Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro andy
ecila
| 27. 2. 2009 18:33
Ahoj andy,
můžeš mě prosim tě napsat jajké jsi měla problémy než zjistili ,že máš zánět vaječníku?Díky ecila
pro amalku a RU
ecila
| 27. 2. 2009 18:31
No to je tedy pěkný...A já trpim,že nemůžu jíst ovoce.Tak už to přestávám držet a jdu si nakrájet ovoce.Tak se na něj těšim....Dám vám vědět co to se mnou udělalo.Ahojky
corině
ecila
| 27. 2. 2009 18:27
Tak to jdeš dřív.Já tam mám být až 15.40h a to u dr.Šťasný.Tak napiš pak jak jsi dopadla.Mě teď asi dva dny bolí na levé straně.Spíš píchá-tak doufám,že to nic nebude.
Také se pak ozvu.
Ahoj
Hysterektomie
andy71
| 27. 2. 2009 17:22
Ahoj děvčata, v létě mi odstranili laparoskopicky dělohu a vše bylo v pořádku.
Asi dva měsíce mě zlobil vaječník plný zánětu. Musela jsem na operaci, odtranili celý vaječník, vše vyčistili. Jizvu mám od pupíku dolu asi 16 cm. V nemocnici jsem ležela 10 dni, včera mě pustili domů. Nemáte někdo zkušenost jako já? Jak dlouho se jizva a přeřezané břišní svaly hojí?
Přeji všem plno zdravíčka
pro ecilu
corina
| 27. 2. 2009 16:26
Jee tak koukam,ze jdes na kontrolu uplne ve stejny den jako ja . Ja jdu k dr. Mullerovi a mam tam byt v 10:45.

Iva
dieta
RU
| 27. 2. 2009 16:20
Ahojky holky,já mám dnes 14dní od operace a jak to tady pročítám tak žasnu nad nějakou dietou,už v nemocnici jsem dostala 2den po operaci 4knedlíky rajskou a maso.Jablíčko jsme taky dostali.Ptala jsem se co mohu jíst když mě pouštěli dom a řekli vše na co mám chuť a co mě žaludek dovolí Když jsem přišla dom tak mě manžel pokrájel všechno ovoce co nakoupil a to bylo nejlepší,moc mě to osvěžilo a přitom jsem se i najedla,dodnes mám každý den plnou misku ovoce.Zatím nemám žádné problémy ani s močením,tak je mě fajn.Držím všem čekatelkám palečky
pro ecilu
amalka
| 27. 2. 2009 15:21
Já jenom pár slov k tomu jídlu. Ani před nástupem do nemocnice ani tam mi nikdo neříkal, že bych měla dodržovat nějakou "bezezbytkovou " dietu či něco podobného. Dieta byla zpočátku normálně jako po operacích bývá, ale jinak jsem dostávala potom v nemocnici ovoce i zeleninu na svačinu a večeři. Také nám doporučovali jíst švestkový a meruňkový kompot, aby se střeva dala pěkně do pohybu, takže mě docela překvapuje, že ještě 16 den po operaci nejíš ovoce. Já jsem žádné potíže neměla, i když jsem jedla vše jak jsem zvyklá.
pro mindda
danina
| 27. 2. 2009 14:06
Taky jsem si naplánovala,že potom bude už všechno v pohodě.. teď jen čekat..ale doufám,že už pomalu přijde jaro a i to čekání bude veselejší. ***u jsem si taky moc za poslední dva roky neužila ,fakt je,že ten první rok jsem byla sama tak mi to bylo fuk,ale těď rok žiju s přítelem,ještě že je tak fajn že to chápe Taky se těším,že si to pak vynahradíme. Včera jsem si koupila novou noční košili do nemocnice,abych byla za krásku Vyzbrojené radami a zkušenostmi všech co už to mají za sebou se nám to bude líp zvládat,to je jasý. Tak držím palce
pro minddu...
ecila
| 27. 2. 2009 14:01
Ahoj,
tak so představ,že já jsem také kadeřnice.Docela náhoda,viď?Co se týče té práce,tak ti můžu akorát říct,že dnes 16den po operaci bych asi byla schopná pracovat-i když mě k večeru vždy bolí záda-ale oni to vůbec nedoporučují.Obzvlášť,když při této práci máš zvednuté ruce.Říká se ,že by mohl poklesnout močový měchýř a pak bychom měli problémy ještě s tím.
Raději vydržím co nejdéle.Mě zákaznice už volají teď.Ale co se dá dělat.
Já ještě stále držím bezezbytkovou dietu,tak ovoce stále nejím a už mě také chybí.Ale počkám do té kontroly t.j.3.3. a pak už doufám budu moci vše jíst.
Tak se měj fajn.Ahoj ecila
pro minddu
corina
| 27. 2. 2009 12:51
Ja se zatim k praci nemohu vyjadrit,ale tez nesedim v kancelari a delam ve skladu.Coz je noseni i tezkych veci,baleni balicku,ale i sedeni u pocitace,delani faktur a tak.Taky mam strach,za jak dlouho se budu moci vratit,zatim si nedokazu vubec predstavit,ze bych mela pracovat a to i kdybych cely den sedela u pc.Vsak doma zatim delam jen takove malickosti,jako umyt nadobi,uvarit,utrit prach.Luxuji jen predsin,jelikoz mam dva usacky a oni jsou to takove male prasatka ,ale miluji je a jsou moje vsechno.Na cely byt si fakt netroufam.Zatim mi i dela trosku problem chodit nahoru do schodu.A nebo zvednout nohu,treba jako kdyz si ve stoje chci navleknout ponozku,to me v brisku fakt dost picha. Ale treba sehnout se,sednout si na zem,to problem nemam.Tak uvidim,ale do prace nechci a nebudu pospichat.
taky si myslim,ze to poznas,budes se na to dle meho citit. Aleted to neres,bude to za dlouho a treba ti bude za par dni hej,kazdy jsme holt jiny

Iva
danině
mindda
| 27. 2. 2009 12:24
Jestli si čteš rady našich spřízněných duší, co už to maj za sebou, tak ti to pomůže jako mě, když se máš o svůj problém ským podělit, hned je strach poloviční. Zvládnem to , uvidíš, a pak zase budem předávat zkušenosti těm, co to na ně čeká, jako teď na nás.Ber to jako předchozí vzkaz, my se bojime a jiní si už užívaj ***, já vám to všem přeju, já toitž už 3 roky kvůli těm potížím co mám , tak jen velmi málo, ale mám normálního chlapa, takže vše v pořádku, ale doufám , jak mi slibuje doktor, že pak si to užiju. Tak budu věřit, že mě po zbytek života čeká už jen to nejlepší. Tak se těš taky, ber to hnací motor. Budem ny sebe myslet navzáje. Jsem optimista ze strachem , ale za to se pořád směju, on ten strach je potom menší. Tak se usmívej jako dnes sluníčko.Pá Mindda
corine a všem
mindda
| 27. 2. 2009 12:13
Holky já vám tak závidí , že je vám už hej , to si neumíte ani představit.Mě budou operovat ve Šternberku, je to taková malá nemocnice, ale všechno zas takové domacké, mám to 15minut autem , ale Olomouc je zase takova továrna na lidi, jak říká moje sestra , která tam pracuje. Tak snad se to vše povede .Tento týden si dopřávám i víc jídla, abych pach už příští pátek do nedělního nástupu mohla zase jidlo omezit.Nakoupila jsem už zásobu jogurtu, i na dobu až budu doma, pudinky jsou v zásobě, jen nevím jestli je vhodné před tím jíst ovoce, jablka , banan, pomeranč, jsem na tom denně závislá. To mi prosím ještě napište.K těm narozkám, moje dcera je taky v únoru,11tého, ale měla být až 7.3 no ono to někdy nevyjde.A jak rychle se po oper.dá tak normálně pracovat? Jsem kadeřnice, a nevím jak dlouho to ty moje ženský vydrží, samozřejmě, že nechci nic uspěchat, ale stát na nahou, však výte jak to je. Pá kamarádky a všem dík za rady. Mindda
mindde a ecile
corina
| 27. 2. 2009 09:20
Holky koukam,ze nejsem sama ,kdo oslavil letosni narozeniny v nemocnici:) Ja byla operovana 29.1. a narozky mam 1.2. ,takze mi pak v nedeli misto dortu prinesli velkou kytku a mamka mi upekla babovku,na tu uz jsem mela chut.
Jak pise ecilka,jist jogurty,brambor.kasi-priznam se,ja si ji dala s k obedu s tatarkou,odpoledne nejaky ten pudink a vecer jsem si udelala krupicnou kasi.Ja tedy ten prvni den hlad ani nemela,nejak me to opravdu zaplacalo.Horsi byl den nastupu,rano sem mela tez jogurt a pak polivku ze sacku,snedla sem ji fakt skoro celou,ale testovin sem si davala malo.Pak uz jsem jen pila vodu a to hodne.Uricte to zvladnes. Jo jinak po operaci aspon v Hloubetine davaji piskotky,dostala sem opravdu dost plnou misku a ty jsem si pak na pokoji zobala.A nejak moc chute jsem nemela. nejak jsem mela stahly zaludek a tak jsem jedla jen to ,co mi dali a stacilo to. jen pak tu babovku..nam,ale to uz jsem sla v po domu .

neboj , neboj,nejsi nejhorsi,vsechny se boji a zasah to je.Ale da se to zvladnout.
Drz se a papa Iva
pro minddu
Macule
| 27. 2. 2009 09:14
Ahojky, já byla na Homolce, dostala jsem večer před operací taky Yal - je to projímadlo v jakési gelové podobě. Nic to není, pak se ti jen rychle chce... Já jsem 5 týdnů po LAVH a už jsem i ***ovala - opatrně a nic nebolí a normálně vše funguje
Přeju všem lehký průběh, jako jsem měla já.
pro ecilu
mindda
| 27. 2. 2009 07:56
Dík za informace, vodu bez bublin piju stále a jinou ani nepiju, ty džusy si určitě vemu a jídlo to si neberu nikam, ale něco sladkého na to budu mít asi chuŤ, ale do tašky si něco dám, tak to zas vemu domů.Už aby to bylo za mnou. K těm narozeninám, já už i své 20cáté měla v porodnici, byla jsem tam měsíc, nebylo vše v pořádku,a to jsem tenkrát nevěděla, že ty 41 tam budu taky, ale to je to nejmenší co mě trápí. Já už bych chtěla být doma a říct je to za mnou.Já vím, taky se dočkám. Ještě mi napiš jestli nemáš problém s častým močenim. Ta moje kamoška je na wc co chvíli, a říká , že při každém zakašlání a kýchnutí se musi převléct, uniká jí moč , je naštvaná ale nechce s tím nikam jít. Tak se měj dnes hezky a přeji sluníčkový den, tak jak teď svítí u nás. Mindda
pro minddu...
ecila
| 26. 2. 2009 18:32
My také slavili týden před nemocnicí-manžel měl 40.Tak si to hezky užij,aspoň se trochu odreaguješ.
Do nemocnice jsem si brala dvě lahvičky sladkého pití a jednu vodu bez bublin.Vezmi si jen vše co nemá bubliny.K jídlu si neber s sebou nic.To je zbytečné.Já si vzala dvě sušenky a přivezla je domu zpět.
Tak se měj a krásný narozky
pa ecila
pro ecilu
mindda
| 26. 2. 2009 12:45
A brala sis sebou do nemocnice nějaké to pití? džusik nebo vodu, vůbec nevím, jestli si sebou můžu něco vzit, nastupuji v neděli 8.3 ale teprve v pátek 6.3 mám dovést papiry z labiny a tam mi řeknou v kolik mám dojed.Tak to musím oslavit narozeniny tuto sobotu, protože toho 7 a8.3 už bych se cpát dortem nemohla, a narozky mám 12 to budu ještě tam. Dík si hodná
pro vajerku
mindda
| 26. 2. 2009 12:39
Promiň, ráno jsem psala, pro veverku, omluva jsem ráda , že mám někoho , komu se můžu svěřit, aniž by to někdo dál s někým rozebíral nebo rozboroval, toho nálevu se fykt bojím ještě od porodu, a to už je 20let, ale cítím a vidím to jak dnes, navíc mám v sobě něco , co mi nedovoluje se někomu svěřit, myslím si že je to osobní záležitost, je ve mě pocit méněcenosti, strachu, prostě stejně mi mojí přatelé a kamarádky nepomůžou, ale tady mě nikdo nezna a taky mi dodáváte svými názory a zkušenostmi stále věrší pocit nebát se toho, já myslele , že největší zbabělec na světě jsem já, ale kdo nemá strach asi lže. 4etla jsem tyhle stránky už dřív ale teprve včera si dala odvahu napsát, mám teď nejlepší pocit, že mi někdo rozumí, a můžu s váma o tom mluvit, ikdyž jen přes email, ale je to pro mě důležité. Dík holky , budu se ptát dál.
pro minddu...
ecila
| 26. 2. 2009 12:37
Ahojky,
dva dny před operací jsem jedla jen kašovitou stravu jako třeba bramborovou kaši,jogurty ,nebo jsem si rozmačkala brambory s máslem.Také jsem si dávala zmrzlinu,pudink.Moc jsem toho nejedla,ale je fakt ,že hlad jsem měla pořád,ale vydržela jsem to.Den nástupu ,měla jsem tam být až v 15h jsem si ráno dala jogurt a v 11h dopoledne trošku rajčatové polévky a tím jsem skončila.Pak jsem si nakoupila různé sladké pití (jupík džus atd)a s tím už vydržela do večera.Ono je to dost sladké,tak to zažene hlad.Měla jsem také 54kg,tak jsem pak trošku zhubla,na 49kg a teď po 15dnech začínám konečně přibírat.
Tak ti držím palečky a určitě ještě napiš.
Ahoj ecila
corině a ecile
mindda
| 26. 2. 2009 12:28
Psala jsem už ráno , ale jsem to poslala někam jinam, dík za podporu, do Hloubětína to mám z olomouce ale pěkný kousek , také možné co jiný kraj , to jiné praktiky, mám také kamošku rok po hyster.a možná že její psychika na to není dobře celý život, a s manželem to tam taky není nejlepší, nesla to hrozně, pořád si stežovala na bolest, pak jí zase bylo pořád špatně, a po týdnu se doma nesehla ani do ledničky. Je fakt, že jejích 90kg a mým 54 je také rozdíl a možná že to je i při operaci jiné. Ještě bych táda věděla co ze stravy ty 2dny před tím nejíst, doktor mi o ničem takovém neřekl, tak vy mi tady snad poradíte. Ani v manuálu který jsem dostala o operaci , co po ni tam je , že je cévka do druhého dne, a také to klizma, ale co před operací dodržet tam není. Budu vděčná za vše co mi pomůže, tak dík kámošky.Mindda
pro mindda
vajerka
| 26. 2. 2009 07:38
Ahojky, na operaci jsem byla 10.2. od 16.2. jsem doma ve své postýlce je mi taky 40 let tak tě chci podpořit a podržet palečky.Myslím, že opravdu vše je o psychice čím méně se budeš bát tím to pak bude lepší. ( já ten strach vždycky odkládám až na operační sál ) Byla jsem v nemocnici na Homolce brali mi jen dělohu LAVH.Držela jsem 4 dny před zákrokem bezezbytkovou dietu to proto, aby byla prázdná střeva při nástupu jsem dostala projímadlo YAL které mi předepsal při konzultaci p.Dr a já si ho měla vzít sebou.Nevím proč všichni mají z klistýrů takovou hrůzu mě to nepřipadá vůbec hrozné-jen chvíli počkáš a pak se vyprázdníš a jelikož máš vše prázdné tak nevím proč by měl být i po operaci?
Na zákroku jsem byla v úterý a až ve čtvrtek jsem dostala k obědu a k večeři kaši a v pátek hurá posedět do malé komůrky ( WC) šlo mi to dobře.Skoro žádné bolesti jsem neměla jen asi jako při menzes ten první večer jsem si řekla o čípek proti bolesti, abych mohla spát, ale asi bych spala i beztoho.Měla jsem cévku+drenáž tu druhý den ráno vytáhli a už jsem mohla normálně chodit-šlo mi to faj. jen mě to trochu táhlo v břiše- a to i teď když kýchnu.Nekrvácela jsem ani nekrvácím ani žádný výtok nemám doteď možná až začnou vypadávat stehy mám nějaké spec.vypadávají po 60-90 dnech tak uvidím.
V úterý jsem byla na 1.kontrole u svého gynekologa a je prý vše OK můžu dělat vš kromě ***u a prý i posilovat břišní svaly- asi se na to nemohl dívat a to jsem byla přesně 14-tý den po zákroku. Jsem doma na neschopence a na další kontrolu jdu 12.3. Tak se NEBOJ a kdyby jsi něco ještě chtěla vědět klidně se ptej a ptej.Já osobně jsem si vše představovala tak o 90% horší než to nakonec bylo. Tak pa vajerka
pro mindda
RU
| 25. 2. 2009 14:17
ahoj,já mám 41 roků a dnes mám 12 den od operace,taky jsem se hrozně bála na nic jiného jsem nemyslela a to jsem operovaná řezem.Klystýru se vůbec neboj já měla 2 před operací a opravdu to nic není.Po operaci žádný klystýr nedávají pokud to nejde samo,tak tam dávali nějaký sirup a pak to šlo samo takže se vůbec neboj.Operace se dá zvládnout měla jsem větší strach a pořád jsem čekala že to bude horší ale když to začlo bolet,doběhla sestřička a dala mě ijekci od bolesti a zas byl klid.4 den po operaci už jsem na bolest nic nebrala.Držím palečky
pro middu
danina
| 25. 2. 2009 13:22
Ahoj,mě čeká operace na konci března,snad mi vezmou jen dělohu,vaječníky prý až jak se uvidí..Taky mám strach a proto tiše závidím všem,které jsou přede mnou a budou to už mít odbyté, takže i tobě Moc pomáhá si tady pročíst jednotlivé příspěvky,každá zkušenost je cenná a pak,když to zvládly jiné,zvládneme to taky
hura doma po hysteroktomii
gina
| 25. 2. 2009 13:01
ahoj devcata !!!
tak jsem prave dorazila z nemocnice po laparoskop.totalni hyster. ! Nakonec opravdu nerezali acoliv deloha a myom velike ! dA se to vydrzet. Vite co je nejdulezitejsi ? Nenastydnout. To se mne podarilo, takze jsem stravila 4 dn\ na JIPce, Tlak vyletl na 190na 100 a teplota 39. Když 3x pšiknete, je uplne po vas. Takze kapacky, kapacky antibiotik a kazdou hodinu autom.mereni tlaku. Nastydla jsem urcite pri prvni sprse po operaci vecer. V nemocnici je pretopeno a pak kdyz se mihnete okolo otevreneho okna, je konec. A pak je nejhorsi nafoukle bricho. Mela jsem ukrutne bolesti do zad a pod zebry, masirovala jsem bricho ve smeru hod. rucicek ja jsem mohla moc to neslo. Ted problem se stolici, streva jsou nejak slaboucka. Tak boli hlava kazdy den, ale ja jsem barometr.
napiste event. co byste chtely vedet. tahle diskuze mne moc a moc pomohla a jsem za ni vdecna. Odbourala mne asi 50% strachu a prispevky mne fakt podrzely, ze jsem se skoro vubec nebala !!!!!! proto dekuju vsem tady se hojicim !!!
vsem hodne hodne zdravi a sil
pro minddu...
ecila
| 25. 2. 2009 11:18
Ahojky,
neměj strach ,člověk zvládne všechno,opravdu je nejhorší to čekání.Mě je 38let a byla jsem na operaci 10.2.-tedy dnes mám po 15den.Byla jsem také v Hloubětínském zámečku jako corrina a po operaci se žádný klistýr nedával.Jen před a pokud dodržíš dietu dva dny předem ,tak to fakt nic neni.Naopak mě se po klistýru ulevilo a přešel mě úplně hlad.
Po operaci mě píchali injekce proti bolesti.A opravdu mi je píchli kdykoliv jsem si řekla.
Tak se drž a klidně napiš,když ti bude vrtat něco v hlavě.
Ahoj ecila
pro mindda
corina
| 25. 2. 2009 11:07
Ahojky, urcite to zvladnes,neboj se.ja se take moc bala pooperacni bolesti,ale ja dostavala po celou dobu hospitalizace injekce proto bolesti,takze jsem se ani netrapila.
Krystyru se neboj,ja tu radila dodrzet 2 dny pred operaci dietni dny,coz je 2 dny pred operaci jist jen kase,jogurty a v den nastupu jen polevku ahodne pit.Pak urcite nebudes mit problem.O tom,ze se dava i po operaci jsem opravdu neslysela. To ti rekli tam,co te budou operovat???ja byla na operaci v Hloubetinskem zamecku-v gyncentru a nemuzu si stezovat. nenapada me jediny duvod,proc ho pak davat.naopak se ceka,kdy bude prvni moceni a prvni normalni stolice...
Kde tebe budou operovat???
Moc ti drzim palecky a chlap urco nejsi,ale poradna zenska
Iva
hysterektomie
mindda
| 25. 2. 2009 09:56
Zdravím všechny , které mají tuto operaci za sebou, mě čeká 9.3 a mám z toho strach, že ane nespím.Je mi 40 , ale bojím se jak malé dítě ,jsem ráda že jsem našla tuto stránku, a začala být trochu klidnější. Mám strach spíš z bolesti , až se probudim, budou mi to dělat vagynálně, tedy pokud nenastanou komplikace. Slovo klistýr nenávidím, pamatuju si to od porodu.Píšou , že se dává i po operaci, a to mě děsí ještě vic, ale když jste to zvládly všechny, tak přece nejsem baba, teda chlap poserka.
saskii
corina
| 24. 2. 2009 15:00
Moc dekuji za odpoved.Asi je pravda,ze jsem netrpeliva. Kazdopadne se to se mnou lepsi,hormony uz tolik nelitaji,jako tech prvnich 14 dnu . lekari taky tvrdi,ze se to vse narovna.
Kdyby neco,asi bych zkusila nejaky ten bylinny preparat.ja na hormony tedy nejsem..takze bych to tak nerada resila.

Diky Iva
k dietám
loja
| 24. 2. 2009 11:46
Jsem 5 měsíců po operaci a u mě to bylo tak, že před operací jsem žádnou dietu držet nemusela. Pak v nemocnici v den nástupu jsme dostaly oběd, normální stravu a pak už nic, jen 2x klystýr, po operaci- ten den čaj a první den po operaci jsme nedostaly nic, jen jsme se musely nalívat čajem a pak další tři dny jsme měly tzv. žlučníkovou dietu tj. s omezení tuků a soli. A pak už byla normální strava. Doma pak taky normální strava a nebyl žádný problém.
Ahoj všichni
danina
| 24. 2. 2009 11:24
Všem díky za cenné rady,protože čím víc člověk ví tím míň se bojí.. corina: díky za radu ohledně klystýru,mám v živé paměti ten při druhém porodu takže se budu držet kašiček a vody... nemocnici jsem otestovala na podzim při kyretáži a tak kéž by už byl konec března..

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
20. 8. 2025 12:49
14908
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18