Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro ginu
corina
| 2. 3. 2009 09:24
Ahojky gino, jasne,takze umely prechod,ale neboj zvladnes to. zalezi na tobe,jsou podle me 3.moznosti. Bud to zkusis prekonat bez hormonu, nebo si reknes o rostline pripravky a nebo o hormony.Zalezi na tobe. Pokud duverujes vice svemu gynekologovi,porad se tam,asi te preci jen lepe zna. Myslim,ze bys nemela cekat mesic a trapit se. Byt tebou,jdu se poradit co s tim.
Moc moc drzim palecky,papa Iva
pro mamkku
corina
| 2. 3. 2009 09:15
Ahojky, promin,ze se pletu do tve debaty ohledne krecovych zil. ze sve zkusenosti vim,ze krecove zily se operuji v obdobi zimy a to proto,ze po zakroku min. 2 mesice musis nosit kompresni puncochy. Coz pres leto neni nic moc. Ja si na ne poradne ani nezvykla v zime.

tot takovy muj poznatek a rada
Snad se na me za to nebudes zlobit,papa Iva
gině
saskia
| 2. 3. 2009 08:29
Gino, prosím neměj mi to za zlé, že se ještě vměšuji do tvých věcí, ale nějak mi to nedá. Zlobí mě, že tě před operací pořádně nepoučili a nachávají tě trápit se. Mně moje lékařka všechno vysvětlila, poradila, částečně rozhodování, zda zdravý vaječník ponechat či odebrat nechala i na mě. Taky zmínila, že mladým ženám, kterým musí odebrat vaječníky, davají substituci již v nemocnici.
Proč bys měla čekat celý měsíc? Nakonec ti nevzali slepé střevo, ale orgány produkující hormony! A léky ti může předepsat i obvodní gynekolog. Tak se nedej a rychle se uzdrav.
pro Strimonu
mamkaa
| 1. 3. 2009 22:48
Ahoj .Tak to je dobře že jsi se ozvala.Jinak já už jsem měla jít do práce,ale ještě mě moje obvodní lékařka nechala doma abych si ještě odpočala.Já mám totiž crohnovu chorobu a tak říkala aby se to břicho trošku vzpamatovalo.Jinak můj gynekolog mě už poslal pracovat.Myslím si že jinak už by to šlo,ale v zaměstnání tahám těžké břemena a tak jsem ráda,že jsem ještě doma.Ted ale už půjdu myslím si v polovině března do práce.Břicho už ke po operaci dobré.ale sem tam mě ještě píchne v pochvě nebo podbříšku.*** zatím nic moc.připadám si jako kdybych to tam měla ted nějaké zužené,ale doufám že se to snad zlepší.Touhy po ***u zatím nemám.Co ty jak jsi na tom se ***em.Ty lázně to ti tedy přeju.Odpočineš si a určitě to taky i pomůže.Já sama jsem se na lázně neptala a gynekolog nic neříkal.Ted jdu na gynekologii až za půl roku na kontrolu.Jinak mám před s sebou další operaci a to je operace kř.žil.Musím jít co nejdříve.Tak to nějak plánuji na léto.Ted se chci trošku probrat z jedné nemoci.Jinak je to škoda přerušit neschopenku,ale co se dá dělat.Myslím si že peníze nejsou všechno a zdraví je přednější.Zatím se měj hezky a ještě písni.Ahoj
Corine a Saskii
gina
| 1. 3. 2009 19:44
moc Vam dekuji za rychlou odpoved, Corino a Saskie !
ano, bude to tak. Vzali mne oba vajecniky Je mne 45 a byla jsem pred prechodem. Tak to je ono. Jdu na kontrolu ale az za mesic k doc. co me operoval. Tak to nejak musim preckat. ja trubka jsem se mela na zeptat hned, zejo. co mne daji jako nahradu za hormony.
dik za podporu a taky moc zdravim
gina
pro ginu
saskia
| 1. 3. 2009 17:25
Gino, byla jsi po přechodu při zákroku?Pokud ne, asi bys měla požádat o hormonální substituci, protoze ses v něm ocitla ze dne na den. Přirozený přechod trvá postupně několik let, tak je to prý přeci jen rozdíl. Alespoň takto jsem byla informovaná. Držím ti palce.
gine
corina
| 1. 3. 2009 13:45
Ahojky Gino,chci se zeptat,brali ti jen delohu ci i vajecniky?? Pokud jen delohu,myslim si,ze by se to melo upravit .Ja mam ted uz jen jeden vajecnik a prvnich 14 dni jsem byla uplne mimo,jak prave s pocenim,tak i psychicky. Ted budu po operaci 5 tydnu a muzu rici,ze se vse opravdu mnohem zlepsilo.ne ze bych se nezpotila,ale uz si nemenim kosile.
Tadydevcata me prave ujistovala,ze to chce cas a ze vajecnik se urcite vzpamatuje.A je to snad pravda.
Drzim palecky,at je ti co nejdrive lepe.
Iva
ahoj vsem devcatkam už po operaci !!!
gina
| 1. 3. 2009 12:50
Moc zdravim vsechna hodna devcatka !
a dnes prosim o radu .
Jsem 14 dni po zakroku lap.odebrani totalni a v noci se 3x zpotim tak, ze lezim ve vodnim luzku a musim prevlikat. !!
v koupelne na topeni mam pripravene 2 nocni kosile na zhruba 3ti hodinu ranni a pak to takhle chodi až do 7 do rana.
Mate některa s timto zkusenosti, jestli se to upravi ????
dekuji vsem
papa
gina
hysterektomie
slunecnice3333
| 1. 3. 2009 12:25
Ahoj,moc děkuju za odpověd,docela mi spadl kámen ze srdce,taky mám strach,aby to bylo jako dřív,tak doufám,že čas bude milosrdný.Ještě jednou dík,pěkný den,papa.
andy71
amalka
| 1. 3. 2009 11:33
No vidíš a bude stále líp... Hezký den všem
Hurááá...
andy71
| 1. 3. 2009 11:24
Dnes jsem začala po 14 dnech chodit rovně. Byla jsem stále ohnutá, protože to hodně bolelo.
Jizvu sprchuji a lehce mažu calciovkou a je to mnohem leší.
Přeji všem krásnou neděli
pro ecilu
K
| 1. 3. 2009 01:07
Ahoj, cysta mi nejprve rostla, byla jm sledována po 14dnech. Pak jm nasadila léčbu - detox.jater -> pití aloe vera97%(2x2lžíce), čistící čaj(1x1/2litru), pupalka(2xdenně), gynex(9kapek 3xdenně, po 10dnech vysadit->týden pauza a znovu 3x9...)
Měla jsem silné bolesti, některé dny méně, jindy jsem až nevstala z postele...výsledek - poslední kontrola BEZ CYSTY! Bohužel zase se něco ukázalo na druhém vaječníku, tak budu zase sledovaní častěji, ale Mudr usoudila, že mám pokračovat v přírodní léčbě že je to ok Jestli máš podobný problém, zkus to + hodně pít!
Držím všem palečky K.
pro K
ecila
| 28. 2. 2009 23:54
Ahojky,
psala jsi ,že ti našli na vaječníku cystu...Můžeš mě prosím informovat co ti s tím budou dělat dál?Moc díky ecila
pro mamkuu
Strimona
| 28. 2. 2009 21:02
Ahoj, už jsem se dlouho neozvala, ale dnes to vyšlo. Musím ti sdělit, že mě schválili lázně. Jedu do hotelu Kijev, Františkovy lázně. Musím nastoupit nejpozději 11.5., ale v pondělí tam budu volat, abych si zajistila co nejbližší termín. Ještě jsem pořád doma na kontrolce. Tak už ji nechci přerušit. Občas zajdu do práce něco udělat, protože kolegyně, co mě zastupuje má už 14 dní chřipku a ještě bude doma. Jinak fyzicky se cítím už dobře a tak teď si ještě odpočinu psychicky a můžu zvesela do rachoty. Moc zdravím a ozvi se.
pro slunecnici 3333
Strimona
| 28. 2. 2009 20:51
Zdravím. Já jsem byla na operaci 9.12. Co se ***u týče, zkusili jsme to hned po šestinedělí a také jsem měla pocit, že jsem uvnitř skoro necitlivá, ale teď už vím, že se to postupem času srovná. Hlavně jsem se bála, aby mě vše fungovalo jako dřív. A ta radost, když jsem zjistila, že ano. Teď jsem po operaci tři měsíce a vše je v pohodě. Tak se neboj, vše bude OK.
pro andy
loja
| 28. 2. 2009 14:59
Měla to být měsíčková indulona, ne mast, ale asi to bude stejné
danině
mindda
| 28. 2. 2009 14:50
Tak vidím , že máme stejné myšlenky, včera jsem si koupila nový župánek, a všechno černé prádlo co jsem teď skoro pořád nosila vemu už jen po operaci na zničení , apak poletí do koše. Koupím si jen bílé , a růžové a červéné, ale to černé už nechci ani vidět, teda jen pod černé kalhoty a šaty. Měla jsem taky pořád na všem světlém fleky a tak černé bylo univerzální. Košilku jsem si taky do nemocnice koupila novou. Já si celkově potrpím na hezhé prádlo i ostatní věci.Ale nebudem předbíhat, nejdřív se musíme uzdravit, a potom myslet na ***, ale je vidět , že jsme normálně zdravé ženské. Tak si to do té operace bude aspoň spříjemňovat psaním, a myšlenkama na něco krásného. Přeji všem zúčasněným hezkou neděli, má být teplá a slunečná. Tak se usmívej.Mindda
ecilko
andy71
| 28. 2. 2009 14:40
určitě to bude dobré, neboj...
pro ecilu
mindda
| 28. 2. 2009 14:39
Tak to tě zdravím kolegyně, já si to myslím , že to nepůjde tak rychle si k tomu stoupnout, ale co je horší, já mam kadeřnictví doma, takže nejen tel. ale i osobně se chodi objednat, a když tě uvidí že si docela v pořádku, jak jim to chceš vysvětlit, když jim to nechceš říct. Nemusí to vědět cela vesnice, však je znáš, já si svoje soukromí chráním. No uvidím, něco si budu muset vymyslet, ale jsou i takové ty neodbytné , co to pochopit nechtěj, ale ty pak maj smůlu, pro mě je zdraví nadevše, a žádný peníze mi ho nekoupí, takže vypnu zvonek, zavřu psa aby neštěkal a ležink!!!!Dobrej film nehoře v ložnici a co se děje dole mě nezajímá. Vžyď jsme taky jenom lidi a jsme nahraditelné, alespoň pro jednou.Dík za radu, a užij si taky klidu.Mindda
pro andy
ecila
| 28. 2. 2009 13:43
Moc děkuji za odpověď,budu doufat,že to nic není a patří to k mému uzdravování.pa
ecilko
andy71
| 28. 2. 2009 13:40
Ahojky,
odstranění dělohy jsem měla v červenci a vaječník začal zlobil v prosinci.
pro andy
ecila
| 28. 2. 2009 13:34
Ahoj,já mažu calcium pathotenikum a dobrý.
Tobě se tedy cysta udělala až po delší době od operace?
Já mám teď bolesti vlevo.Mám z toho trochu strach.Musím do úterý do kontroly vydržet.
Ahoj ecila
pro Andy
loja
| 28. 2. 2009 13:13
Jsem 5 měsíců po operaci, mám jizvu 26 cm v podbřišku, hodně jsem ji sprchovala a mydlila heřmánkovým mýdlem a a nic víc. Měla jsem sice v zásobě měsíčkovou mast, ale ani jednou jsem ji nepoužila. Jizva se mi krásně zahojila. Občas to i teď dost svědí. Jinak nic.
děkuji
andy71
| 28. 2. 2009 13:00
holky moc Vám děkuji za rady, nemám tady nyní nic, je sobota. Měsíčkovou mast koupím. Doma mám jen calcivou mast, tak jsem to tím lehce namazala, protože ta jizva je celá suchá a šupinatá.
Už aby to tolik nebolelo...
pro andy71
zdoban
| 28. 2. 2009 12:39
Mazala jsem to obyčejným sádlem a super.Eva
andy71
corina
| 28. 2. 2009 12:01
Ahojky, tak me v nemocnici poradili,abych si koupila mesickovou mast a tou se tedy jiz mesic mazu. Pri kontrole mi pan doktor rekl,ze pokud chci,aby byla jizva co nejmensi,je dobre byt pri mazani trosku na sebe brutalnejsi.ne se pry jenom pomazat,ale taky to poradve vmasirovat. No priznam se,masirovat sem zacala,az tento tyden.Predtim mi to bylo takove jakoby osklive a dost citlive a ja nejsem typ,co ma rad bolest.Proste mi to zvedalo zaludek. Ted uz se to da a tak vice masiruji.
Jinak to sadlo se opravdu doporucuje.takze pokud ti to nevadi,vyskvar ho ,samo ze bes soli a natirej si ranu tim.
tak to jsou me nazory a dary
Ale kazda si musime asi vyzkouset to,co citime pro sebe jako dobre.
Preji,at se rana dobre hoji
Iva
pro andy71
amalka
| 28. 2. 2009 11:43
Na dotaz, čím mazat jizvu - mám řez přes břicho - mi bylo v nemocnici řečeno, ať zapomenu na všechny krémy a mazat jedině sádlem - což pro mne není přijatelné, jsem vegetarián - nebo modrou indulonou. Mýt a mydlit radili hned při prvním sprchování po operaci. Při první kontrole po propuštění z nemocnice, což bylo dva týdny po operaci, mi paní doktorka říkala, jestli chci mít pěkné bříško, ať už mažu, a radila mi nějaký měsíčkový krém z lékárny nebo něco podobného, prý na tom tak moc nezáleží, hlavně ale mazat. On má každý svůj názor na věc. Takže já používala obyčejnou modrou indulonu a je to dobré, jizva po půl roce nevypadá špatně. Dnes to střídám, někdy použiji mléko, někdy tělový krém, jindy modrou nebo i červenou indulonu - jen tak pro zajímavost, tu mi doporučili kdysi v porodnici jako to nejlepší mazání na zadeček miminka. Také jsem , po návratu ze špitálu, hodně používala olejíček Tea Tree, je to přírodní antiseptikum, nepoškozuje tkáň, mám s ním výborné zkušenosti už z dřívějška a schválil mi ho i jiný lékař.Takže to chce opatrně vyzkoušet, co bude nejlépe vyhovovat. Já s tímhle neměla žádný problém. A zázračný krém, po kterém by jizva úplně zmizela neexistuje.Přeji Ti, ať se bříško dobře hojí a vše je v co nejlepším pořádku. Chce to čas.
pro ecilku
andy71
| 28. 2. 2009 10:38
Ahojky,
v prosinci jsem dostala v noci vysoké horečky a bolelo mě celé břicho. Myslela jsem, že mě chytil slepák. Manžel mě ráno v 01.h vezl do nemocnice a tam zjistili, že mám velkou cystu+abces 5x5 cm na vaječníku. Ležela jsem tam týden na kapačkách a nějak se to zatáhlo. Přesně za měsíc mě to chytilo v práci, to jsem v nemocnici ležela 10 dní, troje antibiotika opět nitrožilně. Bylo to už velké jako ***ový ořech, udělali punkci a vše vypustili. Ležela jsem týden doma a začali opět bolesti, to už jsem chtěla do jiné nemocnice, kde mi dělali hysterektomii. Tam okmamžitě přistupili k operaci a celé to mé utrpení ukončili.
Bříško už je lepší, jizva se hojí, už trošičku chodím, malinko sedím, ale je to stále ještě děs.
Může mi někdo poradit co dávat na jizvu? Spchuji jí. Někdo radí mazat mastičkama někdo radí pouze dětské mýdlo a sprchovat.
Děkuji
hysterektomie
slunecnice3333
| 28. 2. 2009 10:12
Ahoj všem,před 5 týdny jsem byla na hysterektomii s ponecháním vaječníků,doktor mi sliboval,že je to operace nebolestivá a že porod je horší,jasně,vždyt to byl chlap,který v životě nerodil.Po porodu jsem byla za 2 hodiny fit,po této operaci se vzpamatovává ženská o mnoho déle a to nemluvím o komplikacích typu vyprazdnování.Já se navíc nakazila v nemocnici zlatým stafylokokem,takže jsem baštila antibiotika.Nicméně,jsem fit,alespon se tak cítím,doma už nemám stání,těším se do práce.
Ale proč píšu,ráda bych věděla,kdy můžu začít se ***em,vím,že po šestinedělí,ale....manžel mi djíždí do lázní a oba máme obrovskou chut se pomilovat,jenže,když jsme včera se zkoušeli mazlit,s hrůzou jsem zjistila,že jsem uvnitř nějak úplně necitlivá,je to normální,máte s tím někdo podobnou zkušenost???Předem děkuji.S.
pro andy 71
zdoban
| 27. 2. 2009 23:40
Ahojky,byla jsem loni v dubnu na totální hysterktomii taky řezem,mám jizvu taky tak velkou a hojí se to tak určitě půl roku.Teď je to 10 měsíců po operaci a dělám vše i cvičím ale občas ještě cítím ,že mě ty svaly trochu táhnou ale to asi trochu zůstane .Je tam několik vrstev a ty jsou přerušené.Jinak vše OK.Eva

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
18. 6. 2025 19:44
14528
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
18. 6. 2025 21:52