, že je mi opravdu o hodně líp, když pročítám příspěvky od vás.
pro keri
corina
| 22. 3. 2009 15:01
Ahojky, ja byla doma 7 tydnu,tez mam narocnou praci,delam ve skladu.
Ted jsem byla 2 dny v praci a docela jsem to zvladla . Uvidis sama,jak se budes citit,ale 6 tydnu bych urcite byla doma.
Iva
hysterektomie
pitrisek
| 22. 3. 2009 12:05
Já byla operována 5.3. jizvu mám příčnou. Před operací jsem se ptala doktorky jaký rozdíl z hlediska další léčby a hojení je mezi příčnou a podélnou jizvou. Odpověděla že žádný , pouze ten kosmetický - podélná se lépe schová do plavek. Já měla totiž hrůzu z toho,že mi přeříznou břišní svalstvo a budou problémy s hojením a rekonvalescenci. Doktorka mě ujistila, že jediné co rozříznou je kůže, svaly pak jen roztáhnou. Po operaci jsem měla v břiše pocit jako bych přehnala posilování břišních svalů. Druhý den po operaci mě odcévkovali a začla jsem chodit. Můžu doporučit všem chodit a pít a zase chodit a zase pít - pomáhá to jak proti embolce tak se i rozhýbou střeva. Co se týče bolesti operovali mě ve čtvrtek a v sobotu ( 3 den po) jsem si nechala píchnou poslední injekci od bolesti - od té doby neberu nic. Dnes jsem cca 14 dní po operaci a jsem v pohodě. Jediné co mě trápi je svědění hojící se operační jizvy. Je mi 40 operaci jsem odkládala cca 5 let. Dnes jsem ráda, že ji mám za sebou, cítim se lehčí .
pro vladulku
minka
| 21. 3. 2009 20:46
Ahojky, chápu naprosto tvé pocity. Mě bylo 40 když mi chtěli vzít dělohu a já se s tím smiřovala skoro tři roky. Dneska jsem už skoro smířená s tím, že dál budu žít bez toho kousku těla, který jsem ani nikdy neviděla. Ty máš děti? Já vím, že ve třiceti je to běs se s tím srovnat, ale jde to, když máš zázemí. Jestli chceš, piš mi na e-mail.
pro všechny
minka
| 21. 3. 2009 20:41
Ahoj holky, ještě sice nevím ani termín, ale od té doby, co jsem objevila tyhle stránky jsem mnohem klidnější a už zase v noci můžu klidně spát. Je moc prima, že jste všechny ochotné se s náma ostatníma dělit o své zkušenosti, protože si tak my "čekatelky" můžeme udělat obrázek do čeho jdeme.
Keri
gina
| 21. 3. 2009 18:26
ahoj Keri,
jajsem doma pres mesic, mam vychazky dopol. a odpol 2 hodiny. Doma uz jsem schopna vytrit a neco poklidit. Ale vecer jeste toho mam plny zuby. V po jdu na kontrolu a mylsim tak ze 1.dubna pujdu do prace. Urcite doma je nutne byt mesic a hlavne opravdu nic nezvedat a netahat.
Po mesici jeste trochu krvacim a streva si delaji co chteji !
Ale jinak dobry !!!! Tahle diskuze je totiz bajecna terapie
zdravim vsechna devcata
dotaz
Keri
| 21. 3. 2009 18:14
Ahoj holky, píšete jak důležité je se po operaci šetřit. Jsem na to připravená, jen nevím jak dlouho po operaci se musí být doma. Mám fyzicky náročnou práci. Mějte se fajn a díky!
pro slunecnici
corina
| 20. 3. 2009 20:31
Ahojky,ja sice mam operaci rezem,ale ja napriklad prvni tri tydny nemela ani vychazky. A priznam se,ze jsem docela hodne odpocivala a spala. Sekyrovala jsem syna. Ja pak zacala s malickostmi,umyla trochu nadobi,tedy spis talirky,hrnicky a tak...utrela prach na stole,nizkych skrinkach,pak jsem zacala pomalu s varenim,takova lehci a rychla jidla..tasky sem netahala vlastne skoro po celou dobu nemocenske a ani radeji ted netaham.
Pred tremi dny operovali maminku me kolegyne.tez laparo a ji zakazali i jizdu na kole na pul roku.takze si myslim ,ze je lepsi opravdu se setrit,nez zase skoncit v nemocnici,tech par tydnu za to nestoji. A casem urcite sama poznas,co muzes a co ne,telo te samo upozorni.

takze se setri a hezky uzdravuj..Iva
pro KUK
vladula
| 20. 3. 2009 20:02
Ahoj . Píšeš, že koukáš na druhý břeh, tak nezapomeň, že já tam na tebe netrpělivě čekám a držím palce.Můj obvodná gynekolog je zároveň primář na gyndě v nemocnici a taky jsem se o něj nedozvěděla vůbec nic, co mě čeká. A na příjmu mi paní doktorka po přečtení papírů řekla jedinou větu: "nejste na to moc mladá?" A tím to skončilo. Před operací mi operatér dával podepsat papír o průběhu operace a možných komplikacích. Nastavil mi poslední stránku a "tady to podepište". Ptala jsem se, jestli bych si to náhodou neměla nejdřív přečíst a bylo mi řečeno, že pokud se nechci stresovat, tak radši ne, protože můžu i umřít. A tím to skončilo. Překvapilo mě to, ale v podstatě měl pravdu. Tak ten poslední víkend nějak vydrž , hodně štěstí a za v pondělí touhle dobou už bude to nejhorší za tebou. Vlaďula
pro Minku
vladula
| 20. 3. 2009 19:48
Ahoj. Vítej " v klubu". Pokud máš problémy s močí, nezapomeň to včas říct doktorům, oni udělají plastiku močáku zároveň s hysterektomií. Já jsem 3 týdny po operaci břišní cestou. Už od začátku jsem naprosto bez bolestí a všechno jde nezvykle hladce. Alespoň fyzicky jsem OK, ale také jsem zoufalá, připadám si jako vykuchaná slepice a zatím se to nijak nezlepšuje. Asi si časem zvyknu, ale nikdy se nesmířím s tím, že nebudu mít další děti. Tak se drž a hodně štěstí. Vlaďula
Pro Daninu a všechny čekatelky
Dadunka
| 20. 3. 2009 17:34
Zcela s tebou souhlasím.Operace nikomu nemůže způsobit,že se z něho stane zlá ženská.Naopak .Všechny,co jsme měly nějaké problémy před operací (proto jsme na ni šly) mají potom kvalitnější život.Dělohu již k ničemu nepotřebujeme a otravovat se s menstruací již nemusíme.Už jsme si jí užily dost,děti již máme,tak na co to nemít navždy vyřešené .Tato diskuze je pro všechny čekatelky opravdu přínosem.Papa
pro minku
danina
| 20. 3. 2009 16:34
Ahoj,mám taky před operací laparoskopicky,váječníky mi snad zůstanou,doktor říkal že laparoskopie je šetrnější,ale když to nepůjde tak budu mít taky jizvu,to mi ale nevadí.Mě je 47 let,mám švagrovou,která nemá dělohu již roky a je to milá,hodná, moc prima holka,stejně jako moje tchyně i její sestra,tahle operace je na zlou ženskou nezměnila,není to tedy pravidlo,neboj se .Já se těším jak se zbavím problémů a že budu o to hodnější na lidi kolem sebe,než když je mi mizerně. Když mi doktor řekl,že musím na tuhle operaci,tak mi bylo taky všelijak,co to budu za ženu bez dělohy,zaplaťbůh jsem našla tuhle diskuzi a pročetla ji ,moc to pomohlo, zjištění že je nás tolik Dopuručuju číst diskuzi,je to nejlepší terapie,tak držím palce Dana
Pro všechny.
KuK
| 20. 3. 2009 15:08
Holky moc, moc děkuji KuK
pro Kuk
amalka
| 20. 3. 2009 12:19
Jak už psala Dadunka, při příjmu do nemocnice je také vyšetření, kde se mnou probrala dr. všechno možné a pak ještě bylo jedno vyšetření , které provedl primář a ještě jsem se mohla ptát na co jsem chtěla a také znova říct, jestli chci ponechat vaječníky, pokud budou v pořádku. Tam mi také řekl jakým způsobem bude pravděpodobně provedena operace atd. Večer nám ještě sestra řekla, v jakém pořadí jdeme na operaci, tedy pokud do toho nezasáhne např. neplánovaný císařský řez. Nebyla jsem sama, koho čekala druhý den operace, vzájemně jsme se tam podporovali, dělali si i trochu legraci a nebylo to tak zlé....Takže hlavu vzhůru ...
Pro slunečnici9
Dadunka
| 20. 3. 2009 12:13
Máš ještě brzo po operaci,takže odpočívej co to půjde.Ale největší pozor si dej na zvedání a přenášení těžších věcí.Třeba prádlo z pračky přenést a pověsit by se vůbec nemělo.A hlavně se potom natahovat a věšet na šňůru už vůbec ne.Mohly by se vevnitř zpřetrhat stehy.Já jsem chodila na procházky ale nákupní tašku jsem nosila jen lehkou.Tělo ihned poznalo,že jsem to přehnala a začalo mě bolet v podbřišku.Tak jsem si zase lehla a musela odpočívat. Postupem času se to lepšilo a den ode dne byl znát a bylo mi lépe.Občas se může stát,že budeš špinit.Třeba i měsíc po operaci.Prý je to normální,říkal doktor.Srůstají stehy.Tak odpočívej a tělo ti samo řekne,na co se cítí.Každá jsme jiná a pooperační průběh hojení je také odlišný.pa Dadunka
pro KuK
amalka
| 20. 3. 2009 11:55
Ani se mnou moje gynekoložka před, ale ani po, nic moc neprobrala, pouze to, že si mám ponechat vaječníky, pokud budou v pořádku. Podobný přístup byl i na obvodě, při předoperačním vyšetření, tam mi akorát pro změnu dr. řekla, že si mám nechat vzít i vaječníky, abych už "měla pokoj". Jelikož jsem měla možnost probrat tuto otázku i s člověkem, který tomu opravdu rozumí, tak mám oba vaječníky dodnes. Večer před operací jsem měla v nemocnici rozhovor s anesteziologem, kde jsem se mohla zeptat na cokoliv ohledně narkozy a potom s lékařem, který mi vysvětlil, co mi budou dělat . Ale já jsem nechtěla o operaci nic moc vědět, abych nakonec "neutekla". V nemocnici, do které jsem nastupovala na operaci, mi dali hned při prvním vyšetření, kdy bylo jasné, že je nutná operace, papír, kde bylo vysvětleno celkem vše základní , co sebou, co se mnou budou dělat při nástupu a před operací, kdy se vyndavyjí např. stehy atd. a ten samý text má ona nemocnice i na svých internetových stránkách, včetně telefoních čísel, kam může volat rodina po operaci atd. Myslím, že něco takového má dnes prakticky každá nemocnice, zkus se podívat.Vzala jsem si sebou takové ty základní věci, nic zvláštního a doma jsem připravila hromádku s náhradníma košilema, ručníkama atd., aby manžel "netápal" a věděl, co mi má, po domluvě přivézt.
A teď Ti přeji hlavně hodně síly, aby ses moc nebála, protože TO OPRAVDU NENÍ TAK HROZNÉ, jak se může dnes zdát. Držím moc a moc pěsti, aby vše šlo dobře a bez komplikací. A za chviličku už se "zařadíš" mezi další "absolventky" a budeš si říkat, že to fakt za ten strach nestálo a budeš se to třeba snažit vysvětlit zase dalším "čekatelkám"........ Tak ať Ti to do operace rychle utíká a pak se ozvi. zdraví amalka
nová čekatelka
Keri
| 20. 3. 2009 11:41
Ahoj vám všem, které se tu scházíte a píšete. Našla jsem tyto stránky, když jsem se dozvěděla, že půjdu na hysterektomii, které předcházela konizace děložního čípku, hystologie nedopadla dobře. Hodně jsem se tady dočetla a moc se mi ulevilo. Termín mám 31.3. Děkuji, že jste! Keri

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
20. 8. 2025 12:49
14908
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18