Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

danině
mindda
| 17. 3. 2009 10:46
Neboj děvče, už se dočkáš, pak za pár dní , nám taky budeš psát, jak je ti doma dobře, a že se to dá normálně vydržet.Pokud teda netrpíš na záda, tak budeš v pohodě úplně, a dřív než já.A buď ráda , že si to vybereš v tuto dobu, venku to na jaro ještě nějakéj pátek nebude, a než ti otrne, tak se počasí umoudří. Káždý den se blížíš k lepšímu, a co dní čekání už máš za sebou? No tak teď je to za pár, já si předtím umyla okna, dala čistý záclony a hledala si mimo své práce ještě další, a večer jsem byla tak unavená , že jsem spala jako špalek , a ani si nevšimla , že je něděle a už jsem tam byla, a už je zase uterý a jsem doma.Tak piš, bude š si tím taky krátit čas. Jsme všechny s tebou.Užij si den.Mindda
danině
mindda
| 17. 3. 2009 10:45
Neboj děvče, už se dočkáš, pak za pár dní , nám taky budeš psát, jak je ti doma dobře, a že se to dá normálně vydržet.Pokud teda netrpíš na záda, tak budeš v pohodě úplně, a dřív než já.A buď ráda , že si to vybereš v tuto dobu, venku to na jaro ještě nějakéj pátek nebude, a než ti otrne, tak se počasí umoudří. Káždý den se blížíš k lepšímu, a co dní čekání už máš za sebou? No tak teď je to za pár, já si předtím umyla okna, dala čistý záclony a hledala si mimo své práce ještě další, a večer jsem byla tak unavená , že jsem spala jako špalek , a ani si nevšimla , že je něděle a už jsem tam byla, a už je zase uterý a jsem doma.Tak piš, bude š si tím taky krátit čas. Jsme všechny s tebou.Užij si den.Mindda
danině
mindda
| 17. 3. 2009 10:45
corině
mindda
| 17. 3. 2009 10:37
Dík za povzbuzení, myslím stěma zádama, mám pocit , že mě víc boli , než to břicho, i když to mám ještě nějaké nafouklé, ale to je asi ještě normílní. Budu si muset začít brát něco od bolesti, jinak mě to v noci budí. Sice mažu všemi mastmy, ale zatím nic moc. Jo nevíš jak je to z lázněma? Nám řikala sestra , že jsou to Maryanské nabo Klimkovice, a že si jen hradím cestu, jinak by to mělo být celé hrazeno pojišťovnou. Tak jestli něco viš, dej prosím vědět. Dík , přeji hezký den, ikdyž u nás sněží.Mindda
pro minddu
danina
| 17. 3. 2009 08:58
Tak tě vítám zpátky z nemocnice ,teď už všechno půjde jenom k lepšímu. Já čekám a čekám,jsem doma ,takže o to víc jsem nervozní,ale utíká to..byla jsem na krvi,půjdu na předoperační vyšetření a příští čtvrtek nastupuju V podstatě se těším,že budu mít pokoj,ale holt to čekání,to mi dává. Tak čti,polehávej,nech se obskakovat,nakonec kdy naposledy se nám něco takového povedlo a kdy zase povede,že jo dana
zdravím
jojo
| 16. 3. 2009 17:55
Ahojky holky

Také bych Vás chtěla všechny MOC pozdravit!!!!! Cervika, Majku33, Zuliku, Rosmarinku,škebli atd... atd... Na tyto stránky už se také tak často nedostanu - práce, domácnost, děti Všem ostatním, které teprve operace čeká, přeji hooodně zdravíčka a pokud by na Vás někdy padl splín, pročtěte si tuto diskuzi. Opravdu Vám dodává sílu a uklidnění!!! Mějte se všechny kráááásně a buďte fit Jojo
vwin
corina
| 16. 3. 2009 16:44
Ja mam jizvu podelnou asi 25 cm dlouhou,je tenonka a je dole v podbrisku,takze neni skoro videt.
pro minddu
corina
| 16. 3. 2009 16:38
Ahojky , tak konecne doma,ze??Ale uteklo to rychle a vse jsi koukam v pohode zvladla a to je moc dobre.
ja taky trpim na bolesti v zadech a nekdy to boli jeste ted,ale je to stale lepsi a lepsi a u tebe to bude tez. Jojo prvni dny taky varila maminka a nebo syn,uplne jsem si na to zvykla
Tak preji krasne uzdravovani a nech se opecovavat,je to mooc prijemne .
Pa pa Iva
pro vwin
loja
| 16. 3. 2009 16:29
Taky mám jizvu podélnou 26 cm, krásně zhojenou a není vidět, je v podbřišku.
danine a vsem cekatelkám
mindda
| 16. 3. 2009 14:06
Tak jsem zpět , ajak vidím diskuze jede dál tolik stránek , vy ste ale šikulky. Po odjezdu do nemocnice v nedělí 8.3 jsem byla na pokoji s paní , které také braly dělohu a vše poševní cestou, tedy žádná jizva. Jen ta noc před tím je nekonečná. Ráno jsem šla druhá a za hodinu púl už mě vezli zpět. Moc si toho nepamatuju až do uterý ráno, jen vim ,že jsem měla župan a dvě peřiny a řikala že se zimnicí semno třepala i postel, ale to ani nevím, ráno vytáhly cévky ašla jsem pod sprchu, a to mi bylo jak po špatné opici, ale to druhé vstání bylo už normální.Břícho bolele jako silé měsíčky , ale zas nějaký ekstrém to nebyl. Až třetí den mě chytly záda a noc jsem pochodovala, ale z té popstele není divu, ale někomu je jedno kde spí, já na to trpím, začali mi píchát algifen injekce, ale další tři dny mě to vic bolelo než celé břicho. Dnes ráno 7den po operaci mě pustili domů , jsem vykoupaná, umyla jsem si hlavu a je mi krásně.chvili si lehnu , něco si počtu, maminka dovezla oběd, vypere prádlo, no holky a pak že je to špatné být nemocná, Tak se nebojte, za pár budete na druhé staně taky, a bude vám báječně a ani si na to už nevzpomenete. Tak vám všem přítomným přejí sluníčkovo jarní denMindda
A TED
zulika
| 16. 3. 2009 11:58
JSEM TRUHLÍK TROJNÁSOBNÝ
JSEM
zulika
| 16. 3. 2009 11:57
TRUHLÍ A UŽ HODNĚ DLOOOUHO ZE ŠKOLY
SAMOZŘEJMĚ, ŽE MÁM SVISLOU
JSEM
zulika
JSEM
zulika
JSEM
zulika
jizva
skeble
| 16. 3. 2009 06:58
Já nemám žádnou , ale paní co ležela vedle mě měla svislou.
pro vwin
vladula
| 15. 3. 2009 21:02
Ahoj . Já mám jivzu podélnou, 20 cm dlouhou, která se krásně schová pod prádlo i plavky. Ale ani svislá jizva není žádné neštěstí. Mám po operaci srdce jizvu od krku až na břicho a ani už ji nevnímám. Tak se drž a hodně štěstí. Vlaďula
vwin
zulika
| 15. 3. 2009 20:40
ahojky - zdravím všechny....

mám podélnou-vyfocená v denníčku-ale už to bylo před rokem-teď už je to v pohodě....
operace
vwin
| 15. 3. 2009 19:48
Prosím, chtěla bych ještě vědět od vás, které jste byly operované řezem, máte jizvu podélně nebo svisle? Děkuji za odpověď, hezký nedělní večer všem. vwin
pro strimonu
mamkaa
| 14. 3. 2009 22:17
Ahoj.Jsem moc ráda ,že jsi se ozvala.Já ještě v práci nebyla,ale už od 1.4 asi půjdu.Jinak mám ještě ty moje jiné choroby a tak mě moje lékařka vyplnila takový dotazník a ten jsem odnesla na úřad práce a tam je posudkový lékař a ten mě schválil OZZ.Tak ted uvidím jakou lehčí práci mě zaměstnavatel nabídne.Trošku mě to vadí už jsem tady v zaměstnání měla dost kamarádek a ted jít někam jinam.Také peněžně půjdu ,asi dolů.Co ale naděláme vid.Říkám si zdraví je přednější.Sama jsem poznala ,když tatínek byl těžce nemocný a nebylo mu pomoci,že ani peníze nepomohou a že ti jsou na nic.Říkám si peníze vždy nějaké budou ale zdraví,když člověk nemá,tak si ho nekoupí.To je jediná věc která mě uklidnuje.Tak hlavně,aby jsme všichni byli zdraví.Tak snad ještě napíšeš než odjedeš do lázní.Já se jinak cítím docela dobře.Nikde nic nebodá.Jen ted asi dva dny mám vevnitř takový divný pocit trošku mě to tam pálí.Tak nevím čím to je,ale snad to přejde a nebudu muset na gynekologii.Měj se moc hezky a budu se těšit na písmenka od Tebe
a taky
Majka33
| 14. 3. 2009 21:24
zdravím moc JOJO,ZULIKU,ROSMARÍNKU... a další holky.Dřív jsem na tuto diskuzi chodila a všem přejí a i dalším holkám pevné zdravíčko...
pro voraldu
Majka33
| 14. 3. 2009 21:20
ahojky tak já to prodělala to stejné co ty.Je mi 33 let a mám dvě děti.9 letou dcerku a 4,5 letého synka.Já měla 15 cm nádor na levém vaječníků.Prvně jsem absolovala laparoskopií,vzali mi levý vaječník s vejcovodem.Výsledky byli špatné.Tak jsem musela na radikální operaci,kde mi vzali dělohu,druhý vaječník s vejcovodem a slepák.Taky mě operovali skoro 5 hodin.Byla jsem v nemocnici necelý měsíc.Jsem už po operaci dva roky a tři měsíce.Potom jsem měla zajišt´ovací chemoterapie-6 dávek.Po chemě jsem rok a 8 měsíců a púořád jsem v pořádku.První dva roky po operaci jsem chodila co 3 měsíce na gynekologií a už ted´chodím co 6 měsíců na trvalo.Při každé kontrole mi bere gynekolog onkomarkery.A jednou za rok podstupují CT,rentgen plíc a sono prsů a celého břicha.Právě na toto vyšetření jdu v červnu a i na gyndu na kontrolu.Vím jak se citíš a co prožíváš.Mě se v tu chvíly zbořil svět,jak mi v nemocnici řekli že je to nádor,rakovina.Ale sebrala jsem veškeré síly ařekla si že mě děti potřebujou a manžela nemůžu je tady nechat.Jsem št´astná když jdu z gyndy a vše je v pořádku .Po první dávce chemoterapií mi vypadly všechny vlasy a citila jsem se taková malátná.Dá se to vše přežít,hlavně že se uzdravíš a jsi tady.To je největší vítezství.Ptej se mě na co chceš,ráda ti poradím.Přejí ti hodně sil a velkou podporu rodiny.Mě hodně pomáhal manžela a moje maminka a i tchýně.Dodavali mi sílu a já to vyhrála.Měj se co nejlíp a napiš mi jak jsi na tom.Držím palečky zvládneš to.Pa Majka.
pro mamkuu
Strimona
| 14. 3. 2009 20:48
Ahoj, tak mám přesný termín na lázně. Jedu 20.4.-18.5. A ne do Kijevu, ale do Adleru. Mají prý dost obsazeno, nemám ani jednolůžák, jak jsem chtěla. Takže jdu v pondělí do práce. Doktor by mě nechal ještě klidně doma, ale v práci by mě sežrali. Dost na tom, že tam zas měsíc nebudu. Ale aspoň bude ***i. Jinak cítím se celkem dobře, ale občas při vstávání mě někde trochu dloubne. Jezdím na kole, tak nevím, jestli dělám dobře. Na operaci křeč. žil jsem už taky byla, pouze ambulantně, s oběma nohama, před 5 lety. Teď chodím jednou ročně na sklerotizaci, zrovna mám jít koncem března. To musím mít 3 nedělě punčochy, ale stihnu to do lázní. Kdyby to šlo, naplánuj si operaci spíš na podzim nebo na zimu, protože v létě nosit punčochy je utrpení. A se ***em je to jak kdy. Teď jsem spíš myslela na práci, tak je to slabší. Ale když k tomu dojde, je to v pohodě. Řekla bych, že u nás nastupuje
jarní únava. Zatím pa a někdy se ozvi.
pro corinu
Strimona
| 14. 3. 2009 20:23
ahoj, já jsem byla na operaci 9.12.2008 a teď v pondělí 16.3. jdu poprvé do práce. Pracuji také ve skladu, ale ve stroj. firmě. Čekala jsem až mi schválí lázně, ale jedu až za měsíc. Můj doktor mi řekl, že jako skladnice bych měla být doma 8 - 10 týdnů.
hysterektomie
voralda
| 13. 3. 2009 19:54
Ahoj holky.Nevím kde začít.Při dovolené o jarních prázdninách na horách se mi dostavila tak ukrutná bolest břicha,že mě odvezla rychlá do nemocnice v Jablonci.Tam mi pan doktor zjistil velké cysty na vaječnících a protože jsme nebyli místní,doporučil ráno sbalit věci a okamžitě se nahlásit do jedné z pražských nemocnic.Před 6 lety jsem rodila v Podolí,takže moje volba byla jasná.Při prvotním vyšetření u pan doktor neměl slov a říkal:pane bože ženská,kde ste to tam vzala.Protože byl výkend,bolesti jsme utlumili kapačkami a od pondělí se seběhl maraton vyšetřeních.Bylo mi sděleno,že mám s největší pravděpodobností k cystám také zhoubný nádor.Brečela jsem jak malá,nikomu to nepřeju zažít.Ale pak jsem se dozvěděla od pana doktora,že po operaci je má nemoc léčitelná a já přestala brečet,protože mi došlo,že rodině,manželovi,dětem přece nemůžu udělat to,že to vzdám.Přišla jse o vaječníky,dělohu,slepáka.To je mi jedno,neřeším to:děti mám,další neplánujeme a zdraví je teď to nejdůležitější co potřebuju.Takže operace,která trvala 5,5 hod.dopadla dobře.Sice jsem si kvůli horečkám poležela na JIPu 8 dní,ale zvládla jsem to a teď jsem od pondělka po 17 proležených dnech v nemocnici doma. Při propuštění jsem absolvovala první chemoterapii. A právě kvůli tomu píšu:prosím,kdo máte zkušenosti s tím,jak je člověku po terapii,budu ráda když se mi někdo ozvete.Chvíli mám zimnici,celé dopoledne prospím,nemusela bych jíst,ale co mě trápí je bolest kolen,holeních kostí a kotníků.To že mě chvílema píchá v břiše asi patří k chemoterapii,ale ta bolest nohou je nepříjemná.Martina
kdy do prace
corina
| 13. 3. 2009 18:26
Ahojky vsichni,mam na vas dotazek. Toto utery jsem 6 tyden po operaci a myslim,ze pristi tyden ve ct. me chce lekar poslat do prace. Pracuji ve velkoobchodu ve skladu,takze je tu dost frmol a tezsi prace. Chci se zeptat,za jak dlouho po operaci jste sli do prace ,ktera neni jen sedet v kancelari u PC. Tim ostatni samozrejmne nechci urazit . Spousta lidi mi rika,ze neni dobre tak brzo tahat krabice a vubec veci.Pry se povoli cely vnitrek a hrozi inkontinence. sama sestricka mi rikala,ze bych aspon 3 mesice nemela nic tahat,tak tedy vubec nevim,jak se zachovat. nejsem nejaky ufnukanek,ale bojim se dalsich komplikaci,ktere muzou nastat,kvuli treba jednomu mesici.Dle lekare jsem v poradku.
dekuji moc za odpovedi
Iva
pro Kuk
amalka
| 13. 3. 2009 13:01
Když si vzpomenu na sebe před operací, také mi bylo těsně před hodně, hodně těžko u srdíčka. Asi čtyři dny před nástupem jsem šla na neschopenku, protože jsem si tím strachem "rozhodila" tlak a i srdce bylo nějaké "vykolejené", když ho paní doktorka poslouchala, chtěla mne nechat doma už dřív, ale já chtěla být ještě mezi lidmi, doma to na mne padalo ještě více. Zpětně ale říkám, že ten šílený strach za to fakt nestál!!!!!! A ještě bych radila - ROZHODNĚ NERUŠIT OPERACI !!!!!! Tím se nic nevyřeší, problémy byly, jsou a budou pořád nějaké. Však ono to půjde, to co dnes vypadá neřešitelně, se může "zítra" jevit úplně jinak a odložit operaci, znova čekat kdoví jak dlouho a pak se zase bát, no to opravdu ne. Až budeš mít po operaci, ono se všechno bude jevit zase v jiném světle, teď jsi přeci jenom pod "tlakem" z příštích událostí. Držím moc a moc palečky, přeji hodně síly na zvládnutí čekání a zdárný průběh operace a pak už bude opravdu vše vypadat jinak, strach zmizí a já byla po operaci tak šťastná, že už jí mám za sebou, že mi bylo, i přes trochu té bolesti , moc a moc dobře. Tak se tolik neboj a mysli teď hlavně sama na sebe a svoje zdraví!!!ahoj amalka
cervik
Japo
| 13. 3. 2009 09:59
Ahoj Jani, jsem moc ráda, že jsi v pohodě. Měla jsi dost komplikací ve všem a vidíš, že se karta obrátila. Jestli tomu rozumím, tak se ti nakonec ty stehy všechny vyhojily. Já už taky skoro nevím, že jsem byla na operaci, ještě jdu na urodynam. s močákem pro jistotu, je to jiné než před operací a je lepší předejít problémům. S tou nem. U Milošů s tebou úplně nesouhlasím. Nebyla jsem vůbec na JIP - bylo plno a zdá se mi, že mi na oddělení nechali víc v bolestech než bylo nutné, ale i tak se to dalo velice dobře zvládnout. Je to věčný koloběh, jak říkáš, nejdřív se všechny strašně bojíme, a pak všem radíme, jak o nic nejde Měj se moc pěkně v novém životě ať je vše jak má být. Jarka
pro kuk
corina
| 13. 3. 2009 09:23
Ahojky,urcite uprednostni sve zdravi,pokud nebude zdravi,nezvladnes vse ostatni. ja jsem sama se synem, a vse jsme nakonec zvladli I kdyz muj navrat z nemocnice byl opravdu sokujici,myslela sem,ze me odvezou zpet. Doma nebylo snad jedine nadobi,vse bylo neumite a bylo to vsude.des a ruza..nakonec i to se vyresilo,ted se tomu vlastne smejeme.
cekani je urcite nejhorsi,hlavne neplac,vsak vidis,jak jsme to tady vsechny holky dobre zvladly a ty nam po operaci pak napises ,ze jsi se bala vic,nez jsi musela.
Ja si pro jistotu preden nakoupila,udelala sem si zasoby jako krecek.ryze,testoviny,neco do mrazaku...nejake ty dobroty, a hlavne jogurty.

takze nezoufej a vlastne se tez,ze uz to za chvili budes mit za sebou. Moc moc drzim palecky,Iva
pro kuk
dabo
| 13. 3. 2009 09:11
Ahoj!!!Mela jsem uplne stejne pocity jako ty,ale vse bude v pohode,uvidis!Vse dobre dopadne,ver mi!Az prijedes z nemocnice ozvi se!Drzime Ti vsechny palecky,pa Dana

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
17. 6. 2025 19:45
14519
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jirinaova
18. 6. 2025 09:58