Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

čekání
KuK
| 12. 3. 2009 22:48
Ahoj holky, tak zítra jdu na posledy do práce. Nějak to vše na mne padlo, nejsem schopná nic dělat, jenom brečím. Děsně se bojím, v práci to bude horor a doma ani nemluvím. Syn puberťák má své dny a odešel a já doufám, že jen ke své holce. Nevím zda se starat nejdřív o děti nebo o zdraví...???Nejraději bych to všechno zrušila, moc se bojím....KuK
pro Dabo
A
| 12. 3. 2009 20:34
Gratuluji ke zvládnutí operace a jak vidím, souhlasíš s námi všemi, že se to zvládne všechno výborně, hlavně, když máš v blízkém okolí ty správné lidičky . 14 dní, to už je dlouhá doba a určitě cítíš sama, že je Ti každý den lépe a lépe. Určitě tyto stránky čteš jako každá z nás a jsi vděčná za každé povzbuzení i radu. Jsou to prima stránky. Já už to mám dnes za sebou přesně 6 neděl a už chodím do práce 3 neděle, ale nedělám nic těžkého jen sedím jako pecka u PC. Hlavně si maž i masíruj jizvu a uvidíš jak je každý den krásný, to ostatně vidíš při každém čtení této "diskuse".
Přeji Ti úplně perfektní uzdravování a každý den ať je sluníčkový. Měj se krásně, ale zase to s aktivitami nepřeháněj a nech se chvilku opečovávat, je to příjemné a milé. Užívej si to a hlavně nic těžkého netahej!!!
A.
pro Dabo
A
| 12. 3. 2009 20:33
Gratuluji ke zvládnutí operace a jak vidím, souhlasíš s námi všemi, že se to zvládne všechno výborně, hlavně, když máš v blízkém okolí ty správné lidičky . 14 dní, to už je dlouhá doba a určitě cítíš sama, že je Ti každý den lépe a lépe. Určitě tyto stránky čteš jako každá z nás a jsi vděčná za každé povzbuzení i radu. Jsou to prima stránky. Já už to mám dnes za sebou přesně 6 neděl a už chodím do práce 3 neděle, ale nedělám nic těžkého jen sedím jako pecka u PC. Hlavně si maž i masíruj jizvu a uvidíš jak je každý den krásný, to ostatně vidíš při každém čtení této "diskuse".
Přeji Ti úplně perfektní uzdravování a každý den ať je sluníčkový. Měj se krásně, ale zase to s aktivitami nepřeháněj a nech se chvilku opečovávat, je to příjemné a milé. Užívej si to a hlavně nic těžkého netahej!!!
A.
pro A
dabo
| 12. 3. 2009 19:04
Ahoj,tak uz jsem po operaci 14dnu a zda se,ze jsem to zvladla docela dobre!Mela jsem perfektni spolupacientky a zdravotni personal taky!Jizvu mam 18cm a myom vazil necelych 600g.Jsem strasne rada,ze Ti muzu napsat a taky za to ,jak jsi mne povzbudila! Mej se krasne a brzy napis.Dana
pozdrav OD CERVIKA
cervik
| 12. 3. 2009 18:09
AHOJ ROSMARINE,ZULIKO,JOJO,KAMKO,ZOBAN,JANULE,JAPO A VSICHNI DALŠÍ....Po delší době jsem zavítala na tyto stránky,moje operace byla 21.5.08,chodím do práce a je mi fajn.Psala jsem tady,že během mého uzdravování ,ě opustil manžel a nechtělo se mi žít.Dnes můžu napsat,mám novou lásku,mám se fajn,mám bezva rodiče mého přítele,muj tatka už není mezi námi a milování je teprve ted něco tak krásného,co jsem ještě nezažila a to jsem ročník 64.Určitě na mě měla vliv antikoncepce,to jsem přesvědčena.Všem čekatelkám,nebojte se,ten strach za to nestojí,je to tady stále dokola,před se bojí všechny a po jsme hrdinky.Ještě nevím která to psala,ale já nedám dopustit na naši Brněnskou nemocnici u MILOSRDNÝCH BRATŘÍ,perfektní doktoři,kteří odešli z Obilnáku a je jich víc,jmenovat nebudu,ochotné sestřičky,jen jedna byla protivná,ostatní super.Do smrti jim budu vděčná a budu docházet jen k nim,ostatně už docházím na kontroly a NEDÁM NA NĚ DOPUSTIT.A vybrat si dnes můžete nemocnici,kteriu chcete,taky to někdo psal,že ne.Všechny zdravím,přeji hodně štěstí,zdraví a čekatelkám pevné nervy.Moz zdraví cervik PS.Již dvakrát se mi nechtělo žít,ale vechno přebolí a život jde dál aje tady zase hezky.Snad někomu ted dodám odvahy,tak jak vy mě,když mě to čekalo ahltala jsem tyto řádky.
pro vwin
vladula
| 11. 3. 2009 19:55
ahoj. Děkuji za kompliment, ale to, že jsem byla čilá, nebyla asi moje zásluha. Myslím, že hodně záleží na druhu narkozy, kterou jsem dostala. Po prvním "císaři" mě nemohli probudit několik hodin a po druhém jsem byla při smyslech asi po 2 hodinách. Tentokrát to šlo všechno podezřele hladce, žádné bolesti, žádné špinění... Jsem hroznej strašpytel a moc jsem se bála a tak jsem byla mile překvapena. Doma jsem sice začala trochu krvácet, ale prý je to tím, jak se vztřebávají vnitřní stehy. Taky jem na JIP sestřičky neustále otravovala, že už chci vstát a jít do sprchy. Už si ze mě dávaly mokrej hadr na čelo, ale vždycky slušně mi řekly, že je ještě brzo. Jak už jsem psala, jsem velkej posera a strašpytel a bála jsem se, že když nevstanu během 12 hodin po operaci, tak už pak nevstanu. Nechaly mě válet se 24 hodin, ale asi ví, co dělaj. Tak ať ti to utíká a máš to brzy za sebou. Vlaďula
pro vladulu
vwin
| 11. 3. 2009 19:32
díky za odpověď, moc obdivuji, že jsi byla tak čilá po hodině a půl. vwin
pro zdoban
Helenka9
| 11. 3. 2009 16:37
Ahojky, napsala jsem Ti soukromou zprávu
H.
pro Helenku 9
zdoban
| 11. 3. 2009 15:10
Děkuji,že jsi mě dala za pravdu.Zdraví Eva
pro verusa
RU
| 11. 3. 2009 15:09
Ahojky,já jsem byla taky řezem a moje doktorka o lapar.nerada slyší prý tam není tolik vidět jako při řezu.V 8 hod. mě operovali a v 10 hod.jsem byla na pokoji.Tam jsou jen pooperační pokoje a žádná JIP.Já jsem měla taky strach ale ten přístup na sále byl úžasnej,oni to tam chystali a celou dobu se se mnou bavili ,anesteziolog se mi představil a prý jestli chci ruma nebo skotskouříkal teď Vás to trochu zabolí a potom budete spinkat a já jsem ani tu kapačku necítila,od něho to vůbec neboleloDoufám že budeš stejně spokojená jako já.Neboj se říct si o injekci když ti to bude bolet,oni mě řekli že od toho tu jsme ale musíte si říct.Přeju ti abys měla termín co nejdříve.Jo a ještě se tě zeptám ty nemusíš prvně na výškrab?Já musela jít na výškrab a potom na operaci.
výběr nemocnice - pro věrusu
Helenka9
| 11. 3. 2009 14:44
souhlasím se Zdoban
mně jasně moje gynekoložka řekla ať si vyberu kam bych chtěla na operaci jít!!!! Nevím co Ti doktoři řekli, ale mám pocit, že Tě mírně řečeno neinformují správně.
Ty a jen Ty si můžeš vybrat kam půjdeš na operaci....
pokud nechceš jít tam kam tě posílají, změň to ! Je to tvoje zdraví a jít tam s tím, že nikam jinam nemůžeš i když bys ráda, tak to bych já teda neriskovala.
Pokud tam půjdeš a negativníma myšlenkama, nakonec je přivoláš a můžeš si to později vyčítat, že ses nerozhodla jinak.
Ještě máš čas , tak to přehodnoť.
ahoj Hela
pro verusu
loja
| 11. 3. 2009 14:22
Mne operovali v městě, kde žiji. Někteří mi to rozmlouvali, ať jdu do krajské nemocnice. Ta naše nemá příliš dobrou pověst. Ale říkala jsem si, že to nechám, jak to je. A musím říct, že se personál ke mne choval naprosto úžasně i k mé spolupacientce 80 leté paní, která měla v noci halucinace a šmejdila po pokoji a vstávala, kdy neměla a pod. Sestřičky byly velmi ochotné a plnily nám vše, co jsme potřebovaly. I když i já sama jsem sestra, nemyslím, že by to bylo tím. Byla jsem velmi spokojená. Tak asi, jak kde.
pro vwin
loja
| 11. 3. 2009 14:16
Zdravím, mé zkušenosti po narkóza, celkem mám tedy za sebou 5 operací, 2-4 operaci jsem po narkoze dost zvracela, takže jsem se toho zase bála.Ale tentokrát to bylo jen 2x, jednou jěště na předsálí a pak na pokoji a klid. Operovali mne v 9 hodin, probrala jsem až mne sestřičky převlíkaly, chtěly mi podat i mobil, kdybych chtěla zavolat domů, ale byla jsem schopná akorát spát .Vše jsem prospala. Však každý to má jiné, uvidíš sama, Tvůj organismus si řekne. A na JIPce jsem nebyla vůbeci když beru léky na srdce, pak jsem měla 2 dny problémy s kolísavým tlakem. Tak držím palce
pro verusu
zdoban
| 11. 3. 2009 10:59
Ahoj,nedá mě to abych ti neodpověděla,nechtěla jsem se tě dotknout.Mě je 50 a byla to moje dost vážná první operace.Operovali mě 4 hodiny ztratila jsem 2 litry krve a nedělám z toho vědu.Píšeš,že jseš optimista ,a že se neurážíš,já to teda tak nevidím ,nechtěla jsem tě v žádném případě urazit ale asi se mě to povedlo. Kde žiju?Nevím co je to za nesmysl,že gynekoložka nedovolí,dnes si můžeš vybrat nemocnici jakou chceš optej se ostatních.Můžeš být operovaná klidně i v jiném městě.Zjisti si to a pak se rozčiluj .Zdraví Eva
pro zdoban
verusa
| 11. 3. 2009 10:32
Fňukání? Fakt to tak vnímáš????
Jiná nemocnice přece nepřichází v úvahu, protože gynekoložka nedovolí. Kde to žiješ?! Jiná gynekoložka nepřijme protože nemá volné kapacity.Víme? To jsou jen kecy takových těch lidí, co nikdy nic nezkusili a znají jen teorii.Promiň je to hnus.
pro amálku
verusa
| 11. 3. 2009 10:29
Ne, vůbec jsi se mě nedotkla, já nejsem urážlivá.
Jen v poslední době mě velice vadí, že my, pacienti, máme trpět za neschopnost druhých. Já vím, že sestřičky i doktoři jsou nervozní, protože jim třeba ruší nemocnici a nemají platy, ale k nám by se mohli chovat slušně.Hodně vydržím, s každým jsem vždy vyšla OK, v práci jednám s hodně lidmi-nemám problém.Ale ono vše má svou mez a možná právě teď je čas na změnu.Když mě vezma houkačka v bezvědomí a pak mě prý nechali na chodbě v přízemí 20 min. a zapomněli na mě...to je síla.!!! Našla jsem v sobě odvahu již nebýt ten obětní beránek a ozvat.Podle mě je velká zbabělost mstít se na bezmocných a nemocným v nemocnicích.Celý život jsem měla štěstí na hodné sestřičky, jsem v nemocnici každý rok (mám 49 let). Ale teď poslední 2 roky to je otřes!!! A tak doufám, že to dopadne dobře.Ráda slyším, když někdo někde má lepší zkušenost.Snad se vše časem urovná. Jsem velká optimistka celý život.A jsem moc ráda, že jsem narazila na tuto stránku, kde se dozvím hodně podrobností. DÍKY!
pro RU
verusa
| 11. 3. 2009 10:19
Moc děkuju za dobré zprávy !!!!
Taky jdu na obilňák a měla jsem z nich fakt strach. Loni jsem ležela v úrazovce, tam byli hnusní.Pak jsem měla jít právě na obilňáku na onu operaci, ale nakonec jsem nenastoupila.Letos mě to teda čeká naostro. Loni mě chtěli brát jen dělohu a laparo, ale moje gynekoložka mě teď řekla, že je dobře, že jsem tam loni nedošla, protože letos bych šla s vaječníkama. Takže takhle to budu mít při jedné narkoze.A řezem. Ještě nemám přesný termín, zatím lítám po vyšetřeních. Nějak mě blbne srdíčko.Ale strach mám ukrutnej.Mám toho už za sebou moc a tak už bych někdy chtěla mít trošku klidu.
vwin
corina
| 11. 3. 2009 08:48
Ahojky,ja mela za zivot 3x narkozu,prvni ve 12 letech a to bylo desne,vim,ze jsem zvracela a bylo mi zle.Tak sem se samozrejme bala,jak to ted zvladnu. A v pohode.ja byla pod narkozou hodku a kousek,probuzeni na sale si nepamatuji a na Jip jsem celou dobu spala.Operovali me az ve 12 a rekla bych,ze vnimat poradne sem zacala az vecer. Ale i tak sem celou noc spala. My na JIP telefony nesmely mit. Kdo chtel,volal si k sestrickam a ty podavali informace. Co me vratili na pokoj,tak jsem hned volala domu.Ale i tak sem stale pospavala.Ja jsem vubec spaci typ,ale nevadilo mi to,aspon to rychle uteklo .
Takze se neboj,vse zvladnes
Iva
pro vwin
vladula
| 10. 3. 2009 22:01
Ahoj. Každý to má s probouzením asi jiné. Manžel volal na JIP, když jsem byla ještě "na stole" a tak volal znovu za hodinu a půl a to už jsem byla vzhůru, přinesli mi mobil a kupodivu jsem si pamatovala i pin a hned jsem mu volala zpátky. Takže hodinu a půl potom, co jsem byla na sále ještě "otevřená" jsem byla naprosto při smyslech a schopná normálně komunikovat. Vlaďula
probuzení
skeble
| 10. 3. 2009 21:41
Mě probudili hned jak jsem přijela na jipku, manžel zrovna volal, tak mi ho dali na ucho, jen jsem mu řekla že to mám za sebou, pak jsem zase spala. Vlastně celý pobyt na jipce byl takové přerušované pospávání. Zapnout mobil a zavolat jsem zvládla asi po 6 hodinách. Hodně záleží na tom, jak dlouho jsi na sále a kolik toho do tebe musí nalít. Když mému tátovi operovali nádor, trvalo to dost dlouho, a potom blábolil nesmysly ještě dva dny.
pro amalku
vwin
| 10. 3. 2009 21:28
diky za odpověď, neumím si to v té nemocnici moc představit. Narkózu jsem měla sice 5x, ale vždycky jen krátkodobou, snášela jsem ji dobře, ale tohle je přece jen jiné. A proto tady vyzvídám, moc ráda bych, kdyby mi napsaly o svých zkušenostech i další ženy. Děkuji a přeji hodně zdraví. vwin
pro vwin
amalka
| 10. 3. 2009 20:14
vwin, hysterektomie byla také moje první operace s narkózou, ale fakt už si nepamatuji přesně, kdy jsem se jakž takž probrala k "životu". Operovali mě asi v devět hodin ráno, tak myslím, že to bylo někdy odpoledne, nezajímala jsem se o čas, ani jsem sebou neměla mobil, nechtěla jsem ho tam.Oni nás "probírají" hned na sále, ale to si také nevybavuji, to víš, byla to moje první narkóza, tak jsem si jí pořádně "užívala". Jestli chceš, aby rodinka věděla, jak dopadla operace, tak ať si zavolají přímo na JIPKU, můj manžel to tak udělal a oni mu řekli co a jak. Při nástupu v nemocnici se ptají, komu smí sdělovat informace.A druhý den po operaci už za mnou směl na chvilku i na JIPKU, to už jsem šla sama na chodbu. Ale třeba ti některá další poradí více. Zatím zdravím, amalka
operace
vwin
| 10. 3. 2009 19:36
Prosím, můžete mi někdo odpovědět na mou otázku? Nikdy jsem nebyla na žádné operaci, chtěla bych proto vědět, za jak dlouho po operaci jste se probudily, byly schopné komunikovat a např. zatelefonovat rodině? Moc nad tím přemýšlím.Operována budu řezem. Děkuji.
pro verusu
zdoban
| 10. 3. 2009 18:43
Ahoj,nechápu proč nejdeš do jiný nemocnice vždyťsi můžeš vybrat.Byla jsem loni na totální hysterktomii řezem,vybrala jsem si nemocnici jakou jsem chtěla a super.Jak čtu tvoje příspěvky tak mě napadá jestli si to ,že se k tobě tak chovají neděláš sama svým fňukáním,promiň mě ,že jsem ti to takto naservírovala ale každý máme nějaké starosti ale já fakt ufňukané nemusím.Eva
pro verusu
amalka
| 10. 3. 2009 17:20
Šperky jsem žádné neměla, takže neporadím. Jinak, co se týče chování lidiček v nemocnici, víš, já jsem toho názoru, že "život" je k nám takový, jaký si zasloužíme. Nic se neděje jen tak, náhodou a co člověk "dává", to se mu vrací zase zpět - ovšem třeba i v rámci více životů .... Učím se říct si slušně o to, na co mám nárok, že mi druhý odsekne nebo je třeba hulvát, to je jeho věc. Také bych si mohla třeba stěžovat, že na mne byli v nemocnici někdy takoví a takoví, že mě s něčím odbyli atd., ale já jsem jim všem vděčná, že byli ochotni pomoci mi "od problému" a v rámci možností dělali, co mohli. Když jsem něco potřebovala, tak jsem porosila nebo se zeptala a většinou "to šlo". Jsou to také jenom lidé a mají toho na starosti dost, nevím, jestli bych takovou práci chtěla teď dělat a jak bych ji zvládla.... Stehy mi vyndavali 7den po operaci, v leže a citlivě a pak jsem šla domů, kde mi doktorka asi po čtyřech týdnech od operace vytáhla z celé rány asi 15cm dlouhou "nit", která se měla vstřebat a nějak se jí nechtělo a pořád mi koukala z jizvy, ale nebylo to nic strašného, myslím to vyndání.
Neber všechno tak "tragicky", ono to půjde. Hlavně žádné "katastrofické" představy, jak to bude hrozné a jak špatně se k tobě možná budou chovat atd.. Prostě operace je potřeba, tak na ni jdeš a basta! Až ji budeš mít zdárně za sebou, tak bude čas řešit postupně další "věci", které vyplynou z dané situace.Takže ti přeji,aby vše proběhlo hladce a brzy ses přihlásila jako "zdatná absolventka" mezi nás. A doufám, že jsem se tě nějak nedotkla, to nemám v úmyslu.
pro verusa
RU
| 10. 3. 2009 16:56
Ahoj chtěla jsem ti napsat že jsem byla na operaci před měsícem na obilňáku v Brně a nemůžu si na nic stěžovat,sestřičky moc hodné a velice ochotné.Lékaři také.Dokonce jsem jim napsala pochvalu,protože těch operací už mám více za sebou ,ale nikde jsem se nesetkala s tak hodnýma sestrama.Před 20 rokama jsem tam rodila a zažila jsem tu neochotu a nezájem tak jsem měla docela strach.Dokonce jsem měla umělé nehty,sice odlakované ale nebyl problém.Domů pouští 6 den a stehy mě tahala 5 den staniční a vůbec jsem to necítila.Jo a na pokoji jsme byli jen 2,záchod a koupelna přímo v chodbě našeho pokoje.Poprvé jsem byla po všech stránkách opravdu spokojená.Kdy máš den nástupu?Budu držet palečky,uvidíš že to bude dobré,všechny jsme se moc bály.
pro Ivu
verusa
| 10. 3. 2009 13:27
Dekuju za zprávy, moc ,mě to pomáhá. Mám z nemocnic špatné zkušenosti. Jak te´d nikde nemají peníze , tak jsou nervní a protivní. Loni jsem ležela v úrazovce v Brně a horor.měli ji rušit, tak....personál protivnej.....teď jdu na tu operaci na Obilní trh, je to porodnice v Brně.Podle kolegyň tak otřes.Tak uvidím. Ty naušnice asi teda nějak sundám.Furt jsem je ztrácela, tak si je zamkla.A mám to. Ale zbytečně nikoho nechci dráždit.
Stehy jsi fakt měla jen 4 dny? Před 3 lety jsem byla na operaci s nádorem na břichu, bylo to hluboký asi jen 3 cm, ale stehy jsem měla 3 týdny. Prej jsem se nehojila.
Pak mě je vytahali ve stoje u umývadla, omdlívala jsem u toho, ale nějak je to nezajímalo. Já mám vůbec pech na doktory.Někdy si říkám, jestli je skutečně 21. století a ne středověk.
veruse
corina
| 10. 3. 2009 12:51
Ahojky,me pustili v pondeli a v patek sem sla na stehy.Docela sem se bala,ale bylo to v pohode.Pri propousteni mi doktor ukazal,jak s nimi mam cvicit,jakoby je popotahovat.No a oni jdou pak hezky ven,coz jsem ocenila.
Bolesti se neboj,vzdy si rekni o injekci,cipky , urcite je dostanes. Ja mam taky vyssi prah bolesti,kolikrat se jen klepnu a omdlevam.Ale tohle sem nakonec tez zvladla.Jinak retizky a nausnice a pod se opravdu nesmi na sal nosit,bylo by dobre,predem je odstranit. Nebo se na to v nemocnici zeptat predem.
proc by na tebe meli kricet???Boze,v ktere nemocnici budes??Pokud s ni mas spatnou zkusenost ,nemuzes jit do jine???je mi moc lito,ze pak jen tise places. Vsude by se k tobe meli chovat dobre.
Hlavne se dopredu zbytecne nenervuj,nestoji to za to.
Mej se Iva
pro daninu
verusa
| 10. 3. 2009 07:55
Díky, vyšívání asi fakt pomáhá.Já mám ale moc špatný oči a kvůli ramenům nesmím ani plést, což mě moc vždycky bavilo.Chodím na rehabilitzace a tam se docela odreaguju, protože jsem tam narazila na bezva sestřičku.Je to hrozný, jak se nám ten život zamotal.
pro ecilu
verusa
| 10. 3. 2009 07:49
Prosdím Tě, naučí mě to v nemocnici nebo se mám objednat někam na nějakou rehabku?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
17. 6. 2025 19:45
14519
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jirinaova
18. 6. 2025 09:58