Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro: vwin
skliba2
| 13. 2. 2009 20:15
... tak strach - ten jsme měly opravdu každá a vážně se neboj !!! Čeho by ses měla bát, je, aby ten strach příliš nerozhodil tvoji psychiku, protože pak se vše špatné nabaluje jako sněhová koule. Doporučuju Ti přečíst si poctivě všechny příspěvky. Od začátku do konce. Mně to opravdu moc pomohlo a pak jsem si říkala, že byla škoda, že jsem tuto diskusi nenašla o trochu dříve.

Pro operatéry je to dneska denní chleba a ženský jim na stole nezůstávají. Dneska už ne. A tobě to začínající špatné na děložním čípku našli včas, takže se opravdu není čeho bát. Pokud to budeš mít laparoskopicky asistované spodem, tak budeš za chvilku fit. Pokud tě říznou, tak to zhojení bude o trochu déle trvat, ale jsou tady dobré rady, jak o jizvu pečovat. (Někteří konzervativní operatéři mají raději řez, protože lépe vidí vše okolo.)

Takže si pohodlně sedni, nalej si vínečko nebo si uvař dobrý kafe (čaj) - jakoukoliv mňamku a čti.
V každém případě držím palce a kdybys pak potřebovala ještě podpořit, určitě se tady o to některá Victorka postará.
práce
leni
| 13. 2. 2009 19:29
Děvčátka ahoj,
tak já jsem necelých 5 týdnů po operaci a zároveň jsem dnes ukončila první týden v práci. Můžu říct, že ten týden celkem šel až na to ,že jsem chvilku krvácela,ale to ustalo teď zase ještě špiním. Bolesti jsem nijak necítila spíše takový ten tlak jako bych každým okamžikem měla dostat menstruaci (ale ta už nebude ). Jo a jsem dost unavená tak jsem ráda,že už je víkend. V pondělí jdu na kontrolu tak doufám,že bude vše v pořádku zatím jsem nepostřehla ,že by mi vypadly stehy tak tam asi jsou. Zatím pa,pa a děvčata ničeho se nebojte věřte, že vše bude v pořádku. Lenka
hysterektomie
vwin
| 13. 2. 2009 18:37
Dobrý den, i já jsem se se dnes dověděle, že budu muset podstoupit tento operační zákrok. Pravděpodobně vaginálně, ale ještě o tom v úterý rozhodne lékař v nemocnici. V září jsem měla špatnou cytologii, v prosinci opět, v lednu jsem byla na biopsii a protože se prokázaly těžké změny na čípku, vzhledem k věku 42 let a k tomu, že už mám 3 děti, byla doporučena hysterektomie. Strašně se bojím a tak teď tady hltám zkušenosti Vás všech, které už to máte za sebou.
do práce
Mag
| 12. 2. 2009 19:28
Ahoj holky, jsem 8 týdnů po LAVH - zatím to bylo vše celkem v pohodě. Teď už chodím do práce, ale dnes jsem bolestí v břiše nemohla vydržet. Ve 12hod. jsem to zabalila a jela domů, do postele. Musela jsem se schoulit do klubka a zachumlat pod deku. Asi po 2 hodinách doma to přešlo, ale nevím, co mám dál čekat. V práci nic těžkého nedělám - spíš jen kancelářskou práci a přecházení z kanclu do kanclu... Tak nevím... Nemáte některá, která už jste zase v práci, podobnou zkušenost?
pro Dagmar02
ida
| 12. 2. 2009 17:35
Ahoj Dagmar, jsem 8 týdnů po oper.Stejný problém s bolestí mám stále na místě odebraného vaječníku (krvavá cysta).Pokud máš problém s pravidelným vyprazdňováním,může to být tímto způsobeno.Časem se to zlepší.Já někdy skoro bolestí plakala a to snesu dost.Chodím už 2 týdny do zaměstnání(kuchařka) a každý den mně bolí v břiše na jiném místě.Taky bych ráda věděla, jestli i ostatní mají stejnou zkušenost s bolestmi uvnitř. Já mněla oper. provedenou spodem a k tomu ještě plastiku poš. stěn.Doteď ještě slabě krvácím, prý pořád ještě srůstají stehy, tak nevím,podle doktora je vše OK, já ten pocit nemám.Hlavně buď na sebe opatrná.Ahoj Daja.Držím palce všem, které to čeká.
hysterektomie
Macule
| 12. 2. 2009 14:07
Ahoj děvčata
Mám to 3 týdny za sebou, byla jsem na Homolce. Dělali to laparo, měla jsem jeden velký myom a několik drobných. Během operace se našel ještě jeden velký, ale jelikož jsem měla obrácebou dělohu, nebyl pacholek vidět ani na sonu a navíc byla děloha přirostlá ke stěně pánevní. Takže lahůdka - ale jsou to borci, dokázali to vyndat spodem. Všem, které to čeká: Na světě snad není větší posera, než jsem já. Zvládla jsem to bez problémů, nejhorší ze všeho byl ten strach před tím. Nekecám !
pro Vladulu
KuK
| 12. 2. 2009 13:58
Ahojky Vladulo, tak to už máš za pár...ale teď se to asi povleče ještě víc. Držím paleček. Já ještě 5 týdnů. Ještě že v práci je takový blázinec. Jenom nevím jak to bude pak. Jezdím do práce i o dovolené, nedovedu si to vůbec představit. Opatruj se ať nejsi nemocná a bojuj!!! KuK
JSEM PO HYSTEREKTOMII
Dagmar02
| 12. 2. 2009 12:50
Ahojda kamarádky.29.1 mi byla vyoperovaná děloha i s vaječníky,samozřejmě břichem.Prosím,máte některá z vás zkušenost s pooperačními bolestmi.vždy několik hodin denně mám prudké,palčivé bolesti na levé straně podbřišku,občas i v celém operačním poli.Jizvu vůbec necítím,ale vevnitř,hrůza.Palčivá,tahavá bolest.Lékař nic co by mohlo být příčinou neshledává.Někdy mi připadá,že to event.může být i nevyprázdněným střevem,nevím.Docela mně to vyčerpává,jsem na sebe co se bolestí týče docela tvrdá,ale tohle je hustý.díky za odpověď Dáša 52 let
pro KUK
vladula
| 11. 2. 2009 21:05
Ahoj .
Dnes jsem byla ne té gyndě a dostala jsem na zastavení krvácení prášky, které budu brát dvakrát denně celých 14 dní až do operace. Je tada pravda, že v mém případě se nedá čekat na konec měsíčků, protože bych se nedočkala nikdy. Odklad o týden je fajn, to už se dá zvládnout. tak se měj a zkus se bát míň než já. Vlaďula
pro japo
RU
| 11. 2. 2009 15:52
MP3 mám taky nabalenou ,už kdyby ten víkend byl za mnou,to je zvláštní jindy víkendy miluji.Nejhorší to bude ještě zítra ,tam to moc neutíká,potom děj se vůle boží čauky a pak ti dám vědět
pro RU
Japo
| 11. 2. 2009 15:38
Ahoj, taky ti držím palečky a jak píše Vladula, těš se na víkend, to už budeš na to nahlížet jinak. Vem si MP3 do uší. Mě to potěšilo více než kniha.Jarka
pro kuk a vladulu
RU
| 11. 2. 2009 12:56
holky moc díky ,budu ráda že na mě budete myslet,já vám to potom oplatím a hned se vám ozvu jak se vrátím . Už si pomalu chystám věci abych něco nezapoměla.Právě jsem se dala do úklidu abych na to trochu zapoměla.Pa pa mějte se
pro RU
vladula
| 11. 2. 2009 11:55
Rychle to uteče a v sobotu už budeš "na druhé straně". Tak hodně štěstí . Vlaďula
pro RU
KuK
| 11. 2. 2009 11:25
Milá RU. Držím ti paleček a trochu ti závidím. Já budu čekat ještě tak dlouho........Myslím na tebe, uvidíš uteče to jako voda. Pak už to bude jenom lepší. Pak se ozvi. KuK
pro amalku
RU
| 11. 2. 2009 11:08
Ahoj už si chystám věci a mám hodně časopisů a knížku tak to nějak přežiju i bez těch návštěv,však si zavoláme když bude smutno.Jak přijedu tak hned napíšu,díky za podporu a měj se krásně
pro RU
amalka
| 10. 2. 2009 20:02
Jenom pár slov k tomu, že za Tebou nebudou moci přijít návštěvy. Já jsem měla návštěvu sice skoro každý den, byla jsem ráda, ale na druhou stranu jsem musela chodit s nimi ven na chodbu, na pokoj nikdo nesměl a mohu říct, že mě to ze začátku docela unavovalo. Ale ono to tam stejně tak rychle utíká.... Vzala jsem si něco na čtení, luštění a když k tomu připočteš ráno sprchu, vizitu, snídani , než se naděješ je zase oběd atd., popovídáš si se spolubydlícíma , prostě nuda nebyla! Já jsem byla na pokoji s maminkama po císařském řezu, co měli miminka v inkubátorech a tak se probírali mrňouskové a dětičky doma a viděla jsem i jedno čerstvoučké miminko maminky, když jsem byla ještě na JIPCE, prostě žádná hrůza a fňukání se nekonalo.Při společném jídle jsem si zase popovídala s "kolegyňkama", které operovali nastejně se mnou, občas jsem dělala "tůru " po chodbách, doporučovali hodně chodit a než se člověk nadál, byl zase večer...... Takže opravdu to není tak strašlivé!!!! Schválně mi dej vědět, jaké to bylo s Tebou, až se vrátíš z nemocnice a sedneš k počítači . Budu držet palečky a těšit se na zprávičku!!!!!!!!!!!!Nevím, jak bereš život Ty, ale já jsem postupně dospěla k tomu, že ať se děje co se děje, vždycky je to v můj prospěch i když to vypadá na první pohled všelijak. Ale to se nedá vysvětlit pár řádkama. Prostě všichni jsme v "dobrých rukách" ......Měj se krásně,hlavu vzhůru a zase bude dobře!!!!!
pro děvčata čekatelky
loja
| 10. 2. 2009 18:37
Tak já to mám za sebou 5 měsíců a tehdy jsem o tomhle foru vůbec nevěděla. Našla jsem ho až asi měsíc po operaci. Taky jsem měla velký myom, laparoskopicky to nešlo, jizvu mám dlouhou 26 cm, ale mám to řezem v podbřišku, není vidět. Pořád jsem to břicho po operaci mydlila heřmánkovým mýdlem, to je prý nejlepší, asi 6x denně ve sprše už v nemocnici a břicho se mi krásně zahojilo( prý jsem měla exkluzivní břicho tvrdila sestřička, co mi pak tahala stehy). Žádné hnisání, nic. Na bolesti nám pak dávali 4 dny injekce a mě pak stačil už jen Ibalgin. Takže se nebojte, dopadne to dobře.
Pro amalku
RU
| 10. 2. 2009 17:33
moc děkuji za odpověď ,to tak člověka uklidní ,že bych nejraději šla hned teď ať je to za mnou.Samozdřejmě při moji smůle je zákaz návštěv tak to budu muset přežít,i když to utíká pomaleji než když za vama někdo dojde.Jo a moje gynekoložka o lapar.nerada slyší,jak to říkáš ty že je vidět vše a lépe při řezu.To už je ale opravdu jedno.
gina a RU
amalka
| 10. 2. 2009 15:45
děvčata, fakt se tolik nebojte !!!!!! Já jsem na tom byla před půl rokem podobně a na operaci jsem čekala 4měsíce. Zpětně mohu s čistým svědomím říci, že úplně nejhorší ze všeho byl právě ten šílený strach a ty představy, ALE - skutečnost potom nebyla zdaleka tak strašná, opravdu ne!!!!!!!!!!!!!!!!!
A že ze mne bude stará, tlustá baba jenom proto, že nemám dělohu, tak toho se fak nebojím!!!!!!!!!!To přece záleží na tolika věcech, jak budeme vypadat........!!!!!! Znám ze svého okolí několik dam, co jsou po stejné operaci už několik let a kdyby mi to sami neřekly, tak nic nepoznám, protože vypadají úplně normálně!!!!!! Jinak, RU, já mám také jizvu od pupíku dolů, asi 15cm, ale dobrý, říkali mi, že na to zase alespoň lépe vidí a prohlédnou všechno ostatní , oni sami nejlépe vědí, co je potřeba. To už jsem neřešila, šla jsem do nemocnice prostě s tím, že tam tomu rozumí, mají praxi a smířená s osudem. Byla jsem ráda, že mi pomohou zbavit se potíží.... A jak už jsem psala v příspěvku někdy dříve, sotva jsem se trochu vzpamatovala z narkozy, byla jsem tak nadšená, že už mám operaci zdárně odbytou, že mi všechno to ostatní už nepřišlo nijak hrozné. Ta euforie mi vydržela snad měsíc.... Nebojte, ono to všechno tak uteče, že než se naděje, jste zpátky doma!!!!!!!!!!! Takže vydržte a bude zase lépe!!!!!!!!!!!!!!!
pro ginu
RU
| 10. 2. 2009 11:37
Ahoj já jdu ve čtvrtek a taky se hodně bojím,buď ráda že jdeš tak rychle a nemusíš čekat,to čekání je nekonečný já už jsem si musela vzít i prášek na uklidnění,prostě to na mě padne a já brečím a brečím.Už jsem si sama sobě protivná ale nedá se to ovládnout.jak ti to budou dělat laparo nebo řezem?Myom mám stejně velkej jako ty a taky mě řekli že děloha je zvětšená na 3 měsíc.Tomu nevěř že budeš stará a tlustá,znám spoustu holek a kamarádek které už to mají za sebou a opak je pravdou. Kam jdeš do nemocnice?já do Brna Měj se
hysteroktomie
gina
| 10. 2. 2009 09:34
zdravim vsechny mile dopisovatelky !
Je mne 45 a vcera po konzultaci se rozhodlo, ze jdu uz 16/2 !! Myslim, ze tady je take nejaka adeptka na brzkou operaci !Nejak je to na me rychle ale cim driv tim lepe !
Myom nejak rychle prorusta vsudemozne a tak vezmou vsechno ! Nejdriv se choval nenapadne, ale od loni narostl z 2 cm na 7 cm a deloha je zvetsena na 3,mes tehotenstvi. Mam zrovna nove vonave vlozky a t uz pry asi nebudu nikdy potrebovat.
Muj problem je, ze jsem velka hysterka a poseroutek a hyperaktivni. Nedovedu si predstavit, byt doma mesic a nemoci jit na bezky, na turu, plavat nebo cvicit.
Nakoupila jsem PERSEN, abych se nejak vyspala. Strasi me totiz, ze budu stara, tlusta a nervozni stara baba....
MOc zdravim vsechny pozitivni duse !!!
G

pro kuk
mamkaa
| 9. 2. 2009 22:05
Ahoj neboj se dají Ti injekci na stažení dělohy a krvácení ustane.Držím palce
pro Kuk
mamkaa
| 9. 2. 2009 22:03
Neboj dají Ti injekci na stažení dělohy a krvácení ustane.Držím palce
menstruace
Mag
| 9. 2. 2009 21:45
Ahoj čekanky, píšu jen maličký postřeh k té menstruaci - já jsem před operací už krvácela nekontrolovatelně, nebylo možno poznat co je menstruační a co od myomu. V nemocnici to vůbec neřešili - na sál jsem jela s přiloženou vložkou a pak už to bylo jen lepší. Asi jak kde - ptala jsem se při příjmu a řekli, že to nevadí....
Tak se držte a myslete i na mě - pozítří jdu poprvé po 8 týdnech do práce. Joj, já už odvykla rannímu vstávání v 6hodin
pro kuk
RU
| 9. 2. 2009 21:06
Čauky,tak to je bezva že je to jen o týden to je pohoda horší je čekat měsíceale i tak závidím všem co už to mají za sebouJak ti to budou dělat laparo,nebo řezem?mě řekli že už je to moc velké takže řezem,ach jo ale ještě že tu máme tak bezva holky a se vším nám poradí,hned je mě lepší když si tady počtu díky všem za tuto diskuzi.No a ty nehty si myslíš se nemusí ani odlakovat když mám jen francouzskou manikůru?Když jsem před operací byla na výškrabu tak jsem taky měla narkozu a nikdo mě nic neříkal,tak nevím
díky
KuK
| 9. 2. 2009 20:21
Ahojky ,díky moc, dala jsem na vaše rady a zavolala nejdříve svému lékařiv a po té i do nemocnice. Termín mi posunuli z 15.3. na 22.3.( jenom o týden , měla jsem strach, že to odloží zase o 3 měsíce ) . Vlaďulo a RU, držím vám paleček, ať to dobře dopadne. Budu na vás myslet a určitě se ozvěte. U nás v HB umělé nehty mohou být, ale doporučují jednoduchou francii ( přes malůvky by nebylo vidět případné modrání nehtových lůžek )KuK
pokud
zulika
| 9. 2. 2009 19:47
se pamatuju-každopádně musely být odlakované...kdyby třeba začaly fialovět...a krátné nejspíš taky....
Pro amalku
RU
| 9. 2. 2009 18:16
Ahoj moc děkuji za podporu třeba to bude moje šťastné číslo,můj manžel se taky narodil 13 v pátek.Jsou to ale nervy to čekání Chtěla jsem se zeptat jestli někdo neví jestli můžou být při operaci umělé nehty?
RU
amalka
| 9. 2. 2009 18:08
Držím moc a moc pěstičky, neboj, ono to bude dobré.A co se týče datumu, to bych vůbec neřešila. Já jsem například v pátek třináctého rodila ! A potomkovi už je dvacet pryč.. .Takže přeji hodně síly ....
pro kuk
RU
| 9. 2. 2009 17:50
Ahoj kuk tak já taky čekám ale na rozdíl od tebe už jdu ve čtvrtek 12.2 a mám nervy jak hrom,taky jsem čekala pomale 2 měsíce a najednou je to tu a já se bojím,bojímale nějak to dopadne ne?Jo a mě budou operovat 13 a to v pátek tak teď nevím jestli je to dobré nebo ne Menzes mě právě skončil a na to dr.čekala,říkala že jinak se musím přeobědnat tak nevím jak kde to je.Drž se

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
17. 6. 2025 19:45
14519
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
17. 6. 2025 21:43